ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα κεντρικά χειρουργεία του Γ.Ν.Ε. "Θριάσιο" εγκαινίασε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

Πολιτική Υγείας
Τα κεντρικά χειρουργεία του Γ.Ν.Ε. "Θριάσιο" εγκαινίασε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης
Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης εγκαινίασε σήμερα την ανακαινισμένη πτέρυγα των κεντρικών χειρουργείων του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο». Πρόκειται για δωρεά των Αθανάσιου & Μαρίνας Μαρτίνου συνολικού ύψους 4.800.000 ευρώ.
Δευτέρα, 04/04/2022 - 16:10
News4Health Team News4Health Team

Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος Κωνσταντίνο και παρέστησαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Μ. Γκάγκα, η Υφυπουργός Υγείας Ζ. Ράπτη, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Θ. Μπούρας, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γ. Κώτσηρας, ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χ. Ροϊλός, ο Διοικητής του νοσοκομείου Δ. Αντωνίου, βουλευτές, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου.

Η πρόθεση της δωρεάς από τους μεγάλους δωρητές εκφράστηκε το 2017, οπότε και άρχισαν οι προετοιμασίες υλοποίησης του εγχειρήματος.

Η κατασκευή του έργου ξεκίνησε εν μέσω πανδημίας, το Νοέμβριο του 2020, και ολοκληρώθηκε το Μάρτιο του 2022.

Το ΓΝΕ «Θριάσιο» έχει αποκτήσει τις πλέον σύγχρονες χειρουργικές αίθουσες παρέχοντας, στους ασθενείς υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε:

«Οι ευχαριστίες μας για τη δωρεά έχει να κάνει με το γεγονός ότι σε μια κρίσιμη καμπή για την Υγεία, υπήρξαν άνθρωποι, όπως ο κ. κύριος Μαρτίνος, ο οποίος μας κάνει μια δωρεά που μας δίνει τη δυνατότητα να αναβαθμίσουμε το Νοσοκομείο. Και αυτή η δωρεά ήταν ένα προσωπικό του στοίχημα. Γιατί είδα την πορεία, δεν συνέβαλε απλώς οικονομικά σε αυτό το έργο, αλλά συμμετείχε σε όλο αυτό το εγχείρημα και σήμερα είμαστε εδώ και μπορούμε να ανακοινώσουμε στους πολίτες της περιοχής ότι αναβαθμίζουμε τα χειρουργεία, παράλληλα δίνονται και άλλες δυνατότητες και μέσα από το ενεργειακό πρόγραμμα, που ανακοινώσαμε προ ολίγων ημερών με την Αν. Υπουργό Μίνα Γκάγκα και με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, και με τα κονδύλια που θα έρθουν από το ΕΣΠΑ και από Ταμείο Ανάκαμψης.

Διότι εδώ είναι το κρίσιμο σημείο το οποίο πρέπει να μας απασχολήσει κυρίαρχα από εδώ και πέρα. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι οι άνθρωποι που εργάζονται στο ΕΣΥ και οι υποδομές του με κεντρικό άξονα τον Ασθενή. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Θα πρέπει να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ήδη μέσα σε αυτό το έτος, τους δύο επόμενους μήνες, έχουμε προκήρυξη για τις θέσεις 700 ιατρών, 910 λοιπού προσωπικού και 4000 νοσηλευτών. Άρα είναι κυρίαρχο θέμα η ενίσχυση του ΕΣΥ, όπως επίσης είναι κυρίαρχο θέμα και να αποτυπωθεί το «ευχαριστώ» στους ανθρώπους, που βρέθηκαν όλο αυτό το διάστημα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με οικονομικά κίνητρα και κίνητρα εξέλιξης τα οποία θα δοθούν και θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Είναι, επίσης, οι υποδομές για τις οποίες έχουν διασφαλιστεί- εκτός από τις πολύ σημαντικές δωρεές που γίνονται- 1,5 δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα 350 εκατομμύρια είναι για τα Νοσοκομεία και τα 250 εκ. για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ενώ ξεχωριστά είναι για τη ψηφιοποίηση και άλλα έργα. Και επιπλέον είναι και το σκέλος των ξεχωριστών πράξεων από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας.

Σε όλο αυτό το πλαίσιο, προφανώς θα αλλάξουν και πολλά που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία. Και οφείλω να πω ότι δεν μπορεί κανένας Υπουργός Υγείας- και όποιος το πει θα υποκρίνεται- να πει ότι είναι περήφανος για ό,τι άφησε πίσω του. Πρέπει να δούμε το πρόβλημα κατάματα. Το πρόβλημα, λοιπόν, είναι ότι η ενίσχυση πρέπει να είναι στις υποδομές, πρέπει να είναι στους ανθρώπους και πρέπει να είναι και στη λειτουργία. Και εκεί αντιλαμβάνομαι ότι θα υπάρξουν μειοψηφίες και μέσα στα νοσοκομεία, που όλο αυτό το διάστημα, στην πραγματικότητα βολεύονταν με την υπάρχουσα κατάσταση. Γνωρίζουμε ότι οι αποφάσεις μας θα είναι προς όφελος του ασθενούς και προς όφελος των εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε σε καμία οργανωμένη μειοψηφία η οποία τόσα χρόνια κρατάει αυτό το σύστημα με αποτέλεσμα να μην αναδεικνύει τις δυνατότητες που έχει. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους- το λοιπό προσωπικό, τους νοσηλευτές, τους ιατρούς- όχι μόνο για αυτά τα δύο χρόνια της πανδημίας. Αυτά τα δύο χρόνια ενδεχομένως ανέδειξαν περισσότερο ένα έργο που γίνεται συνολικά και αδικούμε τις γυναίκες και τους άντρες του ΕΣΥ όταν αναφερόμαστε μόνο στην περίοδο της πανδημίας. Με πολύ μεγάλα προβλήματα μέσα στη 10ετή οικονομική κρίση έδιναν τις μάχες και ήρθε η ώρα οι αποφάσεις μας να έχουν γνώμονα την καλύτερη δυνατή παρεχόμενη υπηρεσία από τους ίδιους. Επιτέλους να καταλάβουν ότι τους αναγνωρίζουμε τη μάχη που δίνουν μέσα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ευχαριστούμε σήμερα τον Θανάση Μαρτίνο και στο πρόσωπό του όλους τους ευεργέτες στο ΕΣΥ, γιατί αυτές οι δωρεές οι οποίες γίνονται είναι απαραίτητες για τη συνολική αναβάθμιση του συστήματος. Και να ξέρετε ότι και με τα λάθη που μπορεί να κάνουμε και με τις πολιτικές που έχουμε και με τον αγώνα που κάνουμε, ο γνώμονάς μας θα είναι ο Ασθενής και αυτοί οι οποίοι τον υπηρετούν».

Ο κ. Μαρτίνος δήλωσε:

«Είναι μία σημαντική στιγμή για εμένα και τη σύζυγό μου που λείπει στην Αμερική που εγκαινιάζουμε αυτό το έργο μετά από δύο χρόνια. Είμαστε περήφανοι γι αυτό το έργο και ευχαριστώ τον Διοικητή για την άψογη συνεργασία. Μάλιστα μου ζήτησε και είναι και ο πρώτος, μια εικόνα για να βάλουν στα χειρουργεία και διάλεξα υο αντίγραφο της Παναγίας της Πορταΐτισσας που είναι θαυματουργή εικόνα του Αγίου Όρους και εύχομαι να κάνει πολλά θαύματα για τους ασθενείς».

Ο κ. Αντωνίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο και την κυρία Μαρτίνου για αυτήν την μεγάλη δωρεά , αλλά και τη συνολική προσφορά τους στο νοσοκομείο μας.

Πλέον το Θριάσιο νοσοκομείο έχει αποκτήσει τις πιο σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις για το ΕΣΥ όσον αφορά στα χειρουργεία. Τις θερμές μου ευχαριστίες επίσης και σε όλους όσους συντέλεσαν στην υλοποίηση αυτού του μεγάλου και δύσκολου έργου, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα τις ανάγκες των ασθενών για χειρουργικές επεμβάσεις με πλήρη ασφάλεια και αποδοτικότητα εν μέσω πανδημίας».

  • ΘΡΙΑΣΙΟ
  • ΠΛΕΥΡΗΣ
  • ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέταρτη δόση: Ποιους πληθυσμούς θα βοηθήσει η έγκριση από τον FDA
Τέταρτη δόση: Ποιους πληθυσμούς θα βοηθήσει η έγκριση από τον FDA 04 Απριλίου 2022
Αλλάζει η ΠΦΥ: Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Γιατρός για όλους» 04 Απριλίου 2022
Αλλάζει η ΠΦΥ: Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Γιατρός για όλους»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θριάσιο: «Επικίνδυνη η υποστελέχωση σε ΜΕΘ και ΜΑΦ»
Πολιτική Υγείας
18/08/2026 - 20:19

Θριάσιο: «Επικίνδυνη η υποστελέχωση σε ΜΕΘ και ΜΑΦ»

Πυρκαγιά στη Σαλαμίνα: Τα νεότερα για την κατάσταση των εγκαυματιών
Επικαιρότητα
17/08/2026 - 08:13

Πυρκαγιά στη Σαλαμίνα: Τα νεότερα για την κατάσταση των εγκαυματιών

Η ΕΙΝΑΠ ζητεί παρεμβάσεις στο Νοσοκομείο Νίκαιας για τις οδοντιατρικά χειρουργεία σε άτομα με αυτισμό
Πολιτική Υγείας
16/07/2026 - 18:11

Η ΕΙΝΑΠ ζητεί παρεμβάσεις στο Νοσοκομείο Νίκαιας για τις οδοντιατρικά χειρουργεία σε άτομα με αυτισμό

ΙΣΠ για τα επεισόδια στο Θριάσιο: «Οι ιατροί δεν είναι σάκοι του μποξ»
Πολιτική Υγείας
09/07/2026 - 20:06

ΙΣΠ για τα επεισόδια στο Θριάσιο: «Οι ιατροί δεν είναι σάκοι του μποξ»

Καταγγελίες Γιαννάκου για βίαια επεισόδια στο ΚΥ Σπάτων και στο Θριάσιο Νοσοκομείο
Επικαιρότητα
08/07/2026 - 15:33

Καταγγελίες Γιαννάκου για βίαια επεισόδια στο ΚΥ Σπάτων και στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Κινητοποίηση των εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο για την υποστελέχωσή του, την Πέμπτη 4 Ιουνίου
Πολιτική Υγείας
03/06/2026 - 11:09

Κινητοποίηση των εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο για την υποστελέχωσή του, την Πέμπτη 4 Ιουνίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γεωργιάδης από Ρόδο: «Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου θα αναβαθμιστεί σε Κέντρο Υγείας»
Πολιτική Υγείας
21/08/2026 - 22:47
ΕΟΔΥ: Αναλυτικές οδηγίες προστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες
Υγεία
21/08/2026 - 22:12
Ειδική Αγωγή: Διευρύνεται η φυσικοθεραπευτική κάλυψη παιδιών και εφήβων από τον ΕΟΠΥΥ
Πολιτική Υγείας
21/08/2026 - 21:47
Μεγάλη δράση του ΕΕΣ για τους τετράποδους φίλους μας στο Σύνταγμα στις 26 Αυγούστου
Pet
21/08/2026 - 21:09
Παγκόσμια Ημέρα κατά των Κουνουπιών: Οι παρεμβάσεις της ΠΕ Ανατολικής Αττικής στις εστίες μόλυνσης
Πολιτική Υγείας
21/08/2026 - 20:43
Πύθωνας με το όνομα «Τζόντι Φόστερ» υποβλήθηκε σε ηλεκτροχημειοθεραπεία για καρκίνο
Επικαιρότητα
21/08/2026 - 20:09
Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε στη φωτιά που ξέσπασε στη Λήμνο
Επικαιρότητα
21/08/2026 - 19:36
ΓΝ Χανίων: Πρωτοποριακή επέμβαση σύμπλοκης αγγειοπλαστικής σε ασθενή υψηλού κινδύνου
Υγεία
21/08/2026 - 19:13
Μύθοι και αλήθειες για τα κατοικίδια και τις αλλεργίες - Συμπτώματα, προστασία και αντιμετώπιση
Health Talk
21/08/2026 - 18:48
Δωρεάν στοματικός έλεγχος για παιδιά 6 έως 12 ετών στο Κοινωνικό Οδοντιατρείο του Δήμου Αθηναίων
Πολιτική Υγείας
21/08/2026 - 18:26
Νέα ανάρτηση Γεωργιάδη: «Η θεαματική βελτίωση του ΕΣΥ στα νησιά είναι εμφανής...»
Πολιτική Υγείας
21/08/2026 - 18:03
ΠΟΕΔΗΝ: «Ώρα μηδέν» για το ΕΣΥ - Πανελλαδική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη ενόψει ΔΕΘ
Πολιτική Υγείας
21/08/2026 - 17:38
Άμεσος επαναπατρισμός βαρέως πάσχοντος Έλληνα από την Αττάλεια με τον συντονισμό του ΕΚΑΒ
Επικαιρότητα
21/08/2026 - 17:03
Έμπολα: Περισσότεροι από 2.500 οι νεκροί στο Κονγκό - Εξαπλώνεται εκθετικά η επιδημία
Υγεία
21/08/2026 - 16:37
Πάρκινσον: Νέα μελέτη συνδέει την κατοικία κοντά σε καθαριστήρια με αυξημένο κίνδυνο
Υγεία
21/08/2026 - 16:19
Καμπανάκι Τσακρή για το έντονο επιδημικό κύμα του ιού του Δυτικού Νείλου και την ελονοσία
Health Talk
21/08/2026 - 15:49
Το συστατικό των εσπεριδοειδών που «ανανεώνει» το γερασμένο ήπαρ – Τι έδειξε νέα μελέτη
Υγεία
21/08/2026 - 15:00
ΕΟΜ: Ουδέποτε έχει χαθεί μόσχευμα λόγω έλλειψης αίματος - Ανάρτηση Γεωργιάδη
Πολιτική Υγείας
21/08/2026 - 14:09
Αλτσχάιμερ: Το διοξείδιο του άνθρακα μπορεί να «καθαρίζει» τον εγκέφαλο από τις βλαβερές πρωτεΐνες
Υγεία
21/08/2026 - 14:00
Ιός του Δυτικού Νείλου: Ο ΕΟΔΥ προειδοποιεί για περισσότερα κρούσματα τις ερχόμενες εβδομάδες
Πολιτική Υγείας
21/08/2026 - 13:26
Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο ανθρώπων διαφορετικής γενιάς όταν συνεργάζονται
Ψυχική Υγεία
21/08/2026 - 13:00
Ιός Δυτικού Νείλου: Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο δημοσιογράφος Αντώνης Πανούτσος
Υγεία
21/08/2026 - 12:00
WOAH: Η Ελλάδα χώρα απαλλαγμένη από την πανώλη μικρών μηρυκαστικών
Πολιτική Υγείας
21/08/2026 - 11:28
Ο συνδυασμός που μπορεί να κάνει πιο επικίνδυνη την οδήγηση στους ηλικιωμένους
Υγεία
21/08/2026 - 11:00
Ποια ευρέως χρησιμοποιούμενα φάρμακα αυξάνουν τον κίνδυνο αφυδάτωσης και θερμοπληξίας
Υγεία
21/08/2026 - 10:00
Οι άνδρες με καρδιολογικά προβλήματα αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο και για καρκίνο
Υγεία
21/08/2026 - 09:00
Καιρός: Απομακρύνονται τα 40άρια, δύσκολες οι νύχτες μεταξύ 24 και 27 Αυγούστου
Επικαιρότητα
20/08/2026 - 22:59
Αεροψεκασμοί στους ορυζώνες Θεσσαλονίκης και Ημαθίας για την καταπολέμηση των κουνουπιών
Επικαιρότητα
20/08/2026 - 22:26
Δύναμη, ισορροπία, αντοχή και αντανακλαστικά στην τρίτη ηλικία - Τι αλλάζει και πόση άσκηση χρειαζόμαστε
Fitness
20/08/2026 - 21:53
Καταγγελία και ερωτήματα για το λουκέτο στις παραγωγικές μονάδες απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ
Πολιτική Υγείας
20/08/2026 - 20:49

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το ECDC προειδοποιεί: Αυξάνονται οι κίνδυνοι από τις ασθένειες που προκαλούν τα κουνούπια
Πολιτική Υγείας
20/08/2026 - 17:56
Χαρακόπουλος: «Το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας ενισχύεται σημαντικά με επιπλέον επικουρικό προσωπικό»
Πολιτική Υγείας
20/08/2026 - 18:19
Κονδύλι 1,16 εκ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου
Πολιτική Υγείας
20/08/2026 - 18:47
ΠΟΕΔΗΝ: Η βία κατά των υγειονομικών δεν μπορεί να γίνει ανεκτή
Πολιτική Υγείας
20/08/2026 - 19:11
Καταγγελία και ερωτήματα για το λουκέτο στις παραγωγικές μονάδες απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ
Πολιτική Υγείας
20/08/2026 - 20:49
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo