ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δομική μεταρρύθμιση στο υγειονομικό κομμάτι των ΕΔ - Δένδιας: «Θα βελτιωθούν οι μισθοί»

Πολιτική Υγείας
EUROKINISSI
Οι βασικές αλλαγές και οι έξι προτεραιότητες του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας - Πώς αναβαθμίζονται και διευρύνονται οι υπηρεσίες Υγείας αλλά και οι απολαβές του προσωπικού
Τετάρτη, 07/05/2025 - 18:39
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Η μεγάλη μεταρρύθμιση που προωθεί το ΥΠΕΘΑ, με άξονα την «Ατζέντα 2030», περιλαμβάνει μια σειρά από σημαντικές αλλαγές που προωθούνται στο υγειονομικό μοντέλο λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας.

Οι έξι βασικές προτεραιότητες του νομοσχεδίου είναι οι εξής:

  1. Η αναβάθμιση και διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.
  2. Η αλλαγή του παρωχημένου μοντέλου λειτουργίας των στρατιωτικών νοσοκομείων. Δίδεται έμφαση στον εξορθολογισμό στην οικονομική διαχείριση και τη διοικητική λειτουργία τους, με στόχο την αύξηση της πληρότητας και των εσόδων τους, ώστε να επιτευχθεί εξοικονόμηση πολύτιμων οικονομικών πόρων, που θα αξιοποιηθούν στη συνέχεια για την ικανοποίηση των αναγκών του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.
  3. Η έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς των Στρατιωτικών Ιατρών, του Νοσηλευτικού και του Παραϊατρικού Προσωπικού μέσα από ένα νέο πλαίσιο, που ενισχύει την επαγγελματική και την επιστημονική τους εξέλιξη, την εκπαίδευση και την οικονομική τους αποζημίωση.
  4. Η ενίσχυση της διακλαδικότητας, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανορθολογικής κατανομής του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
  5. Η δημιουργία και λειτουργία νέων πρότυπων υγειονομικών και προνοιακών δομών, με έμφαση στις ευάλωτες ομάδες.
  6. Η συνεχής στήριξης της λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, μέσα από τη στελέχωση με στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό δεκάδων δομών υγείας του ΕΣΥ, κυρίως σε ακριτικές και παραμεθόριες περιοχές, με τη συμμετοχή των στρατιωτικών νοσοκομείων στο σύστημα εφημεριών, αλλά και με τη διάθεση μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων για επείγουσες αεροδιακομιδές από όλη τη χώρα.

Οι βασικές αλλαγές που προωθεί το νομοσχέδιο

Για τη βελτίωση της λειτουργίας των Στρατιωτικών Νοσοκομείων, τίθενται ξεκάθαροι και διαφανείς κανόνες στη λειτουργία των στρατιωτικών νοσοκομείων και διασφαλίζεται μακροπρόθεσμα οικονομική τους αυτοτέλεια, με πρόβλεψη συγκεκριμένων κατηγοριών εσόδων, κατάρτιση λογιστικού σχεδίου με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικού συστήματος, καθιέρωση υποβολής χρηματοοικονομικών καταστάσεων (προϋπολογισμός, απολογισμός κ.ά.), θέσπιση ετήσιου ελέγχου από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και καθιέρωση διακλαδικών προμηθειών υγειονομικού υλικού.

Επιπλέον:

  • Θεσπίζεται η δυνατότητα επέκτασης της λειτουργίας των Στρατιωτικών Νοσοκομείων πέραν του τακτικού ωραρίου, με αποζημίωση του προσωπικού.
  • Εισάγεται η εφαρμογή του συστήματος κοστολόγησης νοσοκομειακών υπηρεσιών, με εξορθολογισμό της οικονομικής διαχείρισης και επιτάχυνση των διαδικασιών αποπληρωμής.
  • Επιταχύνονται και απλουστεύονται οι διαδικασίες για την εξόφληση των δαπανών, τη συνταγογράφηση και την παροχή φαρμάκων.
  • Καθιερώνεται η διανυκτέρευση των Στρατιωτικών Φαρμακείων και η κατ' οίκον διανομή φαρμάκων υψηλού κόστους για τα εν ενεργεία στελέχη και τις οικογένειές τους και καθιερώνονται στο πλαίσιο διαρκούς αξιολόγησης των Στρατιωτικών Νοσοκομείων η υιοθέτηση δεικτών ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών τους, κατά τα διεθνή πρότυπα.

Με τον τρόπο αυτό εκσυγχρονίζεται και προσαρμόζεται η λειτουργία των Στρατιωτικών Νοσοκομείων στις τρέχουσες και στις μελλοντικές ανάγκες, διασφαλίζεται η βιωσιμότητά τους και επιτυγχάνονται μεγάλες οικονομίες κλίμακος.

Για τη βελτίωση και διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων εισάγεται για πρώτη φορά η δυνατότητα ελεύθερης επιλογής ιατρού από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παράλληλα:

  • Διευρύνεται το δικαίωμα των στρατιωτικών για διενέργεια παρακλινικών εξετάσεων και συνταγογράφηση φαρμάκων σε Δημόσια νοσοκομεία, Νοσηλευτικά ιδρύματα ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, Ιδιωτικές κλινικές και ιατρεία.
  • Δίνεται η δυνατότητα νοσηλείας και χειρουργικών επεμβάσεων στελεχών των ΕΔ σε στρατιωτικό νοσοκομείο άλλου Κλάδου από αυτόν στον οποίο ανήκουν.
  • Θεσπίζεται η παροχή πρόσβασης στη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών όχι μόνο στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά σε όλους τους Έλληνες πολίτες.
  • Απλουστεύεται η διαδικασία ελέγχου και έγκρισης υγειονομικών δαπανών των στελεχών και των μελών των οικογενειών τους, με αποτέλεσμα την άμεση αποζημίωσή τους.
  • Προβλέπεται η κατ' οίκον διανομή φαρμάκων υψηλού κόστους σε στελέχη με αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης.
  • Παρέχεται η δυνατότητα χορήγησης δελτίων ταυτότητας Έλληνα πολίτη στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, εκτός των υπηρεσιακών τους δελτίων. Ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα δεκαετιών των ένστολων.
  • Προβλέπεται η χορήγηση απαλλαγής από την εργασία μετά από την εκτέλεση εικοσιτετράωρης υπηρεσίας διανυκτέρευσης, για την εξομάλυνση της οικογενειακής ζωής των στρατιωτικών και την ουσιαστική επάνοδο στην υπηρεσιακή αποστολή τους.
  • Δίνεται η δυνατότητα εξ αποστάσεως αξιολόγησης από τις στρατιωτικές υγειονομικές επιτροπές, χωρίς την υποχρεωτική αυτοπρόσωπη παρουσία, για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των ληπτών υγείας.
  • Προβλέπεται η κάλυψη οδοιπορικών εξόδων των στελεχών που έχει προγραμματιστεί να υποβληθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις σε στρατιωτικό νοσοκομείο άλλης φρουράς, από αυτή στην οποία υπηρετούν.
  • Προωθούνται αλλαγές στη στρατολογική παρακολούθηση των ΑμεΑ. Διευκολύνεται η χορήγηση των στρατολογικών ευεργετημάτων, δηλαδή της απαλλαγής και της μειωμένης θητείας, σε ΑμεΑ καθώς και στους συγγενείς τους.
  • Αντικαθίσταται ο αναχρονιστικός θεσμός «της αδυναμίας για κάθε εργασία» ως προϋπόθεση χορήγησης των στρατολογικών ευεργετημάτων με την αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%, όπως πιστοποιείται από τα ΚΕΠΑ.
  • Γίνονται πλέον αποδεκτές οι γνωματεύσεις των ΚΕΠΑ και δεν παραπέμπονται εκ νέου τα ΑμεΑ σε στρατιωτικές υγειονομικές επιτροπές.

Οι απολαβές του προσωπικού

Αναφορικά με το ιατρικό, Νοσηλευτικό και Παραϊατρικό Προσωπικό, με το νομοσχέδιο αναγνωρίζεται έμπρακτα η προσφορά των Στρατιωτικών Ιατρών, του Νοσηλευτικού και του Παραϊατρικού Προσωπικού, μέσα από ένα πλαίσιο που ενισχύει την επαγγελματική και την επιστημονική τους εξέλιξη, την εκπαίδευση και την οικονομική τους αποζημίωση.

Ακόμη, διασφαλίζεται η οικονομική αποζημίωση για την εργασία πέραν του τακτικού ωραρίου, παρέχεται η δυνατότητα συμμετοχής τους σε ερευνητικά προγράμματα και ενισχύεται η επιστημονική τους δραστηριότητα ενώ αντιμετωπίζονται ζητήματα που αφορούν την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών που έχουν προκύψει λόγω της έλλειψης μελών διδακτικού ερευνητικού προσωπικού των Ανωτάτων Στρατιωτικών Ιδρυμάτων και την αξιοποίηση των ακαδημαϊκών και πρακτικών γνώσεων των Αξιωματικών μέσω της καθιέρωσης του θεσμού των μελών στρατιωτικού ερευνητικού προσωπικού.

Επίσης, καταπολεμούνται παθογένειες όπως η απόκτηση ειδικότητας Στρατιωτικού Ψυχολόγου σε ποσοστό 174% των θέσεων και η απόκτηση ειδικότητας Στρατιωτικού Κτηνιάτρου σε ποσοστό 183% των θέσεων, προωθείται η ουσιαστική αύξηση της στελέχωσης των στρατιωτικών νοσοκομείων με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο μέχρι πρότινος ήταν απορροφημένο στη διοικητική απασχόληση και όχι με τη θεραπεία ασθενών ενώ παρέχεται η δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού επαγγέλματος, υπό προϋποθέσεις, στους Υγειονομικούς Αξιωματικούς.

Επιπρόσθετα:

  • Καθιερώνεται ο θεσμός της άγονης ιατρικής ειδικότητας και μειώνεται ο χρόνος αναμονής για την έναρξη της ιατρικής ειδικότητας, με εξορθολογισμό των διαδικασιών, ώστε να πάψει σύντομα να υφίσταται έλλειψη σε κρίσιμες ειδικότητες και πλεονάζων ιατρικό προσωπικό σε άλλες.
  • Συστήνεται ειδικότητα Επαγγελματία Οπλίτη Διασώστη.
  • Θεσμοθετείται η λειτουργία Σχολείου Εκπαίδευσης Επαγγελματιών Οπλιτών Υγειονομικού.
  • Προωθείται ο εξορθολογισμός στη στελέχωση Βρεφονηπιακών Σταθμών από αξιωματικούς που κατά προτεραιότητα είναι κάτοχοι πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο γνωστικό αντικείμενο επιστημών αγωγής στην προσχολική ή πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Νέες πρότυπες υγειονομικές δομές

Σε αυτό το πλαίσιο, δημιουργούνται νέες πρότυπες υγειονομικές δομές, όπως το Διακλαδικό Κέντρο Εκπαίδευσης Πολεμικού Τραύματος, το οποίο θα είναι εναρμονισμένο με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ για την παροχή πιστοποιημένων πρώτων βοηθειών στο πεδίο της μάχης.

Επίσης, βελτιώνεται η ποιότητα των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με έμφαση σε ευάλωτες ομάδες και προβλέπεται μεταξύ άλλων η λειτουργία οδοντιατρείου ΑμεΑ με την παρουσία αναισθησιολόγου.

Ακόμη, προωθείται η λειτουργία δομών Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για ενήλικα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) και πέρα από τα παιδιά ΑμεΑ των στελεχών των ΕΔ, δίδεται πρόσβαση και στα παιδιά άλλων δικαιούχων, σε ποσοστό 30%, προωθείται η λειτουργία Διακλαδικής Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων για τους απόστρατους στο ΝΙΜΙΤΣ, καθώς και Κέντρου Ειδικής Φροντίδας Παιδιών, εισάγονται διευκολύνσεις για τις οικογένειες στελεχών που έχουν μέλη με δυσίατες ή ανίατες παθήσεις ή άτομα με αναπηρία και ενισχύεται το πλαίσιο για την απαλλαγή ορισμένων κατηγοριών ατόμων με αναπηρία και συγγενών τους.

Οι αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο ενισχύουν τη διακλαδικότητα καθώς αντιμετωπίζεται το πρόβλημα ανορθολογικής κατανομής προσωπικού και της έλλειψης διακλαδικότητας με την πρόβλεψη για διακλαδική στελέχωση των στρατιωτικών νοσοκομείων (401 ΓΣΝΑ, 424 ΓΣΝΕ, 404 ΓΣΝ, ΝΝΑ, ΝΝΚ, 251 ΓΝΑ).

Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα για αξιοποίηση πλεονάζοντος προσωπικού μιας ειδικότητας σε στρατιωτικό νοσοκομείο άλλου κλάδου, καθώς και μετάθεσης ιατρών της ΕΛΑΣ, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής σε στρατιωτικά νοσοκομεία.

ESY YPETHA

Δένδιας: «Βελτίωση των μισθολογικών απολαβών»

Στην παρέμβαση του στην Ολομέλεια, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Άμυνας, «Ρύθμιση υγειονομικών θεμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων», ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας υπεραμύνθηκε των νέων ρυθμίσεων, σημείωσε ότι η ηγεσία του υπουργείου έκανε δεκτές βελτιωτικές προτάσεις και το χαρακτήρισε «ένα ακόμα τμήμα της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας και όχι μια εμβαλωματική παρέμβαση που λύνει ορισμένα ζητήματα».

«Πρέπει να πετύχουμε βελτίωση των μισθολογικών απολαβών και το κάνουμε ήδη αλλά με υγιείς όρους. Όχι με όρους, να μοιράζουμε τενεκεδάκια ως εάν απευθυνόμασταν σε ιθαγενείς κατά την ανακάλυψη ηπείρων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε λάθος τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί έλλειψης χρημάτων και προσωπικού αντιτείνοντας ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα υποστελέχωσης και μάλιστα σε πολλές κατηγορίες υπάρχει μεγάλη υπερστελέχωση». Όπως είπε, «έχουμε σε όλο το σύστημα 80% στους γιατρούς, στα νοσοκομεία 84%, στους νοσηλευτές 94%, στις θέσεις οιασδήποτε ειδικότητας που είναι υπαξιωματικοί, 95%».

«Ξέρετε πού έχουμε 183% στον δημόσιο τομέα; Στους κτηνιάτρους. Ο ελληνικός στρατός διαθέτει 549 σκυλιά, 6 άλογα και 10 γεράκια. Προς εξυπηρέτησή τους έχουμε 158 κτηνιάτρους, 183% πάνω από την προβλεπόμενη οργανική σύνθεση. Έχουμε 174% ψυχολόγους. Έχουμε 122% στους φαρμακοποιούς. Ρωτούσατε πώς θα μπορέσουμε να υπηρετήσουμε τα φαρμακεία νυκτός. Προσέξτε, το 122%, για να έχετε και αριθμό είναι 180 φαρμακοποιοί για 11 φαρμακεία. Και σοβαρά, δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε αυτά τα φαρμακεία και το βράδυ; Και βεβαίως μπορούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας.

Ο κ. Δένδιας απέρριψε και τις αντιρρήσεις στη δυνατότητα οι στρατιωτικοί γιατροί να μπορούν σε έκτακτες ανάγκες να καλύπτουν ανάγκες του ΕΣΥ, φέρνοντας, μεταξύ άλλων, ως παράδειγμα ότι 82 γιατροί υπηρετούν σε επιτελεία.
«Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα στρατιωτικά νοσοκομεία δεν είναι η έλλειψη προσωπικού και η έλλειψη χρημάτων, είναι η πλήρης έλλειψη σοβαρού συστήματος διοίκησης, το οποίο να μπορεί να επιτρέψει οι ιατρικές υπηρεσίες να έχουν την ανάλογη στήριξη. Χρειαζόμαστε λοιπόν ορθολογική διανομή προσωπικού. Χρειαζόμαστε για να γίνει αυτό διακλαδικότητα, τη δυνατότητα να μετακινούμε, όταν χρειάζεται, γιατρό για να παράσχει ένα χρονικό διάστημα τις υπηρεσίες του σε ένα άλλο στρατιωτικό νοσοκομείο, είναι απολύτως απαραίτητο», επισήμανε ο υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
  • ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανοικτή επιστολή εργαστηριακών γιατρών στον Πρωθυπουργό: Κραυγή αγωνίας για το "τεχνητό χρέος" από το clawback
Ανοικτή επιστολή εργαστηριακών γιατρών στον Πρωθυπουργό: Κραυγή αγωνίας για το "τεχνητό χρέος" από το clawback 07 Μαϊος 2025
Νέες αμφιλεγόμενες επιλογές της κυβέρνησης Τραμπ για FDA και τη θέση του γενικού χειρουργού 08 Μαϊος 2025
Νέες αμφιλεγόμενες επιλογές της κυβέρνησης Τραμπ για FDA και τη θέση του γενικού χειρουργού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παράταση έως και τις 31 Μαρτίου στο πρόγραμμα στήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων από τον Όμιλο Affidea
Υπηρεσίες Υγείας
14/01/2026 - 18:04

Παράταση έως και τις 31 Μαρτίου στο πρόγραμμα στήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων από τον Όμιλο Affidea

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τη διανυκτέρευση στρατιωτικών φαρμακείων και την κατ’ οίκον διανομή των ΦΥΚ
Πολιτική Υγείας
08/12/2025 - 16:17

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τη διανυκτέρευση στρατιωτικών φαρμακείων και την κατ’ οίκον διανομή των ΦΥΚ

Ανανεώθηκε το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο ΥΕΘΑ και τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων
Πολιτική Υγείας
25/11/2025 - 22:42

Ανανεώθηκε το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο ΥΕΘΑ και τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων

Και από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ η εξυπηρέτηση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων
Πολιτική Υγείας
04/11/2025 - 11:35

Και από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ η εξυπηρέτηση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Παρουσία Δαβάκη η τελετή αποφοίτησης Ανθυπολοχαγών της Σχολής Εφαρμογής Υγειονομικού
Επικαιρότητα
29/08/2025 - 17:41

Παρουσία Δαβάκη η τελετή αποφοίτησης Ανθυπολοχαγών της Σχολής Εφαρμογής Υγειονομικού

Ο Όμιλος Affidea απορροφά πλήρως τη συμμετοχή στελεχών των ΕΔ στις ιατρικές τους εξετάσεις
Υπηρεσίες Υγείας
01/08/2025 - 06:49

Ο Όμιλος Affidea απορροφά πλήρως τη συμμετοχή στελεχών των ΕΔ στις ιατρικές τους εξετάσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νόσος Peyronie: Η ασθένεια-ταμπού του πέους που προκαλεί κατάθλιψη στους άνδρες
Health Talk
24/01/2026 - 14:01
Γιατί το σπλαχνικό λίπος δεν είναι απαραίτητα κακό
Υγεία
24/01/2026 - 09:08
Η ηλικία έναρξης της εμμηνόπαυσης επηρεάζει τον κίνδυνο εγκεφαλικού και μεταβολικού συνδρόμου
Υγεία
23/01/2026 - 17:15
Έρευνα δείχνει σύνδεση του καπνίσματος με την κατάθλιψη
Υγεία
23/01/2026 - 16:00
Ένας σύντομος μεσημεριανός ύπνος «ξεκουράζει» τον εγκέφαλο και ενισχύει τη μάθηση
Υγεία
23/01/2026 - 15:00
Το χοιρινό… κάνει καλό στην υγεία; Νέα μελέτη δείχνει οφέλη για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής
Διατροφή
23/01/2026 - 14:00
Επούλωση τραυμάτων χωρίς ουλές; Το πρόσωπο αποκαλύπτει το μηχανισμό
Υγεία
23/01/2026 - 13:00
Γεωργιάδης: «Αύξηση 67% σε σχέση με το 2019 – 30.000 νέοι δωρητές οργάνων σε έναν χρόνο»
Πολιτική Υγείας
23/01/2026 - 12:17
Τελικά η διακοπή των ενέσεων απώλειας βάρους δεν οδηγεί απαραίτητα σε επαναπρόσληψή του
Pharma News
23/01/2026 - 12:00
Γρίπη: Δύο παιδιά, 6 και 3 ετών στη ΜΕΘ του "Αγία Σοφία" - Τι λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ
Υγεία
23/01/2026 - 11:22
Συναγερμός στην Ινδία με συρροή κρουσμάτων ιού που μεταδίδεται από τα ζώα στον άνθρωπο
Υγεία
23/01/2026 - 11:00
Οστεοαρθρίτιδα: Νέο φάρμακο υπόσχεται αναγέννηση χόνδρου και αποκατάσταση των αρθρώσεων
Υγεία
23/01/2026 - 10:00
Burnout: Οδηγός αποκατάστασης
Ψυχική Υγεία
23/01/2026 - 09:00
Τι πρέπει να γνωρίζετε για την οστεοαρθρίτιδα ισχίου και γόνατος
Health Talk
22/01/2026 - 20:38
ΕΟΔΥ: Μειωμένη η θετικότητα σε γρίπη και Covid-19 και έκκληση για εμβολιασμό
Υγεία
22/01/2026 - 19:14
O ΕΕΣ βρέθηκε άμεσα στην πρώτη γραμμή στις περιοχές της Αττικής που επλήγησαν από πλημμύρες
Επικαιρότητα
22/01/2026 - 18:47
Ημερίδα για τη φροντίδα των ογκολογικών ασθενών και τη δύναμη της τέχνης στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Patient Talk
22/01/2026 - 18:22
Επιστολή Ε.Σ.Α.μεΑ. σε Μιχαηλίδου: «Προβλήματα με την Κάρτα Αναπηρίας ζητούν άμεσες ενέργειες και λύσεις»
Patient Talk
22/01/2026 - 17:57
Το 20% των καρδιαγγειακών θανάτων συνδέεται με περιβαλλοντικούς παράγοντες
Υγεία
22/01/2026 - 17:34
Μεγάλη κινητοποίηση για την Υγεία στο Μεσολόγγι στις 28 Ιανουαρίου
Επικαιρότητα
22/01/2026 - 17:16
Εγκρίθηκε η επαναπροκήρυξη 95 θέσεων ιατρών Ε.Σ.Υ. - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις!
Πολιτική Υγείας
22/01/2026 - 16:51
Θεμιστοκλέους: «Το 2026 θα ενισχύσουμε το ΕΣΥ με επιπλέον 8.000 προσωπικό»
Πολιτική Υγείας
22/01/2026 - 16:34
Ο Matt Damon υποστηρίζει ότι αδυνάτισε χωρίς γλουτένη – Τι ισχύει πραγματικά;
Διατροφή
22/01/2026 - 16:17
Ανάρτηση Σκέρτσου για τις μεταμοσχεύσεις: «Ορόσημο το 2025 στην ιστορία της δωρεάς οργάνων»
Πολιτική Υγείας
22/01/2026 - 15:53
Νέοι κανόνες της ΕΕ για απορρυπαντικά πιο φιλικά στην υγεία και το περιβάλλον
Επικαιρότητα
22/01/2026 - 15:27
Η εξέταση που μπορεί να προβλέψει τυχόν σεξουαλικές παρενέργειες από τη λήψη αντικαταθλιπτικών
Υγεία
22/01/2026 - 15:00
Το νερό και τα μάτια σας! Γιατί η ενυδάτωση είναι καίριας σημασίας για την όραση σας
Υγεία
22/01/2026 - 14:00
Φάρμακα που ενεργοποιούνται με φως: Μια νέα, ασφαλέστερη προσέγγιση για την αντιμετώπιση της ψωρίασης
Υγεία
22/01/2026 - 13:00
Νοσοκομείο Νάξου για καταγγελίες: Πραγματοποιούμε πια χειρουργικές επεμβάσεις μεσαίας και μεγάλης βαρύτητας
Πολιτική Υγείας
22/01/2026 - 12:37
Και επισήμως εκτός ΠΟΥ οι ΗΠΑ - Οικονομικό πλήγμα για τον Οργανισμό
Πολιτική Υγείας
22/01/2026 - 12:05

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ασημένια διάκριση από τoν EcoVadis στην GEP για τις επιδόσεις της στη βιωσιμότητα
Υπηρεσίες Υγείας
21/01/2026 - 17:24
Γαλακτομικά υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο άνοιας
Διατροφή
21/01/2026 - 18:51
Θεσσαλονίκη: Με δύο υπερσύγχρονα και κρίσιμα μόνιτορς ενισχύεται η Β΄ ΜΕΘ του Παπανικολάου
Πολιτική Υγείας
21/01/2026 - 19:59
Γεωργιάδης: Νέα πλωτά μέσα για τις διακομιδές ασθενών από τα νησιά έως το τέλος του 2026
Πολιτική Υγείας
21/01/2026 - 20:37
Και επισήμως εκτός ΠΟΥ οι ΗΠΑ - Οικονομικό πλήγμα για τον Οργανισμό
Πολιτική Υγείας
22/01/2026 - 12:05
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo