ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγαπηδάκη: «Δεν υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ - Ολιγοήμερες οι νοσηλείες στα νοσοκομεία με κορονοϊό»

Πολιτική Υγείας
EUROKINISSI
Στις εξελίξεις και στην πίεση που δημιουργεί η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στο σύστημα Υγείας, αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.
Τετάρτη, 03/01/2024 - 19:53
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Όπως δήλωσε η κυρία Ειρήνη Αγαπηδάκη: «Η αύξηση που καταγράφεται αφορά στις απλές κλίνες. Δεν υπάρχει πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, είναι ολιγοήμερης νοσηλείας και οι άνθρωποι παίρνουν εξιτήριο. Επίσης έχει αυξηθεί η χορήγηση των αντιικών. Το είπε και ο κ. Λουκίδης νωρίτερα στο βίντεο ότι έχουμε από 1.700 μέχρι 2.500 αιτήσεις ημερησίως. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν έγκαιρα τα συμπτώματα και έτσι δεν έχουμε βάρος στους δείκτες, όπως είχαμε πέρυσι, για παράδειγμα πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο το τελευταίο δεκαπενθήμερο είχαμε 121 διασωληνώσεις, τώρα έχουμε μόλις 49, ενώ είχαμε 339 θανάτους. Φέτος έχουμε 140. Μας ικανοποιούν αυτά; Το είπα και το πρωί. Όχι. Διότι όταν έχουμε αποτελεσματικά μέτρα πρόληψης, εμβολιασμό και αντιική αγωγή, δεν θα έπρεπε να χάνουμε κανέναν άνθρωπο».

Η αναπληρώτρια υπουγός Υγείας συνέχισε λέγοντας πως «φέτος έχουμε την εξής ιδιαιτερότητα που δεν την είχαμε πέρυσι, έχουμε αυξημένη κυκλοφορία του ιού της γρίπης, ενώ πέρυσι δεν είχαμε τόση και παρόλα αυτά έχουμε πολύ λιγότερους θανάτους και λιγότερες διασωληνώσεις. Και αυτό συμβαίνει γιατί όλοι έχουμε εκτεθεί τα προηγούμενα χρόνια με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, με τον εμβολιασμό με νόσηση έναντι του κορονοϊού. Όμως από την άλλη, το τρένο της πρόληψης, ξέρετε, έχει να κάνει με τρία πράγματα στη χώρα μας, πολύ βασικά από τις έρευνες που έχουμε τρέξει είναι ένα ερωτηματολόγιο στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας που έχει τρέξει σε όλες τις χώρες και στη δική μας. Φαίνεται ότι τρία πράγματα για εμάς έχουν μεγαλύτερη σημασία, ότι πρέπει να το συστήσει ο γιατρός για να κάνουμε το εμβόλιο. Το δεύτερο που έχει να κάνει είναι ότι όσο περισσότερο νοσούμε εξοικειωνόμαστε και σε σπουδαιολογούμε τη νόσο, το οποίο είναι λάθος. Και το τρίτο έχει να κάνει με το ότι στη χώρα μας έχουμε ταυτίσει τον εμβολιασμό με κάτι που κάνουμε στην παιδική ηλικία και έτσι αυτό που συνέβη σε πανδημία ήταν για όλους μας κάτι έκτακτο, το οποίο βέβαια δεν ισχύει».

«Κανονικοποίηση του κορονοϊού και επιπτώσεις»

Η κυρία Αγαπηδάκη ανέφερε ότι: «Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει πει ότι προτεραιοποιούνται αυτές οι ομάδες των 60 και άνω και δικαιούχος είναι οποιοσδήποτε πολίτης. Οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να εμβολιαστεί στα 657 κέντρα εμβολιασμού που έχουμε σε όλη τη χώρα. Πρέπει όμως συστήνεται ο εμβολιασμός με μεγαλύτερη έμφαση σε αυτές τις ομάδες, γιατί αυτές κινδυνεύουν περισσότερο από σοβαρή νόσο και θάνατο. Όλοι είδαμε πριν από λίγες μέρες ότι έβγαλε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων και ο ΕΟΔΥ συστάσεις ισχυρές για χρήση μάσκας. Πολύ σημαντικό φέτος η χρήση του αντισηπτικού γιατί ξαναλέω έχουμε γρίπη μεταδίδεται και με αυτό τον τρόπο, άρα πρέπει να έχουμε χέρια καθαρά αποστάσεις, καλό αερισμό των χώρων. Υποχρεωτικότητα σημαίνει πρόστιμο. Αυτό συζητάμε όταν μιλάμε για υποχρεωτικότητα, μιλάμε για διοικητικά πρόστιμα. Όταν κάποιος δεν τηρεί ένα μέτρο, αυτό είναι κάτι το οποίο το χρησιμοποιούμε ως ύστατο μέτρο. Το κάναμε στην οξεία φάση της πανδημίας.

Το να γίνεται μια κανονικοποίηση του κορονοϊού έχει και αρνητικές επιπτώσεις. Εμείς συζητάμε γι’ αυτά και συνεχίζουμε να συζητάμε γι’ αυτά, διότι πρέπει πραγματικά να αυξηθούν τα μέτρα προστασίας που χρησιμοποιούμε όλοι καθημερινά και είναι απλά δε νομίζω ότι χρειάζεται να καταφύγουμε σε πρόστιμα. Μπορούμε όλοι να ακολουθήσουμε τις συστάσεις του ΕΟΔΥ. Εγώ βλέπω ότι περισσότεροι άνθρωποι μες στις γιορτές χρησιμοποίησαν μάσκα στο μετρό. Περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν σιγά σιγά γιατί υπάρχει μεγαλύτερη κυκλοφορία των αναπνευστικών ιών. Δεν είναι μόνο ο κόβιντ, είναι κάτι σημαντικό και απλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε προκειμένου να αποφύγουμε τη νόσο».

Η αναστολή των επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία Ιωαννίνων και Πτολεμαΐδας

Απαντώντας σε ερώτηση για την αναστολή των επισκεπτηρίων σε δύο νοσοκομεία στα Γιάννενα και στην Πτολεμαΐδα λόγω κορονοϊού, η αναπληρώτρια υπουργός ανέφερε πως: «Υπάρχει εδώ και χρόνια, από τότε που ξεκίνησε ο covid στην κοινή Υπουργική απόφαση που ορίζει τα μέτρα, υπάρχει η δυνατότητα θεσμοθετημένα στις μονάδες λοιμώξεων των νοσοκομείων κατά περίπτωση να μπορούν να λάβουν επιπρόσθετα μέτρα, γιατί σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να νοσηλεύονται σε ιδιαίτερα ευάλωτους ασθενείς, ή να συντρέχουν άλλοι λόγοι.
Στο πλαίσιο αυτό παίρνονται αυτές οι αποφάσεις. Δεν αφορούν κάτι γενικότερο. Όμως, ξαναλέω, υπάρχει ισχυρή σύσταση από τις προηγούμενες ημέρες για χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους υγείας, σε όλες τις δομές υγείας, είτε αφορούν νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα, οπουδήποτε και βέβαια στους χώρους που έχουμε υψηλό συνωστισμό, όπως και τον καλό αερισμό των χώρων, τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων.

Να πούμε ότι έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και εμβολιάζουμε τους ανθρώπους που νοσηλεύονται και φιλοξενούνται στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων σε όλη τη χώρα. Οι μονάδες των ΚΟΜΥ είναι στις πρόσθετες περιοχές και στα νησιά έχουμε τα εμβολιαστικά κέντρα, άρα δεν υπάρχει εμπόδιο πρόσβασης στον εμβολιασμό. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ούτε στην αντιική αγωγή να μην περιμένουν οι άνθρωποι όταν αρρωσταίνουν να δουν πως θα πάνε, ειδικά αν είναι 60 και άνω . Να τηλεφωνούν στο γιατρό και να λαμβάνουν έγκαιρα αντιική αγωγή και βέβαια να μην αμελούμε και το εμβόλιο της γρίπης».

  • ΕΙΡΗΝΗ ΑΓΑΠΗΔΑΚΗ
  • ΕΣΥ
  • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κορονοϊός: Τα 172 σημεία ανά την επικράτεια όπου ο ΕΟΔΥ διενεργεί δωρεάν rapid test
Κορονοϊός: Τα 172 σημεία ανά την επικράτεια όπου ο ΕΟΔΥ διενεργεί δωρεάν rapid test 03 Ιανουαρίου 2024
Αγαπηδάκη: Θα ληφθούν μέτρα από τον ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων 04 Ιανουαρίου 2024
Αγαπηδάκη: Θα ληφθούν μέτρα από τον ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου με άρωμα... Γαλλίας
Επικαιρότητα
20/10/2026 - 16:13

Στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου με άρωμα... Γαλλίας

Σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή των τριών νοσοκομείων ΙΣΝ, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2027
Επικαιρότητα
19/10/2026 - 21:51

Σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή των τριών νοσοκομείων ΙΣΝ, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2027

Αγαπηδάκη: Κέντρα Μαστού στα δημόσια νοσοκομεία για «ολοκληρωμένη θεραπεία και ψυχολογική υποστήριξη»
Πολιτική Υγείας
19/10/2026 - 15:25

Αγαπηδάκη: Κέντρα Μαστού στα δημόσια νοσοκομεία για «ολοκληρωμένη θεραπεία και ψυχολογική υποστήριξη»

Κορονοϊός: Ξεκινά σήμερα ο εμβολιασμός
Υγεία
19/10/2026 - 08:15

Κορονοϊός: Ξεκινά σήμερα ο εμβολιασμός

Αλτσχάιμερ: Στην Ελλάδα οι νέες θεραπείες - Ποιοι μπορούν να τις λάβουν και πώς
Υγεία
19/10/2026 - 08:00

Αλτσχάιμερ: Στην Ελλάδα οι νέες θεραπείες - Ποιοι μπορούν να τις λάβουν και πώς

Ένας νεκρός από γρίπη και τρεις στη ΜΕΘ - Αυξημένες και οι εισαγωγές κρουσμάτων κορονοϊού στα νοσοκομεία
Υγεία
15/10/2026 - 19:21

Ένας νεκρός από γρίπη και τρεις στη ΜΕΘ - Αυξημένες και οι εισαγωγές κρουσμάτων κορονοϊού στα νοσοκομεία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρώτα κρούσμα Έμπολα και στη Νιγηρία - Έντονος ο φόβος για εξάπλωση του ιού στη χώρα
Επικαιρότητα
22/10/2026 - 00:07
Ο ΕΟΦ απαγόρευσε την πώληση τριών συμπληρωμάτων διατροφής
Pharma Policy
21/10/2026 - 20:21
Σπλαχνικό λίπος: Ο «κρυφός» παράγοντας που επηρεάζει την καρδιά και τον μεταβολισμό
Health Talk
21/10/2026 - 19:44
5ο Διεθνές Wellbeingr Forum: Ανθρωποκεντρικές προσεγγίσεις για την ψυχική υγεία σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής
Ψυχική Υγεία
21/10/2026 - 18:58
Νέα εργαλεία παρατήρησης των αυξανόμενων κινδύνων από την ακραία ζέστη που απειλούν έγκυες, νεογνά και παιδιά
Πολιτική Υγείας
21/10/2026 - 18:26
Τροποποιείται ο πίνακας εξετάσεων βιοδεικτών για διαφορετικούς τύπους καρκίνου με απόφαση Γεωργιάδη
Πολιτική Υγείας
21/10/2026 - 17:38
Οι νέες τεχνολογίες σύμμαχοι ενάντια στον κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής
Health Talk
21/10/2026 - 17:11
Βήμα εξέλιξης για το σωματείο «Καλυψώ» - Διευρύνει τη δράση του σε όλους τους ανθρώπους με δερματικές παθήσεις
Patient Talk
21/10/2026 - 16:47
Η Curity Pharma ξεκινά η διάθεση των πρώτων προϊόντων της φαρμακευτικής κάνναβης και στην ελληνική αγορά
Pharma News
21/10/2026 - 16:24
Κιρκάδια κατάθλιψη: Συνδέεται με το βιολογικό ρολόι και "ακούει" πιο δύσκολα στα αντικαταθλιπτικά
Ψυχική Υγεία
21/10/2026 - 16:02
Σε κώμα νοσηλεύεται στο Τζάνειο 21χρονη από την Πάρο - Είχε κάνει χρήση άγνωστης ουσίας
Επικαιρότητα
21/10/2026 - 15:39
Η έλλειψη αντιγριπικών εμβολίων στη Βουλγαρία οδηγεί χιλιάδες πολίτες στην Ελλάδα
Πολιτική Υγείας
21/10/2026 - 15:23
Άσκηση και υγιές βάρος: Τα δύο «όπλα» μας απέναντι στον καρκίνο του μαστού
Pharma News
21/10/2026 - 14:53
Με ροζ χρώμα θα φωταγωγηθεί το νοσοκομείο Παπανικολάου στο πλαίσιο δράσεων για τον καρκίνο του μαστού
Υγεία
21/10/2026 - 14:38
Καρκίνος του πνεύμονα: Ουσία από κρεμμύδια και εσπεριδοειδή επιβραδύνει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων
Υγεία
21/10/2026 - 14:21
Αδυναμίες στο φαρμακευτικό υλικό των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ εντόπισε το Ελεγκτικό Συνέδριο
Πολιτική Υγείας
21/10/2026 - 14:02
Πώς να σταματήσετε να έχετε συνεχώς προβλήματα με τα δόντια σας - Έξι μυστικά για υγιές χαμόγελο
Health Talk
21/10/2026 - 13:18
Καρκίνος του μαστού: Η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και οι νέες θεραπείες
Υγεία
21/10/2026 - 13:04
Χυμός κράνμπερι: Πώς μπορεί να συμβάλει στην προστασία των δοντιών
Υγεία
21/10/2026 - 13:00
Ο αναβαθμισμένος ρόλος των εξετάσεων αίματος στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου
Υγεία
21/10/2026 - 12:00
Ο καρκίνος του μαστού στην εποχή του AI: Διάγνωση ακόμα και έξι χρόνια νωρίτερα αλλά και "τυφλά σημεία"
Digital Health
21/10/2026 - 11:37
Η απώλεια μόλις 5% του βάρους μετά τα 50 μπορεί να προσφέρει σημαντική προστασία στην καρδιά
Υγεία
21/10/2026 - 11:00
Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ δεν έχει τελικά σκλήρυνση κατά πλάκας - Γιατί είναι δύσκολη η διάγνωση της νόσου
Υγεία
21/10/2026 - 10:00
Γρίπη: Ανησυχία στις ΗΠΑ για νέα μετάλλαξη του H1N1 – Έκκληση για εμβολιασμό από την ηλικία των 6 μηνών
Υγεία
21/10/2026 - 09:00
Ελληνική Εταιρεία Αλγολογίας: Διαρκής πρόκληση για το σύστημα υγείας η αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου
Υγεία
21/10/2026 - 07:28
Μήνας γεμάτος δράσεις για την «Απεριόριστη Ανάσα» ο Σεπτέμβριος - Ο τελικός απολογισμός
Patient Talk
21/10/2026 - 03:41
Νέα δράση του ΕΕΣ για τον καρκίνο του μαστού την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, στο Σύνταγμα
Υγεία
21/10/2026 - 00:06
Κινέζοι ερευνητές ανέπτυξαν απλή και αποτελεσματική μέθοδο απομάκρυνσης μικροπλαστικών από το νερό
Διατροφή
20/10/2026 - 22:21
Σε ποιους φορείς παιδικής φροντίδας και υγείας θα κατευθυνθούν τα έσοδα του τηλεμαραθωνίου του ΑΝΤ1
Επικαιρότητα
20/10/2026 - 21:04
Δέηση Ελπιδοφόρου υπέρ υγείας του Πάπα Λέοντα: «Να του χαρίσει ο Θεός πλήρη ίαση και μακροημέρευση»
Επικαιρότητα
20/10/2026 - 20:39

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο θεσμικό πλαίσιο για τους ψυχολόγους και την ψυχική υγεία φέρνει νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας
Πολιτική Υγείας
20/10/2026 - 11:00
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν ανακτούν τη γεύση τους μετά από νόσηση με Covid
Υγεία
20/10/2026 - 13:00
Κόπωση συμπόνιας: Γιατί εξαντλούμαστε συναισθηματικά όταν φροντίζουμε συνεχώς τους άλλους
Ψυχική Υγεία
19/10/2026 - 15:00
Αγαπηδάκη: Κέντρα Μαστού στα δημόσια νοσοκομεία για «ολοκληρωμένη θεραπεία και ψυχολογική υποστήριξη»
Πολιτική Υγείας
19/10/2026 - 15:25
Σε ποιους φορείς παιδικής φροντίδας και υγείας θα κατευθυνθούν τα έσοδα του τηλεμαραθωνίου του ΑΝΤ1
Επικαιρότητα
20/10/2026 - 21:04
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo