ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπήκαν τα... θεμέλια για την κατασκευή της πρώτης οικογενειακής αίθουσας RMHC στο «Αγία Σοφία»

Πολιτική Υγείας
EUROKINISSI
Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες για την κατασκευή της πρώτης οικογενειακής αίθουσας για τους συγγενείς των παιδιών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».
Τετάρτη, 06/03/2024 - 15:52
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Η πρώτη Οικογενειακή Αίθουσα RMHC στην Ελλάδα θα στεγαστεί σε ένα αχρησιμοποίητο ακίνητο, επιφάνειας 310 τμ, που βρίσκεται εντός του χώρου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία». Η ανακαίνιση του χώρου θα πραγματοποιηθεί από τον φιλανθρωπικό οργανισμό RMHC (Ronald McDonald House Charities Ελλάς) και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του 2024.

Η Οικογενειακή Αίθουσα θα διατίθεται για ημερήσια χρήση και θα περιλαμβάνει χώρους κουζίνας και τραπεζαρίας, ιδιωτικά μπάνια, δωμάτια ύπνου, πλυντήρια, καθιστικό με τηλεόραση, πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενώ επίσης θα υπάρχουν και τρεις οικογενειακές σουίτες για διανυκτέρευση. Την αίθουσα θα χρησιμοποιούν οικογένειες των παιδιών που θα βρίσκονται σε θεραπεία στο νοσοκομείο, ενώ η επιλογή των οικογενειών που θα διανυκτερεύουν θα καθορίζεται σε συνεννόηση με το νοσοκομείο, με βάση κριτήρια ευπάθειας και αναγκών.

Στην έναρξη των εργασιών για τη δημιουργία της πρώτης οικογενειακής αίθουσας, τον «παρών» έδωσαν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο κοινός διοικητής στα Νοσοκομεία Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού» Εμμανουήλ Παπασάββας και ο πρόεδρος του ΔΣ του φιλανθρωπικού οργανισμού Ronald McDonald House Charities Ελλάς Γιάννης Αποστολόπουλος.

Ο κ. Γεωργιάδης, αφού ευχαρίστησε τους δωρητές, τόνισε πως «αυτή την περίοδο, παρά τις φήμες, οικοδομούμε το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας με μεγάλο όραμα για το μέλλον. Με χρήματα του κράτους, εκτελούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα κτιριακής αναβάθμισης σε όλη την Ελλάδα, μέσω χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης. 85 από τα 105 νοσοκομεία και 156 από 618 κέντρα υγείας ανακαινίζονται πλήρως. Όμως δεχόμαστε και τις χορηγίες των δωρητών που θέλουν να ενισχύουν την προσπάθειά μας αυτή. Και έτσι καλοδεχόμαστε σήμερα μια χορηγία, η οποία σε λιγότερο από 12 μήνες θα παραδώσει στον ελληνικό λαό προς χρήση, μέσα σε αυτά τα δύο νοσοκομεία, που στο σύνολό τους αποτελούν το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο στα Βαλκάνια, έναν χώρο αξιοπρέπειας για τις οικογένειες που φέρνουν τα παιδιά τους, για να μπορούν να διαμένουν για ένα μικρό χρονικό διάστημα σε έναν όμορφο χώρο, πλησίον των παιδιών τους όταν αυτά υποβάλλονται στις αναγκαίες θεραπείες».

PAIDON MESA 3

Από την πλευρά του ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε πως «καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηρίξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τα νοσοκομεία της χώρας μας και ειδικά τα παιδιατρικά νοσοκομεία, που είναι τα μεγαλύτερα των Βαλκανίων και προσφέρουν εξειδικευμένες υπηρεσίες σε όλο τον παιδιατρικό πληθυσμό της χώρας και όχι μόνο. Στην προσπάθεια αυτή θα προχωρήσουμε άμεσα σε ανακαινίσεις σε τμήματα του νοσοκομείου, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και παράλληλα ενισχύουμε τις δυνάμεις του νοσοκομείου με νέες θέσεις. Στο πλαίσιο αυτό προκηρύξαμε νέες θέσεις γιατρών και νοσηλευτών και για τα δύο νοσοκομεία, το Αγλαΐα Κυριακού και το Αγία Σοφία, την προηγούμενη εβδομάδα. Ενισχύουμε τα νοσοκομεία μας και παρέχουμε στους συμπολίτες μας και στα παιδιά μας τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας, όπως οφείλουμε να το κάνουμε».

Ο κ. Παπασάββας, τόνισε πως «με την προσφορά της Ronald MacDonald House Charity, θα λειτουργήσει ένας χώρος οικογενειακής ανάπαυσης, κυρίως για τις οικογένειες, οι οποίες έρχονται εκτός Αθηνών και νοσηλεύουν τα παιδιά τους στο νοσοκομείο. Και η επιλογή των οικογενειών, οι οποίες θα φιλοξενούνται στον ξενώνα, θα είναι από τις κοινωνικές υπηρεσίες τόσο του "Αγία Σοφία" όσο και του "Αγλαΐα Κυριακού"».

PAIDON MESA 2

Τέλος, ο κ. Αποστολόπουλος, επισήμανε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που ξεκινά η λειτουργία του Ronald McDonald House Charities και στην Ελλάδα, ώστε να παρέχουμε ένα περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, όπως συμβαίνει σε 60 χώρες του κόσμου. Στο πρώτο μας εγχείρημα εδώ στο νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία", έχουμε πολύτιμο αρωγό το υπουργείο Υγείας και τον υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα της λειτουργίας των οικογενειακών αιθουσών ανάπαυσης μέσα στα παιδιατρικά νοσοκομεία και δίνει την ευκαιρία σε έναν διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε συνεργασία με τον δημόσιο τομέα. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω θερμά τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Εμμανουήλ Παπασάββα για την εξαιρετική συνεργασία όλο αυτό το διάστημα. Είναι κοινή μας πεποίθηση ότι η υποστήριξη των οικογενειών συμβάλλει ουσιαστικά στη διαδικασία της νοσηλείας και θεραπείας των παιδιών, και ευελπιστούμε να επηρεάσουμε θετικά τις πολλές οικογένειες που έχουν παιδιά που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Ελπίζουμε το έργο του οργανισμού Ronald McDonald House Charities Ελλάς να βρει πολλούς ακόμα υποστηρικτές μέσα στην ελληνική κοινωνία και να δημιουργήσει πολλές ακόμα Οικογενειακές Αίθουσες, όπου υπάρχει ανάγκη».

  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
  • ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ
  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γεωργιάδης-Αγαπηδάκη: Επτά πανεπιστημιακά Κέντρα Υγείας, ενίσχυση του προσωπικού γιατρού και 312 ιατρεία χρόνιων παθήσεων
Γεωργιάδης-Αγαπηδάκη: Επτά πανεπιστημιακά Κέντρα Υγείας, ενίσχυση του προσωπικού γιατρού και 312 ιατρεία χρόνιων παθήσεων 06 Μαρτίου 2024
Σε επιφυλακή ο ΕΟΔΥ: Συνολικά 12 τα κρούσματα μηνιγγίτιδας μέσα στο 2024 06 Μαρτίου 2024
Σε επιφυλακή ο ΕΟΔΥ: Συνολικά 12 τα κρούσματα μηνιγγίτιδας μέσα στο 2024

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργιάδης: «Το "βραχιολάκι" επεκτείνεται και οι εφημερίες στα νοσοκομεία βελτιώνονται»
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 14:36

Γεωργιάδης: «Το "βραχιολάκι" επεκτείνεται και οι εφημερίες στα νοσοκομεία βελτιώνονται»

Συστάσεις Γεωργιάδη σε διοίκηση και εργαζόμενους στο Γ.Ν. Καβάλας: «Να κοπούν μαχαίρι οι αντιπαραθέσεις»
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 10:29

Συστάσεις Γεωργιάδη σε διοίκηση και εργαζόμενους στο Γ.Ν. Καβάλας: «Να κοπούν μαχαίρι οι αντιπαραθέσεις»

Γεωργιάδης από Θεσσαλονίκη: «Το Ιπποκράτειο είναι μακράν ο ηγέτης των μεταμοσχεύσεων στη Βόρεια Ελλάδα»
Πολιτική Υγείας
04/06/2026 - 17:34

Γεωργιάδης από Θεσσαλονίκη: «Το Ιπποκράτειο είναι μακράν ο ηγέτης των μεταμοσχεύσεων στη Βόρεια Ελλάδα»

Γεωργιάδης: «Το ΕΣΥ είναι καλύτερο επί των ημερών μας»
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 11:18

Γεωργιάδης: «Το ΕΣΥ είναι καλύτερο επί των ημερών μας»

Γεωργιάδης: «Τα ανακαινισμένα ΤΕΠ του Νοσοκομείου "Μεταξά" θα παρέχουν αξιοπρέπεια στους ασθενείς»
Πολιτική Υγείας
28/05/2026 - 15:32

Γεωργιάδης: «Τα ανακαινισμένα ΤΕΠ του Νοσοκομείου "Μεταξά" θα παρέχουν αξιοπρέπεια στους ασθενείς»

Γεωργιάδης: «Πρέπει να πάρουμε κι άλλα μέτρα για τη μείωση του clawback»
Πολιτική Υγείας
27/05/2026 - 23:12

Γεωργιάδης: «Πρέπει να πάρουμε κι άλλα μέτρα για τη μείωση του clawback»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δράση προληπτικών εξετάσεων από τις Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στη Δυτική Αθήνα
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 17:38
Ακόμα και σε κατάθλιψη μπορούν να οδηγήσουν οι πτώσεις στην τρίτη ηλικία
Υγεία
05/06/2026 - 16:44
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Οι αστικοί κήποι ασπίδα απέναντι στην κλιματική κρίση
Επικαιρότητα
05/06/2026 - 16:06
Έρχεται το «χάπι της νύχτας» για το ροχαλητό και την υπνική άπνοια
Health Talk
05/06/2026 - 15:42
Γεωργιάδης: «Το "βραχιολάκι" επεκτείνεται και οι εφημερίες στα νοσοκομεία βελτιώνονται»
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 14:36
Δύο ερευνήτριες της Οξφόρδης δουλεύουν στα πρότυπα του εμβολίου κατά της Covid-19 για τον Έμπολα
Υγεία
05/06/2026 - 14:01
Βραβείο «γυναικείας επιχειρηματικότητας και ηγεσίας» στην Ιουλία Τσέτη από το ΕΒΕΑ
Pharma News
05/06/2026 - 13:46
Νέοι κανόνες υγιεινής στα σχολικά κυλικεία στο πλαίσιο της Εθνικής Δράσης κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 13:28
«Δεν είναι ντροπή»: WinCancer και ΕΥΔΑΠ φέρνουν την πρόληψη στους χώρους εργασίας
Patient Talk
05/06/2026 - 12:54
Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ τιμήθηκε από το ΕΒΕΑ με το βραβείο «Επιχειρηματικής Παράδοσης και Προόδου»
Pharma News
05/06/2026 - 12:27
Οι ενιαίες προϋποθέσεις για την ένταξη νοσηλευτών, βοηθών νοσηλευτών και διασωστών στα ΒΑΕ
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 11:49
Οστεοπόρωση στους άνδρες: Επιπτώσεις και πρόληψη
Health Talk
05/06/2026 - 11:22
Συστάσεις από την Κομισιόν στην Ελλάδα για τον προσωπικό ιατρό και τις υψηλές ιδιωτικές δαπάνες υγείας
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 11:04
Συστάσεις Γεωργιάδη σε διοίκηση και εργαζόμενους στο Γ.Ν. Καβάλας: «Να κοπούν μαχαίρι οι αντιπαραθέσεις»
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 10:29
Νέα μελέτη συσχετίζει την κατανάλωση φυτικών ινών με χαμηλότερο κίνδυνο Αλτσχάιμερ
Διατροφή
05/06/2026 - 10:01
Νέο αντιανδρογόνο στη θεραπευτική φαρέτρα για τον μη μεταστατικό καρκίνο του προστάτη
Υγεία
05/06/2026 - 09:36
Σύλλογος Φλόγα: Έως 90 παιδιά διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα με όγκο εγκεφάλου!
Patient Talk
04/06/2026 - 17:52
Γεωργιάδης από Θεσσαλονίκη: «Το Ιπποκράτειο είναι μακράν ο ηγέτης των μεταμοσχεύσεων στη Βόρεια Ελλάδα»
Πολιτική Υγείας
04/06/2026 - 17:34
Έκθεση KPMG: Ελληνική πρωτιά στη μείωση της κατανάλωσης λαθραίων τσιγάρων και το 2025
Επικαιρότητα
04/06/2026 - 16:53
Μελέτη της Κομισιόν για την ασφάλεια και την καλή διαβίωση των ζώων κατά τη μεταφορά τους
Pet
04/06/2026 - 16:19
ΕΕΣ και ΣΦΦΕ στη Λευκάδα για την κοινωνική πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε»
Pharma News
04/06/2026 - 16:01
Η Novo Nordisk στο BeWell Festival το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ
Pharma News
04/06/2026 - 15:44
Θεμιστοκλέους: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα συμβάλει σημαντικά στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας»
Πολιτική Υγείας
04/06/2026 - 15:21
Καρκίνος του προστάτη: Αντιμετώπιση με σύγχρονη ρομποτική τεχνική
Health Talk
04/06/2026 - 14:49
Προειδοποίηση από το ECDC για εξάπλωση στην Ελλάδα κουνουπιού που είναι φορέας της ιαπωνικής εγκεφαλίτιδας
Υγεία
04/06/2026 - 14:16
Στρατηγική συνεργασία του Ωνάσειου Νοσοκομείου με το 251 ΓΝΑ
Υπηρεσίες Υγείας
04/06/2026 - 13:58
Medochemie: 50 χρόνια προσφοράς στον χώρο του φαρμάκου
Pharma News
04/06/2026 - 13:37
Δέκα τροφές που κάνουν τον εγκέφαλο να παίρνει περισσότερες... στροφές
Διατροφή
04/06/2026 - 13:04
Ο ΙΣΑ ζητάει άμεση εξόφληση των ιατρών, που συμμετέχουν στο «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» για τα καρδιαγγειακά νοσήματα
Πολιτική Υγείας
04/06/2026 - 12:38
Ο ΕΕΣ γιορτάζει 149 έτη προσφοράς με μεγάλη εθελοντική αιμοδοσία στο Σύνταγμα
Επικαιρότητα
04/06/2026 - 12:12

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα μελέτη συσχετίζει την κατανάλωση φυτικών ινών με χαμηλότερο κίνδυνο Αλτσχάιμερ
Διατροφή
05/06/2026 - 10:01
Συστάσεις Γεωργιάδη σε διοίκηση και εργαζόμενους στο Γ.Ν. Καβάλας: «Να κοπούν μαχαίρι οι αντιπαραθέσεις»
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 10:29
Συστάσεις από την Κομισιόν στην Ελλάδα για τον προσωπικό ιατρό και τις υψηλές ιδιωτικές δαπάνες υγείας
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 11:04
Οι ενιαίες προϋποθέσεις για την ένταξη νοσηλευτών, βοηθών νοσηλευτών και διασωστών στα ΒΑΕ
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 11:49
Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ τιμήθηκε από το ΕΒΕΑ με το βραβείο «Επιχειρηματικής Παράδοσης και Προόδου»
Pharma News
05/06/2026 - 12:27
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo