ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι συμβολές της Bayer Ελλάς στο 4ο Φόρουμ Καινοτομίας: Προκλήσεις και ευκαιρίες της τεχνολογικής μετάβασης

Pharma News
Οι συμβολές της Bayer Ελλάς στο 4ο Φόρουμ Καινοτομίας: Προκλήσεις και ευκαιρίες της τεχνολογικής μετάβασης
Για 4η χρονιά η Bayer Ελλάς συμμετείχε στο 4ο Φόρουμ Καινοτομίας, με θέμα «Η Καινοτομία πυλώνας της τεχνολογικής μετάβασης», που πραγματοποιήθηκε στις 13-14 Νοεμβρίου 2024 στο Ίδρυμα Ευγενίδειο.
Δευτέρα, 25/11/2024 - 19:17
News4Health Team News4Health Team

Το Φόρουμ συνδιοργανώθηκε από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και έχει καθιερωθεί ως σημείο συνάντησης κορυφαίων εκπροσώπων από τον επιχειρηματικό, ακαδημαϊκό και πολιτικό χώρο. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες της τεχνολογικής μετάβασης, με έμφαση σε τομείς αιχμής, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) στον τομέα της υγείας, ενώ, στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης δόθηκε το βήμα στη δραστήρια κοινότητα των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Η Bayer Ελλάς, ως πρωτοπόρος στον χώρο των Βιοεπιστημών, έχει αγκαλιάσει τον θεσμό από την πρώτη του χρονιά, συμβάλλοντας σημαντικά στον διάλογο για την ενίσχυση της καινοτομίας στη χώρα μας, μέσα από τη συνεργασία Ελλάδας και Γερμανίας.

Η Bayer Ελλάς, συμμετείχε στο πάνελ με θέμα «Έρευνα και Τεχνητή Νοημοσύνη στην Υπηρεσία της Υγείας», όπου η κυρία Ana Vega, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Bayer Ελλάς, ανέδειξε την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) από την εταιρεία για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων και συνεχώς εξελισσόμενων αναγκών στον τομέα της υγείας. Η κ. Vega υπογράμμισε τον ρόλο της ΤΝ, ως καταλύτη στην επίλυση κρίσιμων προβλημάτων και τη διαχείριση της ολοένα αυξανόμενης πολυπλοκότητας των ιατρικών δεδομένων. Ειδικότερα, ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε τον τομέα της Ακτινολογίας, όπου οι καινοτόμες λύσεις της εταιρείας συνδυάζουν την ΤΝ με την ανθρώπινη εξειδίκευση, βελτιώνοντας την ακρίβεια των διαγνώσεων και την αποδοτικότητα των διαδικασιών.

BAYER 2

«Η Bayer Ελλάς, με σταθερή στρατηγική δέσμευση στην προώθηση της καινοτομίας, πρωτοπορεί στον τομέα της υγείας, αξιοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) σε όλες τις δραστηριότητές της. Ιδιαίτερα στον τομέα της Ακτινολογίας, η ΤΝ ανοίγει νέους ορίζοντες, προσφέροντας μοναδικές δυνατότητες που αναβαθμίζουν τη διαγνωστική διαδικασία. Ο αυξανόμενος όγκος δεδομένων ανά εξέταση, σε συνδυασμό με την έλλειψη εξειδικευμένων επαγγελματιών, αναδεικνύουν την ανάγκη για λύσεις που συνδυάζουν την ακρίβεια της ΤΝ με την ανθρώπινη εμπειρία. Οι καινοτόμες προσεγγίσεις της Bayer αξιοποιούν προηγμένους αλγόριθμους και τεχνολογίες αιχμής, βελτιώνοντας την ποιότητα των διαγνώσεων και επιταχύνοντας την ανάλυση των δεδομένων. Με μακρά παράδοση στη διαγνωστική και θεραπευτική καινοτομία, η Bayer είναι η μοναδική εταιρεία βιοεπιστημών που προσφέρει ολοκληρωμένες πλατφόρμες ΤΝ, σχεδιασμένες ειδικά για την ακτινολογία. Θέτοντας νέα πρότυπα ακρίβειας στη διάγνωση, ανεβάζει τον πήχη σε παγκόσμιο επίπεδο, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Vega.

Πυλώνας της τεχνολογικής μετάβασης

Επιπλέον, ο Δρ. Θανάσης Κώτσανης, Cluster Medical Director της Bayer, για το σύνολο χωρών Southern Mediterranean & Black Sea συντόνισε το πάνελ «Τεχνητή Νοημοσύνη στο Οικοσύστημα Υγείας προς όφελος των Ασθενών», στο οποίο συμμετείχαν διακεκριμένοι ειδικοί όπως ο Καθηγητής Ιατρικής Φυσικής, κ. Ιωάννης Τσούγκος και ο CEO της Aishtesis Medical, κ. Γιάννης Γκουζιώνης. Στο πλαίσιο της συζήτησης, αναφέρθηκαν η εξέλιξη και οι δυνατότητες της ΤΝ, με παραδείγματα και επιτεύγματα των τελευταίων ετών, αλλά και από την προσωπική τους εμπειρία. Αναπτύχθηκε το πώς η καινοτομία γίνεται πυλώνας της τεχνολογικής μετάβασης στον τομέα της υγείας και πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει το οικοσύστημα υγείας προς όφελος των ασθενών, καθώς συνεισφέρει δυναμικά και σε πολλαπλά επίπεδα στην πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία και διαχείριση νοσημάτων. Κατά τη διάρκεια του πάνελ, ο κ. Κώτσανης υπογράμμισε ότι απαιτείται ενίσχυση και εξέλιξη των δεξιοτήτων των ασθενών και επαγγελματιών υγείας και δημιουργία κανονιστικού πλαισίου που θα εξασφαλίζει τη διαφάνεια, την ηθική και την προστασία προσωπικών δεδομένων. «Το μέλλον είναι ήδη εδώ. Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε τώρα είναι πώς η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη θα ενσωματωθούν στο οικοσύστημα της υγείας, για ένα καλύτερο αύριο για τον άνθρωπο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η κυρία Σόνια Μουσαβερέ, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων Bayer Ελλάς και Πρόεδρος Επιτροπής Μελών Start Ups του Επιμελητηρίου, συντόνισε τη συζήτηση που ήταν αφιερωμένη στις νεοφυείς επιχειρήσεις, με θέμα: «Η Ελληνογερμανική συνεργασία στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος Καινοτομίας».

Στο πάνελ συμμετείχαν ο κ. Φραγκίσκος Θεοφύλακτος, Διευθύνων Σύμβουλος του Elevate Greece και η Δρ. Susanne Gewinnus, Director Industry and Research Policy του Γερμανικού Επιμελητηρίου Βιομηχανίας και Εμπορίου, προσφέροντας μια πολυδιάστατη προσέγγιση στις προοπτικές της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Η συζήτηση ανέδειξε την αξία της ελληνογερμανικής συνεργασίας στην προώθηση καινοτόμων λύσεων, επικεντρώνοντας στις συνέργειες που μπορούν να επιταχύνουν την τεχνολογική μετάβαση. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις ευκαιρίες που δημιουργούνται μέσω ανταλλαγής τεχνογνωσίας, πρόσβασης σε διεθνή δίκτυα και ανάπτυξης βιώσιμων επιχειρηματικών μοντέλων υπογραμμίζοντας ότι η συνεργασία αποτελεί βασικό πυλώνα για την ενίσχυση της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας σε διεθνές επίπεδο.

Η συμβολή της Bayer στο Φόρουμ Καινοτομίας AHK καταδεικνύει τη στρατηγική δέσμευση της εταιρείας να στηρίζει πρωτοβουλίες και συνεργασίες που προάγουν την καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη, πάντα με γνώμονα το όφελος της ανθρωπότητας. Παράλληλα, αναδεικνύει την αφοσίωση της Bayer στην επιστήμη και την τεχνολογική πρόοδο, με στόχο τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης. Η Bayer συνεχίζει να θέτει νέα πρότυπα στον τομέα της υγείας, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας και ενισχύουν τη διαρκή εξέλιξη του παγκόσμιου συστήματος υγείας.

  • BAYER ΕΛΛΑΣ
  • ΦΟΡΟΥΜ
  • ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δράση εθελοντικής αιμοδοσίας από τη DEMO σε συνεργασία με τον «Ευαγγελισμό»
Δράση εθελοντικής αιμοδοσίας από τη DEMO σε συνεργασία με τον «Ευαγγελισμό» 25 Νοεμβρίου 2024
Στην Ελβετία η πρώτη εξαγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης από την Tikun Olam Ελλάδος 26 Νοεμβρίου 2024
Στην Ελβετία η πρώτη εξαγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης από την Tikun Olam Ελλάδος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μήνυμα Σιάσου για το 2026: «Επένδυση στην άριστη εκπαίδευση, την καινοτόμο έρευνα και τη διαρκή εξωστρέφεια»
Επικαιρότητα
02/01/2026 - 16:39

Μήνυμα Σιάσου για το 2026: «Επένδυση στην άριστη εκπαίδευση, την καινοτόμο έρευνα και τη διαρκή εξωστρέφεια»

Ημέρα Καινοτομίας και Συνεργασίας 2025» από τη Pfizer στη Θεσσαλονίκη
Pharma News
22/12/2025 - 16:39

Ημέρα Καινοτομίας και Συνεργασίας 2025» από τη Pfizer στη Θεσσαλονίκη

Roche Hellas: Καινοτομία, οφέλη για τους ασθενείς, το σύστημα υγείας και την οικονομία
Pharma News
18/12/2025 - 16:52

Roche Hellas: Καινοτομία, οφέλη για τους ασθενείς, το σύστημα υγείας και την οικονομία

ΣΦΕΕ: «Θετικές πρωτοβουλίες στην Ευρωπαϊκή φαρμακευτική μεταρρύθμιση αλλά δεν ενισχύεται η καινοτομία»
Pharma Policy
12/12/2025 - 16:09

ΣΦΕΕ: «Θετικές πρωτοβουλίες στην Ευρωπαϊκή φαρμακευτική μεταρρύθμιση αλλά δεν ενισχύεται η καινοτομία»

Impact Report 2024: Οι δράσεις της Bayer Ελλάς για τη βιώσιμη ανάπτυξη
Pharma News
04/12/2025 - 23:32

Impact Report 2024: Οι δράσεις της Bayer Ελλάς για τη βιώσιμη ανάπτυξη

Επένδυση στην καινοτομία: Προκλήσεις και προοπτικές για την υγειονομική περίθαλψη
Pharma News
02/12/2025 - 17:53

Επένδυση στην καινοτομία: Προκλήσεις και προοπτικές για την υγειονομική περίθαλψη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θρήνος στη Χαλκίδα για τον θάνατο 13χρονης μαθήτριας Ειδικού Σχολείου - Ο ΕΟΔΥ δεν επιβεβαιώνει τα περί γρίπης
Επικαιρότητα
15/01/2026 - 18:23
Γεωργιάδης: Άμεση εφαρμογή δύο νέων μέτρων για τον έλεγχο της συνταγογράφησης σε πραγματικό χρόνο
Pharma Policy
15/01/2026 - 17:39
Κομισιόν: Τι κερδίζει ο Ευρωπαίος πολίτης από την απλοποίηση των κανονισμών για τις ιατρικές συσκευές
Pharma Policy
15/01/2026 - 17:08
Νέες δομές για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων και ενίσχυση της επανένταξης στην Αττική
Ψυχική Υγεία
15/01/2026 - 16:41
Κοζάνη: Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων, δεσποζόμενων ζώων ευπαθών κοινωνικών ομάδων και ποιμενικών σκύλων
Pet
15/01/2026 - 16:26
Τραμπ: Το πλήρες γάλα επιστρέφει στα σχολικά γεύματα
Επικαιρότητα
15/01/2026 - 16:00
Γεωργιάδης: «Όταν τελειώσουν οι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης θα έχουμε ένα καινούριο ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
15/01/2026 - 15:23
ΕΜΑ: 104 νέα φάρμακα εγκρίθηκαν στην Ευρώπη το 2025 – Τα 38 περιείχαν νέα δραστική ουσία
Pharma Policy
15/01/2026 - 15:00
Νέα ζάχαρη έχει την ίδια γεύση με την πραγματική χωρίς τα συνήθη μειονεκτήματα
Διατροφή
15/01/2026 - 14:19
Ξεπέρασαν τις 400 χιλιάδες τα θανατωμένα ζώα από την ευλογιά των αιγοπροβάτων
Επικαιρότητα
15/01/2026 - 13:56
Οι ερευνητές ανακάλυψαν γιατί κάποιοι άνθρωποι μεθούν χωρίς να πίνουν αλκοόλ
Υγεία
15/01/2026 - 13:00
Η απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο Αλτσχάιμερ
Υγεία
15/01/2026 - 12:00
Γιατί οι στατίνες προκαλούν μυϊκούς πόνους
Υγεία
15/01/2026 - 11:00
Έρευνα: Οι άνδρες στα 60 έχουν την ίδια σεξουαλική επιθυμία με τους άνδρες στα 20
Υγεία
15/01/2026 - 10:00
Οι πάσχοντες από μακροχρόνια Covid έχουν υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης που συνδέεται με το Αλτσχάιμερ
Υγεία
15/01/2026 - 09:00
ΠΟΕΔΗΝ: Παναττική στάση εργασίας για εργαζόμενους στα προγράμματα της ΔΥΠΑ, τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου
Επικαιρότητα
15/01/2026 - 07:48
Η Lavipharm ανάμεσα στους κορυφαίους εργοδότες με την πιστοποίηση Great Place To Work
Pharma News
15/01/2026 - 03:21
RSV: Ο «αθόρυβος» ιός που απειλεί τους ηλικιωμένους - Νέο εμβόλιο μειώνει τις νοσηλείες
Υγεία
14/01/2026 - 23:44
Πρωτότυπα φυσικά συμπληρώματα διατροφής για την αναπνευστική λειτουργία, με Ελληνική σφραγίδα
Pharma News
14/01/2026 - 22:38
Κόντρες στη Βουλή για τη δωρεά προς τον ΠΟΥ σχετικά με την ολοκληρωμένη διαχείριση παιδιών και εφήβων με παχυσαρκία
Πολιτική Υγείας
14/01/2026 - 22:06
«Άλμα Ζωής»: Νέο ψηφιακό πρόγραμμα για γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού
Patient Talk
14/01/2026 - 21:42
Πρώτες βοήθειες σε τραυματία τροχαίου στον Περιφερειακό Υμηττού από τον ΕΕΣ
Επικαιρότητα
14/01/2026 - 21:17
Πώς η βλεφαροπλαστική βελτιώνει την εμφάνιση των ματιών και το οπτικό πεδίο
Health Talk
14/01/2026 - 20:41
Έρευνα της ΑΜΚΕ ΑΚΟΣ για την υποθρεψία - Απευθύνεται σε γιατρούς ασθενείς και φροντιστές
Υγεία
14/01/2026 - 20:09
Διαμαρτυρία της Ε.Σ.Α.μεΑ. για προβλήματα με την πλαστική Κάρτα Αναπηρίας
Patient Talk
14/01/2026 - 19:03
Συναισθηματική αποσύνδεση: Ένας μηχανισμός άμυνας με δύσκολες προεκτάσεις
Ψυχική Υγεία
14/01/2026 - 18:26
Παράταση έως και τις 31 Μαρτίου στο πρόγραμμα στήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων από τον Όμιλο Affidea
Υπηρεσίες Υγείας
14/01/2026 - 18:04
Γεωργιάδης: «Ξεκινάει η παραλαβή του νέου στόλου του ΕΚΑΒ με ασθενοφόρα και ελικόπτερα»
Πολιτική Υγείας
14/01/2026 - 17:42
Νέα υπερσύγχρονη συσκευή μεταφοράς καρδιάς ενισχύει το μεταμοσχευτικό έργο του Ωνάσειου Νοσοκομείο
Υπηρεσίες Υγείας
14/01/2026 - 17:19
Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε η Γ΄ Χειρουργική Κλινική του ΑΧΕΠΑ
Επικαιρότητα
14/01/2026 - 17:03

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επιτέλους καλά νέα! 7 στους 10 καρκινοπαθείς επιβιώνουν για πάνω από 5 χρόνια μετά τη διάγνωση
Υγεία
14/01/2026 - 14:00
Τα παντοτινά χημικά συνδέονται με την επικίνδυνη συσσώρευση λίπους στο συκώτι των εφήβων
Διατροφή
13/01/2026 - 11:00
Όταν η υπέρταση δεν οφείλεται στο άγχος, τη διατροφή ή το βάρος σας
Υγεία
14/01/2026 - 12:00
Εσείς πόσο συχνά νιώθετε....kama muta; Ο νέος όρος ενός παλιού συναισθήματος
Ψυχική Υγεία
13/01/2026 - 13:00
Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν δεν αντέχετε τη δουλειά σας
Υγεία
14/01/2026 - 15:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo