ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κικίλιας: Θα συνεχίσουμε τα στοχευμένα τεστ στις επιβαρυμένες περιοχές της Αθήνας και όπου χρειαστεί

Πολιτική Υγείας
Eurokinissi
Αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα lockdown, ξεκαθαρίζει ο Βασίλης Κικίλιας. Ξεκαθάρισε, δε, πως οι κινητές ομάδες θα συνεχίσουν να βρίσκονται καθημερινά στην Αθήνα, όπου χρειάζεται, για τη διενέργεια τεστ.
Κυριακή, 27/09/2020 - 13:32
— Photo: Eurokinissi
News4Health Team News4Health Team

Στη στοχευμένη παρέμβαση όπου υπάρχει πρόβλημα, τη διενέργεια των απαιτούμενων τεστ στην Αθήνα και όπου χρειάζεται, αλλά και την ανάγκη όλοι να είναι προσεχτικοί για να αντέξει το ΕΣΥ, αναφέρθηκε σε συνέντεύξη του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο Βασίλης Κικίλιας

«Όσο προσέχουμε, όσο μειώνονται τα κρούσματα, όσο μειώνεται ο κίνδυνος, όσο αντέχει το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν χρειάζονται και άλλα μέτρα», σημείωσε ο Υπουργός Υγείας. Κατ' επέκταση, πρόσθεσε πως «εφόσον δεν προσέχουμε, εάν παρουσιάζονται φαινόμενα τέτοια, τα οποία λειτουργούν ως κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία, προφανώς και η οργανωμένη Πολιτεία πρέπει να σκεφτεί τι άλλα μέτρα θα πάρει».

Ο Υπουργός ανέφερε ότι όλα τα ενδεχόμενα έχουν συζητηθεί και έχουν πέσει στο τραπέζι. Οι επιστήμονες συμβουλεύουν και η Κυβέρνηση αποφασίζει. Κατά τον κ. Κικίλια αποδείχθηκε κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών, «ότι εκεί που υπάρχει πρόβλημα ερχόμαστε να παρέμβουμε με τέτοιο τρόπο, σε τοπικό επίπεδο και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, έτσι ώστε να βελτιώσουμε τα στοιχεία και να θρηνήσουμε όσο λιγότερες ανθρώπινες ζωές γίνεται».

Έτσι, οι κινητές ομάδες θα συνεχίσουν να βρίσκονται καθημερινά στην Αθήνα, όπως στην Κυψέλη, στα Πατήσια, στον Άγιο Παντελεήμονα και όπου χρειάζεται.

«Παράλληλα, φροντίζουμε να ενημερώνονται σωστά οι συμπολίτες μας και λαμβάνουμε μέτρα για τους ασυμπτωματικούς. Έχω ήδη ανακοινώσει τα ξενοδοχεία καραντίνας, για τους νεαρούς από ευάλωτες ομάδες, ασυμπτωματικούς ή με λίγα συμπτώματα. Εκεί που πρέπει να παρέμβει η οργανωμένη Πολιτεία θα το κάνει. Όμως, η οργανωμένη Πολιτεία δεν μπορεί να τα καταφέρει αν δεν πηγαίνει χέρι με χέρι με την κοινωνία και αν και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις δεν επιδεικνύουν υπευθυνότητα και σοβαρότητα».

Αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα lockdown

«Δουλειά μου δεν είναι ούτε να φοβάμαι ούτε να ανησυχώ, ούτε να πιστεύω ότι δεν τρέχει τίποτα, αλλά να συνεργάζομαι με τους επιστήμονες, να προλαμβάνω, να βρίσκω λύσεις στα προβλήματα. Ο πρώτος κύκλος του κορονοϊού μάς γέμισε εμπειρίες. Έχουμε καλύτερη εικόνα της κατάστασης παγκοσμίως και εμείς στη χώρα μας, στο πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση», σημείωσε ο Υπουργός και πρόσθεσε πως λαμβάνεται σοβαρά υπόψη η καθημερινή αγωνία των συμπολιτών μας.

«Δεν είναι εύκολο, ελαφρά τη καρδία, να τραβήξει κάποιος μια γραμμή και να πει «κλείστε όλοι» Δεν τίθεται τέτοιο θέμα αυτή τη στιγμή. Και εμείς θα προσπαθήσουμε με βάση τις συνθήκες οι οποίες υπάρχουν, να προστατέψουμε όλες αυτές τις κοινωνικές ομάδες, τους ανθρώπους οι οποίοι αγωνίζονται καθημερινά. Υπάρχει η κοινωνική συναίσθηση και η κοινωνική ευθύνη, η ευθύνη του ενός να στηρίξει τον άλλον», συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας τις τις εικόνες συνωστισμού σε πλατείες, ο κ. Κικίλιας ευχαρίστηκε τη συντηρητική πλειοψηφία των πολιτών για την υπευθυνότητα την οποία δείχνει.

«Μας απασχολεί και μας στεναχωρεί η εικόνα κάποιων ομάδων συμπολιτών μας, που ίσως δεν αναλογίζονται ότι έχουν μέσα στην οικογένειά τους ευπαθείς ομάδες, ανθρώπους πιο μεγάλους σε ηλικία που κινδυνεύουν άμεσα από τον κορονοϊό. Από τη μία, η οργανωμένη Πολιτεία, η κοινωνία, η Πολιτική Προστασία, η ΕΛ.ΑΣ., θα κάνουν τη δουλειά τους. Από την άλλη, πρέπει όλοι μαζί να συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε. Προσωπικά αξιολογώ πολύ πάνω από όλα τα άλλα, την ανθρώπινη ζωή και θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας», συμπλήρωσε.

Όπως υπογράμμισε ο Υπουργός Υγείας, η μάσκα έχει αποδειχθεί, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι προστατεύει από τους ιούς και σίγουρα από τον κορονοϊό. «Η χρήση της μάσκας, οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και η υγιεινή των χεριών μας, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο πώς θα ανασχέσουμε την επιδημία», συμπλήρωσε.

Οι άνω των 65 ετών δεν είναι δημοσκόπηση

Αναφερόμενος στα άτομα άνω των 65 ετών, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι είναι ιερή υποχρέωση όλη της ελληνικής κοινωνίας, ως συνέχεια και αλληλεγγύη των γενεών, να προστατεύσουμε αυτούς τους ανθρώπους που μόχθησαν για μια ολόκληρη ζωή.

«Ακούω για τους 65 άνω, σαν να είναι δημοσκόπηση, σαν είναι καταναλωτική μέτρηση. Δεν το δέχομαι. Μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι έχουν ενδεχομένως την επιχείρησή τους, είναι μάχιμοι, δουλεύουν ακόμα ή είναι συνταξιούχοι. Προφανώς και πρέπει να προσέξουν περισσότερο γιατί η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι 69 ετών – έχουμε 68 διασωληνωμένους συμπολίτες μας από τον κορονοϊό αυτή τη στιγμή. Και έχουν χάσει τη ζωή τους 376 άνθρωποι συνολικά από τον κορονοϊό στη χώρα και η μέση ηλικία αυτών που έφυγαν είναι τα 78 έτη», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο Υπουργός ανέφερε τι συμβούλευσε τους γονείς του. «Τους είπα ότι πρέπει να περιορίσουν στο ελάχιστο σε αυτούς τους δύσκολους μήνες που έρχονται τις κοινωνικές τους συναναστροφές και να φοράνε μάσκα. Ξέρω ότι έχουν την ανάγκη να δουν τα παιδιά τους, να δουν την οικογένειά τους, να δουν προσφιλή τους πρόσωπα, αλλά θα πρέπει αυτό να γίνει με τόσο μεγάλη προσοχή και όσο πιο λίγο γίνεται αυτούς τους δύσκολους μήνες, ώστε να μην θέσουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή. Νομίζω ότι μπορούμε. Έχουμε μπροστά μας το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Ξέρω ότι όλοι θέλουμε να τα πάμε καλά. Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, η Επιστήμη προχωράει. Θα έχουμε τη δυνατότητα σε κάποιους μήνες να έχουμε και εμβόλια, ενδεχομένως και άλλες φαρμακευτικές λύσεις. Πρέπει να τα καταφέρουμε αυτό το χειμώνα και να ενώσουμε την κοινωνία σε αυτή την προσπάθεια», πρόσθεσε.

Δεν κουνάμε το δάχτυλο στη νέα γενιά

«Πρέπει να είμαστε συμβατοί με αυτά τα νέα παιδιά, με τη νέα γενιά, να τους καταλάβουμε, να τους βοηθήσουμε να καταλάβουν και αυτοί», υποστήριξε ο Υπουργός, συμπληρώνοντας πως δεν του αρέσει να κουνάει το δάκτυλο. «Δεν θεωρώ ότι αυτός είναι ο τρόπος προσέγγισης απέναντι στη νέα γενιά. Αδικεί τη νέα γενιά και τους νέους ανθρώπους, αν λέμε ότι οριζόντια όλοι είναι ανεύθυνοι και δεν καταλαβαίνουν. Ευχαριστώ πάρα πολύ τα νέα παιδιά που δείχνουν υπευθυνότητα.

Στους νέους ανθρώπους αυτούς στους οποίους δεν περνάει αυτό το μήνυμα πρέπει να βρούμε τρόπους ώστε να μπορέσουμε να τους προσεγγίσουμε», δήλωσε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε πως γίνεται μια εξαντλητική προσπάθεια «να έρθουμε σε επαφή με τη νέα γενιά, με τους νέους ανθρώπους. Έχουν γονείς αυτά τα παιδιά, έχουν παππούδες και γιαγιάδες, έχουν φίλους που μπορεί να νοσήσουν. Αυτό οφείλουν να το καταλάβουν. Είμαι σίγουρος ότι όταν αυτά τα νέα παιδιά καταλάβουν ότι κινδυνεύει ένα μέλος της οικογένειάς τους ή ένας φίλος τους ή και τα ίδια, θα προσέξουν περισσότερο».

Τελευταία τροποποίηση στις 27/09/2020 - 13:58
  • ΚΙΚΙΛΙΑΣ
  • ΤΕΣΤ
  • ΑΘΗΝΑ
  • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
  • ΚΟΜΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο χάρτης του κορονοϊού: Πάνω από τα μισά νέα κρούσματα στην Αττική - Εκτινάχθηκαν τα κρούσματα στη Λακωνία
Ο χάρτης του κορονοϊού: Πάνω από τα μισά νέα κρούσματα στην Αττική - Εκτινάχθηκαν τα κρούσματα στη Λακωνία 26 Σεπτεμβρίου 2020
Εκτεταμένοι έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ στον Δήμο Ευρώτα Λακωνίας 27 Σεπτεμβρίου 2020
Εκτεταμένοι έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ στον Δήμο Ευρώτα Λακωνίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΟΔΥ: Σε ύφεση κορονοϊός, γρίπη και RSV με μόλις επτά νέες εισαγωγές για κάθε ιό
Υγεία
06/08/2026 - 21:22

ΕΟΔΥ: Σε ύφεση κορονοϊός, γρίπη και RSV με μόλις επτά νέες εισαγωγές για κάθε ιό

Αγαπηδάκη: «Το πρόγραμμα ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ συνεχίζεται έως το 2030»
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 15:22

Αγαπηδάκη: «Το πρόγραμμα ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ συνεχίζεται έως το 2030»

Κυρώθηκε από τη Βουλή η συμφωνία για την ίδρυση υπογραφείου του ΠΟΥ στην Αθήνα
Πολιτική Υγείας
30/06/2026 - 22:11

Κυρώθηκε από τη Βουλή η συμφωνία για την ίδρυση υπογραφείου του ΠΟΥ στην Αθήνα

Αγαπηδάκη: Ενίσχυση της κατ’ οίκον φροντίδας και της τηλεϊατρικής
Πολιτική Υγείας
17/06/2026 - 09:30

Αγαπηδάκη: Ενίσχυση της κατ’ οίκον φροντίδας και της τηλεϊατρικής

Εμβόλιο σχεδιασμένο από τεχνητή νοημοσύνη δοκιμάστηκε για πρώτη φορά σε ανθρώπους
Υγεία
12/06/2026 - 13:00

Εμβόλιο σχεδιασμένο από τεχνητή νοημοσύνη δοκιμάστηκε για πρώτη φορά σε ανθρώπους

Παγκόσμιο Κύπελλο: Από ποιες μολυσματικές ασθένειες κινδυνεύουν οι φίλαθλοι
Υγεία
11/06/2026 - 10:00

Παγκόσμιο Κύπελλο: Από ποιες μολυσματικές ασθένειες κινδυνεύουν οι φίλαθλοι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέντε συμβουλές για καυτό αλλά και ασφαλές σεξ το καλοκαίρι
Υγεία
06/08/2026 - 22:01
ΕΟΔΥ: Σε ύφεση κορονοϊός, γρίπη και RSV με μόλις επτά νέες εισαγωγές για κάθε ιό
Υγεία
06/08/2026 - 21:22
Πανευρωπαϊκή έρευνα: Το 64% των Ελλήνων εργαζόμενων θα άλλαζε δουλειά για χάρη του κατοικιδίου του
Pet
06/08/2026 - 20:49
Επιδημία χολέρας με 239 κρούσματα και 13 νεκρούς στο Τσαντ
Επικαιρότητα
06/08/2026 - 20:22
Πρωτοποριακή ενδομήτρια επέμβαση σε νοσοκομείο των ΗΠΑ έσωσε έμβρυο με σπάνια πάθηση
Υγεία
06/08/2026 - 19:17
ΗΠΑ: Επιτροπή της Γερουσίας προτείνει άσκηση διώξεων σε βάρος του Άντονι Φάουτσι
Επικαιρότητα
06/08/2026 - 18:38
Διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια: «Σιωπηλός» κίνδυνος για την όραση των ασθενών
Health Talk
06/08/2026 - 17:34
Γιατί οι γιατροί διστάζουν να γράψουν ορμονική θεραπεία για την εμμηνόπαυση
Υγεία
06/08/2026 - 17:01
Γιαννάκος: Πρωτοφανής πίεση στο Νοσοκομείο Ζακύνθου - Καταγγέλθηκαν οκτώ βιασμοί γυναικών
Πολιτική Υγείας
06/08/2026 - 16:34
Έκτακτα μέτρα και στην Καστοριά κατά της διασποράς της ευλογιάς των προβάτων
Επικαιρότητα
06/08/2026 - 16:16
Τα τρία SOS στη μέση ηλικία που εξασφαλίζουν 13 επιπλέον χρόνια χωρίς άνοια
Υγεία
06/08/2026 - 16:00
Εθελοντές του ΕΕΣ διέσωσαν δεκάδες οικόσιτα και άγρια ζώα από τις φωτιές στη Δυτική Αττική
Pet
06/08/2026 - 15:42
Βίντεο από την καμπάνια Raise Her Voice για την έγκαιρη αναγνώριση της έμφυλης βίας με έμφαση στις γυναίκες με αναπηρία
Ψυχική Υγεία
06/08/2026 - 15:21
Τα κουνούπια τελικά έχουν πράγματι προτιμήσεις στους ανθρώπους - Τι έδειξε έρευνα
Υγεία
06/08/2026 - 15:00
Θεσσαλονίκη: Νέοι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών σε 120.000 στρέμματα ορυζώνων στις 10, 11 και 12 Αυγούστου
Πολιτική Υγείας
06/08/2026 - 14:41
ΕΔΟΕΑΠ: Συστάσεις για τις επερχόμενες ζέστες - Πότε πρέπει να απευθυνθούμε στον γιατρό μας
Υγεία
06/08/2026 - 14:17
Skin dysmorphia: Όταν η εμμονή με το «τέλειο» δέρμα αποτελεί πρόβλημα ψυχικής υγείας
Ψυχική Υγεία
06/08/2026 - 14:00
Ευρεία σύσκεψη στον ΕΟΦ για την ομαλή λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας φαρμάκων
Pharma Policy
06/08/2026 - 13:54
Γιατί ξαναπαίρνουμε το χαμένο βάρος; Ο ρόλος του βιολογικού προγραμματισμού μας
Διατροφή
06/08/2026 - 13:00
ΠΙΣ: Η διορισμένη από το Υπουργείο Υγείας Διοικούσα Επιτροπή δεσμεύεται για νέες εκλογές
Πολιτική Υγείας
06/08/2026 - 12:32
Eli Lilly: Εκρηκτική άνοδος στις πωλήσεις των ενέσιμων φαρμάκων της για την απώλεια βάρους
Pharma Policy
06/08/2026 - 12:00
Καυτερές πιπεριές και μαρούλια οι πηγές του υγειονομικού τρόμου στις ΗΠΑ
Υγεία
06/08/2026 - 11:00
FDA: Πράσινο φως στο πρώτο εμβόλιο γρίπης mRNA της Moderna – Τι δείχνουν οι μελέτες»
Pharma News
06/08/2026 - 10:00
Ιός Δυτικού Νείλου: 23 νέα κρούσματα μέσα σε μία εβδομάδα, έξι θάνατοι
Επικαιρότητα
06/08/2026 - 09:00
Μεγαλώνει πραγματικά η μυωπία μετά την ενηλικίωση; - Τι δείχνουν νέες μελέτες
Health Talk
06/08/2026 - 08:19
Στον σταθμό φιλοξενίας πυρόπληκτων ζώων στα Μέγαρα ο Νίκος Ανδρουλάκης
Επικαιρότητα
06/08/2026 - 03:46
Το Πανεπιστήμιο Keele υπέβαλε φάκελο προπτυχιακού προγράμματος Ιατρικής
Επικαιρότητα
06/08/2026 - 00:04
Binge-Watching και φαγητό: Τα επιστημονικά δεδομένα αποκαλύπτουν πολλά για την ψυχική υγεία
Ψυχική Υγεία
05/08/2026 - 23:17
Γεωργιάδης: «Δεν έπεσε η ψευδοροφή στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Κορίνθου, την ξήλωσαν»
Πολιτική Υγείας
05/08/2026 - 21:53
Ιαπωνικό θαύμα κατά της περιοδοντίτιδας: Καινοτόμος θεραπεία στοχεύει μόνο το βακτήριο-«κλειδί»
Υγεία
05/08/2026 - 21:17

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι προκαλεί πρήξιμο στην κοιλιά και πότε κρύβει υποκείμενο νόσημα - Τα «ναι» και τα «όχι» στη διατροφή
Διατροφή
04/08/2026 - 11:04
Εξώδικα της ΠΟΕΡΓΙ σε ΗΔΙΚΑ, ΕΟΠΥΥ: «Δεν μπορεί η προστασία της δημόσιας δαπάνης να βασίζεται στο clawback»
Πολιτική Υγείας
04/08/2026 - 12:34
Eli Lilly: Πρώιμη πρόσβαση στο πειραματικό της φάρμακο κατά της παχυσαρκίας για περιορισμένο αριθμό ασθενών
Pharma News
04/08/2026 - 14:00
Νέα δράση 850.000 ευρώ για την δημόσια υγεία στην Κρήτη, με έμφαση στην ΠΦΥ
Πολιτική Υγείας
04/08/2026 - 18:03
Γερμανία: Καμπάνια για το «δικαίωμα στη λήθη» για επιζώντες καρκίνου σε ασφάλειες και δάνεια
Πολιτική Υγείας
04/08/2026 - 20:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo