ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Άγιος Σάββας»: Η διαπίστευση από τον OECI θα τον εντάξει σε πανευρωπαϊκό δίκτυο 123 ογκολογικών κέντρων

Πολιτική Υγείας
EUROKINISSI
Τη διαπίστευση ως Ολοκληρωμένο Κέντρο Καρκίνου, θα έχει στο τέλος του 2024 το ογκολογικό νοσοκομείο « Άγιος Σάββας» από τον οργανισμό OECI, ο οποίος είναι ο φορέας διαπίστευσης 123 ογκολογικών κέντρων σε όλη την Ευρώπη.
Σάββατο, 17/02/2024 - 15:13
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Αυτό επισημαίνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικητής του νοσοκομείου Όλγα Μπαλαούρα, η οποία τονίζει πως η διαπίστευση αυτή έχει ήδη και θα έχει στο μέλλον ως αποτέλεσμα τις καλύτερες υπηρεσίας υγείας των ασθενών με καρκίνο στη χώρα μας. «Η διαπίστευση σημαίνει ότι το νοσοκομείο είναι υποχρεωμένο να εφαρμόζει συγκεκριμένα ιατρικά, νοσηλευτικά και διοικητικά πρωτόκολλα όχι μόνο λειτουργίας αλλά και αντιμετώπισης και διαχείρισης των ασθενών. Παρέχουμε δηλαδή στους ασθενείς μας ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας. Υπηρεσίες, οι οποίες παρακολουθούνται, αξιολογούνται ετησίως και αναλόγως με τα αποτελέσματά μας είμαστε υποχρεωμένοι να συμμορφωνόμαστε με συγκεκριμένες διαδικασίες ώστε να επιτυγχάνουμε τους στόχους», εξηγεί η κυρία Μπαλαούρα.

Τον ερχόμενο Μάιο είναι προγραμματισμένη η πρώτη αξιολόγηση του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» από μια διεθνή επιτροπή του οργανισμού και στη συνέχεια θα μπει στο τελικό στάδιο της διαπίστευσης. «Πιστεύω ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα μπορέσουμε να έχουμε λάβει τη διαπίστευση», επισημαίνει η διοικητής του νοσοκομείου και προσθέτει: «Τα προαπαιτούμενα είναι ποσοτικά αλλά και ποιοτικά. Τον στόχο των ποσοτικών δεδομένων τον επιτύχαμε από την ένταξή μας κιόλας στον οργανισμό, καθώς τα νούμερα μας είναι εξαιρετικά υψηλά. Ενδεικτικά θα αναφέρω ότι στον «Άγιο Σάββα» κάνουμε πάνω από 25.000 ογκολογικές θεραπείες ετησίως και πάνω από 16.500 ακτινοθεραπείες ετησίως, γεγονός που μας καθιστά αυτομάτως ογκολογικό κέντρο. Στα ποιοτικά δεδομένα έπρεπε να δουλέψουμε αρκετά και για αυτό το λόγο πολλά τμήματά μας εργαστηριακά αλλά και παθολογικά και χειρουργικά έτρεξαν τμηματικές πιστοποιήσεις προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της διαπίστευσης αλλά και να μπορέσουν να καταλάβουν τις διαδικασίες που θα πρέπει καθημερινά να τηρούν προκειμένου να παρέχουν στους ασθενείς ποιοτικές υπηρεσίες υγείας».

Θεραπείες και επεμβάσεις

Η κυρία Μπαλαούρα εξηγεί ότι έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια για να εφαρμοστούν τα guidelines (κατευθυντήριες οδηγίες) σχετικά με τις αναμονές. Τα πρωτόκολλα για την διαπίστευση ορίζουν ότι η αναμονή για τη λήψη ογκολογικής θεραπείας ενός ασθενούς από την ημέρα της πρώτης διάγνωσης δε θα πρέπει να ξεπερνά τις 10-15 ημέρες, για την αντιμετώπιση του χειρουργικά δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 20-30 ημέρες και για την ακτινοθεραπεία τις 30 ημέρες.

«Δουλεύουμε σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση και θα τολμήσω να πω ότι έχουμε αγγίξει ένα υψηλό ποσοστό στην επίτευξη μείωσης της αναμονής για τις ογκολογικές θεραπείες, είμαστε επίσης πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου όσον αφορά στις χειρουργικές αναμονές αλλά χρειαζόμαστε ακόμη δουλειά στις ακτινοθεραπείες καθώς σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνάμε τον ένα μήνα αναμονής», επισημάνει η διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».

Πέρα από την μείωση των αναμονών, το κυριότερο όφελος για τον ασθενή εφόσον ένα ογκολογικό νοσοκομείο πάρει τη διαπίστευση, είναι ότι θα μπορεί να λαμβάνει ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας, καθώς ο «Άγιος Σάββας» εντάσσεται σε ένα δίκτυο 123 ογκολογικών κέντρων σε όλη την Ευρώπη.

«Αυτό σημαίνει ανταλλαγή τεχνογνωσίας, δυνατότητα εκπαίδευσης σε νέες θεραπείες ή και τεχνικές, δυνατότητα διευρυμένων ογκολογικών συμβουλίων για περιπτώσεις ασθενών που είναι ενδεχομένως πιο ιδιαίτερες, πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες μέσω κλινικών μελετών, πρόσβαση του νοσοκομείου σε περισσότερα ευρωπαϊκά προγράμματα», αναφέρει η κυρία Μπαλάουρα, προσθέτοντας πως με την ένταξή του στον οργανισμό, το νοσοκομείο συνεργάζεται με άλλα ευρωπαϊκά ογκολογικά κέντρα σε τουλάχιστον 5 προγράμματα HORIZON που αφορούν στην έρευνα για τον καρκίνο.

OGKOLOGIKO

Αξίζει να σημειωθεί πως με αυτή τη διαπίστευση εκπληρώνεται και ένας εθνικός στόχος καθώς είναι προτεραιότητα και στρατηγικός στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση του καρκίνου να υπάρχει τουλάχιστον ένα ολοκληρωμένο κέντρο καρκίνου σε κάθε κράτος-μέλος.

Κλειδί οι κλινικές μελέτες

Ένας άλλος δύσκολος στόχος για τη διαπίστευση είναι ο διπλασιασμός των κλινικών μελετών στο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα ο στόχος της διαπίστευσης είναι να διατίθενται πάνω από 8.000.000 ευρώ σε μελέτες ως κέντρο καρκίνου και να είναι ενταγμένοι σε αυτές το 10% των νέο διαγνωσμένων ασθενών.

«Στον "Άγιο Σάββα" έχουμε περίπου 5.000 νέες διαγνώσεις το χρόνο επομένως μιλάμε για 500 ασθενείς ενταγμένους σε μελέτες», λέει η κυρία Μπαλαούρα και συνεχίζει: «Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο έχουμε μελέτες 4.000.000 ευρώ και είναι ενταγμένες σε αυτές μόνο 150 ασθενείς. Όπως αντιλαμβάνεστε θα πρέπει να δουλέψουμε συστηματικά για την προσέλκυση περισσότερων κλινικών μελετών. Για αυτό το λόγο δημιουργήσαμε αυτόνομο τμήμα κλινικών μελετών ώστε να διευκολύνουμε το επιστημονικό προσωπικό σε όλα τα διοικητικά κομμάτια έτσι ώστε να μπορούν να ασκούν το επιστημονικό κομμάτι ευκολότερα. Επιπλέον, υπογράψαμε μια στρατηγική συμφωνία με την εταιρεία HACRO, η οποία ανέλαβε να εκπαιδεύσει το προσωπικό μας, να μας βοηθήσει να στήσουμε διοικητικά το γραφείο κλινικών μελετών, αλλά και να μας ενημερώσει για τον ενδεδειγμένο τρόπο προσέλκυσης και ένταξης περισσότερων ασθενών στις κλινικές μελέτες».

Ρωτήσαμε την διοικητή του Νοσοκομείου «Αγίος Σάββας» πώς η διαδικασία της διαπίστευσης αναβαθμίζει στο σύνολο του τις υπηρεσίες ενός νοσοκομείου και πόσο πιο ευέλικτο το κάνει σε συνεργασίες με άλλα νοσοκομεία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

«Μέσω όλης αυτής της διαδικασίας γινόμαστε εκ των πραγμάτων περισσότερο εξωστρεφείς και αυτό συμβαίνει γιατί είμαστε από τη διεθνή διαπίστευση μας υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε στενά όλες τις εξελίξεις στην ογκολογία να συμμετέχουμε σε προγράμματα εκπαιδευτικά και ερευνητικά και μέσω όλων αυτών να αξιολογούμαστε και για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε αλλά και για το επίπεδο τεχνογνωσίας που κατέχουμε επιστημονικά», απάντησε η κυρία Μπαλαούρα, η οποία αναφέρθηκε και στην βελτίωση των υποδομών επισημαίνοντας πως ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη πολλά έργα στο νοσοκομείο, όπως η κτηριακή αναβάθμιση των χειρουργείων, η ανακαίνιση δύο ορόφων του νοσοκομείου όπου θα δημιουργηθεί μονάδα νέων έτσι ώστε ασθενείς νεότερης ηλικίας να μπορούν να λαμβάνουν τη θεραπεία τους σε ένα καλύτερο περιβάλλον. «Έχουμε επίσης τη συνολική ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου του "Αγίου Σάββα". Και βεβαίως την εγκατάσταση τέταρτου γραμμικού επιταχυντή που πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει αρκετά στην εξομάλυνση των χρόνων αναμονής για ακτινοθεραπεία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ
  • ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ
  • OECI
  • ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Υπουργείο Υγείας και ΠΟΥ Αθήνας έδωσαν το εναρκτήριο λάκτισμα του προγράμματος «Health-IQ»
Υπουργείο Υγείας και ΠΟΥ Αθήνας έδωσαν το εναρκτήριο λάκτισμα του προγράμματος «Health-IQ» 16 Φεβρουαρίου 2024
ECDC: Ανησυχία και επαγρύπνηση για τη δημόσια υγεία από την αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς 18 Φεβρουαρίου 2024
ECDC: Ανησυχία και επαγρύπνηση για τη δημόσια υγεία από την αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΟΔΥ: «Μειώνεται η συγκέντρωση στελεχών ασπέργιλου στον "Άγιο Σάββα"» - Η αντίδραση Γεωργιάδη
Πολιτική Υγείας
27/08/2025 - 14:37

ΕΟΔΥ: «Μειώνεται η συγκέντρωση στελεχών ασπέργιλου στον "Άγιο Σάββα"» - Η αντίδραση Γεωργιάδη

«Απόλυτα διασφαλισμένη η ασφάλεια ασθενών και προσωπικού στον "Άγιο Σάββα"»
Πολιτική Υγείας
26/08/2025 - 17:02

«Απόλυτα διασφαλισμένη η ασφάλεια ασθενών και προσωπικού στον "Άγιο Σάββα"»

Σκληρή απάντηση Παπανικολάου σε Γεωργιάδη για τη διασπορά ασπέργιλλου στον «Άγιο Σάββα»
Πολιτική Υγείας
18/08/2025 - 15:27

Σκληρή απάντηση Παπανικολάου σε Γεωργιάδη για τη διασπορά ασπέργιλλου στον «Άγιο Σάββα»

Άγιος Σάββας: «Ανακριβείς οι ισχυρισμοί περί διασποράς ασπέργιλου» - Σκληρή ανάρτηση Γεωργιάδη!
Πολιτική Υγείας
12/08/2025 - 15:57

Άγιος Σάββας: «Ανακριβείς οι ισχυρισμοί περί διασποράς ασπέργιλου» - Σκληρή ανάρτηση Γεωργιάδη!

Νέο κρούσμα επικίνδυνου μύκητα στον «Άγιο Σάββα» - Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου
Υγεία
11/08/2025 - 16:56

Νέο κρούσμα επικίνδυνου μύκητα στον «Άγιο Σάββα» - Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου

To Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» διαπιστεύθηκε ως ολοκληρωμένο Κέντρο Καρκίνου με τη «σφραγίδα» του OECI
Υγεία
13/06/2025 - 16:29

To Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» διαπιστεύθηκε ως ολοκληρωμένο Κέντρο Καρκίνου με τη «σφραγίδα» του OECI

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

H COVID-19 μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στο σπέρμα που οδηγούν σε αυξημένο άγχος στoυς απογόνους
Υγεία
14/10/2025 - 13:00
Μοντέλο ανθρώπινου εμβρύου που δημιουργήθηκε σε εργαστήριο παράγει αιμοσφαίρια
Υγεία
14/10/2025 - 12:00
Η εξέταση αίματος Roche - Lilly για τη διάγνωση της νόσου του Alzheimer έλαβε έγκριση στις ΗΠΑ
Pharma News
14/10/2025 - 11:00
Το Συμβούλιο της Ευρώπης υιοθέτησε τους νέους κανόνες για την αύξηση της ασφάλειας των παιδικών παιχνιδιών
Πολιτική Υγείας
14/10/2025 - 10:00
Η διακοπή καπνίσματος στη μέση ηλικία μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο άνοιας
Υγεία
14/10/2025 - 09:00
Η καρδιά της Ευρώπης χτύπησε στην Καλαμάτα στον ρυθμό της δωρεάς οργάνων, ιστών και κυττάρων
Επικαιρότητα
14/10/2025 - 07:02
La Roche-Posay: Η δύναμη της φροντίδας, η δύναμη της ζωής
Pharma News
14/10/2025 - 03:23
Θεσσαλονίκη: Δωρεάν εξετάσεις από τα Δημοτικά Ιατρεία για τον καρκίνο του μαστού
Πολιτική Υγείας
14/10/2025 - 00:07
Τσιάρας: «Η Δικαιοσύνη θα ερευνήσει αν έχει γίνει παράνομος εμβολιασμός για την ευλογιά»
Επικαιρότητα
13/10/2025 - 23:26
Vichy Laboratoires: Επιδόσεις-ρεκόρ και ομαδικό πνεύμα στο Spetses Mini Marathon 2025
Pharma News
13/10/2025 - 21:14
H ΕΥ εξαγόρασε την Aqurance Α.Ε. - Επιταχύνεται ο μετασχηματισμός στην υγεία με την τεχνολογίας Veeva
Digital Health
13/10/2025 - 20:39
NAD⁺: Ένα νέο ισχυρό «εργαλείο» στη μάχη με τον καρκίνο των ωοθηκών
Health Talk
13/10/2025 - 19:47
Προειδοποίηση ΠΟΥ και παγκόσμια ανησυχία για την ισχυρή ανθεκτικότητα στα κοινά αντιβιοτικά
Πολιτική Υγείας
13/10/2025 - 19:16
Γάζα: Ο Ερυθρός Σταυρός θα παραλάβει σορούς ομήρων
Επικαιρότητα
13/10/2025 - 18:39
Επετειακή ημερίδα στο Θριάσιο Νοσοκομείο για τα 20 χρόνια του «Λάτσειου Κέντρου Εγκαυμάτων»
Επικαιρότητα
13/10/2025 - 18:12
Αναψυκτικά και συκώτι: Νέα μελέτη ανακάλυψε πιθανή σύνδεση με παθήσεις του ήπατος
Υγεία
13/10/2025 - 17:44
Καρκίνος μαστού: Η Estée Lauder Hellas φωταγωγεί τον «Δρομέα» με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων
Pharma News
13/10/2025 - 17:21
Νεότερες εξελίξεις στην αντιμετώπιση του μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα
Υγεία
13/10/2025 - 17:03
Πατούλης: «Για πολλούς ασθενείς η μεταμόσχευση είναι η μόνη τους ευκαιρία για ζωή»
Υγεία
13/10/2025 - 16:49
Εκδήλωση για την Ψυχική Υγεία και την παραβατικότητα των νέων, στην πρεσβεία της Ελλάδας στο Βέλγιο
Ψυχική Υγεία
13/10/2025 - 16:36
ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Προνομιακά πακέτα προληπτικών εξετάσεων για τον Καρκίνο του Μαστού
Υπηρεσίες Υγείας
13/10/2025 - 16:18
Κρίταμο για το ταξίδι, χαρούπι για απώλεια βάρους και τσάι του βουνού για δυνατή μνήμη
Διατροφή
13/10/2025 - 16:02
Άμεση παρέμβαση εθελόντριας του ΕΕΣ σε έκτακτο περιστατικό σε παιδί!
Επικαιρότητα
13/10/2025 - 15:46
Έναρξη μαθημάτων για την πρώτη Βιο-Ακαδημία της DEMO
Pharma News
13/10/2025 - 15:31
Εγκεφαλική εξέταση προβλέπει την ικανότητα επίτευξης οργασμού αλλά μόνο σε ασθενείς που λαμβάνουν αντικαταθλιπτικά
Υγεία
13/10/2025 - 15:13
Πώς θα εξασφαλισθεί η ποιότητα ζωής σε επεμβάσεις του παχέος εντέρου - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο ασθενής
Health Talk
13/10/2025 - 14:47
Αναδυόμενες ευκαιρίες για τα συστήματα υγείας στην Ελλάδα και την Ευρώπη
Pharma News
13/10/2025 - 14:32
Νέο τζελ αυξάνει τις πιθανότητες επούλωσης των τραυμάτων των φωνητικών χορδών
Υγεία
13/10/2025 - 14:17
Αυξημένη η θνησιμότητα σε όλες τις ηλικίες στην Ελλάδα - Υψηλά ποσοστά θανάτων νέων σε τροχαία δυστυχήματα
Επικαιρότητα
13/10/2025 - 13:52
Μη τεκμηριωμένες έως και το 40% των αξονικών τομογραφιών που γίνονται στην Ευρώπη
Υγεία
13/10/2025 - 13:33

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πανελλαδική απεργία των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία στις 14 Οκτωβρίου
Επικαιρότητα
13/10/2025 - 09:11
Η διακοπή του καπνίσματος βοηθάει ακόμα και σε προχωρημένα στάδια καρκίνου
Υγεία
13/10/2025 - 11:00
Δείκτης κακής ψυχικής υγείας η νυχτερινή χρήση των social media
Ψυχική Υγεία
13/10/2025 - 12:00
Τα υψηλά ποσοστά θνησιμότητας των νέων αποτελούν «αναδυόμενη κρίση», προειδοποιεί παγκόσμια μελέτη για την υγεία
Επικαιρότητα
13/10/2025 - 09:00
Παγκόσμια Ημέρα Αυγού: Ένας θησαυρός βιταμινών μόνο με 78 θερμίδες
Διατροφή
12/10/2025 - 08:48
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo