ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

H Boehringer Ingelheim επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων με 10 νέες κλινικές μελέτες

Pharma News
BOEHRINGER INGELHEIM
Σημαντική επιτάχυνση της γραμμής ανάπτυξης νέων φαρμάκων ανακοίνωσε η Boehringer Ingelheim, καθώς οι κύριες μελέτες της στους σημαντικότερους θεραπευτικούς τομείς εξελίσσονται όπως είχαν προγραμματιστεί.
Τρίτη, 23/04/2024 - 14:44
— Photo: BOEHRINGER INGELHEIM
News4Health Team News4Health Team

Ειδικότερα, η Boehringer Ingelheim προγραμματίζει να ξεκινήσει 10 νέες κλινικές μελέτες Φάσης ΙΙ και ΙΙΙ τους επόμενους 12-18 μήνες, αποσκοπώντας στην έγκριση 25 νέων θεραπειών για ανθρώπους έως το 2030. Στον τομέα της υγείας των ζώων, αναμένονται 20 επιπλέον λανσαρίσματα έως το 2026. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται επικαιροποιήσεις προϊόντων, επεκτάσεις εγκρίσεων και νέα προϊόντα.

Η εταιρεία έχει προχωρήσει σε μεγάλες επενδύσεις στον Τομέα Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D), οι οποίες αποδίδουν σημαντικούς καρπούς.
Το 2023 οι επενδύσεις στο R&D αυξήθηκαν κατά 14,2%, φθάνοντας στα 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ και αντιπροσωπεύοντας το 22,5% των καθαρών πωλήσεων του Ομίλου.

Την ίδια χρονιά, οι ρυθμιστικές Αρχές στις ΗΠΑ έδωσαν στην Boehringer Ingelheim πέντε πρόσθετες αξιολογήσεις για ταχεία αδειοδότηση (fast-track designations) και μία για πρωτοποριακή θεραπεία (breakthrough therapy designation). Αντίστοιχα στην Ευρώπη έλαβε μία έγκριση για το πρόγραμμα φαρμάκων προτεραιότητας PRIME του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA).

Με εστίαση στους θεραπευτικούς τομείς των καρδιαγγειακών, νεφρικών και μεταβολικών ασθενειών (CRM), της ογκολογίας, των αναπνευστικών παθήσεων, της ανοσολογίας, της ψυχικής υγείας και της υγείας του αμφιβληστροειδή χιτώνα, η εταιρεία είναι πρωτοπόρος σε καινοτόμες θεραπείες για τομείς με σημαντικές ανεκπλήρωτες ανάγκες για τους ασθενείς.

«Είμαι ενθουσιασμένος με το πόσο ισορροπημένη και υγιής φαίνεται η γραμμή ανάπτυξης νέων φαρμάκων (pipeline) της εταιρείας μας», δήλωσε ο κ. Hubertus von Baumbach, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Boehringer Ingelheim. «Είμαστε αποφασισμένοι να επιταχύνουμε την ανάπτυξη των νέων θεραπειών μας και να τις διαθέσουμε στους ασθενείς με τους καλύτερους και ταχύτερους τρόπους. Κατ' αυτό τον τρόπο, όχι μόνο βοηθάμε τους ασθενείς, αλλά και τα συστήματα υγείας να γίνουν δικαιότερα και καλύτερα».

Συνεχείς υψηλές επενδύσεις στα ανθρώπινα φάρμακα

Η τελικής φάσης γραμμή ανάπτυξης νέων φαρμάκων επιταχύνθηκε σημαντικά στους τομείς της ογκολογίας, των CRM και της ψυχικής υγείας.

Οι επενδύσεις για έρευνα & ανάπτυξη του τομέα φαρμάκων για ανθρώπους έφθασαν στα 5,2 δισεκατομμύρια ευρώ το 2023. Αντιστοιχούν στο 25,1% των καθαρών πωλήσεων του συγκεκριμένου τομέα (ήτοι 20,8 δισ. ευρώ). Επιπλέον, η Boehringer Ingelheim ενέτεινε τις επενδύσεις της στις ψηφιακές τεχνολογίες και την πληροφορική για έρευνα και ανάπτυξη, ούτως ώστε να αξιοποιήσει τις νέες ευκαιρίες, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης.
«Οι επενδύσεις που κάναμε το 2023, μας κατατάσσουν μεταξύ των κορυφαίων επενδυτών του R&D στην βιομηχανία φαρμάκων», δήλωσε ο κ. Michael Schmelmer, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Boehringer Ingelheim με αρμοδιότητα τις Οικονομικές & Επιχειρησιακές Λειτουργίες. «Είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε αυτά τα υψηλά επίπεδα επενδύσεων για να εξασφαλίσουμε ότι θα φέρουμε καινοτομίες στους ασθενείς το ταχύτερο δυνατόν, σε ολόκληρο το pipeline της εταιρείας μας. Οι περισσότεροι από τους 53.500 εργαζομένους μας γνωρίζουν ότι κάθε ημέρα που κερδίζουμε, μπορεί να κάνει αληθινή διαφορά στη ζωή των ασθενών».

Συνεχιζόμενες υψηλές κεφαλαιουχικές δαπάνες

Για να υποστηρίζει την ανάπτυξη της εταιρείας, η Boehringer Ingelheim ανακοίνωσε πέρυσι ένα πενταετές επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στο πλαίσιό του, οι κεφαλαιουχικές δαπάνες της ανήλθαν το 2023 σε 1,2 δισ. ευρώ.

Βιώσιμη ανάπτυξη

Η Boehringer Ingelheim εξέλιξε επίσης περαιτέρω το πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης που πραγματοποιεί, για να ενισχύσει την ισότητα στην υγεία σε τομείς όπου μπορεί να προσφέρει τα περισσότερα στην κοινωνία και στο περιβάλλον.

Στις σημαντικές πρωτοβουλίες της συμπεριλαμβάνεται η υποστήριξη προς τον οργανισμό Defeat-NCD Partnership που αποτελεί σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα με βάση τα Ηνωμένα Έθνη. Στόχος του είναι η κάλυψη των υγειονομικών αναγκών για τα μη-μεταδοτικά νοσήματα στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές του κόσμου.

Εξίσου σημαντική είναι και η υποστήριξη της Boehringer Ingelheim στην πρωτοβουλία «Angels», η οποία είναι η μεγαλύτερη κοινότητα εγκεφαλικών επεισοδίων στον κόσμο και έχει ήδη βοηθήσει 16 εκατομμύρια ασθενείς σε 155 χώρες να λάβουν τη βέλτιστη φροντίδα.

Μία ακόμα πρωτοβουλία που υποστηρίζει η εταιρεία αφορά τη λύσσα. Η πρωτοβουλία «STOP rabies» παρείχε πέρυσι 43,2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων σε χώρες όπου ενδημεί η νόσος. Οι 8.000 από αυτές διανεμήθηκαν με τη βοήθεια μη-επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) σε αγροτικές κοινότητες της Κένυας.

Το 2023, η Boehringer Ingelheim έλαβε το Γερμανικό Βραβείο Αειφόρου Ανάπτυξης για τις παγκόσμιες προσπάθειές της στον πρωτοποριακό, βιώσιμο μετασχηματισμό της φαρμακευτικής βιομηχανίας. Επιπλέον, η στρατηγική της για την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα πιστοποιήθηκε από την διεθνή πρωτοβουλία Science Based Target ότι βρίσκεται σε αρμονία με τη Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή του 2015.

ANAGNOSTAKHS

Όπως σχολίασε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Boehringer Ingelheim Ελλάδος Δημήτρης Αναγνωστάκης «οι ανακοινώσεις αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τη χώρα μας, καθώς ένα από τα σημαντικότερα εργοστάσια του Ομίλου της Boehringer Ingelheim GmbH για την παραγωγή φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση είναι αυτό στο Κορωπί, όπου παράγονται και συσκευάζονται φάρμακα τα οποία εξάγονται σε πάνω από 90 χώρες. Η νέα πτέρυγα του εργοστασίου που θεμελιώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο του 2024 από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους Υπουργούς, Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα αφορά μεταξύ άλλων στην παραγωγή καινοτόμων θεραπειών -προϊόντων έρευνας της εταιρείας μας σε ανεξερεύνητους τομείς που υπάρχουν ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες- όπως αυτός της ψυχικής υγείας, της ιδιοπαθούς πνευμονικής ίνωσης και των καρδιομεταβολικών νοσημάτων. Για τα καινοτόμα αυτά φάρμακα είναι η πρώτη φορά που το εργοστάσιο μας θα αναλάβει την παραγωγή τους για πάνω από 100 χώρες συμβάλλοντας ακόμα περισσότερο τόσο στην εθνική οικονομία, όσο και στο να γίνει η Ελλάδα ένα παράδειγμα καινοτομίας στην Ευρώπη».

  • BOEHRINGER INGELHEIM
  • ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΦΑΡΜΑΚΑ
  • ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ημέρα εθελοντισμού από την MSD με επίκεντρο τον άνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον
Ημέρα εθελοντισμού από την MSD με επίκεντρο τον άνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον 23 Απριλίου 2024
Το Εργαστήριο Έρευνας και Ανάπτυξης της ΒΙΑΝΕΞ, στην Πάτρα, πιστοποιήθηκε από την TÜV HELLAS 23 Απριλίου 2024
Το Εργαστήριο Έρευνας και Ανάπτυξης της ΒΙΑΝΕΞ, στην Πάτρα, πιστοποιήθηκε από την TÜV HELLAS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΦΕΕ: Μόλις 69 από τα 168 καινοτόμα φάρμακα ήρθαν στην Ελλάδα το 2021-'24
Pharma Policy
25/05/2026 - 15:33

ΣΦΕΕ: Μόλις 69 από τα 168 καινοτόμα φάρμακα ήρθαν στην Ελλάδα το 2021-'24

Στo τρίπτυχο «γνώση-όφελος-εμπιστοσύνη» βασίζεται η εκστρατεία ενημέρωσης για την αξία των κλινικών μελετών
Patient Talk
20/05/2026 - 17:23

Στo τρίπτυχο «γνώση-όφελος-εμπιστοσύνη» βασίζεται η εκστρατεία ενημέρωσης για την αξία των κλινικών μελετών

Bayer Ελλάς: Πυρήνας της φαρμακευτικής καινοτομίας οι κλινικές μελέτες
Pharma News
20/05/2026 - 15:47

Bayer Ελλάς: Πυρήνας της φαρμακευτικής καινοτομίας οι κλινικές μελέτες

Αγγελής: Τα κριτήρια ένταξης των νέων θεραπειών στο Ταμείο Καινοτομίας που ξεκινάει τον Σεπτέμβριο
Πολιτική Υγείας
19/05/2026 - 19:24

Αγγελής: Τα κριτήρια ένταξης των νέων θεραπειών στο Ταμείο Καινοτομίας που ξεκινάει τον Σεπτέμβριο

ΣΦΕΕ: Επένδυση στην υγεία, την καινοτομία και την οικονομία της χώρας οι κλινικές μελέτες
Pharma Policy
19/05/2026 - 16:33

ΣΦΕΕ: Επένδυση στην υγεία, την καινοτομία και την οικονομία της χώρας οι κλινικές μελέτες

Γεωργιάδης από Βουλή: «Με χαμηλότερο clawback για μια τριετία τα φάρμακα που θα εντάσσονται στο Ταμείο Καινοτομίας»
Πολιτική Υγείας
08/05/2026 - 21:11

Γεωργιάδης από Βουλή: «Με χαμηλότερο clawback για μια τριετία τα φάρμακα που θα εντάσσονται στο Ταμείο Καινοτομίας»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δράση προληπτικών εξετάσεων από τις Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στη Δυτική Αθήνα
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 17:38
Ακόμα και σε κατάθλιψη μπορούν να οδηγήσουν οι πτώσεις στην τρίτη ηλικία
Υγεία
05/06/2026 - 16:44
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Οι αστικοί κήποι ασπίδα απέναντι στην κλιματική κρίση
Επικαιρότητα
05/06/2026 - 16:06
Έρχεται το «χάπι της νύχτας» για το ροχαλητό και την υπνική άπνοια
Health Talk
05/06/2026 - 15:42
Γεωργιάδης: «Το "βραχιολάκι" επεκτείνεται και οι εφημερίες στα νοσοκομεία βελτιώνονται»
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 14:36
Δύο ερευνήτριες της Οξφόρδης δουλεύουν στα πρότυπα του εμβολίου κατά της Covid-19 για τον Έμπολα
Υγεία
05/06/2026 - 14:01
Βραβείο «γυναικείας επιχειρηματικότητας και ηγεσίας» στην Ιουλία Τσέτη από το ΕΒΕΑ
Pharma News
05/06/2026 - 13:46
Νέοι κανόνες υγιεινής στα σχολικά κυλικεία στο πλαίσιο της Εθνικής Δράσης κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 13:28
«Δεν είναι ντροπή»: WinCancer και ΕΥΔΑΠ φέρνουν την πρόληψη στους χώρους εργασίας
Patient Talk
05/06/2026 - 12:54
Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ τιμήθηκε από το ΕΒΕΑ με το βραβείο «Επιχειρηματικής Παράδοσης και Προόδου»
Pharma News
05/06/2026 - 12:27
Οι ενιαίες προϋποθέσεις για την ένταξη νοσηλευτών, βοηθών νοσηλευτών και διασωστών στα ΒΑΕ
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 11:49
Οστεοπόρωση στους άνδρες: Επιπτώσεις και πρόληψη
Health Talk
05/06/2026 - 11:22
Συστάσεις από την Κομισιόν στην Ελλάδα για τον προσωπικό ιατρό και τις υψηλές ιδιωτικές δαπάνες υγείας
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 11:04
Συστάσεις Γεωργιάδη σε διοίκηση και εργαζόμενους στο Γ.Ν. Καβάλας: «Να κοπούν μαχαίρι οι αντιπαραθέσεις»
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 10:29
Νέα μελέτη συσχετίζει την κατανάλωση φυτικών ινών με χαμηλότερο κίνδυνο Αλτσχάιμερ
Διατροφή
05/06/2026 - 10:01
Νέο αντιανδρογόνο στη θεραπευτική φαρέτρα για τον μη μεταστατικό καρκίνο του προστάτη
Υγεία
05/06/2026 - 09:36
Σύλλογος Φλόγα: Έως 90 παιδιά διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα με όγκο εγκεφάλου!
Patient Talk
04/06/2026 - 17:52
Γεωργιάδης από Θεσσαλονίκη: «Το Ιπποκράτειο είναι μακράν ο ηγέτης των μεταμοσχεύσεων στη Βόρεια Ελλάδα»
Πολιτική Υγείας
04/06/2026 - 17:34
Έκθεση KPMG: Ελληνική πρωτιά στη μείωση της κατανάλωσης λαθραίων τσιγάρων και το 2025
Επικαιρότητα
04/06/2026 - 16:53
Μελέτη της Κομισιόν για την ασφάλεια και την καλή διαβίωση των ζώων κατά τη μεταφορά τους
Pet
04/06/2026 - 16:19
ΕΕΣ και ΣΦΦΕ στη Λευκάδα για την κοινωνική πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε»
Pharma News
04/06/2026 - 16:01
Η Novo Nordisk στο BeWell Festival το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ
Pharma News
04/06/2026 - 15:44
Θεμιστοκλέους: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα συμβάλει σημαντικά στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας»
Πολιτική Υγείας
04/06/2026 - 15:21
Καρκίνος του προστάτη: Αντιμετώπιση με σύγχρονη ρομποτική τεχνική
Health Talk
04/06/2026 - 14:49
Προειδοποίηση από το ECDC για εξάπλωση στην Ελλάδα κουνουπιού που είναι φορέας της ιαπωνικής εγκεφαλίτιδας
Υγεία
04/06/2026 - 14:16
Στρατηγική συνεργασία του Ωνάσειου Νοσοκομείου με το 251 ΓΝΑ
Υπηρεσίες Υγείας
04/06/2026 - 13:58
Medochemie: 50 χρόνια προσφοράς στον χώρο του φαρμάκου
Pharma News
04/06/2026 - 13:37
Δέκα τροφές που κάνουν τον εγκέφαλο να παίρνει περισσότερες... στροφές
Διατροφή
04/06/2026 - 13:04
Ο ΙΣΑ ζητάει άμεση εξόφληση των ιατρών, που συμμετέχουν στο «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» για τα καρδιαγγειακά νοσήματα
Πολιτική Υγείας
04/06/2026 - 12:38
Ο ΕΕΣ γιορτάζει 149 έτη προσφοράς με μεγάλη εθελοντική αιμοδοσία στο Σύνταγμα
Επικαιρότητα
04/06/2026 - 12:12

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΟΥ: Τα μολυσμένα τρόφιμα προκαλούν 1,5 εκατ. θανάτους ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο
Διατροφή
04/06/2026 - 10:09
Δέκα τροφές που κάνουν τον εγκέφαλο να παίρνει περισσότερες... στροφές
Διατροφή
04/06/2026 - 13:04
Ο ΙΣΑ ζητάει άμεση εξόφληση των ιατρών, που συμμετέχουν στο «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» για τα καρδιαγγειακά νοσήματα
Πολιτική Υγείας
04/06/2026 - 12:38
Medochemie: 50 χρόνια προσφοράς στον χώρο του φαρμάκου
Pharma News
04/06/2026 - 13:37
Στρατηγική συνεργασία του Ωνάσειου Νοσοκομείου με το 251 ΓΝΑ
Υπηρεσίες Υγείας
04/06/2026 - 13:58
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo