ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΦΕΕ: «Ευκαιρία φέτος να αναπληρωθούν οι εμβολιασμοί που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας»

Pharma News
ΣΦΕΕ: «Ευκαιρία φέτος να αναπληρωθούν οι εμβολιασμοί που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας»
Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εμβολιασμού, αναγνωρίζει τη αξία του εμβολιασμού και τονίζει τη σημασία της αναπλήρωσης των δόσεων που χάθηκαν λόγω της πανδημίας.
Πέμπτη, 20/04/2023 - 14:41
— Photo: freepik
News4Health Team News4Health Team

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εμβολιασμού (23-29 Απριλίου 2023) οι χώρες μέλη του Ευρωπαϊκού Δικτύου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν τόσο στην κοινή γνώμη όσο και τις αρχές υγείας την αξία των εμβολιαστικών προγραμμάτων.

Αναγνωρίζοντας επί σειρά ετών ότι ο εμβολιασμός αποτελεί επένδυση για την προστασία του πληθυσμού και τη βιωσιμότητα των υγειονομικών συστημάτων, η φετινή εκστρατεία ενημέρωσης τονίζει την σημασία της έγκαιρης και ισότιμης πρόσβασης του πληθυσμού στα διαθέσιμα εμβολιαστικά προγράμματα.

Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ., εκτιμάται ότι κάθε χρόνο 4-5 εκατομμύρια θάνατοι, ανά την υφήλιο, προλαμβάνονται μέσω του εμβολιασμού, ενώ 1,5 εκατομμύρια επιπρόσθετοι θάνατοι μπορούν να αποφευχθούν, εφόσον αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη παγκοσμίως.

Ιδιαίτερα σήμερα, που η παγκόσμια κοινότητα έχει επανέλθει στην κανονικότητα μετά την πρόσφατη κρίση δημόσιας υγείας λόγω της πανδημίας COVID – 19, η οποία ανέδειξε αναμφισβήτητα την αξία του εμβολιασμού, οι στόχοι της Ευρωπαϊκής Ατζέντας Εμβολιασμών 2030 οφείλουν να ευαισθητοποιήσουν και να κινητοποιήσουν το σύνολο της Πολιτείας.

Συγκεκριμένα, η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης σε όλες τις ηλιακές ομάδες, συνοδευόμενη από εκστρατείες ενημέρωσης του πληθυσμού και ειδικά μητρώα που θα επιτρέπουν την καταγραφή και παρακολούθηση των εμβολιασμών, οφείλουν να βρίσκονται υψηλά στην ατζέντα της δημόσιας υγείας των εθνικών αρχών υγείας και να κινητοποιούν το έργο της ιατρικής κοινότητας.

Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) αναγνωρίζει τη αξία του εμβολιασμού και τονίζει τη σημασία της αναπλήρωσης των δόσεων που χάθηκαν λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Π.Ο.Υ. και της UNICEF, υπολογίστηκε ότι μέχρι το 2021 λόγω της COVID-19, 25 εκατομμύρια βρέφη έχασαν τις δόσεις για εμβόλια που σώζουν ζωές όπως διφθερίτιδας-τετάνου-κοκκύτη (DTP3), ιλαράς, πολιομυελίτιδας και μηνιγγίτιδας. Σημαντικό έλλειμμα παρατηρήθηκε και στον ΗPV εμβολιασμό των εφήβων – δεδομένα από τις H.Π.Α. δείχνουν μείωση της τάξης του 24% για το 2020 σε σχέση με το 2019. Λαμβάνοντας υπόψη και τον εμβολιασμό των ενηλίκων στις Η.Π.Α. εκτιμήθηκε ότι από τον Ιανουάριο του 2020 έως τον Ιούλιο του 2021, χάθηκαν 37,1 εκατομμύρια δόσεις συνιστώμενων εμβολίων σε σύγκριση με το 2019.

Επιπρόσθετα, θα πρέπει να συνεχιστεί ο εμβολιασμός έναντι της COVID-19 ιδιαίτερα στις ευάλωτες ομάδες, καθώς χάρη στον εμβολιασμό σχεδόν μισό εκατομμύριο ζωές έχουν σωθεί μεταξύ ατόμων ηλικίας 60 ετών και άνω σε 33 χώρες στην ευρωπαϊκή περιφέρεια του ΠΟΥ.

Για να επιτύχει η χώρα μας στην εγκατάσταση του εμβολιασμού ως βασικού πυλώνα της πολιτικής υγείας, θα πρέπει η ορθή τήρηση των εμβολιαστικών προγραμμάτων και η έγκαιρη πρόσβαση του πληθυσμού σε αυτά να αποτελεί κοινό στόχο.

Ο εμβολιασμός παιδιών, εφήβων και ενηλίκων αποτελεί επένδυση στην υγεία και συμβάλλει σε μία ζωή γεμάτη υγεία.

Ο ΣΦΕΕ ως υπεύθυνος κοινωνικός εταίρος παραμένει αρωγός της πρόληψης και υποστηρίζει την αξία της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην ευρεία εφαρμογή και τήρηση των εμβολιαστικών προγραμμάτων. Οι εταιρίες-μέλη του ΣΦΕΕ στοχεύουν κάθε χρόνο στον ομαλό εφοδιασμό της αγοράς μέσω της έγκαιρης διάθεσης επαρκούς ποσότητας εμβολίων για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών και την προστασία του πληθυσμού εν γένει, έναντι πληθώρας λοιμωδών νοσημάτων.

Ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, αναγνωρίζοντας ότι σήμερα περισσότερα των 100 εμβολίων βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης, εκ των οποίων το 46% απευθύνονται σε νοσήματα για τα οποία μέχρι σήμερα δεν υφίστανται εμβόλια, ενώ το 80% αυτών αφορά σε εμβολιασμό ενηλίκων, τόνισε σχετικά: «Ο εμβολιασμός αποτελεί ένα από σημαντικότερα επιτεύγματα του 20ου αιώνα. Χάρη στην ανακάλυψη των εμβολίων και την ευρεία εφαρμογή των εμβολιαστικών προγραμμάτων εξαλείφθηκαν μία σειρά από θανατηφόρα μολυσματικά νοσήματα και επήλθε σημαντική μείωση του φορτίου των μεταδοτικών νοσημάτων.

Παράλληλα, τα εμβόλια, σε συνδυασμό με άλλα μέτρα δημόσιας υγείας, επέτρεψαν την οικοδόμηση μιας ισχυρής ασπίδας προστασίας ενάντια στην πανδημία COVID-19 και την διαχείριση πιο μεταδοτικών παραλλαγών, επιτρέποντας στους πολίτες να ζήσουν μία υγιή ζωή. Ωστόσο, τώρα θα πρέπει όλοι μαζί να περάσουμε με μια φωνή το μήνυμα ότι ο εμβολιασμός δεν μπορεί να περιμένει και ότι η τακτική τήρηση των Εθνικών Προγραμμάτων Εμβολιασμού θα πρέπει να συνιστά προτεραιότητα και καθήκον όλων των αρμοδίων φορέων.

Προς αυτήν την κατεύθυνση απαιτείται η υλοποίηση προγραμμάτων ευαισθητοποίησης του πληθυσμού, η εφαρμογή μηχανισμών παρακολούθησης και καταγραφής της εμβολιαστικής κάλυψης μέσω των μητρώων εμβολιασμών που έχουν ήδη θεσμοθετηθεί, η εφαρμογή εμβολιαστικών στόχων σύμφωνα με τις διεθνείς στρατηγικές και κατευθυντήριες οδηγίες, και η ανάπτυξη μιας μακρόχρονης εθνικής πολιτικής εμβολιασμού για τη χώρα, συνοδευόμενη από επαρκή δημόσια χρηματοδότηση, ώστε τα εμβόλια να συνεχίσουν να αποτελούν μια προσβάσιμη επιλογή για τον πληθυσμό της χώρας.»

Διαβάστε επίσης=> Σύσταση του FDA για δεύτερη αναμνηστική δόση έναντι της Όμικρον σε ομάδες υψηλού κινδύνου

Τελευταία τροποποίηση στις 20/04/2023 - 16:29
  • ΣΦΕΕ
  • ΠΑΝΔΗΜΙΑ
  • ΕΜΒΟΛΙΑ
  • ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ
  • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
  • COVID19
  • ΠΟΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Bayer Ελλάς ενώνει και πάλι τις δυνάμεις της με τη WE4ALL για ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος
Η Bayer Ελλάς ενώνει και πάλι τις δυνάμεις της με τη WE4ALL για ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος 20 Απριλίου 2023
Moderna και IBM εξερευνούν τους κβαντικούς υπολογιστές και την τεχνητή νοημοσύνη για την ανάπτυξη εμβολίων 20 Απριλίου 2023
Moderna και IBM εξερευνούν τους κβαντικούς υπολογιστές και την τεχνητή νοημοσύνη για την ανάπτυξη εμβολίων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεμιστοκλέους: «Ήδη 2,8 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί για τη γρίπη, αριθμός αυξημένος σε σχέση με πέρυσι».
Πολιτική Υγείας
28/01/2026 - 14:11

Θεμιστοκλέους: «Ήδη 2,8 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί για τη γρίπη, αριθμός αυξημένος σε σχέση με πέρυσι».

Η ιλαρά ξαναέγινε ενδημική σε έξι ευρωπαϊκές χώρες - Ο ρόλος του δισταγμού έναντι του εμβολιασμού
Πολιτική Υγείας
27/01/2026 - 13:00

Η ιλαρά ξαναέγινε ενδημική σε έξι ευρωπαϊκές χώρες - Ο ρόλος του δισταγμού έναντι του εμβολιασμού

Πνευμονιόκοκκος: Το εμβόλιο που σώζει ζωές από έναν «αόρατο» εχθρό
Health Talk
26/01/2026 - 17:14

Πνευμονιόκοκκος: Το εμβόλιο που σώζει ζωές από έναν «αόρατο» εχθρό

ΣΦΕΕ: Ισότητα, πρόσβαση και ποιότητα στο επίκεντρο της εθνικής πολιτικής για τον καρκίνο
Pharma Policy
26/01/2026 - 16:16

ΣΦΕΕ: Ισότητα, πρόσβαση και ποιότητα στο επίκεντρο της εθνικής πολιτικής για τον καρκίνο

Εμβολιαστική κάλυψη έναντι του HPV: Τι δείχνουν τα πρώτα εθνικά δεδομένα
Πολιτική Υγείας
26/01/2026 - 14:00

Εμβολιαστική κάλυψη έναντι του HPV: Τι δείχνουν τα πρώτα εθνικά δεδομένα

Το βαθύ αποτύπωμα της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας στο ΕΣΥ με αριθμούς
Πολιτική Υγείας
26/01/2026 - 12:00

Το βαθύ αποτύπωμα της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας στο ΕΣΥ με αριθμούς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συναγερμός για δύο ζωονόσους που εμφανίζονται ως η επόμενη «μεγάλη» απειλή για τη δημόσια υγεία των ΗΠΑ
Υγεία
29/01/2026 - 12:00
108 νέοι γιατροί στο ΕΣΥ μέσω του οικονομικού κινήτρου των 40.000 ευρώ
Πολιτική Υγείας
29/01/2026 - 11:20
Νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να προβλέψει πώς οι μεταλλάξεις του DNA προκαλούν ασθένειες
Digital Health
29/01/2026 - 11:00
Γιατί είναι η ανησυχητική η έξαρση του νοροϊού στη Μ. Βρετανία - Τι λένε οι ειδικοί
Υγεία
29/01/2026 - 10:00
Κίνδυνος καρδιακής προσβολής: Εκτοξεύεται στη δεκαετία των τριάντα για τους άνδρες
Υγεία
29/01/2026 - 09:00
Σήμερα η επιχείρηση αεροδιακομιδής των δύο τραυματιών στην Ελλάδα - Η κατάσταση του πολυτραυματία
Επικαιρότητα
29/01/2026 - 08:37
Γιατί πρέπει να απολαμβάνουμε αυτό που τρώμε
Διατροφή
28/01/2026 - 18:00
Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Αττικόν: Για τα ράντζα στους διαδρόμους δεν φταίει η γρίπη
Πολιτική Υγείας
28/01/2026 - 17:00
Ερευνητές "ξεσκέπασαν" το μηχανισμό με τον οποίο τα καρκινικά κύτταρα κρύβονται από το ανοσοποιητικό
Υγεία
28/01/2026 - 16:00
Θεμιστοκλέους: «Ήδη 2,8 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί για τη γρίπη, αριθμός αυξημένος σε σχέση με πέρυσι».
Πολιτική Υγείας
28/01/2026 - 14:11
Τι σχέση έχει ο αριθμός των μαξιλαριών στον ύπνο με τον κίνδυνο γλαυκώματος
Υγεία
28/01/2026 - 14:00
Κρούσματα φυματίωσης στην φυλακή ανηλίκων Κασσαβέτειας :Έκλεισαν προσωρινά σχολεία
Επικαιρότητα
28/01/2026 - 13:12
Γόνατο: Γιατί τα φλατ παπούτσια είναι εξίσου βλαβερά με τα ψηλοτάκουνα
Health Talk
28/01/2026 - 13:00
"Αγία Σοφία" : Δύο παιδιά με ανακοπή μέσα σε ένα 24ωρο - Κοριτσάκι μόλις επτά ημερών κατέληξε
Υγεία
28/01/2026 - 12:11
Γεωργιάδης: Πρόθεση της κυβέρνησης η αύξηση του επιδόματος οδοιπορικών για τους νεφροπαθείς
Πολιτική Υγείας
28/01/2026 - 12:00
Η εμμηνόπαυση συνδέεται με απώλεια φαιάς ουσίας στον εγκέφαλο - Ο πιθανός της ρόλος στην άνοια
Υγεία
28/01/2026 - 11:00
Ινδία: Κρούσματα του ιού Nipah προκαλούν ενισχυμένους ελέγχους σε ασιατικά αεροδρόμια
Υγεία
28/01/2026 - 10:00
Ψυχική υγεία των μαμάδων στην Ευρώπη: Το βαρύ τίμημα της μητρότητας σε καριέρα και ισορροπία ζωής
Ψυχική Υγεία
28/01/2026 - 09:00
Τραγωδία στη Ρουμανία: Οι δύο τραυματίες μπορούν να επιστρέψουν με κανονική πτήση
Επικαιρότητα
28/01/2026 - 07:46
Θεσσαλονίκη: Στάση εργασίας στο Θεαγένειο στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΠΟΕΔΗΝ
Επικαιρότητα
27/01/2026 - 22:49
Το Brookings αποκάλυψε έκθεση για τους κινδύνους από τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης στο σχολείο
Digital Health
27/01/2026 - 22:08
Τρεις συλλήψεις για την φονική έκρηξη στο εργοστάσιο της Βιολάντα στα Τρίκαλα
Επικαιρότητα
27/01/2026 - 21:41
Όλα όσα επηρεάζουν την υγεία της καρδιάς μας και που οδηγούν
Health Talk
27/01/2026 - 21:17
Τραγωδία στη Ρουμανία: Βαρύ πένθος στην Τούμπα και στους τόπους καταγωγής των επτά νεκρών
Επικαιρότητα
27/01/2026 - 20:49
Στο Εθνικό Τυπογραφείο προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 510 θέσεις σε νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
27/01/2026 - 20:23
Πένθος: Η διαχείριση της ξαφνικής ανθρώπινης απώλειας και τα στάδια προσαρμογής
Ψυχική Υγεία
27/01/2026 - 20:09
ΗΠΑ: Στα 85 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα το Ρολόι της Αποκάλυψης
Επικαιρότητα
27/01/2026 - 19:47
Ανήσυχοι και προβληματισμένοι οι πτηνοτρόφοι για την εμπορική συμφωνία ΕΕ–Mercosur
Pet
27/01/2026 - 19:32
Σημαντική υποτροφία σε διδακτορική φοιτήτρια που ωθεί την έρευνα των βιοδεικτών για τον καρκίνο
Επικαιρότητα
27/01/2026 - 19:04
Η InterMed στο διεθνές οδοντιατρικό συνέδριο AEEDC Dubai 2026
Pharma News
27/01/2026 - 18:41

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εμβολιαστική κάλυψη έναντι του HPV: Τι δείχνουν τα πρώτα εθνικά δεδομένα
Πολιτική Υγείας
26/01/2026 - 14:00
Boehringer Ingelheim: Στρατηγική συνεργασία με τη Rectify Pharmaceuticals για τη Χρόνια Νεφρική Νόσο
Pharma News
26/01/2026 - 14:19
ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Οι πρώτες επεμβάσεις κατάλυσης κολπικής μαρμαρυγής με το πρωτοποριακό σύστημα PFA Volt
Υπηρεσίες Υγείας
26/01/2026 - 15:22
Άγχος και κατάθλιψη: Οι τροφές που καλό είναι να αποφεύγετε
Διατροφή
26/01/2026 - 16:00
Αυγά: Η διατροφική αξία ασπραδιού και κρόκου και πως θα την εκμεταλλευθούμε σωστά
Διατροφή
26/01/2026 - 18:44
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo