ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεωργιάδης: «100 νοσηλευτές μέχρι το τέλος του 2024 στο Αττικό Νοσοκομείο»

Πολιτική Υγείας
EUROKINISSI
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στη Βουλή και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, προέτρεψε τις γυναίκες δικαιούχους των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά».
Παρασκευή, 25/10/2024 - 13:27
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

«Η κυβέρνησή μας, και είμαι πάρα πολύ περήφανος γι' αυτό, διενεργεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής, που έχει γίνει ποτέ στο ελληνικό κράτος, για την ανίχνευση του καρκίνου του μαστού στις γυναίκες. Είναι το πρόγραμμα με το όνομα της αείμνηστου Φώφης Γεννηματά. Το πρόγραμμα αυτό διενεργεί δωρεάν προληπτική εξέταση ηλεκτρονικής τομογραφίας για τον καρκίνο του μαστού, μαστογραφία δηλαδή, και έχει ήδη σώσει τη ζωή σε χιλιάδες γυναίκες, που έκαναν χρήση της δωρεάν αυτής εξετάσεως και έμαθαν ότι δυστυχώς είχαν καρκίνο σε πρώιμο στάδιο και έτσι αντιμετώπισαν άμεσα το πρόβλημα αυτό», ανέφερε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Καλώ, λοιπόν, όλες τις δικαιούχους του προγράμματος, που έχουν λάβει στο κινητό τους το σχετικό μήνυμα από την ΗΔΙΚΑ, που τις ενημερώνει για τη διαδικασία με την οποία μπορούν να κάνουν χρήση των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων του προγράμματος "Φώφη Γεννηματά", να το πράξουν γιατί η πρόληψη στην προκειμένη περίπτωση κατά κυριολεξία σώζει ζωές. Και αυτό το έκανε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Νωρίτερα, η βουλευτής του ΚΚΕ Βιβή Δάγκα, με αφορμή τη συγκεκριμένη ημέρα, Παγκόσμια Ημέρα για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού, εξέφρασε την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση του ΚΚΕ «στις χιλιάδες γυναίκες που δίνουν μάχη με τη νόσο, στις χιλιάδες γυναίκες που αγωνιούν αλλά συναντούν πολλαπλά εμπόδια στην πρόληψη, αλλά και στη θεραπεία των γυναικολογικών καρκίνων, στα πλαίσια του εμπορευματοποιημένου και ιδιωτικοποιημένου συστήματος υγείας».

«Είναι η γνωστή λογική του κόστους-οφέλους που έχει οδηγήσει ακόμα και ένα κρίσιμο τμήμα, το Τμήμα Βραχυχρόνιας Θεραπείας στο "Αλεξάνδρα", σε κλείσιμο, γιατί λείπει το απαραίτητο προσωπικό», είπε η κυρία Δάγκα.

H κατάσταση στο Αττικό Νοσοκομείο

Η βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε σήμερα τον υπουργό Υγείας να απαντήσει για τις συνθήκες στο Αττικό Νοσοκομείο. «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο στο Αττικό Νοσοκομείο. Έχουν γίνει καθεστώς τα ράντζα, 120 ράντζα σε κάθε εφημερία. Την ίδια στιγμή όποια ανάπτυξη κλινικών και κλινών στηρίζεται στο απαρχαιωμένο οργανόγραμμα, σε σχέση με το νοσηλευτικό προσωπικό», σημείωσε η κυρία Δάγκα και κατήγγειλε ότι ένας νοσηλευτής και ένας βοηθός νοσηλευτή είναι αναγκασμένοι να έχουν την ευθύνη για 35 κλίνες συν τα περίπου δέκα ράντζα μετά από κάθε εφημερία. Αυτή η τραγική υποστελέχωση -διακόσια τριάντα πέντε είναι τα κενά σε νοσηλευτικό προσωπικό- οδηγεί στο να έχουν γίνει καθεστώς οι μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού από κλινική σε κλινική, από τη μία Μονάδα Εντατικής Θραπείας σε ΜΑΘ, σύμφωνα με τη βουλευτή του ΚΚΕ, η οποία ζήτησε από τον υπουργό Υγείας να ενημερώσει τη Βουλή «τι μέτρα θα πάρει για να προσληφθεί όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, νοσηλευτικό, για να καλυφθούν οι ανάγκες που είναι σε κατάσταση κάτω από τα όρια ασφαλείας».

«Έχουμε κάνει προκηρύξεις και το 2021 και το 2022 και 2023 και το 2024 και θα κάνουμε και το 2025 για την πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού. Εκκρεμούν μέχρι τέλος του χρόνου να προλάβουμε πάνω από 3.500 νοσηλευτές. Το Νοσοκομείο Αττικόν, αν όλα πάνε βάσει προγράμματος, θα πάρει μέχρι το τέλος του χρόνου 100 νοσηλευτές και με αυτούς θα έχει πολύ καλύτερη ροή στη λειτουργία του, χωρίς να έχει λύσει οριστικά το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού», απάντησε ο υπουργός Υγείας. Παράλληλα, όμως, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε πως «η διαδικασία πρόσληψης νοσηλευτών μέσω του ΑΣΕΠ είναι μία διαδικασία η οποία ήταν πολύ αργή. Εντόπισε η κυβέρνηση το πρόβλημα και ήλθε νομοθετικά να κάνει παρεμβάσεις για να επιταχυνθεί αυτή η διαδικασία και να γίνουν προσλήψεις. Τι ψήφισε το ΚΚΕ σε αυτές τις παρεμβάσεις; "Όχι". Άρα, το ενδιαφέρον σας, αγαπητή κυρία συνάδελφε, είναι καθαρά υποκριτικό. Εάν σας ενδιέφερε να γίνουν οι προσλήψεις θα ήσασταν επισπεύδοντες στην προσπάθεια να γίνουν ταχύτερες προσλήψεις, όχι αντίπαλοι να γίνουν ταχύτερα οι προσλήψεις. Άρα, στην αίθουσα οι μόνοι που πραγματικά ενδιαφέρονται να γίνουν οι προσλήψεις στ' αλήθεια είμαστε εμείς».

Ο υπουργός απάντησε και για τα ράντζα στο Αττικό Νοσοκομείο, λέγοντας τα εξής: «Το Νοσοκομείο Αττικόν έχει ράντζα. Για ποιον λόγο; Γιατί πάρα πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να πάνε σε αυτό το νοσοκομείο, αντί σε ένα διπλανό. Αν πάνε σε ένα διπλανό, δεν θα βρουν ράντζο στην εφημερία. Αν πάνε στο Αττικόν θα έχουν ράντζο. Πιστεύουν, όμως, ότι είναι καλύτερο το Αττικόν και θέλουν να πάνε εκεί. Με συγχωρείτε, αλλά το επιλέγουν. Το 50% των εισαγωγών στο Αττικόν είναι από περιπατητικούς ασθενείς. Δεν είναι από το ΕΚΑΒ, δηλαδή δεν είναι επείγοντα. Πηγαίνουν εκεί μόνοι τους και είναι το 50%. Άρα, καταλαβαίνετε ότι κάποια στιγμή κάποια νοσοκομεία πληρώνουν και το τίμημα της επιτυχίας τους», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει σύστημα (σ.σ. στα μεγάλα νοσοκομεία στο εξωτερικό) χωρίς ράντζα στην εφημερία, γιατί αν πάνε ταυτόχρονα πολλοί άνθρωποι οι νόμοι της φυσικής ισχύουν όσο πλούσιο και να είναι ένα κράτος. Τόσο απλά. Πάρα ταύτα η κυβέρνηση -πράγματι- και με τα νέα ΤΕΠ και με όλον τον σχεδιασμό που κάνει στην εφημερία θα προσπαθήσει στο μέτρο του εφικτού να αντιμετωπίσει και αυτό το ζήτημα».

  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ
  • ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
  • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ
  • ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥ
  • ΚΚΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΚΚΕ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού: «Απροστάτευτες χιλιάδες γυναίκες»
ΚΚΕ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού: «Απροστάτευτες χιλιάδες γυναίκες» 25 Οκτωβρίου 2024
Παραδόθηκαν 20 απινιδωτές σε συλλόγους και φορείς της Δυτικής Μακεδονίας 25 Οκτωβρίου 2024
Παραδόθηκαν 20 απινιδωτές σε συλλόγους και φορείς της Δυτικής Μακεδονίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργιάδης από Κοπεγχάγη: «Κρίσιμος παράγοντας για την ΕΕ οι πολυκρατικές κλινικές δοκιμές»
Πολιτική Υγείας
16/09/2025 - 19:28

Γεωργιάδης από Κοπεγχάγη: «Κρίσιμος παράγοντας για την ΕΕ οι πολυκρατικές κλινικές δοκιμές»

Εργαζόμενοι νοσοκομείου Κιλκίς κατά Γεωργιάδη: «Ήλθε, είδε (όσους ήθελε), έταξε και απήλθε»
Πολιτική Υγείας
17/09/2025 - 06:53

Εργαζόμενοι νοσοκομείου Κιλκίς κατά Γεωργιάδη: «Ήλθε, είδε (όσους ήθελε), έταξε και απήλθε»

Γεωργιάδης: Στηρίζουμε την προσπάθεια ώστε οι χώρες της ΕΕ να γίνουν ελκυστικές για κλινικές δοκιμές
Πολιτική Υγείας
16/09/2025 - 13:33

Γεωργιάδης: Στηρίζουμε την προσπάθεια ώστε οι χώρες της ΕΕ να γίνουν ελκυστικές για κλινικές δοκιμές

«Light It Green»: Η εκστρατεία που δίνει φως στη μάχη κατά του λεμφώματος
Pharma News
15/09/2025 - 17:01

«Light It Green»: Η εκστρατεία που δίνει φως στη μάχη κατά του λεμφώματος

Δίκη για τη Novartis: Ποινές φυλάκισης 25 μηνών και και 33 μηνών σε «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση»
Επικαιρότητα
15/09/2025 - 12:48

Δίκη για τη Novartis: Ποινές φυλάκισης 25 μηνών και και 33 μηνών σε «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση»

Σύλληψη άνδρα για απειλές κατά της ζωής του Άδωνι Γεωργιάδη και της οικογένειάς του
Επικαιρότητα
12/09/2025 - 09:28

Σύλληψη άνδρα για απειλές κατά της ζωής του Άδωνι Γεωργιάδη και της οικογένειάς του

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η πρώτη εγκυμοσύνη με εξωσωματική γονιμοποίηση μετά από καρκίνο του ενδομητρίου στην Ελλάδα
Επικαιρότητα
17/09/2025 - 11:00
Η μακροχρόνια Covid συνδέεται με πιο βαριά έμμηνο ρύση και κίνδυνο έλλειψης σιδήρου
Υγεία
17/09/2025 - 10:00
Η βρετανική GSK ανακοίνωσε πως επενδύει 30 δισεκατομμύρια δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες
Pharma Policy
17/09/2025 - 08:34
Εργαζόμενοι νοσοκομείου Κιλκίς κατά Γεωργιάδη: «Ήλθε, είδε (όσους ήθελε), έταξε και απήλθε»
Πολιτική Υγείας
17/09/2025 - 06:53
Συνάντηση Κεφαλογιάννη-Αυγερινού για την ένταξη του ΕΕΣ στο ΜΕΟΠΠ
Επικαιρότητα
17/09/2025 - 03:27
Ο σύλλογος «Πνεύμονες Ζωής» στέλνει το δικό του φωτεινό μήνυμα ευαισθητοποίησης
Patient Talk
17/09/2025 - 00:08
Νέες διακρίσεις του Κέντρου Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας του ΙΤΕ στο ΙΗΕ Connectathon 2025
Digital Health
16/09/2025 - 23:22
ΕΨΕ: Η χρήση του όρου Ψυχολογία από μη πανεπιστημιακούς φορείς παραπλανά το κοινό
Ψυχική Υγεία
16/09/2025 - 22:07
Πλήρης οδηγός του ΥΠΑΑΤ προς κτηνοτρόφους και καταναλωτές για την ευλογιά των αιγοπροβάτων
Επικαιρότητα
16/09/2025 - 21:42
Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς για την όραση των παιδιών τους - Ποιες διαταραχές εκδηλώνονται
Health Talk
16/09/2025 - 21:19
ΕΣΑΜΕΑ: Διαμαρτυρίες γονέων παιδιών με αναπηρία για τα κενά στην ειδική εκπαίδευση
Patient Talk
16/09/2025 - 20:54
Τσιάρας στο Action 24: «Καταστροφικό για τη γεωργία και την κτηνοτροφία ένα lockdown λόγω ζωονόσων»
Επικαιρότητα
16/09/2025 - 20:31
Τι είναι η Καμπούχα και πώς να τη φτιάξετε - Γιατί ονομαζόταν «ελιξίριο της αθανασίας»
Διατροφή
16/09/2025 - 20:03
Γεωργιάδης από Κοπεγχάγη: «Κρίσιμος παράγοντας για την ΕΕ οι πολυκρατικές κλινικές δοκιμές»
Πολιτική Υγείας
16/09/2025 - 19:28
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διακρίθηκε στις ψηφιακές εφαρμογές για ασθενείς με χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια
Digital Health
16/09/2025 - 19:06
«Πεταλούδες στο στομάχι»: Πως ο έρωτας και η έλξη για το έτερον ήμισυ επηρεάζει την όρεξή μας
Ψυχική Υγεία
16/09/2025 - 18:32
Ιός Δυτικού Νείλου: Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ρίου νοσηλεύεται 50χρονος με εγκεφαλίτιδα
Υγεία
16/09/2025 - 18:09
Στο φως η άγνωστη πρωτεΐνη που μπορεί να αντιστρέψει τη γήρανση
Υγεία
16/09/2025 - 17:43
Σακελλαρίδης: «Μία στεφανιογραφία, δύο στεντ, τέρμα το τσιγάρο - Μην αγνοούμε τα σημάδια...»
Επικαιρότητα
16/09/2025 - 17:09
Βουλή: Με ευρεία πλειοψηφία κυρώθηκαν οι συμφωνίες με Αίγυπτο και Κύπρο στον τομέα της υγείας
Πολιτική Υγείας
16/09/2025 - 16:44
Νοσηλεύτρια του ΕΕΣ έσωσε γυναίκα που υπέστη ανακοπή σε ξενοδοχείο στην Κέρκυρα
Επικαιρότητα
16/09/2025 - 16:22
Πώς τα μαλλιά των παιδιών μπορούν να προβλέψουν τον κίνδυνο να εκδηλώσουν κατάθλιψη
Ψυχική Υγεία
16/09/2025 - 16:03
Καλύτερη ποιότητα ζωής με 150 λεπτά αερόβιας άσκησης την εβδομάδα - Οι εναλλακτικές λύσεις
Fitness
16/09/2025 - 15:41
Πράσινο φως από τον FDA στο πρώτο διουρητικό ρινικό σπρέι για παθήσεις του ήπατος, της καρδιάς και των νεφρών
Pharma Policy
16/09/2025 - 15:22
Λοσιόν με αντιοξειδωτική πολυφαινόλη επιτυγχάνει μείωση ρυτίδων και σφριγηλότητα σε 28 μέρες
Ομορφιά
16/09/2025 - 15:00
Η TÜV NORD Ελλάδας συνυπογράφει την ίδρυση της πρώτης Βιο-Ακαδημίας στην Ελλάδα
Pharma News
16/09/2025 - 14:41
Η άνοια σε ηλικίες κάτω των 60: Τα συμπτώματα στην γκρίζα ζώνη και οι παράγοντες κινδύνου
Υγεία
16/09/2025 - 14:00
Γεωργιάδης: Στηρίζουμε την προσπάθεια ώστε οι χώρες της ΕΕ να γίνουν ελκυστικές για κλινικές δοκιμές
Πολιτική Υγείας
16/09/2025 - 13:33
Το πολύ χαμηλό βάρος είναι πιο απειλητικό για τη ζωή απ' ό,τι τα περιττά κιλά
Υγεία
16/09/2025 - 13:00
Έρευνα: Τα ενέσιμα φάρμακα απώλειας βάρους μπορούν να βοηθήσουν ακόμα και παιδιά από την ηλικία των έξι ετών
Pharma News
16/09/2025 - 12:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To «Σύνδρομο της ραγισμένης καρδιάς»: Είναι πραγματικό και μπορεί να είναι και θανατηφόρο
Υγεία
15/09/2025 - 12:20
Εκτελεστική δυσλειτουργία: Ειδικοί εξηγούν τι είναι και πως μπορεί να τη διαχειριστεί κανείς
Ψυχική Υγεία
15/09/2025 - 14:00
Η ΠΟΕΡΓΙ καταγγέλλει την αντιπαράθεση για το clawback - «Θλιβερός καυγάς με ψεύδη και μισές αλήθειες»
Πολιτική Υγείας
15/09/2025 - 18:17
ChatGPT: Οι «συνομιλίες» μας με την τεχνητή νοημοσύνη και τα ερωτήματα που ανακύπτουν
Ψυχική Υγεία
15/09/2025 - 15:31
Η άνοια σε ηλικίες κάτω των 60: Τα συμπτώματα στην γκρίζα ζώνη και οι παράγοντες κινδύνου
Υγεία
16/09/2025 - 14:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo