ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

OneRoche: Η Χάρτα Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις

Pharma News
ROCHE HELLAS/ROCHE DIAGNOSTICS
Η Roche Hellas και η Roche Diagnostics Hellas συνυπέγραψαν για πρώτη φορά, ως OneRoche, τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις, επισφραγίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη δέσμευσή τους σε μια κουλτούρα που εξασφαλίζει Διαφορετικότητα, Ισότητα και Συμπερίληψη στο χώρο εργασίας.
Τετάρτη, 15/11/2023 - 12:27
— Photo: ROCHE HELLAS/ROCHE DIAGNOSTICS
News4Health Team News4Health Team

Η υπογραφή αυτή αποτελεί ορόσημο και είναι το αποκορύφωμα μιας σειράς μακροχρόνιων ενεργειών, προσπαθειών και πολιτικών, που εφαρμόζονται και στις δύο εταιρείες, με στόχο την προώθηση μιας κουλτούρας πολυμορφίας, όπου όλοι νιώθουν ότι ανήκουν και μπορούν να εξελιχθούν ισότιμα, ανεξαρτήτως ηλικίας, πεποιθήσεων, ικανοτήτων, γλώσσας και εθνικότητας.

Η Χάρτα Διαφορετικότητας, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019. Η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα που υπεγράφη η Χάρτα. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας, σε κάθε εργασιακό περιβάλλον, στην Ελλάδα. Στη χώρα μας, η Χάρτα Διαφορετικότητας, υλοποιείται από το ΚΕΑΝ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο για τη Διαφορετικότητα και την Ενσωμάτωση - D&I.

Με αφορμή την υπογραφή της Χάρτας, ο Ezat Azem, Διευθύνων Σύμβουλος της Roche Hellas, δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη μας τιμή που υπογράφουμε τη Χάρτα και γινόμαστε μέλη της ελληνικής οικογένειας του Diversity Charter. Στη Roche, προκειμένου να παρέχουμε ουσιαστικές λύσεις στους ασθενείς και στο οικοσύστημα της υγείας, βασιζόμαστε σε ένα ευρύ φάσμα ιδεών και δημιουργικότητας. Έχουμε την τύχη να έχουμε εργαζόμενους με διαφορετικό υπόβαθρο και απόψεις, οι οποίοι συνεργάζονται ανοιχτά και –μέσα από ειλικρινή διάλογο και δημιουργική σκέψη– προάγουν την καινοτομία. Η Διαφορετικότητα και η Συμπερίληψη δεν εξαντλούνται σε εταιρικές πολιτικές και προγράμματα. Μεταφράζονται κυρίως στη δημιουργία μιας σωστής νοοτροπίας, που ενθαρρύνει τους ανθρώπους μας να εκφραστούν και να αναδείξουν την καλύτερή τους εκδοχή. Η κουλτούρα μας για τη Συμπερίληψη και τη Διαφορετικότητα συμβάλλει με μακροπρόθεσμη προοπτική στην επίτευξη του στόχου μας, να κάνουμε συλλογικά το αδύνατο δυνατό για τον ασθενή».

O Διευθύνων Σύμβουλος της Roche Diagnostics Hellas, Siete Braak, επεσήμανε: «Για να προωθήσουμε την καινοτομία, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε εργαζόμενους με διαφορετικό υπόβαθρο, απόψεις και ιδέες. Αλλά εάν αυτές οι ιδέες παραμένουν μόνο σαν σκέψη στο μυαλό των ανθρώπων, δεν μπορούμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητές τους. Για να αξιοποιήσουμε όλα τα οφέλη που έχει να προσφέρει η πολυμορφία, η συμπερίληψη είναι πολύ σημαντική. Αυτή μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να ανταλλάξουν απόψεις, πιστεύουν ότι ακούγονται και νιώθουν ασφαλείς να πουν τη γνώμη τους. Με την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις ενισχύουμε τη δέσμευσή μας για μια κουλτούρα στην οποία όλοι νιώθουν ότι ανήκουν και όλοι μπορούμε να αναπτυχθούμε ισότιμα».

Ο Σταύρος Μηλιώνης, Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΑΝ και Ιδρυτής του Diversity Charter Greece, ανέφερε: «Ο φαρμακευτικός Όμιλος ROCHE, εκπροσωπούμενος από τους δύο επιχειρησιακούς κλάδους, τη Roche Diagnostics Hellas και την Roche Hellas, υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις. Ο Όμιλος που ενστερνίζεται τις αρχές και τις αξίες της Διαφορετικότητας και εργάζεται στην κατεύθυνση υγιούς ένταξης όλων στην καθημερινή του λειτουργία, θα αποτελέσει έναν ισχυρό σύμμαχο στη διάδοση του σεβασμού και της αποδοχής στο εργασιακό περιβάλλον αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία. Τους υποδεχόμαστε με χαρά».

Η Roche υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις, τον Νοέμβριο του 2023, στην Αθήνα, παρουσία των: Ezat Azem, General Manager Roche Hellas, Siete Braak, General Manager Roche Diagnostics Hellas, Αγγελική Αγγέλη, Chief Portfolio Value Officer Roche Hellas, Μαίρη Τσαγκαράκη, Head of People & Culture Roche Hellas & Roche Diagnostics Hellas, Σταύρος Μηλιώνης, Πρόεδρος ΔΣ ΚΕΑΝ και Ιδρυτής του Diversity Charter Greece και Κατερίνα Ψύχα, Διευθύντρια Επικοινωνίας του Diversity Charter Greece.

«Γυναίκες σε ηγετικές θέσεις» - Εσωτερική συνάντηση ενδυνάμωσης

Με την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις, η Roche επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της να αγκαλιάζει το μοναδικό ταλέντο του κάθε εργαζομένου για να αλλάζει προς το καλύτερο τις ζωές των ασθενών και την κοινωνία εν γένει. Μια δέσμευση που ενισχύεται, επίσης, από την απόφασή της να δημιουργηθεί μια εσωτερική ομάδα εργαζομένων, η OneRoche Diversity, Equity & Inclusion (DE&I)/ Employer Branding, η οποία έχει αναλάβει το σχεδιασμό διαφόρων πρωτοβουλιών στην Ελλάδα, με στόχο την ανάδειξη και ενσωμάτωση της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης στις δραστηριότητες της Roche εσωτερικά, αλλά και προς το εξωτερικό περιβάλλον.

Υπό αυτό το πρίσμα, την ίδια εβδομάδα με την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας, πραγματοποιήθηκε εσωτερικά μια ενδιαφέρουσα ανοιχτή συζήτηση σε πάνελ με στελέχη της Roche σε ηγετικές θέσεις (γυναίκες - μέλη των ηγετικών ομάδων), για να συζητήσουν προκλήσεις, να αφηγηθούν την προσωπική τους εμπειρία, να δώσουν συμβουλές και να προσφέρουν έμπνευση για τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Η εμψυχωτική συνεδρία ενδυνάμωσης γυναικών συντονίστηκε από τη Μυρτώ Λεγάκη, Mindful Leadership & Corporate Wellbeing Expert, ιδρύτρια του One Breath Mindfulness Center και στο πάνελ συμμετείχαν οι κυρίες Αγγελική Αγγέλη Chief Portfolio Value Officer Roche Hellas, Deniz Karapinar, Chief Finance Value Officer, Ματίνα Κρέστα, Chief Legal & Compliance Value Officer, Μαίρη Τσαγκαράκη, Head of People & Culture Roche Hellas & Roche Diagnostics Hellas, και Treasa Carroll, Head of Finance & Logistics Roche Diagnostics Hellas. Ακολούθησε ανοιχτός διάλογος με τις συμμετέχουσες στο πάνελ να συζητούν για τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι γυναίκες προκειμένου να ανέλθουν επαγγελματικά σε ηγετικούς ρόλους, τις προσδοκίες που επιβάλλει η κοινωνία σχετικά με τον ρόλο τους, τη σημασία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος για την επίτευξη των ονείρων τους και τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν προκειμένου να ισορροπήσουν τη μητρότητα με την καριέρα.

Τόνισαν, επίσης, τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί αναφορικά με τον ρόλο των γυναικών στον κλάδο της υγείας. Συγκεκριμένα επισημάνθηκε ότι παρόλο που πριν από 20 χρόνια δεν υπήρχαν γυναίκες σε ηγετικές θέσεις στον χώρο, σήμερα είναι πολλές εκείνες που κατέχουν διευθυντικές θέσεις. Ο κλάδος της υγείας έχει σημειώσει εντυπωσιακή πρόοδο, ιδίως σε σύγκριση με άλλους κλάδους. Με το ποσοστό των γυναικών σε θέσεις ανώτερων στελεχών στη Roche Hellas και Roche Diagnostics Hellas να φτάνει σχεδόν το 50%, η Roche αναδεικνύεται πρωτοπόρος στην προώθηση ουσιαστικών αλλαγών στον εργασιακό χώρο, παρέχοντας ίσες ευκαιρίες στις γυναίκες και υποστηρίζοντας ενεργά τη Διαφορετικότητα, την Ισότητα και την Ένταξη.

  • ROCHE HELLAS
  • ROCHE DIAGNOSTICS
  • ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ELPEN υλοποίησε τη μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση στην Ανατολική Αττική
Η ELPEN υλοποίησε τη μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση στην Ανατολική Αττική 14 Νοεμβρίου 2023
GSK Ελλάδος και Κώστας Τσαρτσαρής στον 40ό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας 15 Νοεμβρίου 2023
GSK Ελλάδος και Κώστας Τσαρτσαρής στον 40ό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Roche Hellas: Καινοτομία, οφέλη για τους ασθενείς, το σύστημα υγείας και την οικονομία
Pharma News
18/12/2025 - 16:52

Roche Hellas: Καινοτομία, οφέλη για τους ασθενείς, το σύστημα υγείας και την οικονομία

Roche Diagnostics Hellas: «Τα διαγνωστικά είναι οι αφανείς ήρωες στην υγειονομική περίθαλψη»
Pharma News
04/12/2025 - 20:39

Roche Diagnostics Hellas: «Τα διαγνωστικά είναι οι αφανείς ήρωες στην υγειονομική περίθαλψη»

Η αγάπη για τη δουλειά δεν είναι πάντα αρετή - Οι αρνητικές συνέπειες για εργαζόμενους και επιχειρήσεις
Ψυχική Υγεία
03/12/2025 - 16:49

Η αγάπη για τη δουλειά δεν είναι πάντα αρετή - Οι αρνητικές συνέπειες για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Επένδυση στην καινοτομία: Προκλήσεις και προοπτικές για την υγειονομική περίθαλψη
Pharma News
02/12/2025 - 17:53

Επένδυση στην καινοτομία: Προκλήσεις και προοπτικές για την υγειονομική περίθαλψη

2ο Roche Partner’s Day: Δύο μέρες αφιερωμένες στις νέες εξελίξεις στον διαγνωστικό τομέα
Pharma News
20/11/2025 - 18:46

2ο Roche Partner’s Day: Δύο μέρες αφιερωμένες στις νέες εξελίξεις στον διαγνωστικό τομέα

Σε κρίση η ψυχική υγεία των εργαζομένων – Τι πρέπει να κάνουν οι επιχειρήσεις
Ψυχική Υγεία
20/10/2025 - 09:17

Σε κρίση η ψυχική υγεία των εργαζομένων – Τι πρέπει να κάνουν οι επιχειρήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η πραγματική βιολογική μας ηλικία κρύβεται στα ...ούρα μας
Υγεία
19/12/2025 - 16:00
Αϋπνία και ένταση; Στο ντους χωρίς φως και γρήγορα!
Υγεία
19/12/2025 - 15:00
Οι ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου κατά της Covid μπορεί να αυξήσει πρόσκαιρα τον κίνδυνο έρπη ζωστήρα
Υγεία
19/12/2025 - 14:00
Επιτυχημένη διαδικασία δωρεάς οργάνων στο νοσοκομείο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ»
Επικαιρότητα
19/12/2025 - 13:14
Πριγκίπισσα Μέτε- Μαρίτ της Νορβηγίας: Λίγο πριν τη μεταμόσχευση πνεύμονα λόγω πνευμονικής ίνωσης
Επικαιρότητα
19/12/2025 - 13:00
Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής: Προσοχή στις παραπλανητικές διαφημίσεις για οδοντικά εμφυτεύματα
Επικαιρότητα
19/12/2025 - 12:00
ECDC για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσημάτα στην Ευρώπη: Κρίσιμα κενά στις πολιτικές ελέγχου και πρόληψης
Υπηρεσίες Υγείας
19/12/2025 - 11:00
Χρόνια φλεγμονή: Πώς στρες, διατροφή και περιβάλλον μας επηρεάζουν αθόρυβα
Health Talk
19/12/2025 - 10:02
Γεωργιάδης: Επαφές στο Καπιτώλιο και στον Λευκό Οίκο για υγεία και αμερικανικές επενδύσεις
Πολιτική Υγείας
19/12/2025 - 09:25
Διατροφή: Κάν'το όπως οι Σκανδιναβοί για προστασία της καρδιάς και απώλεια βάρους
Διατροφή
19/12/2025 - 09:00
ΕΟΔΥ: Συστάσεις και μέτρα προστασίας κατά της «σούπερ γρίπης»
Υγεία
18/12/2025 - 19:43
Πώς το αγαπημένο μας εορταστικό ρόφημα μπορεί να αποδυναμώσει τα οστά μας. Τι λένε οι ειδικοί
Διατροφή
18/12/2025 - 19:17
UNICEF: Διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για τα δικαιώματα των παιδιών
Επικαιρότητα
18/12/2025 - 18:49
ΕΦΕΤ: Οδηγός... επιβίωσης για ασφαλή κατανάλωση τροφίμων στα εορταστικά τραπέζια
Διατροφή
18/12/2025 - 18:26
Γιατί οι άνθρωποι είναι κυρίως μονογαμικά όντα – Η επιστήμη έχει την (απρόσμενη) απάντηση
Επικαιρότητα
18/12/2025 - 17:48
Manager of the Year 2025 ο CFO της Lavipharm, Βασίλης Μπαλούμης
Pharma News
18/12/2025 - 17:21
Roche Hellas: Καινοτομία, οφέλη για τους ασθενείς, το σύστημα υγείας και την οικονομία
Pharma News
18/12/2025 - 16:52
ΥΠΑΑΤ: Νέα ενίσχυση 26 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις κτηνοτρόφων λόγω ευλογιάς
Επικαιρότητα
18/12/2025 - 16:19
Η καθημερινή πρόσληψη πολυβιταμινών μπορεί να μειώσει την πίεση σε κάποιους ηλικιωμένους
Υγεία
18/12/2025 - 16:00
Η ΕΚΕ υποστηρίζει ενεργά το σχέδιο EU Safe Hearts Plan για την καρδιαγγειακή υγεία
Υγεία
18/12/2025 - 15:36
Σε ποια ηλικία η σωματική δύναμη είναι στα καλύτερα της - Τι έδειξε έρευνα για γυναίκες και άνδρες
Υγεία
18/12/2025 - 15:13
Ο Όμιλος ΙΜΙΤΗΕΑ επαναπατρίζει με προσλήψεις 60 γιατρούς και επαγγελματίες υγείας από τις ΗΠΑ
Υπηρεσίες Υγείας
18/12/2025 - 14:51
Γαλλία: Ισόβια σε αναισθησιολόγο που δηλητηρίασε 30 ασθενείς, με τους 12 να χάνουν τη ζωή τους
Επικαιρότητα
18/12/2025 - 14:32
Οριακή μείωση του μόνιμου πληθυσμού στην Ελλάδα το 2024, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ
Επικαιρότητα
18/12/2025 - 14:14
Πώς να ταξιδέψετε με ασφάλεια εν μέσω «σούπερ γρίπης»
Υγεία
18/12/2025 - 14:00
ΙΝΚΑ: Να καταψηφίσει η Ελλάδα τις νέες προτάσεις της ΕΕ υπέρ των μεταλλαγμένων προϊόντων
Επικαιρότητα
18/12/2025 - 13:37
Γιατί δεν πρέπει να βαριέστε τις χριστουγεννιάτικες εξόδους
Υγεία
18/12/2025 - 13:00
Δανός δότης σπέρματος: Από τα 197 παιδιά με το γενετικό υλικό του, το 20% αναμένεται να νοσήσει με καρκίνο
Πολιτική Υγείας
18/12/2025 - 12:00
Η συσσώρευση λίπους στον οργανισμό γερνάει τον εγκέφαλο
Fitness
18/12/2025 - 11:00
Ανοσοθεραπεία στον καρκίνο: Η επανάσταση που αλλάζει τη θεραπεία
Health Talk
18/12/2025 - 10:02

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο πεντάλογος του σωστού ντους: Γιατί δεν πρέπει να επιλέγετε το καυτό νερό
Υγεία
17/12/2025 - 16:16
Η απογοήτευση αλλάζει τη χημεία του εγκεφάλου και τη συμπεριφορά
Ψυχική Υγεία
17/12/2025 - 15:00
Η εξέλιξη της PET-CT και η συμβολή της στη σύγχρονη Ογκολογία
Υπηρεσίες Υγείας
17/12/2025 - 10:00
Ο Όμιλος ΙΜΙΤΗΕΑ επαναπατρίζει με προσλήψεις 60 γιατρούς και επαγγελματίες υγείας από τις ΗΠΑ
Υπηρεσίες Υγείας
18/12/2025 - 14:51
Δανός δότης σπέρματος: Από τα 197 παιδιά με το γενετικό υλικό του, το 20% αναμένεται να νοσήσει με καρκίνο
Πολιτική Υγείας
18/12/2025 - 12:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo