ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα θεραπεία φυτικής προέλευσης για τη διακοπή του καπνίσματος από τη WIN MEDICA

Pharma News
WIN MEDICA
Τη νέα φυτικής προέλευσης θεραπεία διακοπής του καπνίσματος παρουσίασε η Win Medica σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Athens Capital Center Hotel, χθες Τρίτη 15 Οκτωβρίου.
Τετάρτη, 16/10/2024 - 15:44
— Photo: WIN MEDICA
News4Health Team News4Health Team

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Αντώνης Κυριακόπουλος, Διευθυντής Primary Care της Win Medica. Τον λόγο πήραν ο κ. Άνθιμος Χατζηγεωργιάδης, Product Manager της Win Medica και η κυρία Γιώτα Κουφάκη, Ιατρική Διευθύντρια της εταιρείας, οι οποίοι παρουσίασαν το Tokovys® που περιέχει τη δραστική ουσία κυτισινικλίνη, ένα φυτικό αλκαλοειδές με χημική δομή και δράση παρόμοια με της νικοτίνης. Ενδείκνυται για τη διακοπή του καπνίσματος και τη μείωση της επιθυμίας για νικοτίνη, σε καπνιστές που είναι πρόθυμοι να σταματήσουν το κάπνισμα. Δρα εκλεκτικά στους νικοτινικούς υποδοχείς (α4β2) και ανταγωνίζεται τη νικοτίνη, την οποία σταδιακά την εκτοπίζει λόγω της ισχυρότερης δέσμευσης. Αυξάνει μέτρια τα επίπεδα της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, κάτι που ανακουφίζει τα συμπτώματα της στέρησης της νικοτίνης, με διάρκεια θεραπείας τις 25 ημέρες.

Λουκίδης: «Εκατομμύρια θάνατοι κάθε χρόνο οφείλονται στο κάπνισμα»

Στην ομιλία του με θέμα «Κάπνισμα: μια κακή συνήθεια ή μια επικίνδυνη νόσος;», ο κ. Στυλιανός Λουκίδης, Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, MD FCCP FERS, Καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τόνισε: «Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το κάπνισμα δεν είναι απλώς μια βλαβερή ή ενοχλητική συνήθεια αλλά χαρακτηρίζεται πλέον σαν μια χρόνια αρρώστια, μια πολύ σοβαρή απειλή κατά της υγείας και της ζωής. Οι αριθμοί μιλάνε για 6 εκατομμύρια θανάτους κάθε χρόνο που οφείλονται στο κάπνισμα ενώ με βάση τις στατιστικές 80.000 – 100.000 νέοι άνθρωποι ξεκινούν, κάθε μέρα, να καπνίζουν. Από αυτούς οι μισοί περίπου θα χάσουν τη ζωή τους πρόωρα από ασθένειες που προκαλεί το κάπνισμα.
Οι 2 στους 3 καπνιστές θέλουν να σταματήσουν και έχουν μετανιώσει που ξεκίνησαν. Οι μισοί από αυτούς κάνουν προσπάθειες να το σταματήσουν, χωρίς ωστόσο να φτάνουν σε οριστικό αποτέλεσμα. Όλο και περισσότεροι μάλιστα καταφεύγουν στις “ενναλακτικές” μορφές καπνίσματος με το πρόσχημα ότι είναι λιγότερο βλαβερές γιατί δεν μπορούν να απαλλαγούν εύκολα από τη σωματική και ψυχολογική εξάρτηση που προκαλεί η νικοτίνη, η φαρμακευτική ουσία του καπνού που παγιδεύει τον καπνιστή με τρόπο παρόμοιο με όλες τις γνωστές ναρκωτικές ουσίες.
Η διακοπή του καπνίσματος αποτελεί τη μόνη αποτελεσματική αντιμετώπιση και ριζική θεραπεία αυτής της χρόνιας εθιστικής νόσου! Η διακοπή του καπνίσματος απαιτεί ισχυρή απόφαση, πρόγραμμα και σχεδιασμό, ψυχολογική και ενίοτε φαρμακευτική υποστήριξη. Τα ιατρεία καπνίσματος έχουν την εξειδίκευση, την εμπειρία και τη γνώση να προσφέρουν σημαντική βοήθεια στους καπνιστές που έχουν αποφασίσει ότι θέλουν ή πρέπει να διακόψουν το κάπνισμα. Επιπλέον, νέες ασφαλείς και αποτελεσματικές φαρμακευτικές θεραπείες όπως η κυτισινκλίνη αποτελούν ένα πολύτιμο εργαλείο στην προσπάθεια, τόσο των καπνιστών, όσο και των ιατρών να πετύχουν τον δύσκολο στόχο της οριστικής διακοπής του καπνίσματος».

Τρύφων: «Σημαντική η ανάπτυξη της εταιρείας»

Στη συνέχεια, ακολούθησε η παρουσίαση της Win Medica και των Επενδύσεων της εταιρείας από τον κ. Δημήτριο Τρύφων, Πρόεδρο Δ.Σ. και τον κ. Χρήστο Σωτηρίου, Αντιπρόεδρο Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τρύφων δήλωσε: «Η Win Medica, από την ίδρυσή της το 2008, έχει εξελιχθεί σε μια από τις σημαντικότερες φαρμακευτικές εταιρείες στην Ελλάδα, σημειώνοντας σταθερή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Με κύκλο εργασιών 124 εκατομμυρίων ευρώ το 2023, είναι πλέον μια από τις πιο ισχυρές και ταχέως αναπτυσσόμενες στον κλάδο. Αυτό έχει επιτευχθεί παρά τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο φαρμακευτικός τομέας, με τις επιστροφές rebate και clawback να φτάνουν σε μη βιώσιμα επίπεδα.
Η εταιρεία, πέρα από την ισχυρή εμπορική της βάση, βρίσκεται σε φάση μετασχηματισμού, με το νέο εργοστάσιο στην Τρίπολη να αποτελεί το θεμέλιο της παραγωγικής μας στρατηγικής. Επικεντρωμένο στην παραγωγή ογκολογικών φαρμάκων, καλύπτει τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς και ανοίγει το παράθυρο για εξαγωγές σε τρίτες χώρες, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Αυτή η επένδυση ύψους 65 εκατομμυρίων ευρώ επιτρέπει στη Win Medica να περάσει από το εμπορικό σε ένα παραγωγικό μοντέλο.

TOKOVYS 2A


Η πανδημία του COVID-19, καθώς και οι πρόσφατες γεωπολιτικές αναταράξεις, ανέδειξαν με σαφήνεια τη σημασία της αυτάρκειας σε κρίσιμα προϊόντα, όπως η ενέργεια, τα τρόφιμα, και τα φάρμακα. Στην Ελλάδα, τα 42 εργοστάσια παραγωγής φαρμάκων διαδραμάτισαν κρίσιμο ρόλο, διασφαλίζοντας την επάρκεια της εγχώριας αγοράς και την κάλυψη αναγκών άλλων ευρωπαϊκών χωρών μέσω εξαγωγών. Κατά την περίοδο της πανδημίας, οι εξαγωγές ελληνικών φαρμάκων αυξήθηκαν κατά 59,7%, γεγονός που υπογραμμίζει τη στρατηγική σημασία του κλάδου για την οικονομία.
Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη για την Ευρώπη να χαράξει μια νέα πορεία που θα εξασφαλίζει πλήρη αυτάρκεια στα φάρμακα, επαναφέροντας την αλυσίδα εφοδιασμού εντός των ευρωπαϊκών συνόρων. Η στρατηγική της Win Medica και του Ομίλου ELPEN βασίζεται ακριβώς σε αυτό το όραμα, και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε και να εργαζόμαστε σκληρά για να καταστεί τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη ισχυρός παραγωγός φαρμάκων».

«Αυξάνεται η παραγωγικότητά μας»

O κ. Σωτηρίου δήλωσε, με τη σειρά του τόνισε τα εξής: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που παρόλο που η ανθεκτικότητα του συστήματος υγείας και του φαρμακευτικού περιβάλλοντος δοκιμάζεται καθημερινά, η αναπτυξιακή πορεία της Win Medica συνεχίζεται με σταθερούς ρυθμούς στην Ελλάδα μέσω της ανάδειξης της αξίας των προϊόντων μας προς την Ιατρική Κοινότητα, το Κράτος και τους Έλληνες ασθενείς.
Η παραγωγικότητά μας αυξάνεται, καθώς επενδύουμε, αφενός στο ανθρώπινο δυναμικό μας, ξεπερνώντας το 2024 τους 200 εργαζομένους, αφετέρου στο νέο υπερσύγχρονο κτίριό μας στο Μαρούσι, με στόχο τη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας, της οργάνωσης και των υπηρεσιών που παρέχουμε.

TOKOVYS 3A

Προς διαφύλαξη όλων των παραπάνω ενισχύουμε στοχευμένα το χαρτοφυλάκιό μας με νέα προϊόντα και συνεργασίες και επενδύουμε πάνω από 65 εκ. ευρώ στο νέο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης και στο Εργοστάσιο στην Τρίπολη, στοχεύοντας πλέον και στις διεθνείς αγορές.
Βασική μας επιδίωξη είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Win Medica προς όφελος των ασθενών, της θεραπευτικής, της απασχόλησης και της εθνικής μας οικονομίας».

Τελευταία τροποποίηση στις 16/10/2024 - 15:45
  • WIN MEDICA
  • ΘΕΡΑΠΕΙΑ
  • ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ
  • ΚΑΠΝΙΣΜΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μικροί κηπουροί το 3ο Παιδικό Φεστιβάλ του Μαζί για το Παιδί με την υποστήριξη της Johnson & Johnson MedTech
Μικροί κηπουροί το 3ο Παιδικό Φεστιβάλ του Μαζί για το Παιδί με την υποστήριξη της Johnson & Johnson MedTech 16 Οκτωβρίου 2024
Η AstraZeneca Ελλάδας κινείται 100% με ηλεκτρικά οχήματα 16 Οκτωβρίου 2024
Η AstraZeneca Ελλάδας κινείται 100% με ηλεκτρικά οχήματα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

TΙΜΕ OUT, η νέα εκστρατεία της ΕΠΕ για τη διακοπή καπνίσματος και ατμίσματος σε συνεργασία με την ΚΑΕ Άρης
Health Talk
24/06/2026 - 15:48

TΙΜΕ OUT, η νέα εκστρατεία της ΕΠΕ για τη διακοπή καπνίσματος και ατμίσματος σε συνεργασία με την ΚΑΕ Άρης

Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Νεφρού: Τα καλά νέα στον τομέα των θεραπευτικών επιλογών
Υγεία
18/06/2026 - 13:00

Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Νεφρού: Τα καλά νέα στον τομέα των θεραπευτικών επιλογών

Νέα δεδομένα για τον μεταστατικό καρκίνο του προστάτη – Νέο σχήμα μειώνει έως 52% τον κίνδυνο υποτροπής
Υγεία
16/06/2026 - 18:00

Νέα δεδομένα για τον μεταστατικό καρκίνο του προστάτη – Νέο σχήμα μειώνει έως 52% τον κίνδυνο υποτροπής

Νέα καμπάνια της ΕΑΕ για την προστασία των παιδιών από την εξάρτηση στη νικοτίνη
Υγεία
15/06/2026 - 16:17

Νέα καμπάνια της ΕΑΕ για την προστασία των παιδιών από την εξάρτηση στη νικοτίνη

Νέος θεραπευτικός συνδυασμός δίνει ελπίδα σε ασθενείς πολλαπλούν μυέλωμα
Υγεία
15/06/2026 - 11:21

Νέος θεραπευτικός συνδυασμός δίνει ελπίδα σε ασθενείς πολλαπλούν μυέλωμα

Το πρώτο κέντρο θεραπείας πρωτονίων για ογκολογικούς ασθενείς σχεδιάζει το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»
Υγεία
12/06/2026 - 19:09

Το πρώτο κέντρο θεραπείας πρωτονίων για ογκολογικούς ασθενείς σχεδιάζει το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διήμερο επιστημονικό γεγονός η συνάντηση για την περιτοναϊκή κάθαρση από τη Vantive
Υπηρεσίες Υγείας
26/06/2026 - 03:41
Στρατηγική σύμπραξη μεταξύ Ε.Ο.Π.Α.Ε. και Metropolitan College με πέντε ειδικές στοχεύσεις
Ψυχική Υγεία
26/06/2026 - 00:08
ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε υπέρ της Bayer και ακυρώνει τις αγωγές εναντίον της για ζιζανιοκτόνο με γλυφοσάτη
Επικαιρότητα
25/06/2026 - 22:13
ΕΟΔΥ: Σχεδόν 380 άνθρωποι πνίγονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα - Πως θα κάνετε πιο ασφαλές το κολύμπι σας
Υγεία
25/06/2026 - 21:27
Καρκίνος παχέος εντέρου και ορθού: Παράγοντες κινδύνου, συμπτώματα και ο ρόλος της πρόληψης
Health Talk
25/06/2026 - 20:53
Πέντε οδηγίες πρώτων βοηθειών για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα
Υγεία
25/06/2026 - 20:09
Πανελλαδική έρευνα της ΕΣΑμεΑ: Καταλυτικός ο ρόλος του Προσωπικού Βοηθού για τα άτομα με αναπηρία
Patient Talk
25/06/2026 - 19:43
Το Θεαγένειο απέκτησε νέο ρομποτικό σύστημα παρασκευής κυτταροστατικών φαρμάκων
Υγεία
25/06/2026 - 19:09
Επενδύσεις άνω των 400 εκατ. ευρώ μετατρέπουν την Αρκαδία σε νέο φαρμακευτικό κόμβο της Ευρώπης
Pharma Policy
25/06/2026 - 18:44
Σαρωτικούς ελέγχους ετοιμάζει ο ΕΟΦ για τα φάρμακα «μαϊμού» - Στο στόχαστρο τα ενέσιμα GLP-1
Pharma Policy
25/06/2026 - 18:08
Φροντίδα ατόμων με άνοια: Πώς μπορεί να βοηθήσει ο έπαινος και πότε μπορεί να προκαλέσει σύγχυση
Υγεία
25/06/2026 - 16:21
Θεμιστοκλέους: «Με προσωπικό και εξοπλισμό έχει ενισχυθεί το ΕΚΑΒ στις τουριστικές περιοχές»
Πολιτική Υγείας
25/06/2026 - 15:47
Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται περισσότερη πρωτεΐνη και άσκηση από τη συνιστώμενη: έρευνα
Υγεία
25/06/2026 - 15:12
Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στον ΕΟΠΑΕ την Παρασκευή 26 Ιουνίου και συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Ψυχική Υγεία
25/06/2026 - 14:54
Αστοχίες στο ΦΕΚ των βιοδεικτών, καθυστερήσεις στην πρόσβαση των ασθενών – Η κρίσιμη περίπτωση του HRD για τον καρκίνο των ωοθηκών
Pharma Policy
25/06/2026 - 14:31
Επτά βραβεία στην AstraZeneca για τη σύνδεση των εργαζομένων με τη στρατηγική της εταιρείας
Pharma News
25/06/2026 - 14:14
Μεταμόσχευση νεφρού: Ενθαρρυντικά αποτελέσματα από πειραματικό φάρμακο για την πρόληψη της απόρριψης οργάνου
Pharma News
25/06/2026 - 14:00
Πρώτο κρούσμα Έμπολα στην Ευρώπη: Σε αυξημένη επιφυλακή καλεί το ECDC
Πολιτική Υγείας
25/06/2026 - 13:00
O Γεωργιάδης απαντά στο ΠΑΣΟΚ για έργο στο Νοσοκομείο Σωτηρία: Θα εγκαινιαστεί σε λίγους μήνες
Πολιτική Υγείας
25/06/2026 - 12:40
Θέλετε να νιώθετε καλύτερα στο γραφείο; Περπατήστε πέντε λεπτά!
Υγεία
25/06/2026 - 12:00
Γιατί η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία;
Health Talk
25/06/2026 - 11:00
Γαλλία: Σε απομόνωση πέντε άτομα μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα Έμπολα στη χώρα
Επικαιρότητα
25/06/2026 - 10:30
Μικροβιακή αντοχή: Δεν την τροφοδοτούν μόνο τα αντιβιοτικά - Τι έδειξε έρευνα για τα ζιζανιοκτόνα
Υγεία
25/06/2026 - 10:00
Η κυβέρνηση Τραμπ διεκδικεί από το Κογκρέσο χρηματοδότηση ύψους 1,4 δισ. δολαρίων για την αντιμετώπιση του Έμπολα
Πολιτική Υγείας
25/06/2026 - 09:00
Βενιζέλειο: Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν επίθεση σε εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα με την αναθεώρηση του Συντάγματος
Πολιτική Υγείας
25/06/2026 - 07:24
Ο ΕΕΣ τιμά την επέτειο της μάχης του Σολφερίνο που προκάλεσε στην ίδρυση της οργάνωσης
Επικαιρότητα
25/06/2026 - 03:47
Διευθύντρια κλινικής του «Αγία Σοφία» εκπέμπει μήνυμα αγωνίας για το ΕΣΥ
Υγεία
25/06/2026 - 00:02
Ποιες βλάβες προκαλεί στα οστά η κατανάλωση αλκοόλ
Health Talk
24/06/2026 - 22:37
Κίτρινος πυρετός: Οι παράγοντες που ευνοούν την εξάπλωσή του και ο εμβολιασμός ως βασικό μέτρο πρόληψης
Υγεία
24/06/2026 - 22:12
Αγαπηδάκη: «Τα SMS του "Προλαμβάνω" θα αποστέλλονται κάθε χρόνο στους πολίτες»
Πολιτική Υγείας
24/06/2026 - 20:59

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Novo Nordisk Ελλάδος τιμήθηκε με το «Σήμα Διαφορετικότητας» 2026
Pharma News
23/06/2026 - 07:27
Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Επιστροφή στο σχολείο με υγεία και ασφάλεια
Υπηρεσίες Υγείας
23/06/2026 - 15:49
Πώς η υγιεινή διατροφή σας μπορεί να σαμποτάρεται από τα σνακ
Διατροφή
23/06/2026 - 16:13
Ο ΠΟΥ ζητά την επέκταση του νεογνικού ελέγχου για τις συγγενείς ανωμαλίες και την επιβίωση των παιδιών
Πολιτική Υγείας
23/06/2026 - 16:56
Απαραίτητη η σαφής πρόβλεψη για τη συμμετοχή των φυσικοθεραπευτών στην ανακουφιστική φροντίδα
Πολιτική Υγείας
23/06/2026 - 19:42
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo