ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι συμβολές της Bayer Ελλάς στο 4ο Φόρουμ Καινοτομίας: Προκλήσεις και ευκαιρίες της τεχνολογικής μετάβασης

Pharma News
Οι συμβολές της Bayer Ελλάς στο 4ο Φόρουμ Καινοτομίας: Προκλήσεις και ευκαιρίες της τεχνολογικής μετάβασης
Για 4η χρονιά η Bayer Ελλάς συμμετείχε στο 4ο Φόρουμ Καινοτομίας, με θέμα «Η Καινοτομία πυλώνας της τεχνολογικής μετάβασης», που πραγματοποιήθηκε στις 13-14 Νοεμβρίου 2024 στο Ίδρυμα Ευγενίδειο.
Δευτέρα, 25/11/2024 - 19:17
News4Health Team News4Health Team

Το Φόρουμ συνδιοργανώθηκε από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και έχει καθιερωθεί ως σημείο συνάντησης κορυφαίων εκπροσώπων από τον επιχειρηματικό, ακαδημαϊκό και πολιτικό χώρο. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες της τεχνολογικής μετάβασης, με έμφαση σε τομείς αιχμής, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) στον τομέα της υγείας, ενώ, στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης δόθηκε το βήμα στη δραστήρια κοινότητα των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Η Bayer Ελλάς, ως πρωτοπόρος στον χώρο των Βιοεπιστημών, έχει αγκαλιάσει τον θεσμό από την πρώτη του χρονιά, συμβάλλοντας σημαντικά στον διάλογο για την ενίσχυση της καινοτομίας στη χώρα μας, μέσα από τη συνεργασία Ελλάδας και Γερμανίας.

Η Bayer Ελλάς, συμμετείχε στο πάνελ με θέμα «Έρευνα και Τεχνητή Νοημοσύνη στην Υπηρεσία της Υγείας», όπου η κυρία Ana Vega, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Bayer Ελλάς, ανέδειξε την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) από την εταιρεία για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων και συνεχώς εξελισσόμενων αναγκών στον τομέα της υγείας. Η κ. Vega υπογράμμισε τον ρόλο της ΤΝ, ως καταλύτη στην επίλυση κρίσιμων προβλημάτων και τη διαχείριση της ολοένα αυξανόμενης πολυπλοκότητας των ιατρικών δεδομένων. Ειδικότερα, ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε τον τομέα της Ακτινολογίας, όπου οι καινοτόμες λύσεις της εταιρείας συνδυάζουν την ΤΝ με την ανθρώπινη εξειδίκευση, βελτιώνοντας την ακρίβεια των διαγνώσεων και την αποδοτικότητα των διαδικασιών.

BAYER 2

«Η Bayer Ελλάς, με σταθερή στρατηγική δέσμευση στην προώθηση της καινοτομίας, πρωτοπορεί στον τομέα της υγείας, αξιοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) σε όλες τις δραστηριότητές της. Ιδιαίτερα στον τομέα της Ακτινολογίας, η ΤΝ ανοίγει νέους ορίζοντες, προσφέροντας μοναδικές δυνατότητες που αναβαθμίζουν τη διαγνωστική διαδικασία. Ο αυξανόμενος όγκος δεδομένων ανά εξέταση, σε συνδυασμό με την έλλειψη εξειδικευμένων επαγγελματιών, αναδεικνύουν την ανάγκη για λύσεις που συνδυάζουν την ακρίβεια της ΤΝ με την ανθρώπινη εμπειρία. Οι καινοτόμες προσεγγίσεις της Bayer αξιοποιούν προηγμένους αλγόριθμους και τεχνολογίες αιχμής, βελτιώνοντας την ποιότητα των διαγνώσεων και επιταχύνοντας την ανάλυση των δεδομένων. Με μακρά παράδοση στη διαγνωστική και θεραπευτική καινοτομία, η Bayer είναι η μοναδική εταιρεία βιοεπιστημών που προσφέρει ολοκληρωμένες πλατφόρμες ΤΝ, σχεδιασμένες ειδικά για την ακτινολογία. Θέτοντας νέα πρότυπα ακρίβειας στη διάγνωση, ανεβάζει τον πήχη σε παγκόσμιο επίπεδο, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Vega.

Πυλώνας της τεχνολογικής μετάβασης

Επιπλέον, ο Δρ. Θανάσης Κώτσανης, Cluster Medical Director της Bayer, για το σύνολο χωρών Southern Mediterranean & Black Sea συντόνισε το πάνελ «Τεχνητή Νοημοσύνη στο Οικοσύστημα Υγείας προς όφελος των Ασθενών», στο οποίο συμμετείχαν διακεκριμένοι ειδικοί όπως ο Καθηγητής Ιατρικής Φυσικής, κ. Ιωάννης Τσούγκος και ο CEO της Aishtesis Medical, κ. Γιάννης Γκουζιώνης. Στο πλαίσιο της συζήτησης, αναφέρθηκαν η εξέλιξη και οι δυνατότητες της ΤΝ, με παραδείγματα και επιτεύγματα των τελευταίων ετών, αλλά και από την προσωπική τους εμπειρία. Αναπτύχθηκε το πώς η καινοτομία γίνεται πυλώνας της τεχνολογικής μετάβασης στον τομέα της υγείας και πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει το οικοσύστημα υγείας προς όφελος των ασθενών, καθώς συνεισφέρει δυναμικά και σε πολλαπλά επίπεδα στην πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία και διαχείριση νοσημάτων. Κατά τη διάρκεια του πάνελ, ο κ. Κώτσανης υπογράμμισε ότι απαιτείται ενίσχυση και εξέλιξη των δεξιοτήτων των ασθενών και επαγγελματιών υγείας και δημιουργία κανονιστικού πλαισίου που θα εξασφαλίζει τη διαφάνεια, την ηθική και την προστασία προσωπικών δεδομένων. «Το μέλλον είναι ήδη εδώ. Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε τώρα είναι πώς η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη θα ενσωματωθούν στο οικοσύστημα της υγείας, για ένα καλύτερο αύριο για τον άνθρωπο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η κυρία Σόνια Μουσαβερέ, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων Bayer Ελλάς και Πρόεδρος Επιτροπής Μελών Start Ups του Επιμελητηρίου, συντόνισε τη συζήτηση που ήταν αφιερωμένη στις νεοφυείς επιχειρήσεις, με θέμα: «Η Ελληνογερμανική συνεργασία στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος Καινοτομίας».

Στο πάνελ συμμετείχαν ο κ. Φραγκίσκος Θεοφύλακτος, Διευθύνων Σύμβουλος του Elevate Greece και η Δρ. Susanne Gewinnus, Director Industry and Research Policy του Γερμανικού Επιμελητηρίου Βιομηχανίας και Εμπορίου, προσφέροντας μια πολυδιάστατη προσέγγιση στις προοπτικές της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Η συζήτηση ανέδειξε την αξία της ελληνογερμανικής συνεργασίας στην προώθηση καινοτόμων λύσεων, επικεντρώνοντας στις συνέργειες που μπορούν να επιταχύνουν την τεχνολογική μετάβαση. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις ευκαιρίες που δημιουργούνται μέσω ανταλλαγής τεχνογνωσίας, πρόσβασης σε διεθνή δίκτυα και ανάπτυξης βιώσιμων επιχειρηματικών μοντέλων υπογραμμίζοντας ότι η συνεργασία αποτελεί βασικό πυλώνα για την ενίσχυση της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας σε διεθνές επίπεδο.

Η συμβολή της Bayer στο Φόρουμ Καινοτομίας AHK καταδεικνύει τη στρατηγική δέσμευση της εταιρείας να στηρίζει πρωτοβουλίες και συνεργασίες που προάγουν την καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη, πάντα με γνώμονα το όφελος της ανθρωπότητας. Παράλληλα, αναδεικνύει την αφοσίωση της Bayer στην επιστήμη και την τεχνολογική πρόοδο, με στόχο τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης. Η Bayer συνεχίζει να θέτει νέα πρότυπα στον τομέα της υγείας, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας και ενισχύουν τη διαρκή εξέλιξη του παγκόσμιου συστήματος υγείας.

  • BAYER ΕΛΛΑΣ
  • ΦΟΡΟΥΜ
  • ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δράση εθελοντικής αιμοδοσίας από τη DEMO σε συνεργασία με τον «Ευαγγελισμό»
Δράση εθελοντικής αιμοδοσίας από τη DEMO σε συνεργασία με τον «Ευαγγελισμό» 25 Νοεμβρίου 2024
Στην Ελβετία η πρώτη εξαγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης από την Tikun Olam Ελλάδος 26 Νοεμβρίου 2024
Στην Ελβετία η πρώτη εξαγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης από την Tikun Olam Ελλάδος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περισσότερες κοινές δράσεις αναλαμβάνουν EMA EISMEA για την επιτάχυνση της καινοτομίας στην υγεία
Pharma Policy
16/07/2026 - 17:01

Περισσότερες κοινές δράσεις αναλαμβάνουν EMA EISMEA για την επιτάχυνση της καινοτομίας στην υγεία

Η καινοτομία ως στρατηγικός πυλώνας για το μέλλον της υγείας σε Ευρώπη και Ελλάδα
Pharma News
16/07/2026 - 11:18

Η καινοτομία ως στρατηγικός πυλώνας για το μέλλον της υγείας σε Ευρώπη και Ελλάδα

Βραβείο Ευρωπαίου Εφευρέτη 2026 στην Αγγελική Τριανταφύλλου για καινοτόμες αλλαγές στα ροφήματα βρώμης
Διατροφή
03/07/2026 - 17:29

Βραβείο Ευρωπαίου Εφευρέτη 2026 στην Αγγελική Τριανταφύλλου για καινοτόμες αλλαγές στα ροφήματα βρώμης

Ξεκινάει η δεύτερη φάση του ευρωπαϊκού προγράμματος COMBINE για τις συνδυασμένες κλινικές μελέτες και δοκιμές
Πολιτική Υγείας
26/06/2026 - 20:37

Ξεκινάει η δεύτερη φάση του ευρωπαϊκού προγράμματος COMBINE για τις συνδυασμένες κλινικές μελέτες και δοκιμές

ΕΛΛΟΚ: Τριήμερο διεθνές φόρουμ για τον καρκίνο με έμφαση στην πολιτική, την έρευνα και τη χρηματοδότηση
Patient Talk
26/06/2026 - 15:17

ΕΛΛΟΚ: Τριήμερο διεθνές φόρουμ για τον καρκίνο με έμφαση στην πολιτική, την έρευνα και τη χρηματοδότηση

3ο ΣΦΕΕ Summit: «Εφικτός στόχος η μείωση του clawback στο 40%»
Pharma Policy
15/06/2026 - 10:08

3ο ΣΦΕΕ Summit: «Εφικτός στόχος η μείωση του clawback στο 40%»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βλεφαροπλαστική: Πέντε μύθοι και η αποκατάσταση της αλήθειας
Health Talk
02/09/2026 - 18:00
ΣΚΠ-i: Το νέο chatbot τεχνητής νοημοσύνης για τους πάσχοντες από Σκλήρυνση κατά Πλάκας
Digital Health
02/09/2026 - 17:00
Ρόδος: Κίνητρα 500 ευρώ τον μήνα για νέους εργαζόμενους στο νοσοκομείο – «Μπράβο» από τον Γιαννάκο
Πολιτική Υγείας
02/09/2026 - 16:15
Περιοδοντίτιδα: Ωμέγα-3 και ασπιρίνη «συναγωνίζονται» τα αντιβιοτικά
Υγεία
02/09/2026 - 16:00
Ήρα: Ο πρώτος σκύλος με πιστοποίηση για διασώσεις στο υγρό στοιχείο
Pet
02/09/2026 - 15:15
Ιδιοπαθής θρομβοκυτταραιμία: Έγκριση-ορόσημο νέας θεραπείας από τον FDA μετά από σχεδόν 30 χρόνια
Υγεία
02/09/2026 - 15:00
Β12 χωρίς κρέας; Σπιρουλίνα ειδικής επεξεργασίας ανοίγει νέους ορίζοντες στους χορτοφάγους
Διατροφή
02/09/2026 - 14:00
Σχολική τσάντα: Τα κριτήρια επιλογής και οι σωστές πρακτικές για την ασφάλεια του παιδιού
Υγεία
02/09/2026 - 13:00
Εξέταση ούρων κατ' οίκον μπορεί να εντοπίσει 9 στους 10 καρκίνους της ουροδόχου κύστης
Υγεία
02/09/2026 - 12:00
ΠΙΣ: Η απάντηση της διορισμένης προσωρινής διοίκησης στο τελεσίγραφο για νέες εκλογές
Πολιτική Υγείας
02/09/2026 - 11:30
Τσίχλα χωρίς ζάχαρη: Πόσο αθώα είναι τελικά για την καρδιά;
Διατροφή
02/09/2026 - 11:00
Κως: Εννέα διαμερίσματα για τη στέγαση γιατρών του νοσοκομείου
Πολιτική Υγείας
02/09/2026 - 10:22
Νόσος Lyme: Η κούρσα των επιστημόνων για νέα εμβόλια και θεραπείες
Υγεία
02/09/2026 - 10:00
Σε Έβρο, Ροδόπη και Ξάνθη Γεωργιάδης- Αγαπηδάκη για τα εγκαίνια τριών Κέντρων Υγείας
Πολιτική Υγείας
02/09/2026 - 09:38
Πώς θα επιστρέψετε στη δουλειά αποφεύγοντας τα «blues» του Σεπτεμβρίου
Ψυχική Υγεία
02/09/2026 - 09:00
«Γ. Παπανικολάου»: Νέα πτέρυγα Κυτταρικών και Γονιδιακών Θεραπειών
Πολιτική Υγείας
01/09/2026 - 19:00
Τα κουνούπια γίνονται εξαιρετικά ανθεκτικά στα εντομοκτόνα και απειλούν τη Δημόσια Υγεία
Υγεία
01/09/2026 - 18:00
Σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις: Πώς μπορούν να απειλήσουν τα μάτια
Health Talk
01/09/2026 - 17:00
Ξεκίνησε η εκπόνηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον Καρκίνο
Πολιτική Υγείας
01/09/2026 - 16:48
Καρκίνος του ορθού: Αυξημένη επιβίωση και αποτροπή μεταστάσεων με νέα θεραπευτική στρατηγική
Υγεία
01/09/2026 - 16:00
Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: Επτά εστίες αμιάντου παραμένουν έναν χρόνο μετά την εισαγγελική παρέμβαση
Πολιτική Υγείας
01/09/2026 - 15:00
Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να εντοπίσει την καρδιακή ανεπάρκεια σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα
Digital Health
01/09/2026 - 14:00
GLP-1: Απώλεια βάρους και με τις μικρότερες δόσεις
Υγεία
01/09/2026 - 13:00
Αγαπηδάκη: «Το Ταμείο Ανάκαμψης έφερε την υγεία σε κάθε σπίτι»
Πολιτική Υγείας
01/09/2026 - 12:48
Ιός Δυτικού Νείλου: Δύο τα κρούσματα που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Ηρακλείου
Επικαιρότητα
01/09/2026 - 12:45
Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν δράσεις προληπτικής ιατρικής τον Σεπτέμβριο στα Δημοτικά Ιατρεία
Πολιτική Υγείας
01/09/2026 - 12:17
Καρκίνος του πνεύμονα: Ενθαρρυντικά δεδομένα από νέο συνδυασμό στοχευμένων θεραπειών
Pharma News
01/09/2026 - 12:00
Από τη ζήλια στο gaslighting: 5 σημάδια μιας κακοποιητικής σχέσης
Ψυχική Υγεία
01/09/2026 - 11:00
Νέα εποχή στη συνταγογράφηση στα νοσοκομεία: Τι αλλάζει από σήμερα στο ΕΣΥ
Digital Health
01/09/2026 - 09:55
Μυϊκές κράμπες: 14 τροφές που βοηθούν να τις αποφύγετε
Διατροφή
01/09/2026 - 09:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»: Εντός της επόμενης εβδομάδας οι πληρωμές στους γιατρούς
Πολιτική Υγείας
31/08/2026 - 11:00
Ιός του Δυτικού Νείλου: Έκκληση Γεωργιάδη για ψυχραιμία και μέτρα προστασίας
Πολιτική Υγείας
31/08/2026 - 12:05
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπερδοσολογίας: Η ναλοξόνη έχει σώσει στην Ελλαδα 768 ζωές
Πολιτική Υγείας
31/08/2026 - 13:00
Νέος προσωρινός διοικητής στο Νοσοκομείο Ζακύνθου ο Τάσος Λιάσκος – Η απόφαση Γεωργιάδη
Πολιτική Υγείας
31/08/2026 - 16:28
Η Novo Nordisk αναθέτει τη Γενική Διεύθυνση Ελλάδας και Κύπρου στη Myriam Mezher
Pharma News
31/08/2026 - 14:02
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo