ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα κεντρικά χειρουργεία του Γ.Ν.Ε. "Θριάσιο" εγκαινίασε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

Πολιτική Υγείας
Τα κεντρικά χειρουργεία του Γ.Ν.Ε. "Θριάσιο" εγκαινίασε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης
Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης εγκαινίασε σήμερα την ανακαινισμένη πτέρυγα των κεντρικών χειρουργείων του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο». Πρόκειται για δωρεά των Αθανάσιου & Μαρίνας Μαρτίνου συνολικού ύψους 4.800.000 ευρώ.
Δευτέρα, 04/04/2022 - 16:10
News4Health Team News4Health Team

Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος Κωνσταντίνο και παρέστησαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Μ. Γκάγκα, η Υφυπουργός Υγείας Ζ. Ράπτη, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Θ. Μπούρας, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γ. Κώτσηρας, ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χ. Ροϊλός, ο Διοικητής του νοσοκομείου Δ. Αντωνίου, βουλευτές, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου.

Η πρόθεση της δωρεάς από τους μεγάλους δωρητές εκφράστηκε το 2017, οπότε και άρχισαν οι προετοιμασίες υλοποίησης του εγχειρήματος.

Η κατασκευή του έργου ξεκίνησε εν μέσω πανδημίας, το Νοέμβριο του 2020, και ολοκληρώθηκε το Μάρτιο του 2022.

Το ΓΝΕ «Θριάσιο» έχει αποκτήσει τις πλέον σύγχρονες χειρουργικές αίθουσες παρέχοντας, στους ασθενείς υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε:

«Οι ευχαριστίες μας για τη δωρεά έχει να κάνει με το γεγονός ότι σε μια κρίσιμη καμπή για την Υγεία, υπήρξαν άνθρωποι, όπως ο κ. κύριος Μαρτίνος, ο οποίος μας κάνει μια δωρεά που μας δίνει τη δυνατότητα να αναβαθμίσουμε το Νοσοκομείο. Και αυτή η δωρεά ήταν ένα προσωπικό του στοίχημα. Γιατί είδα την πορεία, δεν συνέβαλε απλώς οικονομικά σε αυτό το έργο, αλλά συμμετείχε σε όλο αυτό το εγχείρημα και σήμερα είμαστε εδώ και μπορούμε να ανακοινώσουμε στους πολίτες της περιοχής ότι αναβαθμίζουμε τα χειρουργεία, παράλληλα δίνονται και άλλες δυνατότητες και μέσα από το ενεργειακό πρόγραμμα, που ανακοινώσαμε προ ολίγων ημερών με την Αν. Υπουργό Μίνα Γκάγκα και με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, και με τα κονδύλια που θα έρθουν από το ΕΣΠΑ και από Ταμείο Ανάκαμψης.

Διότι εδώ είναι το κρίσιμο σημείο το οποίο πρέπει να μας απασχολήσει κυρίαρχα από εδώ και πέρα. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι οι άνθρωποι που εργάζονται στο ΕΣΥ και οι υποδομές του με κεντρικό άξονα τον Ασθενή. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Θα πρέπει να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ήδη μέσα σε αυτό το έτος, τους δύο επόμενους μήνες, έχουμε προκήρυξη για τις θέσεις 700 ιατρών, 910 λοιπού προσωπικού και 4000 νοσηλευτών. Άρα είναι κυρίαρχο θέμα η ενίσχυση του ΕΣΥ, όπως επίσης είναι κυρίαρχο θέμα και να αποτυπωθεί το «ευχαριστώ» στους ανθρώπους, που βρέθηκαν όλο αυτό το διάστημα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με οικονομικά κίνητρα και κίνητρα εξέλιξης τα οποία θα δοθούν και θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Είναι, επίσης, οι υποδομές για τις οποίες έχουν διασφαλιστεί- εκτός από τις πολύ σημαντικές δωρεές που γίνονται- 1,5 δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα 350 εκατομμύρια είναι για τα Νοσοκομεία και τα 250 εκ. για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ενώ ξεχωριστά είναι για τη ψηφιοποίηση και άλλα έργα. Και επιπλέον είναι και το σκέλος των ξεχωριστών πράξεων από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας.

Σε όλο αυτό το πλαίσιο, προφανώς θα αλλάξουν και πολλά που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία. Και οφείλω να πω ότι δεν μπορεί κανένας Υπουργός Υγείας- και όποιος το πει θα υποκρίνεται- να πει ότι είναι περήφανος για ό,τι άφησε πίσω του. Πρέπει να δούμε το πρόβλημα κατάματα. Το πρόβλημα, λοιπόν, είναι ότι η ενίσχυση πρέπει να είναι στις υποδομές, πρέπει να είναι στους ανθρώπους και πρέπει να είναι και στη λειτουργία. Και εκεί αντιλαμβάνομαι ότι θα υπάρξουν μειοψηφίες και μέσα στα νοσοκομεία, που όλο αυτό το διάστημα, στην πραγματικότητα βολεύονταν με την υπάρχουσα κατάσταση. Γνωρίζουμε ότι οι αποφάσεις μας θα είναι προς όφελος του ασθενούς και προς όφελος των εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε σε καμία οργανωμένη μειοψηφία η οποία τόσα χρόνια κρατάει αυτό το σύστημα με αποτέλεσμα να μην αναδεικνύει τις δυνατότητες που έχει. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους- το λοιπό προσωπικό, τους νοσηλευτές, τους ιατρούς- όχι μόνο για αυτά τα δύο χρόνια της πανδημίας. Αυτά τα δύο χρόνια ενδεχομένως ανέδειξαν περισσότερο ένα έργο που γίνεται συνολικά και αδικούμε τις γυναίκες και τους άντρες του ΕΣΥ όταν αναφερόμαστε μόνο στην περίοδο της πανδημίας. Με πολύ μεγάλα προβλήματα μέσα στη 10ετή οικονομική κρίση έδιναν τις μάχες και ήρθε η ώρα οι αποφάσεις μας να έχουν γνώμονα την καλύτερη δυνατή παρεχόμενη υπηρεσία από τους ίδιους. Επιτέλους να καταλάβουν ότι τους αναγνωρίζουμε τη μάχη που δίνουν μέσα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ευχαριστούμε σήμερα τον Θανάση Μαρτίνο και στο πρόσωπό του όλους τους ευεργέτες στο ΕΣΥ, γιατί αυτές οι δωρεές οι οποίες γίνονται είναι απαραίτητες για τη συνολική αναβάθμιση του συστήματος. Και να ξέρετε ότι και με τα λάθη που μπορεί να κάνουμε και με τις πολιτικές που έχουμε και με τον αγώνα που κάνουμε, ο γνώμονάς μας θα είναι ο Ασθενής και αυτοί οι οποίοι τον υπηρετούν».

Ο κ. Μαρτίνος δήλωσε:

«Είναι μία σημαντική στιγμή για εμένα και τη σύζυγό μου που λείπει στην Αμερική που εγκαινιάζουμε αυτό το έργο μετά από δύο χρόνια. Είμαστε περήφανοι γι αυτό το έργο και ευχαριστώ τον Διοικητή για την άψογη συνεργασία. Μάλιστα μου ζήτησε και είναι και ο πρώτος, μια εικόνα για να βάλουν στα χειρουργεία και διάλεξα υο αντίγραφο της Παναγίας της Πορταΐτισσας που είναι θαυματουργή εικόνα του Αγίου Όρους και εύχομαι να κάνει πολλά θαύματα για τους ασθενείς».

Ο κ. Αντωνίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο και την κυρία Μαρτίνου για αυτήν την μεγάλη δωρεά , αλλά και τη συνολική προσφορά τους στο νοσοκομείο μας.

Πλέον το Θριάσιο νοσοκομείο έχει αποκτήσει τις πιο σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις για το ΕΣΥ όσον αφορά στα χειρουργεία. Τις θερμές μου ευχαριστίες επίσης και σε όλους όσους συντέλεσαν στην υλοποίηση αυτού του μεγάλου και δύσκολου έργου, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα τις ανάγκες των ασθενών για χειρουργικές επεμβάσεις με πλήρη ασφάλεια και αποδοτικότητα εν μέσω πανδημίας».

  • ΘΡΙΑΣΙΟ
  • ΠΛΕΥΡΗΣ
  • ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέταρτη δόση: Ποιους πληθυσμούς θα βοηθήσει η έγκριση από τον FDA
Τέταρτη δόση: Ποιους πληθυσμούς θα βοηθήσει η έγκριση από τον FDA 04 Απριλίου 2022
Αλλάζει η ΠΦΥ: Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Γιατρός για όλους» 04 Απριλίου 2022
Αλλάζει η ΠΦΥ: Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Γιατρός για όλους»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κινητοποίηση των εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο για την υποστελέχωσή του, την Πέμπτη 4 Ιουνίου
Πολιτική Υγείας
03/06/2026 - 11:09

Κινητοποίηση των εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο για την υποστελέχωσή του, την Πέμπτη 4 Ιουνίου

Εργαζόμενοι στο Θριάσιο: «Η αναγνώριση δεν είναι χειροκροτήματα αλλά αυξήσεις και μόνιμες προσλήψεις»
Πολιτική Υγείας
22/05/2026 - 17:03

Εργαζόμενοι στο Θριάσιο: «Η αναγνώριση δεν είναι χειροκροτήματα αλλά αυξήσεις και μόνιμες προσλήψεις»

Εργαζόμενοι στο Θριάσιο: «Σταγόνα στον ωκεανό» οι προσλήψεις 1.654 νοσηλευτών
Πολιτική Υγείας
18/04/2026 - 00:07

Εργαζόμενοι στο Θριάσιο: «Σταγόνα στον ωκεανό» οι προσλήψεις 1.654 νοσηλευτών

Θεμιστοκλέους: Για πρώτη φορά μειώθηκαν οι χρόνοι αναμονής για χειρουργείο στο ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
18/03/2026 - 16:01

Θεμιστοκλέους: Για πρώτη φορά μειώθηκαν οι χρόνοι αναμονής για χειρουργείο στο ΕΣΥ

Επεμβατική ακτινολογία: Ανακούφιση του πόνου και 50% λιγότερα χειρουργεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου
Υγεία
09/03/2026 - 13:00

Επεμβατική ακτινολογία: Ανακούφιση του πόνου και 50% λιγότερα χειρουργεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου

Οι εργαζόμενοι στο «Θριάσιο» καταγγέλλουν τις ελλείψεις στην παιδιατρική κλινική και τις συνθήκες εφημέρευσης
Επικαιρότητα
03/03/2026 - 18:09

Οι εργαζόμενοι στο «Θριάσιο» καταγγέλλουν τις ελλείψεις στην παιδιατρική κλινική και τις συνθήκες εφημέρευσης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δράση προληπτικών εξετάσεων από τις Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στη Δυτική Αθήνα
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 17:38
Ακόμα και σε κατάθλιψη μπορούν να οδηγήσουν οι πτώσεις στην τρίτη ηλικία
Υγεία
05/06/2026 - 16:44
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Οι αστικοί κήποι ασπίδα απέναντι στην κλιματική κρίση
Επικαιρότητα
05/06/2026 - 16:06
Έρχεται το «χάπι της νύχτας» για το ροχαλητό και την υπνική άπνοια
Health Talk
05/06/2026 - 15:42
Γεωργιάδης: «Το "βραχιολάκι" επεκτείνεται και οι εφημερίες στα νοσοκομεία βελτιώνονται»
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 14:36
Δύο ερευνήτριες της Οξφόρδης δουλεύουν στα πρότυπα του εμβολίου κατά της Covid-19 για τον Έμπολα
Υγεία
05/06/2026 - 14:01
Βραβείο «γυναικείας επιχειρηματικότητας και ηγεσίας» στην Ιουλία Τσέτη από το ΕΒΕΑ
Pharma News
05/06/2026 - 13:46
Νέοι κανόνες υγιεινής στα σχολικά κυλικεία στο πλαίσιο της Εθνικής Δράσης κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 13:28
«Δεν είναι ντροπή»: WinCancer και ΕΥΔΑΠ φέρνουν την πρόληψη στους χώρους εργασίας
Patient Talk
05/06/2026 - 12:54
Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ τιμήθηκε από το ΕΒΕΑ με το βραβείο «Επιχειρηματικής Παράδοσης και Προόδου»
Pharma News
05/06/2026 - 12:27
Οι ενιαίες προϋποθέσεις για την ένταξη νοσηλευτών, βοηθών νοσηλευτών και διασωστών στα ΒΑΕ
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 11:49
Οστεοπόρωση στους άνδρες: Επιπτώσεις και πρόληψη
Health Talk
05/06/2026 - 11:22
Συστάσεις από την Κομισιόν στην Ελλάδα για τον προσωπικό ιατρό και τις υψηλές ιδιωτικές δαπάνες υγείας
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 11:04
Συστάσεις Γεωργιάδη σε διοίκηση και εργαζόμενους στο Γ.Ν. Καβάλας: «Να κοπούν μαχαίρι οι αντιπαραθέσεις»
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 10:29
Νέα μελέτη συσχετίζει την κατανάλωση φυτικών ινών με χαμηλότερο κίνδυνο Αλτσχάιμερ
Διατροφή
05/06/2026 - 10:01
Νέο αντιανδρογόνο στη θεραπευτική φαρέτρα για τον μη μεταστατικό καρκίνο του προστάτη
Υγεία
05/06/2026 - 09:36
Σύλλογος Φλόγα: Έως 90 παιδιά διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα με όγκο εγκεφάλου!
Patient Talk
04/06/2026 - 17:52
Γεωργιάδης από Θεσσαλονίκη: «Το Ιπποκράτειο είναι μακράν ο ηγέτης των μεταμοσχεύσεων στη Βόρεια Ελλάδα»
Πολιτική Υγείας
04/06/2026 - 17:34
Έκθεση KPMG: Ελληνική πρωτιά στη μείωση της κατανάλωσης λαθραίων τσιγάρων και το 2025
Επικαιρότητα
04/06/2026 - 16:53
Μελέτη της Κομισιόν για την ασφάλεια και την καλή διαβίωση των ζώων κατά τη μεταφορά τους
Pet
04/06/2026 - 16:19
ΕΕΣ και ΣΦΦΕ στη Λευκάδα για την κοινωνική πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε»
Pharma News
04/06/2026 - 16:01
Η Novo Nordisk στο BeWell Festival το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ
Pharma News
04/06/2026 - 15:44
Θεμιστοκλέους: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα συμβάλει σημαντικά στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας»
Πολιτική Υγείας
04/06/2026 - 15:21
Καρκίνος του προστάτη: Αντιμετώπιση με σύγχρονη ρομποτική τεχνική
Health Talk
04/06/2026 - 14:49
Προειδοποίηση από το ECDC για εξάπλωση στην Ελλάδα κουνουπιού που είναι φορέας της ιαπωνικής εγκεφαλίτιδας
Υγεία
04/06/2026 - 14:16
Στρατηγική συνεργασία του Ωνάσειου Νοσοκομείου με το 251 ΓΝΑ
Υπηρεσίες Υγείας
04/06/2026 - 13:58
Medochemie: 50 χρόνια προσφοράς στον χώρο του φαρμάκου
Pharma News
04/06/2026 - 13:37
Δέκα τροφές που κάνουν τον εγκέφαλο να παίρνει περισσότερες... στροφές
Διατροφή
04/06/2026 - 13:04
Ο ΙΣΑ ζητάει άμεση εξόφληση των ιατρών, που συμμετέχουν στο «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» για τα καρδιαγγειακά νοσήματα
Πολιτική Υγείας
04/06/2026 - 12:38
Ο ΕΕΣ γιορτάζει 149 έτη προσφοράς με μεγάλη εθελοντική αιμοδοσία στο Σύνταγμα
Επικαιρότητα
04/06/2026 - 12:12

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα μελέτη συσχετίζει την κατανάλωση φυτικών ινών με χαμηλότερο κίνδυνο Αλτσχάιμερ
Διατροφή
05/06/2026 - 10:01
Συστάσεις Γεωργιάδη σε διοίκηση και εργαζόμενους στο Γ.Ν. Καβάλας: «Να κοπούν μαχαίρι οι αντιπαραθέσεις»
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 10:29
Συστάσεις από την Κομισιόν στην Ελλάδα για τον προσωπικό ιατρό και τις υψηλές ιδιωτικές δαπάνες υγείας
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 11:04
Οι ενιαίες προϋποθέσεις για την ένταξη νοσηλευτών, βοηθών νοσηλευτών και διασωστών στα ΒΑΕ
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 11:49
Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ τιμήθηκε από το ΕΒΕΑ με το βραβείο «Επιχειρηματικής Παράδοσης και Προόδου»
Pharma News
05/06/2026 - 12:27
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo