news4logo

  • Pharma News
  • Πολιτική Υγείας
  • Υγεία
  • Health News
  • Διατροφή
  • Ευ Ζην
  • Pet & Health
Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022

«Παίδων Πεντέλης»: Πόλεμος δηλώσεων μεταξύ Πλεύρη - Ξανθού

Γιώργος ΠαπαϊωάννουΓιώργος Παπαϊωάννου
389 0
«Παίδων Πεντέλης»: Πόλεμος δηλώσεων μεταξύ Πλεύρη - Ξανθού

«Πόλεμος δηλώσεων» έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Θάνο Πλεύρη και τον τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθό, μετά την προσφυγή του Υπουργού Υγείας κατά της απεργίας των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης».

Ειδικότερα, πρόσφατα αποφάσισε η κυβέρνηση να δημιουργήσει mega εμβολιαστικό κέντρο μέσα στο νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης» για τη διενέργεια εμβολιασμών COVID στα παιδιά άνω των 5 ετών. Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, τo νοσοκομείο θα συνέχιζε να δουλεύει κανονικά για νοσηλείες αλλά δε θα έκανε εφημερίες.

Αυτό είναι που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από πλευράς εργαζομένων, με αποτέλεσμα να απαντήσουν με απεργία. Από την πλευρά του, το Υπουργείο Υγείας κατέθεσε αγωγή για να κηρύξει την 24ωρη
απεργία των εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης ενάντια στο κλείσιμο της εφημερίας, παράνομη και καταχρηστική.

Ο Πλεύρης απάντησε στις δηλώσεις Ξανθού

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης με δηλώσεις τους απάντησε στα περί αθλιότητας για τα οποία έκανε λόγο ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, με αφορμή την προσφυγή κατά των εργαζομένων του «Παίδων Πεντέλης».

Ειδικότερα, ο Υπουργός Υγείας εξήγησε ότι η απεργία εμποδίζει και καθυστερεί τον εμβολιασμό πολλών παιδιών κατά της COVID.

«Ο κ. Ξανθός και ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως επιθυμούν λόγω της 24ωρης απεργίας να μη γίνουν ή να καθυστερήσουν τα άνω των 300 ραντεβού, που έχουν προγραμματιστεί για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών στο Παίδων Πεντέλης και τη μη λειτουργία κρίσιμων δομών εν μέσω πανδημίας. Ως Υπουργός Υγείας οφείλω να διασφαλίσω τη δημόσια Υγεία και την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στο ΕΣΥ. Η προσφυγή στη δικαιοσύνη για την κήρυξη της απεργίας παράνομης και καταχρηστικής είναι αυτονόητη για την προάσπιση της Υγείας των πολιτών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

Τι είχε πει ο Ξανθός

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, σχολίασε την προσφυγή Πλεύρη κατά της απεργίας των γιατρών του «Παίδων Πεντέλης» ως εξής:

 «Την ώρα της εξελισσόμενης υγειονομικής τραγωδίας στη χώρα και της κυβερνητικής πανωλεθρίας στον έλεγχο της πανδημίας, ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης αποφάσισε να ακολουθήσει την προσφιλή στον ίδιο - λόγω του ακροδεξιού του παρελθόντος - πολιτική «σιδηράς πυγμής» εναντίον των γιατρών του «Παίδων Πεντέλης», που αντιδρούν στην αναστολή της εφημερίας του νοσοκομείου και διεκδικούν να συνεχίσουν να προσφέρουν στη δημόσια παιδιατρική περίθαλψη. Η προσφυγή του στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να κηρυχθεί η σημερινή 24ωρη απεργία παράνομη και καταχρηστική, συνιστά πρωτοφανή αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κατήφορο που προκαλεί και προσβάλλει τους ανθρώπους του ΕΣΥ και όλη την κοινωνία. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει τώρα αυτή την αθλιότητα. Αλλιώς … «ο εξευτελισμός της θα γίνει τέλειος ….».

Health ανα Tag:
  • ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
  • ΠΛΕΥΡΗΣ
  • ΞΑΝΘΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μήνυμα Πλεύρη σε Διοικητές Νοσοκομείων: Να δείχνετε ανθρωπιά και όχι αδιαφορία στους ασθενείς

Μήνυμα Πλεύρη σε Διοικητές Νοσοκομείων: Να δείχνετε ανθρωπιά και όχι αδιαφορία στους ασθενείς

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης κατά τη σύσκεψη με όλους τους ΥΠΕαρχες της χώρας, ζήτησε από τις διοικήσεις των νοσοκομείων να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να μην παραμελούνται οι ασθενείς.

Γιώργος ΠαπαϊωάννουΓιώργος Παπαϊωάννου
Κραυγή αγωνίας των ασθενών για την έλλειψη γ-σφαιρίνης: Επιστολή στο Υπουργείο Υγείας

Κραυγή αγωνίας των ασθενών για την έλλειψη γ-σφαιρίνης: Επιστολή στο Υπουργείο Υγείας

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) με επιστολή της προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ζητά την άμεση λύση του προβλήματος για τους χρονίως πάσχοντες ασθενείς που χρειάζονται για την επιβίωσή τους Γ΄ σφαιρίνη, η οποία βρίσκεται σε έλλειψη από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ εδώ και αρκετό καιρό ενώ και μέσω ΙΦΕΤ η προμήθειά της γίνεται με το σταγονόμετρο.

Γιώργος ΠαπαϊωάννουNews4Health Team
Διαβεβαίωση Πλεύρη: «Δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσουν φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ»

Διαβεβαίωση Πλεύρη: «Δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσουν φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ»

Διαβεβαιώσεις ότι δε θα κλείσει κανένα φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ παρείχε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κατά τη σημερινή του επίσκεψη στον Οργανισμό.

Γιώργος ΠαπαϊωάννουNews4Health Team
Κατεπείγουσα έρευνα για τα αίτια θανάτου του 43χρονου στο «Παπανικολάου» ζήτησε ο Πλεύρης

Κατεπείγουσα έρευνα για τα αίτια θανάτου του 43χρονου στο «Παπανικολάου» ζήτησε ο Πλεύρης

Στην υπόθεση του θανάτου του 43χρονου στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», στη Θεσσαλονίκη, παρενέβη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πλεύρης ζήτησε τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας για να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του 43χρονου.

Γιώργος ΠαπαϊωάννουNews4Health Team

Newsroom

  • Ευλογιά των πιθήκων: Πώς μεταδίδεται και πόση ανησυχία πρέπει να μας προκαλεί

    20/05/2022 - 19:56
  • Μήνυμα Πλεύρη σε Διοικητές Νοσοκομείων: Να δείχνετε ανθρωπιά και όχι αδιαφορία στους ασθενείς

    20/05/2022 - 18:53
  • ΕΜΑ: Πράσινο φως για εννιά νέα φάρμακα

    20/05/2022 - 17:43
  • Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ ΕΚΑΒ και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

    20/05/2022 - 17:24
  • Κραυγή αγωνίας των ασθενών για την έλλειψη γ-σφαιρίνης: Επιστολή στο Υπουργείο Υγείας

    20/05/2022 - 16:37
  • H Novo Nordisk αναδεικνύει τα οφέλη των κλινικών μελετών μέσα από ερωτηματολόγιο στο οποίο απαντάνε επαγγελματίες υγείας

    20/05/2022 - 16:24
  • Μόσιαλος για ευλογιά των πιθήκων: Απαντά σε 13 κρίσιμα ερωτήματα και τον κίνδυνο νέας πανδημίας

    20/05/2022 - 16:20
  • Τα μικροθρεπτικά συστατικά βελτιώνουν τη συμπεριφορά και τη συναισθηματική απορρύθμιση παιδιών με ΔΕΠΥ

    20/05/2022 - 16:01
  • Στα 3.708 τα κρούσματα σήμερα και 423 επαναλοιμώξεις

    20/05/2022 - 15:31
  • Κυστική Ίνωση: Η Αναστασία κέρδισε μόνη της την μάχη, μας χρειάζεται για να κερδίσει τον πολεμο

    20/05/2022 - 15:19

news4

  • Pharma News
  • Πολιτική Υγείας
  • Υγεία
  • Health News
  • Διατροφή
  • Ευ Ζην
  • Pet & Health
  • Οι ειδήσεις της υγείας
  • ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

About Us

© 2019 NEWS4HEALTH. ALL RIGHTS RESERVED