ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι συμβολές της Bayer Ελλάς στο 4ο Φόρουμ Καινοτομίας: Προκλήσεις και ευκαιρίες της τεχνολογικής μετάβασης

Pharma News
Οι συμβολές της Bayer Ελλάς στο 4ο Φόρουμ Καινοτομίας: Προκλήσεις και ευκαιρίες της τεχνολογικής μετάβασης
Για 4η χρονιά η Bayer Ελλάς συμμετείχε στο 4ο Φόρουμ Καινοτομίας, με θέμα «Η Καινοτομία πυλώνας της τεχνολογικής μετάβασης», που πραγματοποιήθηκε στις 13-14 Νοεμβρίου 2024 στο Ίδρυμα Ευγενίδειο.
Δευτέρα, 25/11/2024 - 19:17
News4Health Team News4Health Team

Το Φόρουμ συνδιοργανώθηκε από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και έχει καθιερωθεί ως σημείο συνάντησης κορυφαίων εκπροσώπων από τον επιχειρηματικό, ακαδημαϊκό και πολιτικό χώρο. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες της τεχνολογικής μετάβασης, με έμφαση σε τομείς αιχμής, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) στον τομέα της υγείας, ενώ, στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης δόθηκε το βήμα στη δραστήρια κοινότητα των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Η Bayer Ελλάς, ως πρωτοπόρος στον χώρο των Βιοεπιστημών, έχει αγκαλιάσει τον θεσμό από την πρώτη του χρονιά, συμβάλλοντας σημαντικά στον διάλογο για την ενίσχυση της καινοτομίας στη χώρα μας, μέσα από τη συνεργασία Ελλάδας και Γερμανίας.

Η Bayer Ελλάς, συμμετείχε στο πάνελ με θέμα «Έρευνα και Τεχνητή Νοημοσύνη στην Υπηρεσία της Υγείας», όπου η κυρία Ana Vega, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Bayer Ελλάς, ανέδειξε την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) από την εταιρεία για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων και συνεχώς εξελισσόμενων αναγκών στον τομέα της υγείας. Η κ. Vega υπογράμμισε τον ρόλο της ΤΝ, ως καταλύτη στην επίλυση κρίσιμων προβλημάτων και τη διαχείριση της ολοένα αυξανόμενης πολυπλοκότητας των ιατρικών δεδομένων. Ειδικότερα, ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε τον τομέα της Ακτινολογίας, όπου οι καινοτόμες λύσεις της εταιρείας συνδυάζουν την ΤΝ με την ανθρώπινη εξειδίκευση, βελτιώνοντας την ακρίβεια των διαγνώσεων και την αποδοτικότητα των διαδικασιών.

BAYER 2

«Η Bayer Ελλάς, με σταθερή στρατηγική δέσμευση στην προώθηση της καινοτομίας, πρωτοπορεί στον τομέα της υγείας, αξιοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) σε όλες τις δραστηριότητές της. Ιδιαίτερα στον τομέα της Ακτινολογίας, η ΤΝ ανοίγει νέους ορίζοντες, προσφέροντας μοναδικές δυνατότητες που αναβαθμίζουν τη διαγνωστική διαδικασία. Ο αυξανόμενος όγκος δεδομένων ανά εξέταση, σε συνδυασμό με την έλλειψη εξειδικευμένων επαγγελματιών, αναδεικνύουν την ανάγκη για λύσεις που συνδυάζουν την ακρίβεια της ΤΝ με την ανθρώπινη εμπειρία. Οι καινοτόμες προσεγγίσεις της Bayer αξιοποιούν προηγμένους αλγόριθμους και τεχνολογίες αιχμής, βελτιώνοντας την ποιότητα των διαγνώσεων και επιταχύνοντας την ανάλυση των δεδομένων. Με μακρά παράδοση στη διαγνωστική και θεραπευτική καινοτομία, η Bayer είναι η μοναδική εταιρεία βιοεπιστημών που προσφέρει ολοκληρωμένες πλατφόρμες ΤΝ, σχεδιασμένες ειδικά για την ακτινολογία. Θέτοντας νέα πρότυπα ακρίβειας στη διάγνωση, ανεβάζει τον πήχη σε παγκόσμιο επίπεδο, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Vega.

Πυλώνας της τεχνολογικής μετάβασης

Επιπλέον, ο Δρ. Θανάσης Κώτσανης, Cluster Medical Director της Bayer, για το σύνολο χωρών Southern Mediterranean & Black Sea συντόνισε το πάνελ «Τεχνητή Νοημοσύνη στο Οικοσύστημα Υγείας προς όφελος των Ασθενών», στο οποίο συμμετείχαν διακεκριμένοι ειδικοί όπως ο Καθηγητής Ιατρικής Φυσικής, κ. Ιωάννης Τσούγκος και ο CEO της Aishtesis Medical, κ. Γιάννης Γκουζιώνης. Στο πλαίσιο της συζήτησης, αναφέρθηκαν η εξέλιξη και οι δυνατότητες της ΤΝ, με παραδείγματα και επιτεύγματα των τελευταίων ετών, αλλά και από την προσωπική τους εμπειρία. Αναπτύχθηκε το πώς η καινοτομία γίνεται πυλώνας της τεχνολογικής μετάβασης στον τομέα της υγείας και πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει το οικοσύστημα υγείας προς όφελος των ασθενών, καθώς συνεισφέρει δυναμικά και σε πολλαπλά επίπεδα στην πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία και διαχείριση νοσημάτων. Κατά τη διάρκεια του πάνελ, ο κ. Κώτσανης υπογράμμισε ότι απαιτείται ενίσχυση και εξέλιξη των δεξιοτήτων των ασθενών και επαγγελματιών υγείας και δημιουργία κανονιστικού πλαισίου που θα εξασφαλίζει τη διαφάνεια, την ηθική και την προστασία προσωπικών δεδομένων. «Το μέλλον είναι ήδη εδώ. Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε τώρα είναι πώς η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη θα ενσωματωθούν στο οικοσύστημα της υγείας, για ένα καλύτερο αύριο για τον άνθρωπο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η κυρία Σόνια Μουσαβερέ, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων Bayer Ελλάς και Πρόεδρος Επιτροπής Μελών Start Ups του Επιμελητηρίου, συντόνισε τη συζήτηση που ήταν αφιερωμένη στις νεοφυείς επιχειρήσεις, με θέμα: «Η Ελληνογερμανική συνεργασία στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος Καινοτομίας».

Στο πάνελ συμμετείχαν ο κ. Φραγκίσκος Θεοφύλακτος, Διευθύνων Σύμβουλος του Elevate Greece και η Δρ. Susanne Gewinnus, Director Industry and Research Policy του Γερμανικού Επιμελητηρίου Βιομηχανίας και Εμπορίου, προσφέροντας μια πολυδιάστατη προσέγγιση στις προοπτικές της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Η συζήτηση ανέδειξε την αξία της ελληνογερμανικής συνεργασίας στην προώθηση καινοτόμων λύσεων, επικεντρώνοντας στις συνέργειες που μπορούν να επιταχύνουν την τεχνολογική μετάβαση. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις ευκαιρίες που δημιουργούνται μέσω ανταλλαγής τεχνογνωσίας, πρόσβασης σε διεθνή δίκτυα και ανάπτυξης βιώσιμων επιχειρηματικών μοντέλων υπογραμμίζοντας ότι η συνεργασία αποτελεί βασικό πυλώνα για την ενίσχυση της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας σε διεθνές επίπεδο.

Η συμβολή της Bayer στο Φόρουμ Καινοτομίας AHK καταδεικνύει τη στρατηγική δέσμευση της εταιρείας να στηρίζει πρωτοβουλίες και συνεργασίες που προάγουν την καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη, πάντα με γνώμονα το όφελος της ανθρωπότητας. Παράλληλα, αναδεικνύει την αφοσίωση της Bayer στην επιστήμη και την τεχνολογική πρόοδο, με στόχο τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης. Η Bayer συνεχίζει να θέτει νέα πρότυπα στον τομέα της υγείας, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας και ενισχύουν τη διαρκή εξέλιξη του παγκόσμιου συστήματος υγείας.

  • BAYER ΕΛΛΑΣ
  • ΦΟΡΟΥΜ
  • ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δράση εθελοντικής αιμοδοσίας από τη DEMO σε συνεργασία με τον «Ευαγγελισμό»
Δράση εθελοντικής αιμοδοσίας από τη DEMO σε συνεργασία με τον «Ευαγγελισμό» 25 Νοεμβρίου 2024
Στην Ελβετία η πρώτη εξαγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης από την Tikun Olam Ελλάδος 26 Νοεμβρίου 2024
Στην Ελβετία η πρώτη εξαγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης από την Tikun Olam Ελλάδος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργιάδης: «Τεχνολογία και καινοτομία στην υγεία σε συνδυασμό με τη δημοσιονομική βιωσιμότητα»
Πολιτική Υγείας
17/09/2026 - 21:29

Γεωργιάδης: «Τεχνολογία και καινοτομία στην υγεία σε συνδυασμό με τη δημοσιονομική βιωσιμότητα»

Τα ευρήματα νέας μελέτης της διαΝΕΟσις για την έρευνα και την καινοτομία στην Ελλάδα
Επικαιρότητα
14/09/2026 - 20:26

Τα ευρήματα νέας μελέτης της διαΝΕΟσις για την έρευνα και την καινοτομία στην Ελλάδα

Περισσότερες κοινές δράσεις αναλαμβάνουν EMA EISMEA για την επιτάχυνση της καινοτομίας στην υγεία
Pharma Policy
16/07/2026 - 17:01

Περισσότερες κοινές δράσεις αναλαμβάνουν EMA EISMEA για την επιτάχυνση της καινοτομίας στην υγεία

Η καινοτομία ως στρατηγικός πυλώνας για το μέλλον της υγείας σε Ευρώπη και Ελλάδα
Pharma News
16/07/2026 - 11:18

Η καινοτομία ως στρατηγικός πυλώνας για το μέλλον της υγείας σε Ευρώπη και Ελλάδα

Βραβείο Ευρωπαίου Εφευρέτη 2026 στην Αγγελική Τριανταφύλλου για καινοτόμες αλλαγές στα ροφήματα βρώμης
Διατροφή
03/07/2026 - 17:29

Βραβείο Ευρωπαίου Εφευρέτη 2026 στην Αγγελική Τριανταφύλλου για καινοτόμες αλλαγές στα ροφήματα βρώμης

Ξεκινάει η δεύτερη φάση του ευρωπαϊκού προγράμματος COMBINE για τις συνδυασμένες κλινικές μελέτες και δοκιμές
Πολιτική Υγείας
26/06/2026 - 20:37

Ξεκινάει η δεύτερη φάση του ευρωπαϊκού προγράμματος COMBINE για τις συνδυασμένες κλινικές μελέτες και δοκιμές

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ινστιτούτο Prolepsis: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για τα στάδια ανάπτυξης του λόγου και της επικοινωνίας
Ψυχική Υγεία
24/09/2026 - 00:09
Νέες δομές ψυχικής υγείας σε Κω και Σύρο με χρηματοδότηση 2,8 εκατ. ευρώ
Πολιτική Υγείας
23/09/2026 - 22:19
Καρδιακές αρρυθμίες: Πότε το «φτερούγισμα» είναι ύποπτο
Health Talk
23/09/2026 - 21:24
Κύπρος- Mountain Games 2026: Σωματική δραστηριότητα, μεσογειακή διατροφή και συμπερίληψη για πιο υγιή γήρανση»
Υγεία
23/09/2026 - 20:43
Επιστολή ΙΣΑ για τον προσδιορισμό των ιατρικών πράξεων και τον επιτρεπόμενο εξοπλισμό στους φορείς της ΠΦΥ
Πολιτική Υγείας
23/09/2026 - 19:58
Αντιμέτωποι με άγχος, κατάθλιψη και αυτοκτονικό ιδεασμό οι πάσχοντες από παθήσεις του αμφιβληστροειδούς
Patient Talk
23/09/2026 - 19:32
Η ανοσοθεραπεία αλλάζει τη θεραπευτική φιλοσοφία του καρκίνου του παγκρέατος
Υγεία
23/09/2026 - 18:56
Σημαντικό βήμα για τη δημόσια υγεία η εφαρμογή του «Προλαμβάνω» για τον καρκίνο του παχέος εντέρου
Πολιτική Υγείας
23/09/2026 - 18:29
Οι παράγοντες που αλλάζουν την όψη των αφτιών μας
Health Talk
23/09/2026 - 17:52
ΕΕΠΕ: «Να προστατευθούν οι πολίτες από μαγικά βότανα, κηραλοιφές και... νανοτεχνολογίες»
Υγεία
23/09/2026 - 17:34
ΣΦΕΕ: «Χαμένη ευκαιρία» για την κλινική έρευνα το επενδυτικό clawback
Pharma Policy
23/09/2026 - 17:11
ΕΣΑμεΑ: Στεγαστική φτώχεια και αναπηρία - Η Ελλάδα στην τελευταία θέση της ΕΕ
Patient Talk
23/09/2026 - 16:33
Οι ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης συρρικνώνουν τα λιποκύτταρα πριν φανεί απώλεια βάρους στη ζυγαριά
Fitness
23/09/2026 - 16:04
Η ΕΙΝΑΠ ζητάει άμεση λύση για τον ψηφιακό μαστογράφο του ΓΝ Νίκαιας
Πολιτική Υγείας
23/09/2026 - 15:46
Έπεσαν οι υπογραφές για την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κιλκίς και του «Αλεξάνδρα»
Πολιτική Υγείας
23/09/2026 - 15:21
Μιλάτε στον ύπνο σας; Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο και τι σημαίνουν όσα λέτε
Υγεία
23/09/2026 - 15:00
Η κίρρωση του ήπατος μπορεί να επανακάμψει μετά από μεταμόσχευση
Υγεία
23/09/2026 - 14:00
ΠΟΥ: Νέες επιλογές αντισύλληψης – Τι προτείνει για χάπια, εμφυτεύματα και ανδρική αντισύλληψη
Πολιτική Υγείας
23/09/2026 - 13:30
Η χαμηλότερη οστική πυκνότητα συνδέεται με γνωστική έκπτωση
Υγεία
23/09/2026 - 13:00
Καμπανάκι από τις φαρμακευτικές: Η Ευρώπη κινδυνεύει να μείνει πίσω από ΗΠΑ και Κίνα
Pharma Policy
23/09/2026 - 12:53
Social media: Πώς επηρεάζουν την ψυχική υγεία των εφήβων– Οδηγοί διαχείρισης για τους γονείς
Ψυχική Υγεία
23/09/2026 - 12:00
Εμμηνόπαυση: Γιατί το κρύο μπορεί να κάνει τα συμπτώματα πιο έντονα
Υγεία
23/09/2026 - 11:00
Γεωργιάδης: Τι έδειξαν οι πρώτοι οκτώ έλεγχοι σε χώρους που παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες
Πολιτική Υγείας
23/09/2026 - 10:19
Άσκηση και ατμοσφαιρική ρύπανση: Πώς να κρατήσετε μόνο τα οφέλη μειώνοντας τον κίνδυνο για πνεύμονες και καρδιά
Υγεία
23/09/2026 - 10:00
Νέο εργαλείο AI θα υποστηρίζει γιατρούς σε 100 χώρες - Η σημασία του σε χώρες χαμηλού εισοδήματος
Digital Health
23/09/2026 - 09:00
«Οδός Καρδιάς»: Η αξία της συστηματικής σωματικής άσκησης και του περπατήματος στην καρδιαγγειακή υγεία
Υγεία
23/09/2026 - 07:26
Ισχυρή αύξηση πωλήσεων για την Draeger Hellas στα οικονομικά αποτελέσματα του 2025
Υπηρεσίες Υγείας
23/09/2026 - 03:42
Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει πειθαρχική και ποινική δίωξη σε βάρος αγροτικής γιατρού στην Ανάφη
Πολιτική Υγείας
23/09/2026 - 00:03
Παγκόσμιο ρεκόρ συνεχούς υποβρύχιας πεζοπορίας για τα παιδιά με καρκίνο
Επικαιρότητα
22/09/2026 - 23:19
Ο ΠΑΝ.ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ. ζητεί από το Υπουργείο Υγείας τη σύσταση Κλάδου Ψυχολόγων ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
22/09/2026 - 22:44

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΑΣΟΝΟΠ: «Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας δεν συστήνει νέο κλάδο νοσηλευτικού προσωπικού»
Πολιτική Υγείας
21/09/2026 - 11:27
Γεωργιάδης: «Οι γιατροί του Μαζωνάκη τα έκαναν όλα λάθος»
Πολιτική Υγείας
21/09/2026 - 12:18
Η Astellas Ελλάδος σε ημερίδα στη ΔΕΘ για το σύστημα υγείας και το άμεσο μέλλον του
Pharma News
21/09/2026 - 13:52
ΕΑΔ: Πάνω από 4.000 πορίσματα ελέγχων στον τομέα της Υγείας
Πολιτική Υγείας
21/09/2026 - 15:09
Νευρική ορθορεξία: Όταν η υγιεινή διατροφή γίνεται εμμονή με επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία
Διατροφή
21/09/2026 - 16:03
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo