news4logo

  • Pharma News
  • Πολιτική Υγείας
  • Υγεία
  • Health News
  • Διατροφή
  • Ευ Ζην
  • Pet & Health
Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020

Κορονοϊός: Νέα χρηματοδοτική ένεση από την Κομισιόν για τα εμβόλια

News4Health TeamNews4Health Team
658 0
Κορονοϊός: Νέα χρηματοδοτική ένεση από την Κομισιόν για τα εμβόλια Guillaume Meurice on Pexels

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Αντίδρασης στον κορονοϊό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει την έρευνα για εμβόλια με άλλα 100 εκατ. ευρώ.

Η Επιτροπή θα συγχρηματοδοτήσει με 100 εκατ. ευρώ μια πρόσκληση υποβολής προτάσεων που δημοσίευσε ο Συνασπισμός για Καινοτομίες Επιδημιολογικής Ετοιμότητας (CEPI) για τη στήριξη της ταχείας ανάπτυξης εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Η στήριξη της ΕΕ εντάσσεται στη δέσμευση της Επιτροπής να επενδύσει 1 δισ. ευρώ από το ενωσιακό πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας «Ορίζων 2020» σε επειγόντως αναγκαία έρευνα και καινοτομία για την ανάπτυξη διαγνωστικών τεστ, θεραπειών, εμβολίων και άλλων εργαλείων πρόληψης για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού.

Η κ. Μαρίγια  Γκαμπριέλ, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας δήλωσε σχετικά: «Χρειαζόμαστε αποτελεσματικές θεραπείες και εμβόλια για να εξαλείψουμε τον κίνδυνο του κορονοϊού. Γι’ αυτό είμαστε περήφανοι που στηρίζουμε την προσπάθεια του συνασπισμού CEPI για την ταχεία ανάπτυξη των πλέον ελπιδοφόρων υποψήφιων εμβολίων». 

Αντιδρώντας στην πανδημία του κορονοϊού, η παγκόσμια σύμπραξη CEPI που δημιουργήθηκε το 2017 με σκοπό την ανάπτυξη εμβολίων για την πρόληψη μελλοντικών επιδημιών, εργάζεται για την ταχεία ανάπτυξη ενός ευρέος χαρτοφυλακίου που θα περιλαμβάνει τα πλέον προηγμένα υποψήφια εμβόλια κατά του κορονοϊού και για να διασφαλίσει τη δυνατότητα μαζικής παραγωγής τους, σε συνεργασία με τους εταίρους του κλάδου. Η στήριξη που παρέχει το πρόγραμμα «Ορίζων 2020» στον CEPI θα χρηματοδοτήσει δραστηριότητες έρευνας και καινοτομίας αλλά όχι την παρασκευή εμβολίων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόσκληση υποβολής προτάσεων είναι διαθέσιμες εδώ, ενώ πληροφορίες για το πώς η έρευνα και η καινοτομία της ΕΕ στηρίζουν τον αγώνα κατά του κορονοϊού και την ανάκαμψη είναι διαθέσιμες εδώ.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Παγκόσμια Αντίδραση κατά του Κορονοϊού, της οποίας ηγείται η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν, μέχρι σήμερα έχουν δεσμευτεί 15,9 δισ. ευρώ για την καθολική πρόσβαση σε διαγνωστικά τεστ, για θεραπείες και εμβόλια κατά της έξαρσης του κορονοϊού και υπέρ της παγκόσμιας ανάκαμψης.

Health ανα Tag:
  • ΚΟΜΙΣΙΟΝ
  • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
  • ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
  • ΕΜΒΟΛΙΑ
  • ΕΡΕΥΝΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο χάρτης του κορονοϊού: Αττική, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Λάρισα και Εύβοια καταγράφουν τα περισσότερα κρούσματα

Ο χάρτης του κορονοϊού: Αττική, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Λάρισα και Εύβοια καταγράφουν τα περισσότερα κρούσματα

Η Αττική καταγράφει το 47% των ημερήσιων διαγνώσεων κορνοοϊού, με τη Θεσσαλονίκη να ακολουθεί, ωστόσο είναι η Αχαΐα που κατέγραψε εκ  νέου εκτίναξη του αριθμού των νέων κρουσμάτων.

News4Health TeamΒασιλική Αγγουρίδη
Τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού, πάνω από 400 διασωληνωμένοι ασθενείς και εκτίναξη της θετικότητας

Τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού, πάνω από 400 διασωληνωμένοι ασθενείς και εκτίναξη της θετικότητας

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 30. Σε σύνολο μόλις 17.936 τεστ η θετικότητα εκτινάσσεται στο 6,55%!

News4Health TeamΒασιλική Αγγουρίδη
Γονατίζουν οι ΜΕΘ COVID στα νοσοκομεία της Αττικής: Οι κινήσεις ενίσχυσης με επιπλέον κλίνες

Γονατίζουν οι ΜΕΘ COVID στα νοσοκομεία της Αττικής: Οι κινήσεις ενίσχυσης με επιπλέον κλίνες

Στο 92% πληρότητα οδηγούνται οι κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής, παρότι προστίθενται επιπλέον κρεβάτια. Στην επόμενη φάση περαιτέρω σύμπτυξης κλινικών για την εξασφάλιση κλινών ετοιμάζεται να μπει το ΕΣΥ του λεκανοπεδίου.

News4Health TeamΒασιλική Αγγουρίδη
Ελλάδα: Κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο οι δημόσιες δαπάνες για καινοτομία και έρευνα

Ελλάδα: Κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο οι δημόσιες δαπάνες για καινοτομία και έρευνα

Οι δημόσιες δαπάνες για καινοτομία και έρευνα (R&D), που διαχρονικά ήταν πολύ χαμηλές στη χώρα μας, πλέον πλησιάζουν τον ευρωπαϊκό μέσο όρo. Ωστόσο, πολύ χαμηλές είναι οι ιδιωτικές δαπάνες R&D.

News4Health TeamNews4Health Team

Newsroom

  • Δωρεά υγειονομικού υλικού από την Karabinis Medical στη γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

    01/03/2021 - 19:57
  •  Affidea: Προληπτικός έλεγχος μαστού με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας

    01/03/2021 - 19:51
  • Σύντομα θα χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca και στους άνω των 65

    01/03/2021 - 18:55
  • Ελλάδα: Τα περιστατικά αλλεργικής αντίδρασης μετά από 915 χιλιάδες εμβολιασμούς

    01/03/2021 - 18:04
  • Ο χάρτης του κορονοϊού: Αττική, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Λάρισα και Εύβοια καταγράφουν τα περισσότερα κρούσματα

    01/03/2021 - 17:39
  • Τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού, πάνω από 400 διασωληνωμένοι ασθενείς και εκτίναξη της θετικότητας

    01/03/2021 - 17:30
  • Γονατίζουν οι ΜΕΘ COVID στα νοσοκομεία της Αττικής: Οι κινήσεις ενίσχυσης με επιπλέον κλίνες

    01/03/2021 - 15:50
  • Στο 1,75% το ποσοστό θετικότητας στα rapid test του ΕΟΔΥ στις 25-28 Φλεβάρη

    01/03/2021 - 15:48
  • Lockdown στις ελλείψεις αίματος με αιμοδοσία 8 με 12 Μαρτίου

    01/03/2021 - 15:36
  • ΙΣΑ: Συνεχίζεται το Διαδικτυακό Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά

    01/03/2021 - 15:32

news4

  • Pharma News
  • Πολιτική Υγείας
  • Υγεία
  • Health News
  • Διατροφή
  • Ευ Ζην
  • Pet & Health
  • Οι ειδήσεις της υγείας
  • ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

About Us

© 2019 NEWS4HEALTH. ALL RIGHTS RESERVED