ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η πορεία της δαπάνης και η διασφάλιση της διαφάνειας στο επίκεντρο της συνάντησης Υπ. Υγείας και φαρμακευτικών εταιρειών

Pharma Policy
Η πορεία της δαπάνης και η διασφάλιση της διαφάνειας στο επίκεντρο της συνάντησης Υπ. Υγείας και φαρμακευτικών εταιρειών
Επιβράδυνση της ανοδικής πορείας της φαρμακευτικής δαπάνης το 2024, αλλά και πρόσβαση στις φαρμακευτικές εταιρείες στα στοιχεία πωλήσεων μέσω ΕΟΠΥΥ προανήγειλε ο Υπουργός Υγείας, Αδ. Γεωργιάδης στη σημερινή συνάντηση με εκπροσώπους της φαρμακευτικής αγοράς. Ερωτηματικό παραμένουν τα ποσά του clawback για το 2023.
Πέμπτη, 27/06/2024 - 17:41
Βασιλική Αγγουρίδη Βασιλική Αγγουρίδη

Περίπου δύο ώρες διήρκησε η ευρεία συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας με τους εκπροσώπους των φαρμακευτικών εταιρειών και με τη συμμετοχή των επικεφαλής των φορέων που σχετίζονται με το Φάρμακο.

Θετικό βήμα, για τις εταιρείες, η έμπρακτη κατεύθυνση σε πιο διαφανείς διαδικασίες, καθώς ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε στοιχεία και μοιράστηκε τις κινήσεις που δρομολογούνται για την ομαλοποίηση της αγοράς, εκφράζουν ωστόσο επιφυλάξεις για το «λογαριασμό» των αυτόματων επιστροφών (clawback) για το 2023.

Ο Υπουργός, πάντως, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης έκανε λόγο για ιστορική ημέρα. Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης τόνισε τα εξής: «Ήταν μια ιστορική ημέρα για το Υπουργείο Υγείας καθόσον για πρώτη φορά παρούσης όλης της φαρμακοβιομηχανίας παρουσιάσαμε συνολικά τα αποτελέσματα της δαπάνης του πρώτου πενταμήνου, τα μέτρα που έχουμε λάβει για τον έλεγχο της συνταγογράφησης, τις προβλέψεις για την εξέλιξη του 2024 συμβάλλοντας δραστικά στο να πειστούν οι εταιρίες να συμβάλουν και εκείνες για την ομαλή τροφοδοσία της φαρμακευτικής αγοράς ώστε οι ασθενείς να βρίσκουν τα φάρμακά τους και να μην έχουμε διαρκείς ελλείψεις. Είμαι πάρα πολύ υπερήφανος για όσα κάναμε αυτό το πεντάμηνο διότι αναγνωρίστηκε από όλους η πολύ μεγάλη πρόοδος. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η κατάσταση με τις ελλείψεις στα φάρμακα από εδώ και μπρος θα βελτιώνεται διαρκώς. Στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι ο εξής: ο κάθε ασθενής στην Ελλάδα να βρίσκει το φάρμακό του. Εάν δεν πάρουμε όλα αυτά τα μέτρα τα οποία παίρνουμε, σε λίγο καιρό δεν θα βρίσκει κανένας το φάρμακό του, διότι δεν αντέχει ο προϋπολογισμός. Με τα μέτρα που λαμβάνουμε και αυτό αναγνωρίζεται πλέον από όλους, θα εξασφαλίσουμε σε μακροχρόνια βάση ο κάθε ασθενής να μπορεί να βρει το φάρμακο που χρειάζεται».

Πρόσβαση στα στοιχεία του ΕΟΠΥΥ

Σημαντική κίνηση για τη διασφάλιση διαφανών διαδικασιών και την προώθηση της προβλεψιμότητας θεωρήθηκε η απόφαση να δοθεί πρόσβαση στις φαρμακευτικές εταιρείες, σε πιο λεπτομερή στοιχεία πωλήσεων φαρμάκων μέσω της σχετικής πλατφόρμας του ΕΟΠΥΥ (ΚΜΕΣ). Ο βαθμός πρόσβασης θα είναι διαβαθμισμένος και κάθε εταιρεία θα έχει πρόσβαση στα στοιχεία της κατηγορίας που την αφορά, αναφέρουν οι πληροφορίες. Οι φαρμακευτικές εταιρείες είχαν έως τώρα περιορισμένη πρόσβαση σε στοιχεία.

Πάντως, η ευρύτερη πρόσβαση θα δοθεί από αύριο κιόλας, ώστε να γνωρίζουν οι εταιρείες πως κινείται η αγορά, τι συνταγογραφείται και πωλείται στα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ και κοινότητας. Στην πορεία θα αναζητηθούν τρόπου για ενίσχυση της πληροφόρησης και για τα νοσοκομειακά φάρμακα.

Πορεία της φαρμακευτικής δαπάνης

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της φαρμακευτικής δαπάνης, οι πληροφορίες αναφέρουν πως συζήτηση για το 2023 και το πότε θα φθάσουν τελικά τα σημειώματα για τις υποχρεωτικές επιστροφές που θα πρέπει να καταβάλλουν οι εταιρείες δεν έγινε.

Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης εστίασε στο πρώτο 5μηνο του τρέχοντος έτους, κάνοντας λόγο για συγκράτηση της δαπάνης.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν πως σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Υπουργός, το πρώτο δίμηνο η αγορά φαρμάκου κινείτο με ιδιαίτερα υψηλό ρυθμό αύξησης, άνω του 14,9%. Ωστόσο, ο ρυθμός αυτός μειώθηκε φθάνοντας λίγο πάνω από 9,6% στο τέλος του πενταμήνου. Εκτιμήθηκε, δε, ότι το έτος θα κλείσει με αύξηση της τάξης του 7%.

Για το Ταμείο Καινοτομίας αναφέρθηκε μόνο πως στόχος είναι να δημιουργηθεί την επόμενη χρονιά, ενισχύοντας τις προσπάθειες άρσης των εμποδίων στην πρόσβαση των ασθενών σε νέες θεραπείες. Περισσότερες πληροφορίες όμως δεν δόθηκαν.

Πάντως στις δηλώσεις του ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο θέμα των αυξήσεων τιμών στα φάρμακα, υποστηρίζοντας ότι είναι ψευδή τα δημοσιεύματα για αυξήσεις 375%. «Η απόφαση αφορά πολύ φθηνά φάρμακα τα οποία θα έχουν λελογισμένες αυξήσεις, τον μέσο όρο των 2 χαμηλότερων τιμών της [Ευρωζώνης]. Είναι φάρμακα που ο πολίτης δεν βρίσκει γιατί λόγο της χαμηλής τιμής δεν τα φέρνουν οι εταιρείες», είπε εκτιμώντας πως οι ασφαλισμένοι θα έχουν μια πολύ μικρή επιβάρυνση στη συμμετοχή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Ευρεία συνάντηση

Στην ευρεία συνάντηση συμμετείχαν οι διοικήσεις του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και του PhARMA Innovation Forum (PIF). Από πλευράς της πολιτείας, πλην του Υπουργού Υγείας, παρούσες και παρόντες ήταν o Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού Άρης Αγγελής.

Από την πλευρά των φορέων στη συζήτηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη, η Πρόεδρος της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Νάντια Γκογκοζώτου, ο Πρόεδρος του ΕΟΦ Ευάγγελος Μανωλόπουλος, η διευθύνουσα σύμβουλος του ΙΦΕΤ Ελευθερία Τοκατλίδου, ο πρόεδρος της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας Άρης Αποστόλου.

Δηλώσεις Σκέρτσου και παραγόντων του φαρμάκου

Δηλώσεις έκαναν και άλλοι παριστάμενοι στη συνάντηση μετά το τέλος της

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος δήλωσε: «Για την κυβέρνησή μας η εμπέδωση όρων διαφάνειας, προβλεψιμότητας και δικαιοσύνης στη φαρμακευτική πολιτική και δαπάνη της χώρας μας αποτελεί βασική προτεραιότητα. Η πολιτική που υλοποιούμε υπακούει σε μια βασική αρχή υπέρ των ασφαλισμένων: θέλουμε να έχουμε το κατάλληλο φάρμακο για κάθε ασθένεια στην καλύτερη τιμή, με όρους ανταγωνισμού και υγιούς ανάπτυξης των ελληνικών και ξένων φαρμακοβιομηχανιών».

Ο κ. Σκερτσος αναφέρθηκε και στην πλατφόρμα του ΕΟΠΥΥ που καθιστά εφικτή την παρακολούθηση τη συνταγογράφηση ανά φάρμακο και εταιρία και κατ’ επέκταση τη διακύμανση των επιστροφών του clawback προς το ελληνικό δημόσιο.

«Η πλατφόρμα αυτή προσφέρει διαφάνεια και προβλεψιμότητα και μπορεί να εγγυηθεί μια πιο εύρυθμη λειτουργία της αγοράς φαρμάκων προς όφελος των πολιτών και έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλα ψηφιακά εργαλεία που βελτιώνουν τη διαδικασία λήψης αποφάσεων μέσω της ανάλυσης των πραγματικών και αντικειμενικών δεδομένων της αγοράς», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Θεόδωρος Τρύφων από την πλευρά του τόνισε πως «είναι πάρα πολύ θετικό να γίνονται συναντήσεις με διαφάνεια, να μπαίνουν τα δεδομένα. Εμείς αυτό το οποίο ζητούμε σαν ένας κλάδος ο οποίος έχει χιλιάδες θέσεις εργασίας, καλύπτει πάνω από το 60% των Ελλήνων ασφαλισμένων με χαμηλά ποιοτικά φάρμακα, να υπάρχει μια προβλεψιμότητα. Συζητάμε λοιπόν με το Υπουργείο τη δυνατότητα μια τριετούς προγραμματικής συμφωνίας έτσι ώστε να ξέρουμε με ποια δεδομένα θα μπορούμε να καλύπτουμε με εγχώρια παραγόμενα φάρμακα τον Έλληνα πολίτη. Στα πλαίσια αυτά είναι ξεκάθαρο ότι πολύ μεγάλες επιστροφές ειδικά στα παλιά φάρμακα πρέπει να εξορθολογιστούν έτσι ώστε να μπορούμε να συνεχίζουμε και τις επενδύσεις και τις θέσεις εργασίας και κυρίως την κάλυψη των Ελλήνων».

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), Ολύμπιος Παπαδημητρίου δήλωσε: «Είχαμε σήμερα μια παραγωγική συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας με το επιτελείο του Υπουργείου και με άλλους θεσμικούς φορείς από το χώρο της υγείας. Ουσιαστικά αφενός ανακοινώθηκαν μέτρα που προσβλέπουν στον έλεγχο της ζήτησης και στην «χαλιναγώγησή» της, αφετέρου δόθηκε η εικόνα σε όλους μας ότι υπάρχει σαφής επιδίωξη για περισσότερη διαφάνεια όσον αφορά στην ενημέρωση του κλάδου για την εξέλιξη της πορείας της δαπάνης. Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά και είναι κινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση. Το ζητούμενο είναι να συνοδευτούν και από αντίστοιχα αποτελέσματα, τα οποία όμως φαντάζομαι ότι θα έχουμε στη διάθεσή μας αργότερα στη διάρκεια της χρονιάς, γιατί τώρα είναι ακόμα σχετικά νωρίς».

Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του PhARMA Innovation Forum Greece (PIF) Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη επισήμανε ότι «ως PIF, κάθε προσπάθεια του Υπουργείου και για εξορθολογισμό της δαπάνης και για να βρεθούν λύσεις χρηματοδότησης της φαρμακευτικής καινοτομίας θα μας βρίσκει πάντα σύμφωνους όπως και επίσης η πρόθεση, και το είδαμε και σήμερα, να μοιραζόμαστε και να αναλύουμε μαζί τα δεδομένα της φαρμακευτικής αγοράς. Ωστόσο, παραμένουμε σταθεροί στην πεποίθησή μας, την οποία την έχουμε συζητήσει και συμφωνήσει με τον Υπουργό Υγείας, να μπούμε σε ένα σύμφωνο συνεργασίας με τριετή ορίζοντα ώστε να μην μένουμε σε αποσπασματικές λύσεις, μέτρα τα οποία θα έχουν έναν βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, αλλά να δούμε μαζί και τις ευκαιρίες ανάπτυξης και τη βιωσιμότητα της φαρμακευτικής καινοτομίας».

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (ΣΑΦΕΕ) Γιώργος Παπάζογλου δήλωσε:
«Στη σημερινή συνάντηση, ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μας ενημέρωσε για την εξέλιξη της φαρμακευτικής δαπάνης, αλλά και για τις ενέργειες που σκοπεύει να κάνει το 2025 για τον περαιτέρω έλεγχο της. Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό και παραμένουμε πάντα αρωγοί στο έργο».

Τελευταία τροποποίηση στις 27/06/2024 - 23:42
  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ΠΕΦ
  • CLAWBACK
  • ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
  • ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ραντεβού Γεωργιάδη - φαρμακευτικών εταιρειών με φόντο τη δαπάνη
Ραντεβού Γεωργιάδη - φαρμακευτικών εταιρειών με φόντο τη δαπάνη 27 Ιουνίου 2024
Νέα κατεύθυνση στη φαρμακευτική πολιτική, με αλλαγές σε τιμολόγηση και κατανομή του προϋπολογισμού επεξεργάζεται η Αριστοτέλους 28 Ιουνίου 2024
Νέα κατεύθυνση στη φαρμακευτική πολιτική, με αλλαγές σε τιμολόγηση και κατανομή του προϋπολογισμού επεξεργάζεται η Αριστοτέλους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΙΣΑ: Να διορθωθεί άμεσα η εσφαλμένη επιβολή clawback στις ιατρικές επισκέψεις
Πολιτική Υγείας
30/06/2026 - 16:46

ΙΣΑ: Να διορθωθεί άμεσα η εσφαλμένη επιβολή clawback στις ιατρικές επισκέψεις

Συνάντηση Γεωργιάδη με εργαζόμενους του ΕΟΠΑΕ - Καταγγελίες για τον θάνατο 45χρονου εξαρτημένου στην Κρήτη
Πολιτική Υγείας
29/06/2026 - 14:04

Συνάντηση Γεωργιάδη με εργαζόμενους του ΕΟΠΑΕ - Καταγγελίες για τον θάνατο 45χρονου εξαρτημένου στην Κρήτη

Απογευματινά χειρουργεία: Μείωση λίστας αναμονής κατά 98% - O απολογισμός από το Υπουργείο Υγείας
Πολιτική Υγείας
29/06/2026 - 12:35

Απογευματινά χειρουργεία: Μείωση λίστας αναμονής κατά 98% - O απολογισμός από το Υπουργείο Υγείας

ΕΣΥ: Καλύφθηκε το 82% των 1.171 θέσεων μόνιμων γιατρών – Παραμένει το πρόβλημα στα νησιά
Πολιτική Υγείας
29/06/2026 - 08:15

ΕΣΥ: Καλύφθηκε το 82% των 1.171 θέσεων μόνιμων γιατρών – Παραμένει το πρόβλημα στα νησιά

Δέσμευση Γεωργιάδη για θεσμικό διάλογο σχετικά με τη νέα Προγραμματική Σύμβαση των Κέντρων Πρόληψης
Πολιτική Υγείας
26/06/2026 - 22:46

Δέσμευση Γεωργιάδη για θεσμικό διάλογο σχετικά με τη νέα Προγραμματική Σύμβαση των Κέντρων Πρόληψης

Επενδύσεις άνω των 400 εκατ. ευρώ μετατρέπουν την Αρκαδία σε νέο φαρμακευτικό κόμβο της Ευρώπης
Pharma Policy
25/06/2026 - 18:44

Επενδύσεις άνω των 400 εκατ. ευρώ μετατρέπουν την Αρκαδία σε νέο φαρμακευτικό κόμβο της Ευρώπης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Laser και νέες τεχνολογίες για αντιμετώπιση των παθήσεων του ουροποιητικού συστήματος
Health Talk
04/07/2026 - 08:27
Ρώμη: Εκλάπησαν 80 φιάλες φαιντανύλης από το Ισραηλιτικό Νοσοκομείο
Επικαιρότητα
04/07/2026 - 03:54
Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την ΑΜΚΕ «ΓΑΛΗΝΟΣ» στην Τήλο
Επικαιρότητα
04/07/2026 - 00:03
Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο προεδρείο του ΙΣΠ - Παρέμεινε πρόεδρος ο Πλατανησιώτης
Υγεία
03/07/2026 - 23:29
Αναβαθμίστηκε το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης με δωρεά ύψους 4,5 εκατ. ευρώ από το Kaizen Foundation
Επικαιρότητα
03/07/2026 - 22:16
Οι ακτινολόγοι στην αιχμή του δόρατος για τη υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Σχεδίου «Safe Hearts»
Υγεία
03/07/2026 - 21:39
Νέα έγκριση φαρμάκου για τον ορμονοευαίσθητο θετικό μεταστατικό καρκίνο του μαστού
Pharma Policy
03/07/2026 - 21:03
Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»: Με μηχανική θρομβεκτομή σώθηκε ασθενής που υπέστη μαζική πνευμονική εμβολή
Υγεία
03/07/2026 - 20:27
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε σε βάρος του ΕΟΠΥΥ απάτες με εικονικές συνταγές
Επικαιρότητα
03/07/2026 - 19:03
Μπορεί ο ήλιος να επιδεινώσει τα συμπτώματα της ατοπικής δερματίτιδας;
Health Talk
03/07/2026 - 18:28
The Lancet: Το εμβόλιο κατά του HPV μηδένισε τους θανάτους από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στις νέες γυναίκες
Υγεία
03/07/2026 - 18:06
Βραβείο Ευρωπαίου Εφευρέτη 2026 στην Αγγελική Τριανταφύλλου για καινοτόμες αλλαγές στα ροφήματα βρώμης
Διατροφή
03/07/2026 - 17:29
ΕΟΠΕ: «Καθυστέρηση στην εφαρμογή του νέου πλαισίου για τους βιοδείκτες» - Η συμβολή της φαρμακοβιομηχανίας
Υγεία
03/07/2026 - 16:48
Πεπτίδια: Γιατί οι γυναίκες μπορεί να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τις παρενέργειες
Υγεία
03/07/2026 - 16:18
Θεσσαλονίκη: Έκανε χειρουργείο για κύστη κόκκυγος και κατέληξε με εγκαύματα τρίτου βαθμού
Επικαιρότητα
03/07/2026 - 15:56
Αναχώρησε το κλιμάκιο εθελοντών του ΕΕΣ για την σεισμόπληκτη Βενεζουέλα
Επικαιρότητα
03/07/2026 - 15:37
Παρέμβαση του ΙΣΠ για τις 22 θέσεις ειδικευόμενων γιατρών που μετακινήθηκαν από το Κρατικό Νίκαιας στο «Αττικόν»
Πολιτική Υγείας
03/07/2026 - 15:16
Σύνδεση αναισθητικού με σπάνιες σοβαρές νευρολογικές επιπλοκές σε ανθρώπους με καταγωγή από τη Βενεζουέλα
Υγεία
03/07/2026 - 15:00
Θεσσαλονίκη: Τρία νοσοκομεία εντάχθηκαν σε ψηφιακό σύστημα φροντίδας ογκολογικών και αιματολογικών ασθενών
Digital Health
03/07/2026 - 14:33
Γαλλία: 100 εκατ. ευρώ για κλιματισμό και «πατέντες» στα νοσοκομεία για τον καύσωνα
Πολιτική Υγείας
03/07/2026 - 14:00
Η καθιστική στάση για πάνω από 30 λεπτά χωρίς διάλειμμα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο
Υγεία
03/07/2026 - 13:00
Φονική εμπρηστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: Εξιτήριο για τον Παναγιώτη Νέστορα, σταθερή η Αφροδίτη Νέστορα
Επικαιρότητα
03/07/2026 - 12:17
Ολοκλήρωση ανακαίνισης Παίδων Πεντέλης- Μητσοτάκης: «Το μετατρέψαμε σε ένα υπερσύγχρονο παιδιατρικό νοσοκομείο»
Πολιτική Υγείας
03/07/2026 - 11:34
Καύσωνας: Η καλή φυσική κατάσταση βοηθά τον οργανισμό να αντέχει καλύτερα τις υψηλές θερμοκρασίες
Υγεία
03/07/2026 - 11:00
Ο πρωϊνός σας καφές καλημερίζει κυριολεκτικά το ήπαρ σας! - Τι δείχνει νέα έρευνα
Υγεία
03/07/2026 - 10:00
Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό: Η επιδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται, σχεδόν 440 νεκροί επισήμως
Υγεία
03/07/2026 - 09:00
Δημογραφικό: Η Χίος «αποτυπώνει» το μέλλον της Ελλάδας – «Σε πολλές περιοχές δεν υπάρχουν πλέον ζευγάρια αναπαραγωγικής ηλικίας»
Πολιτική Υγείας
03/07/2026 - 09:00
Εκπαιδευτικές και ενημερωτικές δράσεις του ΕΕΣ για τους άστεγους του Πειραιά
Επικαιρότητα
03/07/2026 - 07:28
Η περίπτωση Μυλωνάκη αναδεικνύει τον ρόλο της Επεμβατικής Νευροακτινολογίας
Health Talk
03/07/2026 - 03:46
Ανοιχτή Αγκαλιά: Ψυχολογική υποστήριξη και διατροφική εκπαίδευση σε Φούρνους και Λειψούς
Patient Talk
03/07/2026 - 00:03

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στελέχωση, υποδομές και λειτουργία των Κέντρων Υγείας στο επίκεντρο συνάντησης εργαζομένων με τη διοίκηση της 1ης ΥΠΕ
Πολιτική Υγείας
02/07/2026 - 07:29
ΠΟΕΔΗΝ: Κινητοποίηση για την ένταξη όλων των επαγγελματιών υγείας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα
Πολιτική Υγείας
02/07/2026 - 09:58
Νέα ιατρική διευθύντρια της Pfizer Hellas η Χριστίνα Μιχαηλίδη
Pharma News
02/07/2026 - 11:00
«Γέφυρα ζωής» από το Ρέθυμνο στο Παίδων «Αγία Σοφία» – Επιτυχής η επέμβαση στο 6χρονο παιδί
Πολιτική Υγείας
02/07/2026 - 11:50
Hot dog: Οι κίνδυνοι για την υγεία, τι περιέχουν και πόσο συχνά μπορούν να καταναλώνονται
Διατροφή
02/07/2026 - 14:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo