ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Νέο όπλο» στη μάχη κατά της μυοκαρδιοπάθειας, εμπόδιο η υποδιάγνωση

Pharma News
«Νέο όπλο» στη μάχη κατά της μυοκαρδιοπάθειας, εμπόδιο η υποδιάγνωση
Η διάγνωση [με σχετιζόμενη με την τρανσθυτερίνη αμυλοειδική μυοκαρδιοπάθεια] ισοδυναμούσε σχεδόν με θανατική ποινή. Πλέον, πρόκειται για μια θεραπεύσιμη κατάσταση», ανέφερε Frank Schoening της Bayer στο News4Health.
Σάββατο, 12/04/2025 - 11:00
Βασιλική Αγγουρίδη Βασιλική Αγγουρίδη

Ένα θεραπευτικό κενό μιας υποδιαγνωσμένης μορφής μυοκαρδιοπάθειας έρχεται να καλύψει μια νέα θεραπεία που κυκλοφορεί εδώ και μερικές μέρες και επίσημα στην Ευρώπη.

Η σχετιζόμενη με την τρανσθυτερίνη αμυλοειδική μυοκαρδιοπάθεια (ATTR-CM) είναι μια προοδευτική νόσος, που μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο. Ο κίνδυνος εξέλιξης της νόσου για τους ασθενείς με ATTR-CM είναι διαρκής. Με τη διάγνωση της νόσου να καθυστερεί σημαντικά στις περισσότερες χώρες του κόσμου και με το προσδόκιμο επιβίωσης μετά τη διάγνωση να μειώνεται σε ελάχιστα χρόνια, η ανάγκη για θεραπευτικές επιλογές που θα άλλαζαν την εικόνα της πάθησης ήταν επιτακτική.

«Υπολογίζεται ότι οι ασθενείς με ATTR-CM είναι περίπου 400 χιλιάδες ασθενείς διεθνώς. Θεωρείται μια σπάνια πάθηση, αλλά όσο η εκπαίδευση και η ενημέρωση βελτιώνεται σε γιατρούς και κοινωνία, φαίνεται πως η νόσος μπορεί να είναι πιο συχνή από ότι πιστεύεται», ανέφερε μιλώντας στο News4Health, ο Frank Schoening, Experience Senior Vice President, Global Head Cardiomyopathy - Product Team Lead της Bayer στο πλαίσιο του Pharma Media Day της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε πριν μερικές μέρες στο Βερολίνο.

«Τα ποσοστά των διαγνώσεων δείχνουν ότι ίσως επηρεάζονται περισσότεροι ασθενείς από τη νόσο», ανέφερε και πρόσθεσε πως «σε περίπου 13% με 15% των περιπτώσεων καρδιακής ανεπάρκειας μπορεί να ευθύνεται η ATTR μυοκαρδιοπάθεια».

Η νόσος ATTR-CM

Η νόσος, χαρακτηρίζεται από διηθητική, περιοριστική μυοκαρδιοπάθεια, που οδηγεί στην καρδιακή ανεπάρκεια. Η ATTR-CM προκαλείται από τη συνεχιζόμενη εναπόθεση αμυλοειδούς στην καρδιά.

Εμφανίζεται όταν μια τετραμερής πρωτεΐνη που ονομάζεται τρανσθυρετίνη (TTR) γίνεται ασταθής, είτε λόγω κληρονομικής μετάλλαξης στο γονίδιο TTR, είτε λόγω γήρανσης.

«Η νόσος διακρίνεται από κληρονομική γενετική προδιάθεση και αρχίζει να εμφανίζεται γύρω στα 60 με 70», μας εξήγησε ο κ. Schoening.

«Η πρωτεΐνη τρανσθυρετίνη όταν αποσταθεροποιείται, διαλύεται σε μονομερή, και αυτά τα μονομερή δημιουργούν εναποθέσεις αμυλοειδούς, οι οποίες είναι τοξικές. Αν συσσωρευτούν στην καρδιά, προκαλούν καρδιακή ανεπάρκεια», συμπλήρωσε.

Διαγνωστικό κενό

«Υπάρχει σημαντική απόκλιση στα ποσοστά διάγνωσης. Ορισμένες χώρες, όπως η Γαλλία, το Βέλγιο και η Ιαπωνία, έχουν ποσοστά διάγνωσης που είναι στην πραγματικότητα αρκετά υψηλότερα σε σύγκριση με άλλες χώρες, όπου τα ποσοστά διάγνωσης είναι ακόμη μάλλον χαμηλά. Εκτιμάται ότι η διάγνωση πηγαίνει από 10%, το χαμηλότερο ποσοστό, σε 20% ή και 30% στις χώρες με την καλύτερη απόδοση», ανέφερε ο κ. Schoening.

Όπως εξηγεί, ο λόγος της καθυστερημένης διάγνωσης είναι πως τα συμπτώματα της ATTR-CM συχνά εκλαμβάνονται λανθασμένα ως γενικά συμπτώματα καρδιακής ανεπάρκειας. «Χρειάζεται εμπειρία και καλή εκπαίδευση για να μπορέσει κανείς να διακρίνει τις «κόκκινες σημαίες» και στη συνέχεια να βρει αυτούς τους ασθενείς», συμπλήρωσε.

«Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα ασθενών που θα μπορούσε να επωφεληθεί από τη θεραπεία εάν διαγνωστεί νωρίς. Υπάρχει, άλλωστε, συναίνεση ότι όσο νωρίτερα διαγνωστεί και αντιμετωπιστεί αυτή η πάθηση, τόσο καλύτερα θα είναι για κάθε ασθενή», σημείωσε ο Frank Schoening.

«Επομένως, αυτό είναι κάτι για το οποίο πρέπει να εργαστούμε ως κλάδος, ως γιατροί, ως κοινωνία και ως οργανώσεις ασθενών για να ενισχύσουμε την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση γύρω από την ασθένεια αυτή ώστε να καταστήσουμε δυνατή την έγκαιρη διάγνωση», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως η Bayer εργάζεται στην κατεύθυνση βελτίωσης της διάγνωσης της νόσου.

Νέα θεραπεία

Η θετική εξέλιξη έρχεται στο πεδίο των διαθέσιμων θεραπειών.

«Οι ασθενείς μπορούν πλέον να βοηθηθούν. Πριν από τέσσερα ή πέντε χρόνια, πριν από την ύπαρξη οποιασδήποτε θεραπείας, μια διάγνωση ισοδυναμούσε σχεδόν με θανατική ποινή, καθώς η πρόγνωση επιβίωσης ήταν 2,5 με 3,5 χρόνια. Πλέον από αγχώδη διάγνωση μετατρέπεται σε μια θεραπεύσιμη κατάσταση», σημείωσε ο κ. Schoening.

«Ήδη, διαθέτουμε μηχανισμούς που μπορούν να σταθεροποιήσουν την τρανσθυρετίνη, διότι διατηρούν τη φυσική λειτουργία της εν λόγω πρωτεΐνης», ανέφερε, προσθέτοντας πως η πρωτεΐνη συνεχίζει να υπάρχει στα φυσιολογικά, υγιή επίπεδά της και μειώνεται η ποσότητα της ασταθούς πρωτεΐνης.

Η θεραπεία που είναι ήδη διαθέσιμη σταθεροποιεί μερικώς στο 50% με 70%, «πράγμα που σημαίνει ότι εξακολουθεί να υπάρχει σε ποσοστό 50% με 30% ασταθής πρωτεΐνη, που θα μπορούσε να προκαλέσει μονομερή και στη συνέχεια να δημιουργήσει εναποθέσεις αμυλοειδούς», εξήγησε ο κ. Schoening.

Το νέο φάρμακο, η ακοραμίδη, είναι ένας σταθεροποιητής που έχει σχεδιαστεί για να μιμείται μια φυσική προστατευτική παραλλαγή παρέχοντας πλήρη σταθεροποίηση.

«Αυτή είναι η διαφορά και η καινοτομία», προσθέτει το στέλεχος τη Bayer και εξηγεί πως η ακοραμίδη «ενισχύει τη σταθερότητα του τετραμερούς, αναστέλλοντας τη διάσπασή του σε μονομερή, επιβραδύνοντας έτσι την αμυλοειδογόνο διαδικασία που οδηγεί σε ATTR μυοκαρδιοπάθεια».

Δηλαδή, «μειώνει την ποσότητα των περαιτέρω εναποθέσεων αμυλοειδούς και αυτό είναι που επιβραδύνει και ενδεχομένως σταματά τη νόσο. Μάλιστα σε μελέτη μας παρατηρήσαμε και κάποιες περιπτώσεις αντιστροφής της νόσου με βελτιώσεις, κάτι που είναι λογικό, διότι αν σταματήσει η περαιτέρω εναπόθεση αμυλοειδούς, το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να αρχίσει να εργάζεται για την απομάκρυνση των παλαιών εναποθέσεων και την εκκαθάρισή του καρδιακού μυ».

Η πρώτη συνταγή

Οι συναντήσεις με τους δημοσιογράφους πραγματοποιήθηκαν μάλιστα την ίδια ημέρα που η πρώτη συνταγή της νέας θεραπείας δόθηκε σε ασθενή στην Ευρώπη, στην Κολονία της Γερμανίας. Ωστόσο, η εταιρεία στοχεύει σε μια ταχεία διάθεση στις χώρες της Ευρώπης μέχρι το 2026, ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας.

«Φιλοδοξούμε να διατεθεί το φάρμακο το συντομότερο δυνατό σε κάθε ασθενή στην Ευρώπη. Έχουμε δικαιώματα αδειοδότησης σε όλη την Ευρώπη από τη συνεργάτιδα μας, την Bridge Bio».

Η Γερμανία και η Αυστρία, μαζί με κάποιους πρώτους ασθενείς στην Ελβετία, είναι οι πρώτες χώρες της Ευρώπης που διατίθεται το φάρμακο.

«Αναμένουμε ότι μέσα στους επόμενους έξι μήνες θα κυκλοφορήσει και σε άλλες χώρες. Στην Ελλάδα εκτιμούμε ότι θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες και διαπραγματεύσεις για την έγκριση της πρόσβαση έως το δεύτερο τρίμηνο του επόμενου έτους», σημείωσε ο κ. Schoening και πρόσθεσε:

«Προσπαθούμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία όπου μπορούμε, ειδικά σε μια τέτοια ασθένεια όπου η πρόσθετη νέα θεραπεία είναι τόσο σημαντική. Μπορεί να σώσει ζωές».

Εκτιμάται, δε, ότι μπορεί να καταστεί και η βασική θεραπευτική προσέγγιση (standard of care).

Οι R&D σταθμοί της Bayer

«Το 2025 είναι μια χρονιά ορόσημο για τον Τομέα Pharmaceuticals της Bayer και ξεπερνάμε όλες τις προκλήσεις για να ενισχύσουμε το πρόγραμμα ‘Ερευνας & Ανάπτυξης» δήλωσε ο Stefan Oelrich, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer AG και Πρόεδρος του Τομέα Pharmaceuticals της Bayer κατά τη διάρκεια της «Pharma Media Day».

«Φέτος, φέρνουμε στην αγορά μια σειρά από πρωτοποριακά προϊόντα υψηλής δυναμικής», συμπλήρωσε.

Η φαρμακευτική εταιρεία περιέγραψε το περιβάλλον που έχει διαμορφώσει, μέσω αξιολόγησης και ιεράρχησης προτεραιοτήτων, για να ενισχύσει την Έρευνα και Ανάπτυξη στο φαρμακευτικό της τομέα, ώστε να κυκλοφορήσουν προϊόντα που απαντούν σε ακάλυπτες ιατρικές ανάγκες.

Μαζί με την επέκταση του χαρτοφυλακίου της καρδιολογίας με τη νέα θεραπεία για την ATTR-CM στην Ευρώπη, φέτος, η εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει μια σειρά από νέες θεραπευτικές επιλογές:

  • Νέα θεραπευτική επιλογή για ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια και κλάσμα εξώθησης της αριστερής κοιλίας 40% ή μεγαλύτερο, μια ευρέως διαδεδομένη μορφή καρδιακής ανεπάρκειας, έως το τέλος του 2025.
  • Καινοτόμος θεραπεία χωρίς ορμόνες για την ανακούφιση από μέτρια έως σοβαρά αγγειοκινητικά συμπτώματα σε εμμηνοπαυσιακές γυναίκες.
  • Νέα θεραπευτική επιλογή για άνδρες με μεταστατικό ορμονοευαίσθητο καρκίνο του προστάτη, χτίζοντας περαιτέρω την ηγετική θέση της Bayer σε αυτόν τον τομέα.
Τελευταία τροποποίηση στις 12/04/2025 - 23:02
  • ΜΥΟΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΑ
  • BAYER
  • ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ
  • ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Προϊόν Της Χρονιάς 2025»: Τέσσερις βραβεύσεις για InterMed και UNI-PHARMA
«Προϊόν Της Χρονιάς 2025»: Τέσσερις βραβεύσεις για InterMed και UNI-PHARMA 11 Απριλίου 2025
Τσέτη από το Φόρουμ Δελφών: «Προτεραιότητά μας η καινοτομία» 14 Απριλίου 2025
Τσέτη από το Φόρουμ Δελφών: «Προτεραιότητά μας η καινοτομία»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H Vican γιόρτασε μια πορεία 50 ετών εξέλιξης, καινοτομίας και εμπιστοσύνης
Pharma News
28/05/2026 - 07:26

H Vican γιόρτασε μια πορεία 50 ετών εξέλιξης, καινοτομίας και εμπιστοσύνης

ΣΦΕΕ: Επένδυση στην υγεία, την καινοτομία και την οικονομία της χώρας οι κλινικές μελέτες
Pharma Policy
19/05/2026 - 16:33

ΣΦΕΕ: Επένδυση στην υγεία, την καινοτομία και την οικονομία της χώρας οι κλινικές μελέτες

Θεσσαλονίκη: ΑΠΘ και Pfizer υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας
Pharma News
18/05/2026 - 16:21

Θεσσαλονίκη: ΑΠΘ και Pfizer υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

Νέο πενταετές επιχειρηματικό πλάνο με επίκεντρο την ογκολογία και την καινοτομία για την Daiichi Sankyo
Pharma News
15/05/2026 - 22:19

Νέο πενταετές επιχειρηματικό πλάνο με επίκεντρο την ογκολογία και την καινοτομία για την Daiichi Sankyo

Anthony Aouad – Χριστίνα Γκουσγκούνη: Καινοτομία, ισότιμη πρόσβαση και ολιστική φροντίδα στις σπάνιες παθήσεις
Pharma News
15/05/2026 - 12:53

Anthony Aouad – Χριστίνα Γκουσγκούνη: Καινοτομία, ισότιμη πρόσβαση και ολιστική φροντίδα στις σπάνιες παθήσεις

«Innovation Meets Industry»: Προτεραιότητες και θεσμικές προϋποθέσεις για την καινοτομία στην Υγεία
Pharma Policy
14/05/2026 - 23:37

«Innovation Meets Industry»: Προτεραιότητες και θεσμικές προϋποθέσεις για την καινοτομία στην Υγεία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δράση προληπτικών εξετάσεων από τις Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στη Δυτική Αθήνα
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 17:38
Ακόμα και σε κατάθλιψη μπορούν να οδηγήσουν οι πτώσεις στην τρίτη ηλικία
Υγεία
05/06/2026 - 16:44
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Οι αστικοί κήποι ασπίδα απέναντι στην κλιματική κρίση
Επικαιρότητα
05/06/2026 - 16:06
Έρχεται το «χάπι της νύχτας» για το ροχαλητό και την υπνική άπνοια
Health Talk
05/06/2026 - 15:42
Γεωργιάδης: «Το "βραχιολάκι" επεκτείνεται και οι εφημερίες στα νοσοκομεία βελτιώνονται»
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 14:36
Δύο ερευνήτριες της Οξφόρδης δουλεύουν στα πρότυπα του εμβολίου κατά της Covid-19 για τον Έμπολα
Υγεία
05/06/2026 - 14:01
Βραβείο «γυναικείας επιχειρηματικότητας και ηγεσίας» στην Ιουλία Τσέτη από το ΕΒΕΑ
Pharma News
05/06/2026 - 13:46
Νέοι κανόνες υγιεινής στα σχολικά κυλικεία στο πλαίσιο της Εθνικής Δράσης κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 13:28
«Δεν είναι ντροπή»: WinCancer και ΕΥΔΑΠ φέρνουν την πρόληψη στους χώρους εργασίας
Patient Talk
05/06/2026 - 12:54
Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ τιμήθηκε από το ΕΒΕΑ με το βραβείο «Επιχειρηματικής Παράδοσης και Προόδου»
Pharma News
05/06/2026 - 12:27
Οι ενιαίες προϋποθέσεις για την ένταξη νοσηλευτών, βοηθών νοσηλευτών και διασωστών στα ΒΑΕ
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 11:49
Οστεοπόρωση στους άνδρες: Επιπτώσεις και πρόληψη
Health Talk
05/06/2026 - 11:22
Συστάσεις από την Κομισιόν στην Ελλάδα για τον προσωπικό ιατρό και τις υψηλές ιδιωτικές δαπάνες υγείας
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 11:04
Συστάσεις Γεωργιάδη σε διοίκηση και εργαζόμενους στο Γ.Ν. Καβάλας: «Να κοπούν μαχαίρι οι αντιπαραθέσεις»
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 10:29
Νέα μελέτη συσχετίζει την κατανάλωση φυτικών ινών με χαμηλότερο κίνδυνο Αλτσχάιμερ
Διατροφή
05/06/2026 - 10:01
Νέο αντιανδρογόνο στη θεραπευτική φαρέτρα για τον μη μεταστατικό καρκίνο του προστάτη
Υγεία
05/06/2026 - 09:36
Σύλλογος Φλόγα: Έως 90 παιδιά διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα με όγκο εγκεφάλου!
Patient Talk
04/06/2026 - 17:52
Γεωργιάδης από Θεσσαλονίκη: «Το Ιπποκράτειο είναι μακράν ο ηγέτης των μεταμοσχεύσεων στη Βόρεια Ελλάδα»
Πολιτική Υγείας
04/06/2026 - 17:34
Έκθεση KPMG: Ελληνική πρωτιά στη μείωση της κατανάλωσης λαθραίων τσιγάρων και το 2025
Επικαιρότητα
04/06/2026 - 16:53
Μελέτη της Κομισιόν για την ασφάλεια και την καλή διαβίωση των ζώων κατά τη μεταφορά τους
Pet
04/06/2026 - 16:19
ΕΕΣ και ΣΦΦΕ στη Λευκάδα για την κοινωνική πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε»
Pharma News
04/06/2026 - 16:01
Η Novo Nordisk στο BeWell Festival το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ
Pharma News
04/06/2026 - 15:44
Θεμιστοκλέους: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα συμβάλει σημαντικά στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας»
Πολιτική Υγείας
04/06/2026 - 15:21
Καρκίνος του προστάτη: Αντιμετώπιση με σύγχρονη ρομποτική τεχνική
Health Talk
04/06/2026 - 14:49
Προειδοποίηση από το ECDC για εξάπλωση στην Ελλάδα κουνουπιού που είναι φορέας της ιαπωνικής εγκεφαλίτιδας
Υγεία
04/06/2026 - 14:16
Στρατηγική συνεργασία του Ωνάσειου Νοσοκομείου με το 251 ΓΝΑ
Υπηρεσίες Υγείας
04/06/2026 - 13:58
Medochemie: 50 χρόνια προσφοράς στον χώρο του φαρμάκου
Pharma News
04/06/2026 - 13:37
Δέκα τροφές που κάνουν τον εγκέφαλο να παίρνει περισσότερες... στροφές
Διατροφή
04/06/2026 - 13:04
Ο ΙΣΑ ζητάει άμεση εξόφληση των ιατρών, που συμμετέχουν στο «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» για τα καρδιαγγειακά νοσήματα
Πολιτική Υγείας
04/06/2026 - 12:38
Ο ΕΕΣ γιορτάζει 149 έτη προσφοράς με μεγάλη εθελοντική αιμοδοσία στο Σύνταγμα
Επικαιρότητα
04/06/2026 - 12:12

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κινητοποίηση των εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο για την υποστελέχωσή του, την Πέμπτη 4 Ιουνίου
Πολιτική Υγείας
03/06/2026 - 11:09
Το Ευρωκοινοβούλιο ζητεί από την Κομισιόν προσλήψεις 1 εκατ. επαγγελματιών στον χώρο της Υγείας έως το 2030
Πολιτική Υγείας
03/06/2026 - 12:29
Συνεργασία Affidea-Novo Nordisk για τα μεταβολικά νοσήματα με πέντε βασικούς πυλώνες
Υπηρεσίες Υγείας
03/06/2026 - 12:56
Mέλι: Η φυσική πηγή ενέργειας που χρειαζόμαστε για την καθημερινή μας άσκηση
Διατροφή
03/06/2026 - 13:54
Θεμιστοκλέους: «Στα κινητά των ασθενών οι αναμονές στα εφημερεύοντα νοσοκομεία έως το τέλος του έτους»
Πολιτική Υγείας
03/06/2026 - 16:46
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo