ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Pfizer: Πρωτοβουλία για παροχή δωρεάν φαρμάκων και εμβολίων σε 45 χώρες με χαμηλά εισοδήματα

Pharma News
Pfizer: Πρωτοβουλία για παροχή δωρεάν φαρμάκων και εμβολίων σε 45 χώρες με χαμηλά εισοδήματα
Η Pfizer θα παρέχει χωρίς κέρδος όλα τα εντός πατέντας αλλά και μελλοντικά φάρμακα και εμβόλιά της που είναι διαθέσιμα στις ΗΠΑ ή στην ΕΕ, σε 45 χώρες με χαμηλότερα εισοδήματα.
Παρασκευή, 27/05/2022 - 15:34
News4Health Team News4Health Team

Η Pfizer Inc. (NYSE: PFE) παρουσίασε σήμερα το «Σύμφωνο για έναν Υγιέστερο Κόσμο». Η πρωτοποριακή αυτή πρωτοβουλία θέτει ως στόχο να παρέχει χωρίς κέρδος όλα τα εντός πατέντας φάρμακα και εμβόλια υψηλής ποιότητας της Pfizer που είναι διαθέσιμα στις ΗΠΑ ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε 1,2 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε 45 χώρες με χαμηλότερα εισοδήματα. Το Σύμφωνο φιλοδοξεί να μειώσει σημαντικά τις υφιστάμενες ανισότητες στον τομέα της υγείας ανάμεσα σε πολλές χώρες με χαμηλότερα εισοδήματα και τον υπόλοιπο κόσμο.

«Όπως μάθαμε με την εφαρμογή του εμβολιασμού ενάντια στην COVID-19, η προμήθεια φαρμάκων και εμβολίων είναι μόνο το πρώτο βήμα για να παρέχουμε βοήθεια στους ασθενείς. Θα συνεργαστούμε με παγκόσμιους ηγέτες στον τομέα της υγείας, ώστε να βελτιώσουμε και τομείς όπως τη διάγνωση, την εκπαίδευση, τις υποδομές, τις δυνατότητες αποθήκευσης και άλλoυς. Μόνο όταν έχουν ξεπεραστεί όλα τα εμπόδια μπορούμε να εξαλείψουμε τις ανισότητες στον τομέα της υγείας και να προσφέρουμε πραγματικά σε όλους τους ασθενείς», ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Το Σύμφωνο περιλαμβάνει το σύνολο των 27 χωρών με χαμηλά εισοδήματα, καθώς και 18 χώρες χαμηλού-μεσαίου εισοδήματος, οι οποίες μετέβησαν από την κατηγορία χαμηλού εισοδήματος στην κατηγορία χαμηλού-μεσαίου εισοδήματος τα τελευταία δέκα χρόνια. Η Pfizer θα συνεργαστεί με αξιωματούχους από τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στη Ρουάντα, τη Γκάνα, το Μαλάουι, τη Σενεγάλη και την Ουγκάντα, ώστε να προσδιοριστούν τα πρώτα στοιχεία και οι ευκαιρίες για να διασφαλιστεί ότι τα φάρμακα και τα εμβόλια θα φτάσουν σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και η τεχνογνωσία στην υποστήριξη της διάγνωσης, στην εκπαίδευση Επαγγελματιών Υγείας, καθώς και στην εκπαίδευση σε θέματα που αφορούν στη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού και στην αναβάθμιση άλλων υποδομών. Τα συμπεράσματα από αυτές τις πέντε χώρες θα αξιοποιηθούν για να υποστηριχθεί η εφαρμογή στις άλλες σαράντα χώρες.

H Pfizer θα συνεργαστεί επίσης με τους συμμετέχοντες στο Σύμφωνο, ώστε να προσδιοριστούν γρήγορες και αποτελεσματικές ρυθμιστικές οδοί και διαδικασίες προμήθειας, για να μειωθεί ο συχνά αυξημένος χρόνος που απαιτείται για να είναι διαθέσιμα νέα φάρμακα και εμβόλια σε αυτές τις χώρες.

Βάσει του Συμφώνου, η Pfizer έχει δεσμευτεί να παρέχει 23 φάρμακα και εμβόλια που αντιμετωπίζουν λοιμώδεις νόσους, συγκεκριμένες μορφές καρκίνου, σπάνιες και φλεγμονώδεις νόσους. Η πιο άμεση διαθεσιμότητα αυτών των φαρμάκων και εμβολίων, έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει μη-μεταδοτικές και λοιμώδεις νόσους που στοιχίζουν τη ζωή σχεδόν ενός εκατομμυρίου ανθρώπων κάθε χρόνο στις χώρες αυτές, καθώς και χρόνιες νόσους που έχουν σημαντική επίπτωση στην ποιότητα ζωής σε τουλάχιστον ακόμα μισό εκατομμύριο ανθρώπους[1]. Καθώς η Pfizer παρουσιάζει νέα φάρμακα και εμβόλια, τα προϊόντα αυτά θα συμπεριλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο του Συμφώνου χωρίς κέρδος.

Το Σύμφωνο έχει επίσης ως στόχο να εξασφαλίσει ταχύτερη πρόσβαση στα μελλοντικά φάρμακα και εμβόλια της Pfizer χωρίς κέρδος για τις 45 χώρες, ειδικά αυτές που αντιμετωπίζουν νόσους που έχουν δυσανάλογο αντίκτυπο στην παγκόσμια υγεία. Για την περαιτέρω ενίσχυση της δέσμευσης αυτής, η Pfizer, με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, προωθεί τις προσπάθειες για την ανάπτυξη υποψηφίων εμβολίων για την πρόληψη του Στρεπτόκοκκου Ομάδας Β (GBS), που είναι μια κύρια αιτία θανάτου νοεγνών σε χώρες χαμηλού εισοδήματος. Συζητούνται επίσης ευκαιρίες υποστήριξης της ανάπτυξης εμβολίου για τον Αναπνευστικό Συγκυτιακό Ιό (RSV), ενός ακόμα εμβολίου που θα χορηγείται στην εγκυμοσύνη.

«Όλοι, όπου κι αν ζουν, θα έπρεπε να έχουν την ίδια πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα και εμβόλια που σώζουν ζωές», δήλωσε ο Bill Gates, ο Συνιδρυτής του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates. «Το Σύμφωνο για έναν Υγιέστερο Κόσμο μπορεί να βοηθήσει εκατομμύρια ακόμα ανθρώπους σε χώρες με χαμηλά εισοδήματα να αποκτήσουν τα εργαλεία που χρειάζονται ώστε να ζήσουν μια υγιή ζωή. Η Pfizer γίνεται παράδειγμα προς μίμηση για άλλες εταιρείες.»

«Η άμεση και προσιτή πρόσβαση στα πιο καινοτόμα φάρμακα και εμβόλια είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ισότητας στον τομέα της παγκόσμιας υγείας. Η δέσμευση της Pfizer στο πρόγραμμα του Συμφώνου θέτει νέα δεδομένα από αυτή την άποψη. Σε συνδυασμό με επιπλέον επενδύσεις για την ενίσχυση των δημόσιων συστημάτων υγείας και φαρμακευτικών ρυθμιστικών αρχών της Αφρικής, το Σύμφωνο είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη βιώσιμη ασφάλεια στον τομέα της υγείας για χώρες κάθε εισοδηματικού επιπέδου», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρουάντα Paul Kagame.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ποιοτική υγειονομική περίθαλψη, ώστε όλοι να ζουν μια ζωή που διαρκεί περισσότερο, είναι πιο δυναμική και υγιέστερη», ανέφερε ο Nana Addo Dankwa Akufo-Addo Πρόεδρος της Γκάνα. «Θα χρειαστεί ισχυρή συνεργασία ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτό το Σύμφωνο, και συνεργαζόμαστε προς αυτόν τον σημαντικό στόχο».

«Η Σενεγάλη στηρίζει με περηφάνια το Σύμφωνο για έναν Υγιέστερο Κόσμο, ώστε να βελτιωθεί η ισότητα στον τομέα της υγείας για τον λαό της χώρας μας αλλά και όλου του κόσμου», δήλωσε ο Macky Sall, Πρόεδρος της Σενεγάλης. «Μαζί θα εργαστούμε για έναν καλύτερο κόσμο».

«Το καταπληκτικό όσον αφορά αυτό το Σύμφωνο είναι ότι βοηθά τις χώρες με χαμηλό εισόδημα χωρίς να παραβιάζει την αξιοπρέπεια και την αυτενέργεια των λαών, διότι πρόκειται για μια πραγματική συνεργασία η οποία περιλαμβάνει τον διαμοιρασμό ανάμεσα στη Pfizer και σε χώρες όπως το Μαλάουι, του κόστους και των έργων της παραγωγής και παράδοσης προμηθειών που θα σώσουν εκατομμύρια ζωές. Έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται όλα τα παγκόσμια προβλήματα», ανέφερε ο Lazarus Chakwera, Πρόεδρος του Μαλάουι.

«Ήρθε η ώρα να γεφυρώσουμε το χάσμα στην ισότητα του τομέα της υγείας», δήλωσε ο Yoweri Museveni, Πρόεδρος της Ουγκάντα. «Η Ουγκάντα με περηφάνια συμμετέχει στο Σύμφωνο και δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με την Pfizer και όλους τους εταίρους του Συμφώνου, ώστε να βρούμε νέους τρόπους να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις πρόσβασης».

Τελευταία τροποποίηση στις 26/05/2022 - 18:50
  • PFIZER
  • ΦΑΡΜΑΚΑ
  • ΕΜΒΟΛΙΑ
  • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Pfizer: Πουλά όλα τα πρωτότυπα φάρμακά της σε μη κερδοσκοπική τιμή στις πιο φτωχές χώρες
Pfizer: Πουλά όλα τα πρωτότυπα φάρμακά της σε μη κερδοσκοπική τιμή στις πιο φτωχές χώρες 25 Μαϊος 2022
Αποτελεσματική και κατά των νέων στελεχών της Όμικρον η προφυλακτική αγωγή της AstraZeneca κατά της Covid-19: Τι δείχνουν προκλινικά δεδομένα 26 Μαϊος 2022
Αποτελεσματική και κατά των νέων στελεχών της Όμικρον η προφυλακτική αγωγή της AstraZeneca κατά της Covid-19: Τι δείχνουν προκλινικά δεδομένα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα εργαλεία για την επιτάχυνση της ανάπτυξης φαρμάκων προτεραιότητας παρουσίασε ο EMA
Pharma Policy
18/03/2026 - 20:19

Νέα εργαλεία για την επιτάχυνση της ανάπτυξης φαρμάκων προτεραιότητας παρουσίασε ο EMA

Ο ΕΟΦ ανακάλεσε παρτίδες τριών φαρμάκων - Τι αναφέρει η ανακοίνωση
Pharma Policy
12/03/2026 - 18:47

Ο ΕΟΦ ανακάλεσε παρτίδες τριών φαρμάκων - Τι αναφέρει η ανακοίνωση

AstraZeneca: Συμμετοχή σε 89 κλινικές μελέτες και 270 εργαζόμενοι στην Ελλάδα - Οι στόχοι για τα επόμενα χρόνια
Pharma News
12/03/2026 - 16:44

AstraZeneca: Συμμετοχή σε 89 κλινικές μελέτες και 270 εργαζόμενοι στην Ελλάδα - Οι στόχοι για τα επόμενα χρόνια

Start4Health: Βραβεία σε νεοφυείς επιχειρήσεις που προωθούν ψηφιακή υγεία και βιοπληροφορική
Pharma News
11/03/2026 - 10:42

Start4Health: Βραβεία σε νεοφυείς επιχειρήσεις που προωθούν ψηφιακή υγεία και βιοπληροφορική

BioNTech: Αποχωρούν οι συνιδρυτές της και επικεντρώνονται στην επόμενη γενιά φαρμάκων mRNA και στην έρευνα κατά του καρκίνου
Pharma News
10/03/2026 - 22:47

BioNTech: Αποχωρούν οι συνιδρυτές της και επικεντρώνονται στην επόμενη γενιά φαρμάκων mRNA και στην έρευνα κατά του καρκίνου

Νέα καμπάνια από την GIVMED για την προσφορά φαρμάκων σε συνανθρώπους μας που τα χρειάζονται
Επικαιρότητα
09/03/2026 - 20:26

Νέα καμπάνια από την GIVMED για την προσφορά φαρμάκων σε συνανθρώπους μας που τα χρειάζονται

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας: Συνεργασία Haleon-Γιατρών του Κόσμου για το Κοινωνικό Οδοντιατρείο
Pharma News
20/03/2026 - 00:09
Τα λύματα της Αττικής αποκαλύπτουν: Αυξάνεται η χρήση κοκαΐνης, επιστρέφει το MDMA και πρώτη καταγραφή για κεταμίνη
Επικαιρότητα
19/03/2026 - 22:06
Σε ισχύ τα μέτρα για τον αφθώδη πυρετό στη Λέσβο - Τι προβλέπεται για ζώα, γάλα, κρέας, υποπροϊόντα και τροφές
Επικαιρότητα
19/03/2026 - 21:38
Novo Nordisk Ελλάς: Μείωση έως και 13% στην τιμή φαρμάκου της για απώλεια βάρους
Pharma News
19/03/2026 - 21:01
Η παράδοξη «παρενέργεια» από τη μείωση ή και τη διακοπή της κατανάλωσης καφέ
Διατροφή
19/03/2026 - 20:14
ΕΟΔΥ: Πέντε νέοι θάνατοι από COVID-19 και γρίπη - Μειωμένη η θετικότητα στον RSV
Υγεία
19/03/2026 - 19:47
Εγκαινιάστηκαν οι νέες σύγχρονες χειρουργικές τράπεζες στο Γ.Ν.Α. «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο», δωρεά της Βουλής
Πολιτική Υγείας
19/03/2026 - 19:14
Νέα ενημερωτική δράση από τον ΕΕΣ - 150 μαθητές εκπαιδεύτηκαν στη στοματική υγιεινή
Επικαιρότητα
19/03/2026 - 18:37
Χωριστά κρεβάτια: Ακόμα ένα «trend» ή εργαλείο που βελτιώνει την καθημερινότητα των ζευγαριών;
Ψυχική Υγεία
19/03/2026 - 18:11
Ποδόσφαιρο για καλό σκοπό: Εικόνες και βίντεο από αγώνα βετεράνων του Απόλλωνα και της ομάδας του ΙΣΑ
Επικαιρότητα
19/03/2026 - 17:38
Βαρτζόπουλος: «Έρχονται αλλαγές στο πλαίσιο για τις στεγαστικές δομές ατόμων με ψυχική αναπηρία»
Ψυχική Υγεία
19/03/2026 - 17:04
Ινστιτούτο Prolepsis: Έρευνα και προτάσεις πολιτικής για τους πρώιμους γάμους και τις εφηβικές εγκυμοσύνες στους Ρομά
Επικαιρότητα
19/03/2026 - 16:39
Ημερίδα στη Θεσσαλονίκη για το «οικοσύστημα της εστίασης» και την τήρηση των μέτρων που αφορούν τη δημόσια υγεία
Πολιτική Υγείας
19/03/2026 - 16:16
Ξέσπασμα μηνιγγίτιδας στη Βρετανία: Επτά νέα κρούσματα μέσα σε μία ημέρα
Πολιτική Υγείας
19/03/2026 - 16:02
«Film in Hospital»: Δωρεάν πρόσβαση σε επιλεγμένες ταινίες για παιδιά που νοσηλεύονται στο «Παπαγεωργίου»
Επικαιρότητα
19/03/2026 - 15:36
Facebook vs Instagram, Tik-Tok: Ποιο επιβαρύνει περισσότερο την ψυχική υγεία των νέων
Ψυχική Υγεία
19/03/2026 - 15:19
Γενική συνέλευση και επαναληπτικές εκλογές στον ΠΙΣ στις 25 και 26 Απριλίου
Επικαιρότητα
19/03/2026 - 14:57
Οι συχνές περίοδοι έντονης σωματικής δραστηριότητας συνδέονται με καλύτερη υγεία του εγκεφάλου
Fitness
19/03/2026 - 14:00
Τα φάρμακα GLP-1 φαίνεται να κατευνάζουν τα συμπτώματα της αγχώδους διαταραχής και της κατάθλιψης
Ψυχική Υγεία
19/03/2026 - 13:00
ΕΟΠΥΥ: Νέα προειδοποίηση για παραπλανητικά SMS
Πολιτική Υγείας
19/03/2026 - 11:56
Γεωργιάδης για το 1566: H πρόσβαση σε δωρεάν ραντεβού με ειδικευμένους γιατρούς από τις ευκολότερες στην EE
Πολιτική Υγείας
19/03/2026 - 11:16
Νηπιαγωγείο: Τα παιδιά αρρωσταίνουν 15 φορές τον πρώτο χρόνο της φοίτησής τους
Υγεία
19/03/2026 - 11:00
Η πρόωρη εμμηνόπαυση αυξάνει κατά 40% τον καρδιακό κίνδυνο
Υγεία
19/03/2026 - 10:00
Γιατί η αρθρίτιδα στα παιδιά είναι απειλητική και για την όραση τους
Υγεία
19/03/2026 - 09:00
Συστάσεις του ΕΟΔΥ για ταξιδιώτες προς την Ινδία - Προσοχή σε συγκεκριμένο αντιλυσσικό εμβόλιο
Υγεία
19/03/2026 - 07:21
ΠΟΕΔΗΝ για την πανυγειονομική κινητοποίηση: «Το ΕΣΥ κατάντησε ανθρωποδιώκτης για τους επαγγελματίες Υγείας»
Επικαιρότητα
19/03/2026 - 03:37
Δράση προσυμπτωματικού ελέγχου και ενημέρωσης σε μειονοτικά σχολεία Ροδόπης
Επικαιρότητα
19/03/2026 - 00:12
Ασκηση διάσωσης και επιβίωσης στον Όλυμπο από τον ΕΕΣ με ρεαλιστικό σενάριο
Επικαιρότητα
18/03/2026 - 23:17
Γιατί μας ταλαιπωρούν οι αιμορροΐδες και πώς θεραπεύονται - Πότε απαιτείται άμεση χειρουργική επέμβαση
Health Talk
18/03/2026 - 22:49
ECDC: Πολύ χαμηλός ο κίνδυνος για την Ευρώπη από την επιδημία μηνιγγίτιδας στην Αγγλία
Πολιτική Υγείας
18/03/2026 - 22:02

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιτυχημένες ρομποτικές ουρολογικές επεμβάσεις με το σύστημα Da Vinci
Υπηρεσίες Υγείας
17/03/2026 - 07:19
Μπλόκο από ομοσπονδιακό δικαστή στην αναδιοργάνωση της εμβολιαστικής πολιτικής Τραμπ
Πολιτική Υγείας
17/03/2026 - 10:00
Διήμερο κινητοποιήσεων από γιατρούς και νοσηλευτές
Πολιτική Υγείας
17/03/2026 - 10:23
Νέα θεραπευτική επιλογή για την ανεπάρκεια βιταμίνης D από την ELPEN
Pharma News
17/03/2026 - 12:49
TELEIA: UNI-PHARMA και InterMed Top Employers για τέταρτη συνεχή χρονιά
Pharma News
17/03/2026 - 13:53
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo