ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεωργιάδης: Γιατί δεν μπορούν να μπουν όλα τα φάρμακα του ΕΟΠΥΥ στα φαρμακεία της γειτονιάς

Πολιτική Υγείας
EUROKINISSI
Για το θέμα που ανέκυψε με τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και άλλα εξίσου σημαντικά ζητήματα της επικαιρότητας τοποθετήθηκε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική του εμφάνιση.
Δευτέρα, 27/01/2025 - 13:51
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Συγκεκριμένα, για το πώς θα μειωθούν οι ουρές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή «Newsroom» με τους Γιώργο Σιαδήμα και Στέλλα Παπαμιχαήλ στο ERTNEWS, τόνισε τα εξής: «Έχουμε φτιάξει μια διαδικτυακή εφαρμογή και μπορεί ο κόσμος να κλείσει ραντεβού διαδικτυακά. Μπαίνεις στην εφαρμογή, επιλέγεις ποιο φάρμακο θέλεις και πότε θες να το πάρεις, βάζεις τον κωδικό της συνταγής και σου βγάζει αυτομάτως σε ποιο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ είναι διαθέσιμο και τι ώρα να πας. Σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμη και η εφαρμογή (app) στο κινητό για μεγαλύτερη ευκολία. Ζούμε στην εποχή της ψηφιακής Ελλάδας. Δεν χρειάζεται να πηγαίνεις και να στήνεσαι στην ουρά».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Θα προσλάβουμε άμεσα 20 φαρμακοποιούς με μπλοκάκι και άλλους 25 φαρμακοποιούς στο τέλος του μήνα μέσω της πλατφόρμας των επικουρικών. Άρα, 45 φαρμακοποιούς συνολικά. Στις αρχές Απριλίου, αν δεν γίνει ένσταση στο διαγωνισμό, θα ξεκινήσει και η διανομή κατ’ οίκον».

Όσον αφορά τα φάρμακα του ΕΟΠΥΥ εξήγησε πως «Δεν μπορούν να μπουν όλα τα φάρμακα του ΕΟΠΥΥ στα φαρμακεία της γειτονιάς, θα μπουν ορισμένα, γιατί κάποια είναι πάρα πολύ ακριβά και κάποια άλλα χρειάζονται ειδικές συνθήκες διατήρησης. Εγώ δεν υποτιμώ τους φαρμακοποιούς και θα ήθελα να μπορούσα να πάω όλα τα φάρμακα και στα ιδιωτικά φαρμακεία. Όμως αυτό έχει κάποιες δυσκολίες, κυρίως από την πλευρά της βιομηχανίας, που δεν εμπιστεύεται τις παράλληλες εξαγωγές. Και έχει και μια μεγάλη οικονιμική δυσκολία, ποιος θα πληρώνει το κόστος; Διότι μην ξεχνάτε ότι τα φάρμακα από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ είναι με μηδενική συμμετοχή, ενώ τα φάρμακα από το ιδιωτικό φαρμακείο έχουν το κέρδος του φαρμακοποιού. Αυτό, δε θέλουμε φυσικά να το μετακυλήσουμε στον κόσμο, άρα εδώ δημιουργείται ένα κόστος που πρέπει να το καλύψει ο ΕΟΠΥΥ. Αυτό σε ετήσια βάση, είναι κάποια εκατομμύρια, δεν είναι τόσο απλό».

{https://www.youtube.com/watch?v=tUisE5ALlTc}

Για το κύκλωμα των παράνομων συνταγογραφήσεων ο Υπουργός Υγείας είπε: «Καταρχάς θέλω να συγχαρώ την Ελληνική Αστυνομία που κατάφερε να φτάσει στα ίχνη αυτού του κυκλώματος. Η έρευνα αυτή ξεκίνησε σε συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ και πιστεύω ότι θα υπάρξει και άλλη σύντομα, γιατί έχουμε κι έχουμε κι άλλες ενδείξεις και για άλλα παράνομα κυκλώματα. Το συγκεκριμένο πρόβλημα θα λυθεί, όταν θα ενεργοποιηθεί η υπουργική μου απόφαση για τον ενεργό και μη ενεργό ΑΜΚΑ. Είμαστε κοντά επιτέλους στο να την εφαρμόσουμε, γιατί είχε πολύ μεγάλη τεχνική δυσκολία να γίνει διαχωρισμός ποιοι έχουν ενεργό και ποιοι μη ενεργό ΑΜΚΑ. Πιστεύω ότι μέσα στον Φεβρουάριο ο ενεργός- μη ενεργός ΑΜΚΑ θα εφαρμοστεί και θα κλείσουμε πάρα πολλές πόρτες κλοπής».

Οι αναμονές στα επείγοντα των νοσοκομείων

Για το πώς θα μειωθούν οι αναμονές στα επείγοντα ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε πως «αν αρρωστήσεις στην Ολλανδία, για να πας στο νοσοκομείο πρέπει να έχεις χαρτί του προσωπικού σου γιατρού. Αν πας χωρίς αυτό, τα πληρώνεις όλα από την τσέπη σου. Αντιθέτως στην Ελλάδα έχουμε ένα ανοιχτό σύστημα που όποιος αισθάνεται ότι θέλει να πάει στο νοσοκομείο μπορεί να πάει. Τι θα πει αυτό; Κάθε μέρα στην Αττική από τα 2.500 περιστατικά που πάνε στα επείγοντα, τα 2.000 είναι περιπατητικοί ασθενείς. Στο σύστημα υγείας της Ολλανδίας, δεν θα έφταναν ποτέ στο νοσοκομείο. Εμείς, για να σπάσουμε αυτό το μεγάλο φόρτο του κόσμου χωρίς να πάμε στο μοντέλο της βόρειας Ευρώπης, γιατί θέλω ο κόσμος να αισθάνεται ασφάλεια για την υγεία του, βάζουμε άμεσα και θα το ανακοινώσουμε τις επόμενες μέρες, εφημερίες στα μεγάλα κέντρα υγείας. Αν κάποιος έχει πυρετό δεν χρειάζεται να πάει κατευθείαν στο νοσοκομείο, μπορεί να πάει στο κέντρο υγείας που εκεί θα περιμένει πολύ λίγο, ενώ αν πάει στο νοσοκομείο θα περιμένει περισσότερο. Αν ένα κομμάτι των περιπατητικών ασθενών αντί να πάει κατευθείαν στο νοσοκομείο πάει στα κέντρα υγείας, αυτομάτως οι 2.000 ασθενείς την ημέρα θα γίνουν 1.000. Τα κέντρα υγείας τα οποία βάζουμε στην εφημερία είναι μεγάλα κέντρα υγείας, 24ωρης ή διευρυμένης λειτουργίας. Έχουν 70 -80 άτομα προσωπικό το καθένα. Με μηχανήματα, με βιολογικά εργαστήρια, με τα πάντα. Αν ο γιατρός του κέντρου υγείας που σε εξετάσει κρίνει ότι πρέπει να πας στο νοσοκομείο, προφανώς θα πας στο νοσοκομείο».

Σχετικά με το προσωπικό των νοσοκομείων ο υπουργός είπε τα εξής: «Αυτή τη στιγμή, έχουμε δρομολογήσει 5.000 προσλήψεις προσωπικού στο ΕΣΥ για το 2025. Είχαμε κάνει άλλες 6.000 το 2024. Είναι ένας μεγάλος αριθμός προσλήψεων αν προσθέσεις και το επικουρικό προσωπικό των οποίων οι συμβάσεις ανανεώθηκαν. Έχουμε 45% περισσότερο προσωπικό από το 2019. Μην φέρνουμε διαρκώς την καταστροφή.Υπάρχει έλλειμα σε ορισμένες ειδικότητες και σε κάποια ειδικά νοσοκομεία έχουμε μεγάλο πρόβλημα, αλλά δεν είναι ο γενικός κανόνας αυτός».

Τέλος, όσον αφορά τα δωρεάν φάρμακα για τους χαμηλοσυνταξιούχους ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι «έχει ψηφιστεί η διάταξη και μπαίνει σε εφαρμογή, αυτό που είχε ανακοινώσει ο κ. Πρωθυπουργός στη Βουλή ότι από 1η Μαρτίου όσοι θα ήταν δικαιούχοι του ΕΚΑΣ θα έχουν μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα».

  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ΕΟΠΥΥ
  • ΦΑΡΜΑΚΑ
  • ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΔΟΕΑΠ: Ιδρύει ιατρείο κατά της παχυσαρκίας στην Αθήνα
ΕΔΟΕΑΠ: Ιδρύει ιατρείο κατά της παχυσαρκίας στην Αθήνα 24 Ιανουαρίου 2025
Ο Νίκος Παπανδρέου μέλος της επιτροπής SANT του Ευρωκοινοβουλίου για τη Δημόσια Υγεία 27 Ιανουαρίου 2025
Ο Νίκος Παπανδρέου μέλος της επιτροπής SANT του Ευρωκοινοβουλίου για τη Δημόσια Υγεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μονομαχία Γεωργιάδη-Πολάκη στη Βουλή για την Ιατρική της Ευεξίας
Πολιτική Υγείας
29/10/2026 - 17:21

Μονομαχία Γεωργιάδη-Πολάκη στη Βουλή για την Ιατρική της Ευεξίας

ΕΣΥ: Πάνω από 6 στους 10 πολίτες έχουν θετική ή μάλλον θετική γνώμη
Πολιτική Υγείας
29/10/2026 - 11:22

ΕΣΥ: Πάνω από 6 στους 10 πολίτες έχουν θετική ή μάλλον θετική γνώμη

Πώς η πολιτική Τραμπ μπορεί να στερήσει νέα θεραπεία για τη νόσο Sjögren από την Ευρώπη
Pharma Policy
29/10/2026 - 11:00

Πώς η πολιτική Τραμπ μπορεί να στερήσει νέα θεραπεία για τη νόσο Sjögren από την Ευρώπη

Γεωργιάδης: Επίσκεψη στα Χανιά με δύο σημαντικές ανακοινώσεις για την υγεία
Πολιτική Υγείας
27/10/2026 - 21:49

Γεωργιάδης: Επίσκεψη στα Χανιά με δύο σημαντικές ανακοινώσεις για την υγεία

Επιστολή του ΙΣΑ προς τον ΕΟΠΥΥ για την εφαρμογή του Ψηφιακού Αποθετηρίου Εξετάσεων
Πολιτική Υγείας
26/10/2026 - 18:09

Επιστολή του ΙΣΑ προς τον ΕΟΠΥΥ για την εφαρμογή του Ψηφιακού Αποθετηρίου Εξετάσεων

Γεωργιάδης: «Ο "κόφτης" στα social media για τους κάτω των 15 προκάλεσε αντιδράσεις από τις πλατφόρμες»
Πολιτική Υγείας
23/10/2026 - 12:31

Γεωργιάδης: «Ο "κόφτης" στα social media για τους κάτω των 15 προκάλεσε αντιδράσεις από τις πλατφόρμες»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όταν ο πόνος στο στήθος κατά την άσκηση δεν είναι... έμφραγμα - Η «άγνωστη» πάθηση που τον προκαλεί
Υγεία
29/10/2026 - 20:57
Καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρώτων βοηθειών για τα ζώα συντροφιάς από τον ΕΕΣ
Pet
29/10/2026 - 20:12
Γιατί πολλές γυναίκες έχουν καλύτερο σώμα στην εμμηνόπαυση απ’ ό,τι όταν ήταν νεότερες
Health Talk
29/10/2026 - 19:19
Υποτροφίες ύψους 70.000 ευρώ για 14 πρωτοετείς φοιτητές Ιατρικής από τον ΙΣΑ
Επικαιρότητα
29/10/2026 - 18:52
ΕΟΔΥ: Ένας θάνατος από Covid-19 και 182 νέες εισαγωγές την τελευταία εβδομάδα
Υγεία
29/10/2026 - 18:34
Το σχήμα των γλουτών δεν αποκαλύπτει το παραμικρό για τις ορμόνες μας
Υγεία
29/10/2026 - 18:12
Η Επιτροπή Υγειονομικής Ασφάλειας της ΕΕ ενέκρινε νέες γνωμοδοτήσεις για τα νοσήματα από κουνούπια
Πολιτική Υγείας
29/10/2026 - 17:54
Μονομαχία Γεωργιάδη-Πολάκη στη Βουλή για την Ιατρική της Ευεξίας
Πολιτική Υγείας
29/10/2026 - 17:21
Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε επιδόρπια με βάση το γάλα - Καταναλωτής εντόπισε κομμάτια γυαλιού
Επικαιρότητα
29/10/2026 - 17:03
Η ζωή κοντά σε μολυσμένα νερά ίσως συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο νευροεκφυλιστικής νόσου
Υγεία
29/10/2026 - 16:48
Τα αποτελέσματα διεθνούς συνάντησης για την ασφαλή διακίνηση φυτικών προϊόντων
Επικαιρότητα
29/10/2026 - 16:22
Αγαπηδάκη: «Έως οκτώ δόσεις φαρμάκων για την παχυσαρκία σε 43.500 δικαιούχους»
Πολιτική Υγείας
29/10/2026 - 16:04
«Δώσε ζωή, γίνε μέρος της ελπίδας», το μήνυμα της ΠΟΝ για την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων
Patient Talk
29/10/2026 - 15:42
Ημικρανία: Πόσο αποτελεσματικά είναι τα viral «κόλπα» ανακούφισης από τον πόνο
Υγεία
29/10/2026 - 15:24
Η ΕΙΝΑΠ ζητάει αύξηση των θέσεων ειδικότητας και κατάργηση των εμποδίων για τους νέους γιατρούς
Πολιτική Υγείας
29/10/2026 - 15:01
«Διαδρομές στην πόλη»: Έκθεση έργων τέχνης των καταρτιζόμενων του ΕΟΠΑΕ Αθήνας
Ψυχική Υγεία
29/10/2026 - 14:38
Εργονομία στον χώρο εργασίας: Δεν αποδεικνύεται ότι μειώνει τον πόνο και τις αναρρωτικές
Υγεία
29/10/2026 - 14:18
Σπονδυλική στήλη: Η σιωπηλή γήρανση και τα «αντίδοτα» ανά δεκαετία
Health Talk
29/10/2026 - 13:51
Στρατηγική συνεργασία Boehringer Ingelheim και Microsoft στην κλινική έρευνα μέσω ΑΙ
Pharma News
29/10/2026 - 13:36
Αμυλοείδωση: μια ύπουλη νόσος με πολλά πρόσωπα αλλά και με πολλές θεραπευτικές επιλογές
Υγεία
29/10/2026 - 13:00
Μικροπλαστικά: Πώς η επαφή τους με το νερό μπορεί να προκαλεί βλάβες στον οργανισμό
Υγεία
29/10/2026 - 12:00
ΕΣΥ: Πάνω από 6 στους 10 πολίτες έχουν θετική ή μάλλον θετική γνώμη
Πολιτική Υγείας
29/10/2026 - 11:22
Πώς η πολιτική Τραμπ μπορεί να στερήσει νέα θεραπεία για τη νόσο Sjögren από την Ευρώπη
Pharma Policy
29/10/2026 - 11:00
Έλλειψη σιδήρου: Νέα όρια φερριτίνης για έγκαιρη διάγνωση – Τι αλλάζει στις οδηγίες
Υγεία
29/10/2026 - 10:00
Προειδοποίηση για παγκόσμια εξάπλωση του Έμπολα - Τι φοβάται ο επικεφαλής του Αφρικανικού CDC
Πολιτική Υγείας
29/10/2026 - 09:00
Νέα μελέτη αποκαλύπτει τον ξεχωριστό παράγοντα που καθορίζει την ευτυχία
Ψυχική Υγεία
28/10/2026 - 13:19
ΕΣΑμεΑ και ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ζητούν μεγαλύτερη υποστήριξη των ατόμων με Διαβήτη Τύπου 1
Patient Talk
28/10/2026 - 12:48
«Μανιφέστο» ειδικών για την κλιματική αλλαγή: Ζητούν να κηρυχθεί παγκόσμια κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης
Υγεία
28/10/2026 - 12:23
ECDC: Η ανοσοποίηση των νεογνών για τον RSV μπορεί να μειώσει σημαντικά τις νοσηλείες
Υγεία
28/10/2026 - 11:28
28η Οκτωβρίου: Οι νοσηλεύτριες που έγραψαν ιστορία – Η πρώτη Ελληνίδα αλεξιπτωτίστρια
Επικαιρότητα
28/10/2026 - 08:11

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φάρμακο για τη στυτική δυσλειτουργία δείχνει να βοηθάει στην αναγέννηση των μυών
Υγεία
27/10/2026 - 10:00
Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή: Τα ηλικιακά όρια και τα μεγάλα διλήμματα της βιοηθικής
Πολιτική Υγείας
27/10/2026 - 16:00
Χειμερινή κόπωση και πεσμένη διάθεση: Πώς επηρεάζει το λιγότερο φως τον οργανισμό
Ψυχική Υγεία
27/10/2026 - 12:00
Η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής ζητεί την θεσμική κατοχύρωση των Συμβούλων Ψυχικής Υγείας
Πολιτική Υγείας
28/10/2026 - 03:48
Bayer: Ο ρόλος της σύγχρονης απεικόνισης στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού
Υπηρεσίες Υγείας
27/10/2026 - 03:49
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo