ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι εξελίξεις στην πνευμονική υπέρταση στο συνέδριο ασθενών και φροντιστών

Patient Talk
Οι εξελίξεις στην πνευμονική υπέρταση στο συνέδριο ασθενών και φροντιστών
Το 1ο Συνέδριο Ασθενών & Φροντιστών με Πνευμονική Υπέρταση, έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη και στο Ξενοδοχείο Grand Hotel Palace στις 17, 18 και 19 Μαΐου.
Τετάρτη, 22/05/2024 - 16:28
News4Health Team News4Health Team

Το πρώτο Πανελλήνιο και Παγκύπριο Συνέδριο Ασθενών και Φροντιστών Ελλάδας και Κύπρου ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία, όπου τα 250 μέλη μας είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν από κοντά, να κατανοήσουν την Ιατρική Κοινότητα, τα νέα φάρμακα και τις κλινικές μελέτες που διεξάγονται, να ενημερωθούν για τις θεραπευτικές επιλογές και για την ποιότητα ζωής τους, που αλλάζει χρόνο με τον χρόνο, αλλά και να αναδείξουν τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, λαμβάνοντας σημαντική ενημέρωση και για τα δικαιώματα τους.

Το συνέδριο άνοιξε με δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος είπε τα εξής: «Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη. Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση στο 1ο Συνέδριο Ασθενών & Φροντιστών με Πνευμονική Υπέρταση. Θέλω να με πιστέψετε, εάν δεν είχα τόσο επιβαρυμένο πρόγραμμα, από την προεκλογική εκστρατεία, από τα υπουργικά καθήκοντα και από ένα πολύ σημαντικό ταξίδι που έκανα στο εξωτερικό, θα είχα βρει χρόνο να είμαι στη Θεσσαλονίκη σήμερα. Όμως αυτή την εβδομάδα ήταν πραγματικά, ανθρωπίνως αδύνατο να είμαι μαζί σας. Δεν θέλω όμως η απουσία μου η φυσική να εκληφθεί ως υποτίμηση αυτού που κάνετε για πρώτη φορά φέτος στη Θεσσαλονίκη. Το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό και τη σύμπτωση ασθενών και φροντιστών και το γεγονός ότι η πνευμονική υπέρταση που είναι ένα πολύ βαρύ νόσημα, έρχεται στο προσκήνιο μέσα από αυτή σας την δράση. Εύχομαι λοιπόν καλή επιτυχία, σας λέω ότι το Υπουργείο Υγείας είναι εδώ για να συνεργαστούμε και να κάνουμε δράσεις που θα κάνουν τη ζωή των ασθενών όσο γίνεται καλύτερη. Θερμά συγχαρητήρια!»

Κοντοζαμάνης: «Στην Ελλάδα έχει γίνει πολύ δουλειά...»

Από την πλευρά του, ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα υγείας και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής Βασίλης Κοντοζαμάνης δήλωσε: «Φίλες και φίλοι, η πνευμονική αρτηριακή υπέρταση (Pulmonary Arterial Hypertension) αποτελεί μία σπάνια αλλά και δυνητικά απειλητική για τη ζωή νόσο. Παρά τις ραγδαίες εξελίξεις στη θεραπεία της συγκεκριμένης νόσου, τα δεδομένα που προκύπτουν από τις τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες κλινικές δοκιμές (Randomized Controlled Clinical Trials, RCTs), αναφορικά με την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των θεραπευτικών παρεμβάσεων δεν είναι ακόμα επαρκή, ενώ τα εθνικά δεδομένα συχνά απουσιάζουν.

Στην Ελλάδα, έχει γίνει πολύ δουλειά τα τελευταία χρόνια στη διαχείριση αυτών των ασθενών, όπως για παράδειγμα η ανάπτυξη Μητρώου ασθενών με πνευμονική υπέρταση (Registry) για τη συλλογή Real World Data στην Ελλάδα (Hellenic Pulmonary Hypertension Registry (HOPE) με σκοπό την περαιτέρω διερεύνηση της παθοφυσιολογίας, της επιδημιολογίας και της θεραπευτικής διαχείρισης των ασθενών με πνευμονική υπέρταση και σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια γι’ αυτό. Είναι σημαντικό όμως τέτοιες προσπάθειες να στηριχθούν ακόμη περισσότερο από την πολιτεία και το Υ.Υ ώστε να συλλέγονται όλα εκείνα τα δεδομένα που αφορούν σε δημογραφικά στοιχεία, συννοσηρότητες, κλινικά σημεία και συμπτώματα των ασθενών, υπερηχογραφικούς δείκτες, εργαστηριακά και απεικονιστικά δεδομένα, αλλά και δεδομένα που αφορούν στην αξιολόγηση των αυτοαναφερόμενων εμπειριών και αποτελεσμάτων υγείας από τους ασθενείς με πνευμονική υπέρταση.

Επιπρόσθετα είναι σημαντικό να υποστηριχθεί και να ενισχυθεί περαιτέρω η λειτουργία των Κέντρων Πνευμονικής Υπέρτασης, η αποτελεσματική διασύνδεσή μεταξύ τους, αλλά και με τις υπόλοιπες υπηρεσίες υγείας, ώστε να διασφαλίζεται η όσο το δυνατόν ασφαλέστερη, επιστημονικά τεκμηριωμένη και ποιοτικά καλύτερη διαχείριση των ασθενών αυτών σε όλη τη χώρα, καθώς και η πρόσβαση όλων των επαγγελματιών υγείας στην σύγχρονη κλινική γνώση (π.χ. σε επικαιροποιημένα πρωτόκολλα, σε σύγχρονες κλινικές κατευθυντήριες γραμμές). Αυτός άλλωστε νομίζω ότι είναι και ένας από τους βασικούς σκοπούς αυτού του συνεδρίου. Εύχομαι λοιπόν ένα επιτυχημένο συνέδριο, με εποικοδομητική ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων, ερευνητικών δεδομένων, αλλά και προτάσεων που θα βοηθήσουν να οργανωθεί ακόμη καλύτερα η προσφερόμενη φροντίδα για τους ασθενείς αυτούς στη χώρα μας! Προφανώς θα με βρείτε υποστηρικτή στις προσπάθειες αυτές! Σας ευχαριστώ πολύ και καλή επιτυχία».

Ο ορισμός του ειδικού γιατρού για την ασθένεια

Εξειδικευμένοι γιατροί της νόσου έδωσαν τον ορισμό του ειδικού γιατρού για την πνευμονική υπέρταση και πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουν την νόσο και την διαχείριση της, αλλά και την σημασία του να γίνεται αυτό σε ειδικό κέντρο. Οι γιατροί και οι ασθενείς ανέδειξαν την σημαντικότητα της ανάπτυξης περαιτέρω του προγράμματος των BPA, η οποία δίνει ζωή στους ασθενείς με χρόνια θρομβοεμβολική πνευμονική υπέρταση, αφού είναι ζωτικής σημασίας η ζωή που επιστρέφει στους πάσχοντες ως και την πλήρη ίασή τους. Ασθενείς με νέα διάγνωση, νεαροί σε ηλικία, χρόνιοι ασθενείς αλλά και Φροντιστές ανέδειξαν τις δυσκολίες της διαχείρισης αυτής της δύσκολης νόσου στην καθημερινότητά τους, αναδεικνύοντας χαρακτηριστικά ότι στην πνευμονική υπέρταση τελικά νοσεί όλη η οικογένεια.

Στο πρώτο συνέδριο ασθενών και φροντιστών κάθε ομιλία, κάθε συζήτηση έφερε στο προσκήνιο το τεράστιο πρόβλημα που δεν αφήνει τους ασθενείς με πνευμονική υπέρταση να έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο την ασθένειά τους. Η μη αναγνώριση των ασθενών ως χρόνια και βαριά πάσχοντες όπως είναι οι έχοντας αυτή την ασθένεια, και κατά συνέπεια η μη ένταξη τους στην κατηγορία των ΑμεΑ, Τους κάνουν αόρατους μέσα στην ελληνική επικράτεια και τους στερούν σημαντικά δικαιώματα τόσο στους ίδιους όσο και στους φροντιστές τους.

Το πρώτο Πανελλήνιο και Παγκύπριο συνέδριο ασθενών με πνευμονική υπέρταση καταπιάστηκε και με τις μεταμοσχεύσεις πνευμόνων. Οι ομιλίες των ίδιων των μεταμοσχευμένων ασθενών, αλλά και των γιατρών έφεραν στο προσκήνιο την σημαντική έλλειψη γύρω από τις μεταμοσχεύσεις και την ενημέρωση. Η ενημέρωση κρίθηκε αναγκαία από και προς τους γιατρούς, από και προς τους ασθενείς, από και προς όλη την πολιτεία και το ευρύ κοινό, ώστε να μπορέσει η κοινότητα των μεταμοσχεύσεων να γίνει καλύτερη και δυνατότερη για να έχουν όλοι οι ασθενείς στο μέλλον άμεση πρόσβαση και σε σωστό χρόνο σε μία μεταμόσχευση πνευμόνων.

SYNEDRIO LOGO 1

Παρουσίαση μελέτης με σημαντικά συμπεράσματα

Στο συνέδριο παρουσιάστηκε και η μελέτη που εκπόνησε ο σύλλογος σε συνεργασία με την IQVIA η οποία ανέδειξε σημαντικά αποτελέσματα που χρήζουν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε φορέα για να κατανοήσουμε τις σημαντικές ελλείψεις που έχει ακόμα και σήμερα η σπάνια κοινότητα μας. Στο συνέδριο πραγματοποιήθηκε και η παρουσίαση του προγράμματος κατοίκον παράδοση παραλαβή φαρμάκου από τον ΕΟΠΥΥ καθώς και η σύμπραξη του συλλόγου με τον ΕΟΠΠΥ για την διευκόλυνση των ασθενών για την παραλαβή των φαρμάκων που έχουν εξαιρεθεί από την λίστα προς το παρόν.

Τελικώς το συνέδριο έκλεισε τις εργασίες του δίνοντας μια πνοή προς την ίαση των ασθενών με πνευμονική υπέρταση, τονίζοντας την σημασία των κλινικών μελετών, αναδεικνύοντας τα νέα φάρμακα που έρχονται και την ελπίδα που δίνεται στους ασθενείς για νέες θεραπείες με νέα, καλύτερη ποιότητας ζωής. Μέσα στο θεραπευτικό μας πρωτόκολλο έκανε την εμφάνιση της η σημασία της άσκησης, που μας δίνει και καλύτερη αλλά και περισσότερη ζωή. Ελπίδα και αισιοδοξία μας έδωσαν οι συζητήσεις των συμμετεχόντων μας που μας άνοιξαν το παράθυρο της ίασης, ούτως ώστε στα επόμενα χρόνια να μπορέσουμε να μιλήσουμε και για θεραπεία.

Αλυσανδράτου: «Ζωτικής σημασίας η νομοθέτηση της Π.Υ.»

Η Πρόεδρος του Συλλόγου, Ιωάννα Αλυσανδράτου, αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες, όλους τους ομιλητές και όλους όσους βοήθησαν και έγινε το συνέδριο αυτό πράξη, αναφερόμενη στην σημαντικότητα αυτού του συνεδρίου που η μεγάλη του συμμετοχή έδειξε και την ανάγκη υλοποίησης του ετησίως επεσήμανε: «Οι εργασίες του συνεδρίου μας ανέδειξαν την πραγματικότητα της κοινότητας της Π.Υ., την καθημερινότητα των πασχόντων και των οικογενειών τους, αλλά και όλες τις καταστάσεις που εμείς που βρισκόμαστε στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ασθενών αντιμετωπίζουμε καθημερινά, τα είδαμε κατάματα και έτσι έγιναν ορατά προς όλους. Καιρός είναι να καταλάβουν όλοι ότι ο αγώνας που δίνουμε όλα αυτά τα χρόνια είναι άνισος και άρα η συμβολή όλων των εμπλεκομένων με τη νόσο και κυρίως όλων των φορέων είναι αναγκαία για να συνεχίσουμε. Με εχθρό μας τα προβλήματα που έχουν διογκωθεί και μην έχοντας δυστυχώς κερδίσει τον χρόνο που συνεχίζει να μετρά αντίστροφα από τις καθυστερημένες διαγνώσεις και την κακή διαχείριση της νόσου, η νομοθέτηση για την Π.Υ. είναι ζωτικής σημασίας για τους ασθενείς της».

Παπαδημητρίου: «Δεσμευόμαστε για περισσότερες μελέτες, χρειαζόμαστε κίνητρα»

Ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ Ολύμπιος Παπαδημητρίου δήλωσε: «Σας ευχαριστώ θερμά για την τιμητική πρόσκληση να απευθύνω χαιρετισμό στο 1ο συνέδριο Ασθενών και Φροντιστών ατόμων με Π.Υ. Χαίρομαι ακόμη, γιατί μου δίνετε την ευκαιρία να συγχαρώ σε πρώτο πρόσωπο το σύλλογό σας για την πληρότητα των δράσεών του και την διαχρονική υποστήριξη που παρέχει στα άτομα με Πνευμονική Υπέρταση και στους φροντιστές τους. Η Πνευμονική Υπέρταση είναι ένα σπάνιο αλλά ιδιαίτερα δύσκολο νόσημα και η συμβολή του συλλόγου στην υποστήριξη των ανθρώπων αυτών, αλλά και στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους είναι καθοριστική.
Παρά το γεγονός ότι η πνευμονική αρτηριακή υπέρταση δεν θεραπεύεται, την τελευταία δεκαετία συντελέστηκε σπουδαία πρόοδος στην κατανόηση της πάθησης, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα σημαντικές βελτιώσεις στις θεραπευτικές αγωγές. Σήμερα, οι θεραπευτικές επιλογές που είναι διαθέσιμες βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των ασθενών, καθώς επίσης την πρόγνωση της νόσου. Χάρη στις διαθέσιμες θεραπείες, ενώ το 2010 το προσδόκιμο επιβίωσης ήταν 2,5 χρόνια, σήμερα αυτό το προσδόκιμο έχει επεκταθεί στα 7 χρόνια.

Η δέσμευσή μας σαν φαρμακοβιομηχανία είναι να συνεχίζουμε την έρευνα για την ανάπτυξη νέων, πιο αποτελεσματικών θεραπειών για την Π. Υ., όπως βέβαια και για πολλά άλλα νοσήματα.

Ειδικά για την Π.Υ. περισσότερες από 15 μελέτες φάσης 2 και 3 έτρεχαν το 2023 με υπάρχοντα και νέα μόρια για την αντιμετώπισή της.

Η έρευνα στρέφεται σε ανακάλυψη νέων θεραπευτικών προσεγγίσεων που θα είναι σε θέση να τροποποιήσουν την εξέλιξη της νόσου, ώστε να εξασφαλίσουν ακόμη καλύτερο προσδόκιμο επιβίωσης με ακόμη καλύτερη ποιότητα ζωής.

Το μήνυμά μας προς την Ελληνική Πολιτεία είναι σαφές: δεσμευόμαστε να προωθήσουμε ταχύτερες, πιο έξυπνες και πιο ασθενοκεντρικές μελέτες, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερα κίνητρα για να προσελκύσουμε επενδύσεις και να αυξήσουμε το μερίδιο κλινικών μελετών στην Ελλάδα. Ελπίζουμε ανάμεσα σε αυτές να συμπεριλαμβάνονται και μελέτες που αφορούν σε φάρμακα για την αντιμετώπιση της Π.Υ.

Στο πλαίσιο αυτό, η επικείμενη αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας της Ε.Ε για τη φαρμακευτική πολιτική αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να διασφαλίσουμε ότι, τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε Εθνικό επίπεδο, θα μπορούμε να αποτελούμε επίκεντρο της ιατρικής και φαρμακευτικής καινοτομίας. Αυτή είναι η ευκαιρία να διασφαλιστεί ότι η Ευρώπη θα παραμείνει καινοτόμος και ανταγωνιστική, διατηρώντας ένα ισχυρό και προβλέψιμο πλαίσιο πνευματικής ιδιοκτησίας.
Σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του 1ου αυτού Συνεδρίου Ασθενών και Φροντιστών με Πνευμονική Υπέρταση, και είμαι βέβαιος ότι θα γίνει θεσμός».

Το 1ο Συνέδριο Ασθενών & Φροντιστών με Πνευμονική Υπέρταση έκλεισε τις εργασίες του χθες Τρίτη 21 Μαΐου όπου ολοκλήρωσε τις συναντήσεις με τους συμμετέχοντες, δίνοντας την υπόσχεση σε όλους να ξανασυναντηθούμε σύντομα και με την ευχή να βρεθεί γρήγορα η θεραπεία της Π.Υ.

Χορηγοί πραγματοποίησης του 1ου Συνεδρίου Ασθενών και Φροντιστών με Πνευμονική Υπέρταση είναι οι ακόλουθοι: Μεγάλος Χορηγός: Elpen, Χορηγοί: MSD, Galenica, Bioars Therapeutics και Υποστηρικτές: AOP Health, Genepharm, Janssen Hellas και Hemoglobe.

Το 1ο Συνέδριο Ασθενών & Φροντιστών με Πνευμονική Υπέρταση τέλεσε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Πνευμονικής Υπέρτασης και πραγματοποιήθηκε με την Αρωγή του Υπουργείου Υγείας της Ελλάδας.

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν η Ναυτεμπορική, το CNN Greece, Libre.gr και το DailyPharmaNews.gr.

  • ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗ ΥΠΕΡΤΑΣΗ
  • ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • ΑΣΘΕΝΕΙΣ
  • ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σύλλογος ΚΕΦΙ: RUN-BIKE-CARE στις 2 Ιουνίου για τον αγώνα ενάντια στον καρκίνο
Σύλλογος ΚΕΦΙ: RUN-BIKE-CARE στις 2 Ιουνίου για τον αγώνα ενάντια στον καρκίνο 20 Μαϊος 2024
Τι ζητεί η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ από το υπουργείο Παιδείας για μαθητές και εκπαιδευτικούς με σακχαρώδη διαβήτη 24 Μαϊος 2024
Τι ζητεί η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ από το υπουργείο Παιδείας για μαθητές και εκπαιδευτικούς με σακχαρώδη διαβήτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΛΟΚ: Aφιερωμένο στην πρόληψη και το μέλλον της ογκολογικής φροντίδας το τριήμερο επετειακό συνέδριο
Patient Talk
19/02/2026 - 19:34

ΕΛΛΟΚ: Aφιερωμένο στην πρόληψη και το μέλλον της ογκολογικής φροντίδας το τριήμερο επετειακό συνέδριο

Σύλλογος Ατόμων με ALS: Παγκοσμίου φήμης ειδικός θα μιλήσει στην ομάδα στήριξης των Ελλήνων ασθενών
Patient Talk
18/02/2026 - 18:33

Σύλλογος Ατόμων με ALS: Παγκοσμίου φήμης ειδικός θα μιλήσει στην ομάδα στήριξης των Ελλήνων ασθενών

Πειραματικό φάρμακο που σχεδιάστηκε για ασθενείς με καρκίνο προκαλεί πονοκέφαλο στις αρχές αντιντόπινγκ
Fitness
18/02/2026 - 12:02

Πειραματικό φάρμακο που σχεδιάστηκε για ασθενείς με καρκίνο προκαλεί πονοκέφαλο στις αρχές αντιντόπινγκ

Το ΕΚΤ προσκαλεί ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς να συμμετάσχουν στο Ιnternational Health Day 2026
Επικαιρότητα
17/02/2026 - 16:18

Το ΕΚΤ προσκαλεί ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς να συμμετάσχουν στο Ιnternational Health Day 2026

Η ΕΣΑμεΑ εκπέμπει SOS για τα δικαιώματα στην Ψυχική Υγεία
Patient Talk
16/02/2026 - 15:44

Η ΕΣΑμεΑ εκπέμπει SOS για τα δικαιώματα στην Ψυχική Υγεία

ΦΣΘ: Προετοιμασίες για τη διάθεση των ΦΥΚ από τα φαρμακεία από τις 16 Φεβρουαρίου - Ποιους ασθενείς αφορά
Pharma Policy
12/02/2026 - 18:23

ΦΣΘ: Προετοιμασίες για τη διάθεση των ΦΥΚ από τα φαρμακεία από τις 16 Φεβρουαρίου - Ποιους ασθενείς αφορά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έντονη διαμαρτυρία της ΕΣΑμεΑ για τα εμπόδια στην προσβασιμότητα - «Θύματα στο βωμό του κέρδους»
Patient Talk
21/02/2026 - 13:27
Ξεψύχησε το δίχρονο αγοράκι στο οποίο είχε μεταμοσχευθεί «καμένη» καρδιά στην Ιταλία
Επικαιρότητα
21/02/2026 - 13:12
Σαρακοστή προ των πυλών: Τα οφέλη της νηστείας στην υγεία και... τι συμβαίνει μόλις μία εβδομάδα μετά τη διακοπή της!
Διατροφή
21/02/2026 - 12:58
Τοκατλίδη: «Ο ΙΦΕΤ εγγυάται ότι κανείς ασθενείς δεν θα μείνει ακάλυπτος επειδή το φάρμακό του είναι σε έλλειψη»
Pharma Policy
21/02/2026 - 12:39
Γεωργιάδης: «Στην Α΄ κατηγορία άγονων περιοχών η Μυτιλήνη και προσλήψεις γιατρών με αυξημένα κίνητρα»
Πολιτική Υγείας
21/02/2026 - 12:23
To αίμα παιδιάτρων "κλειδί" για νέες θεραπείες για τον ιό του απλού κρυολογήματος και τον RSV
Υγεία
20/02/2026 - 18:00
Σπάνια νοσήματα: Νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης φέρνει επανάσταση στη διάγνωση
Digital Health
20/02/2026 - 16:30
Πατρικό φίλτρο: Ερευνητές εντόπισαν γονίδιο που καθορίζει το στυλ πατρικής συμπεριφοράς
Ψυχική Υγεία
20/02/2026 - 15:30
Μέντα, ευκάλυπτος και τσίλι μπορούν συνεργατικά να κάνουν θαύματα κατά της φλεγμονής στα κύτταρα
Διατροφή
20/02/2026 - 14:30
Χρόνια έλκη: Νέα θεραπευτική ελπίδα με τζελ που εξασφαλίζει οξυγόνωση του ιστού
Υγεία
20/02/2026 - 13:28
ECDC: Μειωμένος ο κίνδυνος έκθεσης σε σερεουλίδη μετά τις ανακλήσεις βρεφικού γάλακτος στην ΕΕ
Πολιτική Υγείας
20/02/2026 - 12:19
Γεωργιάδης: Η νέα Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας για Ογκολογικούς Ασθενείς του Λαϊκού έτοιμη σ' ένα χρόνο
Πολιτική Υγείας
20/02/2026 - 11:22
Πιο κοντά σε ρινικό εμβόλιο που υπόσχεται προστασία από Covid, γρίπη και αλλεργίες
Υγεία
20/02/2026 - 10:30
Αγαπηδάκη για επεισόδια στο Κρατικό Νίκαιας: Δεν επιτέθηκαν στον Γεωργιάδη, αλλά στον Υπουργό Υγείας
Πολιτική Υγείας
20/02/2026 - 10:13
Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Συμπτώματα και αντιμετώπιση μια συχνής διαταραχής του γαστρεντερικού
Health Talk
20/02/2026 - 09:34
Έφυγε σε ηλικία 53 ετών εξαιτίας αμυοτροφικής πλευρικής σκλήρυνσης ο “McSteamy” του Grey's Anatomy
Επικαιρότητα
20/02/2026 - 08:22
Ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας για τους εργαζόμενους της DEMO
Pharma News
20/02/2026 - 07:17
ΟΕΝΓΕ: «Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση της Αστυνομίας σε βάρος εργαζομένων του Νοσοκομείου Νίκαιας»
Επικαιρότητα
20/02/2026 - 03:38
Νέο επιχειρηματικό σχήμα στο χονδρεμπόριο φαρμάκων στην Ελλάδα
Pharma News
20/02/2026 - 00:14
Λαϊκό Νοσοκομείο: Αγιασμός για την υπό κατασκευή ογκολογική κλινική με δωρεά της Δήμητρας Κατσαφάδου
Επικαιρότητα
19/02/2026 - 23:51
Οι γάτες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη θεραπείας για τύπους καρκίνου του μαστού
Υγεία
19/02/2026 - 23:24
Η BioNTech κατέθεσε αγωγή κατά της Moderna για παραβίαση πατέντας σε εμβόλιο κατά της Covid-19
Pharma News
19/02/2026 - 22:59
Ψηφιακή Υγεία: Προκλήσεις και λύσεις για την Ελλάδα - Ενημερωτική εκδήλωση του Health Hub
Digital Health
19/02/2026 - 22:27
Αβεβαιότητες και ερωτήματα για το μέλλον του σχεδίου της ΕΕ για την καταπολέμηση του καρκίνου
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 21:52
Δώρα και χαρά στα παιδιά που νοσηλεύονται με καρκίνο μοίρασαν στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας
Επικαιρότητα
19/02/2026 - 21:07
MSD Ελλάδος: Τα ευρήματα της πρώτης ολοκληρωμένης μελέτης για την Ενιαία Υγεία στην Ελλάδα
Pharma News
19/02/2026 - 20:24
Καρκίνος τραχήλου μήτρας: Γιατί μπορεί να νικηθεί - Η ιατρική κίνηση που άλλαξε την ιστορία
Health Talk
19/02/2026 - 20:01
ΕΛΛΟΚ: Aφιερωμένο στην πρόληψη και το μέλλον της ογκολογικής φροντίδας το τριήμερο επετειακό συνέδριο
Patient Talk
19/02/2026 - 19:34
Έλληνες ερευνητές ανακάλυψαν μονοκλωνικό αντίσωμα για την αποκατάσταση του αιματοεγκεφαλικού φραγμού
Pharma News
19/02/2026 - 19:02
Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Νίκαιας: «Τα ΤΕΠ που εγκαινιάστηκαν έχουν πλημμυρίσει ήδη τρεις φορές»
Επικαιρότητα
19/02/2026 - 18:34

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΟΕΔΗΝ: 24ωρη πανελλαδική πανυγειονομική απεργία στις 19 Μαρτίου
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 10:43
Θεμιστοκλέους: 250 νέα ασθενοφόρα στο στόλο του ΕΚΑΒ- Προχωρούν οι διαδικασίες πρόσληψης διασωστών
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 11:00
Ένταση στο Γενικό Κρατικό - Γεωργιάδης: "Κινδύνευσε η σωματική μου ακεραιότητα"
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 11:40
Γεωργιάδης από Νοσοκομείο Νίκαιας: «Κάνουμε πράξη τη δέσμευση για ένα πιο ανθρώπινο ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 16:34
Η παράξενη μόδα του χυμού μπρόκολου που σαρώνει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες
Διατροφή
19/02/2026 - 16:18
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo