ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νοσοκομεία και ΠΦΥ: Δύο γιατροί απαριθμούν στο News4Health τα «κόκκινα σημεία» που θα πρέπει να ρίξει βάρος ο νέος Υπ. Υγείας

Πολιτική Υγείας
PEXELS
Ένας Νοσοκομειακός Ιιατρός και ένας Ιατρός της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας περιγράφουν τα σημεία στα οποία θα πρέπει να εστιάσει άμεσα η νέα ηγεσία του Υπ. Υγειας, για να αποφευχθεί μια πλήρης κατάρρευση του συστήματος και να προστατευθεί η υγεία των πολιτών.
Πέμπτη, 29/06/2023 - 08:31
— Photo: PEXELS
Βασιλική Αγγουρίδη Βασιλική Αγγουρίδη

Η διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, βασική προϋπόθεση για το Μ. Χρυσοχοΐδη, συνιστά διαχρονική βάση των αξιώσεων των γιατρών που υπηρετούν το σύστημα.

Οι «ανοικτές πληγές» που άνοιξαν τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων, τόσο στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) όσο και στα δημόσια νοσοκομεία, συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους ίδιους τους λειτουργούς του συστήματος υγείας, αλλά κυρίως τους πολίτες που αντιμετωπίζουν μεγάλες αναμονές, ελλιπείς ή υποβαθμισμένες υπηρεσίες, αυξημένα πρόσθετα κόστη.

Το News4Health απευθύνθηκε σε δύο γιατρούς του συστήματος υγείας, ζητώντας τους να απαριθμήσουν τα σημεία που απαιτούν άμεσης αντιμετώπισης, τις προτεραιότητες που θα πρέπει να δώσει ο νέος Υπουργός Υγείας, ώστε να μην καταρρεύσει πλήρως το δημόσιο σύστημα περίθαλψης.

Πρόκειται για τον Ευάγγελο Φραγκούλη, , MD, MΗΑ, Γενικό/Οικογενειακό Ιατρό, Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Ακαδημίας Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής και ΠΦΥ και τον Παναγιώτη Παπανικολάου, Νευροχειρουργό, Διευθυντή, στο Νοσοκομείο της Νίκαιας και Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Ευ. Φραγκούλης: Πρώτη προτεραιότητα η αύξηση προσβασιμότητας στην ΠΦΥ

«Αναμφίβολα πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η αύξηση της προσβασιμότητας στην ΠΦΥ με επέκταση της κάλυψης του πληθυσμού από Προσωπικούς Ιατρούς. Προϋποθέτει τη θέσπιση νέων κινήτρων που θα κάνουν τη σύμβαση του Προσωπικού Ιατρού επαρκώς ελκυστική για τους γιατρούς. Αυτή τη στιγμή η πλειοψηφία των ιδιωτών Γενικών/ Οικογενειακών Ιατρών, Παθολόγων και Παιδιάτρων παραμένουν εκτός συστήματος. Ιδιαίτερη μέριμνα θα πρέπει να υπάρξει για τις άγονες και τις νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Επόμενη προτεραιότητα η βελτίωση της ποιότητας της φροντίδας, που θα πρέπει να είναι εύκολα διακριτή στον πολίτη. Προϋποθέτει την εισαγωγή μηχανισμού συνεχούς παρακολούθησης και βελτίωσης της ποιότητας της φροντίδας με συλλογή και αξιοποίηση δεδομένων υγείας σε επίπεδο ατόμου και πληθυσμού, το σχεδιασμό δεικτών ποιότητας για την αξιολόγηση της ποιότητας της φροντίδας και θέσπιση κινήτρων που θα συνδέουν την αποζημίωση του Προσωπικού Ιατρού με την αποδοτικότητα και την ποιότητα φροντίδας που παρέχει. Απαραίτητος για τα ανωτέρω είναι ένας πλήρως λειτουργικός και πολύ περισσότερο χρηστικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας.

Τέλος στις προτεραιότητες εντάσσεται και η διασύνδεση της ΠΦΥ με την εξειδικευμένη φροντίδα στην κοινότητα και στο Νοσοκομείο, με τη Δημόσια Υγεία, με την Ψυχική Υγεία και με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες, με απώτερο στόχο την ολοκλήρωση του συστήματος υγείας. Το παρόν κατακερματισμένο σύστημα υγείας οδηγεί τους πολίτες να πέφτουν σε κενά φροντίδας, αλλά και σε επικαλύψεις φροντίδας.

Στόχοι ο καλύτερος συντονισμός της φροντίδας, η έμφαση στην πρόληψη και στην προαγωγή της υγείας, η καλύτερη διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων, η καλύτερη φροντίδα για ευάλωτους πληθυσμούς και η βελτίωση της αποδοτικότητας. Κρίσιμη η θέσπιση και η λειτουργία συστήματος αναφοράς από τον Προσωπικό Ιατρό προς την εξειδικευμένη φροντίδα».

Π. Παπανικολάου: Τι πρέπει να γίνει επειγόντως για να μην καταρρεύσει πλήρως το δημόσιο σύστημα περίθαλψης

«Πρώτον, πρέπει να υλοποιηθούν οι δύο δεσμεύσεις που είχε αναλάβει δημοσίως ο Κ. Μητσοτάκης ήδη από την άνοιξη του 2020, τότε που αποκαλούσε τους υγειονομικούς ως ήρωες με λευκές και πράσινες μπλούζες που έγιναν την μάχη ενάντια στον κορονοϊό. Αυτές ήταν η αφενός, η μονιμοποίησή του επικουρικού υγειονομικού προσωπικού, το οποίο είναι απολύτως απαραίτητο γιατί κοντά στην καταιγίδα παραιτήσεων παλαιών, μόνιμων, έμπειρων γιατρών του ΕΣΥ έχουμε και πάρα πολλές αποχωρήσεις επικουρικών, ειδικευμένων γιατρών, οι οποίοι δεν αντέχουν την πολύχρονη ομηρία. Αφετέρου, την ένταξη του υγειονομικού προσωπικού του ΕΣΥ σε καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Αυτό, σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα, θα ανανεώσει το σύστημα γιατί με την ένταξη στα ΒΑΕ θα μειωθούν τα βιολογικά όρια συνταξιοδότησης, με αποτέλεσμα να αποφεύγεται η συνολική γήρανση του υγειονομικού προσωπικού και η μη ανανέωση του.

Δεύτερον, να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις κενές θέσεις που υπάρχουν σύμφωνα με τις ανάγκες. Σύμφωνα με τα παρωχημένα οργανογράμματα του 2012, τα οργανογράμματα μεταξύ πρώτου και δεύτερου μνημονίου, τα οποία ισχύουν ακόμα γιατί δυστυχώς καμία κυβέρνηση δεν τα ‘χει αλλάξει, οι κενές θέσεις μόνιμων ειδικευμένων γιατρών είναι πάνω από 5.000, ενώ σύμφωνα με τις στοιχειώδεις πραγματικές ανάγκες, αν υπολογίσουμε το σύνολο του συστήματος υγείας, δηλαδή δημόσια νοσοκομεία, κέντρα υγείας, περιφερειακά ιατρεία και ΕΚΑΒ, είναι πάνω από 8.500! Αντίστοιχα στο λοιπό προσωπικό, πλην ιατρών, οι άνθρωποι που λείπουν είναι τουλάχιστον 40.000!

Τρίτον, να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Η αποσάθρωση της δημόσιας ΠΦΥ μας στοιχίζει κάθε χρόνο χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα μόλις της προηγούμενης εβδομάδας ήτανε το έγγραφο απελπισίας το οποίο υπογράφει ο επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ιθάκης, στο οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά «σας διαβιβάζουμε πρόγραμμα εφημέριων Ιουλίου το οποίο κρίνεται ανασφαλές, καθώς οι περισσότερες μέρες δεν καλύπτονται από ειδικευμένο γιατρό και διαβιβάζεται χωρίς την συγκατάθεση των αγροτικών ιατρών, οι οποίοι αρνούνται να εφημερεύσουν χωρίς κάλυψη από επιμελητή. Σας επισημαίνουμε για πολλοστή φορά ότι ο παιδίατρος καλύπτει μόνο παιδιατρικά περιστατικά και όχι όλα τα περιστατικά και η οδοντίατρος καλύπτει όπως είναι αυτονόητο μόνο τα οδοντιατρικά περιστατικά. Δηλαδή υπονοεί πως η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, ήθελε να βάλει οδοντίατρο να κάνει το γιατρό. Αυτό είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι γίνεται συνολικά στη δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας από άκρη σε άκρη της χώρας».

Τέταρτο, να γυρίσουν ανάποδα οι κάνουλες της χρηματοδότησης και να κατευθυνθούν άμεσα στο δημόσιο σύστημα περίθαλψης οι απίστευτοι πακτωλοί δημοσίου χρήματος, κρατικού και κοινωνικοασφαλιστικού, που με διάφορες μεθοδεύσεις κατευθύνονται προς τις τσέπες κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών του μεγάλου ιδιωτικού τομέα περίθαλψης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως για μια κλίνη σε μικρή ιδιωτική κλινική, πληρώνει το κράτος 1800 € ανά ασθενή το 24ωρο, για το κρεβάτι μόνο.

Πέμπτο, πρέπει να ληφθούν επειγόντως μέτρα για να σωθούν τα διαγνωστικά εργαστήρια του ΕΣΥ, όπως απεικονίστηκα, παθολογοανατομικά, κυτταρολογικά, βιοπαθολογικά κλπ εργαστήρια, τα οποία έχουν έναν πανάκριβο εξοπλισμό που τον έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός. Είναι σκόπιμη η υποστελέχωση, καθώς επιθυμούν να τα οδηγήσουν σε κλείσιμο και να φέρουν ιδιώτες να εκμεταλλευθεί και την υλικοτεχνική υποδομή του νοσοκομείου.

Έκτο, υπάρχουν σοβαρά ζητήματα με το ΕΚΑΒ. Όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν τεράστια ευθύνη, γιατί είχαν σταματήσει να διορίζουν γιατρούς στο ΕΚΑΒ και φόρτωναν τις διακομιδές στους γιατρούς των νοσοκομείων, το οποίο δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία και τη σύμβαση εργασίας τους και είναι ακάλυπτοι ασφαλιστικά. Πρόκειται για μία πρακτική που λειτουργεί εις βάρος των ίδιων των ασθενών, γιατί σε όλες τις σοβαρές χώρες η διακομιδή ασθενών, ιδιαίτερα των βαρέως πασχόντων, θεωρείται σοβαρή και απαιτητική ιατρική πράξη η οποία απαιτεί ειδική εμπειρία. Σε όλες τις σοβαρές χώρες του κόσμου ξεκινάμε οι πρώτες βοήθειες από εξειδικευμένο υγειονομικό προσωπικό ήδη από τον τόπο του συμβάντος, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην τελική έκβαση του ασθενούς. Μάλιστα η τελευταία κυβέρνηση επιδείνωσε την κατάσταση, γιατί όχι μόνο δεν έκανε πρόσληψη σε γιατρούς, αλλά δεν προχώρησε σε προσλήψεις ούτε λοιπού προσωπικού».

Τελευταία τροποποίηση στις 28/06/2023 - 21:42
  • ΠΦΥ
  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
  • ΕΣΥ
  • ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ
  • ΟΕΝΓΕ
  • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ
  • ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ
  • ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ
  • ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
  • ΕΚΑΒ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Σήκωσε μανίκια» ο Μ. Χρυσοχοΐδης: Σημείο εκκίνησης τα δημόσια νοσοκομεία, με τηλεδιασκέψεις και επισκέψεις
«Σήκωσε μανίκια» ο Μ. Χρυσοχοΐδης: Σημείο εκκίνησης τα δημόσια νοσοκομεία, με τηλεδιασκέψεις και επισκέψεις 28 Ιουνίου 2023
Ο ΙΣΑ επισημαίνει 5 στρατηγικές προτεραιότητες, για την στήριξη της δημόσιας υγείας 03 Ιουλίου 2023
Ο ΙΣΑ επισημαίνει 5 στρατηγικές προτεραιότητες, για την στήριξη της δημόσιας υγείας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΣΠΑ: Τα νοσοκομεία που εντάσσονται για ενεργειακή αναβάθμιση
Πολιτική Υγείας
23/05/2025 - 12:30

ΕΣΠΑ: Τα νοσοκομεία που εντάσσονται για ενεργειακή αναβάθμιση

ΟΕΝΓΕ για ψυχιατρικά νοσοκομεία: Ασθενής από τα Κύθηρα εξετάστηκε στο Δαφνί και κατέληξε στην Τρίπολη
Πολιτική Υγείας
21/05/2025 - 08:18

ΟΕΝΓΕ για ψυχιατρικά νοσοκομεία: Ασθενής από τα Κύθηρα εξετάστηκε στο Δαφνί και κατέληξε στην Τρίπολη

Αντίθετοι με την εκχώρηση σε ξένες εταιρείες DNA των παιδιών οι νοσοκομειακοί γιατροί
Πολιτική Υγείας
19/05/2025 - 10:30

Αντίθετοι με την εκχώρηση σε ξένες εταιρείες DNA των παιδιών οι νοσοκομειακοί γιατροί

Θεμιστοκλέους: Αν δεν υπάρχει βελτίωση σ' ένα νοσοκομείο θα παύεται ο διοικητής
Πολιτική Υγείας
16/05/2025 - 11:08

Θεμιστοκλέους: Αν δεν υπάρχει βελτίωση σ' ένα νοσοκομείο θα παύεται ο διοικητής

Τα 14 νοσοκομεία που θα έχουν σε δύο μήνες το νέο σύστημα ιχνηλάτησης ασθενών στις εφημερίες τους
Πολιτική Υγείας
16/05/2025 - 09:25

Τα 14 νοσοκομεία που θα έχουν σε δύο μήνες το νέο σύστημα ιχνηλάτησης ασθενών στις εφημερίες τους

Πρώτη μέρα... «βραχιολάκια» - Πως λειτουργεί το σύστημα και ποια τα πλεονεκτήματα για τους ασθενείς
Πολιτική Υγείας
15/05/2025 - 19:27

Πρώτη μέρα... «βραχιολάκια» - Πως λειτουργεί το σύστημα και ποια τα πλεονεκτήματα για τους ασθενείς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οδηγός για υγιείς πνεύμονες: Τι να προσέξετε και πότε να δράσετε
Health Talk
27/05/2025 - 21:00
Ο στρατηγικός ρόλος του νοσηλευτή στη διαχείριση ασθενειών, την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας
Health Talk
27/05/2025 - 19:59
Κοινά καθαριστικά προϊόντα που είναι τοξικά για το κατοικίδιο σας
Pet
27/05/2025 - 19:00
Καρδιά: τρεις νύχτες αϋπνίας φτάνουν για να την βλάψουν
Υγεία
27/05/2025 - 18:00
Τι αλλάζει η τεχνολογία στην επιδιόρθωση συχνών προβλημάτων όρασης
Health Talk
27/05/2025 - 17:00
Θέλετε να μειώσετε τις θερμίδες; Δοκιμάστε να προσθέσετε τσίλι!
Διατροφή
27/05/2025 - 15:30
Η συσσώρευση του κοιλιακού λίπους συνδέεται με την ψωρίαση
Υγεία
27/05/2025 - 15:00
Νέα γονιδιακή θεραπεία μπορεί να στοχεύσει τους αεραγωγούς και τους πνεύμονες μέσω ρινικού σπρέι
Υγεία
27/05/2025 - 14:00
ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α: Διεκδίκηση για κατ' οίκον παράδοσης φαρμάκων μέσω της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας OnHOME
Patient Talk
27/05/2025 - 13:30
Τσάι matcha: Γιατί δεν πρέπει να το καταναλώνετε με το φαγητό
Διατροφή
27/05/2025 - 13:00
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας
Pharma News
27/05/2025 - 12:38
Παγκόσμια Υγειονομική Απειλή: Επιστροφή Επιδημιών λόγω Κατάρρευσης των Εμβολιαστικών Προγραμμάτων
Πολιτική Υγείας
27/05/2025 - 11:49
FairLife L.C.C.: 1ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Νοσηλευτών για την αναβάθμιση αναβαθμίζει της φροντίδας ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα
Υπηρεσίες Υγείας
27/05/2025 - 11:30
Οδοντικό νήμα μπορεί να διαγνώσει το χρόνιο στρες
Digital Health
27/05/2025 - 11:00
Διάκριση για Έλληνες ουρολόγους στην Laser Εκπυρήνιση Προστάτη HoLEP
Υπηρεσίες Υγείας
27/05/2025 - 10:30
Νέο ενέσιμο φάρμακο υπόσχεται εξάλειψη των συμπτωμάτων της Crohn και της ελκώδους κολίτιδας σε μόλις τρεις μήνες.
Pharma News
27/05/2025 - 10:00
Η πανδημία εκτόξευσε το bullying μεταξύ των εφήβων στην Ελλάδα κατά 209%
Ψυχική Υγεία
27/05/2025 - 09:00
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κατά του Καρκίνου: Webinars για τον ρόλο του αλκοόλ στον καρκίνο
Πολιτική Υγείας
26/05/2025 - 22:00
Οι αγωνιστές του GLP-1 δείχνουν να μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου που σχετίζεται με την παχυσαρκία
Υγεία
26/05/2025 - 21:00
Ιβουπροφαίνη: Νέα ευρήματα για τη χρήση της σε ασθενείς με ΙΦΝΕ
Pharma News
26/05/2025 - 20:00
Μικροβίωμα: Νέος σύμμαχος ή αντίπαλος στην καταπολέμηση του καρκίνου;
Health Talk
26/05/2025 - 19:09
Σκλήρυνση κατά πλάκας: 8 αντιφλεγμονώδεις τροφές ωφέλιμες για τους ασθενείς
Διατροφή
26/05/2025 - 18:03
Ο τρόπος που περπατάμε στα 20 μας δείχνει πόσο κινδυνεύουμε να πέσουμε στα 60 μας
Υγεία
26/05/2025 - 17:00
Σολάριουμ: Οι χρήστες πιο νεαρής ηλικίας αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του δέρματος
Υγεία
26/05/2025 - 16:15
ΣΦΕΕ: Μόνο το 1 στα 5 καινοτόμα φάρμακα της τελευταίας τετραετίας είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα
Pharma Policy
26/05/2025 - 16:00
Γεωργιάδης: Από την αρχή του χρόνου μείωση 18% του μέσου χρόνου αναμονής στις εφημερίες των μεγάλων νοσοκομείων
Πολιτική Υγείας
26/05/2025 - 15:00
12+2 παράγοντες που αν ελεγχθούν θα μειώσουν κατά 45% τα ποσοστά άνοιας
Health Talk
26/05/2025 - 14:00
Οι άνδρες και οι γυναίκες προσβάλλονται από καρκίνο του δέρματος σε διαφορετικά μέρη του σώματος
Υγεία
26/05/2025 - 13:00
ΕΟΔΥ για κρούσματα στρεπτόκοκκου: Δεν ζητήσαμε ποτέ κλείσιμο σχολείων - Δεν χρειάζεται ούτε απολύμανση
Πολιτική Υγείας
26/05/2025 - 12:36
Άδωνις Γεωργιάδης: Έδωσε αίμα για τα παιδιά με καρκίνο σε εκδήλωση του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας»
Πολιτική Υγείας
26/05/2025 - 12:30

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εθνικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας: Πρεμιέρα σήμερα για την αναβαθμισμένη ψηφιακή πλατφόρμα MyHealth app
Πολιτική Υγείας
26/05/2025 - 11:12
Άδωνις Γεωργιάδης: Έδωσε αίμα για τα παιδιά με καρκίνο σε εκδήλωση του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας»
Πολιτική Υγείας
26/05/2025 - 12:30
ΕΟΔΥ για κρούσματα στρεπτόκοκκου: Δεν ζητήσαμε ποτέ κλείσιμο σχολείων - Δεν χρειάζεται ούτε απολύμανση
Πολιτική Υγείας
26/05/2025 - 12:36
Γεωργιάδης: Από την αρχή του χρόνου μείωση 18% του μέσου χρόνου αναμονής στις εφημερίες των μεγάλων νοσοκομείων
Πολιτική Υγείας
26/05/2025 - 15:00
Σκλήρυνση κατά πλάκας: 8 αντιφλεγμονώδεις τροφές ωφέλιμες για τους ασθενείς
Διατροφή
26/05/2025 - 18:03
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo