ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανήσυχη η ΕΝΑΣΕΛ για περιορισμούς στην πρόσβαση των ασθενών σε φάρμακα και θεραπείες

Patient Talk
EUROKINISSI
Συνάντηση με τους Συνδέσμους Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων της χώρας, είχαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας.
Παρασκευή, 15/11/2024 - 15:08
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΝΑΣΕΛ οι ασθενείς ζητούν άμεσα διαρθρωτικές αλλαγές και αύξηση προϋπολογισμού για το φάρμακο ως αναγκαία εξίσωση για την πρόσβαση και τη βιωσιμότητα

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΝΑΣΕΛ έχει ως εξής:

«Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας μετά την ανακοίνωση της υπέρβασης της νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τον κίνδυνο περιορισμού της πρόσβασης των ασθενών στις απαραίτητες θεραπείες.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την εύρεση λύσεων που θα αποτρέψουν τις υφιστάμενες ή μελλοντικές επιπτώσεις στην απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών σε αναγκαίες θεραπείες, η Ένωση Ασθενών Ελλάδας, ανταποκρινόμενη στο θεσμικό της ρόλο, πραγματοποίησε χθες συνάντηση με τους εκπροσώπους των συνδέσμων φαρμακευτικών επιχειρήσεων της χώρας μας. Συγκεκριμένα στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του ΣΦΕΕ ο Αναπληρωτής Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Παναγούλιας, το μέλος του Δ.Σ. κ. Κυριάκος Μπερμπεριάν, ο Γενικός Διευθυντής κ. Μιχάλης Χειμώνας και στελέχη της διοίκησης, από την πλευρά της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας ο Εντεταλμένος Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. κ. Βασίλειος Πενταφράγκας καθώς και η Γενική Διευθύντρια κα. Φαίη Κοσμοπούλου και στελέχη της διοίκησης, ενώ από το PhARMA Innovation Forum η Πρόεδρος κα. Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, το μέλος του Δ.Σ. κα. Cornelia Zanetti και ο Γενικός Διευθυντής κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος. Την Ένωση Ασθενών Ελλάδας εκπροσώπησαν η Πρόεδρος, κα. Βάσω Ραφαέλα Βακουφτσή, η Β’ Αντιπρόεδρος κα. Κατερίνα Κουτσογιάννη, ο Γενικός Γραμματέας κ. Νίκος Δέδες, η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας κα. Μαρία Ευστρατίου, η Διευθύντρια κα. Ναταλία Τουμπανάκη και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Υποθέσεων κ. Τάσος Σαμουηλίδης. Στο πλαίσιο της συζήτησης υπήρξε συμφωνία στα κάτωθι:

  • Η διασφάλιση έγκαιρης και ισότιμης πρόσβασης στη φαρμακευτική καινοτομία, παραμένει πρόκληση, ειδικά με τις επικρατούσες συνθήκες στη χώρα μας, ενώ παραμένει περιορισμένη και επηρεάζεται από μια σειρά εμποδίων.
  • Η συνεχής αύξηση των επιστροφών φαρμάκων μειώνει τα κίνητρα εισαγωγής νέων φαρμάκων στην Ελλάδα και οδηγεί πολλές εταιρίες να περιορίσουν τα προϊόντα τους στην ελληνική αγορά αποσύροντας καθιερωμένα καταξιωμένα φάρμακα, κάτι που οδηγεί σε περιορισμό της πρόσβασης των ασθενών σε αναγκαίες θεραπείες.
  • Το χάσμα μεταξύ των εισοδηματικών ομάδων στην Ελλάδα όσον αφορά τις αναφερόμενες μη καλυπτόμενες ιατρικές ανάγκες είναι το μεγαλύτερο στην ΕΕ.
  • Η ισότιμη πρόσβαση των ασθενών στη φαρμακευτική περίθαλψη απαιτεί συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων (Πολιτεία, PIF, ΣΦΕΕ, ΠΕΦ και Ένωση Ασθενών Ελλάδας) και συντονισμένες ενέργειες.
  • Οι διαδικασίες αποζημίωσης και διαπραγμάτευσης φαρμάκων σε εθνικό επίπεδο είναι κρίσιμες για την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες και η βελτιστοποίηση των διαδικασιών θα επιτρέψει στους ασθενείς να έχουν ταχύτερη πρόσβαση.
  • Η πρόσβαση στη φαρμακευτική περίθαλψη απαιτεί μια ολιστική προσέγγιση, μακρόχρονο σχεδιασμό που θα οδηγήσει σε ένα σταθερό και προβλέψιμο υποστηρικτικό πλαίσιο, επιτάχυνση των διαδικασιών, και ενίσχυση των μηχανισμών που θα διασφαλίζουν τη βιώσιμη πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες.
  • Στην Ελλάδα οι άμεσες ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία των ασθενών είναι από τις υψηλότερες στην ΕΕ, οδηγώντας σε ανισότητες στην πρόσβαση σε φάρμακα και υπηρεσίες υγείας. Συγκεκριμένα η ιδιωτική δαπάνη για το 2023 εκτιμάται σε 434 εκατ. ευρώ και αποτελεί τμήμα μόνο της συνολικής ιδιωτικής δαπάνης για φάρμακα που για το 2023 υπολογίζεται σε 1,8 δις και είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη (Εκτίμηση ΙΟΒΕ: Η Φαρμακευτική Αγορά στην Ελλάδα: Γεγονότα & Στοιχεία 2023).
  • Η αύξηση της ιδιωτικής δαπάνης υποδηλώνει μεταξύ άλλων την ανεπάρκεια του δημόσιου συστήματος να εκτιμήσει και να καλύψει πλήρως τις ανάγκες των πολιτών
  • Η υψηλή ιδιωτική δαπάνη δημιουργεί ένα περιβάλλον ανασφάλειας για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, οδηγώντας τους τελικά σε καταστροφικές δαπάνες για την υγεία.
  • Η σταδιακή μείωση του ποσοστού συμμετοχής των ασθενών στα φάρμακα, ιδίως για τις θεραπείες χρόνιων παθήσεων, θα μπορούσε να περιορίσει την ιδιωτική δαπάνη και να βελτιώσει την πρόσβαση.

Με βάση τα παραπάνω και στο τρέχον πλαίσιο οικονομικής δυσχέρειας που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και την αδυναμία τους να ανταπεξέλθουν στο συνεχώς αυξανόμενο κόστος διαβίωσης και στις αυξημένες ιδιωτικές δαπάνες υγείας, η Ένωση Ασθενών Ελλάδας εκφράζει την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό της για τον κίνδυνο περιορισμού της πρόσβασης των ασθενών στα απαραίτητα φάρμακα, είτε λόγω αδυναμίας των πολιτών να ανταπεξέλθουν στο κόστος της συμμετοχής, είτε λόγω του ενδεχόμενου απόσυρσης υφιστάμενων θεραπειών, ή μη εισαγωγής καινοτόμων φαρμάκων στη χώρας μας.

Ως εκ τούτου, και με δεδομένες τις ανάγκες και ανησυχίες των ασθενών, καθίσταται πλέον ξεκάθαρο ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για:

  1. Ενίσχυση της δημόσιας χρηματοδότησης της υγείας και κατ’ επέκταση και του προϋπολογισμού του φαρμάκου, τουλάχιστον στα επίπεδα του Ευρωπαϊκού μέσου όρου, ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης κάλυψη των φαρμακευτικών και ιατρικών αναγκών των ασθενών και να αποτραπεί η συνεχής μετακύλιση του κόστους σε αυτούς. Σημειώνεται ότι οι δημόσιες δαπάνες υγείας ως ποσοστό των συνολικών κυβερνητικών δαπανών στην Ελλάδα βρίσκονται στο 10% σε αντίθεση με το μέσο όρο των χωρών της ΕΕ που είναι στο 14%, ενώ η δημόσια κατά κεφαλήν δαπάνη για την υγεία παραμένει ακόμα πολύ χαμηλή και σημαντικά κατώτερη του Μ.Ο. των χωρών της Ε.Ε.
  2. Διασφάλιση της καθολικής, συνεχούς και ομαλής πρόσβασης τόσο στα υφιστάμενα όσο και σε νέα καινοτόμα φάρμακα και θεραπείες, που είναι ζωτικής σημασίας για την ποιότητα ζωής και την επιβίωση των ασθενών, χωρίς εμπόδια ή καθυστερήσεις στην έγκριση και την προμήθεια τους, έτσι ώστε τα φαρμακευτικά προϊόντα α) να διατίθενται σε εύλογο χρόνο, β) να χορηγούνται σύμφωνα με τις θεραπευτικές ανάγκες και τα θεραπευτικά πρωτόκολλα, γ) να είναι προσβάσιμα ανεξάρτητα από τοποθεσία, ηλικία ή εισόδημα, και δ) το κόστος για τους ασθενείς (συμμετοχή) να λαμβάνει υπόψη κριτήρια όπως ηλικία, εισόδημα, βαρύτητα της πάθησης και συννοσηρότητες, έτσι ώστε να μην επιβαρύνονται δυσανάλογα ομάδες συμπολιτών μας.
  3. Διαφάνεια και επικοινωνία σχετικά με τις οικονομικές υπερβάσεις και τα μέτρα που λαμβάνονται για την αποκατάσταση της ισορροπίας στον τομέα της υγείας, έτσι ώστε οι ασθενείς να έχουν πλήρη εικόνα και να γνωρίζουν τα επόμενα βήματα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι προφανές ότι χρειάζεται να τεθούν οι αρχές και το σκεπτικό μιας Εθνικής Φαρμακευτικής Πολιτικής, η οποία θα προσδιορίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια ποια θα πρέπει να είναι η φαρμακευτική δαπάνη που θα καλύπτει τις ανάγκες του πληθυσμού με το αποδοτικότερο κόστος, θα αξιολογεί σε πραγματικό χρόνο, θα παρεμβαίνει και θα καθορίζει την φαρμακευτική δαπάνη, ενώ θα διασφαλίζει τη λειτουργία αποτελεσματικών ελεγκτικών μηχανισμών. Χαιρετίζουμε ως εκ τούτου την πρόθεση της Κυβέρνησης να υιοθετήσει ένα μνημόνιο συνεργασίας που να θέτει μακροχρόνιο και δεσμευτικό πλαίσιο στη φαρμακευτική πολιτική με στόχο τη δημιουργία ενός προβλέψιμου, σταθερού και βιώσιμου περιβάλλοντος, την έγκαιρη και ισότιμη πρόσβαση των ασθενών σε όλες τις θεραπείες που έχουν ανάγκη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας.

Παράλληλα, θα πρέπει η Πολιτεία να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, οι οποίες αποτελούν πάγιο και διαχρονικό αίτημα όλων των εταίρων στην υγεία προκειμένου η χώρα μας να μπορέσει να λαμβάνει τεκμηριωμένα (με βάση επιδημιολογικά κ.α. στοιχεία) αποφάσεις για την υγεία. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να προχωρήσουμε στην εφαρμογή εκτεταμένων προγραμμάτων πρόληψης, στην αποζημίωση γενετικών εξετάσεων και βιοδεικτών, στην επέκταση και τήρηση θεραπευτικών πρωτοκόλλων, τη σύνδεση τους με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση ώστε να τεθούν σαφή όρια, την εφαρμογή ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στα νοσοκομεία και την εφαρμογή ενός εθνικού πλαισίου διαλειτουργικότητας, την δημιουργία μητρώων ανά θεραπευτική κατηγορία, την επέκταση κλειστών ανά Τμήμα/κλινική φαρμακευτικών προϋπολογισμών, την προώθηση της υποκατάστασης -όπου αυτό είναι εφικτό- θεραπειών από γενόσημα, την περαιτέρω εφαρμογή διαγωνισμών ή/και διαπραγματεύσεων, την εφαρμογή νέων μοντέλων αποζημίωσης με βάση το θεραπευτικό αποτέλεσμα. Σε εύθετο χρόνο θα πρέπει η Πολιτεία να εξετάσει και την υιοθέτηση και άλλων μέτρων όπως τις συμφωνίες επιμερισμού κινδύνου με βάση το αποτέλεσμα, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα λήψης αποφάσεων βάσει κριτηρίων διαφόρων ειδών (συμφωνίες επιμερισμού κινδύνου, συμφωνίες βασισμένες σε εκβάσεις υγείας ασθενών κλπ) και να διασφαλίσει τη δημιουργία αποτελεσματικών διαδικασιών σάρωσης ορίζοντα.

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα συνεχίσει τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και έγκαιρη πρόσβαση όλων στις αναγκαίες θεραπείες.

Καλούμε τις αρμόδιες αρχές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συνεργαστούν, με τη συμμετοχή εκπροσώπων ασθενών, για να βρεθούν βιώσιμες και ρεαλιστικές λύσεις, ώστε να μην πληγεί η υγεία των πολιτών και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της χώρας.

Ταυτόχρονα δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε, όπως πράττουμε από την ίδρυση μας, για να προστατέψουμε το δικαίωμα της πρόσβασης των ασθενών στις αναγκαίες θεραπείες και ότι δεν θα δεχτούμε την υποβάθμισή του, που θα έχει ως συνέπεια να τεθούν σε κίνδυνο, ή να χαθούν ανθρώπινες ζωές».

  • ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ
  • ΑΣΘΕΝΕΙΣ
  • ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ
  • ΦΑΡΜΑΚΑ
  • ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επιστημονική ημερίδα από τον σύλλογο «ΚΕΦΙ» για την Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Παγκρέατος
Επιστημονική ημερίδα από τον σύλλογο «ΚΕΦΙ» για την Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Παγκρέατος 15 Νοεμβρίου 2024
Η αγωνιστική ομάδα Κυστικής Ίνωσης έτρεξε στον 41ο Μαραθώνιο για την Μαριάννα αλλά και κάθε ασθενή 15 Νοεμβρίου 2024
Η αγωνιστική ομάδα Κυστικής Ίνωσης έτρεξε στον 41ο Μαραθώνιο για την Μαριάννα αλλά και κάθε ασθενή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαντική βελτίωση στη ζωή των ασθενών με κυστική ίνωση από τη λήψη νέων τροποποιητών
Υγεία
13/06/2025 - 18:24

Σημαντική βελτίωση στη ζωή των ασθενών με κυστική ίνωση από τη λήψη νέων τροποποιητών

ΕΟΠΥΥ: Πως θα κάνουν αιτήσεις για τις δωρεάν αποστολές ΦΥΚ κατ’ οίκον οι ασθενείς
Πολιτική Υγείας
13/06/2025 - 13:18

ΕΟΠΥΥ: Πως θα κάνουν αιτήσεις για τις δωρεάν αποστολές ΦΥΚ κατ’ οίκον οι ασθενείς

Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου του Νεφρού η 19η Ιουνίου: Ασθενείς και φροντιστές σε διαρκή εγρήγορση
Patient Talk
10/06/2025 - 16:14

Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου του Νεφρού η 19η Ιουνίου: Ασθενείς και φροντιστές σε διαρκή εγρήγορση

ΕΟΠΥΥ: Νέα εποχή στην εξυπηρέτηση των ασθενών με τη δωρεάν αποστολή των ΦΥΚ «Κατ’ Οίκον»
Πολιτική Υγείας
07/06/2025 - 09:24

ΕΟΠΥΥ: Νέα εποχή στην εξυπηρέτηση των ασθενών με τη δωρεάν αποστολή των ΦΥΚ «Κατ’ Οίκον»

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Ικανοποίηση για την καθολική εφαρμογή της αποστολής φαρμάκων κατ’ οίκον
Patient Talk
06/06/2025 - 15:33

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Ικανοποίηση για την καθολική εφαρμογή της αποστολής φαρμάκων κατ’ οίκον

Ο Σύλλογος «Προμηθέας» αποκτά νέα ταυτότητα και ενισχύει όσους μένουν συστηματικά εκτός συστήματος φροντίδας
Patient Talk
06/06/2025 - 06:54

Ο Σύλλογος «Προμηθέας» αποκτά νέα ταυτότητα και ενισχύει όσους μένουν συστηματικά εκτός συστήματος φροντίδας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η «ορατότητα» σώζει ζωές: Η απουσία δεδομένων για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα είναι κρίση δημόσιας υγείας
Πολιτική Υγείας
14/06/2025 - 16:32
Αγαπηδάκη: «Περισσότεροι από 14.000 πολίτες έχουν παραπεμφθεί για καρδιολογικό έλεγχο»
Πολιτική Υγείας
14/06/2025 - 08:41
Συνέδριο για την Υγεία: Σημαντικές οι μεταρρυθμίσεις στο σύστημα υγείας, αλλά απαιτούνται και νέες δράσεις
Υγεία
14/06/2025 - 06:54
Ανησυχητικά τα ποσοστά υπογονιμότητας - Αυξάνεται η ανάγκη πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης
Pharma News
14/06/2025 - 03:26
2o ΣΦΕΕ Summit: Η Ελλάδα στο επίκεντρο για ένα βιώσιμο φαρμακευτικό μέλλον
Pharma Policy
14/06/2025 - 00:11
COSMOTE TELEKOM- Η.ΔΙ.ΚΑ: Έργο ψηφιακής... πνοής ο Εθνικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας
Digital Health
13/06/2025 - 20:52
Σε εγρήγορση το ECDC για νέα παραλλαγή της COVID-19 - Αυξημένη η δραστηριότητα της νόσου στην ΕΕ
Υγεία
13/06/2025 - 19:28
Σημαντική βελτίωση στη ζωή των ασθενών με κυστική ίνωση από τη λήψη νέων τροποποιητών
Υγεία
13/06/2025 - 18:24
Πρωτοποριακή μελέτη: Ο ρυθμός της αναπνοής μπορεί να μας ταυτοποιήσει με ακρίβεια
Υγεία
13/06/2025 - 17:53
Κινητοποίηση εργαζομένων στα Νοσοκομεία της Αττικής στο Υπουργείο Υγείας την Τρίτη, 16 Ιουνίου
Επικαιρότητα
13/06/2025 - 17:18
To Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» διαπιστεύθηκε ως ολοκληρωμένο Κέντρο Καρκίνου με τη «σφραγίδα» του OECI
Υγεία
13/06/2025 - 16:29
Προ των πυλών οι πρώτοι κανόνες για την καλή διαβίωση σκύλων και γατών
Pet
13/06/2025 - 16:12
ΠΦΣ: «Παράταση στην έναρξη εφαρμογής της αποστολής ηλεκτρονικών τιμολογίων B2G»
Pharma Policy
13/06/2025 - 16:01
Τριπλή διάκριση για την MSD Ελλάδος στα Internal Communication & Employee Engagement Awards 2025
Pharma News
13/06/2025 - 15:44
ΕΟΜ: «Με πρωτοβουλία της οικογένειας βρίσκεται σε κέντρο του εξωτερικού για μεταμόσχευση η 11χρονη»
Επικαιρότητα
13/06/2025 - 15:16
Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας: Επιστημονική ημερίδα του ΙΣΑ την Κυριακή 15 Ιουνίου
Health Talk
13/06/2025 - 14:52
Γεωργιάδης: «Το πρόγραμμα αλληλούχησης ανθρώπινου γονιδιώματος σώζει ζωές»
Πολιτική Υγείας
13/06/2025 - 14:34
Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Πρωτοποριακή εκπαίδευση νέων χειρουργών στο 17ο σεμινάριο χειρουργικής χεριού και άνω άκρου
Υπηρεσίες Υγείας
13/06/2025 - 14:12
ΠΑΣΠΑΜΑ: «Κάθε μονάδα αίματος μπορεί να σώσει έως και τρεις ζωές»
Patient Talk
13/06/2025 - 13:58
Πόνος στο πόδι: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τις συχνότερες παθήσεις και πότε να επισκεφθούμε γιατρό
Health Talk
13/06/2025 - 13:39
ΕΟΠΥΥ: Πως θα κάνουν αιτήσεις για τις δωρεάν αποστολές ΦΥΚ κατ’ οίκον οι ασθενείς
Πολιτική Υγείας
13/06/2025 - 13:18
Η έκθεση σε χημικές ουσίες κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη αρτηριακή πίεση στην εφηβεία
Υγεία
13/06/2025 - 12:57
Πως τα «έξυπνα ρολόγια» μπορούν να μας βοηθήσουν να μείνουμε «πιστοί» στις προπονήσεις
Fitness
13/06/2025 - 12:31
Επίσκεψη Γεωργιάδη στην πρώτη ιδιωτική δομή ψυχικής υγείας στη Νέα Κηφισιά
Ψυχική Υγεία
12/06/2025 - 16:24
Daiichi Sankyo: Ένας χρόνος παρουσίας στην Ελλάδα - Καινοτομία και συνεργασία στη θεραπεία του Καρκίνου
Pharma News
12/06/2025 - 15:56
MiLEP: Η νέα εποχή στη θεραπεία της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη με Laser
Υπηρεσίες Υγείας
12/06/2025 - 15:31
Οι «υπερδυνάμεις» των νυχτερίδων κατά του καρκίνου - Πώς μπορούν να βοηθήσουν τον άνθρωπο
Υγεία
12/06/2025 - 14:07
Επιστήμονες εντόπισαν πρώιμα σημάδια άνοιας που δεν σχετίζονται με τη μνήμη
Υγεία
12/06/2025 - 13:49
Γιατί το FirstSteps αποσύρεται από τη σύμβαση με το Υπουργείο Υγείας για τον νεογνικό έλεγχο
Πολιτική Υγείας
12/06/2025 - 13:31
Πώς τα… μούρα μπορούν να μας βοηθήσουν να γεράσουμε καλύτερα
Διατροφή
12/06/2025 - 12:59

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πώς τα… μούρα μπορούν να μας βοηθήσουν να γεράσουμε καλύτερα
Διατροφή
12/06/2025 - 12:59
Γιατί το FirstSteps αποσύρεται από τη σύμβαση με το Υπουργείο Υγείας για τον νεογνικό έλεγχο
Πολιτική Υγείας
12/06/2025 - 13:31
Daiichi Sankyo: Ένας χρόνος παρουσίας στην Ελλάδα - Καινοτομία και συνεργασία στη θεραπεία του Καρκίνου
Pharma News
12/06/2025 - 15:56
MiLEP: Η νέα εποχή στη θεραπεία της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη με Laser
Υπηρεσίες Υγείας
12/06/2025 - 15:31
Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Πρωτοποριακή εκπαίδευση νέων χειρουργών στο 17ο σεμινάριο χειρουργικής χεριού και άνω άκρου
Υπηρεσίες Υγείας
13/06/2025 - 14:12
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo