ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεωργιάδης: «Εχουμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις για τον χώρο της Υγείας»

Πολιτική Υγείας
EUROKINISSI
Στις επόμενες κινήσεις του στον χώρο της Υγείας «φωτογράφισε» ο νέος υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.
Κυριακή, 07/01/2024 - 17:57
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, παραδέχθηκε ότι υπάρχει πίεση στα νοσοκομεία από την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού και των άλλων ιώσεων του αναπνευστικού, ωστόσο επισήμανε ότι δεν υφίσταται κανένας λόγος φόβου ή πανικού.

Για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων στο Υπουργείο Υγείας: «Ο Πρωθυπουργός αποφάσισε μια αλλαγή. Εμείς οι Υπουργοί είμαστε οι παίκτες μιας ομάδας και ο Πρωθυπουργός ο προπονητής, αυτός καθορίζει τι ρόλο έχει ο καθένας μέσα στην ομάδα. Για εμένα προσωπικά, αν και ήταν ξαφνικό, δεν μπορώ να πω ότι δεν είναι πολύ τιμητικό. Πάω στο Υπουργείο Υγείας μετά από 10 χρόνια. Όταν πήρα τον Πρωθυπουργό για Χρόνια Πολλά την Πρωτοχρονιά, μου είπε «Καλή Χρονιά με υγεία», αλλά μάλλον είπε «με Υγείας» και εγώ δεν το άκουσα καλά. Το Υπουργείο Υγείας είναι ένας χώρος με πολύ μεγάλη ευαισθησία. Είναι ένα βαθιά ανθρώπινο Υπουργείο. Έχει να κάνει με ανθρώπινες ιστορίες, με ανθρώπινες ανάγκες, με ανθρώπινες φοβίες, με ανθρώπινες ανησυχίες. Υπό την έννοια αυτή η ευθύνη είναι τεράστια. Έχω αναλάβει την ευθύνη αυτή με μεγάλο σεβασμό, όχι ελαφριά, γιατί πραγματικά αισθάνομαι ότι πρέπει τα επόμενα 3,5 χρόνια αν με αξιώσει ο Θεός να μπορέσω με τον Πρωθυπουργό και τους συνεργάτες μου, γιατί έχουμε πολύ καλή ομάδα στο Υπουργείο Υγείας, να κάνουμε πολλά πράγματα. Δεν ξεχώρισα ποτέ Υπουργεία, ποιο είναι καλύτερο, ποιο είναι χειρότερο διότι ένας Υπουργός, αν θέλει να δουλέψει, σε κάθε Υπουργείο έχει πολλά πράγματα να κάνει. Όμως στο Υπουργείο Υγείας αισθάνομαι λίγο σαν το ψάρι μέσα στο νερό, έχω ταιριάξει σε αυτό το Υπουργείο».

Για το μεταρρυθμιστικό έργο στην Υγεία: «Την Παρασκευή, πρώτη ημέρα στο Υπουργείο, κάναμε την πρώτη μας σύσκεψη. Έχουμε βάλει μπροστά τα θέματα που πρέπει για την ολιστική αντιμετώπιση του ασθενούς γιατί η νέα πρόκληση πια σε όλα τα σύγχρονα συστήματα υγείας είναι η ολιστική αντιμετώπιση του ασθενούς, όχι τον ασθενή να τον βλέπεις μόνο όταν θα έρθει στο νοσοκομείο, αλλά πώς θα έχεις συνολικά καλύτερες υπηρεσίες υγείας για να έχει καλύτερο επίπεδο υγείας στη ζωή του. Έχουμε πολλές μεταρρυθμίσεις να κάνουμε, έχουμε και δύσκολες αποφάσεις να πάρουμε γιατί υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιηθούν, θα τις κάνουμε με ανθρώπινο τρόπο, όταν πρέπει και σωστά. Να μην ανησυχεί κανένας. Έχω έρθει με πολύ καλή διάθεση σε αυτό το Υπουργείο και αποφασισμένος να κάνουμε ωραία πράγματα. Κανένα μέτρο που λαμβάνουμε ή που θα λάβουμε δεν πρόκειται να πλήξει τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Οι ευάλωτοι συμπολίτες μας, το έχει αποδείξει αυτή η Κυβέρνηση, είναι η πρώτη μας προτεραιότητα, είναι ζήτημα κοινωνικής συνοχής, είναι ζήτημα ανθρωπιάς, είναι ζήτημα δικαιοσύνης. Να μην ανησυχούν. Το σύνθημά μας από την πρώτη μέρα της πανδημίας, από τότε που ήμουν εγώ στο Υπουργείο Ανάπτυξης, μέχρι και σήμερα και αύριο είναι πάντα ένα: δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του πίσω».

Για το αν υπάρχει έξαρση του Covid και αυξημένη πίεση στα νοσοκομεία: «Δεν υπάρχει κανένας φόβος και κανένας πανικός. Δεν υπάρχει αυτή η εικόνα την οποία προσπαθούν να βγάλουν προς τα έξω. Υπάρχει μία αυξημένη πίεση στα νοσοκομεία, πού όμως; Ούτε στις εντατικές ούτε στους θανάτους. Υπάρχει μεγαλύτερη πίεση στις εισαγωγές, διότι έχουμε ταυτόχρονα την κορύφωση δύο επιδημιών, του Covid και της γρίπης. Όμως, τα γενικά στοιχεία φέτος είναι πολύ καλύτερα από πέρσι, είναι απολύτως υπό έλεγχο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να καλλιεργήσουμε πανικό και ανησυχία. Είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η πίεση αυτή τη στιγμή στο σύστημα είναι το 1/10 από την εποχή που ήμασταν σε πίεση. Δεν υπάρχει ζήτημα. Να ακούν, όμως, οι ασθενείς τις συμβουλές των γιατρών τους και να μην κάνουν του κεφαλιού τους. Να τηρούν τις οδηγίες των γιατρών. Οι γιατροί υπολογίζουν ότι η κορύφωση αυτών των δύο επιδημιών θα γίνει σε περίπου 2-3 εβδομάδες από σήμερα. Άρα, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα δούμε την κορύφωση αυτού του φαινομένου και από τον Φεβρουάριο θα αρχίσει σιγά, σιγά να αποκλιμακώνεται ως τον Μάρτιο όπου θα έχει τελειώσει».

Για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία: «Ο ΕΟΔΥ έχει βγάλει ήδη από την Πέμπτη τις οδηγίες βάσει των οποίων πρέπει να επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία. Είναι πολύ απλές, είναι πολύ κατανοητές, είναι πολύ ξεκάθαρες. Η συνεργασία μας με το Υπουργείο Παιδείας είναι αρίστη. Η αναπληρώτρια Υπουργός, κυρία Αγαπηδάκη παρακολουθεί το θέμα πάρα πολύ στενά η ίδια. Η επιστροφή των μαθητών θα γίνει οργανωμένα και όποιος γονέας διαβάσει τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και τις τηρήσει, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα».

{https://www.youtube.com/watch?v=UPmzRlFeQhc}

Για τα προβλήματα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας: «Να μην περιμένετε να γίνουν θαύματα σε 24 ώρες. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει κάποια σοβαρά δομικά προβλήματα. Το μεγαλύτερό μας πρόβλημα είναι ότι έχουμε έλλειψη γιατρών. Δεν είναι ότι δεν κάνουμε προσλήψεις. Κάνουμε προκηρύξεις για προσλήψεις και υπάρχουν πάρα πολλές προκηρύξεις που είναι άγονες και που είναι λιγότερη η συμμετοχή από την αναμενόμενη. Ειδικά στα νησιά είναι ακόμα πιο δύσκολο να πάει ένας γιατρός. Όταν πάει πολύ καλά ο τουρισμός σε ένα νησί, αυτό τι σημαίνει; Ανεβαίνουν τα ενοίκια. Ένας γιατρός όταν του πεις να πάει σε ένα μέρος θα υπολογίσει και το κόστος της ζωής του. Αν το κόστος της ζωής του δεν του επιτρέπει να έχει την ίδια ποιότητα ζωής που είχε σε ένα άλλο σημείο, δεν θα επιλέξει να πάει εκεί. Στο Υπουργείο Εργασίας είχαμε ετοιμάσει με τη ΔΥΠΑ ένα σχέδιο για να φτιάξουμε κοινωνικές κατοικίες σε νησιά και θα συνεχιστεί το σχέδιο, δεν θα σταματήσει. Το υποστηρίζει και ο Πρωθυπουργός. Σε επιβαρυμένα νησιά θα γίνουν κατοικίες μέσω της ΔΥΠΑ όπου θα έχουν πάρα πολύ χαμηλά ενοίκια για τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους αστυνομικούς, τους λιμενικούς και τους εκπαιδευτικούς».

Για τις αμοιβές των γιατρών του ΕΣΥ: «Οι αμοιβές των γιατρών του ΕΣΥ στην Ελλάδα σε σχέση με αντίστοιχα συστήματα υγείας σε χώρες της Ευρώπης παραμένουν πολύ χαμηλότερες. Αυτή είναι η αλήθεια. Βέβαια, για να είμαι δίκαιος, η σωστή σύγκριση δεν γίνεται με βάση το μισθό, γίνεται με βάση το κόστος ζωής. Για παράδειγμα, άλλο να παίρνεις 8.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο, όπου εκεί όμως όλα είναι πανάκριβα, και άλλο να παίρνεις 3.000 ευρώ στην Ελλάδα. Παρά ταύτα αποδέχομαι απολύτως ότι αυτό είναι ένα βασικό πρόβλημα. Εγώ δεν μπορώ να εξαγγείλω τώρα από εδώ φορολογικά μέτρα. Μπορώ, όμως, να πω στον ιατρικό κόσμο του ΕΣΥ ότι ο Υπουργός Υγείας της Ελλάδος απολύτως αναγνωρίζει απολύτως ότι εκεί υπάρχει ένα δομικό πρόβλημα. Δεν είναι κάτι που δεν το βλέπουμε. Και ήδη ο Πρωθυπουργός έχει κάνει πολλά σε αυτή την κατεύθυνση. Έχουν ανεβεί οι μισθοί και θα ανέβουν και άλλο. Δεν είναι ότι δεν αναγνωρίζουμε την προσφορά αυτών των ανθρώπων και το πρόβλημα που υπάρχει. Και το αντιλαμβανόμαστε και το αναγνωρίζουμε. Αλλά να θυμόμαστε πάντα και τα όρια του κράτους».

Για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία: «Η φαρμακοβιομηχανία ήδη έχει ωφεληθεί τα 4 χρόνια της κυβερνήσεώς μας από το επενδυτικό clawback. Το επενδυτικό clawback, δηλαδή η επιστροφή χρημάτων στη βιομηχανία που κάνει επενδύσεις που κατά κύριο λόγο πάει σε επενδύσεις στην Ελλάδα, ήταν ένας από τους πρώτους νόμους που ψήφισα ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τον Σεπτέμβριο του 2019. Είναι ο νόμος μέσω του οποίου έγινε και η επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, λέω ένα παράδειγμα. Στηρίζουμε την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, δίνει μεγάλη προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία. Το 1 ευρώ που δαπανάται εκεί επιστρέφει 3 ευρώ στην ελληνική οικονομία, έχει μεγάλο πολλαπλασιαστή. Έχουν πολύ μεγάλες εξαγωγές, οι ελληνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις. Η PHARMATEN κυρίως εξάγει, η ΔΕΜΟΣ κυρίως εξάγει, η ΕΛΠΕΝ κυρίως εξάγει. Μιλάμε για επιχειρήσεις που εξάγουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό σε πάνω από 100 χώρες στον κόσμο. Το ελληνικό φάρμακο να ξέρετε έχει πολύ καλή φήμη στο εξωτερικό. Και ασφαλώς και τους υποστηρίζουμε».

  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κορονοϊός: Σε «κόκκινο» συναγερμό το Νοσοκομείο «Μεταξά»
Κορονοϊός: Σε «κόκκινο» συναγερμό το Νοσοκομείο «Μεταξά» 07 Ιανουαρίου 2024
Αγαπηδάκη: «Καλούμε τους πολίτες να εμβολιαστούν άμεσα για κορονοϊό και γρίπη» 08 Ιανουαρίου 2024
Αγαπηδάκη: «Καλούμε τους πολίτες να εμβολιαστούν άμεσα για κορονοϊό και γρίπη»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργιάδης: Από τα μέσα Δεκέμβρη διαθέσιμες στο MyHealth App δωρεάν εξετάσεις
Πολιτική Υγείας
04/12/2025 - 11:08

Γεωργιάδης: Από τα μέσα Δεκέμβρη διαθέσιμες στο MyHealth App δωρεάν εξετάσεις

Γεωργιάδης: «Να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η παραγωγή φαρμάκων εντός ΕΕ»
Πολιτική Υγείας
03/12/2025 - 09:43

Γεωργιάδης: «Να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η παραγωγή φαρμάκων εντός ΕΕ»

Γεωργιάδης: «Άμεση είσοδος των γενόσημων στα συστήματα υγείας μετά τη λήξη της πατέντας»
Πολιτική Υγείας
02/12/2025 - 16:51

Γεωργιάδης: «Άμεση είσοδος των γενόσημων στα συστήματα υγείας μετά τη λήξη της πατέντας»

Σε δύο πυλώνες το πρώτο πρόγραμμα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του αυτοτραυματισμού στους νέους
Ψυχική Υγεία
01/12/2025 - 18:38

Σε δύο πυλώνες το πρώτο πρόγραμμα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του αυτοτραυματισμού στους νέους

Ικανοποίηση Γεωργιάδη για την υψηλή αξιολόγηση των νοσοκομείων από τους πολίτες
Πολιτική Υγείας
01/12/2025 - 17:28

Ικανοποίηση Γεωργιάδη για την υψηλή αξιολόγηση των νοσοκομείων από τους πολίτες

Το Μεταξά γίνεται Ολοκληρωμένο Κέντρο Καρκίνου με χρηματοδότηση 2,5 εκατ. ευρώ
Πολιτική Υγείας
01/12/2025 - 16:54

Το Μεταξά γίνεται Ολοκληρωμένο Κέντρο Καρκίνου με χρηματοδότηση 2,5 εκατ. ευρώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οδηγίες για ασφαλή και οικολογική διακόσμηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
Επικαιρότητα
04/12/2025 - 12:00
Ένταξη του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού στο Ε.Σ.Υ.
Πολιτική Υγείας
04/12/2025 - 11:44
Γεωργιάδης: Από τα μέσα Δεκέμβρη διαθέσιμες στο MyHealth App δωρεάν εξετάσεις
Πολιτική Υγείας
04/12/2025 - 11:08
Σενάρια κινδύνου για την γρίπη των πτηνών στην Ευρώπη - Τα εργαλεία που προτείνει το ECDC
Πολιτική Υγείας
04/12/2025 - 11:00
«Καμπανάκι» για τα fillers: Μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και τύφλωση!
Ομορφιά
04/12/2025 - 10:00
Η συμβίωση με σκύλους μπορεί να βελτιώσει την ψυχική υγεία των εφήβων
Ψυχική Υγεία
04/12/2025 - 09:00
Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στις 20 Δεκεμβρίου
Επικαιρότητα
03/12/2025 - 17:47
Διατροφική καθοδήγηση από τον διαιτολόγο ή το ChatGPT;
Health Talk
03/12/2025 - 17:08
Η αγάπη για τη δουλειά δεν είναι πάντα αρετή - Οι αρνητικές συνέπειες για εργαζόμενους και επιχειρήσεις
Ψυχική Υγεία
03/12/2025 - 16:49
Βαλτάς: «Οι φαρμακοποιοί στην πρώτη γραμμή για των υποστήριξη ασθενών με άνοια και των φροντιστών»
Pharma Policy
03/12/2025 - 16:08
ELPEN και Μαζί για το Παιδί έφτιαξαν δύο αίθουσες STEM σε σχολεία της Θράκης
Pharma News
03/12/2025 - 15:23
Τρία βραβεία απέσπασε το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας στα Healthcare Business Awards 2025
Επικαιρότητα
03/12/2025 - 15:04
Ο Όμιλος ΙΜΙΤΗΕΑ στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας στη Νέα Υόρκη για το Rebrain Greece
Υπηρεσίες Υγείας
03/12/2025 - 14:42
Μητσοτάκης: «Οι παρεμβάσεις μας για τα άτομα με αναπηρία σχεδιάστηκαν με σεβασμό στα δικαιώματά τους»
Πολιτική Υγείας
03/12/2025 - 13:49
Ο Σάσα Βεζένκοφ επενδύει στην κυπριακή EMBIO Diagnostics - Το εντυπωσιακό βίντεο για τη συνεργασία
Επικαιρότητα
03/12/2025 - 13:32
ΕΙΝΑΠ-ΟΕΝΓΕ: Αδιέξοδο στη συνάντηση με Βαρτζόπουλο για τις διώξεις κατά ψυχιάτρων
Επικαιρότητα
03/12/2025 - 13:08
Αίσθημα κόπωσης: Πότε πρέπει να μας ανησυχήσει πραγματικά;
Health Talk
03/12/2025 - 12:44
Διαταραχές Φάσματος Αυτισμού: Συνδυασμός συμπληρωμάτων επιδρά θετικά στη μείωση των συμπτωμάτων
Υγεία
03/12/2025 - 12:21
Οι καθυστερημένες διαγνώσεις HIV υπονομεύουν τις προσπάθειες εξάλειψης του AIDS
Υγεία
03/12/2025 - 11:47
Απειλή για τη δημόσια υγεία τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα - Ποιες ασθένειες μπορεί να προκαλέσουν
Διατροφή
03/12/2025 - 11:23
ΕΣΑμεΑ: Ο δεκάλογος του αποκλεισμού και της ευαλωτότητας
Patient Talk
03/12/2025 - 10:56
Θεσσαλονίκη: Μαθητές μπαίνουν στη θέση συνανθρώπων μας ΑμεΑ και κατανοούν τις δυσκολίες
Επικαιρότητα
03/12/2025 - 10:18
Η ανεπαρκής ανάπτυξη ευθύνεται για το 20% των θανάτων παιδιών μέχρι το πέμπτο έτος
Υγεία
03/12/2025 - 09:56
Γεωργιάδης: «Να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η παραγωγή φαρμάκων εντός ΕΕ»
Πολιτική Υγείας
03/12/2025 - 09:43
Ο χρόνιος πόνος στο επίκεντρο: Νέοι ορίζοντες στη ζωή με ρευματικά νοσήματα
Patient Talk
02/12/2025 - 18:19
Επένδυση στην καινοτομία: Προκλήσεις και προοπτικές για την υγειονομική περίθαλψη
Pharma News
02/12/2025 - 17:53
Μητέρα: Ψηφιακή πλατφόρμα γυναικολογικής χειρουργικής αλλάζει το τοπίο στην Ελλάδα
Digital Health
02/12/2025 - 17:36
Νέα μελέτη: Η μικροβιακή αντοχή αποτελεί μεγαλύτερη απειλή απ' όσο γνωρίζαμε μέχρι σήμερα
Υγεία
02/12/2025 - 17:19
Γεωργιάδης: «Άμεση είσοδος των γενόσημων στα συστήματα υγείας μετά τη λήξη της πατέντας»
Πολιτική Υγείας
02/12/2025 - 16:51
Συνέδριο για τα εγκαύματα στη Θεσσαλονίκη με υποστήριξη από τη ΜΕΘΕ του «Παπανικολάου»
Επικαιρότητα
02/12/2025 - 15:17

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι διατροφικές διαταραχές απειλούν μακροπρόθεσμα τη σωματική και ψυχική υγεία
Διατροφή
02/12/2025 - 12:32
«Πράσινο» φως από τον ΠΟΥ στα φάρμακα GLP-1 κατά της παχυσαρκίας ενηλίκων
Pharma Policy
02/12/2025 - 09:12
Vaccines Europe: Σε στάδιο ανάπτυξης 91 εμβόλια - Ποια λοιμώδη νοσήματα αφορούν
Pharma Policy
02/12/2025 - 14:28
Επένδυση στην καινοτομία: Προκλήσεις και προοπτικές για την υγειονομική περίθαλψη
Pharma News
02/12/2025 - 17:53
Πότε το στόλισμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου μπορεί να… μας στείλει στο νοσοκομείο
Υγεία
01/12/2025 - 12:44
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo