ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορονοϊός: Στα 26 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Όμικρον, πού εντοπίζονται

Πολιτική Υγείας
Κορονοϊός: Στα 26 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Όμικρον, πού εντοπίζονται
Στα 26 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Όμικρον αλλά αναμένεται να αυξηθούν σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Ζαούτης από την εκδήλωση για την εξέλιξη της πανδημίας που πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΠΑ. Τα περισσότερα κρούσματα δεν σχετίζονται με ταξίδι όπως είπε, άρα ο ιός κυκλοφορεί στην κοινότητα.
Δευτέρα, 20/12/2021 - 14:35
— Photo: INTIME
Αγγελική Μαξούρη Αγγελική Μαξούρη

Ειδικότερα όπως είπε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ τα κρούσματα αυτά εντοπίζονται σε Κρήτη, Λακωνία, στην Αττική. Ειδικότερα σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες τα 10 κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική , τα 11 στην Κρήτη ( 8 στο Λασίθι) και τα υπόλοιπα στην Λακωνία.

Στην εκδήλωση του ΕΚΠΑ συμμετείχαν μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, οι οποίοι προσπάθησαν να διαφωτίσουν το κοινό απαντώντας σε ερωτήσεις που αφορούν την νόσο, τη πρόληψη και την θεραπεία της. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, θα παρουσιαστεί βίντεο της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ για τον εμβολιασμό.

Στην εισαγωγική ομιλία, ο Βασίλειος Γοργούλης, Καθηγητής Ιστολογίας, Δ/ντής Εργαστηρίου Ιστολογίας- Εμβρυολογίας, ανέφερε πως «πηγή του ιου Sars-COV 2 είναι η νυχτερόδα και όχι κάποιο εργαστηριακό πείραμα». Παράλληλα, ανέφερε πως «είναι δεκτή για δημοσίευση ελληνική μελέτη που δείχνει ότι, ο ιος όταν εισβάλλει στον οργανισμό προκαλει στα κύτταρα του πνευμόνων γήρανση (ανοσογήρανση)».

«Η κατάσταση στην Ευρώπη μας ανησυχεί, δείχνει την ταχεία διασπορά μιας νέας μετάλλαξης, η οποία ενδεχομένως θα οδηγήσει σε μια πανευρωπαϊκή επιδημία τεραστίων διαστάσεων. Είμαστε σε επιφυλακή και επαγρύπνηση για να παρθούν τυχόν περαιτέρω μέτρα αν χρειαστεί», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Τα 26 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον που έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα μέχρι στιγμής, δεν σχετίζονται όλα με ταξίδι στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Θεοκλή Ζαούτη, τα κρούσματα της Όμικρον στη χώρα αναμένεται να αυξηθούν κατά πολύ το επόμενο διάστημα. Τα περισσότερα κρούσματα δεν σχετίζονται με ταξίδι όπως είπε, άρα ο ιός κυκλοφορεί στην κοινότητα.

«Είναι ξεκάθαρη η συσχέτιση εμβολιαστικής κάλυψης και ιικού φορτίου. Η εικόνα θα ήταν πολύ καλή στη χώρα μας εάν δεν υπηρχε η διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον σε 90 μέχρι σήμερα κράτη. Υπάρχει πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα της Όμικρον όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία σε άλλες χώρες», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Τσιόδρας για επαναμολύνσεις

Σύμφωνα μάλιστα με τον Σωτήρη Τσιόδρα, εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον, έχουν αυξηθεί οι επαναμολύνσεις. Σημειώθηκε επίσης ότι αν υπάρχουν συμπτώματα ακόμη κι αν κάποιος έχει αντισώματα, πρέπει να κάνει rapid test ή PCR! Ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε επίσης πως «όταν έχουμε ένα κρούσμα σε μια οικογένεια, αυτομάτως θεωρούμε πιθανόν “θετικούς” και τα υπόλοιπα μελή της οικογένειας. Άρα γι αυτό έχει νόημα το self testing ειδικά την περίοδο των γιορτών όπως τώρα τα Χριστούγεννα». Η αναφορά του αυτή έρχεται ενώ υπάρχουν εισηγήσεις για test σε όλους όσους θα βγουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ή πάνε σε ρεβεγιόν, τα οποία ακόμη και οι εμβολιασμένοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους. Ανακοινώσεις αναμένονται έως την Τετάρτη.

Στην εισαγωγική ομιλία, ο Βασίλειος Γοργούλης, καθηγητής Ιστολογίας, Δ/ντής Εργαστηρίου Ιστολογίας- Εμβρυολογίας, ανέφερε πως «πηγή του ιού Sars-COV 2 (κορονοϊός) είναι η νυχτερίδα και όχι κάποιο εργαστηριακό πείραμα».

Οι επιστήμονες ξεκαθάρισαν ότι το DNA δεν «κινδυνεύει» από τα εμβόλια, τα οποία έχουν σώσει περισσότερες από 750.000 ζωές σε Ευρώπη και Αμερική.

Στην εκδήλωση, που συντονίζει ο Σωτήρης Τσιόδρας, συμμετέχουν μέλη της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, οι οποίοι απαντούν σε ερωτήσεις από το κοινό για την πανδημία, τη νόσο Covid-19 τη πρόληψη και την θεραπεία της.

Σύψας: Άσχημα νέα για τα μονοκλωνικά απέναντι στην Όμικρον

Η θεραπεία με ρεμντεσιβίρη δεν επηρεάζεται από τη νέα μετάλλαξη Όμικρον, πρόσθεσε ο κ. Σύψας, ο οποίος είπε πως στις θεραπείες απέναντι στην Όμικρον έχουμε καλά νέα και κακά νέα. Τα κακά νέα είναι για τα μονοκλωνικά αντισώματα. Μεγάλη μελέτη από την Πολωνία λέει, ότι από τα μονοκλωνικά διαθέσιμα σκευάσματα, μόνο ένα δουλεύει απέναντι στη μετάλλαξη Όμικρον. Τα αποτελέσματα στηρίχθηκαν σε πειράματα.

«Εφόσον επικρατήσει η Όμικρον τα μονοκλωνικά δεν θα δουλεύουν», επεσήμανε ο καθηγητής.

Τα συμπτώματα κοινού κρυολογήματος μπορεί να είναι Όμικρον

Νωρίτερα, παίρνοντας το λόγο ο καθηγητής Νίκος Σύψας ανέφερε τα συμπτώματα που θα πρέπει να μας υποψιάσουν για Covid, ενώ όπως είπε, μπορεί να έχουμε προσβληθεί ακόμη και από τη μετάλλαξη Όμικρον.

Τα συμπτώματα αυτά είναι: πυρετός, ξηρός βήχας, αγευσία και ανοσμία, δύσπνοια, γαστρεντερικές διαταραχές.

«Είναι συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά του κοινού κρυολογήματος. Όταν το άτομο είναι εμβολιασμένο όμως και νοσήσει από κορονοϊό, έχει συμπτώματα κοινού κρυολογημας χωρίς πυρετό! Τα συμπτώματα, λοιπόν, αλλάζουν βάσει των μεταλλάξεων. Τώρα με τη Όμικρον, στοιχειά από την Αγγλία δείχνουν ότι: πονοκέφαλος, πονόλαιμος, φτέρνισμα, βήχας, καταρροή, είναι τα σύμπτωμα της Covid. Στην περίπτωση αυτή ο ασθενής δεν θα πρέπει να λέει ότι έχω κοινό κρυολόγημα, αλλά Covid και να προχωρά σε εργαστηριακό έλεγχο. Κατά προτίμηση PCR μοριακό, αλλά και αντιγονικό Rapid Test», ανέφερε ο κ. Σύψας.

Οι βιταμίνες που λαμβάνουν συνήθως οι ασθενείς δεν βοηθούν. Τα σκευάσματα αυτά δεν έχουν θέση στη θεραπευτική μας φαρέτρα, πρόσθεσε ο Νίκος Σύψας. «Ο θεραπευτικός αλγόριθμος που εγκρίθηκε πρόσφατα είναι αναρτημένος και ο οποιοσδήποτε γιατρός μπορεί να έχει πρόσβαση για να πάρει καλές πληροφορίες για τον ασθενή του. Η κορτιζόνη δεν θα πρέπει να δίνεται εκτός ενδείξεων», είπε ο κ. Σύψας, «γιατί μπορεί να βλάψει παρά να βοηθήσει τους ασθενείς».

Μιλώντας για τη διάγνωση της Όμικρον ο καθηγητής Ιατρικής Μικροβιολογίας, Δ/ντής Εργαστηρίου Κλινικής Μικροβιολογίας, Αττικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Σπυρίδων Πουρνάρας, σημείωσε πως δεν υπάρχει τεστ στο εργαστήριο της γειτονιάς να μας αποδείξει εάν έχουμε προσβληθεί από Όμικρον. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί μόνο με γονιδιακό τεστ, το οποίο δεν είναι στο εμπόριο.

«Ωστόσο, υπάρχουν μοριακά τεστ που χρησιμοποιεί η Δανία, από τα οποία μπορεί να εξαχθεί πολύ γρήγορα το συμπέρασμα εάν υπάρχει η μετάλλαξη Όμικρον. Υπάρχει παγκόσμια τάση να χρησιμοποιηθούν ευρέως τα τεστ αυτά. Η Δανία έχει real time δεδομένα για τις μεταλλάξεις με τη χρήση αυτών των τεστ», σημείωσε ο καθηγητής.

Κοτανίδου: Πολύ καλά αποτελέσματα από τις ΜΕΘ

Στην ίδια εκδήλωση η Καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου, σημείωσε πως οι έλληνες εντατικολόγοι έχουν αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο της προκλήσεις των αυξημένων νοσηλειών σε ΜΕΘ.

Ως προς τη θεραπευτική αντιμετώπιση του κορονοϊού, η καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας, κα Αντωνία Κουτσούκου, σημείωσε πως η θεραπευτική αντιμετώπιση της Covid γίνεται στο νοσοκομείο και στις ΜΕΘ. Ο ασθενής που νοσηλεύεται στο σπίτι δεν θα πρέπει να λαμβάνει θεραπεία που μπορεί να του προκαλέσει ακόμη και προβλήματα, παρά να τον βοηθήσει, σημείωσε.

Λουκίδης: «Τα μονοκλωνικά δεν δίνονται σε ασθενείς που βρίσκονται σε νοσοκομείο»

Τα μονοκλωνικά αντισώματα πρέπει να δοθούν μέσα στις πρώτες 5 μέρες από την διάγνωση της Covid. Αιματολογικά νοσήματα, κακοήθειες, άνθρωποι σε βαριά ανοσοκαταστολή (μεταμοσχευμένοι) και οι έγκυες. Τα κριτήρια θα αλλάξουν τις επόμενες μέρες και θα υπάρξει διεύρυνση των ασθενών που θα μπορούν να τα λάβουν.

«Τα αποτελέσματα από τις 28 μέρες παρατήρησης των πρώτων ασθενών στην Ελλάδα, θα μας βοηθήσουν να βγάλουμε τα πρώτα δικά μας συμπεράσματα για την ανταπόκριση των Ελλήνων ασθενών στη θεραπεία», τόνισε.

Στην τοποθέτησή του, ο Γεράσιμος Σιάσος, καθηγητής Καρδιολογίας, Γ’ Καρδιολογική Κλινικήστο Νοσοκομείο Σωτηρία και Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, ανέφερε πως «έχουν νοσηλευτεί πανω από 4.000 ασθενείς στις πανεπιστημιακές κλινικες του Αττικόν, περίπου 1.000 ασθενείς στην πανεπιστημιακή ΜΕΘ του Ευαγγελισμού και 2000 στο Σωτηρία. Άλλοι 4.500 ασθενείς με Covid-19 εχουν νοσηλευτεί στο Λαϊκό, στο Ιπποκράτειο και στο Αλεξάνδρα».

Τσολιά: Το RNA εξαφανίζεται από τον οργανισμό μας λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής κα Μαρία Τσολιά εξήγησε τον μηχανισμό δράσης των mRNA εμβολίων και σημείωσε πως δεν παρεμβαίνουν στο DNA του οργανισμού μας, καθώς το RNA που περιέχουν τα εμβόλια αυτά παραμένει μόνο λίγες ώρες στον οργανισμό μας.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής, Βάνα Παπαευαγγέλου έκανε έκκληση σε όλους τους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν, ιδιαίτερα τώρα με την απειλή της Όμικρον. «Οι εμβολιασμένοι είναι προστατευμένοι απέναντι και στην μετάλλαξη Όμικρον. Δεδομένα που προκύπτουν από ελληνικές μελέτες το αποδεικνύουν αυτό», είπε.

«Το όφελος υπάρχει ακόμη και για τις ομάδες μικρού κινδύνου και όχι μόνο για τις μεγαλύτερες ηλικίες, όπου είναι αδιαμφισβήτητη η προστασία. 750.000 ζωές μόνο στην Ευρώπη και την Αμερική έχουν σωθεί χάρη στα εμβόλια», πρόσθεσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

«85% με 90% προστατεύει το εμβόλιο στο να μην χάσουμε ανθρώπινες ζωές σύμφωνα με ελληνικά δεδομένα. Από τους έφηβους που εμβολιάστηκαν στην Ελλάδα κανένα παιδί δεν κατέληξε σε ΜΕΘ», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης.

Παρενέργειες εμβολίων: Η πιο σοβαρή, η θρόμβωση με θρομβοπενία της AstraZeneca

Έχει παρατηρηθεί αναφυλακτική αντίδραση σε 1 με 2 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Η περίπτωση θρόμβωσης με θρομβοπενία σε γυναίκες… 12 περιπτώσεις ανά εκτατομμύριο πληθυσμού και αφορούν το εμβόλιο της AstraZeneca.

Απόλυτες αντενδείξεις για το εμβόλιο δεν υπάρχουν, παρά μόνο εάν κάποιος έχει κάνει κάποια σοβαρή αναφυλακτική αντίδραση στο παρελθόν, ή σε προηγούμενη δόση εμβολίου. Επίσης το ιστορικό θρόμβωσης με θρομβοπενία αποτελεί παράγοντα αντένδειξης. Αν κάποιος έχει ευαισθησίες σε κάποιο εμβόλιο, μπορεί να κάνει κάποιο άλλο εμβόλιο.

«Περισσότερα από 300 εμβόλια βρίσκονται σε κλινικές μελέτες σε όλο τον κόσμο και 24 ήδη κυκλοφορούν. Υπάρχει παγκόσμια προσπάθεια για να παραγωγή εμβολίων», ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και θάνατοι στις ΜΕΘ

Προσπαθούμε με σωστή χρήση των αντιβιοτικών να μειώσουμε τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Έχουμε ξεκινήσει με τη συνεργασία του ΕΟΔΥ εκπαίδευση του προσωπικού σε 10 μεγάλα νοσοκομεία, για τη μείωση του φαινομένου, είπε η καθηγήτρια Ενατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου.

«Είναι τεράστιο το πρόβλημα και μας απασχολεί επί χρόνια», πρόσθεσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, και συνέχισε: «Ελπίζουμε τα επόμενα χρόνια να έχουμε αποτελέσματα, καθώς οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις είναι σημαντικός παράγοντας νοσηρότητας και θνητότητας στις ΜΕΘ και συμβαίνει σε όλο τον κόσμο», είπε.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα εξής μέλη ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ:

Γοργούλης Βασίλειος, Καθηγητής Ιστολογίας, Δ/ντής Εργαστηρίου Ιστολογίας- Εμβρυολογίας

Ζαούτης Θεοκλής, Καθηγητής Παιδιατρικής, Β΄ Παιδιατρική Κλινική Νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, Πρόεδρος ΕΟΔΥ

Κοτανίδου Αναστασία, Καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Δ/ντρια Α΄ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας, Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Κουτσούκου Αντωνία, Καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Δ/ντρια Α΄ Πνευμονολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο Σωτηρία

Λάγιου Παγώνα, Καθηγήτρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Δ/ντρια Εργαστηρίου Υγιεινής Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής

Λουκίδης Στυλιανός, Καθηγητής Πνευμονολογίας, Β΄ Πνευμονολογική Κλινική, Αττικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Πρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας

Μπάσδρα Εφη, Καθηγήτρια Βιοχημείας-Εμβιομηχανικής, Εργαστήριο Βιολογικής Χημείας

Μπούμπας Δημήτριος, Καθηγητής Παθολογίας- Ρευματολογίας, Δ/ντής Δ΄ Παθολογικής Κλινικής, Αττικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Υπεύθυνος Γραφείου Εκπαίδευσης Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος ΚΕΣΥ

Παπαευαγγέλου Βασιλική, Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Δ/ντρια Γ Παιδιατρικής Κλινικής, Αττικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Πουρνάρας Σπυρίδων, Καθηγητής Ιατρικής Μικροβιολογίας, Δ/ντής Εργαστηρίου Κλινικής Μικροβιολογίας, Αττικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Σιάσος Γεράσιμος, Καθηγητής Καρδιολογίας, Γ Καρδιολογική Κλινική, Νοσοκομείο Σωτηρία, Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

Σύψας Νικόλαος, Καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας-Λοιμωξιολογίας, Εργαστήριο και Κλινική Παθολογικής Φυσιολογίας, Λαϊκό Νοσοκομείο

Τσακρής Αθανάσιος, Καθηγητής Μικροβιολογίας, Δ/ντής Εργαστηρίου Μικροβιολογίας, Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων ΕΚΠΑ

Τσιόδρας Σωτήριος, Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων, Δ' Παθολογική Κλινική, Αττικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Συντονιστής της Επιτροπής Δημόσια Υγείας και Αντιμετώπισης της Πανδημίας, Ιατρική Σχολή

Τσολιά Μαρία, Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Δ/ντρια Β' Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού

Live η εκδήλωση του ΕΚΠΑ

Τελευταία τροποποίηση στις 20/12/2021 - 14:40
  • ΖΑΟΥΤΗΣ
  • ΟΜΙΚΡΟΝ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
  • ΕΚΠΑ
  • ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επιβεβαίωση Πλεύρη: Εξετάζεται τεστ για όλους λόγω της «γιορτινής» Όμικρον
Επιβεβαίωση Πλεύρη: Εξετάζεται τεστ για όλους λόγω της «γιορτινής» Όμικρον 20 Δεκεμβρίου 2021
Rapid test για εμβολιασμένους: Από την τσέπη τους αν χρειαστεί στις γιορτές 20 Δεκεμβρίου 2021
Rapid test για εμβολιασμένους: Από την τσέπη τους αν χρειαστεί στις γιορτές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καύσωνες σε Ευρώπη και ΗΠΑ: Σκοτώνουν πολύ περισσότερους απ' όσους γνωρίζουμε
Υγεία
22/07/2025 - 17:04

Καύσωνες σε Ευρώπη και ΗΠΑ: Σκοτώνουν πολύ περισσότερους απ' όσους γνωρίζουμε

Καύσωνας: Τι πρέπει να προσέξουν οι καρδιοπαθείς και οι ευπαθείς ομάδες
Επικαιρότητα
21/07/2025 - 11:00

Καύσωνας: Τι πρέπει να προσέξουν οι καρδιοπαθείς και οι ευπαθείς ομάδες

Τα τελευταία δεδομένα για τις επιδημικές εξάρσεις του ιού του Δυτικού Νείλου
Υγεία
18/07/2025 - 16:21

Τα τελευταία δεδομένα για τις επιδημικές εξάρσεις του ιού του Δυτικού Νείλου

«Γέφυρα Τεχνολογίας» από το ΕΚΠΑ και επτά ιδρύματα - Η χρήση της στην Ιατρική και το φάρμακο
Digital Health
14/07/2025 - 13:46

«Γέφυρα Τεχνολογίας» από το ΕΚΠΑ και επτά ιδρύματα - Η χρήση της στην Ιατρική και το φάρμακο

Από το ΕΚΠΑ και Exeter, το πρώτο στην Ελλάδα κοινό προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Ιατρικής
Επικαιρότητα
11/07/2025 - 14:12

Από το ΕΚΠΑ και Exeter, το πρώτο στην Ελλάδα κοινό προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Ιατρικής

Πολλαπλό μυέλωμα: Νέες κατευθυντήριες οδηγίες για διάγνωση και θεραπεία
Health Talk
10/07/2025 - 14:00

Πολλαπλό μυέλωμα: Νέες κατευθυντήριες οδηγίες για διάγνωση και θεραπεία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανθρωπιστική αποστολή του Ωνασείου Νοσοκομείου στη Μαδαγασκάρη
Υπηρεσίες Υγείας
23/07/2025 - 00:09
Γιατί οι απαισιόδοξοι άνθρωποι είναι μοναδικοί στις αντιδράσεις τους - Τι δείχνουν οι «υπογραφές» στον εγκέφαλο
Ψυχική Υγεία
22/07/2025 - 20:48
Τα αντισυλληπτικά δεν αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του ήπατος
Υγεία
22/07/2025 - 19:56
Απλές συμβουλές για ποιοτικό ύπνο στον καύσωνα και τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού
Υγεία
22/07/2025 - 19:18
Medifirst και Αθηναϊκή Γενική Κλινική σε στρατηγική συνεργασία με τη Universal Life
Υπηρεσίες Υγείας
22/07/2025 - 18:47
Υπουργείο Εργασίας: Μέτρα προστασίας εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα ενόψει καύσωνα, την Τετάρτη
Πολιτική Υγείας
22/07/2025 - 18:23
Παρουσιάστηκε καινοτόμο εργαλείο, βασισμένο στην ιατρική μαγειρική, για τη διαχείριση του διαβήτη τύπου 2
Υγεία
22/07/2025 - 18:08
Σακχαρώδης διαβήτης και πρώιμη εμμηνόπαυση: Ποια η σύνδεση μεταξύ τους
Health Talk
22/07/2025 - 17:52
Θεμιστοκλέους: «Δεν παρατηρείται αύξηση περιστατικών λόγω καύσωνα - Το ΕΣΥ είναι έτοιμο»
Πολιτική Υγείας
22/07/2025 - 17:26
Καύσωνες σε Ευρώπη και ΗΠΑ: Σκοτώνουν πολύ περισσότερους απ' όσους γνωρίζουμε
Υγεία
22/07/2025 - 17:04
Κολύμβηση στη πισίνα: Ποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν και τι πρέπει να προσέχουμε
Υγεία
22/07/2025 - 16:42
ΠΟΕΔΗΝ: «Νέες βιαιοπραγίες εις βάρος υγειονομικών στο νοσοκομείο της Καλαμάτας»
Επικαιρότητα
22/07/2025 - 16:17
Φλεβική ανεπάρκεια και κιρσοί: Ενοχοποιητικοί παράγοντες και σύγχρονη θεραπεία
Health Talk
22/07/2025 - 16:02
Ψηφιακός μετασχηματισμός: Δωρεάν πανεπιστημιακά σεμινάρια για φαρμακοποιούς σε όλη την Ελλάδα
Digital Health
22/07/2025 - 15:44
Θερμοπληξία λόγω άσκησης: Πρώτα ψύξη, μετά μεταφορά
Υγεία
22/07/2025 - 15:00
Στη Generali Hellas πέρασε η Ευρωκλινική
Υπηρεσίες Υγείας
22/07/2025 - 14:12
Πέντε τροφές και ροφήματα που πρέπει να αποφύγετε στον καύσωνα
Διατροφή
22/07/2025 - 14:01
Τρεις λόγοι για τους οποίους οι μπουφέδες με φαγητό μπορούν να αποτελέσουν συνταγή καταστροφής για την υγεία
Διατροφή
22/07/2025 - 13:06
Θεσσαλονίκη: Δράση ενημέρωσης και εκπαίδευσης για την ασφάλεια στο νερό από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό
Health Talk
22/07/2025 - 12:30
AstraZeneca: Ανακοίνωσε επένδυση 50 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ εν όψει επιβολής δασμών
Pharma News
22/07/2025 - 11:21
Τρομακτικές παρατυπίες στο σύστημα μεταμοσχεύσεων στις ΗΠΑ
Επικαιρότητα
22/07/2025 - 10:30
Η τετραήμερη εργασία κάνει καλό στην ψυχική υγεία χωρίς να μειώνει την παραγωγικότητα
Ψυχική Υγεία
22/07/2025 - 09:28
Τα γυάλινα μπουκάλια περιέχουν περισσότερα μικροπλαστικά από τα πλαστικά!
Διατροφή
22/07/2025 - 08:10
ΠΣΕΥ: Κίνδυνος για την υγεία των μαθητών
Πολιτική Υγείας
22/07/2025 - 06:47
Φυσικοθεραπευτής Εργασιακής Υγείας και Εργονομίας: Ο ρόλος και η συμβολή του στην Υγεία και στην εργασία
Υγεία
22/07/2025 - 03:23
Έκτακτη δράση υποστήριξης των επισκεπτών της Ακρόπολης λόγω καύσωνα από τον ΕΕΣ
Επικαιρότητα
22/07/2025 - 00:02
Μικρά παιδιά στην παραλία: Πώς θα μείνουν ασφαλή στον ήλιο, την άμμο και τη θάλασσα
Υγεία
21/07/2025 - 18:58
Ανοικτές θα παραμείνουν οι υπηρεσίες του ΕΟΠΑΕ λόγω καύσωνα
Πολιτική Υγείας
21/07/2025 - 18:42
Έσβησε η φωτιά σε χώρο κτιρίου του «Metropolitan General», στον Χολαργό
Επικαιρότητα
21/07/2025 - 18:18
Θεμιστοκλέους: «Σε πλήρη επιφυλακή το ΕΣΥ για τον επικείμενο καύσωνα - Οι πολίτες να εφαρμόζουν τις οδηγίες προστασίας»
Πολιτική Υγείας
21/07/2025 - 18:01

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Υπερανθεκτικά βακτήρια: προβλέψεις σοκ για εκατομμύρια θανάτους και επιβάρυνση στην οικονομία 2 τρισ.δολάρια ετησίως έως το 2050
Πολιτική Υγείας
21/07/2025 - 09:00
Τετραπλή βράβευση για τη Pfizer στα Diversity, Equity & Inclusion Awards 2025
Pharma News
21/07/2025 - 14:42
Δημοφιλές υποκατάστατο ζάχαρης αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου
Διατροφή
21/07/2025 - 13:00
Γεωργιάδης: 35.000 ασθενείς έλαβαν φάρμακα κατ’οίκον
Πολιτική Υγείας
21/07/2025 - 14:07
Επιστήμονες εκτιμούν ότι το γάλα ενυδατώνει καλύτερα από το νερό - Ποιο είναι το μυστικό
Διατροφή
21/07/2025 - 16:58
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo