ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεωργιάδης: Γιατί δεν μπορούν να μπουν όλα τα φάρμακα του ΕΟΠΥΥ στα φαρμακεία της γειτονιάς

Πολιτική Υγείας
EUROKINISSI
Για το θέμα που ανέκυψε με τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και άλλα εξίσου σημαντικά ζητήματα της επικαιρότητας τοποθετήθηκε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική του εμφάνιση.
Δευτέρα, 27/01/2025 - 13:51
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Συγκεκριμένα, για το πώς θα μειωθούν οι ουρές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή «Newsroom» με τους Γιώργο Σιαδήμα και Στέλλα Παπαμιχαήλ στο ERTNEWS, τόνισε τα εξής: «Έχουμε φτιάξει μια διαδικτυακή εφαρμογή και μπορεί ο κόσμος να κλείσει ραντεβού διαδικτυακά. Μπαίνεις στην εφαρμογή, επιλέγεις ποιο φάρμακο θέλεις και πότε θες να το πάρεις, βάζεις τον κωδικό της συνταγής και σου βγάζει αυτομάτως σε ποιο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ είναι διαθέσιμο και τι ώρα να πας. Σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμη και η εφαρμογή (app) στο κινητό για μεγαλύτερη ευκολία. Ζούμε στην εποχή της ψηφιακής Ελλάδας. Δεν χρειάζεται να πηγαίνεις και να στήνεσαι στην ουρά».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Θα προσλάβουμε άμεσα 20 φαρμακοποιούς με μπλοκάκι και άλλους 25 φαρμακοποιούς στο τέλος του μήνα μέσω της πλατφόρμας των επικουρικών. Άρα, 45 φαρμακοποιούς συνολικά. Στις αρχές Απριλίου, αν δεν γίνει ένσταση στο διαγωνισμό, θα ξεκινήσει και η διανομή κατ’ οίκον».

Όσον αφορά τα φάρμακα του ΕΟΠΥΥ εξήγησε πως «Δεν μπορούν να μπουν όλα τα φάρμακα του ΕΟΠΥΥ στα φαρμακεία της γειτονιάς, θα μπουν ορισμένα, γιατί κάποια είναι πάρα πολύ ακριβά και κάποια άλλα χρειάζονται ειδικές συνθήκες διατήρησης. Εγώ δεν υποτιμώ τους φαρμακοποιούς και θα ήθελα να μπορούσα να πάω όλα τα φάρμακα και στα ιδιωτικά φαρμακεία. Όμως αυτό έχει κάποιες δυσκολίες, κυρίως από την πλευρά της βιομηχανίας, που δεν εμπιστεύεται τις παράλληλες εξαγωγές. Και έχει και μια μεγάλη οικονιμική δυσκολία, ποιος θα πληρώνει το κόστος; Διότι μην ξεχνάτε ότι τα φάρμακα από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ είναι με μηδενική συμμετοχή, ενώ τα φάρμακα από το ιδιωτικό φαρμακείο έχουν το κέρδος του φαρμακοποιού. Αυτό, δε θέλουμε φυσικά να το μετακυλήσουμε στον κόσμο, άρα εδώ δημιουργείται ένα κόστος που πρέπει να το καλύψει ο ΕΟΠΥΥ. Αυτό σε ετήσια βάση, είναι κάποια εκατομμύρια, δεν είναι τόσο απλό».

{https://www.youtube.com/watch?v=tUisE5ALlTc}

Για το κύκλωμα των παράνομων συνταγογραφήσεων ο Υπουργός Υγείας είπε: «Καταρχάς θέλω να συγχαρώ την Ελληνική Αστυνομία που κατάφερε να φτάσει στα ίχνη αυτού του κυκλώματος. Η έρευνα αυτή ξεκίνησε σε συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ και πιστεύω ότι θα υπάρξει και άλλη σύντομα, γιατί έχουμε κι έχουμε κι άλλες ενδείξεις και για άλλα παράνομα κυκλώματα. Το συγκεκριμένο πρόβλημα θα λυθεί, όταν θα ενεργοποιηθεί η υπουργική μου απόφαση για τον ενεργό και μη ενεργό ΑΜΚΑ. Είμαστε κοντά επιτέλους στο να την εφαρμόσουμε, γιατί είχε πολύ μεγάλη τεχνική δυσκολία να γίνει διαχωρισμός ποιοι έχουν ενεργό και ποιοι μη ενεργό ΑΜΚΑ. Πιστεύω ότι μέσα στον Φεβρουάριο ο ενεργός- μη ενεργός ΑΜΚΑ θα εφαρμοστεί και θα κλείσουμε πάρα πολλές πόρτες κλοπής».

Οι αναμονές στα επείγοντα των νοσοκομείων

Για το πώς θα μειωθούν οι αναμονές στα επείγοντα ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε πως «αν αρρωστήσεις στην Ολλανδία, για να πας στο νοσοκομείο πρέπει να έχεις χαρτί του προσωπικού σου γιατρού. Αν πας χωρίς αυτό, τα πληρώνεις όλα από την τσέπη σου. Αντιθέτως στην Ελλάδα έχουμε ένα ανοιχτό σύστημα που όποιος αισθάνεται ότι θέλει να πάει στο νοσοκομείο μπορεί να πάει. Τι θα πει αυτό; Κάθε μέρα στην Αττική από τα 2.500 περιστατικά που πάνε στα επείγοντα, τα 2.000 είναι περιπατητικοί ασθενείς. Στο σύστημα υγείας της Ολλανδίας, δεν θα έφταναν ποτέ στο νοσοκομείο. Εμείς, για να σπάσουμε αυτό το μεγάλο φόρτο του κόσμου χωρίς να πάμε στο μοντέλο της βόρειας Ευρώπης, γιατί θέλω ο κόσμος να αισθάνεται ασφάλεια για την υγεία του, βάζουμε άμεσα και θα το ανακοινώσουμε τις επόμενες μέρες, εφημερίες στα μεγάλα κέντρα υγείας. Αν κάποιος έχει πυρετό δεν χρειάζεται να πάει κατευθείαν στο νοσοκομείο, μπορεί να πάει στο κέντρο υγείας που εκεί θα περιμένει πολύ λίγο, ενώ αν πάει στο νοσοκομείο θα περιμένει περισσότερο. Αν ένα κομμάτι των περιπατητικών ασθενών αντί να πάει κατευθείαν στο νοσοκομείο πάει στα κέντρα υγείας, αυτομάτως οι 2.000 ασθενείς την ημέρα θα γίνουν 1.000. Τα κέντρα υγείας τα οποία βάζουμε στην εφημερία είναι μεγάλα κέντρα υγείας, 24ωρης ή διευρυμένης λειτουργίας. Έχουν 70 -80 άτομα προσωπικό το καθένα. Με μηχανήματα, με βιολογικά εργαστήρια, με τα πάντα. Αν ο γιατρός του κέντρου υγείας που σε εξετάσει κρίνει ότι πρέπει να πας στο νοσοκομείο, προφανώς θα πας στο νοσοκομείο».

Σχετικά με το προσωπικό των νοσοκομείων ο υπουργός είπε τα εξής: «Αυτή τη στιγμή, έχουμε δρομολογήσει 5.000 προσλήψεις προσωπικού στο ΕΣΥ για το 2025. Είχαμε κάνει άλλες 6.000 το 2024. Είναι ένας μεγάλος αριθμός προσλήψεων αν προσθέσεις και το επικουρικό προσωπικό των οποίων οι συμβάσεις ανανεώθηκαν. Έχουμε 45% περισσότερο προσωπικό από το 2019. Μην φέρνουμε διαρκώς την καταστροφή.Υπάρχει έλλειμα σε ορισμένες ειδικότητες και σε κάποια ειδικά νοσοκομεία έχουμε μεγάλο πρόβλημα, αλλά δεν είναι ο γενικός κανόνας αυτός».

Τέλος, όσον αφορά τα δωρεάν φάρμακα για τους χαμηλοσυνταξιούχους ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι «έχει ψηφιστεί η διάταξη και μπαίνει σε εφαρμογή, αυτό που είχε ανακοινώσει ο κ. Πρωθυπουργός στη Βουλή ότι από 1η Μαρτίου όσοι θα ήταν δικαιούχοι του ΕΚΑΣ θα έχουν μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα».

  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ΕΟΠΥΥ
  • ΦΑΡΜΑΚΑ
  • ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΔΟΕΑΠ: Ιδρύει ιατρείο κατά της παχυσαρκίας στην Αθήνα
ΕΔΟΕΑΠ: Ιδρύει ιατρείο κατά της παχυσαρκίας στην Αθήνα 24 Ιανουαρίου 2025
Ο Νίκος Παπανδρέου μέλος της επιτροπής SANT του Ευρωκοινοβουλίου για τη Δημόσια Υγεία 27 Ιανουαρίου 2025
Ο Νίκος Παπανδρέου μέλος της επιτροπής SANT του Ευρωκοινοβουλίου για τη Δημόσια Υγεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύλλογος «ΑΡΜΟΝΙΑ»: «Ζήτημα ζωής και αξιοπρέπειας η επάρκεια φαρμάκων από πλάσμα»
Patient Talk
15/11/2025 - 00:11

Σύλλογος «ΑΡΜΟΝΙΑ»: «Ζήτημα ζωής και αξιοπρέπειας η επάρκεια φαρμάκων από πλάσμα»

Σε Χίο και Ψαρά ο Γεωργιάδης για τα εγκαίνια νέων δομών του ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
12/11/2025 - 16:33

Σε Χίο και Ψαρά ο Γεωργιάδης για τα εγκαίνια νέων δομών του ΕΣΥ

Κατ’ οίκον παράδοση φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ: Στην Αττική οι περισσότεροι ασθενείς που επωφελήθηκαν
Πολιτική Υγείας
12/11/2025 - 11:00

Κατ’ οίκον παράδοση φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ: Στην Αττική οι περισσότεροι ασθενείς που επωφελήθηκαν

Συμμαχία OnHOME: «Η Κομισιόν να αναγνωρίσει την ψηφιακή πρόσβαση στα φάρμακα ως ασθενοκεντρική λύση»
Patient Talk
11/11/2025 - 23:19

Συμμαχία OnHOME: «Η Κομισιόν να αναγνωρίσει την ψηφιακή πρόσβαση στα φάρμακα ως ασθενοκεντρική λύση»

Tριχόπτωση: Το επόμενο φαρμακευτικό blockbuster μετά τα ενέσιμα φάρμακα απώλειας βάρους
Pharma News
11/11/2025 - 15:00

Tριχόπτωση: Το επόμενο φαρμακευτικό blockbuster μετά τα ενέσιμα φάρμακα απώλειας βάρους

Ο FDA ζητεί αφαίρεση της προειδοποίησης του «μαύρου κουτιού» από τα φάρμακα για την εμμηνόπαυση
Pharma Policy
10/11/2025 - 20:04

Ο FDA ζητεί αφαίρεση της προειδοποίησης του «μαύρου κουτιού» από τα φάρμακα για την εμμηνόπαυση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επτά απλές κινήσεις για να σταματήσετε άμεσα τον πόνο στη μέση
Υγεία
15/11/2025 - 12:03
Τι είναι τα ενεργειακά ποτά, ποια τα οφέλη και οι παρενέργειές τους
Διατροφή
15/11/2025 - 11:48
ΠΟΥ: Μέθοδος «καγκουρό» για τα πρόωρα και ελλιποβαρή μωρά
Πολιτική Υγείας
15/11/2025 - 10:57
Τραυματισμοί αθλητών: Ποιος είναι ο αντίκτυπος στην υγεία και την καριέρα τους;
Health Talk
15/11/2025 - 09:54
Εποχική γρίπη: Προβλέψεις για μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και σοβαρότερη νόσηση
Υγεία
15/11/2025 - 08:30
Ενημερωτική δράση του ΕΕΣ στο Σύνταγμα για τον σακχαρώδη διαβήτη
Επικαιρότητα
15/11/2025 - 07:23
Επετειακό συνέδριο για τα 35 χρόνια ανθρωπιστικής δράσης των Γιατρών του Κόσμου
Επικαιρότητα
15/11/2025 - 03:39
Σύλλογος «ΑΡΜΟΝΙΑ»: «Ζήτημα ζωής και αξιοπρέπειας η επάρκεια φαρμάκων από πλάσμα»
Patient Talk
15/11/2025 - 00:11
Σημαντική η σύνδεση της κατανάλωσης υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων με τον καρκίνο του εντέρου
Διατροφή
14/11/2025 - 23:48
Με τη συμβολή Πανεπιστημίου των ΗΠΑ το 1ο Συμπόσιο Ακτινοθεραπείας με Πρωτόνια
Επικαιρότητα
14/11/2025 - 23:22
ΠΦΣ: «Διαρκής πρόκληση για το σύστημα υγείας η αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη»
Pharma Policy
14/11/2025 - 22:11
Mέχρι τo τέλος Δεκεμβρίου το πρόγραμμα «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» του Δήμου Αθηναίων
Πολιτική Υγείας
14/11/2025 - 21:36
Πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για Αστέγους ΙΙΙ» από τον ΕΟΠΑΕ
Ψυχική Υγεία
14/11/2025 - 21:17
Διημερίδα στο 401 ΓΣΝΑ με θέμα «Καρδιοχειρουργική 2025» - Έναρξη με χαιρετισμό Δαβάκη
Επικαιρότητα
14/11/2025 - 20:52
Ιταλία: Σχεδόν το 42% των εφήβων έχουν στραφεί στην AI για... παρηγοριά
Ψυχική Υγεία
14/11/2025 - 20:14
ΠΣΕΥ: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος εκπαιδεύσεων στον εμβολιασμό σε τρεις πόλεις
Υγεία
14/11/2025 - 19:53
Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»: Ανοιχτό χωρίς ραντεβού το Ιατρείο Πόνου την Τρίτη 18 Νοεμβρίου
Υγεία
14/11/2025 - 19:29
Θεσσαλονίκη: Χίλια self test ανίχνευσης αλκοόλ μοιράστηκαν σε οδηγούς από τον ΦΣΘ και τον ΣΥΦΑ
Επικαιρότητα
14/11/2025 - 19:03
Ο κακός ύπνος μπορεί να διπλασιάσει τον κίνδυνο τραυματισμού στο τρέξιμο
Υγεία
14/11/2025 - 18:24
Πνιγμονή από λάθος κατάποση ή επικίνδυνα challenge: Αυξανόμενη απειλή για τη δημόσια υγεία
Υγεία
14/11/2025 - 18:01
Ξεκινά το 34ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής με πρακτική εκπαίδευση
Επικαιρότητα
14/11/2025 - 17:18
Νέες κατευθυντήριες γραμμές για τον διαβήτη κύησης από τον ΠΟΥ
Πολιτική Υγείας
14/11/2025 - 17:00
Πατούλης: «Ο ΙΣΑ βρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη»
Υγεία
14/11/2025 - 16:44
Συναγερμός για τη μικροβιακή αντοχή: Το 40% των Ελλήνων έχουν λάβει αντιβιοτικά τον τελευταίο χρόνο
Υγεία
14/11/2025 - 16:34
Αγαπηδάκη: Σημαντική τομή η δημιουργία Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στην Πετρούπολη
Πολιτική Υγείας
14/11/2025 - 16:16
Έκθεση ΟΟΣΑ για την υγεία στην Ελλάδα: Πολλοί γιατροί, λίγοι νοσηλευτές, χαμηλά επίπεδα ικανοποίησης των ασθενών
Επικαιρότητα
14/11/2025 - 15:58
Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιούς Μακροζωίας: Μια πρωτοβουλία που αλλάζει τα δεδομένα της πρόληψης και της ευεξίας
Υγεία
14/11/2025 - 15:33
Κύτταρα του ανοσοποιητικού κρυμμένα στον εγκέφαλο πατάνε γκάζι ή φρένο στο στρες
Υγεία
14/11/2025 - 15:11
Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ μαζεύει υπογραφές για την κατάργηση της αποζημίωσης των ταινιών μέτρησης σακχάρου
Patient Talk
14/11/2025 - 14:47
Απόδειξη επαγγελματικής αριστείας ο τίτλος Master Surrgeon
Υπηρεσίες Υγείας
14/11/2025 - 14:28

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι γίνεται όταν πλένουμε το κοτόπουλο ωμό: Το βακτηριακό ντόμινο που φτάνει ακόμα και στη σαλάτα
Υγεία
13/11/2025 - 13:00
Μικρό εμφύτευμα σε σχήμα πρέτσελ εξαλείφει τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης στο 82% των ασθενών
Υγεία
14/11/2025 - 14:02
Κοινός ιός φαίνεται να ευθύνεται για τον ερυθηματώδη λύκο - Ο μηχανισμός
Υγεία
13/11/2025 - 10:00
Τα ενέσιμα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας συνδέονται με λιγότερους θανάτους από καρκίνο του παχέος εντέρου
Υγεία
13/11/2025 - 15:00
Φάρμακο κατά της ουρικής αρθρίτιδας μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού
Υγεία
13/11/2025 - 16:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo