ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Lavipharm: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο και διοικητική αναδιάρθρωση της εταιρείας

Pharma News
Lavipharm: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο και διοικητική αναδιάρθρωση της εταιρείας
H Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Lavipharm A.E. (ΛΑΒΙ) πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της εταιρείας στην Παιανία με την απαραίτητη απαρτία, καθώς συμμετείχαν 42 μέτοχοι εκπροσωπώντας ποσοστό 71,26% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.
Τρίτη, 09/07/2024 - 21:13
News4Health Team News4Health Team

H συνεδρίαση ξεκίνησε τις εργασίες της με το καλωσόρισμα του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου Μηνά Τάνες, ο οποίος σχολίασε ότι «η φετινή Γενική Συνέλευση βρίσκει τη Lavipharm ακόμα πιο δυνατή, με ενισχυμένες επιδόσεις, με ανοιχτά τα φτερά να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, να εξελιχθεί, να καινοτομήσει».

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας, ο οποίος αναφέρθηκε στην πορεία της εταιρείας τονίζοντας ότι «Η Lavipharm του 2024 δεν έχει καμία σχέση με τη Lavipharm του 2019. Εχουμε απεμπλακεί από μη στρατηγικές δραστηριότητες, έχουμε επικεντρωθεί σε όσες είμαστε δυνατοί και το μέλλον μπροστά μας διαγράφεται λαμπρό. Είμαι υπερήφανος για τα αποτελέσματα και κυρίως για τους ανθρώπους μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα διοίκησης, σε όλους τους εργαζόμενους και κυρίως στους μετόχους για την εμπιστοσύνη». Ο κ. Λαβίδας αναφέρθηκε επίσης στην εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών σημειώνοντας ότι «λειτουργώντας με αυτούς τους κανόνες, μια εταιρεία προσελκύει επενδυτικά κεφάλαια και χρηματοδοτήσεις με καλύτερους όρους, προσελκύει ταλέντα που αναζητούν ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, και πιο σημαντικό, μειώνει δραματικά το ρίσκο, προστατεύοντας έτσι το συμφέρον των μετόχων και όλων των ενδιαφερόμενων μερών».

Παρουσιάζοντας τον απολογισμό του έτους, ο κ. Παναγιώτης Γιαννουλέας, COO και Country Manager του Ομίλου, υπογράμμισε «τη συνεχή αύξηση του μεριδίου αγοράς της Lavipharm, η οποία καταγράφει διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης κάθε χρόνο την τελευταία τριετία. Στην εξωνοσοκομειακή αγορά, το μερίδιό μας αυξήθηκε κατά 55% την τελευταία πενταετία», και συμπλήρωσε ότι «στη διεθνή αγορά, τα διαδερμικά συστήματα της Lavipharm κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος, παρουσιάζοντας ανάπτυξη κατά 78% το 2023 μετά και την προσθήκη του patch κλονιδίνης στο χαρτοφυλάκιό μας».

«Στο τέλος του δεύτερου τριμήνου 2024», διευκρίνισε ο κ. Γιαννουλέας, «ξεκίνησαν οι πωλήσεις από τη Lavipharm των φαρμακευτικών προϊόντων Lonarid® N, Lonalgal® και Flagyl®, που εξαγοράστηκαν πρόσφατα. Από τις αρχές του έτους, εργαζόμαστε εντατικά για τη δημιουργία μια νέας αγοράς στην Ελλάδα, αυτή της φαρμακευτικής κάνναβης, με τη Lavipharm για ακόμα μια φορά να πρωτοπορεί και να πρωτοστατεί. Συνεχίζουμε τις επενδύσεις μας και στη διαμόρφωση χώρων που θα υποδεχθούν τον νέο μηχανολογικό εξοπλισμό. Έχοντας ήδη φτάσει το μέγιστο της παραγωγικής δυναμικής μας, λόγω και της αύξησης της ζήτησης στις διεθνείς αγορές, οι νέες εγκαταστάσεις θα υποστηρίξουν ακόμα και τον διπλασιασμό της παραγωγής διαδερμικών συστημάτων».

Στη συνέχεια, ο κ. Βασίλης Μπαλούμης, Chief Financial Officer, αναφερόμενος στην οικονομική πορεία του Ομίλου, σημείωσε ότι «το 2023 ήταν μια εξαιρετική χρονιά. Εφαρμόζουμε με συνέπεια την στρατηγική μας, υλοποιούμε το επενδυτικό πλάνο μας, με τις συνολικές καθαρές πωλήσεις να σημειώνουν άνοδο κατά 30% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Το 2023, το προσαρμοσμένο EBITDA (από συνεχιζόμενες δραστηριότητες) ανήλθε σε 9,12 εκατ. Ευρώ, ενισχυμένο κατά 59%, ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 1,87 εκατ. ευρώ, έναντι 0,83 εκατ. ευρώ το 2022, παρουσιάζοντας εντυπωσιακή αύξηση 124%. Επαναδιαπραγματευτήκαμε τον τραπεζικό μας δανεισμό, με καλύτερους κι ευνοϊκότερους όρους, ισχυροποιούμε τον ισολογισμό μας, και δημιουργούμε υπεραξίες για τους μετόχους μας. Η κεφαλαιοποίησή μας σήμερα αγγίζει τα 150 εκατ. ευρώ».

LAVIPHARM 2

Από αριστερά διακρίνονται οι κύριοι Παναγιώτης Γιαννουλέας, Τηλέμαχος Λαβίδας, Μηνάς Τάνες, Βασίλης Μπαλούμης και η κυρία Ελεάνα Νικολοπούλου

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης, συζητήθηκαν όλα τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης και εκλέχθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο με τριετή θητεία, ήτοι έως 09.07.2027. Οι μέτοχοι ενέκριναν την επανεκλογή των κ.κ. Μηνά Τάνες, Λουκίας Λαβίδα, Τηλέμαχου Λαβίδα, Σοφίας Κουνενάκη-Εφραίμογλου, Χρήστου Διαμαντόπουλου, Δημητρίου Χριστόπουλου και Βασιλικής (Βίκυς) Κεφαλά, ενώ στο νέο διοικητικό συμβούλιο εισέρχεται και ο κ. Γιαννουλέας, ως εκτελεστικό μέλος, μέχρι πρότινος COO & Country Manager του Ομίλου.

Επίσης, εκλέχθηκε η νέα Επιτροπή Ελέγχου του Διοικητικού Συμβουλίου, αποτελούμενη από την κυρία Βασιλική (Βίκυ) Κεφαλά, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος Δ.Σ., τον κ. Χρήστο Διαμαντόπουλο, μη εκτελεστικό μέλος Δ.Σ. και τον κ. Αντώνιο Πολυκανδριώτη, ως ανεξάρτητο τρίτο πρόσωπο. Η θητεία της Επιτροπής Ελέγχου αποφασίζεται ετήσια και θα λήγει την 9η.7.2025.

Στη νέα διοικητική διάρθρωση του Ομίλου, o κ. Τηλέμαχος Λαβίδας θα αναλάβει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου, ενώ ο κ. Παναγιώτης Γιαννουλέας θα αναβαθμιστεί σε Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο. Παράλληλα, εντάσσονται στην διοικητική ομάδα νέα αξιόλογα στελέχη από την φαρμακευτική αγορά όπως ο κ. Νίκος Λαδάς, που θα αναλάβει καθήκοντα Chief Scientific Officer, η κυρία Άρτεμις Παπαδάκη ως Chief Commercial Officer Hellas και ο κ. Γιάννης Σαρηγιαννίδης που θα αναλάβει Chief Commercial Officer International. Επιπλέον, με έμφαση σε βασικούς πυλώνες, ο κ. Παναγιώτης Κουσούλης προάγεται σε Chief Manufacturing & Operations και η κυρία Μαρίζα Αντωνάκη σε Chief People & Technology, με στόχο την συνεχή εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού και την εφαρμογή συστημάτων εναρμονισμένων με τις σύγχρονες συνθήκες της αγοράς. Οι παραπάνω πλαισιώνονται από έμπειρα διευθυντικά και μη στελέχη του Ομίλου, αναλαμβάνοντας να οδηγήσουν τη Lavipharm στην επίτευξη των υψηλών στόχων της.

Τέλος, εγκρίθηκε το νέο καταστατικό της εταιρείας με αλλαγή στο μετοχικό κεφάλαιο μετά και την κεφαλαιοποίηση ποσού από τον λογαριασμό «Διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο», με στόχο την έκδοση νέων μετοχών προς δωρεάν διάθεση σε ανώτερα στελέχη της Εταιρείας σύμφωνα με το από 13.07.2023 πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης μετοχών (Stock Award Plan).

Η Γενική Συνέλευση ολοκληρώθηκε με διαλογική συζήτηση και έγκριση των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης.

  • LAVIPHARM
  • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
  • ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ
  • ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η MSD ανακοίνωσε την εξαγορά της EyeBio μέσω θυγατρικής εταιρείας
Η MSD ανακοίνωσε την εξαγορά της EyeBio μέσω θυγατρικής εταιρείας 08 Ιουλίου 2024
ΕΠΕ και Chiesi Hellas στηρίζουν την πρόληψη στην ακριτική Σαμοθράκη 10 Ιουλίου 2024
ΕΠΕ και Chiesi Hellas στηρίζουν την πρόληψη στην ακριτική Σαμοθράκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γενική συνέλευση και επαναληπτικές εκλογές στον ΠΙΣ στις 25 και 26 Απριλίου
Επικαιρότητα
19/03/2026 - 14:57

Γενική συνέλευση και επαναληπτικές εκλογές στον ΠΙΣ στις 25 και 26 Απριλίου

ΣΕΜΑ: «Δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση της Μαίας»
Επικαιρότητα
04/02/2026 - 22:08

ΣΕΜΑ: «Δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση της Μαίας»

Παραίτηση Εξαδάκτυλου από την προεδρία του ΠΙΣ - Τρία νέα πρόσωπα στο ΔΣ του συλλόγου
Επικαιρότητα
21/01/2026 - 17:51

Παραίτηση Εξαδάκτυλου από την προεδρία του ΠΙΣ - Τρία νέα πρόσωπα στο ΔΣ του συλλόγου

Η Lavipharm ανάμεσα στους κορυφαίους εργοδότες με την πιστοποίηση Great Place To Work
Pharma News
15/01/2026 - 03:21

Η Lavipharm ανάμεσα στους κορυφαίους εργοδότες με την πιστοποίηση Great Place To Work

Νέα θητεία Ευγενίδη στην προεδρία του ΦΣΘ - Η σύνθεση του ΔΣ
Pharma Policy
23/12/2025 - 23:03

Νέα θητεία Ευγενίδη στην προεδρία του ΦΣΘ - Η σύνθεση του ΔΣ

Manager of the Year 2025 ο CFO της Lavipharm, Βασίλης Μπαλούμης
Pharma News
18/12/2025 - 17:21

Manager of the Year 2025 ο CFO της Lavipharm, Βασίλης Μπαλούμης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Άσθμα και αλλεργίες την άνοιξη: Συμπτώματα, ποιότητα ζωής και σύγχρονες θεραπείες
Health Talk
26/03/2026 - 19:03
Επιθετικές περικοπές δαπανών για έρευνα και ανάπτυξη από τις φαρμακοβιομηχανίες
Pharma News
26/03/2026 - 18:39
Η πρώτη πλήρως ρομποτική επέμβαση «Beyond-TME» στην Ελλάδα
Υπηρεσίες Υγείας
26/03/2026 - 18:03
Επιστολή ΙΣΑ σε Καρποδίνη για την άμεση αποπληρωμή οφειλών από το πρόγραμμα «Δοξιάδη»
Επικαιρότητα
26/03/2026 - 17:46
Η χρήση των δεδομένων υγείας στο επίκεντρο της Athens Digital Health Week 2026
Digital Health
26/03/2026 - 17:29
Roche Hellas: Οι καινοτόμες θεραπείες έχουν συμβάλει κατά 35% στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής
Pharma News
26/03/2026 - 16:52
Πράσινο φως από τον FDA δόσης τριπλάσιας της ανώτατης για το GLP-1 φάρμακο της Novo Nordisk
Pharma News
26/03/2026 - 16:19
Προσωπικοί βοηθοί σε 1.500 ΑμεΑ και ανακαινίσεις δομών δημόσιας υγείας με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης
Πολιτική Υγείας
26/03/2026 - 16:01
Γρίπη των πτηνών: Καθησυχαστικές οι υγειονομικές Αρχές για το πρώτο κρούσμα σε άνθρωπο στην ΕΕ
Πολιτική Υγείας
26/03/2026 - 15:03
Θεραπεία PRP στον κόλπο υπόσχεται βελτίωση της σεξουαλικής λειτουργίας
Υγεία
26/03/2026 - 15:00
Καρκίνος του μαστού: Τα εμφυτεύματα με πολυουρεθάνη μειώνουν τον κίνδυνο επιπλοκών
Υγεία
26/03/2026 - 14:00
Πώς επιδρά η νηστεία στον οργανισμό μας - Τι έδειξε ελληνική έρευνα
Διατροφή
26/03/2026 - 13:34
ΠΟΥ:Ενθαρρυντική πρόοδος στις πολιτικές υγείας χωρίς αποκλεισμούς για πρόσφυγες και μετανάστες
Πολιτική Υγείας
26/03/2026 - 13:17
Φάρμακα που λαμβάνονται πιο εύκολα από τα παιδιά χάρη στην 3D τεχνολογία και το βρεφικό γάλα
Υγεία
26/03/2026 - 13:00
Οι πιο συχνές εκσπερματίσεις φαίνεται να ενισχύουν την ανδρική γονιμότητα
Υγεία
26/03/2026 - 12:00
Γεωργιάδης για ελλείψεις φαρμάκων: Λιγότερες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Ασπίδα η ελληνική φαρμακοβιομηχανία
Pharma Policy
26/03/2026 - 11:00
Η διαδικασία της μαγειρικής μειώνει τον κίνδυνο άνοιας στους ηλικιωμένους
Υγεία
26/03/2026 - 10:00
Επιστολή επαγγελματιών υγείας προς τους ευρωβουλευτές: Αρνούμαστε να γίνουμε όργανα εκτέλεσης απελάσεων
Πολιτική Υγείας
26/03/2026 - 08:54
Η αργία που «σπάει» την εβδομάδα: Δώρο ή παγίδα για την ψυχική μας υγεία;
Ψυχική Υγεία
25/03/2026 - 08:58
Ρομποτική χειρουργική με το σύστημα Da Vinci στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας
Υπηρεσίες Υγείας
25/03/2026 - 08:11
Στρατηγική συνεργασία με τη Siemens Healthineers για τον Όμιλο Ιατρόπολις
Υπηρεσίες Υγείας
25/03/2026 - 03:46
Στις κάλπες 5.500 οδοντίατροι της Αττικής στις 29 και 30 Μαρτίου
Επικαιρότητα
25/03/2026 - 00:09
Καρκίνος του μαστού: Τα αποτελέσματα της μελέτης WISDOM για μια πιο εξατομικευμένη πρόληψη
Υγεία
24/03/2026 - 21:42
Συντονιστικό ΠΦΥ: «Δεν υφίσταται διαθέσιμο υπόλοιπο για την αποπληρωμή του clawback του 2023»
Πολιτική Υγείας
24/03/2026 - 21:17
Ο Γκουτέρες καταδίκασε την επίθεση σε νοσοκομείο στο Νταρφούρ του Σουδάν
Επικαιρότητα
24/03/2026 - 20:49
Προειδοποιήσεις ειδικών για την ανεξέλεγκτη λήψη βιταμινών D και B12 - Γιατί είναι επικίνδυνη
Υγεία
24/03/2026 - 20:24
Υβριδική ημερίδα από το σωματείο MDA Ελλάς για τους ασθενείς με ALS
Patient Talk
24/03/2026 - 19:52
Θεμιστοκλέους: «Τις επόμενες μέρες η προκήρυξη για 850 θέσεις ιατρών σε όλη τη χώρα»
Πολιτική Υγείας
24/03/2026 - 19:29
Κομισιόν: Μείωση κατά 22% των θανάτων από τροχαία στην Ελλάδα το 2025
Επικαιρότητα
24/03/2026 - 18:52
Κονδύλι 12.299 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για νέες ενεργειακές αναβαθμίσεις δύο νοσοκομείων στην Περιφέρεια
Επικαιρότητα
24/03/2026 - 18:18

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα: Σύνδεση με προβλήματα γονιμότητας και ανάπτυξης του εμβρύου
Διατροφή
24/03/2026 - 10:00
Εντυπωσιακή μείωση του κινδύνου άνοιας σε μεσήλικες που καταναλώνουν περισσότερο κρέας
Διατροφή
24/03/2026 - 13:00
Μπακαλιάρος σκορδαλιά: Η διατροφική αξία του πατροπαράδοτου πιάτου της 25ης Μαρτίου
Διατροφή
24/03/2026 - 16:27
Το Metropolitan Hospital στην καρδιά της ιατρικής καινοτομίας
Υπηρεσίες Υγείας
24/03/2026 - 15:38
Γεωργιάδης: «Έχουν εξυπηρετηθεί 294.648 δικαιούχοι του προγράμματος διανομής κατ' οίκον των ΦΥΚ»
Πολιτική Υγείας
24/03/2026 - 17:43
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo