ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΦ: Νέες θέσεις εργασίας από την ελληνική φαρμακοβιομηχανία στην Τρίπολη

Pharma News
EUROKINISSI
Οι ορίζοντες που ανοίγονται για μαθητές και φοιτητές από τις επενδύσεις επενδύσεις των εγχώριων εταιριών φαρμάκου στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.
Δευτέρα, 23/10/2023 - 16:18
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Με αφορμή τα μεγάλα επενδυτικά έργα που υλοποιούνται από φαρμακοβιομηχανίες μέλη της ΠΕΦ στην βιομηχανική περιοχή της Τρίπολης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) για την ενημέρωση των μαθητών και σπουδαστών, ώστε ν’ ακούσουν για ευκαιρίες και προοπτικές καριέρας που δεν είχαν σκεφτεί και που αφορούν στην πόλη τους και στην ευρύτερη περιοχή.

Το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για τις επενδύσεις της εγχώριας βιομηχανίας φαρμάκου είναι ζωηρό κάτι που αποτυπώνεται στο γεγονός πως την ημερίδα παρακολούθησαν το πρωί μαθητές της Γ’ και Β’ Λυκείου από τις περιοχές της Τρίπολης, της Μεγαλόπολης, του Άστρους Κυνουρίας και της Τεγέας. Το απόγευμα η ημερίδα ήταν ανοιχτή στους γονείς και στο κοινό, καθώς παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, της πολιτικής, εκκλησιαστικής, ακαδημαϊκής, εκπαιδευτικής και επιχειρηματικής κοινότητας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναλύθηκαν τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που έχουν αυτές οι επενδύσεις της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας για την Τρίπολη και γενικότερα την Αρκαδία. Ταυτόχρονα, παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες που δημιουργούνται για τη νέα γενιά, η οποία μπορεί να εργαστεί σε έναν δυναμικό κλάδο με έντονα αναπτυξιακό αποτύπωμα. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στους νέους της Αρκαδίας να ανελιχθούν στον τόπο τους απασχολούμενοι σε εταιρείες που συγκαταλέγονται στους κορυφαίους εργοδότες της χώρας μας.

Την εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία του ο Πρόεδρος της ΠΕΦ και Συνδιευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ELPEN Θεόδωρος Τρύφων, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι «είναι η πρώτη φορά που επικοινωνούμε μεγάλες επενδύσεις στην τοπική κοινωνία και στόχος μας είναι ο μαθητής και ο φοιτητής να αποκτήσουν νέο επαγγελματικό προσανατολισμό» ενώ, πρόσθεσε πως «κοινωνοί της σημερινής εκδήλωσης είναι όλοι οι νέοι άνθρωποι της περιοχής και οι επιστήμονες», αναδεικνύοντας παράλληλα τις μοναδικές αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΠΕΦ, τόνισε πως «η εγχώρια βιομηχανία φαρμάκου έχει σημαντικό αποτύπωμα με τεράστια εγχώρια προστιθέμενη αξία καθώς επενδύει στο μέλλον. Και οι νέοι, που είναι το μέλλον, πρέπει να ξέρουν πως έχουν προοπτικές επαγγελματικής ανέλιξης στον τόπο τους, σε ανερχόμενους τομείς όπως είναι η έρευνα, η ανάπτυξη και η παραγωγή του ελληνικού φαρμάκου».

O αντιπρόεδρος της ΠΕΦ και διευθύνων σύμβουλος της DEMO Δημήτρης Δέμος, στην ομιλία του σημείωσε πως μέσω της εκδήλωσης «ενημερώνουμε για τα επενδυτικά μας προγράμματα και τις δεξιότητες που απαιτούνται για τη λειτουργία μας. Με τον τρόπο αυτό ερχόμαστε πιο κοντά στην τοπική κοινωνία». Ο κ. Δέμος ανέφερε πως «η ελληνική φαρμακοβιομηχανία είναι η ατμομηχανή ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας» και μιλώντας στους μαθητές και σπουδαστές επεσήμανε πως «μπορείτε να γίνετε συνοδοιπόροι στην ανάπτυξη». Επιπροσθέτως, ανέδειξε τον κοινωνικό ρόλο της εγχώριας βιομηχανίας φαρμάκου αναφέροντας πως «κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης όχι μόνο καλύψαμε τις ανάγκες 3 εκατ. Ελλήνων ασθενών, αλλά βοηθήσαμε και άλλα συστήματα υγείας όπως της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Αγγλίας», ενώ αναφέρθηκε στις μελέτες και τις έρευνες που δείχνουν πως η εγχώρια βιομηχανία φαρμάκου είναι καταλύτης ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. «Έχουμε ισχυρή παραγωγική βάση. Αν και ως χώρα αντιπροσωπεύουμε μόνο το 2% του ευρωπαϊκού πληθυσμού, κατέχουμε το 10% των παραγωγικών μονάδων της Ευρώπης στο φάρμακο» τόνισε ο κ. Δέμος αποτυπώνοντας τις μοναδικές προοπτικές ανάπτυξης της εγχώριας βιομηχανίας φαρμάκου.

Κατά την ομιλία της στους μαθητές, η Γενική Διευθύντρια της ΠΕΦ Φαίη Κοσμοπούλου, ανέφερε ότι «στόχος μας είναι να ανοίξουμε νέους δρόμους στην επαγγελματική ανάπτυξη της νέας γενιάς», ενώ πρόσθεσε πως μέσω των επενδύσεων που υλοποιούνται στην περιοχή, «η Αρκαδία μετατρέπεται σε κόμβο έρευνας και παραγωγής φαρμάκων στην Πελοπόννησο». Στη συνέχεια η κυρία Κοσμοπούλου τόνισε πως «οι θέσεις εργασίας που πρόκειται να δημιουργηθούν μέσω των επενδύσεων είναι καλά αμοιβόμενες και όλων των ειδικοτήτων», απαντώντας σε καίριες ερωτήσεις μαθητών και καθηγητών.

Τα οφέλη για την τοπική οικονομία εξειδίκευσε ο κ. Κυριάκος Σουλιώτης, Καθηγητής Πολιτικής Υγείας και Κοσμήτορας στη Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Σημείωσε πως η «τοπική κοινωνία πρέπει να αγκαλιάσει τις επενδύσεις της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, καθώς αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για την οικονομία». Βασιζόμενος σε στοιχεία μελετών εγχώριων και διεθνών οίκων επεσήμανε πως «το ελληνικό φάρμακο είναι μοχλός ανάπτυξης. Για κάθε αύξηση 1 ευρώ του ΑΕΠ από το φάρμακο, το πολλαπλασιαστικό όφελος φτάνει τα 4,1 ευρώ, ενώ για κάθε 1 εκατ. ευρώ επένδυσης δημιουργούνται 12 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας. Από την πλευρά του στην αξία της σωστής επιλογής επαγγέλματος αναφέρθηκε ο Σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού – Ψυχολόγος Νικόλαος Τράντος.
Την εκδήλωση ακόμη χαιρέτησαν εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας ο Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, ο Βουλευτής ΑρκαδίαςΚώστας Βλάσης, ο Βουλευτής Αρκαδίας και Αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιος Κατσής, ο διευθυντής Β’θμιας εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος Μακρής, ο διευθυντής του ΙΕΚ Τρίπολης Ιωάννης Κατσίρης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Τρουπής, ο Πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΕΤ Νίκος Τότσης και η Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Βασιλική Φράγκου, ενώ παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός, πρόεδροι φορέων και σωματείων, γονείς και μαθητές.

Από την πλευρά της η ΠΕΦ προγραμματίζει και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις.

  • ΠΕΦ
  • ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
  • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
  • ΤΡΙΠΟΛΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Βάλε Στόχο την Κίνηση»: Δράση πρόληψης για τον καρκίνο, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, στον Φλοίσβο
«Βάλε Στόχο την Κίνηση»: Δράση πρόληψης για τον καρκίνο, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, στον Φλοίσβο 20 Οκτωβρίου 2023
Ανατρεπτική ταινία από τη Novo Nordisk Hellas και τη ΣΠΕΑ για την αιμορροφιλία 24 Οκτωβρίου 2023
Ανατρεπτική ταινία από τη Novo Nordisk Hellas και τη ΣΠΕΑ για την αιμορροφιλία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι φαρμακευτικές εταιρείες "παγώνουν" νέες κυκλοφορίες στην Ευρώπη λόγω της τιμολογικής πολιτικής Τραμπ
Pharma Policy
01/04/2026 - 12:51

Οι φαρμακευτικές εταιρείες "παγώνουν" νέες κυκλοφορίες στην Ευρώπη λόγω της τιμολογικής πολιτικής Τραμπ

Γεωργιάδης για ελλείψεις φαρμάκων: Λιγότερες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Ασπίδα η ελληνική φαρμακοβιομηχανία
Pharma Policy
26/03/2026 - 11:00

Γεωργιάδης για ελλείψεις φαρμάκων: Λιγότερες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Ασπίδα η ελληνική φαρμακοβιομηχανία

Δωρεά απινιδωτή στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Τρίπολης από το Επιμελητήριο Αρκαδίας
Επικαιρότητα
04/03/2026 - 00:11

Δωρεά απινιδωτή στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Τρίπολης από το Επιμελητήριο Αρκαδίας

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την Ακαδημία Επαγγελματικής Κατάρτισης Φαρμάκου της ΠΕΦ
Pharma Policy
10/02/2026 - 15:49

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την Ακαδημία Επαγγελματικής Κατάρτισης Φαρμάκου της ΠΕΦ

Σύμπραξη ΠΕΦ-Υπουργείου Παιδείας για την πρώτη δημόσια σχολή στον τομέα του φαρμάκου
Pharma Policy
02/02/2026 - 22:07

Σύμπραξη ΠΕΦ-Υπουργείου Παιδείας για την πρώτη δημόσια σχολή στον τομέα του φαρμάκου

Οκτώ χρόνια προσφοράς για το Food Drive ΠΕΦ - Συνολικά 5,5 τόνοι αγαθών για παιδιά και οικογένειες που έχουν ανάγκη
Pharma News
27/01/2026 - 00:13

Οκτώ χρόνια προσφοράς για το Food Drive ΠΕΦ - Συνολικά 5,5 τόνοι αγαθών για παιδιά και οικογένειες που έχουν ανάγκη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η πείνα έπληξε χειρότερα τον ψυχισμό των ανθρώπων από την ανεργία εν μέσω πανδημίας
Ψυχική Υγεία
07/04/2026 - 14:00
Επίσκεψη Θεμιστοκλέους στο υπό ανέγερση Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ
Πολιτική Υγείας
07/04/2026 - 13:33
Τι πρέπει να περιέχει το φαρμακείο του αυτοκινήτου σας από τις 18 Ιουνίου
Επικαιρότητα
07/04/2026 - 13:00
Πειραματικό GLP-1 φάρμακο φέρεται να κόβει την όρεξη και για τον έρωτα
Ψυχική Υγεία
07/04/2026 - 12:00
Πατούλης για Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Η Ελλάδα διαθέτει υψηλού επιπέδου επιστημονικό δυναμικό
Πολιτική Υγείας
07/04/2026 - 11:12
Απλή εξέταση αίματος καταφέρνει υψηλά ποσοστά ακρίβειας στην ανίχνευση καρκίνων και άλλων ασθενειών
Υγεία
07/04/2026 - 11:00
Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Στηρίξτε την επιστήμη προτρέπει ο ΠΟΥ
Πολιτική Υγείας
07/04/2026 - 10:00
Αυτοτραυματισμός: Οι άνδρες δεν ωφελούνται ιδιαίτερα από την ψυχοθεραπεία
Ψυχική Υγεία
07/04/2026 - 09:00
Αγωνιστές του GLP-1: Τα φάρμακα που αλλάζουν το τοπίο σε παχυσαρκία και διαβήτη
Υγεία
06/04/2026 - 19:00
Όταν τα μαλλιά αποκαλύπτουν προβλήματα υγείας
Υγεία
06/04/2026 - 18:00
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Δράσεις για τους αστέγους με αφορμή το Πάσχα
Υπηρεσίες Υγείας
06/04/2026 - 17:00
SkyWalker: Λιγότερος πόνος και γρηγορότερη κινητοποίηση μετά από αρθροπλαστική γόνατος και ισχίου
Υπηρεσίες Υγείας
06/04/2026 - 16:00
Γενικό Νοσοκομείο Θείας Πρόνοιας "Η Παμμακάριστος": Εγκαίνια των νέων ΤΕΠ
Πολιτική Υγείας
06/04/2026 - 15:38
Οι GLP-1 ενέσεις αναμένεται να εκτοξεύσουν τα ποσοστά διαζυγίων: έρευνα
Ψυχική Υγεία
06/04/2026 - 15:00
Τεχνητό σάλιο από ζαχαροκάλαμο υπόσχεται προστασία των δοντιών των καρκινοπαθών
Υγεία
06/04/2026 - 14:00
Αύξηση αιματολογικών καρκίνων έπειτα από τη θεραπεία άλλου καρκίνου διαπιστώνει έρευνα
Υγεία
06/04/2026 - 12:56
Κώφωση: Μία μόνο ένεση αντιμετωπίζει το πρόβλημα μέσα σε λίγες εβδομάδες
Υγεία
06/04/2026 - 12:00
Νοσοκομείο Καλαμάτας: Καταγγελίες για κατάρρευση γιατρού από εξάντληση και για «λουκέτο» στις παθολογικές κλινικές
Πολιτική Υγείας
06/04/2026 - 11:35
Ήπιες αλλαγές για να γίνει η άσκηση πιο ελκυστική ακόμα και στους πιο "πνιγμένους" από την καθημερινότητα
Fitness
06/04/2026 - 11:00
Νόσος του Crohn: Ανακαλύφθηκε παράγοντας πυροδότησης που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάπτυξη θεραπειών
Υγεία
06/04/2026 - 10:00
Λογισμικό Ελλήνων επιστημόνων ανιχνεύει καρδιακά προβλήματα
Digital Health
06/04/2026 - 09:00
Ιστορίες GLP-1 πειραματισμών: Τι είναι το microdosing και γιατί μπορεί να είναι κακή ιδέα
Υγεία
04/04/2026 - 09:10
Cardio Athena 2026: Ξεχωριστή διάσταση του φετινού συνεδρίου το πρόγραμμα «Προλαμβάνω»
Health Talk
04/04/2026 - 07:26
Πασχαλινές δημιουργίες και δώρα αλληλεγγύης στο Bazaar της ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ!
Patient Talk
04/04/2026 - 03:49
Σημαντική χορηγία και από την MOBIAK στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό
Επικαιρότητα
04/04/2026 - 00:11
Συνεργασία της DIAGEO με το Υπουργείο Υγείας για την πρόληψη της κατανάλωσης αλκοόλ από ανήλικους
Ψυχική Υγεία
03/04/2026 - 23:26
Πως η θεραπευτική φωτογραφία γίνεται σύμμαχος των ασθενών με καρκίνο
Patient Talk
03/04/2026 - 22:04
Άμεση ανταπόκριση του ΙΣΑ στο αίτημα για δωρεά απινιδωτών στα ορεινά χωριά του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη
Επικαιρότητα
03/04/2026 - 21:36
Πασχαλινό τραπέζι: Οδηγίες για την προμήθεια και την ασφάλεια των παραδοσιακών εδεσμάτων από την ΕΕΚΕ
Επικαιρότητα
03/04/2026 - 20:48
Νέα εποχή στη μακροζωία της επιδερμίδας και των μαλλιών από τη Vichy με λύσεις αιχμής
Ομορφιά
03/04/2026 - 20:11

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Καταγγελίες για κατάρρευση γιατρού από εξάντληση και για «λουκέτο» στις παθολογικές κλινικές
Πολιτική Υγείας
06/04/2026 - 11:35
Γενικό Νοσοκομείο Θείας Πρόνοιας "Η Παμμακάριστος": Εγκαίνια των νέων ΤΕΠ
Πολιτική Υγείας
06/04/2026 - 15:38
SkyWalker: Λιγότερος πόνος και γρηγορότερη κινητοποίηση μετά από αρθροπλαστική γόνατος και ισχίου
Υπηρεσίες Υγείας
06/04/2026 - 16:00
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Δράσεις για τους αστέγους με αφορμή το Πάσχα
Υπηρεσίες Υγείας
06/04/2026 - 17:00
Οι GLP-1 ενέσεις αναμένεται να εκτοξεύσουν τα ποσοστά διαζυγίων: έρευνα
Ψυχική Υγεία
06/04/2026 - 15:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo