ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Bayer Ελλάς συμμετείχε και φέτος στο συνέδριο-σταθμός Innovation Greece 5.0

Pharma News
BAYER ΕΛΛΑΣ/INNOVATION GREECE 5.0
Η Bayer Ελλάς για 5η συνεχόμενη χρονιά συμμετείχε στη διοργάνωση του συνεδρίου «Innovation Greece 5.0: Η Καινοτομία στην Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν».
Τετάρτη, 31/01/2024 - 00:21
— Photo: BAYER ΕΛΛΑΣ/INNOVATION GREECE 5.0
News4Health Team News4Health Team

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου και το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, στις εγκαταστάσεις του EKEΦΕ Δημόκριτος και χαρτογράφησε την καινοτομία στην Ελλάδα, δίνοντας παράλληλα απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα σχετικά με την καινοτομία, την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, ενώ επικεντρώθηκε και στην καίρια σημασία της συνεργασίας για την υλοποίηση πρωτοποριακών πρωτοβουλιών. Κατά τη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου, πραγματοποιήθηκαν 20 πάνελ συζήτησης και παρουσιάσεων με τη συμμετοχή 149 ομιλητών, σε 17 ώρες συνεδριών. Περισσότεροι από 550 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, πέρα από τις συζητήσεις σε πάνελ και 5 ώρες διαδραστικών workshops, πάνω σε σημαντικά θέματα για το ξεκίνημα και την εδραίωση μιας καινοτόμου επιχείρησης.

Η Bayer συμμετείχε ενεργά και σε δύο πάνελ που αφορούσαν στους τομείς της Υγείας και της Αγροδιατροφής. Συγκεκριμένα, είχε παρουσία στο πάνελ με θέμα: «Ευκαιρίες ανάπτυξης για Ερευνητικές Ομάδες και Νεοφυείς επιχειρήσεις στην Υγεία», με εκπροσώπους των health clusters HBio & EIT Health και άλλων σχετικών εταιρειών, καθώς και στο πάνελ με θέμα: «Προάγοντας την Καινοτομία στην Αγροδιατροφή» μαζί με τη «Νέα Γεωργία, Νέα Γενιά», το EIT Food, αλλά και άλλες εταιρείες του χώρου. Στις αντίστοιχες συζητήσεις που διεξήχθησαν, αναδείχθηκαν οι τρέχουσες τάσεις στην Υγεία και την Αγροδιατροφή, επισημαίνοντας τη σημασία της ενεργού συμμετοχής όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την επιτάχυνση της καινοτομίας, ενώ έγινε και παρουσίαση σημαντικών δράσεων, που προάγουν την Καινοτομία.

Ο κ. Θανάσης Κότσανης, Medical Director της Bayer Ελλάς & Medical Director του Cluster Southern Mediterranean & Black Sea, που συμμετείχε στο πάνελ “Ευκαιρίες Ανάπτυξης για Ερευνητικές Ομάδες και Νεοφυείς Επιχειρήσεις στην Υγεία”, ανέφερε: «Οι νεοφυείς επιχειρήσεις στον τομέα της υγείας αντιμετωπίζουν σήμερα σειρά από προκλήσεις, όπως η χρηματοδότηση, το απαιτητικό περιβάλλον και η ανταγωνιστικότητα. Για να μετατραπούν αυτές οι προκλήσεις σε ευκαιρίες, απαιτείται στρατηγική προσέγγιση, καλή συνεργασία με τον δημόσιο τομέα και επένδυση σε καινοτόμες λύσεις. Η Bayer, ως πρωτοπόρος στον τομέα, συντονίζει τις προσπάθειές της για τη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων αλλά και τη γενικότερη ανάπτυξη του χώρου της υγείας και σε αυτό το πλαίσιο εστιάζει και στην προώθηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας και τη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών που προάγουν την έρευνα, την ανάπτυξη και την καινοτομία. Μέσα από τα πρωτοποριακά προγράμματα, που έχει δημιουργήσει και υλοποιεί, όπως το HealthCare Accelerator και το Level-up|G4A, υποστηρίζει πρωτοβουλίες που συντελούν στην αναβάθμιση του οικοσυστήματος της υγείας, προσφέροντας λύσεις που προάγουν την πρόληψη, τη θεραπεία αλλά και την ατομική φροντίδα, ενώ παράλληλα, με τη χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών και της βιοτεχνολογίας, επενδύει στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων φαρμάκων και θεραπευτικών προσεγγίσεων. Παραμένουμε πιστοί στην αποστολή μας «Υγεία και Τροφή για Όλους» συμβάλλοντας στην ευημερία της ανθρωπότητας και του πλανήτη.»

INNOVATION MESA

Επιπλέον, στο πάνελ με θέμα: Προάγοντας την Καινοτομία στην Αγροδιατροφή ο κ. Μανώλης Παναγιωτόπουλος, Country Commercial Lead, Crop Science, Bayer Ελλάς, τοποθετήθηκε στο θέμα αναφέροντας: «Ο πρωτογενής τομέας βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη, με την κλιματική αλλαγή, τη βιώσιμη γεωργία και την ψηφιακή τεχνολογία να διαμορφώνουν τις σύγχρονες τάσεις. Είναι πλέον επιβεβλημένο ο κλάδος της Αγροδιατροφής να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις υιοθετώντας καινοτόμες λύσεις που θα βελτιώσουν την αποδοτικότητα, την ποιότητα και τη βιωσιμότητα της παραγωγής. Η Bayer Ελλάς, με την εμπειρία και τις καινοτόμες τεχνολογίες της, δεσμεύεται να υποστηρίξει τον τομέα με προϊόντα και υπηρεσίες που προάγουν την αειφορία. Σε αυτό το πλαίσιο, προάγουμε μία ολιστική προσέγγιση στον πρωτογενή τομέα και τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών για τη βελτίωση των γεωργικών πρακτικών με νέα ψηφιακά εργαλεία και καινοτόμες λύσεις φυτοπροστασίας. Παράλληλα, ενισχύουμε την καινοτόμο επιχειρηματικότητα και επενδύουμε σε κοινούς στόχους, υποστηρίζοντας πρωτοβουλίες βιώσιμης ανάπτυξης και ενθαρρύνοντας τη νεοφυή επιχειρηματικότητα. Η «χρυσή συμβουλή» μας είναι η επένδυση στην ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων και την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών, αλλά και κυρίως στην ενεργή συμμετοχή σε πλατφόρμες συνεργασίας με φορείς, παραγωγούς και κοινότητες, ώστε να δημιουργήσουμε ένα οικοσύστημα που ωφελεί όλους».

Το συνέδριο είναι μία δράση του Smart Attica ΕDIH, που συνδιοργανώνεται από το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, το EKEΦΕ Δημόκριτος, την Bayer Ελλάς, το Κέντρο Αρχιμήδης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων, το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το Μetavallon και το Uni.fund.

Η κυρία Σόνια Μουσαβερέ, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων και Υπεύθυνη του προγράμματος Level-up|G4A, μέλος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, που παράλληλα ήταν και η συντονίστρια στο σύγχρονο πάνελ Γυναίκες και Ηγεσία, του συνεδρίου τόνισε για τη συμμετοχή αυτή της Bayer: «Στην Bayer έχουμε στρατηγική δέσμευση να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων που συνεισφέρουν στην ευημερία της κοινωνίας μας. Αναγνωρίζουμε την ουσιαστική αξία της συνεργασίας και επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Η ενεργός συμμετοχή της Bayer Ελλάς στο συνέδριο, αποτελεί ουσιαστικό κομμάτι της στρατηγικής μας για την προώθηση της καινοτομίας, ειδικότερα στους τομείς της Υγείας και της Αγροδιατροφής. Προσπαθούμε να ενισχύσουμε την ελληνική επιχειρηματικότητα, δεσμευόμενοι παράλληλα στη βιώσιμη ανάπτυξη και αναγνωρίζοντας τη σημασία της καινοτομίας για την επίτευξή της. Ευχαριστούμε θερμά τους συνεργάτες μας σε αυτή την προσπάθεια και κυρίως όλους τους συμμετέχοντες για την ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων και την αποδοτική συνεργασία και προσδοκούμε να συνεχίσουμε να ενώνουμε τις δυνάμεις μας ώστε να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες προκλήσεις για ένα βιώσιμο, καινοτόμο, και επιτυχημένο αύριο».

  • BAYER ΕΛΛΑΣ
  • ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • INNOVATION GREECE

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

GSK Ελλάδος: Οι εργαζόμενοί της ανακατασκεύασαν κατεστραμμένο από τις πλημμύρες νηπιαγωγείο της Λάρισας
GSK Ελλάδος: Οι εργαζόμενοί της ανακατασκεύασαν κατεστραμμένο από τις πλημμύρες νηπιαγωγείο της Λάρισας 30 Ιανουαρίου 2024
UNI-PHARMA και InterMed: Top Employers στην Ελλάδα για δεύτερη χρονιά 31 Ιανουαρίου 2024
UNI-PHARMA και InterMed: Top Employers στην Ελλάδα για δεύτερη χρονιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τον Φεβρουάριο το τριήμερο επετειακό συνέδριο της ομοσπονδίας «ΑΡΓΩ»
Ψυχική Υγεία
29/12/2025 - 16:39

Τον Φεβρουάριο το τριήμερο επετειακό συνέδριο της ομοσπονδίας «ΑΡΓΩ»

Roche Hellas: Καινοτομία, οφέλη για τους ασθενείς, το σύστημα υγείας και την οικονομία
Pharma News
18/12/2025 - 16:52

Roche Hellas: Καινοτομία, οφέλη για τους ασθενείς, το σύστημα υγείας και την οικονομία

Ο Πνευμονολόγος και τα χρόνια αναπνευστικά νοσήματα στο επίκεντρο του 34ου συνεδρίου της ΕΠΕ
Επικαιρότητα
16/12/2025 - 16:12

Ο Πνευμονολόγος και τα χρόνια αναπνευστικά νοσήματα στο επίκεντρο του 34ου συνεδρίου της ΕΠΕ

Αγαπηδάκη: «Η Ελλάδα πλέον συνδιαμορφώνει κρίσιμες πολιτικές υγείας στην ΕΕ»
Πολιτική Υγείας
12/12/2025 - 14:52

Αγαπηδάκη: «Η Ελλάδα πλέον συνδιαμορφώνει κρίσιμες πολιτικές υγείας στην ΕΕ»

Ελληνική μελέτη για τη σήψη ανάμεσα στις οκτώ πιο επιδραστικές κλινικές δοκιμές στον κόσμο
Υγεία
11/12/2025 - 19:37

Ελληνική μελέτη για τη σήψη ανάμεσα στις οκτώ πιο επιδραστικές κλινικές δοκιμές στον κόσμο

Δύο μεγάλες ευρωπαϊκές μελέτες «ρίχνουν φως» στη γλυκιά γεύση και τα γλυκαντικά
Διατροφή
09/12/2025 - 15:39

Δύο μεγάλες ευρωπαϊκές μελέτες «ρίχνουν φως» στη γλυκιά γεύση και τα γλυκαντικά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αφαίρεση θυρεοειδούς με μικρή τομή: Ταχεία ανάρρωση και καλύτερο αισθητικά αποτέλεσμα
Health Talk
27/01/2026 - 09:00
Διαμαρτυρία ψυχολόγων για την παραβίαση του επαγγελματικού απορρήτου και τα θεσμικά κενά
Ψυχική Υγεία
27/01/2026 - 07:19
ΙΣΑ: Να αρθούν γραφειοκρατικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ιατροί κατά την άσκηση ιδιωτικού έργου
Πολιτική Υγείας
27/01/2026 - 03:31
Οκτώ χρόνια προσφοράς για το Food Drive ΠΕΦ - Συνολικά 5,5 τόνοι αγαθών για παιδιά και οικογένειες που έχουν ανάγκη
Pharma Policy
27/01/2026 - 00:13
Τι πρέπει να κάνουν οι (πολλές) γυναίκες που έχουν έλλειψη βιταμίνης D
Υγεία
26/01/2026 - 22:11
Συχνές κακώσεις γόνατος στους αθλητές και εξατομικευμένη χειρουργική αντιμετώπιση
Health Talk
26/01/2026 - 21:43
Φρίκη στο Ιράν: Συλλαμβάνονται διαδηλωτές που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία
Επικαιρότητα
26/01/2026 - 21:02
Το αντίσωμα-«ετικέτα ασφαλείας» που «γεννάει» ελπίδα στον αγώνα κατά της ελονοσίας
Υγεία
26/01/2026 - 20:26
ΙΣΑ: Στα 13 ευρώ η ιατρική αμοιβή με τροπολογία που φέρνει το Υπουργείο Υγείας
Πολιτική Υγείας
26/01/2026 - 19:37
Απλό κρυολόγημα, γρίπη ή Covid-19; Τα συμπτώματα και γιατί είναι σημαντικό να τα αναγνωρίζουμε
Υγεία
26/01/2026 - 19:19
Αυγά: Η διατροφική αξία ασπραδιού και κρόκου και πως θα την εκμεταλλευθούμε σωστά
Διατροφή
26/01/2026 - 18:44
Στο Παίδων με σπασμένο χέρι 11χρονος που δέχθηκε επίθεση από ανήλικους μέσα στο σχολείο
Επικαιρότητα
26/01/2026 - 18:17
Σε εξέλιξη οι έρευνες στον τόπο της φονικής πυρκαγιάς στα Τρίκαλα - Τι προβληματίζει την Πυροσβεστική
Επικαιρότητα
26/01/2026 - 17:53
Πνευμονιόκοκκος: Το εμβόλιο που σώζει ζωές από έναν «αόρατο» εχθρό
Health Talk
26/01/2026 - 17:14
Νέα μελέτη: Η συχνή χρήση τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να συνδέεται με υψηλότερα ποσοστά κατάθλιψης
Ψυχική Υγεία
26/01/2026 - 16:47
ΣΦΕΕ: Ισότητα, πρόσβαση και ποιότητα στο επίκεντρο της εθνικής πολιτικής για τον καρκίνο
Pharma Policy
26/01/2026 - 16:16
Άγχος και κατάθλιψη: Οι τροφές που καλό είναι να αποφεύγετε
Διατροφή
26/01/2026 - 16:00
Υπογράφηκαν οι υπουργικές αποφάσεις για τους Κόμβους Ψηφιακής Ενδυνάμωσης ηλικιωμένων και ΑμεΑ
Επικαιρότητα
26/01/2026 - 15:39
ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Οι πρώτες επεμβάσεις κατάλυσης κολπικής μαρμαρυγής με το πρωτοποριακό σύστημα PFA Volt
Υπηρεσίες Υγείας
26/01/2026 - 15:22
Το στόμα μας μπορεί να κρύβει το κλειδί για την πρόληψη της παχυσαρκίας
Υγεία
26/01/2026 - 15:00
Συγκλονίζει η τραγωδία στα Τρίκαλα: Νεκρές τέσσερις εργαζόμενες σε εργοστάσιο - Όλα τα τελευταία δεδομένα!
Επικαιρότητα
26/01/2026 - 14:38
Boehringer Ingelheim: Στρατηγική συνεργασία με τη Rectify Pharmaceuticals για τη Χρόνια Νεφρική Νόσο
Pharma News
26/01/2026 - 14:19
Εμβολιαστική κάλυψη έναντι του HPV: Τι δείχνουν τα πρώτα εθνικά δεδομένα
Πολιτική Υγείας
26/01/2026 - 14:00
Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Έξι ασκήσεις για να κρατήσετε τα χέρια σας ενεργά
Υγεία
26/01/2026 - 13:00
Το βαθύ αποτύπωμα της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας στο ΕΣΥ με αριθμούς
Πολιτική Υγείας
26/01/2026 - 12:00
Τα βακτήρια του εντέρου των βρεφών μπορεί να είναι το κλειδί για την πρόληψη άσθματος και αλλεργιών
Υγεία
26/01/2026 - 11:00
Ταμείο Καινοτομίας Φαρμάκου: Στο Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα το νομοσχέδιο - Ψήφισή του πιθανότατα τον Φεβρουάριο
Πολιτική Υγείας
26/01/2026 - 09:38
Τι είναι ο πνευμονιόκοκκος και ποιοι κινδυνεύουν - Οι επιπλοκές
Επικαιρότητα
26/01/2026 - 09:00
Skincare layering: Ο σωστός τρόπος να εφαρμόζετε τα προϊόντα περιποίησης χωρίς να πονοκεφαλιάζετε
Ομορφιά
25/01/2026 - 09:43
ΠΟΥ: «Η αποχώρηση των ΗΠΑ καθιστά τον κόσμο λιγότερο ασφαλή»
Πολιτική Υγείας
25/01/2026 - 09:05

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα διατροφικά «ναι» και «όχι» στη διαχείριση της ψωρίασης
Διατροφή
24/01/2026 - 15:04
ΠΟΥ: «Η αποχώρηση των ΗΠΑ καθιστά τον κόσμο λιγότερο ασφαλή»
Πολιτική Υγείας
25/01/2026 - 09:05
Ταμείο Καινοτομίας Φαρμάκου: Στο Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα το νομοσχέδιο - Ψήφισή του πιθανότατα τον Φεβρουάριο
Πολιτική Υγείας
26/01/2026 - 09:38
Το βαθύ αποτύπωμα της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας στο ΕΣΥ με αριθμούς
Πολιτική Υγείας
26/01/2026 - 12:00
Εμβολιαστική κάλυψη έναντι του HPV: Τι δείχνουν τα πρώτα εθνικά δεδομένα
Πολιτική Υγείας
26/01/2026 - 14:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo