ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Bayer Ελλάς συμμετείχε και φέτος στο συνέδριο-σταθμός Innovation Greece 5.0

Pharma News
BAYER ΕΛΛΑΣ/INNOVATION GREECE 5.0
Η Bayer Ελλάς για 5η συνεχόμενη χρονιά συμμετείχε στη διοργάνωση του συνεδρίου «Innovation Greece 5.0: Η Καινοτομία στην Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν».
Τετάρτη, 31/01/2024 - 00:21
— Photo: BAYER ΕΛΛΑΣ/INNOVATION GREECE 5.0
News4Health Team News4Health Team

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου και το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, στις εγκαταστάσεις του EKEΦΕ Δημόκριτος και χαρτογράφησε την καινοτομία στην Ελλάδα, δίνοντας παράλληλα απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα σχετικά με την καινοτομία, την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, ενώ επικεντρώθηκε και στην καίρια σημασία της συνεργασίας για την υλοποίηση πρωτοποριακών πρωτοβουλιών. Κατά τη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου, πραγματοποιήθηκαν 20 πάνελ συζήτησης και παρουσιάσεων με τη συμμετοχή 149 ομιλητών, σε 17 ώρες συνεδριών. Περισσότεροι από 550 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, πέρα από τις συζητήσεις σε πάνελ και 5 ώρες διαδραστικών workshops, πάνω σε σημαντικά θέματα για το ξεκίνημα και την εδραίωση μιας καινοτόμου επιχείρησης.

Η Bayer συμμετείχε ενεργά και σε δύο πάνελ που αφορούσαν στους τομείς της Υγείας και της Αγροδιατροφής. Συγκεκριμένα, είχε παρουσία στο πάνελ με θέμα: «Ευκαιρίες ανάπτυξης για Ερευνητικές Ομάδες και Νεοφυείς επιχειρήσεις στην Υγεία», με εκπροσώπους των health clusters HBio & EIT Health και άλλων σχετικών εταιρειών, καθώς και στο πάνελ με θέμα: «Προάγοντας την Καινοτομία στην Αγροδιατροφή» μαζί με τη «Νέα Γεωργία, Νέα Γενιά», το EIT Food, αλλά και άλλες εταιρείες του χώρου. Στις αντίστοιχες συζητήσεις που διεξήχθησαν, αναδείχθηκαν οι τρέχουσες τάσεις στην Υγεία και την Αγροδιατροφή, επισημαίνοντας τη σημασία της ενεργού συμμετοχής όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την επιτάχυνση της καινοτομίας, ενώ έγινε και παρουσίαση σημαντικών δράσεων, που προάγουν την Καινοτομία.

Ο κ. Θανάσης Κότσανης, Medical Director της Bayer Ελλάς & Medical Director του Cluster Southern Mediterranean & Black Sea, που συμμετείχε στο πάνελ “Ευκαιρίες Ανάπτυξης για Ερευνητικές Ομάδες και Νεοφυείς Επιχειρήσεις στην Υγεία”, ανέφερε: «Οι νεοφυείς επιχειρήσεις στον τομέα της υγείας αντιμετωπίζουν σήμερα σειρά από προκλήσεις, όπως η χρηματοδότηση, το απαιτητικό περιβάλλον και η ανταγωνιστικότητα. Για να μετατραπούν αυτές οι προκλήσεις σε ευκαιρίες, απαιτείται στρατηγική προσέγγιση, καλή συνεργασία με τον δημόσιο τομέα και επένδυση σε καινοτόμες λύσεις. Η Bayer, ως πρωτοπόρος στον τομέα, συντονίζει τις προσπάθειές της για τη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων αλλά και τη γενικότερη ανάπτυξη του χώρου της υγείας και σε αυτό το πλαίσιο εστιάζει και στην προώθηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας και τη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών που προάγουν την έρευνα, την ανάπτυξη και την καινοτομία. Μέσα από τα πρωτοποριακά προγράμματα, που έχει δημιουργήσει και υλοποιεί, όπως το HealthCare Accelerator και το Level-up|G4A, υποστηρίζει πρωτοβουλίες που συντελούν στην αναβάθμιση του οικοσυστήματος της υγείας, προσφέροντας λύσεις που προάγουν την πρόληψη, τη θεραπεία αλλά και την ατομική φροντίδα, ενώ παράλληλα, με τη χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών και της βιοτεχνολογίας, επενδύει στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων φαρμάκων και θεραπευτικών προσεγγίσεων. Παραμένουμε πιστοί στην αποστολή μας «Υγεία και Τροφή για Όλους» συμβάλλοντας στην ευημερία της ανθρωπότητας και του πλανήτη.»

INNOVATION MESA

Επιπλέον, στο πάνελ με θέμα: Προάγοντας την Καινοτομία στην Αγροδιατροφή ο κ. Μανώλης Παναγιωτόπουλος, Country Commercial Lead, Crop Science, Bayer Ελλάς, τοποθετήθηκε στο θέμα αναφέροντας: «Ο πρωτογενής τομέας βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη, με την κλιματική αλλαγή, τη βιώσιμη γεωργία και την ψηφιακή τεχνολογία να διαμορφώνουν τις σύγχρονες τάσεις. Είναι πλέον επιβεβλημένο ο κλάδος της Αγροδιατροφής να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις υιοθετώντας καινοτόμες λύσεις που θα βελτιώσουν την αποδοτικότητα, την ποιότητα και τη βιωσιμότητα της παραγωγής. Η Bayer Ελλάς, με την εμπειρία και τις καινοτόμες τεχνολογίες της, δεσμεύεται να υποστηρίξει τον τομέα με προϊόντα και υπηρεσίες που προάγουν την αειφορία. Σε αυτό το πλαίσιο, προάγουμε μία ολιστική προσέγγιση στον πρωτογενή τομέα και τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών για τη βελτίωση των γεωργικών πρακτικών με νέα ψηφιακά εργαλεία και καινοτόμες λύσεις φυτοπροστασίας. Παράλληλα, ενισχύουμε την καινοτόμο επιχειρηματικότητα και επενδύουμε σε κοινούς στόχους, υποστηρίζοντας πρωτοβουλίες βιώσιμης ανάπτυξης και ενθαρρύνοντας τη νεοφυή επιχειρηματικότητα. Η «χρυσή συμβουλή» μας είναι η επένδυση στην ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων και την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών, αλλά και κυρίως στην ενεργή συμμετοχή σε πλατφόρμες συνεργασίας με φορείς, παραγωγούς και κοινότητες, ώστε να δημιουργήσουμε ένα οικοσύστημα που ωφελεί όλους».

Το συνέδριο είναι μία δράση του Smart Attica ΕDIH, που συνδιοργανώνεται από το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, το EKEΦΕ Δημόκριτος, την Bayer Ελλάς, το Κέντρο Αρχιμήδης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων, το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το Μetavallon και το Uni.fund.

Η κυρία Σόνια Μουσαβερέ, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων και Υπεύθυνη του προγράμματος Level-up|G4A, μέλος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, που παράλληλα ήταν και η συντονίστρια στο σύγχρονο πάνελ Γυναίκες και Ηγεσία, του συνεδρίου τόνισε για τη συμμετοχή αυτή της Bayer: «Στην Bayer έχουμε στρατηγική δέσμευση να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων που συνεισφέρουν στην ευημερία της κοινωνίας μας. Αναγνωρίζουμε την ουσιαστική αξία της συνεργασίας και επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Η ενεργός συμμετοχή της Bayer Ελλάς στο συνέδριο, αποτελεί ουσιαστικό κομμάτι της στρατηγικής μας για την προώθηση της καινοτομίας, ειδικότερα στους τομείς της Υγείας και της Αγροδιατροφής. Προσπαθούμε να ενισχύσουμε την ελληνική επιχειρηματικότητα, δεσμευόμενοι παράλληλα στη βιώσιμη ανάπτυξη και αναγνωρίζοντας τη σημασία της καινοτομίας για την επίτευξή της. Ευχαριστούμε θερμά τους συνεργάτες μας σε αυτή την προσπάθεια και κυρίως όλους τους συμμετέχοντες για την ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων και την αποδοτική συνεργασία και προσδοκούμε να συνεχίσουμε να ενώνουμε τις δυνάμεις μας ώστε να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες προκλήσεις για ένα βιώσιμο, καινοτόμο, και επιτυχημένο αύριο».

  • BAYER ΕΛΛΑΣ
  • ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • INNOVATION GREECE

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

GSK Ελλάδος: Οι εργαζόμενοί της ανακατασκεύασαν κατεστραμμένο από τις πλημμύρες νηπιαγωγείο της Λάρισας
GSK Ελλάδος: Οι εργαζόμενοί της ανακατασκεύασαν κατεστραμμένο από τις πλημμύρες νηπιαγωγείο της Λάρισας 30 Ιανουαρίου 2024
UNI-PHARMA και InterMed: Top Employers στην Ελλάδα για δεύτερη χρονιά 31 Ιανουαρίου 2024
UNI-PHARMA και InterMed: Top Employers στην Ελλάδα για δεύτερη χρονιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χορηγός στο 10ο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου η Brains I.C.S
Digital Health
05/02/2026 - 17:29

Χορηγός στο 10ο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου η Brains I.C.S

Επετειακό Συνέδριο για τα 20 χρόνια της Ομοσπονδίας «ΑΡΓΩ»
Ψυχική Υγεία
04/02/2026 - 18:32

Επετειακό Συνέδριο για τα 20 χρόνια της Ομοσπονδίας «ΑΡΓΩ»

Στις 30 και 31 Μαρτίου το 6ο διεθνές συνέδριο για τα σπάνια νοσήματα με κορυφαίους ομιλητές
Patient Talk
04/02/2026 - 07:51

Στις 30 και 31 Μαρτίου το 6ο διεθνές συνέδριο για τα σπάνια νοσήματα με κορυφαίους ομιλητές

ΕΜΕΔΙΠ: Νέα επιστημονικά δεδομένα για το διαβητικό πόδι - Κλειδί η πρόληψη κατά των ακρωτηριασμών
Health Talk
03/02/2026 - 19:53

ΕΜΕΔΙΠ: Νέα επιστημονικά δεδομένα για το διαβητικό πόδι - Κλειδί η πρόληψη κατά των ακρωτηριασμών

Bayer Ελλάς: Παρουσίασε στο Innovation Greece 7.0 τις στρατηγικές της προτεραιότητες σε υγεία και διατροφή
Pharma News
03/02/2026 - 15:56

Bayer Ελλάς: Παρουσίασε στο Innovation Greece 7.0 τις στρατηγικές της προτεραιότητες σε υγεία και διατροφή

«Χτίζοντας γέφυρες φροντίδας»: Στις αρχές Φεβρουαρίου στο 10ο Ετήσιο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ
Patient Talk
30/01/2026 - 15:38

«Χτίζοντας γέφυρες φροντίδας»: Στις αρχές Φεβρουαρίου στο 10ο Ετήσιο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ειδικός εξηγεί πως η χρήση κινητού και υπολογιστή επιβαρύνουν τον αυχένα και τη μοίρα της σπονδυλικής στήλης
Health Talk
06/02/2026 - 09:49
Οι καπνοί από τις φωτιές σκοτώνουν κάθε χρόνο περισσότερους από 24.000 πολίτες στις ΗΠΑ
Υγεία
06/02/2026 - 07:22
Βρετανία: Συμπτώματα δηλητηρίασης από μολυσμένο γάλα εμφάνισαν 36 βρέφη
Επικαιρότητα
06/02/2026 - 03:36
Πρωτοποριακή επέμβαση διαδερμικής σύγκλεισης μεσοκολπικής επικοινωνίας στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας
Υπηρεσίες Υγείας
06/02/2026 - 00:07
Ανδρουλάκης: «Προτάσσουμε ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο για τον καρκίνο»
Επικαιρότητα
05/02/2026 - 23:51
Κίνδυνος για 250 ασθενείς με πνευμονική υπέρταση: Εξαντλήθηκε κάθε απόθεμα ειδικού φαρμάκου
Patient Talk
05/02/2026 - 23:34
Φορητός αισθητήρας υπερήχων μπορεί να ανιχνεύσει έγκαιρα τον καρκίνο του μαστού
Υγεία
05/02/2026 - 23:01
Καμπανάκι ειδικού για τα social media: «Λειτουργούν εθιστικά όπως το αλκοόλ, τα ναρκωτικά ή το τσιγάρο»
Ψυχική Υγεία
05/02/2026 - 22:09
Πόσο επηρεάζει τη ζωή μιας γυναίκας η ξηρότητα και η ατροφία κόλπου
Health Talk
05/02/2026 - 21:42
Αναζωογόνηση προσώπου και σώματος χωρίς χειρουργείο
Ομορφιά
05/02/2026 - 21:17
Στο μικροσκόπιο οι νέες αμερικάνικες οδηγίες διατροφής - Ποιότητα τροφής, πρωτεΐνη και... αντιρρήσεις
Διατροφή
05/02/2026 - 20:52
ΠΦΣ: «Θα διατίθενται 66.000 συνταγές ΦΥΚ μηνιαίως από τα ιδιωτικά φαρμακεία»
Pharma Policy
05/02/2026 - 20:02
Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ενίσχυσης της πρόσβασης σε φάρμακα στην Πελοπόννησο
Επικαιρότητα
05/02/2026 - 19:46
Σύλλογος Αποφοίτων ΚΕΘΕΑ: «Απαράδεκτο και εκτός πραγματικότητας το σποτ του ΕΟΠΑΕ»
Ψυχική Υγεία
05/02/2026 - 19:27
Εθισμοί και όρεξη: Τι ρόλο παίζει ο άξονας εντέρου-εγκεφάλου και πως σχετίζεται η ντοπαμίνη
Υγεία
05/02/2026 - 19:04
Η ΟΕΝΓΕ συγχαίρει τους υγειονομικούς του νοσοκομείου Χίου για την περίθαλψη των τραυματιών
Επικαιρότητα
05/02/2026 - 18:38
Ημερίδα της ΕΠΕ για τον καρκίνο του πνεύμονα: Το 80% των διαγνώσεων δεν είναι σε πρώιμο στάδιο
Health Talk
05/02/2026 - 18:21
ΕΟΔΥ: 16 θάνατοι από COVID-19 και γρίπη την τελευταία εβδομάδα - Αυξημένη η θετικότητα στον RSV
Υγεία
05/02/2026 - 17:47
Χορηγός στο 10ο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου η Brains I.C.S
Digital Health
05/02/2026 - 17:29
Θεμιστοκλέους: «Ανοίγει η πλατφόρμα για 3.000 θέσεις επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
05/02/2026 - 17:11
«Όχι» Νταλούκα στη χορήγηση μονοκλωνικού αντισώματος στα παιδιά που νοσούν από RSV
Health Talk
05/02/2026 - 16:48
HPV: Η εξέταση του αίματος της περιόδου θα μπορούσε να αποτελέσει εναλλακτική του τεστ Παπ
Υγεία
05/02/2026 - 16:00
Νοσοκομείο «Μεταξά»: Σε λειτουργία και η 5η χειρουργική αίθουσα - Έως και 500 περισσότερες επεμβάσεις ετησίως
Πολιτική Υγείας
05/02/2026 - 15:56
Νέο χάπι μειώνει δραστικά την «κακή» χοληστερόλη σε ασθενείς υψηλού κινδύνου
Pharma News
05/02/2026 - 15:00
Προληπτική αμφοτερόπλευρη σαλπιγγεκτομή: Νέα στρατηγική μείωσης του κινδύνου καρκίνου ωοθηκών
Υγεία
05/02/2026 - 14:00
Επέλαση αφρικανικής σκόνης χειμωνιάτικα: Τα μέτρα που πρέπει να λάβουν οι ευπαθείς ομάδες
Υγεία
05/02/2026 - 13:00
Εξιτήριο για τη Σία Κοσιώνη μετά την πολυήμερη νοσηλεία λόγω πνευμονίας
Επικαιρότητα
05/02/2026 - 12:59
Φάρμακα Υψηλού Κόστους: Ξεκινά η διάθεση μέσω ιδιωτικών φαρμακείων - Η διαδικασία
Πολιτική Υγείας
05/02/2026 - 12:43
Το πειραματικό φάρμακο της Pfizer για την απώλεια βάρους δείχνει καλά αποτελέσματα σε δοκιμές μέσου σταδίου
Pharma News
05/02/2026 - 12:00
Π.Ι.Σ.: Διακριτοί ρόλοι και συνεργασία ιατρών – φαρμακοποιών προς όφελος των ασθενών
Πολιτική Υγείας
05/02/2026 - 11:40

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έξι χρόνια από τον παγκόσμιο συναγερμό για την Covid-19: Είναι ο κόσμος έτοιμος για την επόμενη πανδημία;
Πολιτική Υγείας
03/02/2026 - 10:00
GSΚ: Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την πρόληψη έναντι του Έρπητα Ζωστήρα
Pharma News
03/02/2026 - 10:57
Βρεφικό γάλα: Ευρωπαϊκή οδηγία μειώνει στο ήμισυ το επιτρεπόμενο όριο της τοξίνης κερεουλίδη
Πολιτική Υγείας
03/02/2026 - 11:00
Γεωργιάδης για καθηκοντολόγιο μαιών – μαιευτών: Δεν πρόκειται να αλλάξει
Πολιτική Υγείας
03/02/2026 - 11:19
Επίσημη ένταξη του Εθνικού Πρωτοκόλλου Παχυσαρκίας στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση
Πολιτική Υγείας
03/02/2026 - 14:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo