ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

H Boehringer Ingelheim επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων με 10 νέες κλινικές μελέτες

Pharma News
BOEHRINGER INGELHEIM
Σημαντική επιτάχυνση της γραμμής ανάπτυξης νέων φαρμάκων ανακοίνωσε η Boehringer Ingelheim, καθώς οι κύριες μελέτες της στους σημαντικότερους θεραπευτικούς τομείς εξελίσσονται όπως είχαν προγραμματιστεί.
Τρίτη, 23/04/2024 - 14:44
— Photo: BOEHRINGER INGELHEIM
News4Health Team News4Health Team

Ειδικότερα, η Boehringer Ingelheim προγραμματίζει να ξεκινήσει 10 νέες κλινικές μελέτες Φάσης ΙΙ και ΙΙΙ τους επόμενους 12-18 μήνες, αποσκοπώντας στην έγκριση 25 νέων θεραπειών για ανθρώπους έως το 2030. Στον τομέα της υγείας των ζώων, αναμένονται 20 επιπλέον λανσαρίσματα έως το 2026. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται επικαιροποιήσεις προϊόντων, επεκτάσεις εγκρίσεων και νέα προϊόντα.

Η εταιρεία έχει προχωρήσει σε μεγάλες επενδύσεις στον Τομέα Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D), οι οποίες αποδίδουν σημαντικούς καρπούς.
Το 2023 οι επενδύσεις στο R&D αυξήθηκαν κατά 14,2%, φθάνοντας στα 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ και αντιπροσωπεύοντας το 22,5% των καθαρών πωλήσεων του Ομίλου.

Την ίδια χρονιά, οι ρυθμιστικές Αρχές στις ΗΠΑ έδωσαν στην Boehringer Ingelheim πέντε πρόσθετες αξιολογήσεις για ταχεία αδειοδότηση (fast-track designations) και μία για πρωτοποριακή θεραπεία (breakthrough therapy designation). Αντίστοιχα στην Ευρώπη έλαβε μία έγκριση για το πρόγραμμα φαρμάκων προτεραιότητας PRIME του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA).

Με εστίαση στους θεραπευτικούς τομείς των καρδιαγγειακών, νεφρικών και μεταβολικών ασθενειών (CRM), της ογκολογίας, των αναπνευστικών παθήσεων, της ανοσολογίας, της ψυχικής υγείας και της υγείας του αμφιβληστροειδή χιτώνα, η εταιρεία είναι πρωτοπόρος σε καινοτόμες θεραπείες για τομείς με σημαντικές ανεκπλήρωτες ανάγκες για τους ασθενείς.

«Είμαι ενθουσιασμένος με το πόσο ισορροπημένη και υγιής φαίνεται η γραμμή ανάπτυξης νέων φαρμάκων (pipeline) της εταιρείας μας», δήλωσε ο κ. Hubertus von Baumbach, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Boehringer Ingelheim. «Είμαστε αποφασισμένοι να επιταχύνουμε την ανάπτυξη των νέων θεραπειών μας και να τις διαθέσουμε στους ασθενείς με τους καλύτερους και ταχύτερους τρόπους. Κατ' αυτό τον τρόπο, όχι μόνο βοηθάμε τους ασθενείς, αλλά και τα συστήματα υγείας να γίνουν δικαιότερα και καλύτερα».

Συνεχείς υψηλές επενδύσεις στα ανθρώπινα φάρμακα

Η τελικής φάσης γραμμή ανάπτυξης νέων φαρμάκων επιταχύνθηκε σημαντικά στους τομείς της ογκολογίας, των CRM και της ψυχικής υγείας.

Οι επενδύσεις για έρευνα & ανάπτυξη του τομέα φαρμάκων για ανθρώπους έφθασαν στα 5,2 δισεκατομμύρια ευρώ το 2023. Αντιστοιχούν στο 25,1% των καθαρών πωλήσεων του συγκεκριμένου τομέα (ήτοι 20,8 δισ. ευρώ). Επιπλέον, η Boehringer Ingelheim ενέτεινε τις επενδύσεις της στις ψηφιακές τεχνολογίες και την πληροφορική για έρευνα και ανάπτυξη, ούτως ώστε να αξιοποιήσει τις νέες ευκαιρίες, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης.
«Οι επενδύσεις που κάναμε το 2023, μας κατατάσσουν μεταξύ των κορυφαίων επενδυτών του R&D στην βιομηχανία φαρμάκων», δήλωσε ο κ. Michael Schmelmer, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Boehringer Ingelheim με αρμοδιότητα τις Οικονομικές & Επιχειρησιακές Λειτουργίες. «Είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε αυτά τα υψηλά επίπεδα επενδύσεων για να εξασφαλίσουμε ότι θα φέρουμε καινοτομίες στους ασθενείς το ταχύτερο δυνατόν, σε ολόκληρο το pipeline της εταιρείας μας. Οι περισσότεροι από τους 53.500 εργαζομένους μας γνωρίζουν ότι κάθε ημέρα που κερδίζουμε, μπορεί να κάνει αληθινή διαφορά στη ζωή των ασθενών».

Συνεχιζόμενες υψηλές κεφαλαιουχικές δαπάνες

Για να υποστηρίζει την ανάπτυξη της εταιρείας, η Boehringer Ingelheim ανακοίνωσε πέρυσι ένα πενταετές επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στο πλαίσιό του, οι κεφαλαιουχικές δαπάνες της ανήλθαν το 2023 σε 1,2 δισ. ευρώ.

Βιώσιμη ανάπτυξη

Η Boehringer Ingelheim εξέλιξε επίσης περαιτέρω το πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης που πραγματοποιεί, για να ενισχύσει την ισότητα στην υγεία σε τομείς όπου μπορεί να προσφέρει τα περισσότερα στην κοινωνία και στο περιβάλλον.

Στις σημαντικές πρωτοβουλίες της συμπεριλαμβάνεται η υποστήριξη προς τον οργανισμό Defeat-NCD Partnership που αποτελεί σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα με βάση τα Ηνωμένα Έθνη. Στόχος του είναι η κάλυψη των υγειονομικών αναγκών για τα μη-μεταδοτικά νοσήματα στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές του κόσμου.

Εξίσου σημαντική είναι και η υποστήριξη της Boehringer Ingelheim στην πρωτοβουλία «Angels», η οποία είναι η μεγαλύτερη κοινότητα εγκεφαλικών επεισοδίων στον κόσμο και έχει ήδη βοηθήσει 16 εκατομμύρια ασθενείς σε 155 χώρες να λάβουν τη βέλτιστη φροντίδα.

Μία ακόμα πρωτοβουλία που υποστηρίζει η εταιρεία αφορά τη λύσσα. Η πρωτοβουλία «STOP rabies» παρείχε πέρυσι 43,2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων σε χώρες όπου ενδημεί η νόσος. Οι 8.000 από αυτές διανεμήθηκαν με τη βοήθεια μη-επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) σε αγροτικές κοινότητες της Κένυας.

Το 2023, η Boehringer Ingelheim έλαβε το Γερμανικό Βραβείο Αειφόρου Ανάπτυξης για τις παγκόσμιες προσπάθειές της στον πρωτοποριακό, βιώσιμο μετασχηματισμό της φαρμακευτικής βιομηχανίας. Επιπλέον, η στρατηγική της για την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα πιστοποιήθηκε από την διεθνή πρωτοβουλία Science Based Target ότι βρίσκεται σε αρμονία με τη Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή του 2015.

ANAGNOSTAKHS

Όπως σχολίασε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Boehringer Ingelheim Ελλάδος Δημήτρης Αναγνωστάκης «οι ανακοινώσεις αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τη χώρα μας, καθώς ένα από τα σημαντικότερα εργοστάσια του Ομίλου της Boehringer Ingelheim GmbH για την παραγωγή φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση είναι αυτό στο Κορωπί, όπου παράγονται και συσκευάζονται φάρμακα τα οποία εξάγονται σε πάνω από 90 χώρες. Η νέα πτέρυγα του εργοστασίου που θεμελιώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο του 2024 από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους Υπουργούς, Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα αφορά μεταξύ άλλων στην παραγωγή καινοτόμων θεραπειών -προϊόντων έρευνας της εταιρείας μας σε ανεξερεύνητους τομείς που υπάρχουν ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες- όπως αυτός της ψυχικής υγείας, της ιδιοπαθούς πνευμονικής ίνωσης και των καρδιομεταβολικών νοσημάτων. Για τα καινοτόμα αυτά φάρμακα είναι η πρώτη φορά που το εργοστάσιο μας θα αναλάβει την παραγωγή τους για πάνω από 100 χώρες συμβάλλοντας ακόμα περισσότερο τόσο στην εθνική οικονομία, όσο και στο να γίνει η Ελλάδα ένα παράδειγμα καινοτομίας στην Ευρώπη».

  • BOEHRINGER INGELHEIM
  • ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΦΑΡΜΑΚΑ
  • ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ημέρα εθελοντισμού από την MSD με επίκεντρο τον άνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον
Ημέρα εθελοντισμού από την MSD με επίκεντρο τον άνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον 23 Απριλίου 2024
Το Εργαστήριο Έρευνας και Ανάπτυξης της ΒΙΑΝΕΞ, στην Πάτρα, πιστοποιήθηκε από την TÜV HELLAS 23 Απριλίου 2024
Το Εργαστήριο Έρευνας και Ανάπτυξης της ΒΙΑΝΕΞ, στην Πάτρα, πιστοποιήθηκε από την TÜV HELLAS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΦΕΕ-EFPIA: Τα καινοτόμα φάρμακα μείωσαν τις νοσηλείες στην Ελλάδα με εξοικονόμηση 127 εκατ. ευρώ
Pharma Policy
10/07/2026 - 19:04

ΣΦΕΕ-EFPIA: Τα καινοτόμα φάρμακα μείωσαν τις νοσηλείες στην Ελλάδα με εξοικονόμηση 127 εκατ. ευρώ

Η εκστρατεία στον Αργοσαρωνικό αποκάλυψε 25 αδιάγνωστα περιστατικά διαβήτη και νεφρικής νόσου
Pharma News
01/07/2026 - 18:32

Η εκστρατεία στον Αργοσαρωνικό αποκάλυψε 25 αδιάγνωστα περιστατικά διαβήτη και νεφρικής νόσου

Εμβόλια και νέα φάρμακα που έλαβαν θετική γνωμοδότηση από τον ΕΜΑ
Pharma Policy
01/07/2026 - 15:49

Εμβόλια και νέα φάρμακα που έλαβαν θετική γνωμοδότηση από τον ΕΜΑ

Ξεκινάει η δεύτερη φάση του ευρωπαϊκού προγράμματος COMBINE για τις συνδυασμένες κλινικές μελέτες και δοκιμές
Πολιτική Υγείας
26/06/2026 - 20:37

Ξεκινάει η δεύτερη φάση του ευρωπαϊκού προγράμματος COMBINE για τις συνδυασμένες κλινικές μελέτες και δοκιμές

Κάθε 1 ευρώ που επενδύεται σε νέα φάρμακα αποφέρει 5,67 ευρώ στην Ευρώπη
Pharma Policy
23/06/2026 - 08:30

Κάθε 1 ευρώ που επενδύεται σε νέα φάρμακα αποφέρει 5,67 ευρώ στην Ευρώπη

ΣΦΕΕ: Ζητεί από τον Υπουργό Υγείας κοινή συνάντηση με το Υπουργείο Οικονομικών για το θέμα των επιστροφών
Pharma Policy
19/06/2026 - 11:42

ΣΦΕΕ: Ζητεί από τον Υπουργό Υγείας κοινή συνάντηση με το Υπουργείο Οικονομικών για το θέμα των επιστροφών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανησυχία στη Σερβία από την εξάπλωση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων
Επικαιρότητα
11/07/2026 - 00:08
Ειδική συζήτηση για τον λαγοκέφαλο στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωκοινοβουλίου
Επικαιρότητα
10/07/2026 - 23:28
Θεμιστοκλέους: «Η πρόσβαση στα φάρμακα δεν μπορεί να εξαρτάται από εξωγενείς παράγοντες»
Pharma Policy
10/07/2026 - 22:09
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο: Ο πρόεδρος της ΕΛΛΟΚ Γιώργος Καπετανάκης επικεφαλής της ομάδας εργασίας
Patient Talk
10/07/2026 - 21:17
Η αυτοφροντίδα στην αντιμετώπιση των αλλαγών κατά την εγκυμοσύνη και μετά τον τοκετό
Health Talk
10/07/2026 - 20:23
Μήνυμα Γεωργιάδη για το clawback: «Θα μειωθεί αλλά θα συνεχίσει να υπάρχει»
Πολιτική Υγείας
10/07/2026 - 19:38
ΣΦΕΕ-EFPIA: Τα καινοτόμα φάρμακα μείωσαν τις νοσηλείες στην Ελλάδα με εξοικονόμηση 127 εκατ. ευρώ
Pharma Policy
10/07/2026 - 19:04
Απάντηση ΠΣΟΟ στην ΕΟΕ: Η οπτομετρία είναι διεθνώς αναγνωρισμένος επιστημονικός κλάδος
Υγεία
10/07/2026 - 16:52
Covid-19: Νέα μελέτη συνδέει τη λοίμωξη με μακροχρόνια προβλήματα όρασης
Υγεία
10/07/2026 - 16:21
Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Όραση σε δύο ασθενείς χάρισε η δωρεά κερατοειδών 53χρονης που πέθανε στη ΜΕΘ
Υγεία
10/07/2026 - 15:48
Η Κομισιόν απαίτησε από την Meta να αλλάξει «εθιστικά» χαρακτηριστικά του Instagram και του Facebook
Ψυχική Υγεία
10/07/2026 - 15:23
Γιατί η ζέστη μάς χαλάει τη διάθεση
Ψυχική Υγεία
10/07/2026 - 15:00
Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Στις εμπόλεμες ζώνες έχουν σκοτωθεί 3.600 επαγγελματίες υγείας σε δέκα χρόνια
Επικαιρότητα
10/07/2026 - 14:32
Συστατικό της μαγιάς φαίνεται να ενισχύει την άμυνα του οργανισμού απέναντι στον καρκίνο
Υγεία
10/07/2026 - 14:00
Σακχαρώδης διαβήτης: Σημαντική αύξηση των ασθενών στην Ελλάδα
Υγεία
10/07/2026 - 13:00
Κατέληξε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τρόφιμο - Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς
Υγεία
10/07/2026 - 12:00
Πρωτοποριακή θεραπεία με υπερήχους στη μήτρα μπορεί να σώσει δίδυμες κυήσεις σε κίνδυνο
Υγεία
10/07/2026 - 11:00
Οι «αόρατες» χημικές ουσίες της καθημερινότητας και ο κίνδυνος από την αθροιστική έκθεση
Υγεία
10/07/2026 - 10:00
Σεισμοί στη Βενεζουέλα: Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για τους κινδύνους για την υγεία των επιζώντων
Επικαιρότητα
10/07/2026 - 09:30
Μήνυση από την πολιτεία της Νέας Υόρκης κατά εταιρειών -κολοσσών για τα «παντοτινά χημικά» (PFAS)
Επικαιρότητα
10/07/2026 - 09:00
Η ΕΚΤΕΡ Α.Ε. αναλαμβάνει την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων της Ιατρικής Σχολής του Δ.Π.Θ.
Επικαιρότητα
10/07/2026 - 03:49
Ινστιτούτο «Robert Koch»: Περισσότεροι από 5.000 θάνατοι στη Γερμανία συνδέονται με τον καύσωνα
Επικαιρότητα
10/07/2026 - 00:11
Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας πραγματοποίησε την καθιερωμένη καλοκαιρινή εθελοντική αιμοδοσία
Υπηρεσίες Υγείας
09/07/2026 - 23:24
Σημαντική δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο «Παπαγεωργίου» από την Danone
Επικαιρότητα
09/07/2026 - 22:08
Γεωργιάδης: «Στο Σισμανόγλειο κινδύνευσαν σοβαρά να καούν ζωντανοί 36 άνθρωποι»
Πολιτική Υγείας
09/07/2026 - 21:42
Μονοκλωνικό αντίσωμα πετυχαίνει ύφεση της ελκώδους κολίτιδας σε 12 εβδομάδες
Pharma News
09/07/2026 - 21:17
Άνοια πρώιμης έναρξης: Μελέτη τη συνδέει με απώλεια παραγωγικότητας πολλά χρόνια πριν από τη διάγνωση
Υγεία
09/07/2026 - 20:42
ΙΣΠ για τα επεισόδια στο Θριάσιο: «Οι ιατροί δεν είναι σάκοι του μποξ»
Πολιτική Υγείας
09/07/2026 - 20:06
Οπτικά χαρακτηριστικά και προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν τα απορροφητικά γυαλιά ηλίου
Υγεία
09/07/2026 - 19:24
Εργαζόμενοι ΕΟΠΑΕ: «Έκλεισε ο ξενώνας μεταβατικής φιλοξενίας αστέγων χρηστών στην Αθήνα»
Ψυχική Υγεία
09/07/2026 - 18:31

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΟΥ: Σχεδόν διπλασιασμός των νέων περιστατικών καρκίνου έως το 2050 – Έκκληση για άμεση δράση
Πολιτική Υγείας
08/07/2026 - 15:07
Ανδρουλάκης: «Το ΕΣΥ είναι πυλώνας κοινωνικής δικαιοσύνης»
Πολιτική Υγείας
08/07/2026 - 21:21
ΕΟΕ: Ιατρική πράξη και σύνθετη διαδικασία η διάγνωση των προβλημάτων όρασης
Πολιτική Υγείας
08/07/2026 - 21:38
Η ELPEN στην πέμπτη θέση της λίστας με τους πιο ελκυστικούς εργοδότες στην Ελλάδα για το 202
Pharma News
08/07/2026 - 22:14
Νέο διεθνές κέντρο προηγμένης πυελικής ογκολογίας και εξεντέρωσης ιδρύει το ΥΓΕΙΑ
Υπηρεσίες Υγείας
08/07/2026 - 22:49
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo