ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εργαζόμενοι ΕΟΔΥ: «Μνημειώδης ο εμπαιγμός των εργαζόμενων στο πρόγραμμα PHILOS II»

Πολιτική Υγείας
INTIME
Ως το ιστορικό ενός μνημειώδους εμπαιγμού χαρακτηρίζει τις εξελίξεις με τους εκατοντάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες του προγράμματος PHILOS II που παραμένουν χωρίς δουλειά, το Σωματείο Εργαζομένων στον ΕΟΔΥ.
Τετάρτη, 17/07/2024 - 13:47
— Photo: INTIME
Παναγιώτης Σπανός Παναγιώτης Σπανός

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο εξιστορεί το χρονικό του προγράμματος από την προκήρυξη του 2018, με την προσφυγική κρίση στο απόγειό της, μέχρι και τις μέρες μας όταν οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες του προγράμματος κλήθηκαν να υπογράψουν επέκταση των συμβάσεών του μέχρι και το τέλος του Ιουλίου, και τον αιφνιδιασμό που έφερε η τελική απόφαση.

Το σωματείο κάνει λόγο για πρωτοφανείς πρακτικές και αδιαφορία της κυβέρνησης τόσο για το δημόσιο σύστημα υγείας όσο και για τη λειτουργία των προσφυγικών δομών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στον ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

«Το φθινόπωρο του 2018 έγινε η προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού με κριτήρια ΑΣΕΠ του προγράμματος PHILOS II «Ολοκληρωμένη επείγουσα παρέμβαση υγείας για την προσφυγική κρίση». Μέσω αυτού προσπάθησαν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες που προκάλεσαν τα τεράστια προσφυγικά κύματα εκείνης της περιόδου που χαρακτηρίστηκε προσφυγική κρίση. Παράλληλα με την υποχρέωση της χώρας για παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στις προσφυγικές δομές (υποέργο 3 σε συνεργασία με Υποέργο 2), ενισχύθηκε το Εθνικό Σύστημα Υγείας με προσωπικό (υποέργο 4) πληρωμένο από κοινοτικά κονδύλια, μειώνοντας έτσι το κόστος σε σχέση με τις προσλήψεις επικουρικού προσωπικού και τη στελέχωση των κενών οργανικών θέσεων των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Η ενίσχυση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω των αύξησης της επισκεψιμότητας στο ΕΣΥ από προσφυγικούς πληθυσμούς αλλά και των χρόνιων αναγκών σε υγειονομικό προσωπικό. Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από τα Ταμεία Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (προγραμματική περίοδος 2021-2027) και από εθνικούς πόρους. Το 2018, προκηρύχθηκαν με κριτήρια ΑΣΕΠ, 1.575 θέσεις με διάρκεια σύμβασης 18 μήνες και προοπτική για 6μηνη παράταση) για διάφορες ειδικότητες, όπως ιατροί, νοσηλευτές, μαίες, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, διερμηνείς. Σύμφωνα με την Συμφωνία Επιδότησης Δράσης με αρ.π.1717 και ημερομηνία 05/07/2019, το PHILOS ΙΙ θα στελεχωνόταν με 862 άτομα για την υλοποίηση του Υποέργου 4 (ΥΠ4) - Ενίσχυση των δομών του Δημοσίου Συστήματος Υγείας. Για την παροχή φροντίδας υγείας στις προσφυγικές δομές (υποέργο 3) προβλεπόταν 610 θέσεις εργασίας το ενώ παράλληλα, για την επιδημιολογική επιτήρηση και παρεμβάσεις δημόσιας υγείας στον πληθυσμό προσφύγων προκηρύχθηκαν 62 θέσεις (υποέργο 2).

Ας ξεκινήσουμε από τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας

Τι συνέβη με το υποέργο 4 και το προσωπικό PHILOS στο ΕΣΥ;

Πρωτοφανείς πρακτικές!

Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019, οι περισσότεροι υγειονομικοί του υποέργου 4 είχαν αναλάβει καθήκοντα σε νοσοκομεία όλης της χώρας. Οι εργαζόμενοι του PHILOS βρέθηκαν σε μια τριγωνική σχέση εργασίας ανάμεσα στον ΕΟΔΥ (κύριος εργοδότης) και τις Δημόσιες Δομές Υγείας (κέντρα υγείας και νοσοκομεία όλων των βαθμίδων). Παρά την τοποθέτησή τους στις ίδιες θέσεις και με τα ίδια καθήκοντα με το επικουρικό και μόνιμο προσωπικό, δεν έλαβαν ποτέ το νόμιμο επίδομα επικινδυνότητας για αυτές τις θέσεις, ενώ υπέστησαν καθυστερήσεις στις πληρωμές αργιών και νυχτερινών βαρδιών, που έφτασαν έως και έναν χρόνο. Επιπλέον, υπήρξαν καθυστερήσεις στην αναγνώριση τίτλων σπουδών και προϋπηρεσίας, ενώ η διοικητική ανεπάρκεια και η έλλειψη όρων στην διάθεση των εργαζομένων έφερε τους υγειονομικούς αντιμέτωπους με δύο αφεντικά: τον ΕΟΔΥ και τα νοσοκομεία, που σε κάποιες περιπτώσεις, εκμεταλλεύτηκαν το δωρεάν προσωπικό στο έπακρο, επιβάλλοντας αλλότρια καθήκοντα και αυθαιρεσίες στο πρόγραμμα εργασίας του οποίου φάνηκε να έχουν και τον τελικό έλεγχο, χωρίς περιορισμούς από τον ΕΟΔΥ για το πόσες εξαιρέσιμες υπηρεσίες θα μπορούσε να πληρώσει. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι εργαζόμενοι του PHILOS ΙΙ στα δημόσια νοσοκομεία βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, υπηρετώντας σε κλίνες COVID-19, ΜΕΘ, ΜΕΝΝ, αίθουσες τοκετών, χειρουργεία και ΤΕΠ, χωρίς να λαμβάνουν τα προβλεπόμενα για την εργασία υγειονομικών στα δημόσια νοσοκομεία. Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, οι εργαζόμενοι βρίσκονταν συνεχώς σε αβεβαιότητα, καθώς ενημερώνονταν την τελευταία στιγμή για την πρόθεση του ΕΟΔΥ να παρατείνει το έργο. Η ανακοίνωση για τη διακοπή των συμβάσεών τους, ήρθε μέσω email, μόλις δεκαπέντε ημέρες πριν οδηγηθούν στο ταμείο ανεργίας, ημέρα Παρασκευή και στο σχόλασμα της πρωινής βάρδιας! Με αυτό το μήνυμα, τους ανακοινώθηκε η ειλημμένη απόφαση για τον τερματισμό του προγράμματος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε μια επίδειξη πρωτοφανούς αναλγησίας και αδιαφορίας.

Είναι άξιο αναφοράς ότι, ενώ οι εργαζόμενοι είχαν κληθεί νωρίτερα να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις ότι συμφωνούν με την παράταση της σύμβασής τους έως τις 31 Ιουλίου του 2024, η τελική απόφαση, τους αιφνιδίασε και τους άφησε σε μια ιδιαίτερα δύσκολη θέση. Η αντιμετώπιση αυτή, όχι μόνο δεν τιμά τους εργαζόμενους, που υπηρέτησαν με αφοσίωση το έργο του ΕΣΥ, αλλά δημιουργεί και ένα προηγούμενο κακής πρακτικής στην αντιμετώπιση ανθρώπων που βασίζονται στην εργασία τους για την επιβίωσή τους, εργαζόμενους που η ανεύθυνη εργοδοσία έσυρε από ανανέωση σε ανανέωση για να καλύπτουν τις διαρκείς ανάγκες του ΕΣΥ για τις οποίες ευθύνονται αποκλειστικά οι κυβερνήσεις και οι ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας που σήμερα δηλώνει αναρμόδιο!

Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται ούτε για την ορθή λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ούτε για την αποτελεσματική υγειονομική κάλυψη των προσφυγικών δομών Για να μπαλώσει όπως όπως τα πράγματα η κυβέρνηση καταφεύγει σε λύσεις «του ποδαριού» που εξ’
ορισμού είναι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία. Το Υπουργείο Μετανάστευσης υπογράφει προγραμματική συμφωνία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) ώστε να αναλάβει την διαχείριση του προγράμματος ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ Ι που θα αντικαταστήσει το πρόγραμμα PHILOS για καλυφθούν οι άκρως απαραίτητες υγειονομικές ανάγκες στις προσφυγικές δομές. Για το ΕΣΥ ούτε λόγος. Αφήνεται σε ελεύθερη πτώση μέχρι τελικής του κονιορτοποίησης!

Το Υπουργείο Υγείας δεν ενδιαφέρεται για το PHILOS και τους «πρώην» εργαζόμενους σε αυτό και δηλώνει ανερυθρίαστα ότι αυτό ήταν πρόγραμμα για το μεταναστευτικό και οι μετανάστες ανήκουν στο Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου, οπότε οι άνεργοι πλέον εργαζόμενοι υγειονομικοί του PHILOS θα πρέπει να απευθύνονται στο Μετανάστευσης και όχι στο Υγείας!

Να σημειώσουμε σε αντίστιξη όμως, πως ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας που ανέλαβε την υλοποίηση όλων των υποέργων PHILOS υπάγεται στο Υπουργείο Υγείας, όπως και τα Νοσοκομεία τα οποία ωφελήθηκαν τελικά από την «εκμετάλλευση» και υπερεκμετάλλευση του προσωπικού!

Οι εργαζόμενοι υγειονομικοί και όλοι οι εργαζόμενοι του υποέργου 4, ιατροί, μαίες, νοσηλευτές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, διερμηνείς, επιστήμονες υγείας κ.α. δηλώνουν ΩΣ ΕΔΩ! «Ως εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας έχουμε υποστεί απαράδεκτες αδικίες, πρωτοφανή απαξίωση και εξευτελισμό! Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει να μας αντιμετωπίζει σαν ανόητους, πετώντας το μπαλάκι της «αρμοδιότητας» πότε στο ένα υπουργείο και πότε στο άλλο, λες και δεν γνωρίζουμε καλά ποιες είναι οι αρμοδιότητες και ο ρόλος του κάθε υπουργείου και της κάθε κυβερνητικής καρέκλας, τότε και τώρα! Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Απαιτούμε σεβασμό και δικαιοσύνη για όλους τους εργαζόμενους που έδωσαν τη ψυχή τους στη μάχη κατά της πανδημίας και συνέχισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κάτω από απαράδεκτες συνθήκες. Η αδιαφορία και η υποκρισία πρέπει να σταματήσουν εδώ και τώρα!»

Για το τι γίνεται στις προσφυγικές δομές ουδείς ενδιαφέρεται και ούτε ασχολείται για την επαρκή υγειονομική κάλυψη των προσφυγικών δομών και παρά το γεγονός ότι η στελέχωση σε υγειονομικό και απαραίτητο προσωπικό αυτή τη στιγμή είναι ανεπαρκέστατη –και από ότι προβλέπουμε και στο μέλλον θα παραμείνει έτσι τηρώντας τον κανόνα του ελάχιστου κόστους- το αρμόδιο υπουργείο υγείας επιμένει να δηλώνει αναρμόδιο !

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  1. Μόνιμες σταθερές θέσεις εργασίας, όπως επιτάσσουν οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες των νοσοκομείων και των δομών υγείας τις οποίες και καλύψαμε αντιμετωπίζοντας τόσο την προσφυγική υγειονομική κρίση όσο και την πανδημία του COVID-19!
  2. Αναγνώριση της Ειδικής Μοριοδότησης των εργαζομένων του PHILOS ΙΙ στα νοσοκομεία και συνολικά τις δομές υγείας για την υπηρεσία τους κατά την διάρκεια της πανδημίας COVID- 19. Πρόκειται για ένα εργασιακό εφόδιο που ενώ αυτονόητα θα έπρεπε να μας έχει δοθεί, όπως αναγνωρίστηκε και σε όλους τους εργαζόμενους που απασχολήθηκαν με άλλες συμβάσεις σε δομές υγείας εκείνη την περίοδο, εμείς χρειάζεται -για άγνωστο, ακατανόητο και προφανώς άδικο λόγο-να αγωνιστούμε για να το αποκτήσουμε.
  3. Την ενεργητική υπεράσπιση της υγείας ως καθολικού αγαθού και την αποτροπή κάθε σχεδίου εμπορευματοποίησης της.
  4. Την έμπρακτη προαγωγή της δημόσιας υγείας με μόνιμες μαζικές προσλήψεις προσωπικού σε κάθε δομή παροχής φροντίδας από το πρωτοβάθμιο έως το τριτοβάθμιο επίπεδο».
  • ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
  • ΕΟΔΥ
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ PHILOS
  • ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σύμβαση επέκτασης των εγκαταστάσεων του Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου με 6,8 εκατ. ευρώ
Σύμβαση επέκτασης των εγκαταστάσεων του Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου με 6,8 εκατ. ευρώ 17 Ιουλίου 2024
Απάντηση της 2ης ΥΠΕ στον δήμαρχο Πετρούπολης: «Δεν υφίσταται Κέντρο Υγείας στον Δήμο σας» 17 Ιουλίου 2024
Απάντηση της 2ης ΥΠΕ στον δήμαρχο Πετρούπολης: «Δεν υφίσταται Κέντρο Υγείας στον Δήμο σας»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΟΔΥ: Nέα εργαλεία, έγκαιρη ανίχνευση και συμμετοχή των πολιτών στην επιδημιολογική επιτήρηση
Πολιτική Υγείας
29/01/2026 - 22:32

ΕΟΔΥ: Nέα εργαλεία, έγκαιρη ανίχνευση και συμμετοχή των πολιτών στην επιδημιολογική επιτήρηση

ΕΟΔΥ: «Θερίζει» η γρίπη - 649 νέες εισαγωγές και 12 θάνατοι από γρίπη την τελευταία εβδομάδα
Υγεία
29/01/2026 - 18:07

ΕΟΔΥ: «Θερίζει» η γρίπη - 649 νέες εισαγωγές και 12 θάνατοι από γρίπη την τελευταία εβδομάδα

Δεν θα προσμετρώνται απουσίες έως και πέντε ημερών από τα σχολεία λόγω ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού
Επικαιρότητα
29/01/2026 - 17:17

Δεν θα προσμετρώνται απουσίες έως και πέντε ημερών από τα σχολεία λόγω ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Αττικόν: Για τα ράντζα στους διαδρόμους δεν φταίει η γρίπη
Πολιτική Υγείας
28/01/2026 - 17:00

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Αττικόν: Για τα ράντζα στους διαδρόμους δεν φταίει η γρίπη

Θεσσαλονίκη: Στάση εργασίας στο Θεαγένειο στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΠΟΕΔΗΝ
Επικαιρότητα
27/01/2026 - 22:49

Θεσσαλονίκη: Στάση εργασίας στο Θεαγένειο στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΠΟΕΔΗΝ

ΕΟΔΥ: Μειωμένη η θετικότητα σε γρίπη και Covid-19 και έκκληση για εμβολιασμό
Υγεία
22/01/2026 - 19:14

ΕΟΔΥ: Μειωμένη η θετικότητα σε γρίπη και Covid-19 και έκκληση για εμβολιασμό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αναβλητικότητα: Δεν είναι απλώς τεμπελιά! Ο ρόλος του εγκεφάλου και των γονιδίων
Ψυχική Υγεία
31/01/2026 - 10:00
Τρόποι και τροφές για τον καθαρισμό εντέρου με φυσικό τρόπο
Διατροφή
30/01/2026 - 23:41
Γιατί δακρύζουν τα μάτια μας στο κρύο και πως θα τα προστατεύσουμε
Health Talk
30/01/2026 - 23:17
Σύσταση από τον EMA για έγκριση έξι φαρμάκων - Και εμβόλιο κατά της γρίπης ανάμεσά τους
Pharma Policy
30/01/2026 - 22:49
Τι είναι η κρίση πανικού ποια τα συμπτώματά της και πως αντιμετωπίζεται
Ψυχική Υγεία
30/01/2026 - 20:26
Παγκόσμιος μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας ο Ιανουάριος
Patient Talk
30/01/2026 - 19:53
Νωρίτερα φέτος οι αιτήσεις για τις αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων που επλήγησαν από ζωονόσους!
Επικαιρότητα
30/01/2026 - 19:34
Ο καρκίνος του εγκεφάλου φαίνεται ότι ξεκινά πολύ πριν εντοπιστεί
Υγεία
30/01/2026 - 19:17
Θεμιστοκλέους: «Εντός του 2027 θα λειτουργήσει το νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης»
Πολιτική Υγείας
30/01/2026 - 18:49
Σύσταση Κομισιόν στην Ελλάδα για τις διατάξεις οδηγίας σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών
Επικαιρότητα
30/01/2026 - 18:32
Θεσσαλονίκη: Εξιτήριο πήρε από το «Παπαγεωργίου» ο 28χρονος τραυματίας του τροχαίου στη Ρουμανία
Επικαιρότητα
30/01/2026 - 18:14
Υπό επανεξέταση από τον EMA φάρμακο για τα σπάνια αυτοάνοσα νοσήματα GPA και MPA
Pharma Policy
30/01/2026 - 17:56
Το μέλλον στη θεραπεία κιρσών και φλεβικής ανεπάρκειας
Health Talk
30/01/2026 - 17:12
Πώς τα ξενύχτια μπορούν να βλάψουν σοβαρά την υγεία της καρδιάς μας
Υγεία
30/01/2026 - 16:54
Καθησυχαστικός ο ΠΟΥ για τον κίνδυνο επέκτασης του ιού Nipah εκτός Ινδίας
Υγεία
30/01/2026 - 16:27
Εργαλείο Τεχνητής Νοημοσύνης αποκαλύπτει την έκταση των «paper mills» στην έρευνα κατά του καρκίνου
Επικαιρότητα
30/01/2026 - 16:02
«Χτίζοντας γέφυρες φροντίδας»: Στις αρχές Φεβρουαρίου στο 10ο Ετήσιο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ
Patient Talk
30/01/2026 - 15:38
Το φάρμακο κατά του διαβήτη τύπου 2 που μπορεί να αποτρέψει τη long Covid
Υγεία
30/01/2026 - 15:20
Καθαρισμός προσώπου: Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο προϊόν
Ομορφιά
30/01/2026 - 14:28
Λογόρροια: Η παθολογία που αποδίδεται στον Ντόναλντ Τραμπ και τι μπορεί να την προκαλεί
Ψυχική Υγεία
30/01/2026 - 13:30
«Δώσαν τα χέρια» φαρμακευτικές - Υπουργείο Υγείας για το Ταμείο Καινοτομίας
Pharma Policy
30/01/2026 - 12:33
Η κατανάλωση βρώμης μπορεί να ρίξει τα επίπεδα της χοληστερόλης
Διατροφή
30/01/2026 - 12:30
Βαρτζόπουλος: Η ψυχική υγεία ως πυλώνας δημόσιας πολιτικής και κοινωνικής συνοχής
Πολιτική Υγείας
30/01/2026 - 11:57
Σύστημα τεχνητών πνευμόνων κράτησε ασθενή ζωντανό μέχρι τη μεταμόσχευση
Υγεία
30/01/2026 - 11:30
Μικροπλαστικά: Πολύ υψηλά ποσοστά ανιχνεύθηκαν στο ένα τρίτο των ψαριών του Ειρηνικού
Διατροφή
30/01/2026 - 10:30
Αποσωληνώθηκε ο οπαδός του ΠΑΟΚ που χειρουργήθηκε στη Ρουμανία
Επικαιρότητα
30/01/2026 - 10:09
Καρκίνος μαστού: Ο συνδυασμός του AI με τη μαστογραφία μειώνει κατά 12% τις καθυστερημένες διαγνώσεις
Digital Health
30/01/2026 - 09:34
Προεγχειρητική βιοψία μαστού - Μύθοι που επιμένουν, αλήθειες που σώζουν
Health Talk
30/01/2026 - 08:11
Υβριδική Ημερίδα στη Θεσσαλονίκη: «Αντιπαραθέσεις στη γηροψυχολογική εκτίμηση»
Επικαιρότητα
30/01/2026 - 03:41
Η Affidea στη νέα φάση του «Προλαμβάνω» με εξετάσεις για τη νεφρική δυσλειτουργία
Υπηρεσίες Υγείας
30/01/2026 - 00:08

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Αττικόν: Για τα ράντζα στους διαδρόμους δεν φταίει η γρίπη
Πολιτική Υγείας
28/01/2026 - 17:00
Γιατί πρέπει να απολαμβάνουμε αυτό που τρώμε
Διατροφή
28/01/2026 - 18:00
108 νέοι γιατροί στο ΕΣΥ μέσω του οικονομικού κινήτρου των 40.000 ευρώ
Πολιτική Υγείας
29/01/2026 - 11:20
Τελικά μπορεί να μην κάνουν το γιατρό πέρα! Καταγγελίες για "κοκτέιλ" φυτοφαρμάκων στα μήλα
Διατροφή
29/01/2026 - 13:27
ECDC για ανακλήσεις βρεφικού γάλακτος λόγω τοξίνης: Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς
Πολιτική Υγείας
29/01/2026 - 15:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo