ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκδήλωση της Βayer για το ECR 2025: Καινοτομία, προαγωγή της επιστήμης και ενδυνάμωση των ασθενών

Pharma News
BAYER HELLAS/ECR 2025
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση της Bayer για τους συντάκτες υγείας, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Ακτινολογίας (ECR 2025).
Δευτέρα, 10/03/2025 - 13:46
— Photo: BAYER HELLAS/ECR 2025
News4Health Team News4Health Team

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ομάδα ειδικών συζήτησε τη σημασία της ενεργού συμμετοχής των ασθενών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, σε συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς, για την υποστήριξη της έγκαιρης και ακριβούς διάγνωσης.

Ένας τομέας με ιδιαιτερότητα και μεγάλη δυνατότητα βελτίωσης είναι ο καρκίνος του μαστού. Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να επηρεάσει θετικά την πορεία του ασθενούς, σώζοντας ζωές. Η μαστογραφία αποτελεί εξέταση πρώτης γραμμής για τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να μην είναι αρκετή. «Η υψηλή πυκνότητα των μαστών είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για καρκίνο, ενώ μειώνει και την ευαισθησία της μαστογραφίας στον προληπτικό έλεγχο, καθώς οι βλάβες ενδέχεται να μην εντοπιστούν. Για την καλύτερη αντιμετώπιση, είναι απαραίτητο να ενημερώσουμε και να κινητοποιήσουμε τις γυναίκες που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο, σχετικά με τις συμπληρωματικές επιλογές προσυμπτωματικού ελέγχου, όπως είναι η μαγνητική τομογραφία μαστού και η μαστογραφία με χρήση σκιαγραφικών, που επιτρέπουν την απεικόνιση πιθανών βλαβών, οι οποίες διαφορετικά δε θα ήταν δυνατό να εντοπιστούν», εξήγησε ο Δρ Peter Seidensticker, Global Head of Medical Affairs, Bayer Radiology.

ECR 2025 1

Και η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Απεικόνισης Μαστού (EUSOBI) συνιστά τη μαγνητική τομογραφία μαστού (MRI) ως πρόσθετο έλεγχο σε αυτές τις γυναίκες. Η συγκεκριμένη σύσταση υποστηρίζεται και από τα ευρήματα της μελέτης DENSE, μιας πολυκεντρικής, τυχαιοποιημένης, συγκριτικής μελέτης, που υποστηρίζεται από την Bayer, η οποία καταδεικνύει τα οφέλη του συμπληρωματικού ελέγχου με μαγνητική τομογραφία, έναντι του προσυμπτωματικού ελέγχου μόνο με μαστογραφία. Επιπλέον, η Bayer υποστηρίζει τη μελέτη DENSE-2, που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, η οποία αξιολογεί την αποτελεσματικότητα συγκεκριμένων επιλογών συμπληρωματικού ελέγχου για γυναίκες με εξαιρετικά πυκνό μαστό.

Πέρα από την προώθηση της έρευνας σε αυτόν τον τομέα, η Bayer αναπτύσσει και εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες για επαγγελματίες υγείας και ασθενείς, με στόχο την ενίσχυση της γνώσης και της ευαισθητοποίησης σχετικά με τον καρκίνο του μαστού. Μια από τις πρωτοβουλίες είναι η ιστοσελίδα Let’s Talk about it, η οποία είναι διαθέσιμη και στην Ελληνική γλώσσα, στον σύνδεσμο https://pharma.bayer.gr/letstalkaboutit.

Η εμπειρία της Ασθενούς

Η σημασία της εκπαίδευσης των ασθενών υπογραμμίστηκε από την ομιλήτρια κ. Caroline Justich, Πρόεδρο του Patient Advisory Group της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ακτινολογίας (ESR PAG). Η ίδια είχε μια προσωπική εμπειρία με τον καρκίνο του μαστού, όταν διαγνώστηκε σε ηλικία 39 ετών. Γνωρίζοντας τις ιδιαίτερες ανάγκες των γυναικών, των καρκινοπαθών και των ακτινολόγων, δημιούργησε τον ιστότοπο "Be accepted", ένα ολοκληρωμένο φόρουμ πληροφόρησης με στόχο την ενδυνάμωση και τη βελτίωση της ζωής όλων όσων έχουν επηρεαστεί από τον καρκίνο.
«Ξέρω από πρώτο χέρι το σοκ της διάγνωσης και όλη τη δύσκολη πορεία που ακολουθεί. Είτε πρόκειται για τον προσυμπτωματικό έλεγχο, την διάγνωση ή την παρακολούθηση του καρκίνου, το πιο ισχυρό όπλο που έχουμε είναι η γνώση», τόνισε η ίδια στην παρουσίασή της.

Ο καθηγητής κ. Michael Fuchsjäger, Πρόεδρος της EUSOBI, και Καθηγητής Ακτινολογίας και Πρόεδρος του Τμήματος Ακτινολογίας στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Γκρατς της Αυστρίας, συμπλήρωσε: «Ως ακτινολόγοι, είμαστε το σημείο εισόδου στη φροντίδα υγείας και ένας οδηγός για τη θεραπεία και ενδεχομένως ακόμη και την αποκατάσταση του ασθενούς. Οι πρακτικές μας έχουν προσαρμοστεί για να αυξήσουν την αλληλεπίδραση με τους ασθενείς, είτε διά ζώσης είτε μέσω των ψηφιακών αναφορών μας. Η ικανοποίηση αυτής της αυξανόμενης ανάγκης θα βελτιώσει τη ζωή των ασθενών και των ακτινολόγων και θα προσθέσει σημαντική αξία στις υπηρεσίες που παρέχουμε».

ECR 2025 3

Η Δρ. Silvia Pérez Rodrigo, Επικεφαλής του Τμήματος Απεικόνισης Μαστού στο Κέντρο Καρκίνου MD Anderson στη Μαδρίτη, μοιράστηκε τις γνώσεις της σχετικά με τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της απεικόνισης μαστού. Η χρήση λύσεων λογισμικού που υποστηρίζονται από Τεχνητή Νοημοσύνη στην απεικόνιση μαστού θα μπορούσε να βοηθήσει τους ακτινολόγους στην ανάλυση ιατρικών εικόνων ή να βοηθήσει στις διαδικασίες διαγνωστικού και προληπτικού ελέγχου. Ένα παράδειγμα εφαρμογής θα ήταν οι μαστογραφίες που διεξάγονται κατά τη διάρκεια των τακτικών ετήσιων ή διετών ελέγχων. Η Τεχνητή Νοημοσύνη χρησιμοποιείται επίσης σε διαγνωστικές εξετάσεις, όπως η υπερηχογραφία. «Στο δικό μας κέντρο, χρησιμοποιούμε λογισμικό το οποίο, δίνοντας τις 2 λήψεις από την μαστογραφία, με την χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης, μας υποδεικνύει σημεία ενδιαφέροντος, ύποπτα για κακοήθεια. Επιπλέον, το λογισμικό έχει την δυνατότητα, μέσω της ανάλυσης ευρημάτων πολλών αντίστοιχων εξετάσεων να υπολογίσει κατά προσέγγιση τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού αυτού του ασθενούς τα επόμενα πέντε χρόνια».

Την εκδήλωση έκλεισε ο κ. Nelson Ambrogio, Πρόεδρος του Τμήματος Ακτινολογίας της Bayer, ο οποίος ανέφερε: «Η Bayer έχει δεσμευτεί να προσφέρει την επόμενη γενιά καινοτόμων λύσεων στην ιατρική απεικόνιση και να συμπεριλάβει την οπτική του ασθενούς σε κάθε βήμα. Ας συνεργαστούμε για να ενισχύσουμε την ακτινολογία και να βελτιώσουμε την υγεία των ανθρώπων. Μαζί, μπορούμε να επιτύχουμε καλύτερα αποτελέσματα , προάγοντας την επιστήμη και ενδυναμώνοντας τους ασθενείς – γιατί όλοι και όλες αξίζουν σαφείς απαντήσεις για την υγεία τους».

  • BAYER HELLAS
  • ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ
  • ΑΣΘΕΝΕΙΣ
  • ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ
  • ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Curity Pharma: έλαβε την άδεια λειτουργίας της πρότυπης φαρμακευτικής μονάδας στην ΒΙ.ΠΕ Λάρισας
Curity Pharma: έλαβε την άδεια λειτουργίας της πρότυπης φαρμακευτικής μονάδας στην ΒΙ.ΠΕ Λάρισας 06 Μαρτίου 2025
Novo Nordisk Hellas: Δυναμική συμμετοχή στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας 2025 11 Μαρτίου 2025
Novo Nordisk Hellas: Δυναμική συμμετοχή στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας 2025

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χημικά που χρησιμοποιούνται σε φυτοφάρμακα συνδέονται με αύξηση κίνδυνου για καρκίνο του μαστού
Υγεία
24/09/2026 - 20:56

Χημικά που χρησιμοποιούνται σε φυτοφάρμακα συνδέονται με αύξηση κίνδυνου για καρκίνο του μαστού

Ερωτήματα για το MedWatch θέτει το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή
Πολιτική Υγείας
24/09/2026 - 20:11

Ερωτήματα για το MedWatch θέτει το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή

Τεχνητή νοημοσύνη: Γιατί αυξάνει κατά σχεδόν 1 δισ. δολάρια τις δαπάνες των ασφαλιστικών υγείας στις ΗΠΑ
Digital Health
24/09/2026 - 15:00

Τεχνητή νοημοσύνη: Γιατί αυξάνει κατά σχεδόν 1 δισ. δολάρια τις δαπάνες των ασφαλιστικών υγείας στις ΗΠΑ

Νέο εργαλείο AI θα υποστηρίζει γιατρούς σε 100 χώρες - Η σημασία του σε χώρες χαμηλού εισοδήματος
Digital Health
23/09/2026 - 09:00

Νέο εργαλείο AI θα υποστηρίζει γιατρούς σε 100 χώρες - Η σημασία του σε χώρες χαμηλού εισοδήματος

Φαρμακευτική κάνναβη: Η Ελλάδα στην επόμενη φάση - Από το δικαίωμα πρόσβασης στην θεραπεία των ασθενών
Health Talk
22/09/2026 - 21:18

Φαρμακευτική κάνναβη: Η Ελλάδα στην επόμενη φάση - Από το δικαίωμα πρόσβασης στην θεραπεία των ασθενών

Θεραπευτική απόφαση για τον καρκίνο του μαστού από τα πρώτα «ίχνη» στο αίμα
Υγεία
18/09/2026 - 18:07

Θεραπευτική απόφαση για τον καρκίνο του μαστού από τα πρώτα «ίχνη» στο αίμα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χημικά που χρησιμοποιούνται σε φυτοφάρμακα συνδέονται με αύξηση κίνδυνου για καρκίνο του μαστού
Υγεία
24/09/2026 - 20:56
Ερωτήματα για το MedWatch θέτει το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή
Πολιτική Υγείας
24/09/2026 - 20:11
Η ΕΣΑΕ στην παρουσίαση του πρότυπου απτικού χάρτη για άτομα με οπτική αναπηρία στο Σύνταγμα
Patient Talk
24/09/2026 - 19:37
EFPIA-ΣΦΕΕ: Ετήσια οικονομική επιβάρυνση 3,4 δισ. ευρώ από την παχυσαρκία στην Ελλάδα - Συστάσεις πολιτικής
Pharma Policy
24/09/2026 - 18:44
Ανδρική υγεία: Οι τέσσερις βασικές εξετάσεις που πρέπει να γίνονται μετά τα 30
Health Talk
24/09/2026 - 18:12
Μείωση των θανάτων από καρκίνο στις ΗΠΑ κατά 35%
Υγεία
24/09/2026 - 17:58
Γεωργιάδης: «Νέο ΕΣΥ με σύγχρονους χώρους, καλύτερο εξοπλισμό και περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό»
Πολιτική Υγείας
24/09/2026 - 17:24
Κοινωνική συνταγογράφηση: Τι είναι και τι δείχνει η βρετανική εμπειρία της εφαρμογής της
Πολιτική Υγείας
24/09/2026 - 17:03
Τριετές μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο ΣΕΙΒ και η Ένωση Ασθενών Ελλάδας
Υγεία
24/09/2026 - 16:28
Καμπανάκι από την ΕΟΕ για τις επικίνδυνες ψευδοδιαγνώσεις και «θεραπείες» παθήσεων των ματιών
Υγεία
24/09/2026 - 15:58
Το κοινωνικό και οικονομικό φορτίο της ημικρανίας στην Ελλάδα
Patient Talk
24/09/2026 - 15:26
Τεχνητή νοημοσύνη: Γιατί αυξάνει κατά σχεδόν 1 δισ. δολάρια τις δαπάνες των ασφαλιστικών υγείας στις ΗΠΑ
Digital Health
24/09/2026 - 15:00
Θάνατος Μαζωνάκη: Ο ΙΣΑ δήλωσε υποστήριξη της κατηγορίας κατά των δύο γιατρών
Επικαιρότητα
24/09/2026 - 14:21
Αρώματα: Τρεις λόγοι που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα σε όσους τα μυρίζουν
Υγεία
24/09/2026 - 14:00
Γήρανση: Η θετική στάση απέναντι της μπορεί να χαρίσει μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής
Υγεία
24/09/2026 - 13:00
Γνωρίζετε τους αριθμούς της καρδιάς σας; Εβδομάδα μετρήσεων και συμβουλευτικής από την ΕΚΕ
Υγεία
24/09/2026 - 12:15
51 μονάδες παραγωγής και 31 κέντρα R&D στην Ελλάδα ενισχύουν την ευρωπαϊκή φαρμακευτική ασφάλεια
Pharma Policy
24/09/2026 - 12:00
Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στην Κίμωλο
Υπηρεσίες Υγείας
24/09/2026 - 11:04
Σημαντική αύξηση εγκεφαλικών επεισοδίων στους νέους ενήλικες στις ΗΠΑ τις τελευταίες τρεις δεκαετίες
Υγεία
24/09/2026 - 11:00
Κάτι μπήκε στο μάτι σας; Τι πρέπει να κάνετε και πότε χρειάζεται γιατρός
Υγεία
24/09/2026 - 10:00
Συνομοσπονδία Ιδιωτών Ιατρών: Καμία ιατρική διαφήμιση, από κανέναν και με κανένα πρόσχημα
Πολιτική Υγείας
24/09/2026 - 09:31
Χάρτης γονιδιακής δραστηριότητας στον εγκέφαλο ρίχνει νέο φως σε Αλτσχάιμερ, Πάρκινσον και σχιζοφρένεια
Υγεία
24/09/2026 - 09:00
Εγκαινιάστηκε στη Ρώμη το Mediterranean Network for Haemoglobinopathies
Patient Talk
24/09/2026 - 07:27
ΠΑΣΟΚ κατά Γεωργιάδη: «Περιφέρεται στα κανάλια και παραδέχεται ότι υπήρχε διάτρητο καθεστώς ελέγχων»
Πολιτική Υγείας
24/09/2026 - 03:51
Ινστιτούτο Prolepsis: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για τα στάδια ανάπτυξης του λόγου και της επικοινωνίας
Ψυχική Υγεία
24/09/2026 - 00:09
Νέες δομές ψυχικής υγείας σε Κω και Σύρο με χρηματοδότηση 2,8 εκατ. ευρώ
Πολιτική Υγείας
23/09/2026 - 22:19
Καρδιακές αρρυθμίες: Πότε το «φτερούγισμα» είναι ύποπτο
Health Talk
23/09/2026 - 21:24
Κύπρος- Mountain Games 2026: Σωματική δραστηριότητα, μεσογειακή διατροφή και συμπερίληψη για πιο υγιή γήρανση»
Υγεία
23/09/2026 - 20:43
Επιστολή ΙΣΑ για τον προσδιορισμό των ιατρικών πράξεων και τον επιτρεπόμενο εξοπλισμό στους φορείς της ΠΦΥ
Πολιτική Υγείας
23/09/2026 - 19:58
Αντιμέτωποι με άγχος, κατάθλιψη και αυτοκτονικό ιδεασμό οι πάσχοντες από παθήσεις του αμφιβληστροειδούς
Patient Talk
23/09/2026 - 19:32

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γενιά που μεγάλωσε με τσιγάρο αλλάζει σελίδα – και μιλά για το TOKOVYS
Pharma News
22/09/2026 - 13:43
Ζάχαρη στα πρώτα χρόνια της ζωής: Πώς μπορεί να επηρεάζει το άγχος στην ενήλικη ζωή
Διατροφή
22/09/2026 - 13:00
Κρεατίνη: Προστατεύει το μυϊκό σύστημα και την αντοχή κατά την απώλεια βάρους
Διατροφή
22/09/2026 - 14:00
Θερμιδικός περιορισμός, θρεπτικά συστατικά και υγιής γήρανση - Τι δείχνουν οι μελέτες για τη συσχέτισή τους
Διατροφή
22/09/2026 - 18:14
«Αναγνώρισε το SOS»: Ειδική εκδήλωση της Boehringer Ingelheim Ελλάς για την υγεία νεφρών και καρδιάς
Pharma News
22/09/2026 - 18:47
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo