ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Pfizer: Πρωτοβουλία για παροχή δωρεάν φαρμάκων και εμβολίων σε 45 χώρες με χαμηλά εισοδήματα

Pharma News
Pfizer: Πρωτοβουλία για παροχή δωρεάν φαρμάκων και εμβολίων σε 45 χώρες με χαμηλά εισοδήματα
Η Pfizer θα παρέχει χωρίς κέρδος όλα τα εντός πατέντας αλλά και μελλοντικά φάρμακα και εμβόλιά της που είναι διαθέσιμα στις ΗΠΑ ή στην ΕΕ, σε 45 χώρες με χαμηλότερα εισοδήματα.
Παρασκευή, 27/05/2022 - 15:34
News4Health Team News4Health Team

Η Pfizer Inc. (NYSE: PFE) παρουσίασε σήμερα το «Σύμφωνο για έναν Υγιέστερο Κόσμο». Η πρωτοποριακή αυτή πρωτοβουλία θέτει ως στόχο να παρέχει χωρίς κέρδος όλα τα εντός πατέντας φάρμακα και εμβόλια υψηλής ποιότητας της Pfizer που είναι διαθέσιμα στις ΗΠΑ ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε 1,2 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε 45 χώρες με χαμηλότερα εισοδήματα. Το Σύμφωνο φιλοδοξεί να μειώσει σημαντικά τις υφιστάμενες ανισότητες στον τομέα της υγείας ανάμεσα σε πολλές χώρες με χαμηλότερα εισοδήματα και τον υπόλοιπο κόσμο.

«Όπως μάθαμε με την εφαρμογή του εμβολιασμού ενάντια στην COVID-19, η προμήθεια φαρμάκων και εμβολίων είναι μόνο το πρώτο βήμα για να παρέχουμε βοήθεια στους ασθενείς. Θα συνεργαστούμε με παγκόσμιους ηγέτες στον τομέα της υγείας, ώστε να βελτιώσουμε και τομείς όπως τη διάγνωση, την εκπαίδευση, τις υποδομές, τις δυνατότητες αποθήκευσης και άλλoυς. Μόνο όταν έχουν ξεπεραστεί όλα τα εμπόδια μπορούμε να εξαλείψουμε τις ανισότητες στον τομέα της υγείας και να προσφέρουμε πραγματικά σε όλους τους ασθενείς», ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Το Σύμφωνο περιλαμβάνει το σύνολο των 27 χωρών με χαμηλά εισοδήματα, καθώς και 18 χώρες χαμηλού-μεσαίου εισοδήματος, οι οποίες μετέβησαν από την κατηγορία χαμηλού εισοδήματος στην κατηγορία χαμηλού-μεσαίου εισοδήματος τα τελευταία δέκα χρόνια. Η Pfizer θα συνεργαστεί με αξιωματούχους από τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στη Ρουάντα, τη Γκάνα, το Μαλάουι, τη Σενεγάλη και την Ουγκάντα, ώστε να προσδιοριστούν τα πρώτα στοιχεία και οι ευκαιρίες για να διασφαλιστεί ότι τα φάρμακα και τα εμβόλια θα φτάσουν σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και η τεχνογνωσία στην υποστήριξη της διάγνωσης, στην εκπαίδευση Επαγγελματιών Υγείας, καθώς και στην εκπαίδευση σε θέματα που αφορούν στη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού και στην αναβάθμιση άλλων υποδομών. Τα συμπεράσματα από αυτές τις πέντε χώρες θα αξιοποιηθούν για να υποστηριχθεί η εφαρμογή στις άλλες σαράντα χώρες.

H Pfizer θα συνεργαστεί επίσης με τους συμμετέχοντες στο Σύμφωνο, ώστε να προσδιοριστούν γρήγορες και αποτελεσματικές ρυθμιστικές οδοί και διαδικασίες προμήθειας, για να μειωθεί ο συχνά αυξημένος χρόνος που απαιτείται για να είναι διαθέσιμα νέα φάρμακα και εμβόλια σε αυτές τις χώρες.

Βάσει του Συμφώνου, η Pfizer έχει δεσμευτεί να παρέχει 23 φάρμακα και εμβόλια που αντιμετωπίζουν λοιμώδεις νόσους, συγκεκριμένες μορφές καρκίνου, σπάνιες και φλεγμονώδεις νόσους. Η πιο άμεση διαθεσιμότητα αυτών των φαρμάκων και εμβολίων, έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει μη-μεταδοτικές και λοιμώδεις νόσους που στοιχίζουν τη ζωή σχεδόν ενός εκατομμυρίου ανθρώπων κάθε χρόνο στις χώρες αυτές, καθώς και χρόνιες νόσους που έχουν σημαντική επίπτωση στην ποιότητα ζωής σε τουλάχιστον ακόμα μισό εκατομμύριο ανθρώπους[1]. Καθώς η Pfizer παρουσιάζει νέα φάρμακα και εμβόλια, τα προϊόντα αυτά θα συμπεριλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο του Συμφώνου χωρίς κέρδος.

Το Σύμφωνο έχει επίσης ως στόχο να εξασφαλίσει ταχύτερη πρόσβαση στα μελλοντικά φάρμακα και εμβόλια της Pfizer χωρίς κέρδος για τις 45 χώρες, ειδικά αυτές που αντιμετωπίζουν νόσους που έχουν δυσανάλογο αντίκτυπο στην παγκόσμια υγεία. Για την περαιτέρω ενίσχυση της δέσμευσης αυτής, η Pfizer, με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, προωθεί τις προσπάθειες για την ανάπτυξη υποψηφίων εμβολίων για την πρόληψη του Στρεπτόκοκκου Ομάδας Β (GBS), που είναι μια κύρια αιτία θανάτου νοεγνών σε χώρες χαμηλού εισοδήματος. Συζητούνται επίσης ευκαιρίες υποστήριξης της ανάπτυξης εμβολίου για τον Αναπνευστικό Συγκυτιακό Ιό (RSV), ενός ακόμα εμβολίου που θα χορηγείται στην εγκυμοσύνη.

«Όλοι, όπου κι αν ζουν, θα έπρεπε να έχουν την ίδια πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα και εμβόλια που σώζουν ζωές», δήλωσε ο Bill Gates, ο Συνιδρυτής του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates. «Το Σύμφωνο για έναν Υγιέστερο Κόσμο μπορεί να βοηθήσει εκατομμύρια ακόμα ανθρώπους σε χώρες με χαμηλά εισοδήματα να αποκτήσουν τα εργαλεία που χρειάζονται ώστε να ζήσουν μια υγιή ζωή. Η Pfizer γίνεται παράδειγμα προς μίμηση για άλλες εταιρείες.»

«Η άμεση και προσιτή πρόσβαση στα πιο καινοτόμα φάρμακα και εμβόλια είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ισότητας στον τομέα της παγκόσμιας υγείας. Η δέσμευση της Pfizer στο πρόγραμμα του Συμφώνου θέτει νέα δεδομένα από αυτή την άποψη. Σε συνδυασμό με επιπλέον επενδύσεις για την ενίσχυση των δημόσιων συστημάτων υγείας και φαρμακευτικών ρυθμιστικών αρχών της Αφρικής, το Σύμφωνο είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη βιώσιμη ασφάλεια στον τομέα της υγείας για χώρες κάθε εισοδηματικού επιπέδου», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρουάντα Paul Kagame.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ποιοτική υγειονομική περίθαλψη, ώστε όλοι να ζουν μια ζωή που διαρκεί περισσότερο, είναι πιο δυναμική και υγιέστερη», ανέφερε ο Nana Addo Dankwa Akufo-Addo Πρόεδρος της Γκάνα. «Θα χρειαστεί ισχυρή συνεργασία ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτό το Σύμφωνο, και συνεργαζόμαστε προς αυτόν τον σημαντικό στόχο».

«Η Σενεγάλη στηρίζει με περηφάνια το Σύμφωνο για έναν Υγιέστερο Κόσμο, ώστε να βελτιωθεί η ισότητα στον τομέα της υγείας για τον λαό της χώρας μας αλλά και όλου του κόσμου», δήλωσε ο Macky Sall, Πρόεδρος της Σενεγάλης. «Μαζί θα εργαστούμε για έναν καλύτερο κόσμο».

«Το καταπληκτικό όσον αφορά αυτό το Σύμφωνο είναι ότι βοηθά τις χώρες με χαμηλό εισόδημα χωρίς να παραβιάζει την αξιοπρέπεια και την αυτενέργεια των λαών, διότι πρόκειται για μια πραγματική συνεργασία η οποία περιλαμβάνει τον διαμοιρασμό ανάμεσα στη Pfizer και σε χώρες όπως το Μαλάουι, του κόστους και των έργων της παραγωγής και παράδοσης προμηθειών που θα σώσουν εκατομμύρια ζωές. Έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται όλα τα παγκόσμια προβλήματα», ανέφερε ο Lazarus Chakwera, Πρόεδρος του Μαλάουι.

«Ήρθε η ώρα να γεφυρώσουμε το χάσμα στην ισότητα του τομέα της υγείας», δήλωσε ο Yoweri Museveni, Πρόεδρος της Ουγκάντα. «Η Ουγκάντα με περηφάνια συμμετέχει στο Σύμφωνο και δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με την Pfizer και όλους τους εταίρους του Συμφώνου, ώστε να βρούμε νέους τρόπους να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις πρόσβασης».

Τελευταία τροποποίηση στις 26/05/2022 - 18:50
  • PFIZER
  • ΦΑΡΜΑΚΑ
  • ΕΜΒΟΛΙΑ
  • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Pfizer: Πουλά όλα τα πρωτότυπα φάρμακά της σε μη κερδοσκοπική τιμή στις πιο φτωχές χώρες
Pfizer: Πουλά όλα τα πρωτότυπα φάρμακά της σε μη κερδοσκοπική τιμή στις πιο φτωχές χώρες 25 Μαϊος 2022
Αποτελεσματική και κατά των νέων στελεχών της Όμικρον η προφυλακτική αγωγή της AstraZeneca κατά της Covid-19: Τι δείχνουν προκλινικά δεδομένα 26 Μαϊος 2022
Αποτελεσματική και κατά των νέων στελεχών της Όμικρον η προφυλακτική αγωγή της AstraZeneca κατά της Covid-19: Τι δείχνουν προκλινικά δεδομένα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αύξηση κατά 102% του ιικού φορτίου του κορονοϊού στα αστικά λύματα της Πάτρας
Υγεία
23/10/2026 - 12:48

Αύξηση κατά 102% του ιικού φορτίου του κορονοϊού στα αστικά λύματα της Πάτρας

Κορονοϊός: Ξεκινά σήμερα ο εμβολιασμός
Υγεία
19/10/2026 - 08:15

Κορονοϊός: Ξεκινά σήμερα ο εμβολιασμός

Ένας νεκρός από γρίπη και τρεις στη ΜΕΘ - Αυξημένες και οι εισαγωγές κρουσμάτων κορονοϊού στα νοσοκομεία
Υγεία
15/10/2026 - 19:21

Ένας νεκρός από γρίπη και τρεις στη ΜΕΘ - Αυξημένες και οι εισαγωγές κρουσμάτων κορονοϊού στα νοσοκομεία

Ποια εμβόλια πρέπει να κάνουν οι ασθενείς με καρκίνο
Υγεία
09/10/2026 - 11:00

Ποια εμβόλια πρέπει να κάνουν οι ασθενείς με καρκίνο

Θεσσαλονίκη: Στα μέσα Οκτωβρίου η ρίψη των εμβολίων-δολωμάτων κατά της λύσσας των άγριων ζώων
Πολιτική Υγείας
07/10/2026 - 15:39

Θεσσαλονίκη: Στα μέσα Οκτωβρίου η ρίψη των εμβολίων-δολωμάτων κατά της λύσσας των άγριων ζώων

Κορoνοϊός: Εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών στη Βρετανία – Στο επίκεντρο η νέα παραλλαγή XFG
Υγεία
07/10/2026 - 12:00

Κορoνοϊός: Εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών στη Βρετανία – Στο επίκεντρο η νέα παραλλαγή XFG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το ECDC ενισχύει την task force για τον Έμπολα στην Αφρική μετά τα κρούσματα σε Κένυα και Νιγηρία
Πολιτική Υγείας
27/10/2026 - 18:56
Συναγερμός για ακραία καιρικά φαινόμενα την Τετάρτη - Ποιες περιοχές βρίσκονται στο κόκκινο
Επικαιρότητα
27/10/2026 - 18:09
Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης: Ένας στους τρεις ενήλικες εμφάνισε τη νόσο πριν από τα 18 του
Health Talk
27/10/2026 - 17:54
Προς αναδιοργάνωση οι επιτροπές ελέγχου του ΙΣΑ - Θα συνδράμουν τους μηχανισμούς της Πολιτείας
Πολιτική Υγείας
27/10/2026 - 17:36
ΣΕΙΒ: 40 χρόνια υψηλής ιατρικής τεχνολογίας στην υπηρεσία του συστήματος υγείας
Υπηρεσίες Υγείας
27/10/2026 - 17:13
Με ιδιαίτερο συμβολισμό το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών το διήμερο 30 & 31 Οκτωβρίου
Patient Talk
27/10/2026 - 16:52
Το νέο τηλεοπτικό spot του ΠΦΣ για τον αντιγριπικό εμβολιασμό
Υγεία
27/10/2026 - 16:31
Αγαπηδάκη: «Ενίσχυση και 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αγίων Αναργύρων»
Πολιτική Υγείας
27/10/2026 - 16:13
Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή: Τα ηλικιακά όρια και τα μεγάλα διλήμματα της βιοηθικής
Πολιτική Υγείας
27/10/2026 - 16:00
Αντιδράσεις εργαζομένων στον ΕΟΠΑΕ για τη μετακίνηση θεραπευτή από τις φυλακές Κορυδαλλού
Πολιτική Υγείας
27/10/2026 - 15:39
Πρωτεΐνη: Πότε η μεγάλη πρόσληψη μπορεί να προκαλέσει περισσότερο κακό παρά καλό
Health Talk
27/10/2026 - 15:00
Ιατρική και Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο κίνδυνος του «never-skilling» στην εκπαίδευση των γιατρών
Digital Health
27/10/2026 - 14:00
Θεμιστοκλέους: Σύσταση για εμβολιασμό κατά της γρίπης και της COVID-19
Πολιτική Υγείας
27/10/2026 - 13:40
ΛΔ Κονγκό: Περισσότερα από 10.000 είναι πλέον τα κρούσματα του 'Εμπολα
Επικαιρότητα
27/10/2026 - 13:00
Χειμερινή κόπωση και πεσμένη διάθεση: Πώς επηρεάζει το λιγότερο φως τον οργανισμό
Ψυχική Υγεία
27/10/2026 - 12:00
Τεχνητή νοημοσύνη και ψύχωση: Πώς τα chatbots μπορεί να επιδεινώνουν τα συμπτώματα
Ψυχική Υγεία
27/10/2026 - 11:00
Φάρμακο για τη στυτική δυσλειτουργία δείχνει να βοηθάει στην αναγέννηση των μυών
Υγεία
27/10/2026 - 10:00
Φάρμακα GLP-1 για απώλεια βάρους: Οι διατροφικές ελλείψεις που προκαλούν ανησυχία
Υγεία
27/10/2026 - 09:00
Άσκηση απεγκλωβισμού τραυματιών από τροχαία ατυχήματα πραγματοποίησε ο ΕΕΣ
Επικαιρότητα
27/10/2026 - 07:32
Bayer: Ο ρόλος της σύγχρονης απεικόνισης στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού
Υπηρεσίες Υγείας
27/10/2026 - 03:49
Επιδημία ιλαράς έχει προκαλέσει περισσότερους από 1.200 θανάτους στο Μπανγκλαντές
Υγεία
27/10/2026 - 00:08
WWF: Το 85% των Ελλήνων τάσσεται υπέρ της λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης
Επικαιρότητα
26/10/2026 - 21:03
Διεθνές συνέδριο στα Χανιά για τη σχέση ανάμεσα στην ανάπτυξη των κυττάρων και την εμφάνιση καρκίνου
Υγεία
26/10/2026 - 20:36
Η ΑΑΔΕ ανακάλεσε παρτίδα αλκοολούχου «αποστάγματος φράουλας» - Εντοπίστηκε αυξημένη μεθανόλη
Επικαιρότητα
26/10/2026 - 20:11
Οστεοπόρωση: Ποια είναι τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοούμε για μια «σιωπηλή» απειλή
Health Talk
26/10/2026 - 19:34
Δέκα μύθοι και παρανοήσεις για τη διαλειμματική νηστεία - Απαντήσεις σε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε
Διατροφή
26/10/2026 - 18:59
Κλιμάκιο ευρωβουλευτών στην Ιαπωνία για συνεργασία σε καίριους τομείς της υγείας και του φαρμάκου
Επικαιρότητα
26/10/2026 - 18:33
Επιστολή του ΙΣΑ προς τον ΕΟΠΥΥ για την εφαρμογή του Ψηφιακού Αποθετηρίου Εξετάσεων
Πολιτική Υγείας
26/10/2026 - 18:09
Προειδοποίηση για τις επιπτώσεις των fake news γύρω από την κλιματική αλλαγή στη δημόσια υγεία
Υγεία
26/10/2026 - 17:27
Μόλις το 40% των γυναικών αναγνωρίζουν τα καρδιαγγειακά νοσήματα ως τη μεγαλύτερη απειλή για την υγεία τους
Υγεία
26/10/2026 - 17:02

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επιστολή του ΙΣΑ προς τον ΕΟΠΥΥ για την εφαρμογή του Ψηφιακού Αποθετηρίου Εξετάσεων
Πολιτική Υγείας
26/10/2026 - 18:09
Δ Φιλιώτης: Διαδρομή 62 χρόνων στο φάρμακο με έντονο αποτύπωμά στην ελληνική φαρμακευτική ιστορία
Pharma News
26/10/2026 - 10:52
Δέκα μύθοι και παρανοήσεις για τη διαλειμματική νηστεία - Απαντήσεις σε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε
Διατροφή
26/10/2026 - 18:59
Υπνική άπνοια: Νέο φάρμακο για την παχυσαρκία μείωσε τις διακοπές της αναπνοής έως και 52%
Υγεία
26/10/2026 - 13:00
Bayer: Ο ρόλος της σύγχρονης απεικόνισης στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού
Υπηρεσίες Υγείας
27/10/2026 - 03:49
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo