ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεωργιάδης: «100 νοσηλευτές μέχρι το τέλος του 2024 στο Αττικό Νοσοκομείο»

Πολιτική Υγείας
EUROKINISSI
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στη Βουλή και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, προέτρεψε τις γυναίκες δικαιούχους των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά».
Παρασκευή, 25/10/2024 - 13:27
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

«Η κυβέρνησή μας, και είμαι πάρα πολύ περήφανος γι' αυτό, διενεργεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής, που έχει γίνει ποτέ στο ελληνικό κράτος, για την ανίχνευση του καρκίνου του μαστού στις γυναίκες. Είναι το πρόγραμμα με το όνομα της αείμνηστου Φώφης Γεννηματά. Το πρόγραμμα αυτό διενεργεί δωρεάν προληπτική εξέταση ηλεκτρονικής τομογραφίας για τον καρκίνο του μαστού, μαστογραφία δηλαδή, και έχει ήδη σώσει τη ζωή σε χιλιάδες γυναίκες, που έκαναν χρήση της δωρεάν αυτής εξετάσεως και έμαθαν ότι δυστυχώς είχαν καρκίνο σε πρώιμο στάδιο και έτσι αντιμετώπισαν άμεσα το πρόβλημα αυτό», ανέφερε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Καλώ, λοιπόν, όλες τις δικαιούχους του προγράμματος, που έχουν λάβει στο κινητό τους το σχετικό μήνυμα από την ΗΔΙΚΑ, που τις ενημερώνει για τη διαδικασία με την οποία μπορούν να κάνουν χρήση των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων του προγράμματος "Φώφη Γεννηματά", να το πράξουν γιατί η πρόληψη στην προκειμένη περίπτωση κατά κυριολεξία σώζει ζωές. Και αυτό το έκανε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Νωρίτερα, η βουλευτής του ΚΚΕ Βιβή Δάγκα, με αφορμή τη συγκεκριμένη ημέρα, Παγκόσμια Ημέρα για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού, εξέφρασε την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση του ΚΚΕ «στις χιλιάδες γυναίκες που δίνουν μάχη με τη νόσο, στις χιλιάδες γυναίκες που αγωνιούν αλλά συναντούν πολλαπλά εμπόδια στην πρόληψη, αλλά και στη θεραπεία των γυναικολογικών καρκίνων, στα πλαίσια του εμπορευματοποιημένου και ιδιωτικοποιημένου συστήματος υγείας».

«Είναι η γνωστή λογική του κόστους-οφέλους που έχει οδηγήσει ακόμα και ένα κρίσιμο τμήμα, το Τμήμα Βραχυχρόνιας Θεραπείας στο "Αλεξάνδρα", σε κλείσιμο, γιατί λείπει το απαραίτητο προσωπικό», είπε η κυρία Δάγκα.

H κατάσταση στο Αττικό Νοσοκομείο

Η βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε σήμερα τον υπουργό Υγείας να απαντήσει για τις συνθήκες στο Αττικό Νοσοκομείο. «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο στο Αττικό Νοσοκομείο. Έχουν γίνει καθεστώς τα ράντζα, 120 ράντζα σε κάθε εφημερία. Την ίδια στιγμή όποια ανάπτυξη κλινικών και κλινών στηρίζεται στο απαρχαιωμένο οργανόγραμμα, σε σχέση με το νοσηλευτικό προσωπικό», σημείωσε η κυρία Δάγκα και κατήγγειλε ότι ένας νοσηλευτής και ένας βοηθός νοσηλευτή είναι αναγκασμένοι να έχουν την ευθύνη για 35 κλίνες συν τα περίπου δέκα ράντζα μετά από κάθε εφημερία. Αυτή η τραγική υποστελέχωση -διακόσια τριάντα πέντε είναι τα κενά σε νοσηλευτικό προσωπικό- οδηγεί στο να έχουν γίνει καθεστώς οι μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού από κλινική σε κλινική, από τη μία Μονάδα Εντατικής Θραπείας σε ΜΑΘ, σύμφωνα με τη βουλευτή του ΚΚΕ, η οποία ζήτησε από τον υπουργό Υγείας να ενημερώσει τη Βουλή «τι μέτρα θα πάρει για να προσληφθεί όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, νοσηλευτικό, για να καλυφθούν οι ανάγκες που είναι σε κατάσταση κάτω από τα όρια ασφαλείας».

«Έχουμε κάνει προκηρύξεις και το 2021 και το 2022 και 2023 και το 2024 και θα κάνουμε και το 2025 για την πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού. Εκκρεμούν μέχρι τέλος του χρόνου να προλάβουμε πάνω από 3.500 νοσηλευτές. Το Νοσοκομείο Αττικόν, αν όλα πάνε βάσει προγράμματος, θα πάρει μέχρι το τέλος του χρόνου 100 νοσηλευτές και με αυτούς θα έχει πολύ καλύτερη ροή στη λειτουργία του, χωρίς να έχει λύσει οριστικά το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού», απάντησε ο υπουργός Υγείας. Παράλληλα, όμως, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε πως «η διαδικασία πρόσληψης νοσηλευτών μέσω του ΑΣΕΠ είναι μία διαδικασία η οποία ήταν πολύ αργή. Εντόπισε η κυβέρνηση το πρόβλημα και ήλθε νομοθετικά να κάνει παρεμβάσεις για να επιταχυνθεί αυτή η διαδικασία και να γίνουν προσλήψεις. Τι ψήφισε το ΚΚΕ σε αυτές τις παρεμβάσεις; "Όχι". Άρα, το ενδιαφέρον σας, αγαπητή κυρία συνάδελφε, είναι καθαρά υποκριτικό. Εάν σας ενδιέφερε να γίνουν οι προσλήψεις θα ήσασταν επισπεύδοντες στην προσπάθεια να γίνουν ταχύτερες προσλήψεις, όχι αντίπαλοι να γίνουν ταχύτερα οι προσλήψεις. Άρα, στην αίθουσα οι μόνοι που πραγματικά ενδιαφέρονται να γίνουν οι προσλήψεις στ' αλήθεια είμαστε εμείς».

Ο υπουργός απάντησε και για τα ράντζα στο Αττικό Νοσοκομείο, λέγοντας τα εξής: «Το Νοσοκομείο Αττικόν έχει ράντζα. Για ποιον λόγο; Γιατί πάρα πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να πάνε σε αυτό το νοσοκομείο, αντί σε ένα διπλανό. Αν πάνε σε ένα διπλανό, δεν θα βρουν ράντζο στην εφημερία. Αν πάνε στο Αττικόν θα έχουν ράντζο. Πιστεύουν, όμως, ότι είναι καλύτερο το Αττικόν και θέλουν να πάνε εκεί. Με συγχωρείτε, αλλά το επιλέγουν. Το 50% των εισαγωγών στο Αττικόν είναι από περιπατητικούς ασθενείς. Δεν είναι από το ΕΚΑΒ, δηλαδή δεν είναι επείγοντα. Πηγαίνουν εκεί μόνοι τους και είναι το 50%. Άρα, καταλαβαίνετε ότι κάποια στιγμή κάποια νοσοκομεία πληρώνουν και το τίμημα της επιτυχίας τους», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει σύστημα (σ.σ. στα μεγάλα νοσοκομεία στο εξωτερικό) χωρίς ράντζα στην εφημερία, γιατί αν πάνε ταυτόχρονα πολλοί άνθρωποι οι νόμοι της φυσικής ισχύουν όσο πλούσιο και να είναι ένα κράτος. Τόσο απλά. Πάρα ταύτα η κυβέρνηση -πράγματι- και με τα νέα ΤΕΠ και με όλον τον σχεδιασμό που κάνει στην εφημερία θα προσπαθήσει στο μέτρο του εφικτού να αντιμετωπίσει και αυτό το ζήτημα».

  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ
  • ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
  • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ
  • ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥ
  • ΚΚΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΚΚΕ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού: «Απροστάτευτες χιλιάδες γυναίκες»
ΚΚΕ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού: «Απροστάτευτες χιλιάδες γυναίκες» 25 Οκτωβρίου 2024
Παραδόθηκαν 20 απινιδωτές σε συλλόγους και φορείς της Δυτικής Μακεδονίας 25 Οκτωβρίου 2024
Παραδόθηκαν 20 απινιδωτές σε συλλόγους και φορείς της Δυτικής Μακεδονίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργιάδης: Το πρόγραμμα της πολιτιστικής συνταγογράφησης θα συνεχιστεί
Πολιτική Υγείας
14/03/2026 - 09:00

Γεωργιάδης: Το πρόγραμμα της πολιτιστικής συνταγογράφησης θα συνεχιστεί

Θεμιστοκλέους: «Άμεσα η προκήρυξη για 850 θέσεις ιατρών στα νοσοκομεία - Στο επόμενο νομοσχέδιο ο νοσηλευτικός κλάδος»
Πολιτική Υγείας
12/03/2026 - 14:48

Θεμιστοκλέους: «Άμεσα η προκήρυξη για 850 θέσεις ιατρών στα νοσοκομεία - Στο επόμενο νομοσχέδιο ο νοσηλευτικός κλάδος»

Στις 13 και 14 Μαρτίου το 3ο Συνέδριο Ασθενών με τίτλο «Ο καρκίνος του μαστού στην Ελλάδα σήμερα»
Patient Talk
11/03/2026 - 18:17

Στις 13 και 14 Μαρτίου το 3ο Συνέδριο Ασθενών με τίτλο «Ο καρκίνος του μαστού στην Ελλάδα σήμερα»

Αισιοδοξία Γεωργιάδη για τον ρόλο της Ελλάδας στο πεδίο των κλινικών δοκιμών
Πολιτική Υγείας
11/03/2026 - 15:24

Αισιοδοξία Γεωργιάδη για τον ρόλο της Ελλάδας στο πεδίο των κλινικών δοκιμών

Φωταγωγήθηκε το κοινοβούλιο για την Παγκόσμια Ημέρα Γλαυκώματος
Επικαιρότητα
11/03/2026 - 00:04

Φωταγωγήθηκε το κοινοβούλιο για την Παγκόσμια Ημέρα Γλαυκώματος

Συνάντηση Τσίμαρη ΠαΣΟΝοΠ για τα αιτήματα του κλάδου των νοσηλευτών
Επικαιρότητα
11/03/2026 - 03:46

Συνάντηση Τσίμαρη ΠαΣΟΝοΠ για τα αιτήματα του κλάδου των νοσηλευτών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέα θεραπευτική επιλογή για την ανεπάρκεια βιταμίνης D από την ELPEN
Pharma News
17/03/2026 - 12:49
Η μειωμένη σωματική άσκηση λόγω υπερθέρμανσης του πλανήτη θα εκτοξεύσει νόσους και θανάτους
Fitness
17/03/2026 - 12:00
Πάρκινσον: Τα συμπτώματα διαφέρουν μεταξύ ανδρών και γυναικών
Υγεία
17/03/2026 - 11:00
Διήμερο κινητοποιήσεων από γιατρούς και νοσηλευτές - Συγκεντρώσεις έξω από το Υπουργείο Υγείας
Πολιτική Υγείας
17/03/2026 - 10:23
Μπλόκο από ομοσπονδιακό δικαστή στην αναδιοργάνωση της εμβολιαστικής πολιτικής με σφραγίδα Τραμπ
Πολιτική Υγείας
17/03/2026 - 10:00
Το άγχος κατά την πρώιμη παιδική ηλικία συνδέεται με πεπτικά προβλήματα μακροπρόθεσμα
Υγεία
17/03/2026 - 08:50
ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιτυχημένες ρομποτικές ουρολογικές επεμβάσεις με το σύστημα Da Vinci
Υπηρεσίες Υγείας
17/03/2026 - 07:19
ΕΕΣ και ΠΑΕ Ατρόμητος απέστειλαν ηχηρό μήνυμα κατά του bullying
Ψυχική Υγεία
17/03/2026 - 03:42
Υβριδική ημερίδα «ΦροντίΖΩ Αλλιώς» αφιερωμένη στους περιθάλποντες ατόμων με άνοια
Επικαιρότητα
17/03/2026 - 00:03
ΠΟΥ: Έξι νοσοκομεία του Ιράν έχουν εκκενωθεί - Αντέχει το σύστημα υγείας
Επικαιρότητα
16/03/2026 - 23:17
Εργαζόμενοι στον ΕΟΠΑΕ: «Ακόμα ένα βήμα διάλυσης των κοινοτήτων και της απεξάρτησης»
Ψυχική Υγεία
16/03/2026 - 22:33
ΕΟΔΥ: Ο εμβολιασμός παραμένει κρίσιμος παράγοντας για την αντιμετώπιση της ιλαράς στην Ευρώπη
Υγεία
16/03/2026 - 21:44
Αγγελής: «Έμφαση στην Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας και την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες»
Πολιτική Υγείας
16/03/2026 - 20:42
Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής: Παράγοντες κινδύνου, συμπτώματα και θεραπεία
Health Talk
16/03/2026 - 20:14
ΕΟΟ: Στις 20 Μαρτίου το 2ο Οδοντιατρικό Forum σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Health Talk
16/03/2026 - 19:57
Το Ωνάσειο στο επίκεντρο της εκπαίδευσης στην ανοσολογία μεταμοσχεύσεων
Υπηρεσίες Υγείας
16/03/2026 - 19:23
Δράση για την ανδρική αντισύλληψη: Γιγαντιαίο προφυλακτικό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και βάφλες σε σχήμα πέους
Πολιτική Υγείας
16/03/2026 - 18:42
Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας στο Ελσίνκι για την συνάντηση με την Κοινοπραξία EU4MEDTECH
Patient Talk
16/03/2026 - 18:07
Ανοιχτή δράση του ΕΕΣ για την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Σύνταγμα
Επικαιρότητα
16/03/2026 - 17:34
Διαδικτυακή εκδήλωση της ΕΠΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου και τους ασθενείς με άπνοια
Health Talk
16/03/2026 - 17:13
ΠΟΕΔΗΝ: Κάλεσμα σε πανυγειονομική κινητοποίηση την Πέμπτη 19 Μαρτίου
Επικαιρότητα
16/03/2026 - 16:38
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ερευνητές εντόπισαν διαδικασία κυτταρικού θανάτου που παίζει ρόλο στην καταστροφή των νευρώνων
Υγεία
16/03/2026 - 16:06
Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας: Μόλις τέσσερα από τα 288 φαρμακεία έχουν εκτελέσει συνταγές ΦΥΚ
Pharma Policy
16/03/2026 - 15:42
Στίγμα, το πρώτο «πεδίο μάχης» κατά της παχυσαρκίας
Υγεία
16/03/2026 - 15:14
Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου: Σειρά εργαλείων από τη Samsung για την αντιμετώπιση της υπνικής άπνοιας
Υπηρεσίες Υγείας
16/03/2026 - 15:03
Μαζί τους (και) το Πάσχα: Στήριξη στα παιδιά που ζουν σε δομές προστασίας και φιλοξενίας
Επικαιρότητα
16/03/2026 - 14:41
Η πλούσια σε λιπαρά διατροφή μπορεί να προκαλέσει "εισβολή" εντερικών βακτηρίων στον εγκέφαλο
Διατροφή
16/03/2026 - 14:22
Πως τα πλαστικά μπουκάλια μπορούν να μετατραπούν σε φάρμακο για το Πάρκινσον
Υγεία
16/03/2026 - 13:58
TraceMap: Η νέα πλατφόρμα AI της ΕΕ για την ανίχνευση νοθείας και κινδύνων στα τρόφιμα
Digital Health
16/03/2026 - 13:39
Τι μπορούμε να μάθουμε από τις γάτες για τον καρκίνο
Pet
16/03/2026 - 13:30

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παράταση του προγράμματος «Προλαμβάνω» ζητούν οι γιατροί
Πολιτική Υγείας
16/03/2026 - 09:39
Η πλούσια σε λιπαρά διατροφή μπορεί να προκαλέσει "εισβολή" εντερικών βακτηρίων στον εγκέφαλο
Διατροφή
16/03/2026 - 14:22
Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου: Σειρά εργαλείων από τη Samsung για την αντιμετώπιση της υπνικής άπνοιας
Υπηρεσίες Υγείας
16/03/2026 - 15:03
Δράση για την ανδρική αντισύλληψη: Γιγαντιαίο προφυλακτικό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και βάφλες σε σχήμα πέους
Πολιτική Υγείας
16/03/2026 - 18:42
Το Ωνάσειο στο επίκεντρο της εκπαίδευσης στην ανοσολογία μεταμοσχεύσεων
Υπηρεσίες Υγείας
16/03/2026 - 19:23
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo