ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Pfizer: Πρωτοβουλία για παροχή δωρεάν φαρμάκων και εμβολίων σε 45 χώρες με χαμηλά εισοδήματα

Pharma News
Pfizer: Πρωτοβουλία για παροχή δωρεάν φαρμάκων και εμβολίων σε 45 χώρες με χαμηλά εισοδήματα
Η Pfizer θα παρέχει χωρίς κέρδος όλα τα εντός πατέντας αλλά και μελλοντικά φάρμακα και εμβόλιά της που είναι διαθέσιμα στις ΗΠΑ ή στην ΕΕ, σε 45 χώρες με χαμηλότερα εισοδήματα.
Παρασκευή, 27/05/2022 - 15:34
News4Health Team News4Health Team

Η Pfizer Inc. (NYSE: PFE) παρουσίασε σήμερα το «Σύμφωνο για έναν Υγιέστερο Κόσμο». Η πρωτοποριακή αυτή πρωτοβουλία θέτει ως στόχο να παρέχει χωρίς κέρδος όλα τα εντός πατέντας φάρμακα και εμβόλια υψηλής ποιότητας της Pfizer που είναι διαθέσιμα στις ΗΠΑ ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε 1,2 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε 45 χώρες με χαμηλότερα εισοδήματα. Το Σύμφωνο φιλοδοξεί να μειώσει σημαντικά τις υφιστάμενες ανισότητες στον τομέα της υγείας ανάμεσα σε πολλές χώρες με χαμηλότερα εισοδήματα και τον υπόλοιπο κόσμο.

«Όπως μάθαμε με την εφαρμογή του εμβολιασμού ενάντια στην COVID-19, η προμήθεια φαρμάκων και εμβολίων είναι μόνο το πρώτο βήμα για να παρέχουμε βοήθεια στους ασθενείς. Θα συνεργαστούμε με παγκόσμιους ηγέτες στον τομέα της υγείας, ώστε να βελτιώσουμε και τομείς όπως τη διάγνωση, την εκπαίδευση, τις υποδομές, τις δυνατότητες αποθήκευσης και άλλoυς. Μόνο όταν έχουν ξεπεραστεί όλα τα εμπόδια μπορούμε να εξαλείψουμε τις ανισότητες στον τομέα της υγείας και να προσφέρουμε πραγματικά σε όλους τους ασθενείς», ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Το Σύμφωνο περιλαμβάνει το σύνολο των 27 χωρών με χαμηλά εισοδήματα, καθώς και 18 χώρες χαμηλού-μεσαίου εισοδήματος, οι οποίες μετέβησαν από την κατηγορία χαμηλού εισοδήματος στην κατηγορία χαμηλού-μεσαίου εισοδήματος τα τελευταία δέκα χρόνια. Η Pfizer θα συνεργαστεί με αξιωματούχους από τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στη Ρουάντα, τη Γκάνα, το Μαλάουι, τη Σενεγάλη και την Ουγκάντα, ώστε να προσδιοριστούν τα πρώτα στοιχεία και οι ευκαιρίες για να διασφαλιστεί ότι τα φάρμακα και τα εμβόλια θα φτάσουν σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και η τεχνογνωσία στην υποστήριξη της διάγνωσης, στην εκπαίδευση Επαγγελματιών Υγείας, καθώς και στην εκπαίδευση σε θέματα που αφορούν στη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού και στην αναβάθμιση άλλων υποδομών. Τα συμπεράσματα από αυτές τις πέντε χώρες θα αξιοποιηθούν για να υποστηριχθεί η εφαρμογή στις άλλες σαράντα χώρες.

H Pfizer θα συνεργαστεί επίσης με τους συμμετέχοντες στο Σύμφωνο, ώστε να προσδιοριστούν γρήγορες και αποτελεσματικές ρυθμιστικές οδοί και διαδικασίες προμήθειας, για να μειωθεί ο συχνά αυξημένος χρόνος που απαιτείται για να είναι διαθέσιμα νέα φάρμακα και εμβόλια σε αυτές τις χώρες.

Βάσει του Συμφώνου, η Pfizer έχει δεσμευτεί να παρέχει 23 φάρμακα και εμβόλια που αντιμετωπίζουν λοιμώδεις νόσους, συγκεκριμένες μορφές καρκίνου, σπάνιες και φλεγμονώδεις νόσους. Η πιο άμεση διαθεσιμότητα αυτών των φαρμάκων και εμβολίων, έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει μη-μεταδοτικές και λοιμώδεις νόσους που στοιχίζουν τη ζωή σχεδόν ενός εκατομμυρίου ανθρώπων κάθε χρόνο στις χώρες αυτές, καθώς και χρόνιες νόσους που έχουν σημαντική επίπτωση στην ποιότητα ζωής σε τουλάχιστον ακόμα μισό εκατομμύριο ανθρώπους[1]. Καθώς η Pfizer παρουσιάζει νέα φάρμακα και εμβόλια, τα προϊόντα αυτά θα συμπεριλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο του Συμφώνου χωρίς κέρδος.

Το Σύμφωνο έχει επίσης ως στόχο να εξασφαλίσει ταχύτερη πρόσβαση στα μελλοντικά φάρμακα και εμβόλια της Pfizer χωρίς κέρδος για τις 45 χώρες, ειδικά αυτές που αντιμετωπίζουν νόσους που έχουν δυσανάλογο αντίκτυπο στην παγκόσμια υγεία. Για την περαιτέρω ενίσχυση της δέσμευσης αυτής, η Pfizer, με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, προωθεί τις προσπάθειες για την ανάπτυξη υποψηφίων εμβολίων για την πρόληψη του Στρεπτόκοκκου Ομάδας Β (GBS), που είναι μια κύρια αιτία θανάτου νοεγνών σε χώρες χαμηλού εισοδήματος. Συζητούνται επίσης ευκαιρίες υποστήριξης της ανάπτυξης εμβολίου για τον Αναπνευστικό Συγκυτιακό Ιό (RSV), ενός ακόμα εμβολίου που θα χορηγείται στην εγκυμοσύνη.

«Όλοι, όπου κι αν ζουν, θα έπρεπε να έχουν την ίδια πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα και εμβόλια που σώζουν ζωές», δήλωσε ο Bill Gates, ο Συνιδρυτής του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates. «Το Σύμφωνο για έναν Υγιέστερο Κόσμο μπορεί να βοηθήσει εκατομμύρια ακόμα ανθρώπους σε χώρες με χαμηλά εισοδήματα να αποκτήσουν τα εργαλεία που χρειάζονται ώστε να ζήσουν μια υγιή ζωή. Η Pfizer γίνεται παράδειγμα προς μίμηση για άλλες εταιρείες.»

«Η άμεση και προσιτή πρόσβαση στα πιο καινοτόμα φάρμακα και εμβόλια είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ισότητας στον τομέα της παγκόσμιας υγείας. Η δέσμευση της Pfizer στο πρόγραμμα του Συμφώνου θέτει νέα δεδομένα από αυτή την άποψη. Σε συνδυασμό με επιπλέον επενδύσεις για την ενίσχυση των δημόσιων συστημάτων υγείας και φαρμακευτικών ρυθμιστικών αρχών της Αφρικής, το Σύμφωνο είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη βιώσιμη ασφάλεια στον τομέα της υγείας για χώρες κάθε εισοδηματικού επιπέδου», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρουάντα Paul Kagame.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ποιοτική υγειονομική περίθαλψη, ώστε όλοι να ζουν μια ζωή που διαρκεί περισσότερο, είναι πιο δυναμική και υγιέστερη», ανέφερε ο Nana Addo Dankwa Akufo-Addo Πρόεδρος της Γκάνα. «Θα χρειαστεί ισχυρή συνεργασία ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτό το Σύμφωνο, και συνεργαζόμαστε προς αυτόν τον σημαντικό στόχο».

«Η Σενεγάλη στηρίζει με περηφάνια το Σύμφωνο για έναν Υγιέστερο Κόσμο, ώστε να βελτιωθεί η ισότητα στον τομέα της υγείας για τον λαό της χώρας μας αλλά και όλου του κόσμου», δήλωσε ο Macky Sall, Πρόεδρος της Σενεγάλης. «Μαζί θα εργαστούμε για έναν καλύτερο κόσμο».

«Το καταπληκτικό όσον αφορά αυτό το Σύμφωνο είναι ότι βοηθά τις χώρες με χαμηλό εισόδημα χωρίς να παραβιάζει την αξιοπρέπεια και την αυτενέργεια των λαών, διότι πρόκειται για μια πραγματική συνεργασία η οποία περιλαμβάνει τον διαμοιρασμό ανάμεσα στη Pfizer και σε χώρες όπως το Μαλάουι, του κόστους και των έργων της παραγωγής και παράδοσης προμηθειών που θα σώσουν εκατομμύρια ζωές. Έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται όλα τα παγκόσμια προβλήματα», ανέφερε ο Lazarus Chakwera, Πρόεδρος του Μαλάουι.

«Ήρθε η ώρα να γεφυρώσουμε το χάσμα στην ισότητα του τομέα της υγείας», δήλωσε ο Yoweri Museveni, Πρόεδρος της Ουγκάντα. «Η Ουγκάντα με περηφάνια συμμετέχει στο Σύμφωνο και δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με την Pfizer και όλους τους εταίρους του Συμφώνου, ώστε να βρούμε νέους τρόπους να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις πρόσβασης».

Τελευταία τροποποίηση στις 26/05/2022 - 18:50
  • PFIZER
  • ΦΑΡΜΑΚΑ
  • ΕΜΒΟΛΙΑ
  • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Pfizer: Πουλά όλα τα πρωτότυπα φάρμακά της σε μη κερδοσκοπική τιμή στις πιο φτωχές χώρες
Pfizer: Πουλά όλα τα πρωτότυπα φάρμακά της σε μη κερδοσκοπική τιμή στις πιο φτωχές χώρες 25 Μαϊος 2022
Αποτελεσματική και κατά των νέων στελεχών της Όμικρον η προφυλακτική αγωγή της AstraZeneca κατά της Covid-19: Τι δείχνουν προκλινικά δεδομένα 26 Μαϊος 2022
Αποτελεσματική και κατά των νέων στελεχών της Όμικρον η προφυλακτική αγωγή της AstraZeneca κατά της Covid-19: Τι δείχνουν προκλινικά δεδομένα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ημέρα Καινοτομίας Pfizer - ΕΚΕΒΕ «Αλέξανδρος Φλέμιγκ»: Όταν η ψηφιακή καινοτομία συναντά τη βιοϊατρική έρευνα
Pharma News
29/09/2026 - 12:32

Ημέρα Καινοτομίας Pfizer - ΕΚΕΒΕ «Αλέξανδρος Φλέμιγκ»: Όταν η ψηφιακή καινοτομία συναντά τη βιοϊατρική έρευνα

Η φαρμακευτική BioNTech κλείνει τρία εργοστάσιά της στη Γερμανία - Στον αέρα 1.800 εργαζόμενοι
Pharma News
28/09/2026 - 19:17

Η φαρμακευτική BioNTech κλείνει τρία εργοστάσιά της στη Γερμανία - Στον αέρα 1.800 εργαζόμενοι

Δεν προβλέπεται η παρασκευή γαληνικών φαρμάκων στο εργαστήριο ιδιωτικού φαρμακείου
Pharma Policy
25/09/2026 - 14:47

Δεν προβλέπεται η παρασκευή γαληνικών φαρμάκων στο εργαστήριο ιδιωτικού φαρμακείου

Μείωση των θανάτων από καρκίνο στις ΗΠΑ κατά 35%
Υγεία
24/09/2026 - 17:58

Μείωση των θανάτων από καρκίνο στις ΗΠΑ κατά 35%

EMA: Πρόταση για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας σε 12 νέα φάρμακα
Pharma Policy
22/09/2026 - 15:03

EMA: Πρόταση για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας σε 12 νέα φάρμακα

Η δίκαιη διανομή εμβολίων θα έσωζε σχεδόν 3 εκατ. επιπλέον ζωές σε επόμενη πανδημία
Πολιτική Υγείας
21/09/2026 - 19:00

Η δίκαιη διανομή εμβολίων θα έσωζε σχεδόν 3 εκατ. επιπλέον ζωές σε επόμενη πανδημία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πατούλης: «Ορθή θεσμικά η παραπομπή των εις βάρος μου καταγγελιών στην ΕΑΔ»
Πολιτική Υγείας
29/09/2026 - 18:04
Θάνατος Μαζωνάκη: Κατέθεσε η νοσηλεύτρια του ιατρείου - Ο πανικός που επικράτησε τις μοιραίες στιγμές
Επικαιρότητα
29/09/2026 - 17:29
Κολπική μαρμαρυγή: Όταν η θεραπεία γίνεται μαζί με το χειρουργείο καρδιάς
Health Talk
29/09/2026 - 16:00
Απολογισμός των πρώτων 10 ημερών λειτουργίας του Medwatch -Γεωργιάδης: Μείωση 91% στις παραπλανητικές διαφημίσεις
Πολιτική Υγείας
29/09/2026 - 15:30
Ελλείψεις βασικών φαρμάκων στα νοσοκομεία της Αγγλίας – Ποια σκευάσματα επηρεάζονται
Pharma Policy
29/09/2026 - 15:00
Novo Nordisk: Συμφωνία έως 2,6 δισ. δολάρια με κινεζική φαρμακευτική για χάπι κατά της παχυσαρκίας
Pharma News
29/09/2026 - 14:00
Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς: Ενημέρωση, πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση στο επίκεντρο
Patient Talk
29/09/2026 - 13:30
Καρκίνος του προστάτη: Στοχευμένη ακτινοθεραπεία παρουσιάζει συγκρίσιμα αποτελέσματα με τη χειρουργική επέμβαση
Υγεία
29/09/2026 - 13:00
Ημέρα Καινοτομίας Pfizer - ΕΚΕΒΕ «Αλέξανδρος Φλέμιγκ»: Όταν η ψηφιακή καινοτομία συναντά τη βιοϊατρική έρευνα
Pharma News
29/09/2026 - 12:32
Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας: Τι πρέπει να διαθέτει μια ογκολογική μονάδα
Πολιτική Υγείας
29/09/2026 - 12:10
Σπάνιες παθήσεις: Μηχανισμό για να είναι εφικτή η διάγνωση μέσα σ' έναν χρόνο ζητούν οι ευρωβουλευτές
Πολιτική Υγείας
29/09/2026 - 12:00
Παράνομη ογκολογική κλινική: Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε ο εισαγγελέας
Πολιτική Υγείας
29/09/2026 - 11:35
Smartphone από τα 12: Αυξημένος κίνδυνος για συμπτώματα διατροφικών διαταραχών
Υγεία
29/09/2026 - 11:00
Μπορεί το λάδι να εξασφαλίσει καλύτερο ύπνο;
Διατροφή
29/09/2026 - 09:01
EFPIA: Οι εξετάσεις σημαντικό πρώτο βήμα για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων
Πολιτική Υγείας
29/09/2026 - 09:00
Γιατί το Φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για το ετήσιο check-up
Health Talk
29/09/2026 - 08:34
Μεγάλη ενημερωτική δράση του ΕΕΣ στο Σύνταγμα για την Τρίτη Ηλικία
Επικαιρότητα
29/09/2026 - 07:09
Μπάτζιος: «Η αυτοκάθαρση στον ΙΣΘ έγινε με ειλικρίνεια και... χωρίς κάμερες»
Επικαιρότητα
29/09/2026 - 03:43
Η δράση «Απεριόριστη Ανάσα» συνεχίζεται με 75 αναπνευστικές συσκευές δωρεάν σε όλη την Ελλάδα
Patient Talk
29/09/2026 - 00:06
Κάπνισμα και άτμισμα: Νέα κλινικά δεδομένα για τους βιοδείκτες έκθεσης και δυνητικής βλάβης
Υγεία
28/09/2026 - 23:22
Από τον «κουμπαρά» με τα πρόστιμα η αναβάθμιση μονάδων του Νοσοκομείου «Παπανικολάου»
Πολιτική Υγείας
28/09/2026 - 22:46
Συνάντηση Κακλαμάνη με τον Υπουργό Υγείας της Αλγερίας με δώρο ένα αντίγραφο του Ασκληπιού
Επικαιρότητα
28/09/2026 - 22:19
Πώς αντιμετωπίζεται η λιθίαση του ουροποιητικού με χρήση laser!
Health Talk
28/09/2026 - 21:52
Ημερίδα για τη σύγχρονη φροντίδα της άνοιας στο Άσυλο Ανιάτων
Υγεία
28/09/2026 - 21:28
Νέα εφαρμογή AI της GE HealthCare προβλέπει έως και 72 ώρες νωρίτερα τις πιέσεις στα νοσοκομεία
Digital Health
28/09/2026 - 21:01
Γιαννάκος: «Σφραγίζεται κλινική στη Θεσσαλονίκη που διαφήμιζε ανύπαρκτες ογκολογικές υπηρεσίες»
Πολιτική Υγείας
28/09/2026 - 20:18
ΣΦΕΕ: «Γνωρίζουμε τους βασικούς δείκτες της καρδιάς, μιλάμε με επαγγελματία υγείας»
Pharma Policy
28/09/2026 - 19:43
Η φαρμακευτική BioNTech κλείνει τρία εργοστάσιά της στη Γερμανία - Στον αέρα 1.800 εργαζόμενοι
Pharma News
28/09/2026 - 19:17
Ανησυχητικά τα δεδομένα για την κατανάλωση ενεργειακών ποτών από παιδιά και εφήβους στην Ελλάδα
Υγεία
28/09/2026 - 18:21
Εκτινασσόμενος δάκτυλος: Η «βουβή» επιδημία που σαμποτάρει την καθημερινότητα
Health Talk
28/09/2026 - 17:43

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Chiesi λαμβάνει Ευρωπαϊκή Άδεια Κυκλοφορίας για θεραπεία συντήρησης του άσθματος
Pharma News
28/09/2026 - 10:00
ΕΣΥ: Παρεμβάσεις 8,26 εκατ. ευρώ για ΤΕΠ, χειρουργεία και υπηρεσίες υγείας
Πολιτική Υγείας
28/09/2026 - 10:30
ΙΣΑ: Πού μπορούν να κάνουν καταγγελία οι πολίτες για ιατρικές υπηρεσίες – Η διαδικασία
Πολιτική Υγείας
28/09/2026 - 11:00
Γεωργιάδης: Και το ιατρείο της Καρυστιανού χτύπησε κόκκινο στο MedWatch
Πολιτική Υγείας
28/09/2026 - 11:17
ΠΟΥ: Η σύνθεση των εμβολίων γρίπης για το 2027 στο Νότιο Ημισφαίριο
Πολιτική Υγείας
28/09/2026 - 11:30
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo