ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΦ: Νέες θέσεις εργασίας από την ελληνική φαρμακοβιομηχανία στην Τρίπολη

Pharma News
EUROKINISSI
Οι ορίζοντες που ανοίγονται για μαθητές και φοιτητές από τις επενδύσεις επενδύσεις των εγχώριων εταιριών φαρμάκου στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.
Δευτέρα, 23/10/2023 - 16:18
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Με αφορμή τα μεγάλα επενδυτικά έργα που υλοποιούνται από φαρμακοβιομηχανίες μέλη της ΠΕΦ στην βιομηχανική περιοχή της Τρίπολης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) για την ενημέρωση των μαθητών και σπουδαστών, ώστε ν’ ακούσουν για ευκαιρίες και προοπτικές καριέρας που δεν είχαν σκεφτεί και που αφορούν στην πόλη τους και στην ευρύτερη περιοχή.

Το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για τις επενδύσεις της εγχώριας βιομηχανίας φαρμάκου είναι ζωηρό κάτι που αποτυπώνεται στο γεγονός πως την ημερίδα παρακολούθησαν το πρωί μαθητές της Γ’ και Β’ Λυκείου από τις περιοχές της Τρίπολης, της Μεγαλόπολης, του Άστρους Κυνουρίας και της Τεγέας. Το απόγευμα η ημερίδα ήταν ανοιχτή στους γονείς και στο κοινό, καθώς παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, της πολιτικής, εκκλησιαστικής, ακαδημαϊκής, εκπαιδευτικής και επιχειρηματικής κοινότητας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναλύθηκαν τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που έχουν αυτές οι επενδύσεις της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας για την Τρίπολη και γενικότερα την Αρκαδία. Ταυτόχρονα, παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες που δημιουργούνται για τη νέα γενιά, η οποία μπορεί να εργαστεί σε έναν δυναμικό κλάδο με έντονα αναπτυξιακό αποτύπωμα. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στους νέους της Αρκαδίας να ανελιχθούν στον τόπο τους απασχολούμενοι σε εταιρείες που συγκαταλέγονται στους κορυφαίους εργοδότες της χώρας μας.

Την εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία του ο Πρόεδρος της ΠΕΦ και Συνδιευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ELPEN Θεόδωρος Τρύφων, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι «είναι η πρώτη φορά που επικοινωνούμε μεγάλες επενδύσεις στην τοπική κοινωνία και στόχος μας είναι ο μαθητής και ο φοιτητής να αποκτήσουν νέο επαγγελματικό προσανατολισμό» ενώ, πρόσθεσε πως «κοινωνοί της σημερινής εκδήλωσης είναι όλοι οι νέοι άνθρωποι της περιοχής και οι επιστήμονες», αναδεικνύοντας παράλληλα τις μοναδικές αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΠΕΦ, τόνισε πως «η εγχώρια βιομηχανία φαρμάκου έχει σημαντικό αποτύπωμα με τεράστια εγχώρια προστιθέμενη αξία καθώς επενδύει στο μέλλον. Και οι νέοι, που είναι το μέλλον, πρέπει να ξέρουν πως έχουν προοπτικές επαγγελματικής ανέλιξης στον τόπο τους, σε ανερχόμενους τομείς όπως είναι η έρευνα, η ανάπτυξη και η παραγωγή του ελληνικού φαρμάκου».

O αντιπρόεδρος της ΠΕΦ και διευθύνων σύμβουλος της DEMO Δημήτρης Δέμος, στην ομιλία του σημείωσε πως μέσω της εκδήλωσης «ενημερώνουμε για τα επενδυτικά μας προγράμματα και τις δεξιότητες που απαιτούνται για τη λειτουργία μας. Με τον τρόπο αυτό ερχόμαστε πιο κοντά στην τοπική κοινωνία». Ο κ. Δέμος ανέφερε πως «η ελληνική φαρμακοβιομηχανία είναι η ατμομηχανή ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας» και μιλώντας στους μαθητές και σπουδαστές επεσήμανε πως «μπορείτε να γίνετε συνοδοιπόροι στην ανάπτυξη». Επιπροσθέτως, ανέδειξε τον κοινωνικό ρόλο της εγχώριας βιομηχανίας φαρμάκου αναφέροντας πως «κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης όχι μόνο καλύψαμε τις ανάγκες 3 εκατ. Ελλήνων ασθενών, αλλά βοηθήσαμε και άλλα συστήματα υγείας όπως της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Αγγλίας», ενώ αναφέρθηκε στις μελέτες και τις έρευνες που δείχνουν πως η εγχώρια βιομηχανία φαρμάκου είναι καταλύτης ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. «Έχουμε ισχυρή παραγωγική βάση. Αν και ως χώρα αντιπροσωπεύουμε μόνο το 2% του ευρωπαϊκού πληθυσμού, κατέχουμε το 10% των παραγωγικών μονάδων της Ευρώπης στο φάρμακο» τόνισε ο κ. Δέμος αποτυπώνοντας τις μοναδικές προοπτικές ανάπτυξης της εγχώριας βιομηχανίας φαρμάκου.

Κατά την ομιλία της στους μαθητές, η Γενική Διευθύντρια της ΠΕΦ Φαίη Κοσμοπούλου, ανέφερε ότι «στόχος μας είναι να ανοίξουμε νέους δρόμους στην επαγγελματική ανάπτυξη της νέας γενιάς», ενώ πρόσθεσε πως μέσω των επενδύσεων που υλοποιούνται στην περιοχή, «η Αρκαδία μετατρέπεται σε κόμβο έρευνας και παραγωγής φαρμάκων στην Πελοπόννησο». Στη συνέχεια η κυρία Κοσμοπούλου τόνισε πως «οι θέσεις εργασίας που πρόκειται να δημιουργηθούν μέσω των επενδύσεων είναι καλά αμοιβόμενες και όλων των ειδικοτήτων», απαντώντας σε καίριες ερωτήσεις μαθητών και καθηγητών.

Τα οφέλη για την τοπική οικονομία εξειδίκευσε ο κ. Κυριάκος Σουλιώτης, Καθηγητής Πολιτικής Υγείας και Κοσμήτορας στη Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Σημείωσε πως η «τοπική κοινωνία πρέπει να αγκαλιάσει τις επενδύσεις της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, καθώς αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για την οικονομία». Βασιζόμενος σε στοιχεία μελετών εγχώριων και διεθνών οίκων επεσήμανε πως «το ελληνικό φάρμακο είναι μοχλός ανάπτυξης. Για κάθε αύξηση 1 ευρώ του ΑΕΠ από το φάρμακο, το πολλαπλασιαστικό όφελος φτάνει τα 4,1 ευρώ, ενώ για κάθε 1 εκατ. ευρώ επένδυσης δημιουργούνται 12 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας. Από την πλευρά του στην αξία της σωστής επιλογής επαγγέλματος αναφέρθηκε ο Σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού – Ψυχολόγος Νικόλαος Τράντος.
Την εκδήλωση ακόμη χαιρέτησαν εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας ο Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, ο Βουλευτής ΑρκαδίαςΚώστας Βλάσης, ο Βουλευτής Αρκαδίας και Αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιος Κατσής, ο διευθυντής Β’θμιας εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος Μακρής, ο διευθυντής του ΙΕΚ Τρίπολης Ιωάννης Κατσίρης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Τρουπής, ο Πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΕΤ Νίκος Τότσης και η Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Βασιλική Φράγκου, ενώ παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός, πρόεδροι φορέων και σωματείων, γονείς και μαθητές.

Από την πλευρά της η ΠΕΦ προγραμματίζει και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις.

  • ΠΕΦ
  • ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
  • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
  • ΤΡΙΠΟΛΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Βάλε Στόχο την Κίνηση»: Δράση πρόληψης για τον καρκίνο, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, στον Φλοίσβο
«Βάλε Στόχο την Κίνηση»: Δράση πρόληψης για τον καρκίνο, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, στον Φλοίσβο 20 Οκτωβρίου 2023
Ανατρεπτική ταινία από τη Novo Nordisk Hellas και τη ΣΠΕΑ για την αιμορροφιλία 24 Οκτωβρίου 2023
Ανατρεπτική ταινία από τη Novo Nordisk Hellas και τη ΣΠΕΑ για την αιμορροφιλία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΦ-Τρύφων: «Ζήτημα εθνικής και κοινωνικής ασφάλειας η παραγωγή και η επάρκεια φαρμάκου»
Pharma Policy
20/01/2026 - 18:48

ΠΕΦ-Τρύφων: «Ζήτημα εθνικής και κοινωνικής ασφάλειας η παραγωγή και η επάρκεια φαρμάκου»

ΕΚ για κρίσιμα φάρμακα: Επενδύσεις στην παραγωγική ικανότητα της ΕΕ για την αύξηση της αυτονομίας
Pharma Policy
20/01/2026 - 15:40

ΕΚ για κρίσιμα φάρμακα: Επενδύσεις στην παραγωγική ικανότητα της ΕΕ για την αύξηση της αυτονομίας

Καμπανάκι από τις φαρμακευτικές: Στα 8,9 δισ.€ εκτιμάται η δαπάνη για το 2025
Pharma Policy
17/12/2025 - 15:48

Καμπανάκι από τις φαρμακευτικές: Στα 8,9 δισ.€ εκτιμάται η δαπάνη για το 2025

PIF: Μύθοι και αλήθειες για τη φαρμακευτική καινοτομία στην Ελλάδα
Pharma Policy
28/11/2025 - 13:37

PIF: Μύθοι και αλήθειες για τη φαρμακευτική καινοτομία στην Ελλάδα

Δυναμική συμμετοχή της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας στη Διεθνή Έκθεση CPHI 2025 στη Φρανκφούρτη
Pharma News
05/11/2025 - 17:28

Δυναμική συμμετοχή της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας στη Διεθνή Έκθεση CPHI 2025 στη Φρανκφούρτη

Γαλλία - προσχέδιο προϋπολογισμού: Οι φαρμακευτικές εταιρείες καταγγέλλουν ότι απειλεί την πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα
Pharma Policy
22/10/2025 - 15:00

Γαλλία - προσχέδιο προϋπολογισμού: Οι φαρμακευτικές εταιρείες καταγγέλλουν ότι απειλεί την πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γεωργιάδης: Νέα πλωτά μέσα για τις διακομιδές ασθενών από τα νησιά έως το τέλος του 2026
Πολιτική Υγείας
21/01/2026 - 20:37
Θεσσαλονίκη: Με δύο υπερσύγχρονα και κρίσιμα μόνιτορς ενισχύεται η Β΄ ΜΕΘ του Παπανικολάου
Πολιτική Υγείας
21/01/2026 - 19:59
Συνάντηση Γεωργιάδη με τον νέο πρόεδρο του ΠΙΣ, Κωνσταντίνο Κουτσόπουλο
Επικαιρότητα
21/01/2026 - 19:34
ΕΠΑΨΥ: Επιστημονική εκδήλωση για το μέλλον της Κοινοτικής Ψυχιατρικής σε Ευρώπη και Ελλάδα
Ψυχική Υγεία
21/01/2026 - 19:17
Γαλακτομικά υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο άνοιας
Διατροφή
21/01/2026 - 18:51
Παρέμβαση του ΙΣΑ σε Γεωργιάδη για την αποζημίωση των ειδικευόμενων ιατρών
Επικαιρότητα
21/01/2026 - 18:32
«Ψηφιδωτό: Μνήμη και Δημιουργικότητα» - Διήμερο τέχνης, μνήμης και ανθρώπινης σύνδεσης στη Θεσσαλονίκη!
Patient Talk
21/01/2026 - 18:16
Παραίτηση Εξαδάκτυλου από την προεδρία του ΠΙΣ - Τρία νέα πρόσωπα στο ΔΣ του συλλόγου
Επικαιρότητα
21/01/2026 - 17:51
Ανάκληση γνωστού βρεφικού γάλακτος και μήνυση από την οργάνωση Foodwatch
Επικαιρότητα
21/01/2026 - 17:42
Ασημένια διάκριση από τoν EcoVadis στην GEP για τις επιδόσεις της στη βιωσιμότητα
Υπηρεσίες Υγείας
21/01/2026 - 17:24
Η φθορίωση του νερού δεν συνδέεται με χαμηλότερο βάρος γέννησης
Υγεία
21/01/2026 - 17:02
ΕΕΕΔΕΕ: Αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας και όχι μαζικός εμβολιασμός για την ευλογιά των αιγοπροβάτων
Επικαιρότητα
21/01/2026 - 16:34
Πυρετός και πόνος στη γρίπη: Τι είναι φυσιολογικό και πότε χρειάζεται προσοχή
Health Talk
21/01/2026 - 16:17
Η έκθεση στον καπνό των πυρκαγιών στην εγκυμοσύνη φαίνεται να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο αυτισμού
Υγεία
21/01/2026 - 16:00
Πέρα από τον πόνο: Τι δείχνουν οι έρευνες για την ιβουπροφαίνη και τον ρόλο της στην πρόληψη του καρκίνου
Υγεία
21/01/2026 - 15:00
Γιατί η ζυγαριά θα σάς ευγνωμονεί αν βάζετε ψωμί, ρύζι και ζυμαρικά στο ψυγείο
Διατροφή
21/01/2026 - 14:00
Το εμβόλιο κατά του καρκίνου του δέρματος παρουσιάζει διαρκή οφέλη σε βάθος πενταετίας
Pharma News
21/01/2026 - 13:00
ΦΣΘ: Καθυστέρηση 7 μηνών για τη διάθεση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους στα φαρμακεία της γειτονιάς
Πολιτική Υγείας
21/01/2026 - 12:00
Γιατί δεν χρειάζεστε «αποτοξίνωση» τον Ιανουάριο – Πότε μπορεί να κάνει κακό
Διατροφή
21/01/2026 - 11:00
ΕΚΠΑ: Οδηγίες προστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα
Επικαιρότητα
21/01/2026 - 10:11
Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς - Πώς αυτή η χειρονομία απομακρύνει το στρες και φέρνει κοντά τους ανθρώπους
Ψυχική Υγεία
21/01/2026 - 10:00
Η έγκαιρη θεραπεία καθυστερεί την εμφάνιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας σε άτομα υψηλού κινδύνου
Υγεία
21/01/2026 - 09:00
ΠΣΦ: Τα οκτώ ζητήματα των φυσικοθεραπευτών που τέθηκαν στον Γεωργιάδη και οι δεσμεύσεις
Επικαιρότητα
21/01/2026 - 07:27
Μαζί για το Παιδί: Στοχευμένες δράσεις πανελλαδικής εμβέλειας και το 2025
Επικαιρότητα
21/01/2026 - 03:34
Κλειστά τα σχολεία της Αττικής σήμερα, Τετάρτη, λόγω κακοκαιρίας - Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα
Επικαιρότητα
21/01/2026 - 00:08
Το ΙΑΣΩ Γενική Κλινική εγκαινιάζει το Τμήμα Δομικών Καρδιοπαθειών - Ορόσημο η πρώτης επιτυχής επέμβαση TAVI
Υπηρεσίες Υγείας
20/01/2026 - 23:23
Κόκκινος συναγερμός για την επερχόμενη σφοδρή κακοκαιρία - Ποιες περιοχές αναμένεται να χτυπηθούν
Επικαιρότητα
20/01/2026 - 22:47
GIVMED: Τα πακέτα έκτακτης ανάγκης για τις πυρκαγιές του 2025
Επικαιρότητα
20/01/2026 - 22:32
Ερευνητές εντόπισαν άγνωστο κυτταρικό μηχανισμό τριχοφυΐας στο κεφάλι
Υγεία
20/01/2026 - 22:06
Στην τελική ευθεία το σχέδιο νόμου για το «Ταμείο Καινοτομίας»: Τα «αγκάθια» για τις εταιρείες
Pharma Policy
20/01/2026 - 22:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ημέρα των Αποτυχημένων»: Γιατί η απώλεια βάρους δεν είναι μόνο θέμα θέλησης
Pharma News
19/01/2026 - 12:44
Αffidea: Νέα εποχή στη νευρολογική και ογκολογική απεικόνιση με το πιο σύγχρονο PET/CT στην Ελλάδα
Υπηρεσίες Υγείας
19/01/2026 - 15:51
Περίπου 2.000 πολίτες εξυπηρετήθηκαν με το δωρεάν Πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας ενηλίκων
Πολιτική Υγείας
19/01/2026 - 20:38
Πράσινο φως από τον FDA στο πρώτο φάρμακο για την καθυστέρηση της καρδιακής ανεπάρκειας σε σκύλους
Pharma News
20/01/2026 - 11:00
GSK: Eξαγορά έναντι 2,2 δισ. δολαρίων εταιρείας που παρασκευάζει φάρμακο για τις τροφικές αλλεργίες
Pharma News
20/01/2026 - 16:17
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo