ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

OneRoche: Η Χάρτα Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις

Pharma News
ROCHE HELLAS/ROCHE DIAGNOSTICS
Η Roche Hellas και η Roche Diagnostics Hellas συνυπέγραψαν για πρώτη φορά, ως OneRoche, τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις, επισφραγίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη δέσμευσή τους σε μια κουλτούρα που εξασφαλίζει Διαφορετικότητα, Ισότητα και Συμπερίληψη στο χώρο εργασίας.
Τετάρτη, 15/11/2023 - 12:27
— Photo: ROCHE HELLAS/ROCHE DIAGNOSTICS
News4Health Team News4Health Team

Η υπογραφή αυτή αποτελεί ορόσημο και είναι το αποκορύφωμα μιας σειράς μακροχρόνιων ενεργειών, προσπαθειών και πολιτικών, που εφαρμόζονται και στις δύο εταιρείες, με στόχο την προώθηση μιας κουλτούρας πολυμορφίας, όπου όλοι νιώθουν ότι ανήκουν και μπορούν να εξελιχθούν ισότιμα, ανεξαρτήτως ηλικίας, πεποιθήσεων, ικανοτήτων, γλώσσας και εθνικότητας.

Η Χάρτα Διαφορετικότητας, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019. Η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα που υπεγράφη η Χάρτα. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας, σε κάθε εργασιακό περιβάλλον, στην Ελλάδα. Στη χώρα μας, η Χάρτα Διαφορετικότητας, υλοποιείται από το ΚΕΑΝ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο για τη Διαφορετικότητα και την Ενσωμάτωση - D&I.

ROCHE 2

Με αφορμή την υπογραφή της Χάρτας, ο Ezat Azem, Διευθύνων Σύμβουλος της Roche Hellas, δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη μας τιμή που υπογράφουμε τη Χάρτα και γινόμαστε μέλη της ελληνικής οικογένειας του Diversity Charter. Στη Roche, προκειμένου να παρέχουμε ουσιαστικές λύσεις στους ασθενείς και στο οικοσύστημα της υγείας, βασιζόμαστε σε ένα ευρύ φάσμα ιδεών και δημιουργικότητας. Έχουμε την τύχη να έχουμε εργαζόμενους με διαφορετικό υπόβαθρο και απόψεις, οι οποίοι συνεργάζονται ανοιχτά και –μέσα από ειλικρινή διάλογο και δημιουργική σκέψη– προάγουν την καινοτομία. Η Διαφορετικότητα και η Συμπερίληψη δεν εξαντλούνται σε εταιρικές πολιτικές και προγράμματα. Μεταφράζονται κυρίως στη δημιουργία μιας σωστής νοοτροπίας, που ενθαρρύνει τους ανθρώπους μας να εκφραστούν και να αναδείξουν την καλύτερή τους εκδοχή. Η κουλτούρα μας για τη Συμπερίληψη και τη Διαφορετικότητα συμβάλλει με μακροπρόθεσμη προοπτική στην επίτευξη του στόχου μας, να κάνουμε συλλογικά το αδύνατο δυνατό για τον ασθενή».

O Διευθύνων Σύμβουλος της Roche Diagnostics Hellas, Siete Braak, επεσήμανε: «Για να προωθήσουμε την καινοτομία, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε εργαζόμενους με διαφορετικό υπόβαθρο, απόψεις και ιδέες. Αλλά εάν αυτές οι ιδέες παραμένουν μόνο σαν σκέψη στο μυαλό των ανθρώπων, δεν μπορούμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητές τους. Για να αξιοποιήσουμε όλα τα οφέλη που έχει να προσφέρει η πολυμορφία, η συμπερίληψη είναι πολύ σημαντική. Αυτή μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να ανταλλάξουν απόψεις, πιστεύουν ότι ακούγονται και νιώθουν ασφαλείς να πουν τη γνώμη τους. Με την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις ενισχύουμε τη δέσμευσή μας για μια κουλτούρα στην οποία όλοι νιώθουν ότι ανήκουν και όλοι μπορούμε να αναπτυχθούμε ισότιμα».

Ο Σταύρος Μηλιώνης, Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΑΝ και Ιδρυτής του Diversity Charter Greece, ανέφερε: «Ο φαρμακευτικός Όμιλος ROCHE, εκπροσωπούμενος από τους δύο επιχειρησιακούς κλάδους, τη Roche Diagnostics Hellas και την Roche Hellas, υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις. Ο Όμιλος που ενστερνίζεται τις αρχές και τις αξίες της Διαφορετικότητας και εργάζεται στην κατεύθυνση υγιούς ένταξης όλων στην καθημερινή του λειτουργία, θα αποτελέσει έναν ισχυρό σύμμαχο στη διάδοση του σεβασμού και της αποδοχής στο εργασιακό περιβάλλον αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία. Τους υποδεχόμαστε με χαρά».

Η Roche υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις, τον Νοέμβριο του 2023, στην Αθήνα, παρουσία των: Ezat Azem, General Manager Roche Hellas, Siete Braak, General Manager Roche Diagnostics Hellas, Αγγελική Αγγέλη, Chief Portfolio Value Officer Roche Hellas, Μαίρη Τσαγκαράκη, Head of People & Culture Roche Hellas & Roche Diagnostics Hellas, Σταύρος Μηλιώνης, Πρόεδρος ΔΣ ΚΕΑΝ και Ιδρυτής του Diversity Charter Greece και Κατερίνα Ψύχα, Διευθύντρια Επικοινωνίας του Diversity Charter Greece.

«Γυναίκες σε ηγετικές θέσεις» - Εσωτερική συνάντηση ενδυνάμωσης

Με την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις, η Roche επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της να αγκαλιάζει το μοναδικό ταλέντο του κάθε εργαζομένου για να αλλάζει προς το καλύτερο τις ζωές των ασθενών και την κοινωνία εν γένει. Μια δέσμευση που ενισχύεται, επίσης, από την απόφασή της να δημιουργηθεί μια εσωτερική ομάδα εργαζομένων, η OneRoche Diversity, Equity & Inclusion (DE&I)/ Employer Branding, η οποία έχει αναλάβει το σχεδιασμό διαφόρων πρωτοβουλιών στην Ελλάδα, με στόχο την ανάδειξη και ενσωμάτωση της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης στις δραστηριότητες της Roche εσωτερικά, αλλά και προς το εξωτερικό περιβάλλον.

ROCHE 3

Υπό αυτό το πρίσμα, την ίδια εβδομάδα με την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας, πραγματοποιήθηκε εσωτερικά μια ενδιαφέρουσα ανοιχτή συζήτηση σε πάνελ με στελέχη της Roche σε ηγετικές θέσεις (γυναίκες - μέλη των ηγετικών ομάδων), για να συζητήσουν προκλήσεις, να αφηγηθούν την προσωπική τους εμπειρία, να δώσουν συμβουλές και να προσφέρουν έμπνευση για τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Η εμψυχωτική συνεδρία ενδυνάμωσης γυναικών συντονίστηκε από τη Μυρτώ Λεγάκη, Mindful Leadership & Corporate Wellbeing Expert, ιδρύτρια του One Breath Mindfulness Center και στο πάνελ συμμετείχαν οι κυρίες Αγγελική Αγγέλη Chief Portfolio Value Officer Roche Hellas, Deniz Karapinar, Chief Finance Value Officer, Ματίνα Κρέστα, Chief Legal & Compliance Value Officer, Μαίρη Τσαγκαράκη, Head of People & Culture Roche Hellas & Roche Diagnostics Hellas, και Treasa Carroll, Head of Finance & Logistics Roche Diagnostics Hellas. Ακολούθησε ανοιχτός διάλογος με τις συμμετέχουσες στο πάνελ να συζητούν για τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι γυναίκες προκειμένου να ανέλθουν επαγγελματικά σε ηγετικούς ρόλους, τις προσδοκίες που επιβάλλει η κοινωνία σχετικά με τον ρόλο τους, τη σημασία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος για την επίτευξη των ονείρων τους και τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν προκειμένου να ισορροπήσουν τη μητρότητα με την καριέρα.

Τόνισαν, επίσης, τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί αναφορικά με τον ρόλο των γυναικών στον κλάδο της υγείας. Συγκεκριμένα επισημάνθηκε ότι παρόλο που πριν από 20 χρόνια δεν υπήρχαν γυναίκες σε ηγετικές θέσεις στον χώρο, σήμερα είναι πολλές εκείνες που κατέχουν διευθυντικές θέσεις. Ο κλάδος της υγείας έχει σημειώσει εντυπωσιακή πρόοδο, ιδίως σε σύγκριση με άλλους κλάδους. Με το ποσοστό των γυναικών σε θέσεις ανώτερων στελεχών στη Roche Hellas και Roche Diagnostics Hellas να φτάνει σχεδόν το 50%, η Roche αναδεικνύεται πρωτοπόρος στην προώθηση ουσιαστικών αλλαγών στον εργασιακό χώρο, παρέχοντας ίσες ευκαιρίες στις γυναίκες και υποστηρίζοντας ενεργά τη Διαφορετικότητα, την Ισότητα και την Ένταξη.

  • ROCHE HELLAS
  • ROCHE DIAGNOSTICS
  • ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ELPEN υλοποίησε τη μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση στην Ανατολική Αττική
Η ELPEN υλοποίησε τη μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση στην Ανατολική Αττική 14 Νοεμβρίου 2023
GSK Ελλάδος και Κώστας Τσαρτσαρής στον 40ό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας 15 Νοεμβρίου 2023
GSK Ελλάδος και Κώστας Τσαρτσαρής στον 40ό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Avis ηχογράφησε αποσπάσματα βιβλίων για άτομα με οπτική αναπηρία σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Διαβάζω για τους Άλλους»
Επικαιρότητα
08/05/2025 - 21:42

Η Avis ηχογράφησε αποσπάσματα βιβλίων για άτομα με οπτική αναπηρία σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Διαβάζω για τους Άλλους»

Roche Hellas: Η καινοτομία, κινητήριος δύναμη για την υγεία και την οικονομία
Pharma News
18/03/2025 - 16:09

Roche Hellas: Η καινοτομία, κινητήριος δύναμη για την υγεία και την οικονομία

Ερώτηση Τσιόδρα στην Κομισιόν για την ενίσχυση startup επιχειρήσεων που ασχολούνται με τον καρκίνο
Επικαιρότητα
21/02/2025 - 14:39

Ερώτηση Τσιόδρα στην Κομισιόν για την ενίσχυση startup επιχειρήσεων που ασχολούνται με τον καρκίνο

Roche Hellas: Λύση στις πιέσεις του συστήματος υγείας η αποκεντρωμένη φροντίδα των ασθενών
Pharma News
09/12/2024 - 16:17

Roche Hellas: Λύση στις πιέσεις του συστήματος υγείας η αποκεντρωμένη φροντίδα των ασθενών

Με ολιστικές και καινοτόμες συνεργασίες ο μετασχηματισμός του συστήματος Υγείας
Pharma News
13/11/2024 - 08:57

Με ολιστικές και καινοτόμες συνεργασίες ο μετασχηματισμός του συστήματος Υγείας

Επέκταση του προγράμματος φροντίδας ασθενών στο σπίτι «Οίκοθεν» - Κάπα3
Υγεία
02/11/2024 - 03:24

Επέκταση του προγράμματος φροντίδας ασθενών στο σπίτι «Οίκοθεν» - Κάπα3

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εργαζόμενοι ΟΚΑΝΑ: «Ο ΕΟΠΑΕ αντιμετωπίζει μια σειρά προβλημάτων και ο Υπουργός Υγείας χαριεντίζεται...»
Ψυχική Υγεία
16/06/2025 - 21:44
Βελτίωση της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη για τα άτομα με αναπηρία με online εργαστήρια
Πολιτική Υγείας
16/06/2025 - 21:11
Δαβάκης: «Οι ένστολοι δεν θα χάσουν την προτεραιότητα εξυπηρέτησής τους στα στρατιωτικά νοσοκομεία»
Πολιτική Υγείας
16/06/2025 - 20:57
Τεχνολογική υπεροχή στην Affidea Νέας Ερυθραίας: Νέα εποχή στη διαγνωστική απεικόνιση
Υπηρεσίες Υγείας
16/06/2025 - 20:17
Οι Οργανώσεις Ασθενών ζητούν να διατηρηθούν τα δικαιώματα ψήφου των εκπροσώπων τους στον ΕΜΑ
Patient Talk
16/06/2025 - 19:59
Προς έγκριση έθεσε ο ΕΜΑ το πρώτο εμβόλιο κατά της δυσεντερίας των χοίρων
Pharma Policy
16/06/2025 - 19:43
Νέο θεραπευτικό σχήμα για την αντιμετώπιση του προχωρημένου καρκίνου των ωοθηκών
Υγεία
16/06/2025 - 19:27
Η Bayer Ελλάς συνεχίζει σταθερά το ταξίδι της δίπλα στην Ομάδα Αιγαίου
Pharma News
16/06/2025 - 19:17
ΕΛΙΚΑΡ: Το CARDIO LIFE STYLE επιστρέφει και φέτος - Δωρεάν είσοδος και συμμετοχή για όλους
Health Talk
16/06/2025 - 19:02
2ο ΣΦΕΕ Summit: Η Ελλάδα στο επίκεντρο για ένα βιώσιμο σύστημα υγείας
Pharma Policy
16/06/2025 - 18:51
JOIST Innovation Park: Η Θεσσαλία στο επίκεντρο του Ιατρικού Τουρισμού
Επικαιρότητα
16/06/2025 - 18:37
Η ΜΕΓΑ Α.Ε. στηρίζει το έργο του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ- Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο»
Patient Talk
16/06/2025 - 18:26
Merck: Χρυσό βραβείο για πρωτοβουλίες που σχετίζονται με το well-being των εργαζομένων της
Pharma News
16/06/2025 - 18:18
Takeda Hellas: Επετειακή εκδήλωση για τα 244 χρόνια από την ίδρυση του μητρικού οργανισμού
Pharma News
16/06/2025 - 17:33
Ερρίκος Ντυνάν: Ξεκίνησε η κλινική εκπαίδευση φοιτητών από το ιστορικό Πανεπιστήμιο του Καρόλου
Υπηρεσίες Υγείας
16/06/2025 - 17:14
Μητσοτάκης: «Ένα διαχρονικό αίτημα 120.000 ασθενών που επισκέπτονταν τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ γίνεται πραγματικότητα»
Πολιτική Υγείας
16/06/2025 - 16:58
«Παγωμένος» ώμος: Συνδέεται με την εμμηνόπαυση;
Health Talk
16/06/2025 - 16:04
Τα βακτήρια του στόματος μπορεί να αποκαλύπτουν τυχόν κατάθλιψη
Υγεία
16/06/2025 - 15:00
Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ ο καθηγητής Παθολογίας στη Mayo Clinic Βίκτορ Μοντόρι
Επικαιρότητα
16/06/2025 - 14:17
Γεωργιάδης: Πρεμιέρα για το «βραχιολάκι» και στο ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι»
Πολιτική Υγείας
16/06/2025 - 13:02
«Πολλά υποσχόμενη» νέα εξέταση μπορεί να ανιχνεύσει τον καρκίνο στο πάγκρεας σε πρώιμο στάδιο
Υγεία
16/06/2025 - 13:00
ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ: Αδικία χωρίς τέλος για τους συμβεβλημένους οικογενειακούς παιδιάτρους
Πολιτική Υγείας
16/06/2025 - 12:30
Θεμιστοκλέους για κατ' οίκον παράδοση φαρμάκων: Μέχρι την Κυριακή το βράδυ είχαν πραγματοποιηθεί οι πρώτες 280 αιτήσεις
Πολιτική Υγείας
16/06/2025 - 12:12
Καλοκαιρινές γυναικολογικές παγίδες: Προσοχή στο βρεγμένο μαγιό και το νερό της πισίνας
Υγεία
16/06/2025 - 12:00
Τα...κεντριά του καλοκαιριού: οι μέδουσες, οι σφήκες και άλλοι ανεπιθύμητοι επισκέπτες
Υγεία
16/06/2025 - 12:00
Σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις: Πως να περάσετε ανέμελες και «καυτές» διακοπές
Υγεία
16/06/2025 - 12:00
Τριπλάσιος ο κίνδυνος καρκίνου της σκωληκοειδούς απόφυσης σε Gen X και millennials
Υγεία
16/06/2025 - 12:00
Στο Ελληνικό η «Μεγάλη Γιορτή για Άσκηση και Διατροφή» από το Υπουργείο Υγείας και την UNICEF
Πολιτική Υγείας
16/06/2025 - 11:33
Συναγερμός στη Βρετανία με πολλές αναφορές για παρενέργειες μετά από Botox
Ομορφιά
16/06/2025 - 11:00
Λευχαιμία: Ο συνδυασμός δύο στοχευμένων φαρμάκων πιο αποτελεσματικός και ανεκτός από τη χημειοθεραπεία
Pharma News
16/06/2025 - 10:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αγαπηδάκη: «Περισσότεροι από 14.000 πολίτες έχουν παραπεμφθεί για καρδιολογικό έλεγχο»
Πολιτική Υγείας
14/06/2025 - 08:41
Η «ορατότητα» σώζει ζωές: Η απουσία δεδομένων για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα είναι κρίση δημόσιας υγείας
Πολιτική Υγείας
14/06/2025 - 16:32
Γεωργιάδης για κατ' οίκον παράδοση φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ: Τέλος στις ουρές της ντροπής - Η διαδικασία
Πολιτική Υγείας
16/06/2025 - 07:49
Λευχαιμία: Ο συνδυασμός δύο στοχευμένων φαρμάκων πιο αποτελεσματικός και ανεκτός από τη χημειοθεραπεία
Pharma News
16/06/2025 - 10:00
Στο Ελληνικό η «Μεγάλη Γιορτή για Άσκηση και Διατροφή» από το Υπουργείο Υγείας και την UNICEF
Πολιτική Υγείας
16/06/2025 - 11:33
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo