ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Bayer Ελλάς «επιστρέφει» στο 3ο forum «Καινοτομία: Κινητήρια δύναμη της οικονομίας»

Pharma News
Η Bayer Ελλάς «επιστρέφει» στο 3ο forum «Καινοτομία: Κινητήρια δύναμη της οικονομίας»
Στο 3ο forum με τίτλο «Καινοτομία: Κινητήρια δύναμη της οικονομίας» συμμετέχει για μία ακόμα χρονιά η Bayer Ελλάς.
Τετάρτη, 23/11/2022 - 16:10
News4Health Team News4Health Team

Η Bayer, παγκόσμιος ηγέτης στους κλάδους της Υγείας και της Γεωργίας και μια από τις κορυφαίες εταιρείες στον χώρο των Βιοεπιστημών με μακροχρόνια παρουσία στην Ελλάδα, έδωσε και φέτος το παρόν στο 3ο Ελληνογερμανικό φόρουμ ανάδειξης βέλτιστων πρακτικών βασισμένων στην καινοτομία.

Το φόρουμ, που οργανώθηκε από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, είχε τον τίτλο:

«Καινοτομία: Κινητήρια δύναμη της οικονομίας» και πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Νοεμβρίου 2022, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Το Φόρουμ Καινοτομίας λειτουργεί ως μία πλατφόρμα μεταξύ εκπροσώπων από τον χώρο της οικονομίας κι εμπειρογνωμόνων από τον τομέα της έρευνας, με σκοπό τη συζήτηση κι ανταλλαγή απόψεων πάνω σε επίκαιρα και μελλοντικά ζητήματα.

Στο πλαίσιο των νέων εξελίξεων στην οικονομία, η Ελληνογερμανική ανταλλαγή απόψεων γύρω από το θέμα της καινοτομίας ως μοχλού οικονομικής ανάπτυξης είναι ιδιαιτέρως σημαντική.

Από την πλευρά της Bayer Ελλάς ο Andreas Pollner, Μanaging Director & Senior Bayer Representative στην Ελλάδα στην ομιλία του επεσήμανε πως η καινοτομία είναι βασικός πυλώνας σε όλες τις δραστηριότητες της εταιρείας.

«Στην Bayer αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις του σημερινού κόσμου με ολιστικό τρόπο. Αυτό εκφράζεται μέσα από το όραμά μας «Υγεία και Τροφή για όλους» και όλες οι προσπάθειές μας είναι προσηλωμένες στο να κάνουμε αυτό το όραμα πραγματικότητα.

Η ιατρική εκπαίδευση, η κλινική πρακτική και η κλινική έρευνα αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια της φροντίδας των ασθενών σε κάθε σύστημα υγείας και πρέπει να τα ενισχύουμε συστηματικά και αποτελεσματικά.

Για αυτό και αποτελούν βασικά στοιχεία στην ανάπτυξη της στρατηγικής μας, μαζί με την αριστεία στην έρευνα και την εφαρμογή πρωτοποριακών τεχνολογιών».

Στη συνέχεια, ο κ. Pollner εστίασε στην πρωτοβουλία HealthCare Accelerator, ένα πρόγραμμα που συμβάλλει στη δημιουργία ενός οικοσυστήματος με στόχο τη μεγιστοποίηση των πιθανών οφελών για τους ασθενείς του σήμερα και του αύριο σε ένα καινοτόμο και αποτελεσματικό εθνικό σύστημα υγείας στην Ελλάδα.

Όπως τόνισε ο κ. Pollner: «Ένα σημαντικό μέρος αυτού του προγράμματος είναι η ανάπτυξη νέων μεθόδων, λύσεων και εφαρμογών με επίκεντρο την καινοτομία της κλινικής πρακτικής, όπως είναι και το παράδειγμα της πλατφόρμας VTECareNet, ενός νέου εργαλείου για την εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση των χρόνιων ασθενών με φλεβική θρομβοεμβολή».

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Pollner, η προηγμένη ιατρική εκπαίδευση προετοιμάζει τους επαγγελματίες υγείας του αύριο, η βελτιωμένη κλινική πρακτική οδηγεί σε ένα αποτελεσματικό σύστημα υγείας με επίκεντρο τον ασθενή, ενώ η ενισχυμένη κλινική έρευνα βοηθά την αναβάθμιση της φροντίδας για τους μελλοντικούς ασθενείς και παρέχει έγκαιρη πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έλαβε χώρα, o Andreas Pollner αναφέρθηκε στις συνεργασίες που ανέπτυξε η Bayer στο πλαίσιο του προγράμματος HealthCare Accelerator με άλλες εταιρείες, ερευνητικά ιδρύματα, πανεπιστήμια αλλά και startups και το πως, μέσα από αυτό το πρόγραμμα εφαρμόζονται καινοτόμα προγράμματα που αντιμετωπίζουν καθοριστικά τις σημαντικές προκλήσεις και υποστηρίζουν την ελληνική κοινωνία, καθώς η συνεργασία με ένα ευρύ δίκτυο ατόμων και φορέων είναι ένας σύγχρονος και αποτελεσματικός τρόπος επιτάχυνσης της καινοτομίας.

Ακόμη, τόνισε πως είναι απαραίτητο να ενταχθεί η καινοτομία σε όλες τις πτυχές του συστήματος υγείας με βιώσιμο τρόπο που θα επιτρέπει στους ασθενείς να λαμβάνουν τη βέλτιστη, αποτελεσματική και ολιστική φροντίδα.

Στο πλαίσιο του φόρουμ, η Bayer είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στον συντονισμό του πάνελ με θέμα: «Start ups - Αναπτύσσοντας το Ελληνικό Οικοσύστημα Καινοτομίας – Παραδείγματα από το Γερμανικό Οικοσύστημα», με συμμετοχή σημαντικών εκπροσώπων του Ελληνικού οικοσυστήματος, όπως ο Δρ. Σπύρος Αρσένης, Επικεφαλής του τμήματος Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Εθνικής Τράπεζας, η Μυρτώ Παπαθάνου, Partner στο Metavallon fund και ο Βασίλης Σιέμος, Υπεύθυνος του Επιχειρηματικού Επιταχυντή, στο Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας “Αρχιμήδης” του ΕΚΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναδειχτήκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στο τοπικό οικοσύστημα, συζητήθηκαν οι περιοχές που μπορούν να βελτιωθούν για την περαιτέρω ανάπτυξη του οικοσυστήματος στη χώρα μας, ενώ ο Dr. Tom Kirschbaum, ιδρυτής & CEO της start-up door2door μοιράστηκε την εμπειρία του από τη Γερμανία καθώς και χρήσιμες προτάσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στη χώρα μας.

Επιπλέον, σε παράλληλη ψηφιακή εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Bayer με θέμα: «Η συμβολή της Bayer στο Ελληνικό Οικοσύστημα», τα μέλη της ομάδας του προγράμματος Level-up | G4A, Ηλίας Κοντούδης, Σόνια Μουσαβερέ και Μανώλης Παναγιωτόπουλος συζήτησαν την εμπειρία και τα αποτελέσματα του πρώτου κύκλου του προγράμματος με τους εκπροσώπους εταιρειών που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα, όπως η εταιρεία Advantis από τον τομέα της Υγείας και η εταιρεία Eden Core από τον τομέα της Αγροδιατροφής.

Η Bayer έχει αποδείξει τη σταθερή προσήλωσή της στην καινοτομία, μέσα από την οποία ανταποκρίνεται στις παγκόσμιες προκλήσεις για ιατροφαρμακευτική φροντίδα και την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας, υψηλής ποιότητας τροφής.

Η καινοτομία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της αποστολής της «Επιστήμη για μια καλύτερη ζωή» και βασικό στοιχείο της στρατηγικής της εταιρείας προς το όραμά της για Υγεία και Τροφή για όλους.

Αυτό σημαίνει ότι η δημιουργία αξίας μέσω της καινοτομίας και της ανάπτυξης βρίσκεται στον πυρήνα της φιλοσοφίας και του στρατηγικού σχεδιασμού της εταιρείας.

  • BAYER ΕΛΛΑΣ
  • ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ
  • 3Ο FORUM ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
  • BAYER
  • OIKONOMIA

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Pfizer: Νέο Παγκόσμιο τμήμα στην Θεσσαλονίκη για την ασφάλεια των φαρμάκων
Pfizer: Νέο Παγκόσμιο τμήμα στην Θεσσαλονίκη για την ασφάλεια των φαρμάκων 23 Νοεμβρίου 2022
Νέος CEO της Angelini Pharma ο Jacopo Andreose 25 Νοεμβρίου 2022
Νέος CEO της Angelini Pharma ο Jacopo Andreose

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βραβείο Ευρωπαίου Εφευρέτη 2026 στην Αγγελική Τριανταφύλλου για καινοτόμες αλλαγές στα ροφήματα βρώμης
Διατροφή
03/07/2026 - 17:29

Βραβείο Ευρωπαίου Εφευρέτη 2026 στην Αγγελική Τριανταφύλλου για καινοτόμες αλλαγές στα ροφήματα βρώμης

Ξεκινάει η δεύτερη φάση του ευρωπαϊκού προγράμματος COMBINE για τις συνδυασμένες κλινικές μελέτες και δοκιμές
Πολιτική Υγείας
26/06/2026 - 20:37

Ξεκινάει η δεύτερη φάση του ευρωπαϊκού προγράμματος COMBINE για τις συνδυασμένες κλινικές μελέτες και δοκιμές

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε υπέρ της Bayer και ακυρώνει τις αγωγές εναντίον της για ζιζανιοκτόνο με γλυφοσάτη
Επικαιρότητα
25/06/2026 - 22:13

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε υπέρ της Bayer και ακυρώνει τις αγωγές εναντίον της για ζιζανιοκτόνο με γλυφοσάτη

3ο ΣΦΕΕ Summit: «Εφικτός στόχος η μείωση του clawback στο 40%»
Pharma Policy
15/06/2026 - 10:08

3ο ΣΦΕΕ Summit: «Εφικτός στόχος η μείωση του clawback στο 40%»

Γεωργιάδης: Αρχές Ιουλίου σε εφαρμογή το νέο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στα νοσοκομεία
Pharma Policy
11/06/2026 - 13:25

Γεωργιάδης: Αρχές Ιουλίου σε εφαρμογή το νέο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στα νοσοκομεία

H Vican γιόρτασε μια πορεία 50 ετών εξέλιξης, καινοτομίας και εμπιστοσύνης
Pharma News
28/05/2026 - 07:26

H Vican γιόρτασε μια πορεία 50 ετών εξέλιξης, καινοτομίας και εμπιστοσύνης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δεν κοιμάστε καλά; Το αποτέλεσμα θα φανεί σύντομα και στη ζυγαριά!
Υγεία
07/07/2026 - 11:00
Αυτοάνοση γαστρίτιδα: Η νόσος που αιφνιδίασε biohacker που δίνει εκατομμύρια για να μείνει για πάντα νέος
Υγεία
07/07/2026 - 10:00
Η ατμοσφαιρική ρύπανση συνδέεται με αλλοιώσεις στο DNA του σπέρματος
Υγεία
07/07/2026 - 09:00
Σύμπραξη HACRO και ΕΚΠΑ για την εκπαίδευση της επόμενης γενιάς επαγγελματιών της κλινικής έρευνας
Υγεία
07/07/2026 - 07:23
Οι στόχοι του παρατηρητηρίου καταγραφής παραβιάσεων δικαιωμάτων ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων άνω των 55 ετών
Επικαιρότητα
07/07/2026 - 03:38
Βραβεύθηκε το πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» για τις προληπτικές ιατρικές παρεμβάσεις σε κρατούμενους των φυλακών Κέρκυρας
Υγεία
07/07/2026 - 00:12
Ανεξάρτητο ιδιωτικό δίκτυο 5G SA στο Αρεταίειο Νοσοκομείο από την COSMOTE TELEKOM
Digital Health
06/07/2026 - 23:38
Φιλανθρωπική ενημερωτική εκδήλωση για τη δυσφορία φύλου στηρίζει η ΠΟΜΕΠ
Ψυχική Υγεία
06/07/2026 - 23:02
Αντιπεριφερειάρχης ζητεί την ένταξη των Χανίων στις άγονες υγειονομικά περιοχές
Πολιτική Υγείας
06/07/2026 - 22:47
Έμπολα: Στους 506 οι θάνατοι στο Κονγκό σε σύνολο 1.561 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων
Επικαιρότητα
06/07/2026 - 22:29
Όταν οι καλοκαιρινές διακοπές φέρνουν μυοσκελετικούς πόνους - Πως μπορείτε να προστατευτείτε
Health Talk
06/07/2026 - 22:06
Ανήσυχοι οι Κενυάτες γιατροί για τον «άνθρωπο-πουλί» - Τρώει από το ίδιο πιάτο με τους φτερωτούς φίλους του
Υγεία
06/07/2026 - 21:56
«Kακή μέρα» στη σχέση με τα μαλλιά σας; Πως μπορείτε να το... αλλάξετε
Ομορφιά
06/07/2026 - 21:38
Γεωργιάδης από Κόρινθο: «Επιλέξαμε διεθνές πρότυπο για τα νέα ΤΕΠ του Νοσοκομείου της πόλης»
Πολιτική Υγείας
06/07/2026 - 20:13
Αντιδρά ο ΣΕΨ στις αλλαγές που σχεδιάζονται για το επάγγελμα του ψυχολόγου και την ψυχοθεραπεία
Πολιτική Υγείας
06/07/2026 - 19:38
Επιστολή διεθνούς φορέα στον Μητσοτάκη και ανησυχία για τις αλλαγές στα στεγνά προγράμματα απεξάρτησης
Ψυχική Υγεία
06/07/2026 - 18:54
Ο ΟΗΕ ζητεί από το Ισραήλ την άμεση απελευθέρωση διακεκριμένου Παλαιστίνιου γιατρού
Επικαιρότητα
06/07/2026 - 18:19
Δύο νέες ειδικότητες νοσηλευτών στη Σ.Α.Ε.Κ. του ΓΝ Χανίων - Πως θα εγγραφούν οι υποψήφιοι
Πολιτική Υγείας
06/07/2026 - 17:24
Ζεστό χειροκρότημα για το συγκινητικό μήνυμα του πιλότου που μετέφερε την αποστολή του ΕΕΣ στη Βενεζουέλα
Επικαιρότητα
06/07/2026 - 16:16
Ενδοσκοπική καρδιοχειρουργική: Λιγότερο τραύμα, ταχύτερη ανάρρωση
Health Talk
06/07/2026 - 15:42
Υπέρταση και υψηλές θερμοκρασίες: Πότε η ζέστη γίνεται επικίνδυνη και τα συμπτώματα "συναγερμός"
Υγεία
06/07/2026 - 15:30
Οι προτάσεις της Ε.Σ.Α.μεΑ. για τη στέγαση των ατόμων με αναπηρία
Patient Talk
06/07/2026 - 14:54
Σημάδια ότι δεν καταναλώνετε αρκετή πρωτεΐνη
Διατροφή
06/07/2026 - 14:30
EMA: Νέες πρωτοβουλίες για την υγεία των γυναικών
Pharma Policy
06/07/2026 - 13:30
Φάρμακο για τη δυσκοιλιότητα βελτίωσε το «brain fog» σε ασθενείς με κατάθλιψη
Υγεία
06/07/2026 - 12:30
ΕΟΟ: Έκκληση για εθνική στρατηγική στη στοματική υγεία και διαμαρτυρία για το τέλος του «DentistPass»
Πολιτική Υγείας
06/07/2026 - 12:19
Δύο πλήρως εξοπλισμένα ελικόπτερα στο ΕΚΑΒ, δωρεά των τεσσάρων συστημικών τραπεζών
Πολιτική Υγείας
06/07/2026 - 11:50
Προχωρημένος καρκίνος του φλοιού των επινεφριδίων: Ξεκινά διεθνής κλινική μελέτη Φάσης 2 νέας ανοσοθεραπείας
Υγεία
06/07/2026 - 11:30
Συνεχίζεται η αυξητική τάση στη δωρεά οργάνων -14 μεταμοσχεύσεις τις τελευταίες ημέρες
Πολιτική Υγείας
06/07/2026 - 11:19
Θεμιστοκλέους: Οι δύο αγροτικοί γιατροί στο Καστελόριζο ζήτησαν ταυτόχρονα άδεια και στη συνέχεια παραιτήθηκαν
Πολιτική Υγείας
06/07/2026 - 10:30

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έντονες αντιδράσεις για τη σύλληψη αγροτικού γιατρού στο Καστελόριζο
Πολιτική Υγείας
06/07/2026 - 08:30
Θεμιστοκλέους: Οι δύο αγροτικοί γιατροί στο Καστελόριζο ζήτησαν ταυτόχρονα άδεια και στη συνέχεια παραιτήθηκαν
Πολιτική Υγείας
06/07/2026 - 10:30
Συνεχίζεται η αυξητική τάση στη δωρεά οργάνων -14 μεταμοσχεύσεις τις τελευταίες ημέρες
Πολιτική Υγείας
06/07/2026 - 11:19
Δύο πλήρως εξοπλισμένα ελικόπτερα στο ΕΚΑΒ, δωρεά των τεσσάρων συστημικών τραπεζών
Πολιτική Υγείας
06/07/2026 - 11:50
ΕΟΟ: Έκκληση για εθνική στρατηγική στη στοματική υγεία και διαμαρτυρία για το τέλος του «DentistPass»
Πολιτική Υγείας
06/07/2026 - 12:19
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo