ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκδήλωση της Βayer για το ECR 2025: Καινοτομία, προαγωγή της επιστήμης και ενδυνάμωση των ασθενών

Pharma News
BAYER HELLAS/ECR 2025
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση της Bayer για τους συντάκτες υγείας, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Ακτινολογίας (ECR 2025).
Δευτέρα, 10/03/2025 - 13:46
— Photo: BAYER HELLAS/ECR 2025
News4Health Team News4Health Team

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ομάδα ειδικών συζήτησε τη σημασία της ενεργού συμμετοχής των ασθενών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, σε συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς, για την υποστήριξη της έγκαιρης και ακριβούς διάγνωσης.

Ένας τομέας με ιδιαιτερότητα και μεγάλη δυνατότητα βελτίωσης είναι ο καρκίνος του μαστού. Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να επηρεάσει θετικά την πορεία του ασθενούς, σώζοντας ζωές. Η μαστογραφία αποτελεί εξέταση πρώτης γραμμής για τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να μην είναι αρκετή. «Η υψηλή πυκνότητα των μαστών είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για καρκίνο, ενώ μειώνει και την ευαισθησία της μαστογραφίας στον προληπτικό έλεγχο, καθώς οι βλάβες ενδέχεται να μην εντοπιστούν. Για την καλύτερη αντιμετώπιση, είναι απαραίτητο να ενημερώσουμε και να κινητοποιήσουμε τις γυναίκες που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο, σχετικά με τις συμπληρωματικές επιλογές προσυμπτωματικού ελέγχου, όπως είναι η μαγνητική τομογραφία μαστού και η μαστογραφία με χρήση σκιαγραφικών, που επιτρέπουν την απεικόνιση πιθανών βλαβών, οι οποίες διαφορετικά δε θα ήταν δυνατό να εντοπιστούν», εξήγησε ο Δρ Peter Seidensticker, Global Head of Medical Affairs, Bayer Radiology.

ECR 2025 1

Και η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Απεικόνισης Μαστού (EUSOBI) συνιστά τη μαγνητική τομογραφία μαστού (MRI) ως πρόσθετο έλεγχο σε αυτές τις γυναίκες. Η συγκεκριμένη σύσταση υποστηρίζεται και από τα ευρήματα της μελέτης DENSE, μιας πολυκεντρικής, τυχαιοποιημένης, συγκριτικής μελέτης, που υποστηρίζεται από την Bayer, η οποία καταδεικνύει τα οφέλη του συμπληρωματικού ελέγχου με μαγνητική τομογραφία, έναντι του προσυμπτωματικού ελέγχου μόνο με μαστογραφία. Επιπλέον, η Bayer υποστηρίζει τη μελέτη DENSE-2, που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, η οποία αξιολογεί την αποτελεσματικότητα συγκεκριμένων επιλογών συμπληρωματικού ελέγχου για γυναίκες με εξαιρετικά πυκνό μαστό.

Πέρα από την προώθηση της έρευνας σε αυτόν τον τομέα, η Bayer αναπτύσσει και εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες για επαγγελματίες υγείας και ασθενείς, με στόχο την ενίσχυση της γνώσης και της ευαισθητοποίησης σχετικά με τον καρκίνο του μαστού. Μια από τις πρωτοβουλίες είναι η ιστοσελίδα Let’s Talk about it, η οποία είναι διαθέσιμη και στην Ελληνική γλώσσα, στον σύνδεσμο https://pharma.bayer.gr/letstalkaboutit.

Η εμπειρία της Ασθενούς

Η σημασία της εκπαίδευσης των ασθενών υπογραμμίστηκε από την ομιλήτρια κ. Caroline Justich, Πρόεδρο του Patient Advisory Group της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ακτινολογίας (ESR PAG). Η ίδια είχε μια προσωπική εμπειρία με τον καρκίνο του μαστού, όταν διαγνώστηκε σε ηλικία 39 ετών. Γνωρίζοντας τις ιδιαίτερες ανάγκες των γυναικών, των καρκινοπαθών και των ακτινολόγων, δημιούργησε τον ιστότοπο "Be accepted", ένα ολοκληρωμένο φόρουμ πληροφόρησης με στόχο την ενδυνάμωση και τη βελτίωση της ζωής όλων όσων έχουν επηρεαστεί από τον καρκίνο.
«Ξέρω από πρώτο χέρι το σοκ της διάγνωσης και όλη τη δύσκολη πορεία που ακολουθεί. Είτε πρόκειται για τον προσυμπτωματικό έλεγχο, την διάγνωση ή την παρακολούθηση του καρκίνου, το πιο ισχυρό όπλο που έχουμε είναι η γνώση», τόνισε η ίδια στην παρουσίασή της.

Ο καθηγητής κ. Michael Fuchsjäger, Πρόεδρος της EUSOBI, και Καθηγητής Ακτινολογίας και Πρόεδρος του Τμήματος Ακτινολογίας στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Γκρατς της Αυστρίας, συμπλήρωσε: «Ως ακτινολόγοι, είμαστε το σημείο εισόδου στη φροντίδα υγείας και ένας οδηγός για τη θεραπεία και ενδεχομένως ακόμη και την αποκατάσταση του ασθενούς. Οι πρακτικές μας έχουν προσαρμοστεί για να αυξήσουν την αλληλεπίδραση με τους ασθενείς, είτε διά ζώσης είτε μέσω των ψηφιακών αναφορών μας. Η ικανοποίηση αυτής της αυξανόμενης ανάγκης θα βελτιώσει τη ζωή των ασθενών και των ακτινολόγων και θα προσθέσει σημαντική αξία στις υπηρεσίες που παρέχουμε».

ECR 2025 3

Η Δρ. Silvia Pérez Rodrigo, Επικεφαλής του Τμήματος Απεικόνισης Μαστού στο Κέντρο Καρκίνου MD Anderson στη Μαδρίτη, μοιράστηκε τις γνώσεις της σχετικά με τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της απεικόνισης μαστού. Η χρήση λύσεων λογισμικού που υποστηρίζονται από Τεχνητή Νοημοσύνη στην απεικόνιση μαστού θα μπορούσε να βοηθήσει τους ακτινολόγους στην ανάλυση ιατρικών εικόνων ή να βοηθήσει στις διαδικασίες διαγνωστικού και προληπτικού ελέγχου. Ένα παράδειγμα εφαρμογής θα ήταν οι μαστογραφίες που διεξάγονται κατά τη διάρκεια των τακτικών ετήσιων ή διετών ελέγχων. Η Τεχνητή Νοημοσύνη χρησιμοποιείται επίσης σε διαγνωστικές εξετάσεις, όπως η υπερηχογραφία. «Στο δικό μας κέντρο, χρησιμοποιούμε λογισμικό το οποίο, δίνοντας τις 2 λήψεις από την μαστογραφία, με την χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης, μας υποδεικνύει σημεία ενδιαφέροντος, ύποπτα για κακοήθεια. Επιπλέον, το λογισμικό έχει την δυνατότητα, μέσω της ανάλυσης ευρημάτων πολλών αντίστοιχων εξετάσεων να υπολογίσει κατά προσέγγιση τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού αυτού του ασθενούς τα επόμενα πέντε χρόνια».

Την εκδήλωση έκλεισε ο κ. Nelson Ambrogio, Πρόεδρος του Τμήματος Ακτινολογίας της Bayer, ο οποίος ανέφερε: «Η Bayer έχει δεσμευτεί να προσφέρει την επόμενη γενιά καινοτόμων λύσεων στην ιατρική απεικόνιση και να συμπεριλάβει την οπτική του ασθενούς σε κάθε βήμα. Ας συνεργαστούμε για να ενισχύσουμε την ακτινολογία και να βελτιώσουμε την υγεία των ανθρώπων. Μαζί, μπορούμε να επιτύχουμε καλύτερα αποτελέσματα , προάγοντας την επιστήμη και ενδυναμώνοντας τους ασθενείς – γιατί όλοι και όλες αξίζουν σαφείς απαντήσεις για την υγεία τους».

  • BAYER HELLAS
  • ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ
  • ΑΣΘΕΝΕΙΣ
  • ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ
  • ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Curity Pharma: έλαβε την άδεια λειτουργίας της πρότυπης φαρμακευτικής μονάδας στην ΒΙ.ΠΕ Λάρισας
Curity Pharma: έλαβε την άδεια λειτουργίας της πρότυπης φαρμακευτικής μονάδας στην ΒΙ.ΠΕ Λάρισας 06 Μαρτίου 2025
Novo Nordisk Hellas: Δυναμική συμμετοχή στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας 2025 11 Μαρτίου 2025
Novo Nordisk Hellas: Δυναμική συμμετοχή στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας 2025

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαμαρτυρία ασθενών με Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο για την υπομετάγγιση και τις ελλείψεις αίματος
Patient Talk
14/09/2026 - 20:48

Διαμαρτυρία ασθενών με Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο για την υπομετάγγιση και τις ελλείψεις αίματος

Τα ευρήματα νέας μελέτης της διαΝΕΟσις για την έρευνα και την καινοτομία στην Ελλάδα
Επικαιρότητα
14/09/2026 - 20:26

Τα ευρήματα νέας μελέτης της διαΝΕΟσις για την έρευνα και την καινοτομία στην Ελλάδα

Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ: Μπορεί η νόσος να επηρεάσει την όραση των ασθενών;
Health Talk
14/09/2026 - 19:53

Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ: Μπορεί η νόσος να επηρεάσει την όραση των ασθενών;

ΙΣΘ: Χάσματα, ελλείψεις και παραλείψεις στην ψηφιακή εποχή της Υγείας - Ο ρόλος της Τεχνητής Νοημοσύνης
Υγεία
14/09/2026 - 22:54

ΙΣΘ: Χάσματα, ελλείψεις και παραλείψεις στην ψηφιακή εποχή της Υγείας - Ο ρόλος της Τεχνητής Νοημοσύνης

Νέα στοχευμένη θεραπεία αλλάζει τα δεδομένα στον μεταστατικό καρκίνο του μαστού
Υγεία
14/09/2026 - 15:16

Νέα στοχευμένη θεραπεία αλλάζει τα δεδομένα στον μεταστατικό καρκίνο του μαστού

Ρομποτική και τεχνητή νοημοσύνη αλλάζουν την ιατρική – Από την τηλεχειρουργική στην εξατομικευμένη φροντίδα
Digital Health
08/09/2026 - 11:00

Ρομποτική και τεχνητή νοημοσύνη αλλάζουν την ιατρική – Από την τηλεχειρουργική στην εξατομικευμένη φροντίδα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έξι ασκήσεις ισορροπίας που μπορείτε να κάνετε καθώς μεγαλώνετε - Αναλυτικές οδηγίες
Fitness
15/09/2026 - 20:46
Ψυχική ενδυνάμωση, ανθεκτικότητα και οικογενειακή συνοχή μέσα από το «Hope Blooms» της ΑμΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ
Ψυχική Υγεία
15/09/2026 - 20:09
ΕΟΕ: Περισσότερες από 19 νέες διαγνώσεις καρκίνου προστάτη την ημέρα στην Ελλάδα το 2024
Υγεία
15/09/2026 - 19:33
Λέσβος: Απορρίφθηκε απόφαση για διακοπή των θανατώσεων ζώων λόγω αφθώδους πυρετού
Επικαιρότητα
15/09/2026 - 18:49
Επιστρέφουν οι «Ράμπο της Υγείας»; Τι εξετάζει το υπουργείο
Πολιτική Υγείας
15/09/2026 - 18:14
«Οι Νοσηλευτές δίνουν Όραμα Ελπίδας»: Ενημερωτική δράση για τη δωρεά μυελού των οστών στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου
Υγεία
15/09/2026 - 17:37
Pop-Up Liver Hub: Δράση πρόληψης των ηπατικών νοσημάτων σε μετανάστες και πρόσφυγες από τον «Προμηθέα»
Patient Talk
15/09/2026 - 17:11
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία παρουσίασε την ιστοσελίδα inosi.gr
Υγεία
15/09/2026 - 16:44
Φλεβική θρόμβωση: Φορετή διαγνωστική συσκευή για την πρώιμη ανίχνευση της σε φάση κλινικών μελετών
Digital Health
15/09/2026 - 16:19
Επιστροφή στο σχολείο και διατροφή των παιδιών: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς
Διατροφή
15/09/2026 - 15:54
Αγαπηδάκη: «Αναγκαίες οι αλλαγές στην ΑΕΜΥ για τη δημιουργία του Εθνικού Κέντρου Άνοιας»
Πολιτική Υγείας
15/09/2026 - 15:28
Νέα μελέτη εξετάζει πιθανή αύξηση του κινδύνου θανάτου από αντιβιοτικό
Υγεία
15/09/2026 - 15:06
Πρώτο και σημαντικό βήμα στην αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη ο τακτικός έλεγχος και η πρόληψη
Health Talk
15/09/2026 - 14:43
Το διάβασμα για ευχαρίστηση και μάλιστα με παρέα προστατεύει τον εγκέφαλο δια βίου
Ψυχική Υγεία
15/09/2026 - 14:00
Ελεγκτικοί μηχανισμοί στην Υγεία: Σφοδρή κριτική στο υπουργείο μετά την υπόθεση Μαζωνάκη
Πολιτική Υγείας
15/09/2026 - 13:27
Φάρμακα στα μέτρα μας: Πώς τα γονίδια μπορούν να προβλέψουν την ανταπόκριση στη θεραπεία
Υγεία
15/09/2026 - 13:00
Ακτινολόγοι: Ποιες εξετάσεις και επεμβάσεις δεν γίνονται νόμιμα
Πολιτική Υγείας
15/09/2026 - 12:30
Χειρουργείο καταρράκτη στον Άρη; Τι έδειξε η δοκιμή αντοχής φακών στο Διάστημα
Υγεία
15/09/2026 - 12:00
ΠΙΣ: Μηδενική ανοχή στις παραπλανητικές διαφημίσεις στον χώρο της υγείας
Πολιτική Υγείας
15/09/2026 - 11:32
Γεωργιάδης: Δεν θα ήμουν αντίθετος στην επανίδρυση του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας
Πολιτική Υγείας
15/09/2026 - 11:04
Λέμφωμα: Οι θεραπείες που προσφέρουν αισιοδοξία σε ασθενείς και γιατρούς
Υγεία
15/09/2026 - 10:01
Ιλαρά: Η διστακτικότητα έναντι των εμβολίων σαμποτάρει την εξάλειψή της, προειδοποιεί ο Γκέιτς
Υγεία
15/09/2026 - 10:00
Η κολπική μαρμαρυγή "φαίνεται" στα μάτια
Υγεία
15/09/2026 - 09:00
«10 πράγματα που αξίζει να θυμάσαι»: Μια νέα προσέγγιση στην ψυχική υγεία των μαθητών
Ψυχική Υγεία
15/09/2026 - 07:24
ΙΑΣΩ: Πρώτη εφαρμογή στην Ελλάδα της πρωτοποριακής μεθόδου MFA για τα ινομυώματα μήτρας
Υπηρεσίες Υγείας
15/09/2026 - 03:49
«Προμηθέας»: Η ψυχική υγεία και η καθημερινότητα στο επίκεντρο του 3ου webinar του MyPBCVoice
Patient Talk
15/09/2026 - 00:12
Τα αποτελέσματα της πρώτης πανελλαδικής έρευνας για την εφαρμογή των μέτρων επιβεβαίωσης ηλικίας στα προϊόντα νικοτίνης
Επικαιρότητα
14/09/2026 - 23:33
ΙΣΘ: Χάσματα, ελλείψεις και παραλείψεις στην ψηφιακή εποχή της Υγείας - Ο ρόλος της Τεχνητής Νοημοσύνης
Υγεία
14/09/2026 - 22:54
Στα 50 δεν τελειώνει τίποτα: Η αλήθεια για την εμμηνόπαυση και τη γήρανση
Health Talk
14/09/2026 - 22:24
Παγκόσμια διάκριση της Περιφέρειας Κρήτης για πρόγραμμα προληπτικών δράσεων στοματικής υγείας
Πολιτική Υγείας
14/09/2026 - 21:57

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επτά τροφές που χορταίνουν περισσότερο και μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση του βάρους
Διατροφή
14/09/2026 - 13:00
ΙΣΑ: Οι τρεις παρεμβάσεις για την προστασία των ασθενών στο θολό τοπίο των υπηρεσιών μακροζωίας
Πολιτική Υγείας
14/09/2026 - 08:39
Περισσότεροι από 1.700 πολίτες στη Δυτική Αττική επωφελήθηκαν από δωρεάν ιατρικές εξετάσεις
Πολιτική Υγείας
14/09/2026 - 17:37
Απαντήσεις από τον ΙΣΑ στα ερωτήματα για την αδειοδότηση των ιατρείων και τους ελέγχους
Πολιτική Υγείας
14/09/2026 - 18:37
Η Novo Nordisk αλλάζει το brand της και τη στρατηγική της για τα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας
Pharma News
14/09/2026 - 19:26
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo