ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύγχρονες καινοτόμες θεραπείες για αυτοάνοσα αυτοφλεγμονώδη δερματικά νοσήματα

Health Talk
ΕΔΑΕ-ΔΑΕΚ
΄Όλα όσα συζητήθηκαν στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας που η συνδιοργάνωσαν η ΕΔΑΕ και η ΔΑΕΚ το τετραήμερο 30 Οκτωβρίου με 3 Νοεμβρίου
Τρίτη, 12/11/2024 - 00:09
— Photo: ΕΔΑΕ-ΔΑΕΚ
News4Health Team News4Health Team

Με θεαματικά ποσοστά προσέλευσης και μεγάλη – κατά γενική ομολογία - επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Διεθνές Συνέδριο Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας, σε συνδιοργάνωση της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) με την Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία Κύπρου (ΔΑΕΚ), το διεξήχθη στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο «Divani Caravel», 30 Οκτωβρίου με 3 Νοεμβρίου 2024.

Η Τελετή Έναρξης του Συνεδρίου, όπου παρευρέθηκαν ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος κήρυξε και την έναρξη εργασιών του Συνεδρίου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιος Πατούλης και ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών ΕΚΠΑ, κ. Νικόλαος Αρκαδόπουλος ξεκίνησε με ομιλία του Προέδρου της ΕΔΑΕ, κ. Ιωάννη Μπάρκη, χαιρετισμό της Προέδρου της ΔΑΕΚ, Μαργαρίτας Μαυρογένη καθώς και των άλλων εκλεκτών επισήμων προσκεκλημένων. Στον επίλογο της βραδιάς έγινε η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία του διάσημου Έλληνα πεζογράφου, βραβευμένου με το Ευρωπαϊκό βραβείο Μυθιστορήματος το 2021, Χρήστου Χωμενίδη, με θέμα «Habeas Corpus, δηλαδή Έχεις Σώμα». Η Τελετή ολοκληρώθηκε με cocktail που παρέθεσε ο Πρόεδρος και τα Μέλη του ΔΣ της ΕΔΑΕ.

EDAE 2

Ο κ. Μπάρκης, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ανέφερε πως το 2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Δερματολογίας & Αφροδισιολογίας το οποίο διοργανώθηκε από κοινού με την ΔΑΕΚ, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας της ΕΔΑΕ και των καλών σχέσεων με τους Κύπριους συναδέλφους, έγινε πλέον θεσμός και πιστεύει πως στο μέλλον θα επαναληφθούν πολλές ανάλογες επιστημονικές συναντήσεις. Τόνισε ότι καταξιωμένοι, παλιοί αλλά και νέοι συνάδελφοι, από την Ελλάδα και την Κύπρο, πανεπιστημιακοί, ιδιώτες, νοσοκομειακοί και στρατιωτικοί ενημέρωσαν με εύπεπτο και δελεαστικό τρόπο, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις και τα σύγχρονα δεδομένα που αφορούν στη διάγνωση, στη διερεύνηση, στην έρευνα και στη θεραπευτική των Δερματικών και Αφροδισίων νοσημάτων, ξεδιπλώνοντας όλα τα σημαντικά γνωστικά αντικείμενα της ειδικότητας. Ξεκινώντας από την Κλινική Δερματολογία, την Αφροδισιολογία, την Δερματική Ογκολογία και την Παιδοδερματολογία μέχρι την Επεμβατική Δερματολογία, την Αισθητική Δερματολογία και την Δερματοχειρουργική.

Ανέφερε ότι για το Συνέδριο δημιουργήθηκαν 30 μονοθεματικά στρογγυλά τραπέζια εφ’ όλης της ύλης της ειδικότητας, 5 δορυφορικά συμπόσια και 10 δορυφορικές διαλέξεις, που είχαν ως αντικείμενο τις σύγχρονες καινοτόμες θεραπείες των αυτοανόσων και αυτοφλεγμονωδών νοσημάτων καθώς και άλλων χρόνιων δυσίατων παθήσεων της ειδικότητας της Δερματολογίας - Αφροδισιολογίας, όπως ψωρίαση, ατοπική δερματίτιδα, διαπυητική ιδρωτοαδενίτιδα, γυροειδής αλωπεκία, λεύκη κ.ά., νοσήματα τα οποία διαταράσσουν σημαντικά, όπως όλοι γνωρίζουμε, την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πασχόντων από αυτά.

Παράλληλα, για πρώτη φορά ίσως στην Ελλάδα, οργανώθηκαν 5 εξαιρετικά δορυφορικά workshops, με πολύ ενδιαφέρουσα θεματολογία σχετικά με την ολιστική προσέγγιση των αυτοφλεγμονωδών νοσημάτων, την τεχνητή νοημοσύνη, τις ψηφιακές γέφυρες επικοινωνίας γιατρών και ασθενών καθώς επίσης για την σμίλευση και την ανάπλαση του δέρματος του προσώπου. Επίσης ενημερωθήκαμε για όλα τα νεότερα δεδομένα σχετικά με τα σύγχρονα υλικά πλήρωσης, τους νέους ενεργοποιητές κολλαγόνου, τις τοξίνες, τα νήματα, τα χημικά peelings και τα σύγχρονα μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας, δεδομένα που αφορούν στους ραγδαία εξελισσόμενους πυλώνες της ειδικότητας μας, όπως η αισθητική και επεμβατική δερματολογία.

Τέλος, για πρώτη φορά επίσης, μπορέσαμε και οργανώσαμε 5 πολύ ενδιαφέροντα workshops hands on εντατικής εκπαίδευσης, κατά τα οποία νέοι κυρίως συνάδελφοι και όχι μόνο, είχαν τη δυνατότητα να εισπράξουν την εμπειρία και να παρακολουθήσουν τις τεχνικές έγκριτων Ελλήνων και ξένων συναδέλφων μας, ούτως ώστε να μπορέσουν να βελτιώσουν τις ικανότητες τους σε σύγχρονες και αποτελεσματικές επεμβατικές διαδικασίες. Τα 3 hands on αφορούσαν στην Eπεμβατική δερματολογία και πιο συγκεκριμένα στην Κρυοχειρουργική, στην Σκληροθεραπεία και στις μικροχειρουργικές επεμβάσεις στην ονυχιαία μονάδα.

Τα δε άλλα 2 hands on, αφορούσαν στην Aισθητική δερματολογία και πιο συγκεκριμένα στις νέες τεχνικές εφαρμογής των υλικών πλήρωσης και της βοτουλινικής τοξίνης.

Επεσήμανε δε ο κ. Μπάρκης ότι με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνια φέτος φιλοξενήσαμε στο συγκεκριμένο συνέδριο, παγκόσμια γνωστούς Έλληνες δερματολόγους της διασποράς, που τιμούν την Ελληνική ιατρική επιστήμη στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ και είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε από αυτούς πολύ ενδιαφέρουσες ειδικές διαλέξεις.

EDAE 1

Είναι για την ΕΔΑΕ πολύ σημαντικό και για τον λόγο αυτό συνεχίστηκε για 3ο συνεχόμενο συνέδριο, το βήμα των ειδικευομένων και των κλινικών τους, κατά το οποίο παρέχουμε ξεχωριστό χρόνο σε όλες τις κλινικές της χώρας, που δίνουν πλήρη ειδικότητα. Δόθηκε ως εκ τούτου η δυνατότητα να παρουσιαστούν δύσκολα και ενδιαφέροντα περιστατικά από τους ειδικευόμενους και εκ των οποίων τελικά βραβεύτηκαν οι 3 καλύτερες παρουσιάσεις με αξιόλογα σημαντικά ποσά, γεγονός που πιστεύουμε πως βοηθάει την ευγενή άμιλλα μεταξύ των νέων συναδέλφων. Υπήρξε επίσης και φέτος η ειδική ενότητα των ελευθέρων και αναρτημένων ανακοινώσεων, στις οποίες ως γνωστόν δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους συναδέλφους της χώρας να προβάλλουν τις επιστημονικές παρατηρήσεις και μελέτες τους. Και στην περίπτωση αυτή 3μελής επιστημονική επιτροπή επέλεξε και βράβευσε τις 3 καλύτερες.

«Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΕΔΑΕ, «να παρακολουθούμε την ειδικότητα μας χρόνο με τον χρόνο να προοδεύει εντυπωσιακά, να εξελίσσεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, να εμπλουτίζεται με νέα φάρμακα, με νέες καινοτόμες θεραπείες, με νέους βιολογικούς παράγοντες, με νέα εμβόλια, με νέα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, με νέα δερμοκαλλυντικά και με νέες τεχνολογίες αιχμής». Και υπερθεμάτισε λέγοντας: «Με αυτά τα δεδομένα σήμερα οι Έλληνες δερματολόγοι μπορούν να έχουν την ικανότητα και την γνώση να βοηθούν τους ασθενείς τους όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν και να μπορούν να προσφέρουν αξιόπιστες και επιστημονικά αποδεκτές θεραπευτικές λύσεις, σε πλείστα όσα προβλήματα της κλινικής και αισθητικής δερματολογίας».

EDAE 3

Τέλος, καθώς η χρονιά οδεύει προς το τέλος της, σηματοδοτείται και η λήξη της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΑΕ. Ως εκ τούτου, στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Δερματολογίας & Αφροδισιολογίας, διεξήχθησαν οι εκλογές, τα αποτελέσματα των οποίων ανέδειξαν τον νέο Πρόεδρο και τα νέα μέλη του ΔΣ της ΕΔΑΕ για την 3ετία 2025 -2027 καθώς και το νέο Συμβούλιο Ηθικής και Δεοντολογίας και τη Εξελεγκτική επιτροπή.

  • ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
  • ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ
  • ΑΥΤΟΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ ΔΕΡΜΑΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ
  • ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • ΕΔΑΕ
  • ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πνευμονία: Διάγνωση, θεραπεία και πρόληψη μιας λοίμωξης που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στον θάνατο
Πνευμονία: Διάγνωση, θεραπεία και πρόληψη μιας λοίμωξης που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στον θάνατο 11 Νοεμβρίου 2024
Ρομποτική χειρουργική και αντιμετώπιση των προβλημάτων της σπονδυλικής στήλης 12 Νοεμβρίου 2024
Ρομποτική χειρουργική και αντιμετώπιση των προβλημάτων της σπονδυλικής στήλης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνέδριο για την Υγεία: Σημαντικές οι μεταρρυθμίσεις στο σύστημα υγείας, αλλά απαιτούνται και νέες δράσεις
Υγεία
14/06/2025 - 06:54

Συνέδριο για την Υγεία: Σημαντικές οι μεταρρυθμίσεις στο σύστημα υγείας, αλλά απαιτούνται και νέες δράσεις

Σημαντική βελτίωση στη ζωή των ασθενών με κυστική ίνωση από τη λήψη νέων τροποποιητών
Υγεία
13/06/2025 - 18:24

Σημαντική βελτίωση στη ζωή των ασθενών με κυστική ίνωση από τη λήψη νέων τροποποιητών

Αγαπηδάκη: «Το πρόγραμμα "Προλαμβάνω" αλλάζει την εποχή στην Υγεία»
Πολιτική Υγείας
04/06/2025 - 15:19

Αγαπηδάκη: «Το πρόγραμμα "Προλαμβάνω" αλλάζει την εποχή στην Υγεία»

Σημαντικές ανακοινώσεις με αποτελέσματα μελετών και δοκιμών για την ογκολογία στο ASCO 2025
Health Talk
30/05/2025 - 14:56

Σημαντικές ανακοινώσεις με αποτελέσματα μελετών και δοκιμών για την ογκολογία στο ASCO 2025

MNS 2025: Η Κρήτη Υποδέχεται την Παγκόσμια Νευροεπιστημονική Κοινότητα
Health Talk
29/05/2025 - 09:04

MNS 2025: Η Κρήτη Υποδέχεται την Παγκόσμια Νευροεπιστημονική Κοινότητα

Η αξία της απεικόνισης του μαστού, στα χρόνια της Τεχνητής Νοημοσύνης
Health Talk
24/05/2025 - 08:24

Η αξία της απεικόνισης του μαστού, στα χρόνια της Τεχνητής Νοημοσύνης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η «ορατότητα» σώζει ζωές: Η απουσία δεδομένων για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα είναι κρίση δημόσιας υγείας
Πολιτική Υγείας
14/06/2025 - 16:32
Αγαπηδάκη: «Περισσότεροι από 14.000 πολίτες έχουν παραπεμφθεί για καρδιολογικό έλεγχο»
Πολιτική Υγείας
14/06/2025 - 08:41
Συνέδριο για την Υγεία: Σημαντικές οι μεταρρυθμίσεις στο σύστημα υγείας, αλλά απαιτούνται και νέες δράσεις
Υγεία
14/06/2025 - 06:54
Ανησυχητικά τα ποσοστά υπογονιμότητας - Αυξάνεται η ανάγκη πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης
Pharma News
14/06/2025 - 03:26
2o ΣΦΕΕ Summit: Η Ελλάδα στο επίκεντρο για ένα βιώσιμο φαρμακευτικό μέλλον
Pharma Policy
14/06/2025 - 00:11
COSMOTE TELEKOM- Η.ΔΙ.ΚΑ: Έργο ψηφιακής... πνοής ο Εθνικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας
Digital Health
13/06/2025 - 20:52
Σε εγρήγορση το ECDC για νέα παραλλαγή της COVID-19 - Αυξημένη η δραστηριότητα της νόσου στην ΕΕ
Υγεία
13/06/2025 - 19:28
Σημαντική βελτίωση στη ζωή των ασθενών με κυστική ίνωση από τη λήψη νέων τροποποιητών
Υγεία
13/06/2025 - 18:24
Πρωτοποριακή μελέτη: Ο ρυθμός της αναπνοής μπορεί να μας ταυτοποιήσει με ακρίβεια
Υγεία
13/06/2025 - 17:53
Κινητοποίηση εργαζομένων στα Νοσοκομεία της Αττικής στο Υπουργείο Υγείας την Τρίτη, 16 Ιουνίου
Επικαιρότητα
13/06/2025 - 17:18
To Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» διαπιστεύθηκε ως ολοκληρωμένο Κέντρο Καρκίνου με τη «σφραγίδα» του OECI
Υγεία
13/06/2025 - 16:29
Προ των πυλών οι πρώτοι κανόνες για την καλή διαβίωση σκύλων και γατών
Pet
13/06/2025 - 16:12
ΠΦΣ: «Παράταση στην έναρξη εφαρμογής της αποστολής ηλεκτρονικών τιμολογίων B2G»
Pharma Policy
13/06/2025 - 16:01
Τριπλή διάκριση για την MSD Ελλάδος στα Internal Communication & Employee Engagement Awards 2025
Pharma News
13/06/2025 - 15:44
ΕΟΜ: «Με πρωτοβουλία της οικογένειας βρίσκεται σε κέντρο του εξωτερικού για μεταμόσχευση η 11χρονη»
Επικαιρότητα
13/06/2025 - 15:16
Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας: Επιστημονική ημερίδα του ΙΣΑ την Κυριακή 15 Ιουνίου
Health Talk
13/06/2025 - 14:52
Γεωργιάδης: «Το πρόγραμμα αλληλούχησης ανθρώπινου γονιδιώματος σώζει ζωές»
Πολιτική Υγείας
13/06/2025 - 14:34
Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Πρωτοποριακή εκπαίδευση νέων χειρουργών στο 17ο σεμινάριο χειρουργικής χεριού και άνω άκρου
Υπηρεσίες Υγείας
13/06/2025 - 14:12
ΠΑΣΠΑΜΑ: «Κάθε μονάδα αίματος μπορεί να σώσει έως και τρεις ζωές»
Patient Talk
13/06/2025 - 13:58
Πόνος στο πόδι: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τις συχνότερες παθήσεις και πότε να επισκεφθούμε γιατρό
Health Talk
13/06/2025 - 13:39
ΕΟΠΥΥ: Πως θα κάνουν αιτήσεις για τις δωρεάν αποστολές ΦΥΚ κατ’ οίκον οι ασθενείς
Πολιτική Υγείας
13/06/2025 - 13:18
Η έκθεση σε χημικές ουσίες κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη αρτηριακή πίεση στην εφηβεία
Υγεία
13/06/2025 - 12:57
Πως τα «έξυπνα ρολόγια» μπορούν να μας βοηθήσουν να μείνουμε «πιστοί» στις προπονήσεις
Fitness
13/06/2025 - 12:31
Επίσκεψη Γεωργιάδη στην πρώτη ιδιωτική δομή ψυχικής υγείας στη Νέα Κηφισιά
Ψυχική Υγεία
12/06/2025 - 16:24
Daiichi Sankyo: Ένας χρόνος παρουσίας στην Ελλάδα - Καινοτομία και συνεργασία στη θεραπεία του Καρκίνου
Pharma News
12/06/2025 - 15:56
MiLEP: Η νέα εποχή στη θεραπεία της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη με Laser
Υπηρεσίες Υγείας
12/06/2025 - 15:31
Οι «υπερδυνάμεις» των νυχτερίδων κατά του καρκίνου - Πώς μπορούν να βοηθήσουν τον άνθρωπο
Υγεία
12/06/2025 - 14:07
Επιστήμονες εντόπισαν πρώιμα σημάδια άνοιας που δεν σχετίζονται με τη μνήμη
Υγεία
12/06/2025 - 13:49
Γιατί το FirstSteps αποσύρεται από τη σύμβαση με το Υπουργείο Υγείας για τον νεογνικό έλεγχο
Πολιτική Υγείας
12/06/2025 - 13:31
Πώς τα… μούρα μπορούν να μας βοηθήσουν να γεράσουμε καλύτερα
Διατροφή
12/06/2025 - 12:59

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Πρωτοποριακή εκπαίδευση νέων χειρουργών στο 17ο σεμινάριο χειρουργικής χεριού και άνω άκρου
Υπηρεσίες Υγείας
13/06/2025 - 14:12
Γεωργιάδης: «Το πρόγραμμα αλληλούχησης ανθρώπινου γονιδιώματος σώζει ζωές»
Πολιτική Υγείας
13/06/2025 - 14:34
ΕΟΠΥΥ: Πως θα κάνουν αιτήσεις για τις δωρεάν αποστολές ΦΥΚ κατ’ οίκον οι ασθενείς
Πολιτική Υγείας
13/06/2025 - 13:18
Τριπλή διάκριση για την MSD Ελλάδος στα Internal Communication & Employee Engagement Awards 2025
Pharma News
13/06/2025 - 15:44
Ανησυχητικά τα ποσοστά υπογονιμότητας - Αυξάνεται η ανάγκη πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης
Pharma News
14/06/2025 - 03:26
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo