ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Bayer Ελλάς συμμετείχε και φέτος στο συνέδριο-σταθμός Innovation Greece 5.0

Pharma News
BAYER ΕΛΛΑΣ/INNOVATION GREECE 5.0
Η Bayer Ελλάς για 5η συνεχόμενη χρονιά συμμετείχε στη διοργάνωση του συνεδρίου «Innovation Greece 5.0: Η Καινοτομία στην Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν».
Τετάρτη, 31/01/2024 - 00:21
— Photo: BAYER ΕΛΛΑΣ/INNOVATION GREECE 5.0
News4Health Team News4Health Team

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου και το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, στις εγκαταστάσεις του EKEΦΕ Δημόκριτος και χαρτογράφησε την καινοτομία στην Ελλάδα, δίνοντας παράλληλα απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα σχετικά με την καινοτομία, την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, ενώ επικεντρώθηκε και στην καίρια σημασία της συνεργασίας για την υλοποίηση πρωτοποριακών πρωτοβουλιών. Κατά τη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου, πραγματοποιήθηκαν 20 πάνελ συζήτησης και παρουσιάσεων με τη συμμετοχή 149 ομιλητών, σε 17 ώρες συνεδριών. Περισσότεροι από 550 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, πέρα από τις συζητήσεις σε πάνελ και 5 ώρες διαδραστικών workshops, πάνω σε σημαντικά θέματα για το ξεκίνημα και την εδραίωση μιας καινοτόμου επιχείρησης.

Η Bayer συμμετείχε ενεργά και σε δύο πάνελ που αφορούσαν στους τομείς της Υγείας και της Αγροδιατροφής. Συγκεκριμένα, είχε παρουσία στο πάνελ με θέμα: «Ευκαιρίες ανάπτυξης για Ερευνητικές Ομάδες και Νεοφυείς επιχειρήσεις στην Υγεία», με εκπροσώπους των health clusters HBio & EIT Health και άλλων σχετικών εταιρειών, καθώς και στο πάνελ με θέμα: «Προάγοντας την Καινοτομία στην Αγροδιατροφή» μαζί με τη «Νέα Γεωργία, Νέα Γενιά», το EIT Food, αλλά και άλλες εταιρείες του χώρου. Στις αντίστοιχες συζητήσεις που διεξήχθησαν, αναδείχθηκαν οι τρέχουσες τάσεις στην Υγεία και την Αγροδιατροφή, επισημαίνοντας τη σημασία της ενεργού συμμετοχής όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την επιτάχυνση της καινοτομίας, ενώ έγινε και παρουσίαση σημαντικών δράσεων, που προάγουν την Καινοτομία.

Ο κ. Θανάσης Κότσανης, Medical Director της Bayer Ελλάς & Medical Director του Cluster Southern Mediterranean & Black Sea, που συμμετείχε στο πάνελ “Ευκαιρίες Ανάπτυξης για Ερευνητικές Ομάδες και Νεοφυείς Επιχειρήσεις στην Υγεία”, ανέφερε: «Οι νεοφυείς επιχειρήσεις στον τομέα της υγείας αντιμετωπίζουν σήμερα σειρά από προκλήσεις, όπως η χρηματοδότηση, το απαιτητικό περιβάλλον και η ανταγωνιστικότητα. Για να μετατραπούν αυτές οι προκλήσεις σε ευκαιρίες, απαιτείται στρατηγική προσέγγιση, καλή συνεργασία με τον δημόσιο τομέα και επένδυση σε καινοτόμες λύσεις. Η Bayer, ως πρωτοπόρος στον τομέα, συντονίζει τις προσπάθειές της για τη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων αλλά και τη γενικότερη ανάπτυξη του χώρου της υγείας και σε αυτό το πλαίσιο εστιάζει και στην προώθηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας και τη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών που προάγουν την έρευνα, την ανάπτυξη και την καινοτομία. Μέσα από τα πρωτοποριακά προγράμματα, που έχει δημιουργήσει και υλοποιεί, όπως το HealthCare Accelerator και το Level-up|G4A, υποστηρίζει πρωτοβουλίες που συντελούν στην αναβάθμιση του οικοσυστήματος της υγείας, προσφέροντας λύσεις που προάγουν την πρόληψη, τη θεραπεία αλλά και την ατομική φροντίδα, ενώ παράλληλα, με τη χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών και της βιοτεχνολογίας, επενδύει στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων φαρμάκων και θεραπευτικών προσεγγίσεων. Παραμένουμε πιστοί στην αποστολή μας «Υγεία και Τροφή για Όλους» συμβάλλοντας στην ευημερία της ανθρωπότητας και του πλανήτη.»

INNOVATION MESA

Επιπλέον, στο πάνελ με θέμα: Προάγοντας την Καινοτομία στην Αγροδιατροφή ο κ. Μανώλης Παναγιωτόπουλος, Country Commercial Lead, Crop Science, Bayer Ελλάς, τοποθετήθηκε στο θέμα αναφέροντας: «Ο πρωτογενής τομέας βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη, με την κλιματική αλλαγή, τη βιώσιμη γεωργία και την ψηφιακή τεχνολογία να διαμορφώνουν τις σύγχρονες τάσεις. Είναι πλέον επιβεβλημένο ο κλάδος της Αγροδιατροφής να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις υιοθετώντας καινοτόμες λύσεις που θα βελτιώσουν την αποδοτικότητα, την ποιότητα και τη βιωσιμότητα της παραγωγής. Η Bayer Ελλάς, με την εμπειρία και τις καινοτόμες τεχνολογίες της, δεσμεύεται να υποστηρίξει τον τομέα με προϊόντα και υπηρεσίες που προάγουν την αειφορία. Σε αυτό το πλαίσιο, προάγουμε μία ολιστική προσέγγιση στον πρωτογενή τομέα και τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών για τη βελτίωση των γεωργικών πρακτικών με νέα ψηφιακά εργαλεία και καινοτόμες λύσεις φυτοπροστασίας. Παράλληλα, ενισχύουμε την καινοτόμο επιχειρηματικότητα και επενδύουμε σε κοινούς στόχους, υποστηρίζοντας πρωτοβουλίες βιώσιμης ανάπτυξης και ενθαρρύνοντας τη νεοφυή επιχειρηματικότητα. Η «χρυσή συμβουλή» μας είναι η επένδυση στην ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων και την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών, αλλά και κυρίως στην ενεργή συμμετοχή σε πλατφόρμες συνεργασίας με φορείς, παραγωγούς και κοινότητες, ώστε να δημιουργήσουμε ένα οικοσύστημα που ωφελεί όλους».

Το συνέδριο είναι μία δράση του Smart Attica ΕDIH, που συνδιοργανώνεται από το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, το EKEΦΕ Δημόκριτος, την Bayer Ελλάς, το Κέντρο Αρχιμήδης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων, το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το Μetavallon και το Uni.fund.

Η κυρία Σόνια Μουσαβερέ, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων και Υπεύθυνη του προγράμματος Level-up|G4A, μέλος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, που παράλληλα ήταν και η συντονίστρια στο σύγχρονο πάνελ Γυναίκες και Ηγεσία, του συνεδρίου τόνισε για τη συμμετοχή αυτή της Bayer: «Στην Bayer έχουμε στρατηγική δέσμευση να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων που συνεισφέρουν στην ευημερία της κοινωνίας μας. Αναγνωρίζουμε την ουσιαστική αξία της συνεργασίας και επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Η ενεργός συμμετοχή της Bayer Ελλάς στο συνέδριο, αποτελεί ουσιαστικό κομμάτι της στρατηγικής μας για την προώθηση της καινοτομίας, ειδικότερα στους τομείς της Υγείας και της Αγροδιατροφής. Προσπαθούμε να ενισχύσουμε την ελληνική επιχειρηματικότητα, δεσμευόμενοι παράλληλα στη βιώσιμη ανάπτυξη και αναγνωρίζοντας τη σημασία της καινοτομίας για την επίτευξή της. Ευχαριστούμε θερμά τους συνεργάτες μας σε αυτή την προσπάθεια και κυρίως όλους τους συμμετέχοντες για την ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων και την αποδοτική συνεργασία και προσδοκούμε να συνεχίσουμε να ενώνουμε τις δυνάμεις μας ώστε να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες προκλήσεις για ένα βιώσιμο, καινοτόμο, και επιτυχημένο αύριο».

  • BAYER ΕΛΛΑΣ
  • ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • INNOVATION GREECE

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

GSK Ελλάδος: Οι εργαζόμενοί της ανακατασκεύασαν κατεστραμμένο από τις πλημμύρες νηπιαγωγείο της Λάρισας
GSK Ελλάδος: Οι εργαζόμενοί της ανακατασκεύασαν κατεστραμμένο από τις πλημμύρες νηπιαγωγείο της Λάρισας 30 Ιανουαρίου 2024
UNI-PHARMA και InterMed: Top Employers στην Ελλάδα για δεύτερη χρονιά 31 Ιανουαρίου 2024
UNI-PHARMA και InterMed: Top Employers στην Ελλάδα για δεύτερη χρονιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεμιστοκλέους: «Στα 532 εκατ. ευρώ μειώθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων»
Πολιτική Υγείας
13/07/2026 - 19:57

Θεμιστοκλέους: «Στα 532 εκατ. ευρώ μειώθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων»

ΕΕΠΕ: Σοβαρή κρίση στην ειδικότητα της Εσωτερικής Παθολογίας
Υγεία
07/07/2026 - 15:26

ΕΕΠΕ: Σοβαρή κρίση στην ειδικότητα της Εσωτερικής Παθολογίας

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Νανοϊατρική στο 23ο NANOTEXNOLOGY, 4 με11 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη
Digital Health
02/07/2026 - 03:47

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Νανοϊατρική στο 23ο NANOTEXNOLOGY, 4 με11 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη

Στα Ιωάννινα 13 με 15 Νοεμβρίου το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων
Health Talk
01/07/2026 - 00:12

Στα Ιωάννινα 13 με 15 Νοεμβρίου το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων

Eric Topol: «Η πρόληψη και η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζουν το μέλλον της υγείας»
Επικαιρότητα
26/06/2026 - 20:16

Eric Topol: «Η πρόληψη και η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζουν το μέλλον της υγείας»

ΕΛΛΟΚ: Τριήμερο διεθνές φόρουμ για τον καρκίνο με έμφαση στην πολιτική, την έρευνα και τη χρηματοδότηση
Patient Talk
26/06/2026 - 15:17

ΕΛΛΟΚ: Τριήμερο διεθνές φόρουμ για τον καρκίνο με έμφαση στην πολιτική, την έρευνα και τη χρηματοδότηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το success story της Ουγκάντα στη μάχη κατά του Έμπολα: Πήρε εξιτήριο ο τελευταίος ασθενής
Επικαιρότητα
17/07/2026 - 09:00
Η ΕΟΠΕ ζητεί ουσιαστική συμμετοχή στην εκπόνηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον Καρκίνο
Πολιτική Υγείας
17/07/2026 - 07:28
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΘ
Πολιτική Υγείας
17/07/2026 - 03:43
Πουλής στο 12th MedTech Conference: «Σε τέσσερις πυλώνες ο μετασχηματισμός του ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
17/07/2026 - 00:03
ΟΦΕΤ: Βραβείο «Ανάπτυξης & Επενδύσεων» στους «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2026»
Pharma News
16/07/2026 - 23:18
Θεσσαλονίκη: Στις 19 Ιουλίου τα εγκαίνια του κοινωνικού οδοντιατρείου των Γιατρών του Κόσμου
Επικαιρότητα
16/07/2026 - 22:02
Επανεκλογή Πατούλη και νέα τετραετής θητεία στην προεδρία του ΙΣΑ
Πολιτική Υγείας
16/07/2026 - 21:36
Ζέστη, θάλασσα, βρεγμένο μαγιό: Η φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής χρειάζεται περισσότερη προσοχή το καλοκαίρι
Pharma News
16/07/2026 - 21:11
Επτά απλές αλλά πολύ σημαντικές συμβουλές για απολαυστικές ερωτικές και σεξουαλικές εμπειρίες το καλοκαίρι
Ψυχική Υγεία
16/07/2026 - 20:44
Ποδόσφαιρο... αλλιώς για τη σωματική και ψυχική υγεία ατόμων από 50 έως και 70 ετών
Fitness
16/07/2026 - 20:17
Οι ethnic διατροφές ίσως κρύβουν πολύτιμα μυστικά κατά των χρόνιων παθήσεων
Διατροφή
16/07/2026 - 19:49
Θεμιστοκλέους: «Ζήτημα δημόσιας υγείας η προστασία των ανηλίκων από τα social media»
Πολιτική Υγείας
16/07/2026 - 19:04
ΠΟΥ: Η επιδημία Έμπολα στο Κονγκό εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς
Υγεία
16/07/2026 - 18:28
Η ΕΙΝΑΠ ζητεί παρεμβάσεις στο Νοσοκομείο Νίκαιας για τις οδοντιατρικά χειρουργεία σε άτομα με αυτισμό
Πολιτική Υγείας
16/07/2026 - 18:11
Πώς θα καταλάβετε αν σας έχει τσιμπήσει τσιμπούρι και πότε πρέπει να ζητήσετε ιατρική βοήθεια
Υγεία
16/07/2026 - 17:47
Περισσότερες κοινές δράσεις αναλαμβάνουν EMA EISMEA για την επιτάχυνση της καινοτομίας στην υγεία
Pharma Policy
16/07/2026 - 17:01
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε τη Χάρτα της ΕΠΕ για τα αναπνευστικά νοσήματα
Υγεία
16/07/2026 - 16:44
Η ΕΣΑμεΑ καταδικάζει τις δηλώσεις του δημάρχου Άργους-Μυκηνών για τον θάνατο του 20χρονου Θοδωρή
Patient Talk
16/07/2026 - 16:22
Νοσηλευτές του ΕΕΣ εν δράσει στις σεισμόπληκτες περιοχές της Βενεζουέλας
Επικαιρότητα
16/07/2026 - 15:54
Ο Κυανούς Σταυρός δημιουργεί πρότυπο κέντρο ρομποτικής χειρουργικής στη Βόρεια Ελλάδα
Υπηρεσίες Υγείας
16/07/2026 - 15:18
Κυστική Ίνωση: Οι νέες θεραπείες αλλάζουν την πορεία της νόσου
Υγεία
16/07/2026 - 15:00
Αγέραστοι Πρωταθλητές: Πώς διατηρούν τα «σκήπτρα» κόντρα στο βιολογικό ρολόι;
Health Talk
16/07/2026 - 14:33
Η Angelini Pharma ολοκλήρωσε την εξαγορά της Catalyst Pharmaceuticals ενισχύοντας την διεθνή παρουσία της
Pharma News
16/07/2026 - 14:14
Νέα Υόρκη: Σε επιφυλακή λόγω έξαρσης της νόσου των Λεγεωναρίων – Μέτρα και στο Μητροπολιτικό Μουσείο
Υγεία
16/07/2026 - 14:00
Επανεκλογή Βαλτά στην προεδρία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου
Pharma Policy
16/07/2026 - 13:34
Χυμός παντζαριού: Ενισχύει τις αθλητικές επιδόσεις και βοηθάει τους ασθενείς με ΧΑΠ
Διατροφή
16/07/2026 - 13:00
Υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα: Μπορεί να ευθύνονται για τo ένα τρίτο των περιστατικών καρδιοπάθειας
Υγεία
16/07/2026 - 12:00
Η καινοτομία ως στρατηγικός πυλώνας για το μέλλον της υγείας σε Ευρώπη και Ελλάδα
Pharma News
16/07/2026 - 11:18
Αγαπηδάκη: Σε 15 ημέρες λύση για τα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας
Υγεία
16/07/2026 - 11:10
Sam Neill: Πέθανε από πνευμονία όπως αποκαλύπτει ο ατζέντης του
Επικαιρότητα
16/07/2026 - 11:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι πρέπει να τρώμε όταν η ζέστη «κόβει» την όρεξη – Οι συμβουλές των ειδικών
Διατροφή
14/07/2026 - 10:00
Η Αθήνα αποκτά το πρώτο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας με δυνατότητα φιλοξενίας 60 ΑμεΑ
Πολιτική Υγείας
14/07/2026 - 16:41
Καμπανάκι ειδικού εντομολόγου: «Η Ευρώπη πρέπει να πάρει πιο σοβαρά τα κουνούπια»
Πολιτική Υγείας
14/07/2026 - 15:58
Θεμιστοκλέους: «Οι γιατροί που μετακινούνται σε νησιά και τουριστικές περιοχές λαμβάνουν επιπλέον 2.100 ευρώ»
Πολιτική Υγείας
14/07/2026 - 14:24
Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει τη μετατροπή εφημερίας χειρουργού στο Νοσοκομείο Ρόδου
Πολιτική Υγείας
14/07/2026 - 21:01
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo