ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δομική μεταρρύθμιση στο υγειονομικό κομμάτι των ΕΔ - Δένδιας: «Θα βελτιωθούν οι μισθοί»

Πολιτική Υγείας
EUROKINISSI
Οι βασικές αλλαγές και οι έξι προτεραιότητες του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας - Πώς αναβαθμίζονται και διευρύνονται οι υπηρεσίες Υγείας αλλά και οι απολαβές του προσωπικού
Τετάρτη, 07/05/2025 - 18:39
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Η μεγάλη μεταρρύθμιση που προωθεί το ΥΠΕΘΑ, με άξονα την «Ατζέντα 2030», περιλαμβάνει μια σειρά από σημαντικές αλλαγές που προωθούνται στο υγειονομικό μοντέλο λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας.

Οι έξι βασικές προτεραιότητες του νομοσχεδίου είναι οι εξής:

  1. Η αναβάθμιση και διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.
  2. Η αλλαγή του παρωχημένου μοντέλου λειτουργίας των στρατιωτικών νοσοκομείων. Δίδεται έμφαση στον εξορθολογισμό στην οικονομική διαχείριση και τη διοικητική λειτουργία τους, με στόχο την αύξηση της πληρότητας και των εσόδων τους, ώστε να επιτευχθεί εξοικονόμηση πολύτιμων οικονομικών πόρων, που θα αξιοποιηθούν στη συνέχεια για την ικανοποίηση των αναγκών του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.
  3. Η έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς των Στρατιωτικών Ιατρών, του Νοσηλευτικού και του Παραϊατρικού Προσωπικού μέσα από ένα νέο πλαίσιο, που ενισχύει την επαγγελματική και την επιστημονική τους εξέλιξη, την εκπαίδευση και την οικονομική τους αποζημίωση.
  4. Η ενίσχυση της διακλαδικότητας, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανορθολογικής κατανομής του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
  5. Η δημιουργία και λειτουργία νέων πρότυπων υγειονομικών και προνοιακών δομών, με έμφαση στις ευάλωτες ομάδες.
  6. Η συνεχής στήριξης της λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, μέσα από τη στελέχωση με στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό δεκάδων δομών υγείας του ΕΣΥ, κυρίως σε ακριτικές και παραμεθόριες περιοχές, με τη συμμετοχή των στρατιωτικών νοσοκομείων στο σύστημα εφημεριών, αλλά και με τη διάθεση μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων για επείγουσες αεροδιακομιδές από όλη τη χώρα.

Οι βασικές αλλαγές που προωθεί το νομοσχέδιο

Για τη βελτίωση της λειτουργίας των Στρατιωτικών Νοσοκομείων, τίθενται ξεκάθαροι και διαφανείς κανόνες στη λειτουργία των στρατιωτικών νοσοκομείων και διασφαλίζεται μακροπρόθεσμα οικονομική τους αυτοτέλεια, με πρόβλεψη συγκεκριμένων κατηγοριών εσόδων, κατάρτιση λογιστικού σχεδίου με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικού συστήματος, καθιέρωση υποβολής χρηματοοικονομικών καταστάσεων (προϋπολογισμός, απολογισμός κ.ά.), θέσπιση ετήσιου ελέγχου από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και καθιέρωση διακλαδικών προμηθειών υγειονομικού υλικού.

Επιπλέον:

  • Θεσπίζεται η δυνατότητα επέκτασης της λειτουργίας των Στρατιωτικών Νοσοκομείων πέραν του τακτικού ωραρίου, με αποζημίωση του προσωπικού.
  • Εισάγεται η εφαρμογή του συστήματος κοστολόγησης νοσοκομειακών υπηρεσιών, με εξορθολογισμό της οικονομικής διαχείρισης και επιτάχυνση των διαδικασιών αποπληρωμής.
  • Επιταχύνονται και απλουστεύονται οι διαδικασίες για την εξόφληση των δαπανών, τη συνταγογράφηση και την παροχή φαρμάκων.
  • Καθιερώνεται η διανυκτέρευση των Στρατιωτικών Φαρμακείων και η κατ' οίκον διανομή φαρμάκων υψηλού κόστους για τα εν ενεργεία στελέχη και τις οικογένειές τους και καθιερώνονται στο πλαίσιο διαρκούς αξιολόγησης των Στρατιωτικών Νοσοκομείων η υιοθέτηση δεικτών ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών τους, κατά τα διεθνή πρότυπα.

Με τον τρόπο αυτό εκσυγχρονίζεται και προσαρμόζεται η λειτουργία των Στρατιωτικών Νοσοκομείων στις τρέχουσες και στις μελλοντικές ανάγκες, διασφαλίζεται η βιωσιμότητά τους και επιτυγχάνονται μεγάλες οικονομίες κλίμακος.

Για τη βελτίωση και διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων εισάγεται για πρώτη φορά η δυνατότητα ελεύθερης επιλογής ιατρού από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παράλληλα:

  • Διευρύνεται το δικαίωμα των στρατιωτικών για διενέργεια παρακλινικών εξετάσεων και συνταγογράφηση φαρμάκων σε Δημόσια νοσοκομεία, Νοσηλευτικά ιδρύματα ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, Ιδιωτικές κλινικές και ιατρεία.
  • Δίνεται η δυνατότητα νοσηλείας και χειρουργικών επεμβάσεων στελεχών των ΕΔ σε στρατιωτικό νοσοκομείο άλλου Κλάδου από αυτόν στον οποίο ανήκουν.
  • Θεσπίζεται η παροχή πρόσβασης στη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών όχι μόνο στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά σε όλους τους Έλληνες πολίτες.
  • Απλουστεύεται η διαδικασία ελέγχου και έγκρισης υγειονομικών δαπανών των στελεχών και των μελών των οικογενειών τους, με αποτέλεσμα την άμεση αποζημίωσή τους.
  • Προβλέπεται η κατ' οίκον διανομή φαρμάκων υψηλού κόστους σε στελέχη με αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης.
  • Παρέχεται η δυνατότητα χορήγησης δελτίων ταυτότητας Έλληνα πολίτη στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, εκτός των υπηρεσιακών τους δελτίων. Ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα δεκαετιών των ένστολων.
  • Προβλέπεται η χορήγηση απαλλαγής από την εργασία μετά από την εκτέλεση εικοσιτετράωρης υπηρεσίας διανυκτέρευσης, για την εξομάλυνση της οικογενειακής ζωής των στρατιωτικών και την ουσιαστική επάνοδο στην υπηρεσιακή αποστολή τους.
  • Δίνεται η δυνατότητα εξ αποστάσεως αξιολόγησης από τις στρατιωτικές υγειονομικές επιτροπές, χωρίς την υποχρεωτική αυτοπρόσωπη παρουσία, για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των ληπτών υγείας.
  • Προβλέπεται η κάλυψη οδοιπορικών εξόδων των στελεχών που έχει προγραμματιστεί να υποβληθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις σε στρατιωτικό νοσοκομείο άλλης φρουράς, από αυτή στην οποία υπηρετούν.
  • Προωθούνται αλλαγές στη στρατολογική παρακολούθηση των ΑμεΑ. Διευκολύνεται η χορήγηση των στρατολογικών ευεργετημάτων, δηλαδή της απαλλαγής και της μειωμένης θητείας, σε ΑμεΑ καθώς και στους συγγενείς τους.
  • Αντικαθίσταται ο αναχρονιστικός θεσμός «της αδυναμίας για κάθε εργασία» ως προϋπόθεση χορήγησης των στρατολογικών ευεργετημάτων με την αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%, όπως πιστοποιείται από τα ΚΕΠΑ.
  • Γίνονται πλέον αποδεκτές οι γνωματεύσεις των ΚΕΠΑ και δεν παραπέμπονται εκ νέου τα ΑμεΑ σε στρατιωτικές υγειονομικές επιτροπές.

Οι απολαβές του προσωπικού

Αναφορικά με το ιατρικό, Νοσηλευτικό και Παραϊατρικό Προσωπικό, με το νομοσχέδιο αναγνωρίζεται έμπρακτα η προσφορά των Στρατιωτικών Ιατρών, του Νοσηλευτικού και του Παραϊατρικού Προσωπικού, μέσα από ένα πλαίσιο που ενισχύει την επαγγελματική και την επιστημονική τους εξέλιξη, την εκπαίδευση και την οικονομική τους αποζημίωση.

Ακόμη, διασφαλίζεται η οικονομική αποζημίωση για την εργασία πέραν του τακτικού ωραρίου, παρέχεται η δυνατότητα συμμετοχής τους σε ερευνητικά προγράμματα και ενισχύεται η επιστημονική τους δραστηριότητα ενώ αντιμετωπίζονται ζητήματα που αφορούν την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών που έχουν προκύψει λόγω της έλλειψης μελών διδακτικού ερευνητικού προσωπικού των Ανωτάτων Στρατιωτικών Ιδρυμάτων και την αξιοποίηση των ακαδημαϊκών και πρακτικών γνώσεων των Αξιωματικών μέσω της καθιέρωσης του θεσμού των μελών στρατιωτικού ερευνητικού προσωπικού.

Επίσης, καταπολεμούνται παθογένειες όπως η απόκτηση ειδικότητας Στρατιωτικού Ψυχολόγου σε ποσοστό 174% των θέσεων και η απόκτηση ειδικότητας Στρατιωτικού Κτηνιάτρου σε ποσοστό 183% των θέσεων, προωθείται η ουσιαστική αύξηση της στελέχωσης των στρατιωτικών νοσοκομείων με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο μέχρι πρότινος ήταν απορροφημένο στη διοικητική απασχόληση και όχι με τη θεραπεία ασθενών ενώ παρέχεται η δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού επαγγέλματος, υπό προϋποθέσεις, στους Υγειονομικούς Αξιωματικούς.

Επιπρόσθετα:

  • Καθιερώνεται ο θεσμός της άγονης ιατρικής ειδικότητας και μειώνεται ο χρόνος αναμονής για την έναρξη της ιατρικής ειδικότητας, με εξορθολογισμό των διαδικασιών, ώστε να πάψει σύντομα να υφίσταται έλλειψη σε κρίσιμες ειδικότητες και πλεονάζων ιατρικό προσωπικό σε άλλες.
  • Συστήνεται ειδικότητα Επαγγελματία Οπλίτη Διασώστη.
  • Θεσμοθετείται η λειτουργία Σχολείου Εκπαίδευσης Επαγγελματιών Οπλιτών Υγειονομικού.
  • Προωθείται ο εξορθολογισμός στη στελέχωση Βρεφονηπιακών Σταθμών από αξιωματικούς που κατά προτεραιότητα είναι κάτοχοι πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο γνωστικό αντικείμενο επιστημών αγωγής στην προσχολική ή πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Νέες πρότυπες υγειονομικές δομές

Σε αυτό το πλαίσιο, δημιουργούνται νέες πρότυπες υγειονομικές δομές, όπως το Διακλαδικό Κέντρο Εκπαίδευσης Πολεμικού Τραύματος, το οποίο θα είναι εναρμονισμένο με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ για την παροχή πιστοποιημένων πρώτων βοηθειών στο πεδίο της μάχης.

Επίσης, βελτιώνεται η ποιότητα των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με έμφαση σε ευάλωτες ομάδες και προβλέπεται μεταξύ άλλων η λειτουργία οδοντιατρείου ΑμεΑ με την παρουσία αναισθησιολόγου.

Ακόμη, προωθείται η λειτουργία δομών Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για ενήλικα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) και πέρα από τα παιδιά ΑμεΑ των στελεχών των ΕΔ, δίδεται πρόσβαση και στα παιδιά άλλων δικαιούχων, σε ποσοστό 30%, προωθείται η λειτουργία Διακλαδικής Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων για τους απόστρατους στο ΝΙΜΙΤΣ, καθώς και Κέντρου Ειδικής Φροντίδας Παιδιών, εισάγονται διευκολύνσεις για τις οικογένειες στελεχών που έχουν μέλη με δυσίατες ή ανίατες παθήσεις ή άτομα με αναπηρία και ενισχύεται το πλαίσιο για την απαλλαγή ορισμένων κατηγοριών ατόμων με αναπηρία και συγγενών τους.

Οι αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο ενισχύουν τη διακλαδικότητα καθώς αντιμετωπίζεται το πρόβλημα ανορθολογικής κατανομής προσωπικού και της έλλειψης διακλαδικότητας με την πρόβλεψη για διακλαδική στελέχωση των στρατιωτικών νοσοκομείων (401 ΓΣΝΑ, 424 ΓΣΝΕ, 404 ΓΣΝ, ΝΝΑ, ΝΝΚ, 251 ΓΝΑ).

Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα για αξιοποίηση πλεονάζοντος προσωπικού μιας ειδικότητας σε στρατιωτικό νοσοκομείο άλλου κλάδου, καθώς και μετάθεσης ιατρών της ΕΛΑΣ, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής σε στρατιωτικά νοσοκομεία.

ESY YPETHA

Δένδιας: «Βελτίωση των μισθολογικών απολαβών»

Στην παρέμβαση του στην Ολομέλεια, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Άμυνας, «Ρύθμιση υγειονομικών θεμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων», ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας υπεραμύνθηκε των νέων ρυθμίσεων, σημείωσε ότι η ηγεσία του υπουργείου έκανε δεκτές βελτιωτικές προτάσεις και το χαρακτήρισε «ένα ακόμα τμήμα της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας και όχι μια εμβαλωματική παρέμβαση που λύνει ορισμένα ζητήματα».

«Πρέπει να πετύχουμε βελτίωση των μισθολογικών απολαβών και το κάνουμε ήδη αλλά με υγιείς όρους. Όχι με όρους, να μοιράζουμε τενεκεδάκια ως εάν απευθυνόμασταν σε ιθαγενείς κατά την ανακάλυψη ηπείρων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε λάθος τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί έλλειψης χρημάτων και προσωπικού αντιτείνοντας ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα υποστελέχωσης και μάλιστα σε πολλές κατηγορίες υπάρχει μεγάλη υπερστελέχωση». Όπως είπε, «έχουμε σε όλο το σύστημα 80% στους γιατρούς, στα νοσοκομεία 84%, στους νοσηλευτές 94%, στις θέσεις οιασδήποτε ειδικότητας που είναι υπαξιωματικοί, 95%».

«Ξέρετε πού έχουμε 183% στον δημόσιο τομέα; Στους κτηνιάτρους. Ο ελληνικός στρατός διαθέτει 549 σκυλιά, 6 άλογα και 10 γεράκια. Προς εξυπηρέτησή τους έχουμε 158 κτηνιάτρους, 183% πάνω από την προβλεπόμενη οργανική σύνθεση. Έχουμε 174% ψυχολόγους. Έχουμε 122% στους φαρμακοποιούς. Ρωτούσατε πώς θα μπορέσουμε να υπηρετήσουμε τα φαρμακεία νυκτός. Προσέξτε, το 122%, για να έχετε και αριθμό είναι 180 φαρμακοποιοί για 11 φαρμακεία. Και σοβαρά, δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε αυτά τα φαρμακεία και το βράδυ; Και βεβαίως μπορούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας.

Ο κ. Δένδιας απέρριψε και τις αντιρρήσεις στη δυνατότητα οι στρατιωτικοί γιατροί να μπορούν σε έκτακτες ανάγκες να καλύπτουν ανάγκες του ΕΣΥ, φέρνοντας, μεταξύ άλλων, ως παράδειγμα ότι 82 γιατροί υπηρετούν σε επιτελεία.
«Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα στρατιωτικά νοσοκομεία δεν είναι η έλλειψη προσωπικού και η έλλειψη χρημάτων, είναι η πλήρης έλλειψη σοβαρού συστήματος διοίκησης, το οποίο να μπορεί να επιτρέψει οι ιατρικές υπηρεσίες να έχουν την ανάλογη στήριξη. Χρειαζόμαστε λοιπόν ορθολογική διανομή προσωπικού. Χρειαζόμαστε για να γίνει αυτό διακλαδικότητα, τη δυνατότητα να μετακινούμε, όταν χρειάζεται, γιατρό για να παράσχει ένα χρονικό διάστημα τις υπηρεσίες του σε ένα άλλο στρατιωτικό νοσοκομείο, είναι απολύτως απαραίτητο», επισήμανε ο υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
  • ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανοικτή επιστολή εργαστηριακών γιατρών στον Πρωθυπουργό: Κραυγή αγωνίας για το "τεχνητό χρέος" από το clawback
Ανοικτή επιστολή εργαστηριακών γιατρών στον Πρωθυπουργό: Κραυγή αγωνίας για το "τεχνητό χρέος" από το clawback 07 Μαϊος 2025
Νέες αμφιλεγόμενες επιλογές της κυβέρνησης Τραμπ για FDA και τη θέση του γενικού χειρουργού 08 Μαϊος 2025
Νέες αμφιλεγόμενες επιλογές της κυβέρνησης Τραμπ για FDA και τη θέση του γενικού χειρουργού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σρι Λάνκα: Η χειρότερη έξαρση δάγκειου πυρετού της δεκαετίας – Στη μάχη και οι Ένοπλες Δυνάμεις
Πολιτική Υγείας
21/07/2026 - 13:00

Σρι Λάνκα: Η χειρότερη έξαρση δάγκειου πυρετού της δεκαετίας – Στη μάχη και οι Ένοπλες Δυνάμεις

Ολοκληρώθηκε η ένταξη των στρατιωτικών νοσοκομείων στην ΕΚΑΠΥ
Πολιτική Υγείας
13/07/2026 - 19:22

Ολοκληρώθηκε η ένταξη των στρατιωτικών νοσοκομείων στην ΕΚΑΠΥ

«Υγειονομική Μέριμνα για όλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις» με αποστολές σε Έβρο, Κιλκίς και Καστοριά
Επικαιρότητα
22/05/2026 - 21:11

«Υγειονομική Μέριμνα για όλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις» με αποστολές σε Έβρο, Κιλκίς και Καστοριά

Δένδιας: Δράσεις για τα παιδιά στελεχών και πολιτικού προσωπικού των ΕΔ που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού
Επικαιρότητα
02/04/2026 - 13:51

Δένδιας: Δράσεις για τα παιδιά στελεχών και πολιτικού προσωπικού των ΕΔ που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού

«Υγειονομική Μέριμνα για Όλους» από τις Ένοπλες Δυνάμεις - Αποστολές σε Κιλκίς, Φλώρινα και Οινούσσες
Επικαιρότητα
21/03/2026 - 00:04

«Υγειονομική Μέριμνα για Όλους» από τις Ένοπλες Δυνάμεις - Αποστολές σε Κιλκίς, Φλώρινα και Οινούσσες

Παράταση έως και τις 31 Μαρτίου στο πρόγραμμα στήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων από τον Όμιλο Affidea
Υπηρεσίες Υγείας
14/01/2026 - 18:04

Παράταση έως και τις 31 Μαρτίου στο πρόγραμμα στήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων από τον Όμιλο Affidea

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΦΣ: «Η αυτοφροντίδα προϋποθέτει σωστή ενημέρωση και υπεύθυνες επιλογές»
Pharma Policy
24/07/2026 - 18:29
Πρόγραμμα επτά ασκήσεων με ειδικό λάστιχο αντίστασης για πιο δυνατά χέρια και ώμους
Fitness
24/07/2026 - 18:03
Γιατί η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση επιδεινώνεται το καλοκαίρι
Health Talk
24/07/2026 - 17:34
Συνεργασία για τη δημόσια υγεία μεταξύ του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου
Υγεία
24/07/2026 - 17:09
Πράσινο φως από τον EMA για 12 νέα φάρμακα - Οκτώ ακόμη πήραν έγκριση επέκτασης των θεραπευτικών ενδείξεων
Pharma Policy
24/07/2026 - 16:34
Ψεκασμοί από αέρος για τα κουνούπια στους ορυζώνες Θεσσαλονίκης και Ημαθίας
Πολιτική Υγείας
24/07/2026 - 16:17
Γιατί όλο και περισσότερες γυναίκες μέσης ηλικίας το ξαναρίχνουν στον χορό
Ψυχική Υγεία
24/07/2026 - 16:00
Έρχονται αυστηρές κυρώσεις και πρόστιμα σε διαιτολογικά γραφεία και εργαστήρια αισθητικής
Πολιτική Υγείας
24/07/2026 - 15:36
Η κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών κατά την παιδική ηλικία αυξάνει τον κίνδυνο υπέρτασης
Διατροφή
24/07/2026 - 15:00
Παγκόσμια μελέτη: Σχεδόν όλες οι χώρες κάνουν υπερβολική χρήση ισχυρών αντιβιοτικών
Πολιτική Υγείας
24/07/2026 - 14:05
Τα φάρμακα GLP-1 για την παχυσαρκία συνδέονται με σημαντική μείωση των αναρρωτικών αδειών
Υγεία
24/07/2026 - 13:28
Βρουξισμός: Γιατί σφίγγουμε ή τρίζουμε τα δόντια μας
Health Talk
24/07/2026 - 12:30
Matcha και σίδηρος: Επηρεάζει πραγματικά την απορρόφησή του; Τι απαντούν οι ειδικοί
Διατροφή
24/07/2026 - 11:30
Πεπτίδια: Συμβουλευτική επιτροπή του FDA ψήφισε υπέρ της χαλάρωσης των περιορισμών
Pharma Policy
24/07/2026 - 10:30
Οι μακροχρόνιες οικονομικές δυσκολίες γερνούν πιο γρήγορα τον εγκέφαλο
Ψυχική Υγεία
24/07/2026 - 09:30
Συναγερμός στην Καστοριά για κρούσματα σαλμονέλας σε νεαρά άτομα και παιδιά
Επικαιρότητα
24/07/2026 - 08:30
ΕΕΣ και Δήμος Παλαιού Φαλήρου διοργανώνουν δράση ενημέρωσης στην παραλία Εδέμ για την ασφάλεια στο νερό
Επικαιρότητα
24/07/2026 - 07:34
Συνάντηση Αγαπηδάκη με εργαζομένους στην ΠΦΥ για στελέχωση, προσλήψεις και αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας
Πολιτική Υγείας
24/07/2026 - 03:46
ΕΣΚ Τυφλών: «Καμία δέσμευση, καμία απάντηση από τον πρωθυπουργό στα μεγάλα προβλήματά μας»
Patient Talk
24/07/2026 - 00:13
Σύρος: Συνελήφθη ζευγάρι για τη θανάσιμη μαχαιριά στην 42χρονη διασώστρια του ΕΚΑΒ
Επικαιρότητα
23/07/2026 - 23:34
Με... προσωρινό μέτρο η προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση στο διαδίκτυο
Ψυχική Υγεία
23/07/2026 - 23:19
Συγκλονιστικές στιγμές στην τελετή μνήμης για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι
Επικαιρότητα
23/07/2026 - 22:12
ΕΛΔΕ: Κίνδυνοι, πρόληψη και σύγχρονες λύσεις αντιμετώπισης της παχυσαρκίας - Η εικόνα στην Ελλάδα
Health Talk
23/07/2026 - 21:08
Πένθος στο ΕΚΑΒ Αττικής: Νεκρή διασώστρια από μαχαίρωμα στη Σύρο
Επικαιρότητα
23/07/2026 - 20:52
Νέος CEO της AstraZeneca Ελλάδας & Κύπρου στη θέση της Έλενας Χουλιάρα ο Σταύρος Ντογιάκος
Pharma News
23/07/2026 - 20:17
Ναυαγοσώστης έσωσε από τον θάνατο κοριτσάκι δυόμιση ετών με ΚΑΡΠΑ
Επικαιρότητα
23/07/2026 - 19:51
Θεμιστοκλέους: «Το ΕΣΥ διαθέτει πλέον διπλάσιες ΜΕΘ και το περισσότερο προσωπικό που είχε ποτέ»
Πολιτική Υγείας
23/07/2026 - 19:34
Περιεμμηνόπαυση και καρδιά: Πότε τα συμπτώματα από το στήθος χρειάζονται επείγουσα αντιμετώπιση
Υγεία
23/07/2026 - 19:07
ΠΦΣ: Με κρατική χρηματοδότηση θα συνεχιστεί το πρόγραμμα πρόληψης της παχυσαρκίας
Pharma Policy
23/07/2026 - 17:38
Μνημόσυνο στο Κόκκινο Λιμανάκι για τους 104 νεκρούς της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι
Επικαιρότητα
23/07/2026 - 16:52

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΙΣΑ: Πρόσκληση σε διάλογο για το ζήτημα της άσκησης εξειδικευμένων πράξεων αισθητικής ιατρικής
Πολιτική Υγείας
21/07/2026 - 19:06
Ίδρυμα «Κλέων Τσέτης» και «Nanopoulos Foundation» ενισχύουν τη σύμπραξή τους για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Υγεία
Pharma News
21/07/2026 - 22:52
Πότε τα φρούτα και τα λαχανικά δεν είναι πλέον ασφαλή για κατανάλωση
Διατροφή
22/07/2026 - 14:00
Δραστική μείωση των ορίων έκθεσης στον αιώνιο ρυπαντή TFA με απόφαση του EFSA
Πολιτική Υγείας
22/07/2026 - 15:32
Takeda Hellas: Ανάγκη ενίσχυσης της επάρκειας πλάσματος για την παραγωγή φαρμάκων στην Ελλάδα
Pharma News
22/07/2026 - 17:34
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo