ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύγχρονες καινοτόμες θεραπείες για αυτοάνοσα αυτοφλεγμονώδη δερματικά νοσήματα

Health Talk
ΕΔΑΕ-ΔΑΕΚ
΄Όλα όσα συζητήθηκαν στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας που η συνδιοργάνωσαν η ΕΔΑΕ και η ΔΑΕΚ το τετραήμερο 30 Οκτωβρίου με 3 Νοεμβρίου
Τρίτη, 12/11/2024 - 00:09
— Photo: ΕΔΑΕ-ΔΑΕΚ
News4Health Team News4Health Team

Με θεαματικά ποσοστά προσέλευσης και μεγάλη – κατά γενική ομολογία - επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Διεθνές Συνέδριο Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας, σε συνδιοργάνωση της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) με την Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία Κύπρου (ΔΑΕΚ), το διεξήχθη στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο «Divani Caravel», 30 Οκτωβρίου με 3 Νοεμβρίου 2024.

Η Τελετή Έναρξης του Συνεδρίου, όπου παρευρέθηκαν ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος κήρυξε και την έναρξη εργασιών του Συνεδρίου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιος Πατούλης και ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών ΕΚΠΑ, κ. Νικόλαος Αρκαδόπουλος ξεκίνησε με ομιλία του Προέδρου της ΕΔΑΕ, κ. Ιωάννη Μπάρκη, χαιρετισμό της Προέδρου της ΔΑΕΚ, Μαργαρίτας Μαυρογένη καθώς και των άλλων εκλεκτών επισήμων προσκεκλημένων. Στον επίλογο της βραδιάς έγινε η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία του διάσημου Έλληνα πεζογράφου, βραβευμένου με το Ευρωπαϊκό βραβείο Μυθιστορήματος το 2021, Χρήστου Χωμενίδη, με θέμα «Habeas Corpus, δηλαδή Έχεις Σώμα». Η Τελετή ολοκληρώθηκε με cocktail που παρέθεσε ο Πρόεδρος και τα Μέλη του ΔΣ της ΕΔΑΕ.

EDAE 2

Ο κ. Μπάρκης, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ανέφερε πως το 2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Δερματολογίας & Αφροδισιολογίας το οποίο διοργανώθηκε από κοινού με την ΔΑΕΚ, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας της ΕΔΑΕ και των καλών σχέσεων με τους Κύπριους συναδέλφους, έγινε πλέον θεσμός και πιστεύει πως στο μέλλον θα επαναληφθούν πολλές ανάλογες επιστημονικές συναντήσεις. Τόνισε ότι καταξιωμένοι, παλιοί αλλά και νέοι συνάδελφοι, από την Ελλάδα και την Κύπρο, πανεπιστημιακοί, ιδιώτες, νοσοκομειακοί και στρατιωτικοί ενημέρωσαν με εύπεπτο και δελεαστικό τρόπο, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις και τα σύγχρονα δεδομένα που αφορούν στη διάγνωση, στη διερεύνηση, στην έρευνα και στη θεραπευτική των Δερματικών και Αφροδισίων νοσημάτων, ξεδιπλώνοντας όλα τα σημαντικά γνωστικά αντικείμενα της ειδικότητας. Ξεκινώντας από την Κλινική Δερματολογία, την Αφροδισιολογία, την Δερματική Ογκολογία και την Παιδοδερματολογία μέχρι την Επεμβατική Δερματολογία, την Αισθητική Δερματολογία και την Δερματοχειρουργική.

Ανέφερε ότι για το Συνέδριο δημιουργήθηκαν 30 μονοθεματικά στρογγυλά τραπέζια εφ’ όλης της ύλης της ειδικότητας, 5 δορυφορικά συμπόσια και 10 δορυφορικές διαλέξεις, που είχαν ως αντικείμενο τις σύγχρονες καινοτόμες θεραπείες των αυτοανόσων και αυτοφλεγμονωδών νοσημάτων καθώς και άλλων χρόνιων δυσίατων παθήσεων της ειδικότητας της Δερματολογίας - Αφροδισιολογίας, όπως ψωρίαση, ατοπική δερματίτιδα, διαπυητική ιδρωτοαδενίτιδα, γυροειδής αλωπεκία, λεύκη κ.ά., νοσήματα τα οποία διαταράσσουν σημαντικά, όπως όλοι γνωρίζουμε, την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πασχόντων από αυτά.

Παράλληλα, για πρώτη φορά ίσως στην Ελλάδα, οργανώθηκαν 5 εξαιρετικά δορυφορικά workshops, με πολύ ενδιαφέρουσα θεματολογία σχετικά με την ολιστική προσέγγιση των αυτοφλεγμονωδών νοσημάτων, την τεχνητή νοημοσύνη, τις ψηφιακές γέφυρες επικοινωνίας γιατρών και ασθενών καθώς επίσης για την σμίλευση και την ανάπλαση του δέρματος του προσώπου. Επίσης ενημερωθήκαμε για όλα τα νεότερα δεδομένα σχετικά με τα σύγχρονα υλικά πλήρωσης, τους νέους ενεργοποιητές κολλαγόνου, τις τοξίνες, τα νήματα, τα χημικά peelings και τα σύγχρονα μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας, δεδομένα που αφορούν στους ραγδαία εξελισσόμενους πυλώνες της ειδικότητας μας, όπως η αισθητική και επεμβατική δερματολογία.

Τέλος, για πρώτη φορά επίσης, μπορέσαμε και οργανώσαμε 5 πολύ ενδιαφέροντα workshops hands on εντατικής εκπαίδευσης, κατά τα οποία νέοι κυρίως συνάδελφοι και όχι μόνο, είχαν τη δυνατότητα να εισπράξουν την εμπειρία και να παρακολουθήσουν τις τεχνικές έγκριτων Ελλήνων και ξένων συναδέλφων μας, ούτως ώστε να μπορέσουν να βελτιώσουν τις ικανότητες τους σε σύγχρονες και αποτελεσματικές επεμβατικές διαδικασίες. Τα 3 hands on αφορούσαν στην Eπεμβατική δερματολογία και πιο συγκεκριμένα στην Κρυοχειρουργική, στην Σκληροθεραπεία και στις μικροχειρουργικές επεμβάσεις στην ονυχιαία μονάδα.

Τα δε άλλα 2 hands on, αφορούσαν στην Aισθητική δερματολογία και πιο συγκεκριμένα στις νέες τεχνικές εφαρμογής των υλικών πλήρωσης και της βοτουλινικής τοξίνης.

Επεσήμανε δε ο κ. Μπάρκης ότι με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνια φέτος φιλοξενήσαμε στο συγκεκριμένο συνέδριο, παγκόσμια γνωστούς Έλληνες δερματολόγους της διασποράς, που τιμούν την Ελληνική ιατρική επιστήμη στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ και είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε από αυτούς πολύ ενδιαφέρουσες ειδικές διαλέξεις.

EDAE 1

Είναι για την ΕΔΑΕ πολύ σημαντικό και για τον λόγο αυτό συνεχίστηκε για 3ο συνεχόμενο συνέδριο, το βήμα των ειδικευομένων και των κλινικών τους, κατά το οποίο παρέχουμε ξεχωριστό χρόνο σε όλες τις κλινικές της χώρας, που δίνουν πλήρη ειδικότητα. Δόθηκε ως εκ τούτου η δυνατότητα να παρουσιαστούν δύσκολα και ενδιαφέροντα περιστατικά από τους ειδικευόμενους και εκ των οποίων τελικά βραβεύτηκαν οι 3 καλύτερες παρουσιάσεις με αξιόλογα σημαντικά ποσά, γεγονός που πιστεύουμε πως βοηθάει την ευγενή άμιλλα μεταξύ των νέων συναδέλφων. Υπήρξε επίσης και φέτος η ειδική ενότητα των ελευθέρων και αναρτημένων ανακοινώσεων, στις οποίες ως γνωστόν δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους συναδέλφους της χώρας να προβάλλουν τις επιστημονικές παρατηρήσεις και μελέτες τους. Και στην περίπτωση αυτή 3μελής επιστημονική επιτροπή επέλεξε και βράβευσε τις 3 καλύτερες.

«Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΕΔΑΕ, «να παρακολουθούμε την ειδικότητα μας χρόνο με τον χρόνο να προοδεύει εντυπωσιακά, να εξελίσσεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, να εμπλουτίζεται με νέα φάρμακα, με νέες καινοτόμες θεραπείες, με νέους βιολογικούς παράγοντες, με νέα εμβόλια, με νέα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, με νέα δερμοκαλλυντικά και με νέες τεχνολογίες αιχμής». Και υπερθεμάτισε λέγοντας: «Με αυτά τα δεδομένα σήμερα οι Έλληνες δερματολόγοι μπορούν να έχουν την ικανότητα και την γνώση να βοηθούν τους ασθενείς τους όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν και να μπορούν να προσφέρουν αξιόπιστες και επιστημονικά αποδεκτές θεραπευτικές λύσεις, σε πλείστα όσα προβλήματα της κλινικής και αισθητικής δερματολογίας».

EDAE 3

Τέλος, καθώς η χρονιά οδεύει προς το τέλος της, σηματοδοτείται και η λήξη της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΑΕ. Ως εκ τούτου, στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Δερματολογίας & Αφροδισιολογίας, διεξήχθησαν οι εκλογές, τα αποτελέσματα των οποίων ανέδειξαν τον νέο Πρόεδρο και τα νέα μέλη του ΔΣ της ΕΔΑΕ για την 3ετία 2025 -2027 καθώς και το νέο Συμβούλιο Ηθικής και Δεοντολογίας και τη Εξελεγκτική επιτροπή.

  • ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
  • ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ
  • ΑΥΤΟΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ ΔΕΡΜΑΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ
  • ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • ΕΔΑΕ
  • ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πνευμονία: Διάγνωση, θεραπεία και πρόληψη μιας λοίμωξης που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στον θάνατο
Πνευμονία: Διάγνωση, θεραπεία και πρόληψη μιας λοίμωξης που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στον θάνατο 11 Νοεμβρίου 2024
Ρομποτική χειρουργική και αντιμετώπιση των προβλημάτων της σπονδυλικής στήλης 12 Νοεμβρίου 2024
Ρομποτική χειρουργική και αντιμετώπιση των προβλημάτων της σπονδυλικής στήλης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγγελής: «Έμφαση στην Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας και την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες»
Πολιτική Υγείας
16/03/2026 - 20:42

Αγγελής: «Έμφαση στην Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας και την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες»

Διεθνές Συνέδριο Πολιτιστικής Συνταγογράφησης 13 με 15 Μαρτίου στο Ακροπόλ Παλάς
Επικαιρότητα
07/03/2026 - 03:44

Διεθνές Συνέδριο Πολιτιστικής Συνταγογράφησης 13 με 15 Μαρτίου στο Ακροπόλ Παλάς

Οι κατευθύνσεις πολιτικής που προέκυψαν από το 9ο συνέδριο του ΠΣΕΥ - «Η Δημόσια Υγεία κρίνεται στην κοινότητα...»
Επικαιρότητα
05/03/2026 - 00:04

Οι κατευθύνσεις πολιτικής που προέκυψαν από το 9ο συνέδριο του ΠΣΕΥ - «Η Δημόσια Υγεία κρίνεται στην κοινότητα...»

Εξελίξεις στη διάγνωση και τη θεραπεία της αμυλοείδωσης
Υγεία
03/03/2026 - 14:00

Εξελίξεις στη διάγνωση και τη θεραπεία της αμυλοείδωσης

Συνεργασία Angelini Pharma και Quiver Bioscience για καινοτόμες θεραπείες σχετικά με τις γενετικές επιληψίες
Pharma News
26/02/2026 - 17:39

Συνεργασία Angelini Pharma και Quiver Bioscience για καινοτόμες θεραπείες σχετικά με τις γενετικές επιληψίες

Σπάνια νοσήματα: Οι τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στις σπάνιες αιματολογικές νεοπλασίες
Υγεία
26/02/2026 - 10:47

Σπάνια νοσήματα: Οι τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στις σπάνιες αιματολογικές νεοπλασίες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γιατί η σωστή διατροφή γίνεται το απόλυτο κλειδί αντοχής σε ένα απαιτητικό περιβάλλον
Health Talk
21/03/2026 - 10:26
Ημερίδα του ΕΕΣ στη Λαμία για την πρόληψη των κινδύνων στους χώρους εργασίας
Επικαιρότητα
21/03/2026 - 08:17
Η Medochemie έλαβε Χρυσό Μετάλλιο Περιβάλλοντος 2025 για έβδομη συνεχή χρονιά
Pharma News
21/03/2026 - 03:39
«Υγειονομική Μέριμνα για Όλους» από τις Ένοπλες Δυνάμεις - Αποστολές σε Κιλκίς, Φλώρινα και Οινούσσες
Επικαιρότητα
21/03/2026 - 00:04
Νοσοκομείο «Παπανικολάου»: Επιστημονική διημερίδα για τους κεντρικούς φλεβικούς καθετήρες αιμοκάθαρσης
Health Talk
20/03/2026 - 20:18
Συμβουλές διατροφής (και επιλογές) για όσους ξεκινούν... τώρα τη νηστεία της Σαρακοστής
Διατροφή
20/03/2026 - 19:43
Κάλεσμα του ΕΕΣ για συλλογή τροφίμων υπέρ των ευάλωτων οικογενειών ενόψει Πάσχα
Επικαιρότητα
20/03/2026 - 18:59
Λιποπρωτεΐνη (a): Ο «σιωπηλός» δείκτης καρδιαγγειακού κινδύνου που πρέπει να γνωρίζουμε
Υγεία
20/03/2026 - 18:12
Ξηροφθαλμία: Διάγνωση και θεραπεία με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας
Health Talk
20/03/2026 - 17:38
Προειδοποίηση ειδικού: «Ο αφθώδης πυρετός είναι ακόμη χειρότερος από την ευλογιά»
Επικαιρότητα
20/03/2026 - 17:16
Θεσσαλονίκη: Ο Λευκός Πύργος γίνεται κόκκινος την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Πολλαπλούν Μυέλωμα
Patient Talk
20/03/2026 - 16:48
Φάρμακο νέας γενιάς για την παχυσαρκία μειώνει σημαντικά βάρος και τα επίπεδα σακχάρου
Pharma News
20/03/2026 - 16:16
ΙΣΑ: Συνάντηση με ΕΑΕΕ για τις καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις των γιατρών από το ιδιωτικό τους έργο
Επικαιρότητα
20/03/2026 - 15:48
Βαρτζόπουλος: «Έρχονται σημαντικές ανακοινώσεις για τη χρήση των social media από ανήλικους»
Πολιτική Υγείας
20/03/2026 - 15:18
Έξυπνο τσιρότο επιταχύνει την επούλωση και είναι αποτελεσματικό κατά της μικροβιακής αντοχής
Υγεία
20/03/2026 - 15:00
Μηνιγγίτιδα: Νεκρός εργαζόμενος σε πυρηνικό εργοστάσιο, στη Νορμανδία
Επικαιρότητα
20/03/2026 - 14:36
Το στρες υποχωρεί με 24 λεπτά ειδικά σχεδιασμένης μουσικής
Ψυχική Υγεία
20/03/2026 - 14:13
Επηρεάζουν οι χαμηλές θερμοκρασίες τη στυτική λειτουργία;
Health Talk
20/03/2026 - 13:47
Πρωτιά για την AbbVie Ελλάδας στα Best Workplaces for Women Hellas 2026
Pharma News
20/03/2026 - 13:31
Ο πρώτος οισοφάγος που φτιάχτηκε σε εργαστήριο μεταμοσχεύτηκε επιτυχώς σε χοίρους
Υγεία
20/03/2026 - 12:53
Θεσπίζεται για πρώτη φορά έλεγχος μικροσωματιδίων σε diesel οχήματα - Τα οφέλη για τη δημόσια υγεία
Υγεία
20/03/2026 - 11:55
Νεφρολιθίαση: Οι ασθενείς δεν καταφέρνουν να φτάσουν τους στόχους ενυδάτωσης
Υγεία
20/03/2026 - 11:00
Μήπως οι εφαρμογές καταγραφής ύπνου σαμποτάρουν τη σχέση σας με τον Μορφέα;
Υγεία
20/03/2026 - 10:00
Ουσία στο αίμα του πύθωνα μπορεί να οδηγήσει σε φάρμακα αδυνατίσματος
Υγεία
20/03/2026 - 08:58
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας - Ποιες βραβεύθηκαν
Επικαιρότητα
20/03/2026 - 07:18
Εργαζόμενοι στο Κρατικό Νίκαιας: «Ο Γεωργιάδης μαγείρεψε τα ποσοστά της συμμετοχής στην απεργία της ΟΕΝΓΕ»
Επικαιρότητα
20/03/2026 - 03:42
Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας: Συνεργασία Haleon-Γιατρών του Κόσμου για το Κοινωνικό Οδοντιατρείο
Pharma News
20/03/2026 - 00:09
Τα λύματα της Αττικής αποκαλύπτουν: Αυξάνεται η χρήση κοκαΐνης, επιστρέφει το MDMA και πρώτη καταγραφή για κεταμίνη
Επικαιρότητα
19/03/2026 - 22:06
Σε ισχύ τα μέτρα για τον αφθώδη πυρετό στη Λέσβο - Τι προβλέπεται για ζώα, γάλα, κρέας, υποπροϊόντα και τροφές
Επικαιρότητα
19/03/2026 - 21:38
Novo Nordisk Ελλάς: Μείωση έως και 13% στην τιμή φαρμάκου της για απώλεια βάρους
Pharma News
19/03/2026 - 21:01

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας: Συνεργασία Haleon-Γιατρών του Κόσμου για το Κοινωνικό Οδοντιατρείο
Pharma News
20/03/2026 - 00:09
Πρωτιά για την AbbVie Ελλάδας στα Best Workplaces for Women Hellas 2026
Pharma News
20/03/2026 - 13:31
Βαρτζόπουλος: «Έρχονται σημαντικές ανακοινώσεις για τη χρήση των social media από ανήλικους»
Πολιτική Υγείας
20/03/2026 - 15:18
Φάρμακο νέας γενιάς για την παχυσαρκία μειώνει σημαντικά βάρος και τα επίπεδα σακχάρου
Pharma News
20/03/2026 - 16:16
Συμβουλές διατροφής (και επιλογές) για όσους ξεκινούν... τώρα τη νηστεία της Σαρακοστής
Διατροφή
20/03/2026 - 19:43
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo