ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι συμβολές της Bayer Ελλάς στο 4ο Φόρουμ Καινοτομίας: Προκλήσεις και ευκαιρίες της τεχνολογικής μετάβασης

Pharma News
Οι συμβολές της Bayer Ελλάς στο 4ο Φόρουμ Καινοτομίας: Προκλήσεις και ευκαιρίες της τεχνολογικής μετάβασης
Για 4η χρονιά η Bayer Ελλάς συμμετείχε στο 4ο Φόρουμ Καινοτομίας, με θέμα «Η Καινοτομία πυλώνας της τεχνολογικής μετάβασης», που πραγματοποιήθηκε στις 13-14 Νοεμβρίου 2024 στο Ίδρυμα Ευγενίδειο.
Δευτέρα, 25/11/2024 - 19:17
News4Health Team News4Health Team

Το Φόρουμ συνδιοργανώθηκε από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και έχει καθιερωθεί ως σημείο συνάντησης κορυφαίων εκπροσώπων από τον επιχειρηματικό, ακαδημαϊκό και πολιτικό χώρο. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες της τεχνολογικής μετάβασης, με έμφαση σε τομείς αιχμής, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) στον τομέα της υγείας, ενώ, στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης δόθηκε το βήμα στη δραστήρια κοινότητα των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Η Bayer Ελλάς, ως πρωτοπόρος στον χώρο των Βιοεπιστημών, έχει αγκαλιάσει τον θεσμό από την πρώτη του χρονιά, συμβάλλοντας σημαντικά στον διάλογο για την ενίσχυση της καινοτομίας στη χώρα μας, μέσα από τη συνεργασία Ελλάδας και Γερμανίας.

Η Bayer Ελλάς, συμμετείχε στο πάνελ με θέμα «Έρευνα και Τεχνητή Νοημοσύνη στην Υπηρεσία της Υγείας», όπου η κυρία Ana Vega, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Bayer Ελλάς, ανέδειξε την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) από την εταιρεία για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων και συνεχώς εξελισσόμενων αναγκών στον τομέα της υγείας. Η κ. Vega υπογράμμισε τον ρόλο της ΤΝ, ως καταλύτη στην επίλυση κρίσιμων προβλημάτων και τη διαχείριση της ολοένα αυξανόμενης πολυπλοκότητας των ιατρικών δεδομένων. Ειδικότερα, ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε τον τομέα της Ακτινολογίας, όπου οι καινοτόμες λύσεις της εταιρείας συνδυάζουν την ΤΝ με την ανθρώπινη εξειδίκευση, βελτιώνοντας την ακρίβεια των διαγνώσεων και την αποδοτικότητα των διαδικασιών.

BAYER 2

«Η Bayer Ελλάς, με σταθερή στρατηγική δέσμευση στην προώθηση της καινοτομίας, πρωτοπορεί στον τομέα της υγείας, αξιοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) σε όλες τις δραστηριότητές της. Ιδιαίτερα στον τομέα της Ακτινολογίας, η ΤΝ ανοίγει νέους ορίζοντες, προσφέροντας μοναδικές δυνατότητες που αναβαθμίζουν τη διαγνωστική διαδικασία. Ο αυξανόμενος όγκος δεδομένων ανά εξέταση, σε συνδυασμό με την έλλειψη εξειδικευμένων επαγγελματιών, αναδεικνύουν την ανάγκη για λύσεις που συνδυάζουν την ακρίβεια της ΤΝ με την ανθρώπινη εμπειρία. Οι καινοτόμες προσεγγίσεις της Bayer αξιοποιούν προηγμένους αλγόριθμους και τεχνολογίες αιχμής, βελτιώνοντας την ποιότητα των διαγνώσεων και επιταχύνοντας την ανάλυση των δεδομένων. Με μακρά παράδοση στη διαγνωστική και θεραπευτική καινοτομία, η Bayer είναι η μοναδική εταιρεία βιοεπιστημών που προσφέρει ολοκληρωμένες πλατφόρμες ΤΝ, σχεδιασμένες ειδικά για την ακτινολογία. Θέτοντας νέα πρότυπα ακρίβειας στη διάγνωση, ανεβάζει τον πήχη σε παγκόσμιο επίπεδο, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Vega.

Πυλώνας της τεχνολογικής μετάβασης

Επιπλέον, ο Δρ. Θανάσης Κώτσανης, Cluster Medical Director της Bayer, για το σύνολο χωρών Southern Mediterranean & Black Sea συντόνισε το πάνελ «Τεχνητή Νοημοσύνη στο Οικοσύστημα Υγείας προς όφελος των Ασθενών», στο οποίο συμμετείχαν διακεκριμένοι ειδικοί όπως ο Καθηγητής Ιατρικής Φυσικής, κ. Ιωάννης Τσούγκος και ο CEO της Aishtesis Medical, κ. Γιάννης Γκουζιώνης. Στο πλαίσιο της συζήτησης, αναφέρθηκαν η εξέλιξη και οι δυνατότητες της ΤΝ, με παραδείγματα και επιτεύγματα των τελευταίων ετών, αλλά και από την προσωπική τους εμπειρία. Αναπτύχθηκε το πώς η καινοτομία γίνεται πυλώνας της τεχνολογικής μετάβασης στον τομέα της υγείας και πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει το οικοσύστημα υγείας προς όφελος των ασθενών, καθώς συνεισφέρει δυναμικά και σε πολλαπλά επίπεδα στην πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία και διαχείριση νοσημάτων. Κατά τη διάρκεια του πάνελ, ο κ. Κώτσανης υπογράμμισε ότι απαιτείται ενίσχυση και εξέλιξη των δεξιοτήτων των ασθενών και επαγγελματιών υγείας και δημιουργία κανονιστικού πλαισίου που θα εξασφαλίζει τη διαφάνεια, την ηθική και την προστασία προσωπικών δεδομένων. «Το μέλλον είναι ήδη εδώ. Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε τώρα είναι πώς η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη θα ενσωματωθούν στο οικοσύστημα της υγείας, για ένα καλύτερο αύριο για τον άνθρωπο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η κυρία Σόνια Μουσαβερέ, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων Bayer Ελλάς και Πρόεδρος Επιτροπής Μελών Start Ups του Επιμελητηρίου, συντόνισε τη συζήτηση που ήταν αφιερωμένη στις νεοφυείς επιχειρήσεις, με θέμα: «Η Ελληνογερμανική συνεργασία στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος Καινοτομίας».

Στο πάνελ συμμετείχαν ο κ. Φραγκίσκος Θεοφύλακτος, Διευθύνων Σύμβουλος του Elevate Greece και η Δρ. Susanne Gewinnus, Director Industry and Research Policy του Γερμανικού Επιμελητηρίου Βιομηχανίας και Εμπορίου, προσφέροντας μια πολυδιάστατη προσέγγιση στις προοπτικές της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Η συζήτηση ανέδειξε την αξία της ελληνογερμανικής συνεργασίας στην προώθηση καινοτόμων λύσεων, επικεντρώνοντας στις συνέργειες που μπορούν να επιταχύνουν την τεχνολογική μετάβαση. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις ευκαιρίες που δημιουργούνται μέσω ανταλλαγής τεχνογνωσίας, πρόσβασης σε διεθνή δίκτυα και ανάπτυξης βιώσιμων επιχειρηματικών μοντέλων υπογραμμίζοντας ότι η συνεργασία αποτελεί βασικό πυλώνα για την ενίσχυση της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας σε διεθνές επίπεδο.

Η συμβολή της Bayer στο Φόρουμ Καινοτομίας AHK καταδεικνύει τη στρατηγική δέσμευση της εταιρείας να στηρίζει πρωτοβουλίες και συνεργασίες που προάγουν την καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη, πάντα με γνώμονα το όφελος της ανθρωπότητας. Παράλληλα, αναδεικνύει την αφοσίωση της Bayer στην επιστήμη και την τεχνολογική πρόοδο, με στόχο τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης. Η Bayer συνεχίζει να θέτει νέα πρότυπα στον τομέα της υγείας, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας και ενισχύουν τη διαρκή εξέλιξη του παγκόσμιου συστήματος υγείας.

  • BAYER ΕΛΛΑΣ
  • ΦΟΡΟΥΜ
  • ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δράση εθελοντικής αιμοδοσίας από τη DEMO σε συνεργασία με τον «Ευαγγελισμό»
Δράση εθελοντικής αιμοδοσίας από τη DEMO σε συνεργασία με τον «Ευαγγελισμό» 25 Νοεμβρίου 2024
Στην Ελβετία η πρώτη εξαγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης από την Tikun Olam Ελλάδος 26 Νοεμβρίου 2024
Στην Ελβετία η πρώτη εξαγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης από την Tikun Olam Ελλάδος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φαρμασέρβ–Λίλλυ: Πενήντα και πλέον χρόνια καινοτομίας στη νευρολογία και την ψυχική υγεία
Pharma News
31/03/2026 - 19:37

Φαρμασέρβ–Λίλλυ: Πενήντα και πλέον χρόνια καινοτομίας στη νευρολογία και την ψυχική υγεία

Το Metropolitan Hospital στην καρδιά της ιατρικής καινοτομίας
Υπηρεσίες Υγείας
24/03/2026 - 15:38

Το Metropolitan Hospital στην καρδιά της ιατρικής καινοτομίας

AstraZeneca: Συμμετοχή σε 89 κλινικές μελέτες και 270 εργαζόμενοι στην Ελλάδα - Οι στόχοι για τα επόμενα χρόνια
Pharma News
12/03/2026 - 16:44

AstraZeneca: Συμμετοχή σε 89 κλινικές μελέτες και 270 εργαζόμενοι στην Ελλάδα - Οι στόχοι για τα επόμενα χρόνια

Start4Health: Βραβεία σε νεοφυείς επιχειρήσεις που προωθούν ψηφιακή υγεία και βιοπληροφορική
Pharma News
11/03/2026 - 10:42

Start4Health: Βραβεία σε νεοφυείς επιχειρήσεις που προωθούν ψηφιακή υγεία και βιοπληροφορική

Bayer Ελλάς και We4All «φυτεύουν» 700 νέα δέντρα για την αποκατάσταση της Βόρειας Εύβοιας
Pharma News
09/03/2026 - 14:33

Bayer Ελλάς και We4All «φυτεύουν» 700 νέα δέντρα για την αποκατάσταση της Βόρειας Εύβοιας

Η GE HealthCare στο ECR 2026 με επτά καινοτομίες που διαμορφώνουν το μέλλον της απεικόνισης
Digital Health
04/03/2026 - 15:56

Η GE HealthCare στο ECR 2026 με επτά καινοτομίες που διαμορφώνουν το μέλλον της απεικόνισης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκστρατεία ενημέρωσης για την ασφάλεια των κτηνιατρικών φαρμάκων- Το ζήτημα με τα αντιπαρασιτικά
Pet
08/04/2026 - 18:00
Σημαντική πρόοδος στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή: Στο 40% το ποσοστό επιτυχίας από την πρώτη προσπάθεια
Health Talk
08/04/2026 - 18:00
Κολλήσατε μέρες αδείας στις αργίες του Πάσχα; Υπάρχει καλύτερος τρόπος να αξιοποιείτε την άδεια σας!
Ψυχική Υγεία
08/04/2026 - 17:00
Συμπαγείς όγκοι: Οι γυναίκες έχουν καλύτερη πρόγνωση
Υγεία
08/04/2026 - 16:00
Η ... "άφεση αμαρτιών" της τηγανητής πατάτας: Πώς μπορεί να είναι τραγανή χωρίς να είναι βλαβερή
Διατροφή
08/04/2026 - 15:00
Άνοια: Πες μου τι δουλειά κάνεις να σου πω πόσο κινδυνεύεις
Υγεία
08/04/2026 - 14:00
Ψηφιακός κόφτης για ανήλικους στα social media - Γεωργιάδης: Να μην ορίζει ο αλγόριθμος την ψυχική υγεία των παιδιών
Πολιτική Υγείας
08/04/2026 - 13:12
ΕΛΣΤΑΤ: Με χρόνιο πρόβλημα υγείας το 24% του πληθυσμού
Υγεία
08/04/2026 - 12:56
Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής επηρεάζουν και τους απογόνους
Υγεία
08/04/2026 - 12:00
Ψηφιακός κόφτης για ανηλίκους κάτω των 15 ετών στα social media: Το μήνυμα Μητσοτάκη στο Tik-Tok
Πολιτική Υγείας
08/04/2026 - 10:20
Τι αλλάζει με την τροποποίηση του συστήματος παραπομπών σε ειδικό γιατρό - Πώς θα κλείνουμε ραντεβού
Πολιτική Υγείας
08/04/2026 - 10:06
Οδηγός για ασφαλείς αγορές και διαχείριση των πασχαλινών εδεσμάτων
Διατροφή
08/04/2026 - 10:00
Τέλος η πρόσβαση των παιδιών κάτω των 15 στα social media και στη χώρα μας
Επικαιρότητα
08/04/2026 - 09:26
Διακοπές και έντερο: Πώς θα αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις
Υγεία
08/04/2026 - 09:00
Νοσοκομείο Μεταξά: Νέα, πιο αποτελεσματική τεχνική χημειοθεραπείας για τον καρκίνο στο περιτόναιο
Υγεία
07/04/2026 - 21:00
Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: 10 μύθοι για την όραση
Health Talk
07/04/2026 - 20:00
Οργισμένη αντίδραση των φυσικοθεραπευτών για τη νέα μηνιαία παρακράτηση του clawback 2023
Πολιτική Υγείας
07/04/2026 - 19:00
Ψευδαίσθηση της ηλικίας: Γιατί η χρονολογική ηλικία δεν έχει από μόνη της σημασία για την ιατρική
Υγεία
07/04/2026 - 17:00
ΕΕΣ: Προσοχή σε όσους προσφέρουν μαθήματα Πρώτων Βοηθειών χωρίς επάρκεια και με υψηλές χρεώσεις
Health Talk
07/04/2026 - 16:00
Αντιμετώπιση των κιρσών χωρίς εγχείριση: Πώς η νέα γενιά laser αλλάζει τα πάντα
Health Talk
07/04/2026 - 15:00
Η πείνα έπληξε περισσότερο τον ψυχισμό των ανθρώπων από την ανεργία εν μέσω πανδημίας
Ψυχική Υγεία
07/04/2026 - 14:00
Επίσκεψη Θεμιστοκλέους στο υπό ανέγερση Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ
Πολιτική Υγείας
07/04/2026 - 13:33
Τι πρέπει να περιέχει το φαρμακείο του αυτοκινήτου σας από τις 18 Ιουνίου
Επικαιρότητα
07/04/2026 - 13:00
Πειραματικό GLP-1 φάρμακο φέρεται να κόβει την όρεξη και για τον έρωτα
Ψυχική Υγεία
07/04/2026 - 12:00
Πατούλης για Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Η Ελλάδα διαθέτει υψηλού επιπέδου επιστημονικό δυναμικό
Πολιτική Υγείας
07/04/2026 - 11:12
Απλή εξέταση αίματος καταφέρνει υψηλά ποσοστά ακρίβειας στην ανίχνευση καρκίνων και άλλων ασθενειών
Υγεία
07/04/2026 - 11:00
Ελισάβετ Προδρόμου: «Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο, ώριμο πλαίσιο φαρμακευτικής πολιτικής για να διασφαλίσει την πρόσβαση στην καινοτομία»
Pharma Policy
07/04/2026 - 10:50
Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Στηρίξτε την επιστήμη προτρέπει ο ΠΟΥ
Πολιτική Υγείας
07/04/2026 - 10:00
Αυτοτραυματισμός: Οι άνδρες δεν ωφελούνται ιδιαίτερα από την ψυχοθεραπεία
Ψυχική Υγεία
07/04/2026 - 09:00
Αγωνιστές του GLP-1: Τα φάρμακα που αλλάζουν το τοπίο σε παχυσαρκία και διαβήτη
Υγεία
06/04/2026 - 19:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Καταγγελίες για κατάρρευση γιατρού από εξάντληση και για «λουκέτο» στις παθολογικές κλινικές
Πολιτική Υγείας
06/04/2026 - 11:35
Γενικό Νοσοκομείο Θείας Πρόνοιας "Η Παμμακάριστος": Εγκαίνια των νέων ΤΕΠ
Πολιτική Υγείας
06/04/2026 - 15:38
SkyWalker: Λιγότερος πόνος και γρηγορότερη κινητοποίηση μετά από αρθροπλαστική γόνατος και ισχίου
Υπηρεσίες Υγείας
06/04/2026 - 16:00
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Δράσεις για τους αστέγους με αφορμή το Πάσχα
Υπηρεσίες Υγείας
06/04/2026 - 17:00
Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Στηρίξτε την επιστήμη προτρέπει ο ΠΟΥ
Πολιτική Υγείας
07/04/2026 - 10:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo