ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκδήλωση της Βayer για το ECR 2025: Καινοτομία, προαγωγή της επιστήμης και ενδυνάμωση των ασθενών

Pharma News
BAYER HELLAS/ECR 2025
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση της Bayer για τους συντάκτες υγείας, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Ακτινολογίας (ECR 2025).
Δευτέρα, 10/03/2025 - 13:46
— Photo: BAYER HELLAS/ECR 2025
News4Health Team News4Health Team

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ομάδα ειδικών συζήτησε τη σημασία της ενεργού συμμετοχής των ασθενών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, σε συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς, για την υποστήριξη της έγκαιρης και ακριβούς διάγνωσης.

Ένας τομέας με ιδιαιτερότητα και μεγάλη δυνατότητα βελτίωσης είναι ο καρκίνος του μαστού. Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να επηρεάσει θετικά την πορεία του ασθενούς, σώζοντας ζωές. Η μαστογραφία αποτελεί εξέταση πρώτης γραμμής για τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να μην είναι αρκετή. «Η υψηλή πυκνότητα των μαστών είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για καρκίνο, ενώ μειώνει και την ευαισθησία της μαστογραφίας στον προληπτικό έλεγχο, καθώς οι βλάβες ενδέχεται να μην εντοπιστούν. Για την καλύτερη αντιμετώπιση, είναι απαραίτητο να ενημερώσουμε και να κινητοποιήσουμε τις γυναίκες που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο, σχετικά με τις συμπληρωματικές επιλογές προσυμπτωματικού ελέγχου, όπως είναι η μαγνητική τομογραφία μαστού και η μαστογραφία με χρήση σκιαγραφικών, που επιτρέπουν την απεικόνιση πιθανών βλαβών, οι οποίες διαφορετικά δε θα ήταν δυνατό να εντοπιστούν», εξήγησε ο Δρ Peter Seidensticker, Global Head of Medical Affairs, Bayer Radiology.

ECR 2025 1

Και η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Απεικόνισης Μαστού (EUSOBI) συνιστά τη μαγνητική τομογραφία μαστού (MRI) ως πρόσθετο έλεγχο σε αυτές τις γυναίκες. Η συγκεκριμένη σύσταση υποστηρίζεται και από τα ευρήματα της μελέτης DENSE, μιας πολυκεντρικής, τυχαιοποιημένης, συγκριτικής μελέτης, που υποστηρίζεται από την Bayer, η οποία καταδεικνύει τα οφέλη του συμπληρωματικού ελέγχου με μαγνητική τομογραφία, έναντι του προσυμπτωματικού ελέγχου μόνο με μαστογραφία. Επιπλέον, η Bayer υποστηρίζει τη μελέτη DENSE-2, που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, η οποία αξιολογεί την αποτελεσματικότητα συγκεκριμένων επιλογών συμπληρωματικού ελέγχου για γυναίκες με εξαιρετικά πυκνό μαστό.

Πέρα από την προώθηση της έρευνας σε αυτόν τον τομέα, η Bayer αναπτύσσει και εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες για επαγγελματίες υγείας και ασθενείς, με στόχο την ενίσχυση της γνώσης και της ευαισθητοποίησης σχετικά με τον καρκίνο του μαστού. Μια από τις πρωτοβουλίες είναι η ιστοσελίδα Let’s Talk about it, η οποία είναι διαθέσιμη και στην Ελληνική γλώσσα, στον σύνδεσμο https://pharma.bayer.gr/letstalkaboutit.

Η εμπειρία της Ασθενούς

Η σημασία της εκπαίδευσης των ασθενών υπογραμμίστηκε από την ομιλήτρια κ. Caroline Justich, Πρόεδρο του Patient Advisory Group της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ακτινολογίας (ESR PAG). Η ίδια είχε μια προσωπική εμπειρία με τον καρκίνο του μαστού, όταν διαγνώστηκε σε ηλικία 39 ετών. Γνωρίζοντας τις ιδιαίτερες ανάγκες των γυναικών, των καρκινοπαθών και των ακτινολόγων, δημιούργησε τον ιστότοπο "Be accepted", ένα ολοκληρωμένο φόρουμ πληροφόρησης με στόχο την ενδυνάμωση και τη βελτίωση της ζωής όλων όσων έχουν επηρεαστεί από τον καρκίνο.
«Ξέρω από πρώτο χέρι το σοκ της διάγνωσης και όλη τη δύσκολη πορεία που ακολουθεί. Είτε πρόκειται για τον προσυμπτωματικό έλεγχο, την διάγνωση ή την παρακολούθηση του καρκίνου, το πιο ισχυρό όπλο που έχουμε είναι η γνώση», τόνισε η ίδια στην παρουσίασή της.

Ο καθηγητής κ. Michael Fuchsjäger, Πρόεδρος της EUSOBI, και Καθηγητής Ακτινολογίας και Πρόεδρος του Τμήματος Ακτινολογίας στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Γκρατς της Αυστρίας, συμπλήρωσε: «Ως ακτινολόγοι, είμαστε το σημείο εισόδου στη φροντίδα υγείας και ένας οδηγός για τη θεραπεία και ενδεχομένως ακόμη και την αποκατάσταση του ασθενούς. Οι πρακτικές μας έχουν προσαρμοστεί για να αυξήσουν την αλληλεπίδραση με τους ασθενείς, είτε διά ζώσης είτε μέσω των ψηφιακών αναφορών μας. Η ικανοποίηση αυτής της αυξανόμενης ανάγκης θα βελτιώσει τη ζωή των ασθενών και των ακτινολόγων και θα προσθέσει σημαντική αξία στις υπηρεσίες που παρέχουμε».

ECR 2025 3

Η Δρ. Silvia Pérez Rodrigo, Επικεφαλής του Τμήματος Απεικόνισης Μαστού στο Κέντρο Καρκίνου MD Anderson στη Μαδρίτη, μοιράστηκε τις γνώσεις της σχετικά με τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της απεικόνισης μαστού. Η χρήση λύσεων λογισμικού που υποστηρίζονται από Τεχνητή Νοημοσύνη στην απεικόνιση μαστού θα μπορούσε να βοηθήσει τους ακτινολόγους στην ανάλυση ιατρικών εικόνων ή να βοηθήσει στις διαδικασίες διαγνωστικού και προληπτικού ελέγχου. Ένα παράδειγμα εφαρμογής θα ήταν οι μαστογραφίες που διεξάγονται κατά τη διάρκεια των τακτικών ετήσιων ή διετών ελέγχων. Η Τεχνητή Νοημοσύνη χρησιμοποιείται επίσης σε διαγνωστικές εξετάσεις, όπως η υπερηχογραφία. «Στο δικό μας κέντρο, χρησιμοποιούμε λογισμικό το οποίο, δίνοντας τις 2 λήψεις από την μαστογραφία, με την χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης, μας υποδεικνύει σημεία ενδιαφέροντος, ύποπτα για κακοήθεια. Επιπλέον, το λογισμικό έχει την δυνατότητα, μέσω της ανάλυσης ευρημάτων πολλών αντίστοιχων εξετάσεων να υπολογίσει κατά προσέγγιση τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού αυτού του ασθενούς τα επόμενα πέντε χρόνια».

Την εκδήλωση έκλεισε ο κ. Nelson Ambrogio, Πρόεδρος του Τμήματος Ακτινολογίας της Bayer, ο οποίος ανέφερε: «Η Bayer έχει δεσμευτεί να προσφέρει την επόμενη γενιά καινοτόμων λύσεων στην ιατρική απεικόνιση και να συμπεριλάβει την οπτική του ασθενούς σε κάθε βήμα. Ας συνεργαστούμε για να ενισχύσουμε την ακτινολογία και να βελτιώσουμε την υγεία των ανθρώπων. Μαζί, μπορούμε να επιτύχουμε καλύτερα αποτελέσματα , προάγοντας την επιστήμη και ενδυναμώνοντας τους ασθενείς – γιατί όλοι και όλες αξίζουν σαφείς απαντήσεις για την υγεία τους».

  • BAYER HELLAS
  • ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ
  • ΑΣΘΕΝΕΙΣ
  • ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ
  • ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Curity Pharma: έλαβε την άδεια λειτουργίας της πρότυπης φαρμακευτικής μονάδας στην ΒΙ.ΠΕ Λάρισας
Curity Pharma: έλαβε την άδεια λειτουργίας της πρότυπης φαρμακευτικής μονάδας στην ΒΙ.ΠΕ Λάρισας 06 Μαρτίου 2025
Novo Nordisk Hellas: Δυναμική συμμετοχή στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας 2025 11 Μαρτίου 2025
Novo Nordisk Hellas: Δυναμική συμμετοχή στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας 2025

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργιάδης: Νέα πλωτά μέσα για τις διακομιδές ασθενών από τα νησιά έως το τέλος του 2026
Πολιτική Υγείας
21/01/2026 - 20:37

Γεωργιάδης: Νέα πλωτά μέσα για τις διακομιδές ασθενών από τα νησιά έως το τέλος του 2026

Health-IQ: Καινοτομία και μετασχηματισμός των υγειονομικών δομών σε Θεσσαλονίκη και Έδεσσα
Πολιτική Υγείας
20/01/2026 - 17:57

Health-IQ: Καινοτομία και μετασχηματισμός των υγειονομικών δομών σε Θεσσαλονίκη και Έδεσσα

ChatGPT Health: Οι ειδικοί ανησυχούν για την έναρξη του χωρίς ρυθμιστικό πλαίσιο
Ψυχική Υγεία
16/01/2026 - 09:00

ChatGPT Health: Οι ειδικοί ανησυχούν για την έναρξη του χωρίς ρυθμιστικό πλαίσιο

ΣΦΕΕ: «Μόλις ένα στα πέντε καινοτόμα φάρμακα φτάνει σήμερα στους Έλληνες ασθενείς»
Pharma Policy
15/01/2026 - 20:26

ΣΦΕΕ: «Μόλις ένα στα πέντε καινοτόμα φάρμακα φτάνει σήμερα στους Έλληνες ασθενείς»

«Άλμα Ζωής»: Νέο ψηφιακό πρόγραμμα για γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού
Patient Talk
14/01/2026 - 21:42

«Άλμα Ζωής»: Νέο ψηφιακό πρόγραμμα για γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού

Η τεχνητή νοημοσύνη εντοπίζει τον διαβήτη και τον καρκίνο του στομάχου μόνο από το χρώμα της γλώσσας σας
Digital Health
07/01/2026 - 11:00

Η τεχνητή νοημοσύνη εντοπίζει τον διαβήτη και τον καρκίνο του στομάχου μόνο από το χρώμα της γλώσσας σας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Άγχος και κατάθλιψη: Οι τροφές που καλό είναι να αποφεύγετε
Διατροφή
26/01/2026 - 16:00
Υπογράφηκαν οι υπουργικές αποφάσεις για τους Κόμβους Ψηφιακής Ενδυνάμωσης ηλικιωμένων και ΑμεΑ
Επικαιρότητα
26/01/2026 - 15:39
ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Οι πρώτες επεμβάσεις κατάλυσης κολπικής μαρμαρυγής με το πρωτοποριακό σύστημα PFA Volt
Υπηρεσίες Υγείας
26/01/2026 - 15:22
Το στόμα μας μπορεί να κρύβει το κλειδί για την πρόληψη της παχυσαρκίας
Υγεία
26/01/2026 - 15:00
Συγκλονίζει η τραγωδία στα Τρίκαλα: Νεκρές τέσσερις εργαζόμενες σε εργοστάσιο - Όλα τα τελευταία δεδομένα!
Επικαιρότητα
26/01/2026 - 14:38
Boehringer Ingelheim: Στρατηγική συνεργασία με τη Rectify Pharmaceuticals για τη Χρόνια Νεφρική Νόσο
Pharma News
26/01/2026 - 14:19
Εμβολιαστική κάλυψη έναντι του HPV: Τι δείχνουν τα πρώτα εθνικά δεδομένα
Πολιτική Υγείας
26/01/2026 - 14:00
Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Έξι ασκήσεις για να κρατήσετε τα χέρια σας ενεργά
Υγεία
26/01/2026 - 13:00
Το βαθύ αποτύπωμα της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας στο ΕΣΥ με αριθμούς
Πολιτική Υγείας
26/01/2026 - 12:00
Τα βακτήρια του εντέρου των βρεφών μπορεί να είναι το κλειδί για την πρόληψη άσθματος και αλλεργιών
Υγεία
26/01/2026 - 11:00
Ταμείο Καινοτομίας Φαρμάκου: Στο Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα το νομοσχέδιο - Ψήφισή του πιθανότατα τον Φεβρουάριο
Πολιτική Υγείας
26/01/2026 - 09:38
Τι είναι ο πνευμονιόκοκκος και ποιοι κινδυνεύουν - Οι επιπλοκές
Επικαιρότητα
26/01/2026 - 09:00
Skincare layering: Ο σωστός τρόπος να εφαρμόζετε τα προϊόντα περιποίησης χωρίς να πονοκεφαλιάζετε
Ομορφιά
25/01/2026 - 09:43
ΠΟΥ: «Η αποχώρηση των ΗΠΑ καθιστά τον κόσμο λιγότερο ασφαλή»
Πολιτική Υγείας
25/01/2026 - 09:05
Τα διατροφικά «ναι» και «όχι» στη διαχείριση της ψωρίασης
Διατροφή
24/01/2026 - 15:04
Πέντε βασικά εμπόδια στην απώλεια βάρους και πώς τα αντιμετωπίζουμε
Υγεία
24/01/2026 - 14:41
Τα τέσσερα πορτοκαλί λαχανικά που φροντίζουν την υγεία του σκύλου μας
Pet
24/01/2026 - 14:24
Νόσος Peyronie: Η ασθένεια-ταμπού του πέους που προκαλεί κατάθλιψη στους άνδρες
Health Talk
24/01/2026 - 14:01
Γιατί το σπλαχνικό λίπος δεν είναι απαραίτητα κακό
Υγεία
24/01/2026 - 09:08
Η ηλικία έναρξης της εμμηνόπαυσης επηρεάζει τον κίνδυνο εγκεφαλικού και μεταβολικού συνδρόμου
Υγεία
23/01/2026 - 17:15
Έρευνα δείχνει σύνδεση του καπνίσματος με την κατάθλιψη
Υγεία
23/01/2026 - 16:00
Ένας σύντομος μεσημεριανός ύπνος «ξεκουράζει» τον εγκέφαλο και ενισχύει τη μάθηση
Υγεία
23/01/2026 - 15:00
Το χοιρινό… κάνει καλό στην υγεία; Νέα μελέτη δείχνει οφέλη για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής
Διατροφή
23/01/2026 - 14:00
Επούλωση τραυμάτων χωρίς ουλές; Το πρόσωπο αποκαλύπτει το μηχανισμό
Υγεία
23/01/2026 - 13:00
Γεωργιάδης: «Αύξηση 67% σε σχέση με το 2019 – 30.000 νέοι δωρητές οργάνων σε έναν χρόνο»
Πολιτική Υγείας
23/01/2026 - 12:17
Τελικά η διακοπή των ενέσεων απώλειας βάρους δεν οδηγεί απαραίτητα σε επαναπρόσληψή του
Pharma News
23/01/2026 - 12:00
Γρίπη: Δύο παιδιά, 6 και 3 ετών στη ΜΕΘ του "Αγία Σοφία" - Τι λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ
Υγεία
23/01/2026 - 11:22
Συναγερμός στην Ινδία με συρροή κρουσμάτων ιού που μεταδίδεται από τα ζώα στον άνθρωπο
Υγεία
23/01/2026 - 11:00
Οστεοαρθρίτιδα: Νέο φάρμακο υπόσχεται αναγέννηση χόνδρου και αποκατάσταση των αρθρώσεων
Υγεία
23/01/2026 - 10:00
Burnout: Οδηγός αποκατάστασης
Ψυχική Υγεία
23/01/2026 - 09:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα διατροφικά «ναι» και «όχι» στη διαχείριση της ψωρίασης
Διατροφή
24/01/2026 - 15:04
ΠΟΥ: «Η αποχώρηση των ΗΠΑ καθιστά τον κόσμο λιγότερο ασφαλή»
Πολιτική Υγείας
25/01/2026 - 09:05
Γιατί το σπλαχνικό λίπος δεν είναι απαραίτητα κακό
Υγεία
24/01/2026 - 09:08
Skincare layering: Ο σωστός τρόπος να εφαρμόζετε τα προϊόντα περιποίησης χωρίς να πονοκεφαλιάζετε
Ομορφιά
25/01/2026 - 09:43
Η ηλικία έναρξης της εμμηνόπαυσης επηρεάζει τον κίνδυνο εγκεφαλικού και μεταβολικού συνδρόμου
Υγεία
23/01/2026 - 17:15
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo