ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαμαρτυρία ειδικευόμενων γιατρών του ΨΝΑ για τη μεταρρύθμιση της ψυχικής υγείας

Πολιτική Υγείας
INTIME
Να μην προχωρήσει το νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση ζητάει με μακροσκελή ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ειδικευόμενων Ιατρών στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.
Τρίτη, 27/02/2024 - 04:08
— Photo: INTIME
News4Health Team News4Health Team

Ο σύλλογος απαιτεί τη στελέχωση και την ενίσχυση της δημόσια και δωρεάν υγείας για όλο τον λαό και καλεί όλους τους ειδικευόμενους σε σύσκεψη το προσεχές Σάββατο 2 Μαρτίουμ στις 12 το μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις του Ψ.Ν.Α, στο Δαφνί.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του συλλόγου έχει ως εξής:

«Τα τελευταία χρόνια η δημόσια υγεία, λόγω της απαξίωσης που δέχεται, βρίσκεται σε διαρκή παρακμή. Με πρόσχημα την πανδημία COVID-19 η πορεία προς την διάλυσή της επιταχύνθηκε ακόμα περισσότερο. Στην αδιαπραγμάτευτη ανάγκη του λαού για δωρεάν και δημόσιες παροχές υγείας, τη διασφάλιση της προσβασιμότητας και της ποιότητάς τους, η κυβέρνηση απαντά με απολύσεις, συγχωνεύσεις, ιδιωτικοποιήσεις κλινικών και δομών, ενσωμάτωση ιδιωτών για να καλύψει τα διαχρονικά κενά και τις ελλείψεις του ΕΣΥ. Όλα αυτά κινούνται με γνώμονα το κέρδος και την εξυπηρέτηση συμφερόντων, εξαναγκάζοντας τους πολίτες να συμβιβάζονται με εκπτώσεις στις υπηρεσίες που δέχονται, και ωθώντας όσους μπορούν να το υποστηρίξουν, να απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα για την κάλυψη της στοιχειώδους ιατρικής τους περίθαλψης.

Στην ψυχική υγεία, η κατάσταση είναι ακόμα πιο εμφανής. Τα πάγια αιτήματα της ψυχιατρικής κοινότητας για προαγωγή της ψυχικής υγείας με έμφαση στην πρωτογενή πρόληψη, μέσω ενίσχυσης της κοινοτικής ψυχιατρικής, δεν υλοποιούνται. Οι δημόσιες δομές παραμένουν υποστελεχωμένες και η διασύνδεση τους είναι προβληματική. Ο τομεοποιημένος σχεδιασμός λειτουργεί πλέον ως ένα ξεφτισμένο δίχτυ που αδυνατεί να συγκρατήσει τον τεράστιο όγκο περιστατικών, με συχνό φαινόμενο να υπάρχει πολύ μεγάλη αναμονή και αρκετοί περιορισμοί στην θεραπευτική συνέχεια. Τα ειδικά Ψυχιατρικά Νοσοκομεία λόγω της τραγικής υποστελέχωσης φαίνεται να παλινδρομούν σε εικόνες του παρελθόντος. Η κατάρρευση των δημόσιων υπηρεσιών ψυχικής υγείας γίνεται σταδιακά και μεθοδευμένα, και το βάρος σηκώνουν καθημερινά εργαζόμενοι και ασθενείς.

Την ίδια στιγμή, προφασιζόμενη τις ευρωπαϊκές επιταγές, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κλιμακώνει την επίθεση της στη δημόσια υγεία μέσω ενός νέου νομοσχεδίου για την “Ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης”. Σε αυτό περιγράφεται μεταξύ άλλων, η δημιουργία και οργάνωση ενός Εθνικού Δικτύου Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας (Ε.Δ.Υ.Ψ.Υ.), που διαρθρώνεται σε Περιφερειακά Δίκτυα Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας (Πε.Δ.Υ.Ψ.Υ.), τα οποία λειτουργούν υπό τη διοίκηση των Υγειονομικών Περιφερειών (Δ.Υ.Πε.) καθώς και την κατάργηση του ανεξάρτητου θεσμού του Εθνικού Συντονιστή για τα ναρκωτικά, οι αρμοδιότητες του οποίου μεταφέρονται στον πρόεδρο του νέου ενιαίου φορέα που θα συσταθεί ως νομικό προσώπο ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Εθνικός Οργανισμός Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων» (Ε.Ο.Π.Α.Ε.), στον οποίο εντάσσονται και με τον οποίο διασυνδέονται και διαλειτουργούν όλοι οι εγκεκριμένοι οργανισμοί και φορείς θεραπείας.

Εθνικός Οργανισμός Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων (Ε.Ο.Π.Α.Ε),

Ο Εθνικός Οργανισμός Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων έρχεται να συσταθεί ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, που πρόκειται να αφομοιώσει όλους τους επιμέρους φορείς απεξάρτησης (18 ΑΝΩ, ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ) και να λειτουργήσει ως ενιαίος φορέας απεξάρτησης. Η συγχώνευση αυτή, σε καθεστώς λειτουργίας που χάνει πλέον το δωρεάν και δημόσιο χαρακτήρα του, αναμένεται να καταργήσει την πολυμορφία των προγραμμάτων καθώς και τη δυνατότητα επιλογής του εκάστοτε λήπτη υπηρεσιών απεξάρτησης, και δύναται να οδηγήσει για μια ακόμη φορά στην υποβάθμιση και το κλείσιμο δομών, σε μετακινήσεις προσωπικού και στη διαμόρφωση επισφαλών εργασιακών και θεραπευτικών σχέσεων. Η πρόσφατη κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ ήταν το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Η διοίκηση του εν λόγω οργανισμού (Ε.Ο.Π.Α.Ε.) στα πρώτα στάδια της λειτουργίας του πρόκειται να αναληφθεί αν μη τι άλλο από τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, αφήνοντας σαφές υπονοούμενο για το ποια θα είναι η γραμμή που επιθυμεί να ακολουθηθεί από την κυβέρνηση.

Με βάση το νομοσχέδιο, έχει δοθεί έμφαση στην δημιουργία κέντρων σωματικής απεξάρτησης (Detox), ενώ η συνολικότερη λειτουργία του δικτύου είναι ασαφής και αφήνει πολλά ερωτήματα. Διαφαίνεται όμως ότι υπάρχει κατεύθυνση προς τη “μείωση της βλάβης”, μέσω ενίσχυσης προγραμμάτων υποκατάστασης, σαφώς με οικονομικά κριτήρια και όχι με γνώμονα την ποιότητα των προγραμμάτων. Αντίθετα, τα κλειστά ψυχοθεραπευτικά “στεγνά” προγράμματα, που επικεντρώνονται στην κοινωνική διάσταση των εξαρτήσεων, είναι εξατομικευμένα για το κάθε θεραπευόμενο, και ως εκ τούτου απαιτούν περισσότερο χρόνο και προσωπικό, κρίνονται πιο κοστοβόρα από τους κυβερνώντες και περνούν σε δεύτερη μοίρα.

Εθνικό Δίκτυο Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας (Ε.Δ.Υ.Ψ.Υ.)

Στο Εθνικό Δίκτυο Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας εντάσσονται το σύνολο των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων ψυχικής υγείας, τόσο οι ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές, ΑΜΚΕ και ΜΚΟ, όσο και οι υπηρεσίες που παρέχονται από ιδιώτες συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ. Η αυτόνομη διοικητική οργάνωση του συνόλου των ψυχιατρικών κλινικών αντικαθίσταται από ένα νέο αποκεντρωμένο μοντέλο συντονισμού της λειτουργίας τους, μέσω της δημιουργίας νέων διοικητικών θέσεων εντός των ΥΠΕ. Επιπλέον, το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής “Δαφνί” και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης καθώς και οι διασυνδεόμενες με αυτά δομές καταργούνται ως οργανισμοί. Αυτό, σε συνδυασμό με τον αναντίστοιχα μεγάλο φόρτο περιστατικών σε σχέση με την ακραία υποστελέχωση τους, οδηγεί μαθηματικά είτε στο οριστικό κλείσιμο τους, είτε στην μετατροπή τους σε νέα άσυλα "αποθήκες ψυχών".

Η αποσύνδεση της ψυχικής υγείας από το ΕΣΥ αποτελεί την αιχμή του δόρατος της επίθεσης της κυβέρνησης, η οποία με αυτό τον τρόπο διακρίνει τον ψυχικά ασθενή από τους υπόλοιπους, επικυρώνοντας το στίγμα της ψυχικής νόσου και τον αντιμετωπίζει ως πολίτη β’ διαλογής, που αποτελεί μια δημοσιονομική “μαύρη τρύπα”, αφού δεν είναι αρκετά παραγωγικός και χρήσιμος για την κοινωνία.

Επιπλέον αυτή η κατάσταση δημιουργεί επισφαλείς σχέσεις εργασίες, επιτρέποντας εύκολες μετακινήσεις και ως επακόλουθο, υποστελεχώσεις δημοσίων δομών προς όφελος των ιδιωτικών, που θα διαχειρίζονται μέρος της κρατικής χρηματοδότησης των νοσηλίων μέσω του ΕΟΠΥΥ. Αυτό οδηγεί σε περαιτέρω υποβάθμιση των δημόσιων ψυχιατρικών δομών και έτσι λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας με οικονομική ευχέρεια, θα εισπράττουν ποιοτικότερες υπηρεσίες ψυχικής υγείας στους ιδιωτικούς φορείς, από εκείνους που θα απευθύνονται στις πλέον εξαθλιωμένες, υποστελεχωμένες δημόσιες δομές, καθιστώντας την ψυχική υγεία προνόμιο των λίγων και όχι δικαίωμα όλων.

Στο νομοσχέδιο επίσης περιγράφεται η δημιουργία νέων δομών και η ένταξή τους στον ΕΔΥΨΥ με ελάχιστα και ελαστικά κριτήρια, ενισχύοντας έτσι τη σύσταση δομών με δυνητικά εφήμερη λειτουργία, η οποία θα άγεται με κίνητρο την εύκαιρη κρατική χρηματοδότηση και όχι με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας για όλο το λαό.

Αντίθετα δεν φαίνεται να υπάρχει προτεραιοποίηση της στελέχωσης και της δημιουργίας νέων δημόσιων δομών κοινοτικής ψυχιατρικής. Αυτό οδηγεί σε περαιτέρω υποβάθμιση της πρωτογενούς πρόληψης και παρέμβασης στην κοινότητα, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τις περιπτώσεις που φτάνουν στο σημείο να χρήζουν ακούσιας ψυχιατρικής εξέτασης και ενδεχομένως νοσηλείας. Έτσι διαιωνίζεται ο φαύλος κύκλος επανεισόδου των ασθενών στα Νοσοκομεία και διαταράσσεται η θεραπευτική πορεία τους με την επιστροφή τους στην κοινότητα, όπου δεν υπάρχει επαρκές υποστηρικτικό δίκτυο, δημιουργώντας έτσι το γνωστό φαινόμενο της “περιστρεφόμενης πόρτας”.

Η νέα εγκύκλιος σχετικά με την παράδοση περιστατικών προς ακούσια εξέταση από την αστυνομία

Το κερασάκι στην τούρτα αποτελεί η εγκύκλιος, που την περασμένη εβδομάδα έφερε ο Υφυπουργός Υγείας Δ. Βαρτζόπουλος, σύμφωνα με την οποία οι αστυνομικού υπάλληλοι που συνοδεύουν το προς ακούσια εξέταση περιστατικό αποδεσμεύονται πριν ολοκληρωθεί η διαγνωστική διαδικασία, με την ευθύνη για την μετακίνηση του ασθενούς εντός ή εκτός της νοσηλευτικής μονάδας υποδοχής να βαραίνει τους εφημερεύοντες ψυχιάτρους και τους νοσηλευτές της βάρδιας. Όλα αυτά αποφασίζονται χωρίς καμία προηγούμενη εξασφάλιση των αναγκαίων προϋποθέσεων και των μέσων για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με αποτέλεσμα το ήδη αποδεκατισμένο προσωπικό των ΤΕΠ και των Ψυχιατρικών Κλινικών, το προς εξέταση άτομο αλλά και οι συνοδοί του, να μοιράζονται ένα πλαίσιο επισφαλούς λειτουργίας και να εκτίθενται σε δυνητικά επικίνδυνες καταστάσεις. Ακόμη, θρασύτατα διατυπώνεται στην εγκύκλιο ότι οι ψυχίατροι της εφημερίας καλούνται να παραλάβουν το περιστατικό που προσέρχεται ακουσίως “το ταχύτερο δυνατόν”, “αποφεύγοντας οιεσδήποτε τυχόν καθυστερήσεις”, κουνώντας το δάχτυλο και επιθυμώντας να ορίσουν τις ιατρικές διαδικασίες, αλλά και επιτάσσοντας για μια ακόμη φορά την προτεραιοποίηση των περιστατικών αυτών εις βάρος των εκουσίως απευθυνόμενων στην εφημερία ασθενών.
Η ακούσια νοσηλεία παραμένει μια έσχατη λύση, στην οποία συχνά καταφεύγουν συγγενείς ψυχικά πασχόντων για να εξασφαλίσουν τη φροντίδα των δικών τους, συχνά βέβαια με λειτουργία και ως μέθοδος απομάκρυνσης περιθωριοποιημένων ή παραβατικών ατόμων από ένα κοινωνικό πλαίσιο που ανεπαρκεί να τους εμπεριέξει. Να επισημάνουμε στο σημείο αυτό ότι διαχρονικό και πάγιο αίτημα των εργαζόμενων στις δημόσιες μονάδες ψυχικής υγείας είναι η πλήρης απεμπλοκή της αστυνομίας από τη μεταφορά των προς εξέταση ατόμων, κάτι που προϋποθέτει αφενός την ανάπτυξη, στελέχωση και εύρυθμη λειτουργία ενός δικτύου κρατικών και δημόσιων κοινοτικών υπηρεσιών σε όλη την επικράτεια και αφετέρου την ανάπτυξη ειδικών κινητών μονάδων επαρκώς στελεχωμένων, με εξειδικευμένο προσωπικό, για την άμεση παρέμβαση στο άτομο, με στόχο την αποκλιμάκωση και επί αποτυχίας αυτης την εξασφάλιση της ασφαλούς μεταφοράς του στο νοσοκομείο, με σεβασμό στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά του.

Ως επαγγελματίες στον χώρο της ψυχικής υγείας αντιτιθέμεθα στις μεταρρυθμίσεις που έρχεται να φέρει το Νομοσχέδιο Βαρτζόπουλου και απαιτούμε την άμεση απόσυρση του, όπως και της πρόσφατης εγκυκλίου σχετικά με την παράδοση των ακούσιων περιστατικών από την αστυνομία. Απαίτησή μας ήταν, είναι και θα παραμείνει η διασφάλιση των δωρεάν και καθολικά δημόσιων υπηρεσιών, με άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και επαρκή στελέχωση όλων των δομών ώστε να λειτουργούν εύρυθμα, με ασφάλεια, με σεβασμό στα δικαιώματα των ασθενών και των εργαζομένων. Τα αιτήματα της κοινωνίας είναι αδιαπραγμάτευτα και ξεκάθαρα, και είμαστε μαζί τους».

  • ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
  • ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
  • ΔΑΦΝΙ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας με οδηγίες για την έξαρση της ιλαράς
Εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας με οδηγίες για την έξαρση της ιλαράς 27 Φεβρουαρίου 2024
Πάτρα: Επιχειρησιακό σχέδιο της 6ης ΥΠΕ για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών στο καρναβάλι 27 Φεβρουαρίου 2024
Πάτρα: Επιχειρησιακό σχέδιο της 6ης ΥΠΕ για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών στο καρναβάλι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εργαζόμενοι στο Δαφνί: «Ο θάνατος του ασθενούς αναδεικνύει τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού»
Ψυχική Υγεία
20/05/2026 - 20:51

Εργαζόμενοι στο Δαφνί: «Ο θάνατος του ασθενούς αναδεικνύει τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού»

Θάνατος 59χρονου ασθενή στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί– Σε εξέλιξη ΕΔΕ και ιατροδικαστική διερεύνηση
Πολιτική Υγείας
20/05/2026 - 14:19

Θάνατος 59χρονου ασθενή στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί– Σε εξέλιξη ΕΔΕ και ιατροδικαστική διερεύνηση

Δαφνί: Τρόφιμος στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο δολοφονήθηκε από άλλον ασθενή
Επικαιρότητα
20/05/2026 - 10:06

Δαφνί: Τρόφιμος στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο δολοφονήθηκε από άλλον ασθενή

Γεωργιάδης: «Με δύο ακόμα μέτρα για το clawback θα φτιάξουμε ένα βιώσιμο περιβάλλον για τα διαγνωστικά εργαστήρια»
Πολιτική Υγείας
15/05/2026 - 21:54

Γεωργιάδης: «Με δύο ακόμα μέτρα για το clawback θα φτιάξουμε ένα βιώσιμο περιβάλλον για τα διαγνωστικά εργαστήρια»

Αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η προκήρυξη για 1.131 θέσεις ειδικευόμενων γιατρών σε δομές του ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
08/05/2026 - 21:57

Αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η προκήρυξη για 1.131 θέσεις ειδικευόμενων γιατρών σε δομές του ΕΣΥ

Ένωση Σπάνιων Ασθενών Ελλάδος: Σοβαρές ενστάσεις για το νέο σύστημα ηλεκτρονικής προέγκρισης
Patient Talk
04/05/2026 - 20:49

Ένωση Σπάνιων Ασθενών Ελλάδος: Σοβαρές ενστάσεις για το νέο σύστημα ηλεκτρονικής προέγκρισης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εθελοντική αιμοδοσία τη Δευτέρα 25 Μαΐου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στην ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού
Επικαιρότητα
21/05/2026 - 00:07
ΕΙΝΑΠ: «Μόλις 12 θέσεις γιατρών προκηρύχθηκαν για το Νοσοκομείο Νίκαιας – Κίνδυνος λειτουργικής κατάρρευσης»
Πολιτική Υγείας
20/05/2026 - 23:28
Η πρώτη τριμηνιαία έκθεση προόδου προς τους στόχους των κλινικών δοκιμών της ΕΕ για το 2030
Πολιτική Υγείας
20/05/2026 - 23:02
«Άλμα Ζωής»: Ο καρκίνος του μαστού και η διαχείρισή του στην Ελλάδα σήμερα
Patient Talk
20/05/2026 - 22:28
Χανταϊοί: Επιδημιολογία, μετάδοση και σύγχρονες προκλήσεις δημόσιας υγείας
Health Talk
20/05/2026 - 21:44
Εργαζόμενοι στο Δαφνί: «Ο θάνατος του ασθενούς αναδεικνύει τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού»
Ψυχική Υγεία
20/05/2026 - 20:51
Κομισιόν: Πολύ χαμηλός ο κίνδυνος μόλυνσης από τον ιό Έμπολα στην Ευρωπαική Ένωση
Υγεία
20/05/2026 - 20:28
Νέα στοχευμένο φάρμακο για τον καρκίνο του παγκρέατος δημιουργεί προσδοκίες
Υγεία
20/05/2026 - 19:54
Σοκαριστική μελέτη: 20 εκατ. τόνοι πλαστικών αποβλήτων πέφτουν στο περιβάλλον κάθε χρόνο
Επικαιρότητα
20/05/2026 - 19:32
Γεωργιάδης από Θεσσαλονίκη: «Σύντομα η τροπολογία για την ένταξη των νοσηλευτών στα ΒΑΕ»
Πολιτική Υγείας
20/05/2026 - 19:09
ΙΑΣΩ Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική: Διαδραστική ομιλία για τη δύναμη του ασθενούς και τη ζωή μετά τον καρκίνο του μαστού
Υπηρεσίες Υγείας
20/05/2026 - 18:47
Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ συμμετείχε στο REBRAIN GREECE στο Λονδίνο
Pharma News
20/05/2026 - 18:23
Η αόρατη συνέπεια πίσω από το άτμισμα: Όταν η νικοτίνη γίνεται «δίαιτα» για τους έφηβους
Διατροφή
20/05/2026 - 17:58
Στo τρίπτυχο «γνώση-όφελος-εμπιστοσύνη» βασίζεται η εκστρατεία ενημέρωσης για την αξία των κλινικών μελετών
Patient Talk
20/05/2026 - 17:23
Med School: Μαθητές με σημαντικά κενά γνώσης και λανθασμένες αντιλήψεις για την υγεία και τις εξαρτήσεις
Ψυχική Υγεία
20/05/2026 - 16:49
Νέο εμβόλιο κατά της πνευμονίας δείχνει ισχυρή προστασία σε βρέφη
Pharma News
20/05/2026 - 16:12
Bayer Ελλάς: Πυρήνας της φαρμακευτικής καινοτομίας οι κλινικές μελέτες
Pharma News
20/05/2026 - 15:47
Είτε ως τροφή είτε ως...ταξιτζής οι μέλισσες είναι απαραίτητες για την επιβίωση του ζωικού βασιλείου
Pet
20/05/2026 - 15:00
ΠΟΥ για Έμπολα: "Χαμηλός" ο επιδημιολογικός κίνδυνος σε διεθνές επίπεδο - Διαρκείας η επιδημία στη ΛΔ Κονγκό
Πολιτική Υγείας
20/05/2026 - 14:36
Θάνατος 59χρονου ασθενή στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί– Σε εξέλιξη ΕΔΕ και ιατροδικαστική διερεύνηση
Πολιτική Υγείας
20/05/2026 - 14:19
H ζωή μετά τον Έμπολα: Ο "Γολγοθάς" των επιζώντων σε Σιέρα Λεόνε και Λιβερία
Πολιτική Υγείας
20/05/2026 - 14:00
Καφές και ιβουπροφαίνη: Αποτελεσματικός συνδυασμός κατά του πόνου αλλά με κινδύνους
Υγεία
20/05/2026 - 13:00
ΕΚΑΒ: Παραλαβή δωρεάς ασθενοφόρου για την ενίσχυση του Τομέα Βόρειας Εύβοιας
Πολιτική Υγείας
20/05/2026 - 12:15
Υπουργείο Υγείας για κλινικές μελέτες: Στόχος η ποιοτική αναβάθμιση και η προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα
Πολιτική Υγείας
20/05/2026 - 11:58
Επισκέψεις Πατούλη σε νοσοκομεία της Αττικής - Προτεραιότητα η αναβάθμιση του συστήματος υγείας
Πολιτική Υγείας
20/05/2026 - 11:15
Οι λιγότερο γυμνασμένοι πρέπει να ασκούνται περισσότερο από τους πιο fit για να αποκομίσουν τα ίδια οφέλη
Fitness
20/05/2026 - 11:00
Δαφνί: Τρόφιμος στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο δολοφονήθηκε από άλλον ασθενή
Επικαιρότητα
20/05/2026 - 10:06
Η ταχύτητα γραφής πιθανό σημάδι γνωστικής έκπτωσης στους ηλικιωμένους
Υγεία
20/05/2026 - 10:00
Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Μελετών: Η κλινική έρευνα πυλώνας καινοτομίας, πρόσβασης και ανάπτυξης για Ελλάδα και Ευρώπη
Πολιτική Υγείας
20/05/2026 - 09:30
Έμπολα: Δεισιδαιμονία, εμφύλιος, έλλειψη πόρων - Τα συστατικά της "τέλειας υγειονομικής καταιγίδας"
Υγεία
20/05/2026 - 09:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πράσινο φως από τον FDA σε αντιυπερτασικό που "δαμάζει" την αρρύθμιστη πίεση
Pharma News
18/05/2026 - 12:00
Αγαπάτε το καρπούζι; Τι δείχνει αυτό για τις διατροφικές συνήθειες σας αλλά και για τον οργανισμό σας
Διατροφή
18/05/2026 - 14:00
Εγκρίθηκε νέα μονοθεραπεία για παιδιά με σπάνιους όγκους εγκεφάλου
Pharma News
18/05/2026 - 15:36
Θεσσαλονίκη: ΑΠΘ και Pfizer υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας
Pharma News
18/05/2026 - 16:21
Προλαμβάνω: Τρία νέα δωρεάν πρόγραμματα πρόληψης για υπέρταση, καρκίνο πνεύμονα και δέρματος
Πολιτική Υγείας
18/05/2026 - 08:30
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo