ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Lavipharm: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο και διοικητική αναδιάρθρωση της εταιρείας

Pharma News
Lavipharm: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο και διοικητική αναδιάρθρωση της εταιρείας
H Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Lavipharm A.E. (ΛΑΒΙ) πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της εταιρείας στην Παιανία με την απαραίτητη απαρτία, καθώς συμμετείχαν 42 μέτοχοι εκπροσωπώντας ποσοστό 71,26% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.
Τρίτη, 09/07/2024 - 21:13
News4Health Team News4Health Team

H συνεδρίαση ξεκίνησε τις εργασίες της με το καλωσόρισμα του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου Μηνά Τάνες, ο οποίος σχολίασε ότι «η φετινή Γενική Συνέλευση βρίσκει τη Lavipharm ακόμα πιο δυνατή, με ενισχυμένες επιδόσεις, με ανοιχτά τα φτερά να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, να εξελιχθεί, να καινοτομήσει».

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας, ο οποίος αναφέρθηκε στην πορεία της εταιρείας τονίζοντας ότι «Η Lavipharm του 2024 δεν έχει καμία σχέση με τη Lavipharm του 2019. Εχουμε απεμπλακεί από μη στρατηγικές δραστηριότητες, έχουμε επικεντρωθεί σε όσες είμαστε δυνατοί και το μέλλον μπροστά μας διαγράφεται λαμπρό. Είμαι υπερήφανος για τα αποτελέσματα και κυρίως για τους ανθρώπους μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα διοίκησης, σε όλους τους εργαζόμενους και κυρίως στους μετόχους για την εμπιστοσύνη». Ο κ. Λαβίδας αναφέρθηκε επίσης στην εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών σημειώνοντας ότι «λειτουργώντας με αυτούς τους κανόνες, μια εταιρεία προσελκύει επενδυτικά κεφάλαια και χρηματοδοτήσεις με καλύτερους όρους, προσελκύει ταλέντα που αναζητούν ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, και πιο σημαντικό, μειώνει δραματικά το ρίσκο, προστατεύοντας έτσι το συμφέρον των μετόχων και όλων των ενδιαφερόμενων μερών».

Παρουσιάζοντας τον απολογισμό του έτους, ο κ. Παναγιώτης Γιαννουλέας, COO και Country Manager του Ομίλου, υπογράμμισε «τη συνεχή αύξηση του μεριδίου αγοράς της Lavipharm, η οποία καταγράφει διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης κάθε χρόνο την τελευταία τριετία. Στην εξωνοσοκομειακή αγορά, το μερίδιό μας αυξήθηκε κατά 55% την τελευταία πενταετία», και συμπλήρωσε ότι «στη διεθνή αγορά, τα διαδερμικά συστήματα της Lavipharm κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος, παρουσιάζοντας ανάπτυξη κατά 78% το 2023 μετά και την προσθήκη του patch κλονιδίνης στο χαρτοφυλάκιό μας».

«Στο τέλος του δεύτερου τριμήνου 2024», διευκρίνισε ο κ. Γιαννουλέας, «ξεκίνησαν οι πωλήσεις από τη Lavipharm των φαρμακευτικών προϊόντων Lonarid® N, Lonalgal® και Flagyl®, που εξαγοράστηκαν πρόσφατα. Από τις αρχές του έτους, εργαζόμαστε εντατικά για τη δημιουργία μια νέας αγοράς στην Ελλάδα, αυτή της φαρμακευτικής κάνναβης, με τη Lavipharm για ακόμα μια φορά να πρωτοπορεί και να πρωτοστατεί. Συνεχίζουμε τις επενδύσεις μας και στη διαμόρφωση χώρων που θα υποδεχθούν τον νέο μηχανολογικό εξοπλισμό. Έχοντας ήδη φτάσει το μέγιστο της παραγωγικής δυναμικής μας, λόγω και της αύξησης της ζήτησης στις διεθνείς αγορές, οι νέες εγκαταστάσεις θα υποστηρίξουν ακόμα και τον διπλασιασμό της παραγωγής διαδερμικών συστημάτων».

Στη συνέχεια, ο κ. Βασίλης Μπαλούμης, Chief Financial Officer, αναφερόμενος στην οικονομική πορεία του Ομίλου, σημείωσε ότι «το 2023 ήταν μια εξαιρετική χρονιά. Εφαρμόζουμε με συνέπεια την στρατηγική μας, υλοποιούμε το επενδυτικό πλάνο μας, με τις συνολικές καθαρές πωλήσεις να σημειώνουν άνοδο κατά 30% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Το 2023, το προσαρμοσμένο EBITDA (από συνεχιζόμενες δραστηριότητες) ανήλθε σε 9,12 εκατ. Ευρώ, ενισχυμένο κατά 59%, ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 1,87 εκατ. ευρώ, έναντι 0,83 εκατ. ευρώ το 2022, παρουσιάζοντας εντυπωσιακή αύξηση 124%. Επαναδιαπραγματευτήκαμε τον τραπεζικό μας δανεισμό, με καλύτερους κι ευνοϊκότερους όρους, ισχυροποιούμε τον ισολογισμό μας, και δημιουργούμε υπεραξίες για τους μετόχους μας. Η κεφαλαιοποίησή μας σήμερα αγγίζει τα 150 εκατ. ευρώ».

LAVIPHARM 2

Από αριστερά διακρίνονται οι κύριοι Παναγιώτης Γιαννουλέας, Τηλέμαχος Λαβίδας, Μηνάς Τάνες, Βασίλης Μπαλούμης και η κυρία Ελεάνα Νικολοπούλου

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης, συζητήθηκαν όλα τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης και εκλέχθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο με τριετή θητεία, ήτοι έως 09.07.2027. Οι μέτοχοι ενέκριναν την επανεκλογή των κ.κ. Μηνά Τάνες, Λουκίας Λαβίδα, Τηλέμαχου Λαβίδα, Σοφίας Κουνενάκη-Εφραίμογλου, Χρήστου Διαμαντόπουλου, Δημητρίου Χριστόπουλου και Βασιλικής (Βίκυς) Κεφαλά, ενώ στο νέο διοικητικό συμβούλιο εισέρχεται και ο κ. Γιαννουλέας, ως εκτελεστικό μέλος, μέχρι πρότινος COO & Country Manager του Ομίλου.

Επίσης, εκλέχθηκε η νέα Επιτροπή Ελέγχου του Διοικητικού Συμβουλίου, αποτελούμενη από την κυρία Βασιλική (Βίκυ) Κεφαλά, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος Δ.Σ., τον κ. Χρήστο Διαμαντόπουλο, μη εκτελεστικό μέλος Δ.Σ. και τον κ. Αντώνιο Πολυκανδριώτη, ως ανεξάρτητο τρίτο πρόσωπο. Η θητεία της Επιτροπής Ελέγχου αποφασίζεται ετήσια και θα λήγει την 9η.7.2025.

Στη νέα διοικητική διάρθρωση του Ομίλου, o κ. Τηλέμαχος Λαβίδας θα αναλάβει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου, ενώ ο κ. Παναγιώτης Γιαννουλέας θα αναβαθμιστεί σε Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο. Παράλληλα, εντάσσονται στην διοικητική ομάδα νέα αξιόλογα στελέχη από την φαρμακευτική αγορά όπως ο κ. Νίκος Λαδάς, που θα αναλάβει καθήκοντα Chief Scientific Officer, η κυρία Άρτεμις Παπαδάκη ως Chief Commercial Officer Hellas και ο κ. Γιάννης Σαρηγιαννίδης που θα αναλάβει Chief Commercial Officer International. Επιπλέον, με έμφαση σε βασικούς πυλώνες, ο κ. Παναγιώτης Κουσούλης προάγεται σε Chief Manufacturing & Operations και η κυρία Μαρίζα Αντωνάκη σε Chief People & Technology, με στόχο την συνεχή εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού και την εφαρμογή συστημάτων εναρμονισμένων με τις σύγχρονες συνθήκες της αγοράς. Οι παραπάνω πλαισιώνονται από έμπειρα διευθυντικά και μη στελέχη του Ομίλου, αναλαμβάνοντας να οδηγήσουν τη Lavipharm στην επίτευξη των υψηλών στόχων της.

Τέλος, εγκρίθηκε το νέο καταστατικό της εταιρείας με αλλαγή στο μετοχικό κεφάλαιο μετά και την κεφαλαιοποίηση ποσού από τον λογαριασμό «Διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο», με στόχο την έκδοση νέων μετοχών προς δωρεάν διάθεση σε ανώτερα στελέχη της Εταιρείας σύμφωνα με το από 13.07.2023 πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης μετοχών (Stock Award Plan).

Η Γενική Συνέλευση ολοκληρώθηκε με διαλογική συζήτηση και έγκριση των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης.

  • LAVIPHARM
  • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
  • ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ
  • ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η MSD ανακοίνωσε την εξαγορά της EyeBio μέσω θυγατρικής εταιρείας
Η MSD ανακοίνωσε την εξαγορά της EyeBio μέσω θυγατρικής εταιρείας 08 Ιουλίου 2024
ΕΠΕ και Chiesi Hellas στηρίζουν την πρόληψη στην ακριτική Σαμοθράκη 10 Ιουλίου 2024
ΕΠΕ και Chiesi Hellas στηρίζουν την πρόληψη στην ακριτική Σαμοθράκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΕΜΑ: «Δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση της Μαίας»
Επικαιρότητα
04/02/2026 - 22:08

ΣΕΜΑ: «Δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση της Μαίας»

Παραίτηση Εξαδάκτυλου από την προεδρία του ΠΙΣ - Τρία νέα πρόσωπα στο ΔΣ του συλλόγου
Επικαιρότητα
21/01/2026 - 17:51

Παραίτηση Εξαδάκτυλου από την προεδρία του ΠΙΣ - Τρία νέα πρόσωπα στο ΔΣ του συλλόγου

Η Lavipharm ανάμεσα στους κορυφαίους εργοδότες με την πιστοποίηση Great Place To Work
Pharma News
15/01/2026 - 03:21

Η Lavipharm ανάμεσα στους κορυφαίους εργοδότες με την πιστοποίηση Great Place To Work

Νέα θητεία Ευγενίδη στην προεδρία του ΦΣΘ - Η σύνθεση του ΔΣ
Pharma Policy
23/12/2025 - 23:03

Νέα θητεία Ευγενίδη στην προεδρία του ΦΣΘ - Η σύνθεση του ΔΣ

Manager of the Year 2025 ο CFO της Lavipharm, Βασίλης Μπαλούμης
Pharma News
18/12/2025 - 17:21

Manager of the Year 2025 ο CFO της Lavipharm, Βασίλης Μπαλούμης

Ο ΠΙΣ γιόρτασε τα 100 του χρόνια
Επικαιρότητα
17/12/2025 - 15:19

Ο ΠΙΣ γιόρτασε τα 100 του χρόνια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μαρέβα Μητσοτάκη: Χειρουργείο στο ΚΑΤ μετά από ατύχημα στην Ιταλία
Επικαιρότητα
08/02/2026 - 20:36
Μαζί για το Παιδί: Στους δρόμους της Αττικής τα 30 χρόνια προσφοράς και δράσης
Επικαιρότητα
08/02/2026 - 15:04
Οι σωματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις της αποχής από το σεξ
Ψυχική Υγεία
08/02/2026 - 14:44
Πλήρης οδηγός: Το «big 8» των αλλεργιογόνων τροφίμων - Μπορούν να γίνουν απειλητικές για τη ζωή
Διατροφή
08/02/2026 - 14:33
Το μοριακό προφίλ του όγκου «κλειδί» για την επικουρική θεραπεία του καρκίνου του ενδομητρίου
Health Talk
08/02/2026 - 14:17
Άριελ, μια γλυκύτατη σκυλίτσα σε ρόλο «βοηθού» οδοντίατρου με σκούφο και γιλέκο
Επικαιρότητα
08/02/2026 - 13:58
Νέα έρευνα ανοίγει το δρόμο σε πιο αποτελεσματική και ασφαλή θεραπεία κακοηθειών και αυτοάνοσων
Υγεία
07/02/2026 - 09:09
Μπορεί το ξύπνημα νωρίς το πρωί ή το ξενύχτι, να επηρεάζουν την απώλεια βάρους και τη μυϊκή μας δύναμη;
Fitness
06/02/2026 - 19:24
Δωρεά ωαρίων: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Health Talk
06/02/2026 - 18:30
Παγκόσμια Ημέρα Επιληψίας: Ζωή σε Κίνηση με τη δύναμη της επιστήμης και της ...τέχνης!
Υγεία
06/02/2026 - 17:30
Αλτσχάιμερ: Ερευνητές ανακάλυψαν μια νέα μέθοδο επιβράδυνσης της εξέλιξής του
Υγεία
06/02/2026 - 16:30
Ένοχος ο γιατρός του Ιπποκράτειου για φακελάκι 3.000 ευρώ
Επικαιρότητα
06/02/2026 - 16:09
Πρόληψη εξαρτήσεων και παραβατικότητας στους νέους: Το πρόγραμμα CHAMPS του ΟΗΕ στην Ελλάδα
Πολιτική Υγείας
06/02/2026 - 15:36
Καφές και υπέρταση: Ποια είναι η ασφαλής ποσότητα για την υγεία σας
Υγεία
06/02/2026 - 15:30
Η καύση ξύλων για θέρμανση τριπλασιάζει την έκθεση των παιδιών στη ρύπανση μέσα στο ίδιο τους το σπίτι
Υγεία
06/02/2026 - 14:30
Jet lag τέλος; Επιστήμονες αναπτύσσουν φάρμακο που μπορεί να «επαναρυθμίσει» το βιολογικό ρολόι
Υγεία
06/02/2026 - 13:30
Παθήσεις του αμφιβληστροειδούς: Θεραπείες τελευταίας γενιάς που διατηρούν την όραση μακροπρόθεσμα
Pharma News
06/02/2026 - 13:06
EFSA για ευλογιά των προβάτων: Περίπλοκη η ελληνική περίπτωση για τον εμβολιασμό
Πολιτική Υγείας
06/02/2026 - 12:23
Προστατεύει η ασπιρίνη τους ηλικιωμένους από τον καρκίνο; Τι δείχνει η μεγάλη μελέτη ASPREE
Υγεία
06/02/2026 - 11:30
Στατίνες: Οι περισσότερες παρενέργειες που τούς αποδίδονται δεν προκαλούνται από αυτές
Υγεία
06/02/2026 - 10:30
ΕΟΦ: Ανάκληση παρτίδων βρεφικού γάλακτος
Υγεία
06/02/2026 - 10:16
Ειδικός εξηγεί πως η χρήση κινητού και υπολογιστή επιβαρύνουν τον αυχένα και τη μοίρα της σπονδυλικής στήλης
Health Talk
06/02/2026 - 09:49
Οι καπνοί από τις φωτιές σκοτώνουν κάθε χρόνο περισσότερους από 24.000 πολίτες στις ΗΠΑ
Υγεία
06/02/2026 - 07:22
Βρετανία: Συμπτώματα δηλητηρίασης από μολυσμένο γάλα εμφάνισαν 36 βρέφη
Επικαιρότητα
06/02/2026 - 03:36
Πρωτοποριακή επέμβαση διαδερμικής σύγκλεισης μεσοκολπικής επικοινωνίας στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας
Υπηρεσίες Υγείας
06/02/2026 - 00:07
Ανδρουλάκης: «Προτάσσουμε ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο για τον καρκίνο»
Επικαιρότητα
05/02/2026 - 23:51
Κίνδυνος για 250 ασθενείς με πνευμονική υπέρταση: Εξαντλήθηκε κάθε απόθεμα ειδικού φαρμάκου
Patient Talk
05/02/2026 - 23:34
Φορητός αισθητήρας υπερήχων μπορεί να ανιχνεύσει έγκαιρα τον καρκίνο του μαστού
Υγεία
05/02/2026 - 23:01
Καμπανάκι ειδικού για τα social media: «Λειτουργούν εθιστικά όπως το αλκοόλ, τα ναρκωτικά ή το τσιγάρο»
Ψυχική Υγεία
05/02/2026 - 22:09
Πόσο επηρεάζει τη ζωή μιας γυναίκας η ξηρότητα και η ατροφία κόλπου
Health Talk
05/02/2026 - 21:42

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

EFSA για ευλογιά των προβάτων: Περίπλοκη η ελληνική περίπτωση για τον εμβολιασμό
Πολιτική Υγείας
06/02/2026 - 12:23
Παθήσεις του αμφιβληστροειδούς: Θεραπείες τελευταίας γενιάς που διατηρούν την όραση μακροπρόθεσμα
Pharma News
06/02/2026 - 13:06
Πρόληψη εξαρτήσεων και παραβατικότητας στους νέους: Το πρόγραμμα CHAMPS του ΟΗΕ στην Ελλάδα
Πολιτική Υγείας
06/02/2026 - 15:36
Αλτσχάιμερ: Ερευνητές ανακάλυψαν μια νέα μέθοδο επιβράδυνσης της εξέλιξής του
Υγεία
06/02/2026 - 16:30
Καφές και υπέρταση: Ποια είναι η ασφαλής ποσότητα για την υγεία σας
Υγεία
06/02/2026 - 15:30
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo