ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα θεραπεία φυτικής προέλευσης για τη διακοπή του καπνίσματος από τη WIN MEDICA

Pharma News
WIN MEDICA
Τη νέα φυτικής προέλευσης θεραπεία διακοπής του καπνίσματος παρουσίασε η Win Medica σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Athens Capital Center Hotel, χθες Τρίτη 15 Οκτωβρίου.
Τετάρτη, 16/10/2024 - 15:44
— Photo: WIN MEDICA
News4Health Team News4Health Team

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Αντώνης Κυριακόπουλος, Διευθυντής Primary Care της Win Medica. Τον λόγο πήραν ο κ. Άνθιμος Χατζηγεωργιάδης, Product Manager της Win Medica και η κυρία Γιώτα Κουφάκη, Ιατρική Διευθύντρια της εταιρείας, οι οποίοι παρουσίασαν το Tokovys® που περιέχει τη δραστική ουσία κυτισινικλίνη, ένα φυτικό αλκαλοειδές με χημική δομή και δράση παρόμοια με της νικοτίνης. Ενδείκνυται για τη διακοπή του καπνίσματος και τη μείωση της επιθυμίας για νικοτίνη, σε καπνιστές που είναι πρόθυμοι να σταματήσουν το κάπνισμα. Δρα εκλεκτικά στους νικοτινικούς υποδοχείς (α4β2) και ανταγωνίζεται τη νικοτίνη, την οποία σταδιακά την εκτοπίζει λόγω της ισχυρότερης δέσμευσης. Αυξάνει μέτρια τα επίπεδα της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, κάτι που ανακουφίζει τα συμπτώματα της στέρησης της νικοτίνης, με διάρκεια θεραπείας τις 25 ημέρες.

Λουκίδης: «Εκατομμύρια θάνατοι κάθε χρόνο οφείλονται στο κάπνισμα»

Στην ομιλία του με θέμα «Κάπνισμα: μια κακή συνήθεια ή μια επικίνδυνη νόσος;», ο κ. Στυλιανός Λουκίδης, Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, MD FCCP FERS, Καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τόνισε: «Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το κάπνισμα δεν είναι απλώς μια βλαβερή ή ενοχλητική συνήθεια αλλά χαρακτηρίζεται πλέον σαν μια χρόνια αρρώστια, μια πολύ σοβαρή απειλή κατά της υγείας και της ζωής. Οι αριθμοί μιλάνε για 6 εκατομμύρια θανάτους κάθε χρόνο που οφείλονται στο κάπνισμα ενώ με βάση τις στατιστικές 80.000 – 100.000 νέοι άνθρωποι ξεκινούν, κάθε μέρα, να καπνίζουν. Από αυτούς οι μισοί περίπου θα χάσουν τη ζωή τους πρόωρα από ασθένειες που προκαλεί το κάπνισμα.
Οι 2 στους 3 καπνιστές θέλουν να σταματήσουν και έχουν μετανιώσει που ξεκίνησαν. Οι μισοί από αυτούς κάνουν προσπάθειες να το σταματήσουν, χωρίς ωστόσο να φτάνουν σε οριστικό αποτέλεσμα. Όλο και περισσότεροι μάλιστα καταφεύγουν στις “ενναλακτικές” μορφές καπνίσματος με το πρόσχημα ότι είναι λιγότερο βλαβερές γιατί δεν μπορούν να απαλλαγούν εύκολα από τη σωματική και ψυχολογική εξάρτηση που προκαλεί η νικοτίνη, η φαρμακευτική ουσία του καπνού που παγιδεύει τον καπνιστή με τρόπο παρόμοιο με όλες τις γνωστές ναρκωτικές ουσίες.
Η διακοπή του καπνίσματος αποτελεί τη μόνη αποτελεσματική αντιμετώπιση και ριζική θεραπεία αυτής της χρόνιας εθιστικής νόσου! Η διακοπή του καπνίσματος απαιτεί ισχυρή απόφαση, πρόγραμμα και σχεδιασμό, ψυχολογική και ενίοτε φαρμακευτική υποστήριξη. Τα ιατρεία καπνίσματος έχουν την εξειδίκευση, την εμπειρία και τη γνώση να προσφέρουν σημαντική βοήθεια στους καπνιστές που έχουν αποφασίσει ότι θέλουν ή πρέπει να διακόψουν το κάπνισμα. Επιπλέον, νέες ασφαλείς και αποτελεσματικές φαρμακευτικές θεραπείες όπως η κυτισινκλίνη αποτελούν ένα πολύτιμο εργαλείο στην προσπάθεια, τόσο των καπνιστών, όσο και των ιατρών να πετύχουν τον δύσκολο στόχο της οριστικής διακοπής του καπνίσματος».

Τρύφων: «Σημαντική η ανάπτυξη της εταιρείας»

Στη συνέχεια, ακολούθησε η παρουσίαση της Win Medica και των Επενδύσεων της εταιρείας από τον κ. Δημήτριο Τρύφων, Πρόεδρο Δ.Σ. και τον κ. Χρήστο Σωτηρίου, Αντιπρόεδρο Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τρύφων δήλωσε: «Η Win Medica, από την ίδρυσή της το 2008, έχει εξελιχθεί σε μια από τις σημαντικότερες φαρμακευτικές εταιρείες στην Ελλάδα, σημειώνοντας σταθερή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Με κύκλο εργασιών 124 εκατομμυρίων ευρώ το 2023, είναι πλέον μια από τις πιο ισχυρές και ταχέως αναπτυσσόμενες στον κλάδο. Αυτό έχει επιτευχθεί παρά τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο φαρμακευτικός τομέας, με τις επιστροφές rebate και clawback να φτάνουν σε μη βιώσιμα επίπεδα.
Η εταιρεία, πέρα από την ισχυρή εμπορική της βάση, βρίσκεται σε φάση μετασχηματισμού, με το νέο εργοστάσιο στην Τρίπολη να αποτελεί το θεμέλιο της παραγωγικής μας στρατηγικής. Επικεντρωμένο στην παραγωγή ογκολογικών φαρμάκων, καλύπτει τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς και ανοίγει το παράθυρο για εξαγωγές σε τρίτες χώρες, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Αυτή η επένδυση ύψους 65 εκατομμυρίων ευρώ επιτρέπει στη Win Medica να περάσει από το εμπορικό σε ένα παραγωγικό μοντέλο.

TOKOVYS 2A


Η πανδημία του COVID-19, καθώς και οι πρόσφατες γεωπολιτικές αναταράξεις, ανέδειξαν με σαφήνεια τη σημασία της αυτάρκειας σε κρίσιμα προϊόντα, όπως η ενέργεια, τα τρόφιμα, και τα φάρμακα. Στην Ελλάδα, τα 42 εργοστάσια παραγωγής φαρμάκων διαδραμάτισαν κρίσιμο ρόλο, διασφαλίζοντας την επάρκεια της εγχώριας αγοράς και την κάλυψη αναγκών άλλων ευρωπαϊκών χωρών μέσω εξαγωγών. Κατά την περίοδο της πανδημίας, οι εξαγωγές ελληνικών φαρμάκων αυξήθηκαν κατά 59,7%, γεγονός που υπογραμμίζει τη στρατηγική σημασία του κλάδου για την οικονομία.
Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη για την Ευρώπη να χαράξει μια νέα πορεία που θα εξασφαλίζει πλήρη αυτάρκεια στα φάρμακα, επαναφέροντας την αλυσίδα εφοδιασμού εντός των ευρωπαϊκών συνόρων. Η στρατηγική της Win Medica και του Ομίλου ELPEN βασίζεται ακριβώς σε αυτό το όραμα, και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε και να εργαζόμαστε σκληρά για να καταστεί τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη ισχυρός παραγωγός φαρμάκων».

«Αυξάνεται η παραγωγικότητά μας»

O κ. Σωτηρίου δήλωσε, με τη σειρά του τόνισε τα εξής: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που παρόλο που η ανθεκτικότητα του συστήματος υγείας και του φαρμακευτικού περιβάλλοντος δοκιμάζεται καθημερινά, η αναπτυξιακή πορεία της Win Medica συνεχίζεται με σταθερούς ρυθμούς στην Ελλάδα μέσω της ανάδειξης της αξίας των προϊόντων μας προς την Ιατρική Κοινότητα, το Κράτος και τους Έλληνες ασθενείς.
Η παραγωγικότητά μας αυξάνεται, καθώς επενδύουμε, αφενός στο ανθρώπινο δυναμικό μας, ξεπερνώντας το 2024 τους 200 εργαζομένους, αφετέρου στο νέο υπερσύγχρονο κτίριό μας στο Μαρούσι, με στόχο τη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας, της οργάνωσης και των υπηρεσιών που παρέχουμε.

TOKOVYS 3A

Προς διαφύλαξη όλων των παραπάνω ενισχύουμε στοχευμένα το χαρτοφυλάκιό μας με νέα προϊόντα και συνεργασίες και επενδύουμε πάνω από 65 εκ. ευρώ στο νέο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης και στο Εργοστάσιο στην Τρίπολη, στοχεύοντας πλέον και στις διεθνείς αγορές.
Βασική μας επιδίωξη είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Win Medica προς όφελος των ασθενών, της θεραπευτικής, της απασχόλησης και της εθνικής μας οικονομίας».

Τελευταία τροποποίηση στις 16/10/2024 - 15:45
  • WIN MEDICA
  • ΘΕΡΑΠΕΙΑ
  • ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ
  • ΚΑΠΝΙΣΜΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μικροί κηπουροί το 3ο Παιδικό Φεστιβάλ του Μαζί για το Παιδί με την υποστήριξη της Johnson & Johnson MedTech
Μικροί κηπουροί το 3ο Παιδικό Φεστιβάλ του Μαζί για το Παιδί με την υποστήριξη της Johnson & Johnson MedTech 16 Οκτωβρίου 2024
Η AstraZeneca Ελλάδας κινείται 100% με ηλεκτρικά οχήματα 16 Οκτωβρίου 2024
Η AstraZeneca Ελλάδας κινείται 100% με ηλεκτρικά οχήματα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kύστη κόκκυγoς: Αίτια, συμπτώματα και θεραπεία - Γιατί είναι γνωστή και ως «νόσος του Jeep»
Health Talk
02/01/2026 - 15:51

Kύστη κόκκυγoς: Αίτια, συμπτώματα και θεραπεία - Γιατί είναι γνωστή και ως «νόσος του Jeep»

Νέος θεραπευτικός συνδυασμός για τον μετασταστικό καρκίνο του προστάτη
Υγεία
30/12/2025 - 17:39

Νέος θεραπευτικός συνδυασμός για τον μετασταστικό καρκίνο του προστάτη

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Οι επιστήμονες με την βοήθεια του AI ανακάλυψαν δύο νέους υποτύπους
Υγεία
30/12/2025 - 09:00

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Οι επιστήμονες με την βοήθεια του AI ανακάλυψαν δύο νέους υποτύπους

Αλτσχάιμερ: Αισιοδοξία στους ειδικούς για επαναστατικά φάρμακα ακόμα και μέσα στα επόμενα 5 χρόνια
Υγεία
29/12/2025 - 14:07

Αλτσχάιμερ: Αισιοδοξία στους ειδικούς για επαναστατικά φάρμακα ακόμα και μέσα στα επόμενα 5 χρόνια

Νέα συστηματική θεραπεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου του παγκρέατος
Υγεία
24/12/2025 - 20:09

Νέα συστηματική θεραπεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου του παγκρέατος

Νέα θεραπευτική αγωγή για τον μεταστατικό καρκίνο του μαστού
Υγεία
23/12/2025 - 10:00

Νέα θεραπευτική αγωγή για τον μεταστατικό καρκίνο του μαστού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το ΙΑΣΩ Γενική Κλινική εγκαινιάζει το Τμήμα Δομικών Καρδιοπαθειών - Ορόσημο η πρώτης επιτυχής επέμβαση TAVI
Υπηρεσίες Υγείας
20/01/2026 - 23:23
Κόκκινος συναγερμός για την επερχόμενη σφοδρή κακοκαιρία - Ποιες περιοχές αναμένεται να χτυπηθούν
Επικαιρότητα
20/01/2026 - 22:47
GIVMED: Τα πακέτα έκτακτης ανάγκης για τις πυρκαγιές του 2025
Επικαιρότητα
20/01/2026 - 22:32
Ερευνητές εντόπισαν άγνωστο κυτταρικό μηχανισμό τριχοφυΐας στο κεφάλι
Υγεία
20/01/2026 - 22:06
Στην τελική ευθεία το σχέδιο νόμου για το «Ταμείο Καινοτομίας»: Τα «αγκάθια» για τις εταιρείες
Pharma Policy
20/01/2026 - 22:00
Δωρεάν εξέταση για καρκίνο του στόματος στους εργαζόμενους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Πολιτική Υγείας
20/01/2026 - 21:26
Your A Game: Εκπαίδευση ψυχικής ανθεκτικότητας μέσα από 1:1 coaching και πυγμαχία
Ψυχική Υγεία
20/01/2026 - 20:58
Ο ΕΜΑ πρότεινε για έγκριση 30 νέα κτηνιατρικά φάρμακα, τα 13 με νέα δραστική ουσία
Pharma Policy
20/01/2026 - 20:32
Παχυσαρκία: Χειρουργική αντιμετώπιση ή φαρμακευτική αγωγή;
Health Talk
20/01/2026 - 19:54
Η Chiesi Hellas συνεχίζει να ξεχωρίζει ως εργοδότης επιλογής στην Ελλάδα
Pharma News
20/01/2026 - 19:27
ΠΕΦ-Τρύφων: «Ζήτημα εθνικής και κοινωνικής ασφάλειας η παραγωγή και η επάρκεια φαρμάκου»
Pharma Policy
20/01/2026 - 18:48
Health-IQ: Καινοτομία και μετασχηματισμός των υγειονομικών δομών σε Θεσσαλονίκη και Έδεσσα
Πολιτική Υγείας
20/01/2026 - 17:57
Γεωργιάδης: «Θεμέλιος λίθος της ΠΦΥ τα Κέντρα Υγείας»
Πολιτική Υγείας
20/01/2026 - 17:32
Ιώσεις του χειμώνα: Κι όμως δεν φταίει το κρύο
Υγεία
20/01/2026 - 17:09
Παρέμβαση ΙΣΑ για τον νέο νόμο περί αναβολής στράτευσης των γιατρών
Επικαιρότητα
20/01/2026 - 16:49
ΕΟΦ: Απάντηση σε λοιμωξιολόγους για την απόσυρση νοσοκομειακού αντιβιοτικού από την ελληνική αγορά
Pharma Policy
20/01/2026 - 16:34
GSK: Eξαγορά έναντι 2,2 δισ. δολαρίων εταιρείας που παρασκευάζει φάρμακο για τις τροφικές αλλεργίες
Pharma News
20/01/2026 - 16:17
ΕΚ για κρίσιμα φάρμακα: Επενδύσεις στην παραγωγική ικανότητα της ΕΕ για την αύξηση της αυτονομίας
Pharma Policy
20/01/2026 - 15:40
Το εμβόλιο κατά του έρπητα ζωστήρα φρενάρει τη βιολογική γήρανση στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας
Υγεία
20/01/2026 - 15:00
Χάνουμε πράγματι περισσότερη θερμότητα από το κεφάλι;
Υγεία
20/01/2026 - 14:00
Συσκευή προσφέρει πάλι φωνή σε ασθενείς που την έχασαν μετά από εγκεφαλικό
Digital Health
20/01/2026 - 13:00
Η ανησυχητική αύξηση των γαστρεντερικών καρκίνων πρώιμης έναρξης: Τι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα
Υγεία
20/01/2026 - 12:00
Πράσινο φως από τον FDA στο πρώτο φάρμακο για την καθυστέρηση της καρδιακής ανεπάρκειας σε σκύλους
Pharma News
20/01/2026 - 11:00
Πώς η σωματική δραστηριότητα των νεαρών κοριτσιών καθορίζει την υγεία του μαστού τους
Υγεία
20/01/2026 - 10:00
Τελικά η θετική σκέψη είναι φάρμακο! Έρευνα έδειξε ότι τονώνει το ανοσοποιητικό
Υγεία
20/01/2026 - 09:00
Σκηνικό κατάρρευσης στο Νοσοκομείο Αγία Όλγα καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων
Επικαιρότητα
20/01/2026 - 07:26
ΠΣΦ: Άμεση ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και των φυσικοθεραπευτών των δημοσίων νοσοκομείων
Επικαιρότητα
20/01/2026 - 03:34
ΟΗΕ: Οι περικοπές στη χρηματοδότηση θα επιδεινώσουν την ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη το 2026
Επικαιρότητα
20/01/2026 - 00:06
Περίπου 2.000 πολίτες εξυπηρετήθηκαν με το δωρεάν Πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας ενηλίκων
Πολιτική Υγείας
19/01/2026 - 20:38
Το πείραμα της Βαλτιμόρης: Πώς μπορούμε να σταματήσουμε τη μετάδοση της γρίπης
Υγεία
19/01/2026 - 20:08

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γεωργιάδης: «Εμβολιαστείτε να προλάβετε το δεύτερο κύμα γρίπης τον Φεβρουάριο»
Πολιτική Υγείας
18/01/2026 - 13:45
Ερυθριτόλη: Σχεδόν μηδενικές θερμίδες αλλά και άγνωστοι κίνδυνοι από τη χρήση της
Διατροφή
18/01/2026 - 14:36
«Ημέρα των Αποτυχημένων»: Γιατί η απώλεια βάρους δεν είναι μόνο θέμα θέλησης
Pharma News
19/01/2026 - 12:44
Αffidea: Νέα εποχή στη νευρολογική και ογκολογική απεικόνιση με το πιο σύγχρονο PET/CT στην Ελλάδα
Υπηρεσίες Υγείας
19/01/2026 - 15:51
Περίπου 2.000 πολίτες εξυπηρετήθηκαν με το δωρεάν Πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας ενηλίκων
Πολιτική Υγείας
19/01/2026 - 20:38
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo