ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΦ: Νέες θέσεις εργασίας από την ελληνική φαρμακοβιομηχανία στην Τρίπολη

Pharma News
EUROKINISSI
Οι ορίζοντες που ανοίγονται για μαθητές και φοιτητές από τις επενδύσεις επενδύσεις των εγχώριων εταιριών φαρμάκου στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.
Δευτέρα, 23/10/2023 - 16:18
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Με αφορμή τα μεγάλα επενδυτικά έργα που υλοποιούνται από φαρμακοβιομηχανίες μέλη της ΠΕΦ στην βιομηχανική περιοχή της Τρίπολης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) για την ενημέρωση των μαθητών και σπουδαστών, ώστε ν’ ακούσουν για ευκαιρίες και προοπτικές καριέρας που δεν είχαν σκεφτεί και που αφορούν στην πόλη τους και στην ευρύτερη περιοχή.

Το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για τις επενδύσεις της εγχώριας βιομηχανίας φαρμάκου είναι ζωηρό κάτι που αποτυπώνεται στο γεγονός πως την ημερίδα παρακολούθησαν το πρωί μαθητές της Γ’ και Β’ Λυκείου από τις περιοχές της Τρίπολης, της Μεγαλόπολης, του Άστρους Κυνουρίας και της Τεγέας. Το απόγευμα η ημερίδα ήταν ανοιχτή στους γονείς και στο κοινό, καθώς παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, της πολιτικής, εκκλησιαστικής, ακαδημαϊκής, εκπαιδευτικής και επιχειρηματικής κοινότητας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναλύθηκαν τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που έχουν αυτές οι επενδύσεις της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας για την Τρίπολη και γενικότερα την Αρκαδία. Ταυτόχρονα, παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες που δημιουργούνται για τη νέα γενιά, η οποία μπορεί να εργαστεί σε έναν δυναμικό κλάδο με έντονα αναπτυξιακό αποτύπωμα. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στους νέους της Αρκαδίας να ανελιχθούν στον τόπο τους απασχολούμενοι σε εταιρείες που συγκαταλέγονται στους κορυφαίους εργοδότες της χώρας μας.

Την εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία του ο Πρόεδρος της ΠΕΦ και Συνδιευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ELPEN Θεόδωρος Τρύφων, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι «είναι η πρώτη φορά που επικοινωνούμε μεγάλες επενδύσεις στην τοπική κοινωνία και στόχος μας είναι ο μαθητής και ο φοιτητής να αποκτήσουν νέο επαγγελματικό προσανατολισμό» ενώ, πρόσθεσε πως «κοινωνοί της σημερινής εκδήλωσης είναι όλοι οι νέοι άνθρωποι της περιοχής και οι επιστήμονες», αναδεικνύοντας παράλληλα τις μοναδικές αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΠΕΦ, τόνισε πως «η εγχώρια βιομηχανία φαρμάκου έχει σημαντικό αποτύπωμα με τεράστια εγχώρια προστιθέμενη αξία καθώς επενδύει στο μέλλον. Και οι νέοι, που είναι το μέλλον, πρέπει να ξέρουν πως έχουν προοπτικές επαγγελματικής ανέλιξης στον τόπο τους, σε ανερχόμενους τομείς όπως είναι η έρευνα, η ανάπτυξη και η παραγωγή του ελληνικού φαρμάκου».

O αντιπρόεδρος της ΠΕΦ και διευθύνων σύμβουλος της DEMO Δημήτρης Δέμος, στην ομιλία του σημείωσε πως μέσω της εκδήλωσης «ενημερώνουμε για τα επενδυτικά μας προγράμματα και τις δεξιότητες που απαιτούνται για τη λειτουργία μας. Με τον τρόπο αυτό ερχόμαστε πιο κοντά στην τοπική κοινωνία». Ο κ. Δέμος ανέφερε πως «η ελληνική φαρμακοβιομηχανία είναι η ατμομηχανή ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας» και μιλώντας στους μαθητές και σπουδαστές επεσήμανε πως «μπορείτε να γίνετε συνοδοιπόροι στην ανάπτυξη». Επιπροσθέτως, ανέδειξε τον κοινωνικό ρόλο της εγχώριας βιομηχανίας φαρμάκου αναφέροντας πως «κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης όχι μόνο καλύψαμε τις ανάγκες 3 εκατ. Ελλήνων ασθενών, αλλά βοηθήσαμε και άλλα συστήματα υγείας όπως της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Αγγλίας», ενώ αναφέρθηκε στις μελέτες και τις έρευνες που δείχνουν πως η εγχώρια βιομηχανία φαρμάκου είναι καταλύτης ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. «Έχουμε ισχυρή παραγωγική βάση. Αν και ως χώρα αντιπροσωπεύουμε μόνο το 2% του ευρωπαϊκού πληθυσμού, κατέχουμε το 10% των παραγωγικών μονάδων της Ευρώπης στο φάρμακο» τόνισε ο κ. Δέμος αποτυπώνοντας τις μοναδικές προοπτικές ανάπτυξης της εγχώριας βιομηχανίας φαρμάκου.

Κατά την ομιλία της στους μαθητές, η Γενική Διευθύντρια της ΠΕΦ Φαίη Κοσμοπούλου, ανέφερε ότι «στόχος μας είναι να ανοίξουμε νέους δρόμους στην επαγγελματική ανάπτυξη της νέας γενιάς», ενώ πρόσθεσε πως μέσω των επενδύσεων που υλοποιούνται στην περιοχή, «η Αρκαδία μετατρέπεται σε κόμβο έρευνας και παραγωγής φαρμάκων στην Πελοπόννησο». Στη συνέχεια η κυρία Κοσμοπούλου τόνισε πως «οι θέσεις εργασίας που πρόκειται να δημιουργηθούν μέσω των επενδύσεων είναι καλά αμοιβόμενες και όλων των ειδικοτήτων», απαντώντας σε καίριες ερωτήσεις μαθητών και καθηγητών.

Τα οφέλη για την τοπική οικονομία εξειδίκευσε ο κ. Κυριάκος Σουλιώτης, Καθηγητής Πολιτικής Υγείας και Κοσμήτορας στη Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Σημείωσε πως η «τοπική κοινωνία πρέπει να αγκαλιάσει τις επενδύσεις της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, καθώς αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για την οικονομία». Βασιζόμενος σε στοιχεία μελετών εγχώριων και διεθνών οίκων επεσήμανε πως «το ελληνικό φάρμακο είναι μοχλός ανάπτυξης. Για κάθε αύξηση 1 ευρώ του ΑΕΠ από το φάρμακο, το πολλαπλασιαστικό όφελος φτάνει τα 4,1 ευρώ, ενώ για κάθε 1 εκατ. ευρώ επένδυσης δημιουργούνται 12 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας. Από την πλευρά του στην αξία της σωστής επιλογής επαγγέλματος αναφέρθηκε ο Σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού – Ψυχολόγος Νικόλαος Τράντος.
Την εκδήλωση ακόμη χαιρέτησαν εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας ο Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, ο Βουλευτής ΑρκαδίαςΚώστας Βλάσης, ο Βουλευτής Αρκαδίας και Αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιος Κατσής, ο διευθυντής Β’θμιας εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος Μακρής, ο διευθυντής του ΙΕΚ Τρίπολης Ιωάννης Κατσίρης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Τρουπής, ο Πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΕΤ Νίκος Τότσης και η Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Βασιλική Φράγκου, ενώ παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός, πρόεδροι φορέων και σωματείων, γονείς και μαθητές.

Από την πλευρά της η ΠΕΦ προγραμματίζει και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις.

  • ΠΕΦ
  • ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
  • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
  • ΤΡΙΠΟΛΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Βάλε Στόχο την Κίνηση»: Δράση πρόληψης για τον καρκίνο, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, στον Φλοίσβο
«Βάλε Στόχο την Κίνηση»: Δράση πρόληψης για τον καρκίνο, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, στον Φλοίσβο 20 Οκτωβρίου 2023
Ανατρεπτική ταινία από τη Novo Nordisk Hellas και τη ΣΠΕΑ για την αιμορροφιλία 24 Οκτωβρίου 2023
Ανατρεπτική ταινία από τη Novo Nordisk Hellas και τη ΣΠΕΑ για την αιμορροφιλία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

PIF: Μύθοι και αλήθειες για τη φαρμακευτική καινοτομία στην Ελλάδα
Pharma Policy
28/11/2025 - 13:37

PIF: Μύθοι και αλήθειες για τη φαρμακευτική καινοτομία στην Ελλάδα

Δυναμική συμμετοχή της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας στη Διεθνή Έκθεση CPHI 2025 στη Φρανκφούρτη
Pharma News
05/11/2025 - 17:28

Δυναμική συμμετοχή της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας στη Διεθνή Έκθεση CPHI 2025 στη Φρανκφούρτη

Γαλλία - προσχέδιο προϋπολογισμού: Οι φαρμακευτικές εταιρείες καταγγέλλουν ότι απειλεί την πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα
Pharma Policy
22/10/2025 - 15:00

Γαλλία - προσχέδιο προϋπολογισμού: Οι φαρμακευτικές εταιρείες καταγγέλλουν ότι απειλεί την πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα

Νέα γενιά συμπληρωμάτων διατροφής από την Bennett
Pharma News
20/10/2025 - 19:48

Νέα γενιά συμπληρωμάτων διατροφής από την Bennett

Η φαρμακοβιομηχανία Merck ανακοίνωσε μειώσεις σε σκευάσματά της που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ
Pharma News
18/10/2025 - 00:06

Η φαρμακοβιομηχανία Merck ανακοίνωσε μειώσεις σε σκευάσματά της που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ

Ινδία: Συνελήφθη φαρμακοβιομήχανος για το σιρόπι που «σκότωσε» 20 παιδιά
Επικαιρότητα
10/10/2025 - 03:36

Ινδία: Συνελήφθη φαρμακοβιομήχανος για το σιρόπι που «σκότωσε» 20 παιδιά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ελληνική μελέτη: Διατροφικό συμπλήρωμα μειώνει σημαντικά τις εμβοές
Health Talk
11/12/2025 - 11:53
18 παιδιά έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα με σπέρμα του δότη από τη Δανία
Επικαιρότητα
11/12/2025 - 11:34
ΕΕ: Συμφωνία για τη μεγαλύτερη φαρμακευτική μεταρρύθμιση των τελευταίων 20 ετών
Pharma Policy
11/12/2025 - 11:27
Ανακαλείται παρτίδα γνωστού λικέρ από το Γενικό Χημείο, λόγω πιθανής παρουσίας θραυσμάτων γυαλιού
Επικαιρότητα
10/12/2025 - 18:52
Εκστρατεία ενημέρωσης για τη Διαπυητική Ιδρωταδενίτιδα από τη Novartis Hellas
Pharma News
10/12/2025 - 18:34
ΠΙΣ: «Έντονη ανησυχία για τη διάλυση της παιδιατρικής κλινικής του ΓΝ Λάρισας»
Επικαιρότητα
10/12/2025 - 18:17
Πώς ο έρωτας έρχεται να επηρεάσει το σώμα και το μυαλό μας - Ορμόνες και βιοχημικές διεργασίες
Υγεία
10/12/2025 - 17:33
Ο ΙΣΑ ζητεί ισότιμη συμμετοχή δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στη νέα ΚΥΑ για το πρόγραμμα «Προλαμβάνω»
Πολιτική Υγείας
10/12/2025 - 17:14
Τρεις ακαδημαϊκές υποτροφίες από την ΑΜΚΕ ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ, στις καρδιολογικές κλινικές του ΕΚΠΑ
Pharma News
10/12/2025 - 16:53
Πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής στήριξης καρκινοπαθών «Μαζί και στο σπίτι» από τον σύλλογο «ΚΕΦΙ»
Patient Talk
10/12/2025 - 16:27
Στο ΔΙΚΕΠΑΖ, ο σκύλος που σκότωσε το αγοράκι στη Ζάκυνθο
Επικαιρότητα
10/12/2025 - 15:51
«Δεν υπάρχουν εγκαταλελειμμένα μωρά στο Γ.Ν.Μ. "Έλενα Ελ. Βενιζέλου" - "Αλεξάνδρα"»
Επικαιρότητα
10/12/2025 - 15:27
Μεταστατικός καρκίνος: Όταν δεν εντοπίζεται η αρχική εστία της κακοήθειας
Health Talk
10/12/2025 - 15:11
Άγγιξε τα 2,7 δισ. ευρώ το ενεργητικό των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης
Επικαιρότητα
10/12/2025 - 14:44
Daiichi Sankyo: Έναρξη του 3ου Κύκλου του προγράμματος ENDEAVOUR για τον Καρκίνο του Μαστού
Pharma News
10/12/2025 - 14:26
ΠΟΥ: Τα νέα εργαλεία κατά της ελονοσίας απέτρεψαν 1 εκατ. θανάτους το 2024
Πολιτική Υγείας
10/12/2025 - 14:08
ΗΠΑ: Πανεπιστημιακή έρευνα συνδέει τη βία κατά γυναικών και παιδιών με σημαντικά προβλήματα υγείας
Ψυχική Υγεία
10/12/2025 - 13:44
Γιατί είναι σημαντικό να γίνονται τεστ όσφρησης - Τα 130 νοσήματα που μπορεί να αποκαλύψουν
Υγεία
10/12/2025 - 13:00
Συναγερμός και στην Ελλάδα για δωρητή σπέρματος με γονιδιακή μετάλλαξη που αυξάνει δραματικά τις πιθανότητες καρκίνου
Επικαιρότητα
10/12/2025 - 12:39
Δημόσια διαβούλευση: Οι κίνδυνοι για την υγεία από τη διέγερση εγκεφάλου για μη ιατρικούς σκοπούς
Πολιτική Υγείας
10/12/2025 - 12:16
Στρες και αϋπνία σαμποτάρουν το ανοσοποιητικό - Ο μηχανισμός που ενεργοποιείται!
Υγεία
10/12/2025 - 11:58
Μνημόνιο συνεργασίας τριών φορέων για την πρόληψη και τον έλεγχο του καπνίσματος
Επικαιρότητα
10/12/2025 - 11:36
Παχυσαρκία, νεφρική δυσλειτουργία: Εκδόθηκε η ΚΥΑ για τα δωρεάν φάρμακα και τις προληπτικές εξετάσεις
Πολιτική Υγείας
10/12/2025 - 11:18
Η λήψη αντικαταθλιπτικών κατά τον θηλασμό δεν επηρεάζει το IQ των παιδιών
Υγεία
10/12/2025 - 11:00
Έρευνα στις ΗΠΑ για πιθανούς θανάτους που συνδέονται με τα εμβόλια Covid-19
Επικαιρότητα
10/12/2025 - 10:00
Η μεγάλη κατανάλωση ενεργειακών ποτών αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού και καρδιακών παθήσεων
Διατροφή
10/12/2025 - 09:00
Νέα καμπάνια της Novartis Hellas: «Ξέρω τι σκέφτεσαι», για τον καρκίνο του μαστού
Pharma News
10/12/2025 - 07:07
Από το Αμβούργο στον κόσμο: Η NIVEA γιορτάζει τα 100 χρόνια του εμβληματικού μπλε κουτιού της
Ομορφιά
10/12/2025 - 03:34
Η πιλοτική φάση 3 της επιμόρφωσης στον ανιχνευτικό έλεγχο προβλημάτων Ψυχικής Υγείας σε παιδιά και εφήβους
Ψυχική Υγεία
10/12/2025 - 00:08
H Generali Hellas ολοκλήρωσε την εξαγορά του Ομίλου της Ευρωκλινικής
Υπηρεσίες Υγείας
09/12/2025 - 23:24

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Δεν υπάρχουν εγκαταλελειμμένα μωρά στο Γ.Ν.Μ. "Έλενα Ελ. Βενιζέλου" - "Αλεξάνδρα"»
Επικαιρότητα
10/12/2025 - 15:27
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τη διανυκτέρευση στρατιωτικών φαρμακείων και την κατ’ οίκον διανομή των ΦΥΚ
Πολιτική Υγείας
08/12/2025 - 16:17
Πολυνουκλεοτίδια: Ποια είναι η αλήθεια για την επόμενη μέρα των fillers
Ομορφιά
08/12/2025 - 13:00
Οδηγός για να μην σάς βρει η νέα χρονιά με την περιφέρεια μέσης του Αγίου Βασίλη!
Διατροφή
08/12/2025 - 14:00
Παχυσαρκία, νεφρική δυσλειτουργία: Εκδόθηκε η ΚΥΑ για τα δωρεάν φάρμακα και τις προληπτικές εξετάσεις
Πολιτική Υγείας
10/12/2025 - 11:18
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo