ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεωργιάδης: Επέκταση του προγράμματος «ΟΙΚΟΘΕΝ» και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας το 2025

Πολιτική Υγείας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Την επέκταση του προγράμματος «ΟΙΚΟΘΕΝ» που ξεκίνησε πριν από 1,5 χρόνο στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», σε διάφορα νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τον χαιρετισμό του σε εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος.
Πέμπτη, 05/12/2024 - 13:28
— Photo: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
News4Health Team News4Health Team

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην προσωπική τραυματική εμπειρία που είχε όταν συνόδευε τη μητέρα του στον «Άγιο Σαββα» για τις θεραπείες της, επισημαίνοντας τις δυσκολίες και τα σοβαρά εμπόδια που αντιμετώπιζαν τότε οι ογκολογικοί ασθενείς.

«Το βασικό είναι να νοιαζόμαστε για τους ασθενείς και αυτός είναι ο κεντρικός στόχος όλων των παρεμβάσεων», ανέφερε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα «ΟΙΚΟΘΕΝ» κάνει τη ζωή των ασθενών καλύτερη και γι΄ αυτό «επεκτείνεται η προσπάθεια και θα πάει σε όλη την Ελλάδα», όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Σημείωσε επίσης ότι τον τελευταίο χρόνο έχει υπογράψει πολλές αποφάσεις για την επέκταση του πρωτοποριακού προγράμματος «ΟΙΚΟΘΕΝ».

OIKOTHEN VASIKH

Το πρόγραμμα που ξεκίνησε από τον «Άγιο Σάββα» με 6 ογκολογικούς ασθενείς, σήμερα αριθμεί 100, ενώ λειτουργεί ήδη και στα Νοσοκομεία Θεαγένειο, Μεταξά, ΑΧΕΠΑ και Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

«Όσο περισσότεροι ασθενείς μπαίνουν στο πρόγραμμα τόσο μειώνεται η καθυστέρηση και η αναμονή στα νοσοκομεία και ομαλοποιείται η κατάσταση», είπε ο υπουργός, εξηγώντας παράλληλα ότι το πλαίσιο συμμετοχής των ασθενών είναι αυστηρό. «Είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στην τήρηση των προϋποθέσεων», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

{https://www.youtube.com/watch?v=7HH_pktLx3A}

Την εμπειρία της από τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα μοιράστηκε με το κοινό η κυρία Φωτεινή Διπλάρη, που ήταν από τους πρώτους ασθενείς που λαμβάνουν τη θεραπεία στο σπίτι τους, μέσα από το πρόγραμμα «ΟΙΚΟΘΕΝ».

OIKOTHEN 2

OIKOTHEN 3

«Ενάμιση χρόνο τώρα κάνω τη χημειοθεραπεία μου στο σπίτι. Έχω ανθρώπους να ρωτήσω και να μου λύσουν όλες τις απορίες μου. Έχω απαλλαγεί από το άγχος και την ταλαιπωρία της μεταφοράς και της αναμονής στο νοσοκομείο», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε πως «το ΟΙΚΟΘΕΝ είναι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί τα 7-8 χρόνια ταλαιπωρίας μου με τον καρκίνο».

Η ασθενής Μαριάννα Λουλάκη μοιράστηκε την εμπειρία της λέγοντας τα εξής: «Είμαι στην οικογένεια του «Αγίου Σάββα» και αγωνίζομαι με τον καρκίνο από το 2012. Αυτό που μας έτυχε με το «ΟΙΚΟΘΕΝ» πιστεύω ότι είναι πλέον ευλογία στη ζωή μου. Ευχαριστώ τον κύριο Νικολάου από τα βάθη της ψυχής μου. Το είχαμε ανάγκη αυτό. Ανοίγει η πόρτα στο σπίτι μου και νοιώθω ότι έρχονται άγγελοι στη ζωή μου».

Από την πλευρά της η ασθενής Νίκη Νικολουδάκη ανέφερε: «Διαγνώστηκα, το 2023, με καρκίνο του μαστού. Έκανα τις χημειοθεραπείες μου, τις ακτινοβολίες μου και τώρα είμαι σε ανοσοθεραπεία. Όταν πληροφορήθηκα ότι θα έρχονται σπίτι, κατ’ οίκον, ενθουσιάστηκα, γιατί σκέφτηκα ότι γλιτώνω όλη την ταλαιπωρία της συγκοινωνίας, το οποίο για εμένα σημαίνει ότι πρέπει να σηκωθώ πολύ πρωί, να πάω να περιμένω για τα χαρτιά μου στην αναμονή η οποία ήταν αρκετή, με αποτέλεσμα να είναι λίγο ψυχοφθόρο όλο αυτό και σωματικά. Έχω να πω για τα παιδιά ότι είναι εξαίρετα. Τα έχω λατρέψει, μπαίνουν στο σπίτι μου μέσα και νιώθω ασφάλεια, σιγουριά».

Η διοικήτρια της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας και πρώην διοικήτρια του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», Όλγα Μπαλαούρα στην ομιλία της τόνισε μεταξύ άλλων ότι σήμερα έχουν ενταχθεί περισσότεροι από 100 ογκολογικοί ασθενείς στον Άγιο Σάββα. Αναλυτικά 82 με καρκίνο του μαστού, 31 με καρκίνο του πνεύμονα, 24 με καρκίνο του παχέος εντέρου, 4 με ουροδόχο κύστη, 12 με καρκίνο ωοθηκών και 3 με καρκίνο του κεντρικού νευρικού συστήματος. «Δώσαμε την τεχνογνωσία και σε άλλα νοσοκομεία», ανέφερε η κυρία Μπαλαούρα.

OIKOTHEN 4

Ο κ. Μιχάλης Νικολάου ογκολόγος παθολόγος, διευθυντής της Ογκολογικής Κλινικής στον «Άγιο Σάββα» και εμπνευστής του προγράμματος «ΟΙΚΟΘΕΝ» για την χορήγηση θεραπείας ογκολογικών ασθενών στο σπίτι, υπογράμμισε ότι η νέα εποχή διαμορφώνει νέες προκλήσεις και τα συστήματα υγείας θα πρέπει να προσαρμοστούν.

«Οι νέες θεραπευτικές επιλογές μας επέτρεψαν να υλοποιήσουμε το ΟΙΚΟΘΕΝ» ανέφερε και εκτίμησε ότι από το 2027, με την ένταξη νέων ανοσοθεραπειών που αναμένονται, περισσότεροι ασθενείς θα ενταχθούν στο πρόγραμμα και θα λαμβάνουν τη θεραπεία στο σπίτι τους.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ωδείο Αθηνών συμμετείχαν η Αναπληρώτρια Υπουργος Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, οι Υφυπουργοί Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο Διοικητής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά Μεταξά Σαράντος Ευσταθόπουλος, ο Καθηγητής Β' Νευρολογικής Κλινικής και Διευθυντής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ» Νικόλαος Γρηγοριάδης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ογκολογίας ΔΠΘ και Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Ογκολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Ματθαίος, ο Διευθυντής Κλινικής και Ειδικός Παθολόγος - Ογκολόγος του «Θεαγένειου» Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Αναστάσιος Μπούτης, η Προϊσταμένη κατ’ οίκον Νοσηλείας Αναστασία Τσιχλακίδου.

OIKOTHEN 1A

Επίσης το παρών στην εκδήλωση έδωσαν η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν Βιλδιρίδη, η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Φωφώ Καλύβα, η πρώην Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας - βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα, ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου Χρήστος Ροϊλός, ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Δημήτρης Τσαλικάκης, ο Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Νεκτάριος Παπαβασιλείου, διοικητές νοσοκομείων και πλήθος κόσμου.

Τελευταία τροποποίηση στις 05/12/2024 - 14:04
  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΚΟΘΕΝ
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
  • ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε οδηγό αυξημένης προστασίας από το παθητικό κάπνισμα συνολικά
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε οδηγό αυξημένης προστασίας από το παθητικό κάπνισμα συνολικά 04 Δεκεμβρίου 2024
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ζητά πιο έντονες προσπάθειες για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων 05 Δεκεμβρίου 2024
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ζητά πιο έντονες προσπάθειες για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρ. Εργαζομένων Βενιζέλειου: «Τα νοσοκομεία δεν στελεχώνονται με επιδόματα-μπαλώματα και τοπικές χορηγίες»
Πολιτική Υγείας
30/10/2026 - 16:24

Πρ. Εργαζομένων Βενιζέλειου: «Τα νοσοκομεία δεν στελεχώνονται με επιδόματα-μπαλώματα και τοπικές χορηγίες»

Στις άγονες και προβληματικές περιοχές Α’ κατηγορίας εντάσσονται το νοσοκομείο Χανίων και τα Κέντρα Υγείας
Πολιτική Υγείας
30/10/2026 - 16:00

Στις άγονες και προβληματικές περιοχές Α’ κατηγορίας εντάσσονται το νοσοκομείο Χανίων και τα Κέντρα Υγείας

ΠΑΣΟΝΟΠ: Παράνομα ωράρια στα νοσοκομεία και ένοχη σιωπή του Υπουργείου Υγείας
Πολιτική Υγείας
30/10/2026 - 10:54

ΠΑΣΟΝΟΠ: Παράνομα ωράρια στα νοσοκομεία και ένοχη σιωπή του Υπουργείου Υγείας

Μονομαχία Γεωργιάδη-Πολάκη στη Βουλή για την Ιατρική της Ευεξίας
Πολιτική Υγείας
29/10/2026 - 17:21

Μονομαχία Γεωργιάδη-Πολάκη στη Βουλή για την Ιατρική της Ευεξίας

ΕΣΥ: Πάνω από 6 στους 10 πολίτες έχουν θετική ή μάλλον θετική γνώμη
Πολιτική Υγείας
29/10/2026 - 11:22

ΕΣΥ: Πάνω από 6 στους 10 πολίτες έχουν θετική ή μάλλον θετική γνώμη

Γεωργιάδης: Επίσκεψη στα Χανιά με δύο σημαντικές ανακοινώσεις για την υγεία
Πολιτική Υγείας
27/10/2026 - 21:49

Γεωργιάδης: Επίσκεψη στα Χανιά με δύο σημαντικές ανακοινώσεις για την υγεία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρ. Εργαζομένων Βενιζέλειου: «Τα νοσοκομεία δεν στελεχώνονται με επιδόματα-μπαλώματα και τοπικές χορηγίες»
Πολιτική Υγείας
30/10/2026 - 16:24
Η μόλυνση από τις πυρκαγιές σκότωσε 3.560 ανθρώπους στην Ινδονησία τον Σεπτέμβριο
Επικαιρότητα
30/10/2026 - 16:17
Στις άγονες και προβληματικές περιοχές Α’ κατηγορίας εντάσσονται το νοσοκομείο Χανίων και τα Κέντρα Υγείας
Πολιτική Υγείας
30/10/2026 - 16:00
Απονομή μεταπτυχιακών τίτλων στον ψηφιακό μετασχηματισμό της υγείας σε διεθνές συνέδριο του ΑΠΘ
Digital Health
30/10/2026 - 15:52
Νεκρή από πυροβολισμό νεαρή καφέ αρκούδα στις Πρέσπες
Pet
30/10/2026 - 14:57
Αποικία εκατομμυρίων μικροβίων η οδοντόβουρτσα - Ο ρόλος του περιβάλλοντος που δημιουργείται στο μπάνιο
Υγεία
30/10/2026 - 14:19
Έλληνες ερευνητές ανακάλυψαν ότι η πρόωρη γέννηση διακόπτει την ωρίμανση του εγκεφάλου
Υγεία
30/10/2026 - 13:33
ΕΕΣ: Βίντεο από εντυπωσιακή άσκηση διάσωσης σε ορμητικά νερά και πλημμύρες στην Κομοτηνή
Επικαιρότητα
30/10/2026 - 13:11
Η ΕΛΨΕ χαρακτηρίζει ιστορική κατάκτηση την ίδρυση του Πανελλήνιου Συλλόγου Ψυχολόγων ως ΝΠΔΔ
Πολιτική Υγείας
30/10/2026 - 12:47
Θεσσαλονίκη: Σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στην Πολυδύναμη Νοσηλευτική Μονάδα Ψυχικής Υγείας
Πολιτική Υγείας
30/10/2026 - 11:54
Το βραδινό που δεν θα χαλάσει τον ύπνο μας - Ελληνική έρευνα αναδεικνύει τον ιδανικό συνδυασμό τροφών
Διατροφή
30/10/2026 - 11:22
ΠΑΣΟΝΟΠ: Παράνομα ωράρια στα νοσοκομεία και ένοχη σιωπή του Υπουργείου Υγείας
Πολιτική Υγείας
30/10/2026 - 10:54
Έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΝ, Χρήστος Σβάρνας - Στη Ριτσώνα η αποτέφρωση
Patient Talk
30/10/2026 - 10:26
Το κελάηδισμα των πουλιών μοιάζει πολύ με την ανθρώπινη ομιλία και μουσική
Επικαιρότητα
30/10/2026 - 10:04
Το 37% των παιδιών ηλικίας 7-9 ετών στην Ελλάδα είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα
Υγεία
30/10/2026 - 09:04
Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ψυχολόγων
Πολιτική Υγείας
30/10/2026 - 08:47
Ενημερωτική ημερίδα στον Πειραιά για τον καρκίνο του προστάτη και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης
Patient Talk
30/10/2026 - 08:13
Βραδιά γεμάτη τραγούδι στο θέατρο Περοκέ για τον αγώνα των παιδιών με καρκίνο, στις 9 Νοεμβρίου
Patient Talk
30/10/2026 - 07:29
Συνάντηση Δούρου με τις ομοσπονδίες των νοσηλευτών ΠΑΣΟΝΟΠ και ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
30/10/2026 - 03:52
«Η πρόληψη είναι γνώση»: Ενημερωτική δράση του ΕΕΣ στη Θεσσαλονίκη για τον καρκίνο του μαστού
Υγεία
30/10/2026 - 00:07
Όταν ο πόνος στο στήθος κατά την άσκηση δεν είναι... έμφραγμα - Η «άγνωστη» πάθηση που τον προκαλεί
Υγεία
29/10/2026 - 20:57
Καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρώτων βοηθειών για τα ζώα συντροφιάς από τον ΕΕΣ
Pet
29/10/2026 - 20:12
Γιατί πολλές γυναίκες έχουν καλύτερο σώμα στην εμμηνόπαυση απ’ ό,τι όταν ήταν νεότερες
Health Talk
29/10/2026 - 19:19
Υποτροφίες ύψους 70.000 ευρώ για 14 πρωτοετείς φοιτητές Ιατρικής από τον ΙΣΑ
Επικαιρότητα
29/10/2026 - 18:52
ΕΟΔΥ: Ένας θάνατος από Covid-19 και 182 νέες εισαγωγές την τελευταία εβδομάδα
Υγεία
29/10/2026 - 18:34
Το σχήμα των γλουτών δεν αποκαλύπτει το παραμικρό για τις ορμόνες μας
Υγεία
29/10/2026 - 18:12
Η Επιτροπή Υγειονομικής Ασφάλειας της ΕΕ ενέκρινε νέες γνωμοδοτήσεις για τα νοσήματα από κουνούπια
Πολιτική Υγείας
29/10/2026 - 17:54
Μονομαχία Γεωργιάδη-Πολάκη στη Βουλή για την Ιατρική της Ευεξίας
Πολιτική Υγείας
29/10/2026 - 17:21
Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε επιδόρπια με βάση το γάλα - Καταναλωτής εντόπισε κομμάτια γυαλιού
Επικαιρότητα
29/10/2026 - 17:03
Η ζωή κοντά σε μολυσμένα νερά ίσως συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο νευροεκφυλιστικής νόσου
Υγεία
29/10/2026 - 16:48

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής ζητεί την θεσμική κατοχύρωση των Συμβούλων Ψυχικής Υγείας
Πολιτική Υγείας
28/10/2026 - 03:48
Στρατηγική συνεργασία Boehringer Ingelheim και Microsoft στην κλινική έρευνα μέσω ΑΙ
Pharma News
29/10/2026 - 13:36
Γεωργιάδης: Επίσκεψη στα Χανιά με δύο σημαντικές ανακοινώσεις για την υγεία
Πολιτική Υγείας
27/10/2026 - 21:49
Η Επιτροπή Υγειονομικής Ασφάλειας της ΕΕ ενέκρινε νέες γνωμοδοτήσεις για τα νοσήματα από κουνούπια
Πολιτική Υγείας
29/10/2026 - 17:54
28η Οκτωβρίου: Οι νοσηλεύτριες που έγραψαν ιστορία – Η πρώτη Ελληνίδα αλεξιπτωτίστρια
Επικαιρότητα
28/10/2026 - 08:11
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo