ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13η Νοεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα για τον καρκίνο του παγκρέατος

Πολιτική Υγείας
13η Νοεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα για τον καρκίνο του παγκρέατος
Ο καρκίνος του παγκρέατος αποτελεί δυστυχώς ένα δυσάρεστο νόσημα που συνήθως διαγιγνώσκεται σε προχωρημένο στάδιο και η επιβίωση είναι πτωχή.
Κυριακή, 13/11/2022 - 09:00
News4Health Team News4Health Team

Υπολογίζεται ότι η πενταετής επιβίωση ανεξαρτήτως του σταδίου διάγνωσης δεν υπερβαίνει το 10% . Μάλιστα τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν ότι υπάρχει σταδιακή αύξηση της επίπτωσης της νόσου την τελευταία εικοσαετία, ενώ η θνητότητα παραμένει σταθερή. Είναι αναντίρρητη ανάγκη να βελτιωθούν οι διαγνωστικές και θεραπευτικές παρεμβάσεις για τη νόσο αλλά και να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη απέναντι σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας.

Στο πλαίσιο αυτά όπως αναφέρουν οι Καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μιχάλης Λιόντος (Επίκουρος Καθηγητής), Θεοδώρα Ψαλτοπούλου (Καθηγήτρια), Φλώρα Ζαγουρή (Καθηγήτρια), και Θάνος Δημόπουλος (Καθηγητής και Πρύτανης ΕΚΠΑ), η 13η Νοεμβρίου έχει ανακηρυχθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο Παγκρέατος. Στόχος είναι η ενημέρωση του κοινού για τη νόσο, τα πιθανά συμπτώματα και τις υπάρχουσες διαγνωστικές και θεραπευτικές τεχνικές ώστε να αναζητηθεί το ταχύτερο δυνατό ιατρική εκτίμηση.

Τα συμπτώματα του καρκίνου του παγκρέατος είναι μη ειδικά όπως κοιλιακό άλγος, απώλεια όρεξης και βάρους, νεοεμφανιζόμενος σακχαρώδης διαβήτης και σε πιο προχωρημένες καταστάσεις ίκτερος. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια μέθοδος προσυμπτωματικού ελέγχου για τον γενικό πληθυσμό. Για τους ασθενείς που είναι φορείς μεταλλάξεων που σχετίζονται με κληρονομικά σύνδρομα – όπως είναι οι μεταλλάξεις στα γονίδια BRCA1/2 και το σύνδρομο Lynch – νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες προτείνουν τη διενέργεια μαγνητικής τομογραφίας κοιλίας ή ενδοσκοπικού υπερηχογραφήματος, παρότι η ποιότητα των δεδομένων δεν είναι υψηλή και χρειάζονται περαιτέρω μελέτες.

Η θεραπευτική του καρκίνου παγκρέατος όμως έχει σημαντικές εξελίξεις τις τελευταίες δεκαετίες. Καταρχήν, η χειρουργική αντιμετώπιση. Για τους ασθενείς με τοπική νόσο προτείνεται η διενέργεια χειρουργικής εξαίρεσης που όμως αποτελεί ένα από τα πιο απαιτητικά χειρουργεία στην Χειρουργική Ογκολογία. Η εξέλιξη των χειρουργικών τεχνικών ωστόσο έχει οδηγήσει σε σημαντική μείωση της περιεγχειρητικής νοσηρότητας και θνητότητας από την επέμβαση. Μάλιστα, οι μεταναλύσεις μελετών δείχνουν ότι η διενέργεια αυτών των χειρουργικών επεμβάσεων σε εξειδικευμένα κέντρα από χειρουργούς με μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση της νόσου προσφέρει το μέγιστο όφελος στους ασθενείς.

Διαβάστε επίσης: Ανεξήγητη επιθυμία για γλυκό και απότομη απώλεια βάρους: Οι «αγγελιοφόροι» του πιο θανατηφόρου καρκίνου

Στις Πανεπιστημιακές Χειρουργικές Κλινικές της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών υπηρετούν Καθηγητές της Χειρουργικής με κλινική και ερευνητική εξειδίκευση για τον καρκίνο παγκρέατος και συγκεκριμένα: στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό» οι Καθηγητές Ευάγγελος Φελέκουρας (Καθηγητής Γενικής Χειρουργικής), Νικόλαος Νικητέας (Καθηγητής Γενικής Χειρουργικής), Ανδρέας Αλεξάνδρου (Αναπληρωτής Καθηγητής Γενικής Χειρουργικής), Ιωάννης Γκρινιάτσος (Καθηγητής Γενικής Χειρουργικής), Δημήτριος Δημητρούλης (Αναπληρωτής Καθηγητής Γενικής Χειρουργικής), Ιωάννης Καραβοκυρός (Καθηγητής Γενικής Χειρουργικής), Δημήτριος Μαντάς (Καθηγητής Γενικής Χειρουργικής), , Αλέξανδρος Παπαλάμπρος (Επίκουρος Καθηγητής Γενικής Χειρουργικής), Δημήτριος Σχίζας (Επίκουρος Καθηγητής Γενικής Χειρουργικής) και Γεώργιος Σωτηρόπουλος (Καθηγητής Γενικής Χειρουργικής), στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ», οι Καθηγητές Εμμανουήλ Πικουλής (Καθηγητής Χειρουργικής), Νικόλαος Αρκαδόπουλος (Καθηγητής Γενικής Χειρουργικής), Παύλος Πατάπης (Καθηγητής Γενικής Χειρουργικής), και Ιωάννης Χατζάρας (Επίκουρος Καθηγητής Γενικής Χειρουργικής), στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Ιπποκράτειο, οι Καθηγητές Γεώργιος Ζωγράφος (Καθηγητής Γενικής Χειρουργικής), Νικόλαος Αλεξάκης (Καθηγητής Γενικής Χειρουργικής), και Κωνσταντίνος Τούτουζας (Καθηγητής Γενικής Χειρουργικής) και στο Αρεταίειο Νοσοκομείο οι Καθηγητές Μανούσος Κωνσταντουλάκης (Καθηγητής Γενικής Χειρουργικής), Νικόλαος Δάφνιος (Καθηγητής Γενικής Χειρουργικής), Κωνσταντίνος Μπράμης (Επίκουρος Καθηγητής Γενικής Χειρουργικής), Γεώργιος Φραγκουλίδης (Καθηγητής Γενικής Χειρουργικής) και Αντώνιος Βεζάκης (Καθηγητής Γενικής Χειρουργικής).

Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο η διεπιστημονική προσέγγιση στην αντιμετώπιση της νόσου με τη συνεργασία Παθολόγων Ογκολόγων και εξειδικευμένων Χειρουργών καθώς έχει αναγνωρισθεί ότι υπάρχει σημαντικό ποσοστό ασθενών με καρκίνο παγκρέατος που έχει τοπικά προχωρημένη νόσο και μπορούν να ωφεληθούν από τη συνδυασμένη αντιμετώπισή της. Πιο συγκεκριμένα, η χορήγηση χημειοθεραπείας πριν από το χειρουργείο μπορεί να επιφέρει συρρίκνωση του όγκου και αυτός να καταστεί εξαιρέσιμος. Αλλά και στις περιπτώσεις που δεν είναι εφικτή η εξαίρεση του όγκου μετά τη χημειοθεραπεία, νέες χειρουργικές τεχνικές κατάλυσης του όγκου μπορούν να συνεισφέρουν στην επιβίωση των ασθενών.

Συγκεκριμένα, μπορεί να εφαρμοστεί η τεχνική IRE (Irreversible Electroporation) κατά την οποία εισάγονται ηλεκτρόδια στον όγκο που παράγουν υψηλής τάσης ηλεκτρικούς παλμούς με συνέπεια τη διάτρηση και ακολούθως απόπτωση των καρκινικών κυττάρων, χωρίς την πρόκληση θερμικής βλάβης στην περιοχή. Η τεχνική IRE έχει ιδιαίτερα πλεονεκτήματα στη χειρουργική του παγκρέατος καθώς δεν επηρεάζεται από τη γειτνίαση του οργάνου με μεγάλα αιμοφόρα αγγεία, που αποτελούσε τεχνικό περιορισμό για άλλες τεχνικές κατάλυσης που ήταν ως τώρα διαθέσιμες. Μάλιστα έχει εφαρμοσθεί ήδη στη χώρα μας με επιτυχία και αναμένεται σύντομα να ενταχθεί στις κατευθυντήριες οδηγίες της αντιμετώπισης του καρκίνου παγκρέατος.

Αναφορικά με τη συστηματική θεραπεία, αυτή τη στιγμή η χημειοθεραπεία αποτελεί τη θεραπεία επιλογής τόσο για τους ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε ριζική εξαίρεση της νόσου όσο και για αυτούς που έχουν ανεγχείρητη νόσο. Με την εξέλιξη των συνδυασμών χημειοθεραπείας έχει αυξηθεί και η επιβίωση πλέον των ασθενών. Ακόμη περισσότερο όμως έχει αυξηθεί η επιβίωση για ομάδες ασθενών που φέρουν συγκεκριμένες μεταλλάξεις. Έτσι, είναι πλέον καθιερωμένος ο γενετικός έλεγχος για παρουσία των μεταλλάξεων στα γονίδια BRCA1/2 καθώς και για την παρουσία μικροδορυφορικής αστάθειας στον όγκο (MSI). Για τους ασθενείς που φέρουν μεταλλάξεις στα γονίδια BRCA1/2, μετά από την καθιερωμένη χημειοθεραπεία χορηγείται θεραπεία συντήρησης με τον PARP αναστολέα ολαπαρίμπη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σημαντική αύξηση της περιόδου χωρίς ενεργό νόσο καθώς και της συνολικής επιβίωσης των ασθενών που φέρουν τη μετάλλαξη.

Για τους ασθενείς με μικροδορυφορική αστάθεια μπορεί να χορηγηθεί ανοσοθεραπεία με τον αντι-PD1 παράγοντα πεμπρολιζουμάμπη που προσφέρει σημαντική αύξηση της επιβίωση σε πολύ μεγάλων ποσοστό ασθενών που φέρουν αυτή τη γενετική διαταραχή. Η γνώση βέβαια της μοριακής παθογένεσης της νόσου και του γεγονότος ότι η πλειοψηφία των αδενοκαρκινωμάτων παγκρέατος φέρει μεταλλάξεις στο γονίδιο KRAS έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη ειδικών αναστολέων που βρίσκονται υπό εντατική κλινική έρευνα και πιθανώς ενταχθούν στην κλινική πράξη τα επόμενα χρόνια.

Τα ανωτέρω αφορούσαν τη διαχείριση των αδενοκαρκινωμάτων παγκρέατος που αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία των νεοπλασιών του οργάνου. Υπάρχουν όμως και νεοπλάσματα που προέρχονται από την ενδοκρινή μοίρα του οργάνου που συνολικά χαρακτηρίζονται ως νευροενδοκρινικοί όγκοι παγκρέατος. Τα νεοπλάσματα αυτά συνήθως αντιμετωπίζονται πλήρως με χειρουργική εξαίρεση και η πρόγνωση των ασθενών είναι ιδιαίτερα καλή. Ακόμη όμως και στις περιπτώσεις υποτροπής της νόσου υπάρχει ξανά η δυνατότητα του χειρουργείου για τις περιπτώσεις εντοπισμένων μεταστάσεων αλλά και στοχευουσών θεραπειών ή ραδιοφαρμάκων που προσφέρουν σημαντική αύξηση της επιβίωσης των ασθενών.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν ενθαρρυντικά μηνύματα για αυτή τη δύσκολη νόσο και πραγματικά αντανακλώνται στη μικρή αύξηση της επιβίωσης για τον καρκίνο παγκρέατος που καταγράφηκε σε πρόσφατα δημοσιευμένη επιδημιολογική μελέτη από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Είναι σημαντικό λοιπόν, να γνωρίζουμε τα πιθανά συμπτώματα της και να απευθυνόμαστε σε εξειδικευμένα κέντρα αντιμετώπισης του καρκίνου παγκρέατος καθώς με τον τρόπο αυτό μπορεί να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό θεραπευτικό αποτέλεσμα για τη νόσο.

Διαβάστε επίσης:

Καρκίνος: Επιτέλους, πλήρης πρόσβαση στις γονιδιακές εξετάσεις για τις μεταλλάξεις BRCA 1 και 2

5 + 1 συνήθειες που μπορούν να σε «σώσουν» από την εμφάνιση καρκίνου

Τελευταία τροποποίηση στις 14/11/2022 - 16:27
  • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΕΑΣ
  • ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΕΑΣ
  • ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  • ΠΑΓΚΡΕΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επίσκεψη Θάνου Πλεύρη στο νοσοκομείο "Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ"
Επίσκεψη Θάνου Πλεύρη στο νοσοκομείο "Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ" 11 Νοεμβρίου 2022
«Καμπανάκι» των ειδικών για την κοσμοσυρροή στη Black Friday- Σύσταση για μάσκες στα πολυκαταστήματα 14 Νοεμβρίου 2022
«Καμπανάκι» των ειδικών για την κοσμοσυρροή στη Black Friday- Σύσταση για μάσκες στα πολυκαταστήματα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παρέμβαση της Brains I.C.S στο συνέδριο του Economist: «Η μάχη κατά του καρκίνου ξεκινά πολύ πριν από το νοσοκομείο»
Επικαιρότητα
30/04/2026 - 03:37

Παρέμβαση της Brains I.C.S στο συνέδριο του Economist: «Η μάχη κατά του καρκίνου ξεκινά πολύ πριν από το νοσοκομείο»

Τέσσερα χρόνια ΕΔΙΜΟ: Το πρωτοπόρο πρόγραμμα έρευνας που αλλάζει την ογκολογία στην Ελλάδα
Υγεία
28/04/2026 - 17:36

Τέσσερα χρόνια ΕΔΙΜΟ: Το πρωτοπόρο πρόγραμμα έρευνας που αλλάζει την ογκολογία στην Ελλάδα

6ο Ετήσιο Συνέδριο για τον Καρκίνο: Προκλήσεις, πολιτικές και η ανάγκη για συνεργασία
Pharma News
27/04/2026 - 21:59

6ο Ετήσιο Συνέδριο για τον Καρκίνο: Προκλήσεις, πολιτικές και η ανάγκη για συνεργασία

Economist- Γεωργιάδης: Στο επίκεντρο των πολιτικών για τον καρκίνο βρίσκεται ο ασθενής
Πολιτική Υγείας
22/04/2026 - 11:55

Economist- Γεωργιάδης: Στο επίκεντρο των πολιτικών για τον καρκίνο βρίσκεται ο ασθενής

Καρκίνος του όρχεος: Υψηλά ποσοστά ίασης υπό την προϋπόθεση της έγκαιρης διάγνωσης
Υγεία
21/04/2026 - 20:57

Καρκίνος του όρχεος: Υψηλά ποσοστά ίασης υπό την προϋπόθεση της έγκαιρης διάγνωσης

Μήνας ευαισθητοποίησης για τους καρκίνους κεφαλής & τραχήλου και των όρχεων ο Απρίλιος
Patient Talk
21/04/2026 - 17:02

Μήνας ευαισθητοποίησης για τους καρκίνους κεφαλής & τραχήλου και των όρχεων ο Απρίλιος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Fitspiration: Όταν οι αναρτήσεις παρότρυνσης για εκγύμναση βλάπτουν την ψυχική υγεία των νέων
Fitness
04/05/2026 - 12:00
Κατάποση αντικειμένων από παιδιά: Τα σωτήρια αντανακλαστικά
Υγεία
04/05/2026 - 11:27
ΠΟΕΔΗΝ: SOS εκπέμπει το νοσοκομείο Λήμνου - Χωρίς αναισθησιολόγο και βασικές ειδικότητες
Πολιτική Υγείας
04/05/2026 - 11:00
Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης εντοπίζει τον καρκίνο στο πάγκρεας 3 χρόνια πριν την κλινική διάγνωση
Digital Health
04/05/2026 - 10:00
Αύξηση των επιθέσεων σε υγειονομικές δομές εν μέσω πολέμων
Πολιτική Υγείας
04/05/2026 - 09:00
Συρροή κρουσμάτων χανταϊού σε κρουαζιερόπλοιο- Τρεις θάνατοι
Υγεία
04/05/2026 - 07:57
Ψυχική υγεία στο σχολείο: Στο επόμενο στάδιο η συνεργασία Υπουργείου Παιδείας και πρωτοβουλίας CAMHI
Ψυχική Υγεία
01/05/2026 - 13:54
Άρθρο: Τα διαχρονικά προβλήματα των ΜΕΘ και οι προϋποθέσεις για την αναβάθμισή τους
Health Talk
01/05/2026 - 13:24
Άσθμα: Αίτια εμφάνισης, συμπτώματα και τρόποι αντιμετώπισης
Health Talk
01/05/2026 - 13:06
Παγκόσμια Ημέρα Αξονικής Σπονδυλοαρθρίτιδας: Η χρόνια αόρατη νόσος που αλλάζει ζωές
Patient Talk
01/05/2026 - 12:39
Πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο «Μεταξά» η πρώτη ρομποτική επέμβαση θωρακοχειρουργικής στο ΕΣΥ
Υγεία
01/05/2026 - 12:13
Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: Η δύσκολη καθημερινότητα με την αόρατη αγκυλοποιητική σπονδυλοαρθρίτιδα
Patient Talk
30/04/2026 - 16:42
Γεωργιάδης για την παιδίατρο: «Έκανε πέντε μέρες εφημερία on call, από το σπίτι της - Δεν θα γίνει ΕΔΕ»
Πολιτική Υγείας
30/04/2026 - 15:51
Γιατί ο εγκέφαλός μας «στρέφεται εναντίον μας» όταν τσακωνόμαστε
Ψυχική Υγεία
30/04/2026 - 15:24
Θεμιστοκλέους: «Την επόμενη εβδομάδα η προκήρυξη για 1.000 μόνιμες θέσεις γιατρών στα νοσοκομεία της χώρας»
Πολιτική Υγείας
30/04/2026 - 14:19
Εμβολιασμοί ενηλίκων: Τα πιο απλά και αποτελεσματικά μέσα πρόληψης και προστασίας
Υγεία
30/04/2026 - 13:34
Γεωργιάδης: «Άνοιξαν όλες οι κατηγορίες για την διανομή των ΦΥΚ από ιδιωτικά φαρμακεία»
Πολιτική Υγείας
30/04/2026 - 12:58
Χουλιάρα από το Φόρουμ των Δελφών: «Σε μη βιώσιμα επίπεδα το clawback και το rebate»
Pharma Policy
30/04/2026 - 12:26
Περισσότερα από 150 παιδιά έχουν τραυματιστεί το πρώτο τρίμηνο οδηγώντας ηλεκτρικά πατίνια
Υγεία
30/04/2026 - 11:38
Διεθνής έρευνα για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στην υγεία: Κρίση που βαθαίνει όλο και πιο πολύ
Υγεία
30/04/2026 - 11:03
Μελάνωμα: Πέντε «γκρίζες ζώνες» και απλοί τρόποι αποτροπής ενός ηλιακού εγκαύματος την άνοιξη
Health Talk
30/04/2026 - 10:36
Πατούλης για δημογραφικό: «Εθνική και ευρωπαϊκή πρόκληση για το μέλλον των κοινωνιών»
Επικαιρότητα
30/04/2026 - 10:11
Η εμμηνόπαυση γερνάει ανομοιόμορφα τα όργανα του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος
Υγεία
30/04/2026 - 09:43
Η ΕΝΑΣΕΛ στη Βουλή: «Η ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων των ασθενών περνά μέσα από τη θεσμική συμμετοχή»
Patient Talk
30/04/2026 - 08:47
Παρεμβάσεις σε κυβέρνηση, κόμματα και φορείς από τους εργαζόμενους για το μέλλον των κέντρων πρόληψης
Ψυχική Υγεία
30/04/2026 - 07:22
Παρέμβαση της Brains I.C.S στο συνέδριο του Economist: «Η μάχη κατά του καρκίνου ξεκινά πολύ πριν από το νοσοκομείο»
Επικαιρότητα
30/04/2026 - 03:37
Ο Νίκος Παπανδρέου υποψήφιος για το βραβείο One Health
Επικαιρότητα
30/04/2026 - 00:02
Όταν οι αμυγδαλές δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από τα οφέλη τους
Health Talk
29/04/2026 - 23:46
Η Γερμανία από το 2028 θα επιβάλει φόρο στα αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 23:18
Ραντεβού και σε μονάδες Ψυχικής Υγείας με λίγα «κλικ» μέσω του myHealth app
Πολιτική Υγείας
29/04/2026 - 23:01

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ψυχική υγεία στο σχολείο: Στο επόμενο στάδιο η συνεργασία Υπουργείου Παιδείας και πρωτοβουλίας CAMHI
Ψυχική Υγεία
01/05/2026 - 13:54
Παγκόσμια Ημέρα Αξονικής Σπονδυλοαρθρίτιδας: Η χρόνια αόρατη νόσος που αλλάζει ζωές
Patient Talk
01/05/2026 - 12:39
Άσθμα: Αίτια εμφάνισης, συμπτώματα και τρόποι αντιμετώπισης
Health Talk
01/05/2026 - 13:06
Άρθρο: Τα διαχρονικά προβλήματα των ΜΕΘ και οι προϋποθέσεις για την αναβάθμισή τους
Health Talk
01/05/2026 - 13:24
Αύξηση των επιθέσεων σε υγειονομικές δομές εν μέσω πολέμων
Πολιτική Υγείας
04/05/2026 - 09:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo