ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγροτικοί γιατροί: «Δεν είμαστε ακόμα μία "λευκή μπλούζα" τοποθετημένη για το θεαθήναι στα Τ.Ε.Π»

Πολιτική Υγείας
EUROKINISSI
Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε ο Πανελλαδικός Συντονισμός Ιατρών Υπηρεσίας Υπαίθρου, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Τετάρτη, 13/09/2023 - 20:49
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή τους οι αγροτικοί γιατροί αναφέρουν τα εξής:

«Τους τελευταίους μήνες οι καταγγελίες αγροτικών ιατρών, αλλά και διαφόρων άλλων συναδέλφων υγειονομικών, σχετικά με την κατάσταση διάλυσης που επικρατεί στη δημόσια υγεία διαδέχονται η μια την άλλη. Πλήρως υποστελεχωμένα νοσοκομεία εφημερεύουν δίχως βασικές ειδικότητες και με ελάχιστες διαθέσιμες κλίνες, ενώ ιατροί μετακινούνται υποχρεωτικώς από την μια υγειονομική δομή στην άλλη προκειμένου να «καλυφθούν υπηρεσιακές ανάγκες», όπως συνεχώς και αυθαίρεται διατείνονται οι ανευθυνο-υπεύθυνοι των Υγειονομικών Περιφερειών . Αγροτικοί ιατροί αποσπώνται από τις θέσεις τους ώστε να καλύψουν τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) νοσοκομείων, τα οποία πλείστες φορές εφημερεύουν χωρίς καν την παρουσία ειδικευμένων επιμελητών. Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία παραμένουν δίχως μόνιμους ιατρούς, εξοπλισμό και υποδομές. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο οι αγροτικοί ιατροί γινόμαστε καθημερινά έρμαια απειλών και εκβιασμών από τις διοικήσεις των νοσοκομείων και τις υγειονομικές περιφέρειες. Τα παραπάνω αποτελούν μονάχα μία συνοπτική εικόνα της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στο Ε.Σ.Υ. σε όλη τη χώρα. Μέσα σε αυτήν τη συνθήκη καλούμαστε να πάρουμε θέση για ό,τι συμβαίνει, ώστε να προασπιστούμε τις ανάγκες της κοινωνίας αλλά και όλων των συναδέλφων μας.

Οι αγροτικοί ιατροί, ως νέοι και ανειδίκευτοι ακόμη ιατροί, έχουμε συγκεκριμένες υποχρεώσεις, καθήκοντα, αλλά και δικαιώματα. Ο θεσμός του ιατρού υπηρεσίας υπαίθρου (αγροτικού ιατρού) εξυπηρετεί αποκλειστικά την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών απομακρυσμένων και άγονων περιοχών που δεν έχουν πρόσβαση σε μεγάλα νοσοκομεία. Επομένως, οι αγροτικοί ιατροί στελεχώνουμε την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας μιας περιφέρειας, που συχνά δεν διαθέτει καμία άλλη πύλη εισόδου σε υπηρεσίες υγείας πέραν του τοπικού κέντρου υγείας ή περιφερειακού ιατρείου. Στο πλαίσιο αυτό, ο αγροτικός ιατρός διαθέτει τυπικά έναν επικουρικό ρόλο στις υπηρεσίες των ειδικευμένων, κυρίως γενικών ιατρών, στα ΚΥ όπως εξάλλου ορίζεται νομικά (βλ. το ΦΕΚ ΦΕΚ A’ 87/08.04.2023 άρθρο 98 παράγραφος 1α για τις διακομιδές). Η πραγματικότητα διαφέρει ριζικά, αφού οι αγροτικοί ιατροί, άσχετα από την εμπειρία και τις γνώσεις που έχουμε, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε εξ ολοκλήρου σοβαρά περιστατικά μόνοι όπως επίσης και να διαχειριστούμε διακομιδές ασταθών αιμοδυναμικά ασθενών, χωρίς τη συνδρομή ειδικού ιατρού, κάτι το οποίο συμβαίνει συνεχώς και τείνει να γίνει πάγια τακτική. Οι αγροτικοί ιατροί δεν εφησυχάζουμε και αρνούμαστε να αποτελούμε μια εφήμερη λύση στο ήδη λαβωμένο Ε.Σ.Υ., που οι διαχρονικές πολιτικές, όλων των κυβερνήσεων, το έφεραν σε αυτή την οικτρή κατάσταση, αδιαφορώντας για την ασφάλεια των πολιτών και ειδικά όσων ζουν στην επαρχία.

Υποχρεωτικές μετακινήσεις αγροτικών ιατρών

Οι διαρκείς μετακινήσεις αγροτικών ιατρών από τη μία θέση στην άλλη, σε νοσοκομεία αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τον χώρο ευθύνης τους, πολλές φορές με δικά τους έξοδα χωρίς καμία οικονομική κάλυψη ή ενίσχυση είναι επισφαλής και άκρως επικίνδυνη. Τόσο για εμάς τους ίδιους, λόγω των εξοντωτικών ωρών εργασίας χωρίς ανάπαυση, αλλά κυρίως για τους ίδιους τους ασθενείς, που περιμένουν αρκετές ώρες στους χώρους αναμονής των επειγόντων περιστατικών, ελπίζοντας ότι θα τους εξετάσει κάποιος ειδικός ιατρός και θα λάβουν κατάλληλες υπηρεσίες υγείας, όπως ορίζονται από τους νόμους. Στον αντίποδα, οι ήδη υπάρχουσες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στα κέντρα υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία εντείνονται περαιτέρω από αυτές τις μετακινήσεις. Τα προβλήματα των νοσοκομείων με τα χιλιάδες κενά δεν λύνονται με την ισοπέδωση και την διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Άλλωστε είναι οφθαλμοφανές ότι είναι άστοχη και ακατάλληλη η κάλυψη της 2βαθμιας με προσωπικό της 1βαθμιας που θα αδυνατεί να αντιμετωπίσει η 1βαθμια θα επιφορτίσουν ακόμη περισσότερο την 2βαθμια με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος. Ως απόρροια των παραπάνω, βιώνουμε συνεχώς και καθημερινά, μία διαρκή απαξίωση, εκβιασμούς, εξευτελισμό, εμπαιγμό, ψυχολογική, σωματική και οικονομική εξουθένωση.

Οι αγροτικοί ιατροί δεν είμαστε αναλώσιμοι! Δεν είμαστε ακόμα μία «λευκή μπλούζα τοποθετημένη για το θεαθήναι στα Τ.Ε.Π. ενός νοσοκομείου, ώστε να διαλαλούν οι διοικήσεις ότι όλα είναι καλώς καμωμένα και το σύστημα αντέχει ακόμα.

Ασθενοφόρα δίχως διασώστες

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το φετινό καλοκαίρι μία σειρά περιστατικών πανελλαδικώς, όπου συνάνθρωποί μας έχασαν τις ζωές τους περιμένοντας για ώρες ασθενοφόρα ή, ελλείψει αυτών, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με ακατάλληλα μέσα -ακόμη και σε καρότσες αγροτικών οχημάτων- ανέδειξαν το καθεστώς πλήρους υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ και την εξευτελιστική αποδυνάμωση της προνοσοκομειακής και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη χώρα μας. Η "απάντηση" από την πλευρά των ιθυνόντων σε αυτή την εικόνα διάλυσης ήρθε τον Ιούλιο μέσω μιας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία γίνεται μια προσπάθεια (συγ)κάλυψης της δραματικής υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ (την οποία εξοργιστικά χαρακτήρισαν "απρόβλεπτη") μέσω της μετακίνησης στρατιωτικών, πυροσβεστών, ακόμη και υπαλλήλων των τοπικών αυτοδιοικήσεων στη θέση οδηγών ασθενοφόρου. Οι προϋποθέσεις για τη μετακίνηση των ανωτέρω είναι απλώς 1) η κατοχή άδειας οδήγησης κατηγορίας Β' (δηλαδή απλού Ι.Χ. αυτοκινήτου!) και 2) η εκπαίδευση σε "βασικές γνώσεις παροχής πρώτων βοηθειών" (Ποιες είναι αυτές οι γνώσεις που θεωρούνται απλά βασικές και σε πόσο διάστημα και βάθος μπορεί να τις κατακτήσει κάποιος παντελώς άσχετος με το αντικείμενο;). Η Π.Ν.Π. αυτή τέθηκε σε άμεση εφαρμογή και έτσι σε πολυάριθμα Κέντρα Υγείας σε όλη την επικράτεια απεστάλησαν στρατιωτικοί ώστε να οδηγήσουν τα ασθενοφόρα. Θεωρούμε ότι αυτή η κίνηση είναι παντελώς εκτός λογικής, αλλά πρωτίστως είναι επικίνδυνη και ανεύθυνη, καθώς θέτει σε άμεσο και σοβαρό κίνδυνο τη ζωή των ασθενών, των ίδιων των ατόμων που βαπτίστηκαν οδηγοί και κάθε άλλου επιβαίνοντα. Προκειμένου να δικαιολογήσουμε αυτή τη θέση μας χρειάζεται να παραθέσουμε κάποιες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία των ασθενοφόρων, οι οποίες διαπιστώσαμε πως δεν είναι ευρέως γνωστές ή κατανοητές.

Ένα ασθενοφόρο προκειμένου να μπορεί να προσφέρει ασφαλείς και αποτελεσματικές υπηρεσίες είναι αναγκαίο -και βάσει νόμου - να στελεχώνεται από δύο διασώστες ΕΚΑΒ (δηλαδή απόφοιτους της αντίστοιχης σχολής με διάρκεια φοίτησης τα πέντε εξάμηνα), οι οποίοι έχουν γνώσεις και ικανότητες διάσωσης και παροχής πρώτων βοηθειών και δευτερευόντως οδήγησης του ασθενοφόρου. Επομένως ένα ασθενοφόρο απαιτεί εκπαιδευμένους διασώστες και όχι απλώς οδηγούς! Ένας διασώστης γνωρίζει να απεγκλωβίζει, να σταθεροποιεί τη σπονδυλική στήλη, να μετακινεί ασθενείς με ποικίλους τρόπους και μέσα, να παρέχει ΚΑΡΠΑ (Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση). Οποιοσδήποτε άλλος δεν γνωρίζει επαρκώς τίποτα από τα παραπάνω, ακόμη και αν του παραχθεί κάποια "εκπαίδευση" ωρών ή ημερών.

Η κατάσταση αυτή έχει ως τελικό αποτέλεσμα τη ραγδαία υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και δημιουργούν ένα κλίμα επισφαλούς εργασίας για τους εργαζόμενους. Η τωρινή σύνθεση των ασθενοφόρων σχεδόν σε όλη την επαρχία, με έναν μη-διασώστη στο τιμόνι και έναν αγροτικό ιατρό ως υγειονομικό προσωπικό είναι μια σύνθεση ακατάλληλη και ανεπαρκής, που δεν μπορεί αφενός να προσφέρει τη βέλτιστη προνοσοκομειακή φροντίδα στον άρρωστο, αφετέρου επιφορτίζει τους αγροτικούς ιατρούς με καθήκοντα που υπερβαίνουν κατά πολύ τις δυνατότητες και ικανότητές τους και τους συνθλίβει ψυχολογικά και σωματικά. Η μοναδική πραγματική λύση για την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ είναι η μόνιμη πρόσληψη διασωστών και κανενός άλλου. Και διασώστες άνευ απασχόλησης υπάρχουν πολλοί, όπως φαίνεται και από τις πολυάριθμες αιτήσεις για εργασία στο ΕΚΑΒ και στα Κέντρα Υγείας έστω και με επικουρικές συμβάσεις, οι οποίες δεν γίνονται δεκτές! Μάλιστα, ένα γεγονός που καθιστά την παρούσα συνθήκη ακόμα πιο εξωφρενική είναι πως οι αποζημιώσεις και τα έξοδα για την μετακίνηση των στρατιωτικών αυτή τη στιγμή κοστίζουν στο δημόσιο περισσότερα χρήματα από ότι θα κόστιζαν οι μισθοί μόνιμων διασωστών.

Τέλος, θέλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας σχετικά με τη χρήση ιδιωτικών εταιρειών ασθενοφόρων για τα εξιτήρια και τις διακομιδές ασθενών από δημόσια νοσοκομεία. Μια τέτοια λύση, στην οποία έχουν προβεί διάφορα δημόσια νοσοκομειακά ιδρύματα, υπονομεύει εγκληματικά τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του Ε.Σ.Υ. Απαιτούμε την ουσιαστική ενδυνάμωση του ΕΚΑΒ και του Ε.Σ.Υ και απορρίπτουμε οποιαδήποτε διείσδυση ιδιωτικών κερδοσκοπικών συμφερόντων στη δημόσια υγεία.

Με βάση όλα τα παραπάνω είναι ξεκάθαρο πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση. Η διάλυση του Ε.Σ.Υ δεν είναι ένα ζήτημα που αφορά μόνο τους εργαζομένους στην υγεία, αλλά είναι ζήτημα όλης της κοινωνίας. Κόντρα στην αδιαφορία της πολιτείας, καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούμε στα συλλογικά μας όργανα και τους πολίτες να σταθούν στο πλευρό μας, ώστε να διεκδικήσουμε τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και την υγεία που έχουμε όλοι ανάγκη.

OI ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ – ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ
  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΙΚΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΕΚΑΒ – ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ
  • ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΙΣΧΥΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΟΥΝ ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ».
  • ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
  • ΕΣΥ
  • ΕΚΑΒ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ενίσχυση της συνεργασίας με την Αίγυπτο στην υγεία και το φάρμακο
Ενίσχυση της συνεργασίας με την Αίγυπτο στην υγεία και το φάρμακο 13 Σεπτεμβρίου 2023
Το νέο διοικητικό συμβούλιο και η επιστημονική επιτροπή του ΕΟΔΥ 14 Σεπτεμβρίου 2023
Το νέο διοικητικό συμβούλιο και η επιστημονική επιτροπή του ΕΟΔΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεμιστοκλέους: «Ανοίγει η πλατφόρμα για 3.000 θέσεις επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
05/02/2026 - 17:11

Θεμιστοκλέους: «Ανοίγει η πλατφόρμα για 3.000 θέσεις επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ»

«Παράθυρο» Μητσοτάκη για ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά
Πολιτική Υγείας
04/02/2026 - 23:13

«Παράθυρο» Μητσοτάκη για ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά

Τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία: Στη ΜΕΘ του Παπαγεωργίου ο τρίτος τραυματίας που επαναπατρίστηκε σήμερα
Επικαιρότητα
04/02/2026 - 14:14

Τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία: Στη ΜΕΘ του Παπαγεωργίου ο τρίτος τραυματίας που επαναπατρίστηκε σήμερα

Θεμιστοκλέους: «Προγραμματίζονται 8.000 θέσεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ το 2026»
Πολιτική Υγείας
03/02/2026 - 18:17

Θεμιστοκλέους: «Προγραμματίζονται 8.000 θέσεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ το 2026»

108 νέοι γιατροί στο ΕΣΥ μέσω του οικονομικού κινήτρου των 40.000 ευρώ
Πολιτική Υγείας
29/01/2026 - 11:20

108 νέοι γιατροί στο ΕΣΥ μέσω του οικονομικού κινήτρου των 40.000 ευρώ

Θεμιστοκλέους: «Ήδη 2,8 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί για τη γρίπη, αριθμός αυξημένος σε σχέση με πέρυσι».
Πολιτική Υγείας
28/01/2026 - 14:11

Θεμιστοκλέους: «Ήδη 2,8 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί για τη γρίπη, αριθμός αυξημένος σε σχέση με πέρυσι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πιστοποιημένα προϊόντα χωρίς γλουτένη σε όλα τα καταστήματα Coffee Berry ανά την Ελλάδα
Επικαιρότητα
11/02/2026 - 03:34
Ημερίδα αφιερωμένη στην ευημερία και την ενδυνάμωση των νοσηλευτών στο 251 ΓΝΑ
Επικαιρότητα
11/02/2026 - 00:07
Medifirst και Αθηναϊκή Γενική Κλινική στο πρόγραμμα «Προλαμβάνω» για τον έλεγχο της νεφρικής δυσλειτουργίας
Υπηρεσίες Υγείας
10/02/2026 - 22:47
Θρόμβωση στους πνεύμονες λόγω καρκίνου η αιτία θανάτου της ηθοποιού Κάθριν Ο’ Χάρα
Επικαιρότητα
10/02/2026 - 22:24
Σύλλογος Πεταλούδα και ΕΔιΚΕ συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Υγιής Γήρανση»
Patient Talk
10/02/2026 - 21:48
Νέα ανάκληση παρτίδων βρεφικού γάλακτος από τον ΕΟΦ λόγω... τοξίνης
Επικαιρότητα
10/02/2026 - 21:12
Αυξημένοι οι κίνδυνοι για τη μητρική και εμβρυϊκή υγεία από την κλιματική κρίση
Health Talk
10/02/2026 - 20:39
Επίσκεψη Βιλδιρίδη στο εργοτάξιο του υπό ανέγερση Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ
Πολιτική Υγείας
10/02/2026 - 20:04
ΕΝΑΣΕΛ: Το μνημόνιο συνεργασίας με τον ΟΔΙΠΥ φέρνει πιο κοντά τη θεσμική συμμετοχή στην πολιτική υγείας
Patient Talk
10/02/2026 - 19:41
Τι είναι η θεραπεία EMDR και ποιους ασθενείς μπορεί να βοηθήσει;
Ψυχική Υγεία
10/02/2026 - 19:18
Δώρα ζωής από 68χρονη που κατέληξε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», στη Θεσσαλονίκη
Επικαιρότητα
10/02/2026 - 18:51
Σαρηγιάννης: «Εθνική Στρατηγική για τα δεδομένα του καρκίνου και αξιοποίησή τους στην κλινική πράξη»
Επικαιρότητα
10/02/2026 - 18:16
Συνάντηση Γεωργιάδη με στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας
Πολιτική Υγείας
10/02/2026 - 17:38
ΣΦΕΕ-EFPIA: Η ευρωπαϊκή φαρμακοβιομηχανία βασικός μοχλός ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ
Pharma News
10/02/2026 - 17:22
Από τον ευρωπαϊκό διάλογο στην πράξη: η πρόληψη της ηπατικής νόσου φτάνει στις γειτονιές
Πολιτική Υγείας
10/02/2026 - 17:00
ΕΕΔΑ: Άμεση, πλήρης και αποτελεσματική διερεύνηση του πολύνεκρου ναυαγίου στη Χίο
Επικαιρότητα
10/02/2026 - 16:34
Το ΥΓΕΙΑ φέρνει πρώτο στην Ελλάδα το Biograph Trinion, την επόμενη γενιά PET/CT ψηφιακής απεικόνισης
Υπηρεσίες Υγείας
10/02/2026 - 16:17
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την Ακαδημία Επαγγελματικής Κατάρτισης Φαρμάκου της ΠΕΦ
Pharma Policy
10/02/2026 - 15:49
Εγκεφαλικό: Νέο φάρμακο μειώνει σημαντικά την υποτροπή, δείχνει μελέτη
Pharma News
10/02/2026 - 15:27
Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε άμεσα ζελεδάκια που περιέχουν ουσία με ψυχοδραστικές ιδιότητες
Επικαιρότητα
10/02/2026 - 15:21
Επιστήμονες ανακάλυψαν γιατί η ψωρίαση εξελίσσεται σε κάποιους ανθρώπους σε αρθρίτιδα
Υγεία
10/02/2026 - 15:00
ΑΣΕΠ: Εκδόθηκε η προκήρυξη για 510 προσλήψεις σε νοσοκομεία, στις κατηγορίες ΠΕ και ΥΕ
Πολιτική Υγείας
10/02/2026 - 14:32
Η «Κελτική κατάρα» και γιατί ο πολύς σίδηρος μπορεί να κάνει κακό
Υγεία
10/02/2026 - 14:00
Στην «τσιμπίδα» των φορολογικών αρχών αναισθησιολόγος
Επικαιρότητα
10/02/2026 - 13:00
Ενέργεια: Γιατί κάνει "βουτιά" στα 40 μας και η ελπίδα ανάκαμψης
Υγεία
10/02/2026 - 12:00
Αύξηση κρουσμάτων RSV στην Ελλάδα – Ποιοι κινδυνεύουν και πώς προστατευόμαστε
Υγεία
10/02/2026 - 11:00
Ξεκίνησε το δωρεάν πρόγραμμα για την παχυσαρκία - Οι δικαιούχοι και η διαδικασία
Πολιτική Υγείας
10/02/2026 - 10:52
Η παχυσαρκία εκτοξεύει τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου εξαιτίας φλεγμονής
Υγεία
10/02/2026 - 10:00
Ενισχύεται το πλαίσιο αξιολόγησης νέων θεραπειών και τεχνολογιών υγείας στην Ελλάδα
Πολιτική Υγείας
10/02/2026 - 09:25
Aloe vera: Συστατικό της επιτίθεται στο μηχανισμό που τροφοδοτεί το Αλτσχάιμερ
Υγεία
10/02/2026 - 09:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πλήρης οδηγός: Το «big 8» των αλλεργιογόνων τροφίμων - Μπορούν να γίνουν απειλητικές για τη ζωή
Διατροφή
08/02/2026 - 14:33
Πρωτοπαθώς προϊούσα σκλήρυνση κατά πλάκας: Θετικά αποτελέσματα από νέο φάρμακο της Roche
Pharma News
09/02/2026 - 11:00
Γεωργιάδης: Μέσα στο 2026 όλοι οι νοσηλευτές θα μπουν στα βαρέα και ανθυγιεινά
Πολιτική Υγείας
09/02/2026 - 13:18
Μαρινάκης: Υπεγράφη η διάθεση ΦΥΚ από ιδιωτικά φαρμακεία
Πολιτική Υγείας
09/02/2026 - 13:45
Το Κέντρο Όρασης Ηπείρου εντάσσεται στο δίκτυο της Ελβετικής Sanoptis
Υπηρεσίες Υγείας
09/02/2026 - 18:11
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo