news4logo

  • Pharma News
  • Πολιτική Υγείας
  • Υγεία
  • Health News
  • Διατροφή
  • Ευ Ζην
  • Pet & Health
Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020

Θεσσαλονίκη - Σέρρες: Πότε και για ποιες μετακινήσεις χρησιμοποιείς το SMS

Γιώργος ΠαπαϊωάννουΓιώργος Παπαϊωάννου
5483 0
EUROKINISSI EUROKINISSI

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, νέα, εξατομικευμένα μέτρα επιδημιολογικού συναγερμού για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού θα ισχύσουν από αύριο, Τρίτη 3 Νοεμβρίου, ώρα 06.00 και για 14 ημέρες, σε ολόκληρες τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών. 

Banner - 2

Ανοικτά παραμένουν χονδρεμπόριο, βιομηχανία, ξενοδοχεία, καθώς και τα σχολεία. Τονίζεται ότι είναι υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση σε όλα τα λύκεια, καθώς και στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Στις δύο αυτές περιοχές εφαρμόζεται 24ωρος περιορισμός στις μετακινήσεις με εξαιρέσεις ανά χρονική ζώνη (05.00-21.00 και 21.00-05.00). Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών θα μπορούν να μετακινούνται με προηγούμενη (δωρεάν) αποστολή SMS στο 13033, όπως γινόταν στην πρώτη φάση της πανδημίας.  

Σημειώνεται ότι η μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας εφόσον είναι απαραίτητο, γίνεται αποκλειστικά με σχετική βεβαίωση τύπου Α του εργοδότη. Δεν χρειάζεται SMS.

Συγκεκριμένα:

  • Για το διάστημα 05.00-21.00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις ΜΟΝΟ για τους παρακάτω λόγους:   

1. Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία). [SMS – Επιλογή 1]

2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους. [SMS – Επιλογή 2]

3. Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή. [SMS – Επιλογή 3]

4. Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Μεταφορά από και προς τον τόπο εργασίας συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη. Μεταφορά ανηλίκου από και προς σχολική μονάδα [SMS – Επιλογή 4]

5. Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. [SMS – Επιλογή 5]

6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο (2) άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης στην τελευταία αυτή περίπτωση της αναγκαίας απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου. Μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων, εφόσον η μετάβαση πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη. [SMS – Επιλογή 6]

  • Για το διάστημα 21:00-05:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις ΜΟΝΟ για λόγους εργασίας [με βεβαίωση εργοδότη τύπου Α, χωρίς SMS], υγείας [SMS - Επιλογή 1] και η ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο [SMS - Επιλογή 6].

Σημειώνεται επίσης ότι η μετάβαση ανήλικων τέκνων από και προς τις σχολικές μονάδες επιτρέπεται από έναν γονέα/κηδεμόνα με την αποστολή SMS – Επιλογή 4 και με πιστοποιητικό-βεβαίωση της Διεύθυνσης του σχολείου, στην οποία αναγράφονται η διεύθυνση της σχολικής μονάδας και η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή-τριας.    

Απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός των Περιφερειακών ενοτήτων Θεσσαλονίκης και Σερρών. Αεροπορικές και σιδηροδρομικές μεταφορές αναστέλλονται προς το εξωτερικό, ενώ επιτρέπονται μόνο για αυστηρά επαγγελματικούς λόγους και λόγους υγείας στις μεταφορές εσωτερικού.

Επιπλέον: 

  • Αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου (εξαιρούνται τα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων, όπως super-market, mini-market κλπ, καθώς και τα pet shop), των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής.
  • Η εστίαση παραμένει σε αναστολή λειτουργίας, ενώ επιτρέπονται οι υπηρεσίες delivery. Τα καταστήματα τροφίμων λειτουργούν έως τις 20:30, ενώ προβλέπεται η λειτουργία τους και το Σαββατοκύριακο.
  • Στις μεταφορές, προβλέπεται περιορισμός στον αριθμό των επιβαινόντων σε ΙΧ μέχρι 1 άτομο πλέον του οδηγού (εξαιρούνται ανήλικα τέκνα).
  • Στην αναστολή λειτουργίας των παιδότοπων, συμπεριλαμβάνονται οι παιδικές χαρές και τα πάρκα ψυχαγωγίας / θεματικά πάρκα.
  • Στους χώρους λατρείας, οι λειτουργίες πραγματοποιούνται χωρίς παρουσία πιστών, ενώ επιτρέπονται μόνο τελετές κηδειών με παρουσία έως 9 άτομα.
pharmaserve.gr
Health ανα Tag:
  • ΣΕΡΡΕΣ
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • SMS
  • ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μαγιορκίνης: Μειώθηκαν τα νέα κρούσματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Μαγιορκίνης: Μειώθηκαν τα νέα κρούσματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για το κορονοϊό, ο καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, ανέφερε ότι μειώθηκαν τα κρούσματα στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες 7 ημέρες.

Γιώργος ΠαπαϊωάννουΓιώργος Παπαϊωάννου
ΕΙΝΑΠ: «Να σταματήσουν άμεσα οι απροειδοποίητες μετακινήσεις γιατρών»

ΕΙΝΑΠ: «Να σταματήσουν άμεσα οι απροειδοποίητες μετακινήσεις γιατρών»

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς κάλεσε το Υπουργείο Υγείας να σταματήσει τις απροειδoποίητες μετακινήσεις ιατρών.

Γιώργος ΠαπαϊωάννουΓιώργος Παπαϊωάννου
Μητσοτάκης για πιστοποιητικό εμβολιασμού: Η χρησιμότητα του για τις μετακινήσεις

Μητσοτάκης για πιστοποιητικό εμβολιασμού: Η χρησιμότητα του για τις μετακινήσεις

Άρθρο για την πρόταση της Ελλάδας για τη δημιουργία ενός κοινά συμφωνημένου, πρότυπου ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού σε ολόκληρη την ΕΕ, υπογράφει στην πανευρωπαϊκή ιστοσελίδα Euractiv και στα γερμανικά στην ιστοσελίδα Das Morning Briefing ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Γιώργος ΠαπαϊωάννουNews4Health Team
Φαρμακεία Θεσσαλονίκης: Επαναφορά στο κανονικό ωράριο λειτουργίας

Φαρμακεία Θεσσαλονίκης: Επαναφορά στο κανονικό ωράριο λειτουργίας

Στο προηγούμενο κανονικό ωράριο λειτουργίας, που ίσχυε πριν το κλείσιμο του λιανεμπορίου εξαιτίας του κορωνοϊού, επανέρχονται από σήμερα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 τα φαρμακεία του νομού Θεσσαλονίκης. Μοναδική διαφοροποίηση η ώρα του βραδινού κλεισίματος, η οποία είναι στις 20:00 σύμφωνα με τις αποφάσεις της Πολιτείας.

 

Γιώργος ΠαπαϊωάννουΓιώργος Παπαϊωάννου
Banner - 1
AbbVie

Newsroom

  • Θεραπεία αντισωμάτων της Regeneron λειτουργεί ως «παθητικό εμβόλιο» κατά του κορονοϊού

    26/01/2021 - 20:16
  • Συνεργασία «γιγάντων»: Pfizer και Sanofi συνεργάζονται για αύξηση της παραγωγής εμβολίων κατά του κορονοϊού

    26/01/2021 - 20:12
  • «Ομορφοθεραπείες» για το δέρμα που κατοικούμε

    26/01/2021 - 20:07
  • H Pfizer εργάζεται για μία ενισχυτική δόση του εμβολίου της

    26/01/2021 - 19:34
  • Οι 7 τρόποι να διατηρήσεις καθαρό το σκύλο σου μετά τη βόλτα

    26/01/2021 - 19:14
  • Το lockdown προκαλεί πόνο στη μέση

    26/01/2021 - 19:05
  • Ιστορική έγκριση φαρμάκου για την Νεφρίτιδα του Λύκου

    26/01/2021 - 18:47
  • Εμβολιασμός COVID-19 και χρόνιοι ασθενείς: LIVE η ενημερωτική εκδήλωση με τη Θεοδωρίδου και τον Θεμιστοκλέους

    26/01/2021 - 17:45
  • Πνίγεται στα κρούσματα η Αθήνα: Πάνω από το 50% οι νέες διαγνώσεις κορονοϊού στην Αττική

    26/01/2021 - 17:41
  • Κορονοϊός Ελλάδα : Στα 842 τα νέα κρούσματα

    26/01/2021 - 17:30

news4

  • Pharma News
  • Πολιτική Υγείας
  • Υγεία
  • Health News
  • Διατροφή
  • Ευ Ζην
  • Pet & Health
  • Οι ειδήσεις της υγείας
  • ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

About Us

© 2019 NEWS4HEALTH. ALL RIGHTS RESERVED