ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Siemens Healthineers: Ο πρώτος Αξονικός Τομογράφος στον κόσμο με τεχνολογία καταμέτρησης φωτονίων

Pharma News
Siemens Healthineers: Ο πρώτος Αξονικός Τομογράφος στον κόσμο με τεχνολογία καταμέτρησης φωτονίων
Η Siemens Healthineers παρουσιάζει το Naeotom Alpha, τον πρώτο Αξονικό Τομογράφο στον κόσμο με τεχνολογία καταμέτρησης φωτονίων εγκεκριμένο για κλινική χρήση στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
Δευτέρα, 06/12/2021 - 13:16
News4Health Team News4Health Team

Η συμβατική αξονική τομογραφία έχει πλησιάσει τα τεχνικά όριά της: η ανάλυση έχει μικρά περιθώρια βελτίωσης και η δόση δεν μπορεί να μειωθεί σημαντικά. Η τεχνολογία καταμέτρησης φωτονίων όμως επιτρέπει δραστικές βελτιώσεις. Αυτές οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν αφενός την αύξηση της ανάλυσης και αφετέρου την μείωση της δόσης ακτινοβολίας έως και 45% για σαρώσεις εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης (Ultra High Resolution, UHR) συγκριτικά με τους συμβατικούς UHR αξονικούς τομογράφους. Αυτό θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί με την συμβατική τεχνολογία ανιχνευτών. Η τεχνολογία καταμέτρησης φωτονίων παρέχει μεγαλύτερο όγκο διαγνωστικής πληροφορίας, δεδομένου ότι ανιχνεύει άμεσα κάθε φωτόνιο ακτίνας Χ και το επίπεδο ενέργειάς του αντί να το μετατρέπει πρώτα σε ορατό φως, όπως συμβαίνει με τη συμβατική απεικόνιση Αξονικής Τομογραφίας.

Συνδυαστικά, αυτές οι δυνατότητες ανοίγουν νέους διαγνωστικούς ορίζοντες, όπως η υψηλής ταχύτητας και ποιότητας απεικόνιση του πνεύμονα ή η λήψη εικόνων υψηλής ανάλυσης με εγγενείς φασματικές πληροφορίες – χωρίς ο ασθενής να χρειάζεται να κρατά την αναπνοή του. Αυτές οι φασματικές πληροφορίες βοηθούν επίσης στον εντοπισμό στοιχείων εντός του ασθενή που μπορούν ακόμη και να αφαιρεθούν από την εικόνα εάν εμποδίζουν μια περιοχή διαγνωστικού ενδιαφέροντος. Αυτό βοηθά τους γιατρούς στην ταχεία αξιολόγηση και προσφέρει τη δυνατότητα έγκαιρης έναρξης της θεραπείας. Μέσω της μείωσης της δόσης ακτινοβολίας, οι εξετάσεις προληπτικού ελέγχου καρκίνου του πνεύμονα με χρήση Αξονικής Τομογραφίας, μπορούν να γίνουν διαθέσιμες για περισσότερους ασθενείς. Η υψηλή ανάλυση αναδεικνύει ακόμη και μικρές ανατομικές δομές, δίνοντας την δυνατότητα λήψης κλινικών αποφάσεων σε μεγάλο βαθμό εμπιστοσύνης. Η τεχνική πολυπλοκότητα της απεικόνισης Αξονικής Τομογραφίας με μέτρηση φωτονίων δεν σημαίνει αυξημένη πολυπλοκότητα για τον χρήστη, χάρη στο myExam Companion της Siemens Healthineers.

«Με περισσότερα από 15 χρόνια εργασίας και μελετών πάνω στη μέτρηση φωτονίων CT και με αυτό το κλινικό όραμα ξεκινήσαμε στη Siemens Healthineers. Πάντα πιστεύαμε στην τεράστια κλινική αξία και εργαζόμασταν αδιάκοπα πάνω σε αυτήν μαζί με τους συνεργάτες μας», λέει ο Philipp Fischer, Επικεφαλής Αξονικής Τομογραφίας στη Siemens Healthineers. «Σήμερα, με την παρουσίαση του Naeotom Alpha, κάνουμε ένα τεράστιο βήμα για την περαιτέρω φροντίδα των ασθενών σε ένα ευρύ φάσμα κλινικών εφαρμογών, δείχνοντας αποτελεσματικά, πράγματα που ήταν αδύνατο να δει κανείς με την συμβατική τεχνολογία Αξονικής Τομογραφίας. Αυτό απαιτούσε μια ριζική επανεξέταση σχεδόν κάθε τεχνολογικής πτυχής της αξονικής τομογραφίας», συνεχίζει ο Fischer.

Ουσιαστική επίδραση σε πολλά κλινικά πεδία
Τα κλινικά πεδία της καρδιακής απεικόνισης, της ογκολογίας και της πνευμονολογίας έχουν όλα τις δικές τους μοναδικές απαιτήσεις. Στην καρδιακή απεικόνιση, χρειάζεται να απεικονιστεί η καρδιά ενώ κινείται, κάτι που απαιτεί ταχύτητα. Το Naeotom Alpha προσφέρει ταχύτητα σάρωσης χάρη στην τεχνολογία διπλής λυχνίας (Dual Source) και επωφελείται από τις φασματικές πληροφορίες και την υψηλή ανάλυση για την αφαίρεση παρασίτων από τυχόν καρδιαγγειακές ασβεστώσεις. Έτσι αυξάνονται οι ασθενείς που επωφελούνται από την τεχνολογία αξονικής τομογραφίας εξυπηρετώντας ακόμα και τους ασθενείς με υψηλού φορτίου ασβεστώσεων.

Η υψηλή ακρίβεια που προσφέρει το Naeotom Alpha είναι επίσης εξαιρετικά χρήσιμη στην ογκολογία, όπου η αξιόπιστη και συνεπής αξιολόγηση της προόδου της νόσου είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας. Οι κλινικές εικόνες πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ακριβείς για να ληφθούν οι σωστές κλινικές αποφάσεις. Στην πνευμονολογία, οι εικόνες πρέπει να περιέχουν όλες τις ουσιαστικές πληροφορίες σε όσο το δυνατόν λιγότερες εξετάσεις για να αποφευχθούν καθυστερήσεις στη θεραπεία και δυνητικά σοβαρές συνέπειες για τους ασθενείς. Αυτές οι ανάγκες καλύπτονται και συχνά ξεπερνιούνται από τα χαρακτηριστικά του Naeotom Alpha. Οι κλινικές του εικόνες μεταφέρουν εγγενώς περισσότερες πληροφορίες από ποτέ για ακριβή διάγνωση, παρακολούθηση και θεραπεία.

Διεύρυνση του ηγετικού ρόλου της Αξονικής απεικόνισης στη λήψη κλινικών αποφάσεων

Τα οφέλη αυτής της καινοτομίας από τη Siemens Healthineers αγγίζουν ασθενείς και γιατρούς και μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο εκτελείται η Αξονική Τομογραφία: Προσθέτει κλινική αξία για γρήγορες και αξιόπιστες διαγνώσεις από τον ιατρό βελτιώνοντας την ποιότητα της εικόνας. Κατά συνέπεια, προσφέρεται δυνητικά λιγότερη αβεβαιότητα για γιατρούς και ασθενείς. Η νέα αυτή τεχνολογία βοηθά σχεδόν σε κάθε κλινικό τομέα, αλλά κυρίως όταν πρέπει να αξιολογηθούν οι μικρές ανατομικές δομές. Τα σχόλια των πελατών μας από τις δοκιμές με πραγματικά συστήματα επιβεβαιώνουν αυτή την πραγματικότητα: «Δουλεύουμε με το δικό μας Naeotom Alpha CT από τον Απρίλιο του 2021 και είμαστε πολύ εντυπωσιασμένοι από τα αρχικά αποτελέσματα. Στην ογκολογία, μπορούμε να αναλύσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια με τι τύπους όγκων έχουμε να κάνουμε και έτσι να τους αντιμετωπίζουμε με πιο στοχευμένο και αποτελεσματικό τρόπο. Είναι σαν να υπήρχε ένα πέπλο που τώρα αφαιρείται. Η νέα τεχνολογία αποτελεί ριζική βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη απεικόνιση. Αυτό θα επαναπροσδιορίσει τη λήψη κλινικών μας αποφάσεων από την πρώτη σάρωση», λέει ο καθηγητής Thomas Kröncke, MD, Επικεφαλής του Τμήματος Διαγνωστικής και Επεμβατικής Ακτινολογίας, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Augsburg1.

Σε περισσότερα από 15 χρόνια έρευνας στην Αξονική Τομογραφία με καταμέτρηση φωτονίων, η Siemens Healthineers έχει καταθέσει πάνω από 500 διπλώματα ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με αυτήν την τεχνολογία και συνεργάστηκε στενά με κλινικούς εταίρους για να δοκιμάσει και να επικυρώσει τις κλινικές δυνατότητες και περιπτώσεις χρήσης. Έξι πρωτότυπα έχουν αξιολογηθεί και βελτιωθεί με τα χρόνια. Το 2021, η εταιρεία παρουσιάζει τον πρώτο Αξονικό Τομογράφο στον κόσμο με τη νέα τεχνολογία, που κυκλοφόρησε για κλινική χρήση. Περισσότερα από 20 συστήματα έχουν ήδη εγκατασταθεί και χρησιμοποιούνται στην κλινική ρουτίνα. Μέχρι στιγμής, πάνω από 8000 ασθενείς έχουν σαρωθεί.

Με ταχύτητα περιστροφής 0,25 του δευτερολέπτου και τεχνολογία διπλής λυχνίας/ανιχνευτή (Dual Source) το Naeotom Alpha δεν είναι μόνο το πρώτο σύστημα με τεχνολογία καταμέτρησης φωτονίων (Photon Counting CT) στην αγορά, αλλά είναι και ένας πανίσχυρος, γρήγορος και υψηλών διαγνωστικών δυνατοτήτων Αξονικός Τομογράφος.

Τελευταία τροποποίηση στις 06/12/2021 - 13:42
  • ΑΞΟΝΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ
  • SIEMENS ELATHINEERS

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Novartis: Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ψωριασική νόσο (vid)
Novartis: Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ψωριασική νόσο (vid) 06 Δεκεμβρίου 2021
ΣΦΕΕ: Η πρόοδος στην παγκόσμια παραγωγή εμβολίων COVID - Στόχος η διανομή και η χορήγηση 06 Δεκεμβρίου 2021
ΣΦΕΕ: Η πρόοδος στην παγκόσμια παραγωγή εμβολίων COVID - Στόχος η διανομή και η χορήγηση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τεχνολογική υπεροχή στην Affidea Νέας Ερυθραίας: Νέα εποχή στη διαγνωστική απεικόνιση
Υπηρεσίες Υγείας
16/06/2025 - 20:17

Τεχνολογική υπεροχή στην Affidea Νέας Ερυθραίας: Νέα εποχή στη διαγνωστική απεικόνιση

Ασκληπιείο Βούλας: «Οχι» της ΕΙΝΑΠ στην εμπλοκή ιδιώτη στις εξ αποστάσεως διαγνώσεις αξονικών
Επικαιρότητα
07/05/2025 - 23:21

Ασκληπιείο Βούλας: «Οχι» της ΕΙΝΑΠ στην εμπλοκή ιδιώτη στις εξ αποστάσεως διαγνώσεις αξονικών

Στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών ο πρώτος και μοναδικός στην Ελλάδα αξονικός τομογράφος SOMATOM Pro.Pulse
Υπηρεσίες Υγείας
28/04/2025 - 16:47

Στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών ο πρώτος και μοναδικός στην Ελλάδα αξονικός τομογράφος SOMATOM Pro.Pulse

Στην Affidea ο μοναδικός στην Ελλάδα αξονικός τομογράφος με Τεχνητή Νοημοσύνη
Υπηρεσίες Υγείας
18/11/2024 - 14:19

Στην Affidea ο μοναδικός στην Ελλάδα αξονικός τομογράφος με Τεχνητή Νοημοσύνη

Η ακτινοβολία των αξονικών τομογράφων σχετίζεται με την εμφάνιση καρκίνου του αίματος σε νέους
Υγεία
10/11/2023 - 11:26

Η ακτινοβολία των αξονικών τομογράφων σχετίζεται με την εμφάνιση καρκίνου του αίματος σε νέους

ΠΡΩΤΟΝ Α.Ε: Εγκατάσταση νέου υπερσύγχρονου αξονικού τομογράφου στο Ιατρικό Αθηνών
Υπηρεσίες Υγείας
24/10/2023 - 11:47

ΠΡΩΤΟΝ Α.Ε: Εγκατάσταση νέου υπερσύγχρονου αξονικού τομογράφου στο Ιατρικό Αθηνών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σκληρή απάντηση Παπανικολάου σε Γεωργιάδη για τη διασπορά ασπέργιλλου στον «Άγιο Σάββα»
Πολιτική Υγείας
18/08/2025 - 15:27
Τα βακτήρια του εντέρου που μπορεί να προκαλούν αϋπνία
Υγεία
18/08/2025 - 15:02
Ο ΕΕΣ προσφέρει πρώτες βοήθειες Ψυχικής Υγείας στους κατοίκους της πυρόπληκτης Χίου
Επικαιρότητα
18/08/2025 - 14:39
Ο ΕΟΦ ανακάλεσε από την κυκλοφορία δύο συμπληρώματα διατροφής
Pharma Policy
18/08/2025 - 14:21
Πώς μια τυφλή γυναίκα κατάφερε να ξαναδεί χάρη σ' ένα δόντι της
Υγεία
18/08/2025 - 14:00
Τραγωδία με την ανατροπή ασθενοφόρου στου Γουδή - Νεκρός ο ασθενής
Επικαιρότητα
18/08/2025 - 12:46
Επείγουσα έγκριση από την FDA σε φάρμακο απώλειας βάρους για τη θεραπεία της στεατοηπατίτιδας
Pharma News
18/08/2025 - 12:06
Μητσοτάκης: Το ΕΣΥ γίνεται ακόμη πιο ανθρώπινο και αποτελεσματικό
Πολιτική Υγείας
18/08/2025 - 11:19
Η COVID προκαλεί γήρανση των αιμοφόρων αγγείων, ειδικά στις γυναίκες
Υγεία
18/08/2025 - 11:00
Ευχαριστίες Γεωργιάδη στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για τη συμβολή τους στη συνέργεια ΕΣΥ - ιδιωτικού τομέα
Πολιτική Υγείας
18/08/2025 - 10:19
Το μάνγκο καλύτερο από το ψωμί για την διατροφή ενός διαβητικού
Διατροφή
18/08/2025 - 10:00
Φάρμακο για την άμβλωση φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού
Pharma News
18/08/2025 - 09:02
Γεωργιάδης: Εντυπωσιακά τα πρώτα αποτελέσματα από την αξιολόγηση των νοσοκομείων από τους πολίτες
Πολιτική Υγείας
18/08/2025 - 07:59
Γεωργιάδης: Πάνω από 40.000 έχουν εξυπηρετηθεί σε ένα μήνα από το 1566
Πολιτική Υγείας
17/08/2025 - 13:21
Ενέσιμα φάρμακα απώλειας βάρους σύντομα και για κατοικίδια!
Pet
17/08/2025 - 09:36
Aιώνια χημικά που συναντώνται ακόμα και στον αφρό κατάσβεσης προκαλούν καρκίνους, αυτοάνοσα και νευρολογικές διαταραχές
Υγεία
16/08/2025 - 09:29
Καταγράφηκε για πρώτη φορά σε βίντεο η εμφύτευση ανθρώπινου εμβρύου στη μήτρα
Digital Health
16/08/2025 - 08:40
Η τεχνητή νοημοσύνη εκπαιδεύθηκε να σχεδιάσει αντιβιοτικά κατά της γονόρροιας και του βακτηρίου MRSA
Digital Health
14/08/2025 - 19:11
Μας συγκινεί το love story μεταξύ Λίαμ Νίσον-Πάμελα Άντερον και αν ναι, γιατί;
Ομορφιά
14/08/2025 - 18:01
Εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας με μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τις πυρκαγιές
Πολιτική Υγείας
14/08/2025 - 16:44
Τα ροφήματα με τα περισσότερα μικροπλαστικά - Τι έδειξε βρετανική έρευνα
Διατροφή
14/08/2025 - 15:52
Ο καπνός από τις δασικές πυρκαγιές προκαλεί προβλήματα υγείας ακόμα και όταν η φωτιά έχει σβήσει
Επικαιρότητα
14/08/2025 - 15:27
Γιατί οι γυναίκες δεν μπορούν να επωφεληθούν από εργαλείο AI για τον καρκίνο του λάρυγγα
Digital Health
14/08/2025 - 14:57
Καύσωνας και φωτιές καίνε χωρίς ανάσα τη νότια Ευρώπη
Επικαιρότητα
14/08/2025 - 14:24
Τρεις ασθενείς σε ΜΕΘ «χτυπημένοι» από τον ιό του Δυτικού Νείλου - Εννέα νέα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα
Υγεία
14/08/2025 - 14:23
Reuters: Θέμα εβδομάδων οι ανακοινώσεις Τραμπ για δασμούς σε φαρμακευτικά προϊόντα
Pharma Policy
14/08/2025 - 13:58
Τροποποιημένη πρωτεΐνη κατά της δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα
Υγεία
14/08/2025 - 13:26
Οι ασθενείς προτιμούν τους γιατρούς με τη λευκή ποδιά - Το μπέρδεμα με τις γυναίκες
Υγεία
14/08/2025 - 13:03
Ικανοποίηση ΙΣΑ για την ένταξη ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
14/08/2025 - 12:41
«Θερίζει» η χολέρα στο Σουδάν: Τουλάχιστον 40 οι νεκροί σύμφωνα με τους MSF
Επικαιρότητα
14/08/2025 - 12:24

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Aιώνια χημικά που συναντώνται ακόμα και στον αφρό κατάσβεσης προκαλούν καρκίνους, αυτοάνοσα και νευρολογικές διαταραχές
Υγεία
16/08/2025 - 09:29
Καταγράφηκε για πρώτη φορά σε βίντεο η εμφύτευση ανθρώπινου εμβρύου στη μήτρα
Digital Health
16/08/2025 - 08:40
Ενέσιμα φάρμακα απώλειας βάρους σύντομα και για κατοικίδια!
Pet
17/08/2025 - 09:36
Γεωργιάδης: Πάνω από 40.000 έχουν εξυπηρετηθεί σε ένα μήνα από το 1566
Πολιτική Υγείας
17/08/2025 - 13:21
Φάρμακο για την άμβλωση φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού
Pharma News
18/08/2025 - 09:02
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo