News4Health Logo

  • Pharma News
  • Πολιτική Υγείας
  • Υγεία
  • Health News
  • Διατροφή
  • Ευ Ζην
  • Pet & Health
Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022

Pfizer: Όλα τα κέρδη μας από τη ρωσική θυγατρική πάνε στον λαό της Ουκρανίας

Αγγελική ΜαξούρηΑγγελική Μαξούρη
1075
Pfizer: Όλα τα κέρδη μας από τη ρωσική θυγατρική πάνε στον λαό της Ουκρανίας Eurokinissi

Η Pfizer θα συνεχίσει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και φαρμάκων στους Ρώσους και θα δωρίσει όλα  τα έσοδα από την θυγατρική εταιρία στη Ρωσία για την παροχή άμεσης ανθρωπιστικής υποστήριξης στον λαό της Ουκρανίας. 

Όπως εξηγεί η φαρμακευτική δεν θα σταματήσει να στέλνει φάρκαμα στους Ρώσους γιατί υπάρχουν άνθρωποι και εκεί που υποφέρουν από τις κυρώσεις της Διεθνούς Κοινότητας ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι παγώνει τις κλινικές μελέτες στην Ρωσία και τις επενδύσεις που είχε σχεδιάσει γιατί δεν μπορεί να εξακολουθήσει να συνεργάζεται με τη χώρα όπως και πριν μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η φαρμακευτική αναφέρει ότι τάσσεται κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η Διεθνής Κοινότητα έχει εφαρμόσει άνευ προηγουμένου κυρώσεις στη Ρωσία. Η Pfizer αναφέρει ότι η παύση των φαρμάκων της προς στη Ρωσία συνιστά παραβίαση της βασικής αρχής της εταιρείας που θέλει τον πελάτη να είναι η πρώτη προτεραιότητα. «Η παύση των φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων των αντικαρκινικών αλλά και των φαρμάκων για την καρδιά δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στα άτομα που υποφέρουν και μπορεί να στερήσει την ζωή σε παιδιά και ηλικιωμένους» τονίζει η εταιρία.

Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει, όπως λέει η ανακοίνωση, ότι θα συνεχίζουν να συνεργαζόνται όπως πρίν με την Ρωσία. «Όλα τα κέρδη μας από τη ρωσική θυγατρική Pfizer θα πάνε στον λαό της Ουκρανίας. Αυτή είναι μια ακόμα προσθήκη ανάμεσα σε άλλες δωρεές που ανακοίνωσε η Pfizer για την Ουκρανία» τονίζει η φαρμακευτική.

Τέλος οι κλινικές δοκιμές και οι επενδύσεις στη Ρωσία 

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε το τέλος των κλινικών δοκιμών στη Ρωσία και ότι δεν θα δεχτεί άλλους ασθενείς από τη Ρωσία σε νέες δοκιμές. Η εταιρεία η οποία συνεργάζεται με τον FDA και άλλους φορείς πάνω σε διάφορες μελέτες αναζητά ήδη εναλλακτικές περιοχές για τις δοκιμές εκτός Ρωσίας.

Τη στιγμή που η Pfizer δεν έχει υπό την ιδιοκτησία της ούτε διαχειρίζεται εργοστασιακές μονάδες στη Ρωσία, τονίζει παράλληλα ότι σταματά όλες τις επενδύσεις που είχε σχεδιάσει σε συνεργασία με τους τοπικούς προμηθευτές που είχαν στόχο την ανάπτυξη της εργοστασιακής δυνατότητας στη χώρα.

«Αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται με συνάρτηση με τις αξίες της εταιρείας που ειναι πελατοκεντρικές και έχουν στόχο να διασφαλίσουν ότι κάθε δολάριο και κάθε κέρδος που έρχεται από τη Ρωσία θα ενισχύσει την Ουκρανία και τον λαό της καθώς συνεχίζουν να υπερασπίζονται το έθνος τους και την ελευθερία τους μετά από αυτή την απροσδόκητη και άδικη επίθεση» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Health ανα Tag:
  • PFIZER
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΡΩΣΙΑ
  • ΟΥΚΡΑΝΙΑ
  • ΦΑΡΜΑΚΑ
  • ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Αλλαγή σελίδας» στην προμήθεια φαρμάκων για τα νοσοκομεία: Η ΕΚΑΠΥ στο τιμόνι από τη Δευτέρα

«Αλλαγή σελίδας» στην προμήθεια φαρμάκων για τα νοσοκομεία: Η ΕΚΑΠΥ στο τιμόνι από τη Δευτέρα

«Πρεμιέρα» κάνει την ερχόμενη Δευτέρα το νέο μοντέλο προμήθειας και αποζημίωσης φαρμάκων για τα δημόσια νοσοκομεία, στο επίκεντρο του οποίου θα βρίσκεται πλέον η Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ).

Αγγελική ΜαξούρηΒασιλική Αγγουρίδη
Φάρμακα κατά της παχυσαρκίας: Ο ΠΟΥ εξετάζει το ενδεχόμενο αν θα συμπεριληφθούν στη λίστα των «βασικών» φαρμάκων

Φάρμακα κατά της παχυσαρκίας: Ο ΠΟΥ εξετάζει το ενδεχόμενο αν θα συμπεριληφθούν στη λίστα των «βασικών» φαρμάκων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) πρόκειται να εξετάσει μέσα στον επόμενο μήνα, το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν φάρμακα αντιμετώπισης της παχυσαρκίας στη λίστα των «βασικών» φαρμάκων. 

Αγγελική ΜαξούρηNews4Health Team
Συνεχίζονται οι ελλείψεις φαρμάκων πρώτης ανάγκης - «Καμπανάκι» από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αθηνών

Συνεχίζονται οι ελλείψεις φαρμάκων πρώτης ανάγκης - «Καμπανάκι» από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αθηνών

Οι ελλείψεις φαρμάκων εξακολουθούν να ταλαιπωρούν φαρμακοποιούς και πολίτες σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΦΣΑ.

Αγγελική ΜαξούρηNews4Health Team
Sandoz: Νέο εργοστάσιο παραγωγής βιολογικών φαρμάκων στη Σλοβενία

Sandoz: Νέο εργοστάσιο παραγωγής βιολογικών φαρμάκων στη Σλοβενία

Μνημόνιο συνεργασίας, υπέγραψε η Sandoz για τη δημιουργία νέου εργοστασίου παραγωγής βιολογικών φαρμάκων στη Σλοβενία, για να υποστηρίξει την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για βιοομοειδή φάρμακα.

Αγγελική ΜαξούρηNews4Health Team

Newsroom

  • Άνδρες και botox: Πώς το... «βλέπουν» οι γυναίκες; (Έρευνα)

    01/04/2023 - 12:00
  • Γρίπη των πτηνών: Οι τελευταίες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της νόσου - Οι πιθανές επόμενες ενέργειες

    31/03/2023 - 18:15
  • Πλεύρης: «Η αλήθεια για την υγεία με αριθμούς» - Στοιχεία που παρουσιάζουν την αύξηση του προϋπολογισμού στην Υγεία

    31/03/2023 - 17:32
  • «Καμπανάκι» ΕΟΦ για ιστοσελίδα που πουλάει συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν αναβολικά και μη εγκεκριμένες ουσίες

    31/03/2023 - 17:01
  • Μνημόνιο Συνεργασίας ΕΟΔΥ - Δήμου Αθηναίων για την αντιμετώπιση των ΣΜΝ: 1.000 Rapid HIV Test θα διατεθούν για την ανίχνευση τους

    31/03/2023 - 16:29
  • Σε λειτουργία το πρώτο Κέντρο Ημέρας για ασθενείς με άνοια στην Άρτα - Δωρεάν υπηρεσίες και κατ' οίκον για όλους

    31/03/2023 - 15:53
  • Ο Νο1 καρπός που ευεργετεί όσο τίποτα άλλο την κυκλοφορία του αίματος

    31/03/2023 - 15:01
  • Παγκόσμια Ημέρα Τρανς Ορατότητας: Οι διακρίσεις που αντιμετωπίζουν στην υγειονομική περίθαλψη - Οι επιπτώσεις στην ψυχική υγεία

    31/03/2023 - 14:01
  • Η Bristol Myers Squibb στην κορυφή της λίστας με τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα για τις γυναίκες στην Ελλάδα

    31/03/2023 - 13:36
  • ΕΛ.Ε.Μ.Α: Διοργάνωσε την 1η Εκπαιδευτική Ημερίδα Market Access for non Market Access - Όλα όσα συζητήθηκαν

    31/03/2023 - 13:03

News4Health Logo

  • Οι ειδήσεις της υγείας
  • Διαβάστε Επίσης
  • Αναζήτηση
  • Σχετικά με το News4Health.gr

Copyright © 2019 - 2023 Doctor Post P.C. All rights reserved.

PerfOps by Nuevvo