Τρίτη, 03 Μαρτίου 2020

Απολυμαίνονται δέματα λόγω κορονοϊού (φωτογραφία)

242 0

Δέματα που έχουν περάσει από απολύμανση, λόγω κορονοϊού, αποστέλλει κατάστημα ηλεκτρονικών αγορών τις τελευταίες ημέρες στους παραλήπτες τους.

«Απολυμάνθηκε» με κεφαλαία κόκκινα γράμματα αναγράφει ο φάκελος του δέματος που φθάνει σε παραλήπτες με υπηρεσία courier. Όπως αναγράφεται στο site που το έχει αποστειλεί στόχος είναι η λήψη κάθε μέτρου προστασίας από τον κορονοϊό. Στο αυτοκόλητο διευκρινίζεται και η διαδικασία απολύμανσης. 

Επειδή σύμφωνα με επιστημονικές αναφορές ο ιός μπορεί να επιβιώσει σε αντικείμενα έως και 9 ημέρες, με τη χρήση συγκεκριμένης υπηρεσίες, «το περιεχόμενο του δέματος απολυμάνθηκε» με προϊόν (με άδεια ΕΟΦ), που περιέχει τη δραστική ουσία propan-2-ol», όπως αναγράφεται στον ειδικό φάκελο, μαζί με την ημερομηνία και ώρα απολύμανσης!

ΕΛΤΑ Κουριερ Κορονοϊός

Ωστόσο, οι ειδικοί εκτιμούν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μεταφοράς του κορονοϊού μέσω δεμάτων. Σύμφωνα με προηγούμενες μελέτες, αυτού του είδους οι ιοί δεν επιβιώνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε αντικείμενα. «Γενικά, λόγω της κακής επιβίωσης αυτών των κοροναϊών σε επιφάνειες, υπάρχει πολύ χαμηλός κίνδυνος εξάπλωσης από προϊόντα ή συσκευασίες που αποστέλλονται σε διάστημα ημερών ή εβδομάδων σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος», είχε δηλώσει στα τέλη Ιανουαρίου η Δρ Nancy Messonnier, διευθύντρια του Κέντρου Ανοσοποίησης και Αναπνεηυσικών Παθήσεων.

«Ο περιορισμός της διάδοσης του κορονοϊού εξαρτάται άμεσα από τα μέτρα ατομικής και συλλογικής ευθύνης που παίρνουμε»,  δήλωσε σήμερα από το Υπουργείο Υγείας ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας. 

Σε αυτή την κατεύθυνση περισσότερα από 1 εκατομμύριο e-mail έχουν ήδη αποσταλεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προς τους πολίτες, με τις προληπτικές οδηγίες υπό μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

«Το μήνυμα πρέπει να είναι σαφές: δεν υποτιμάμε τον κίνδυνο, προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας, τους ανθρώπους με χρόνια νοσήματα, τους ανθρώπους με χρόνια καρδιαγγειακά και αναπνευστικά νοσήματα, τους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη, τους καρκινοπαθείς και άλλους ανθρώπους συμπολίτες μας, με προβλήματα στην ανοσιακή τους κατάσταση λόγω λήψης φαρμάκων», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Newsroom