news4logo

  • Pharma News
  • Πολιτική Υγείας
  • Υγεία
  • Health News
  • Διατροφή
  • Ευ Ζην
  • Pet & Health
Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020

Η δράση «ΣτηρίΖΩ» και ο «Σύλλογος Άρτεμις για την Ιστιοκύττωση» ενώνουν τις δυνάμεις τους

News4Health TeamNews4Health Team
248 0
Η δράση «ΣτηρίΖΩ» και ο «Σύλλογος Άρτεμις για την Ιστιοκύττωση» ενώνουν τις δυνάμεις τους

Αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης και την ανάγκη για άμεση λήψη αποφάσεων, τον περασμένο Μάρτιο, μια ομάδα ανθρώπων με έντονη επιθυμία κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης προς τον ιατρικό κόσμο που μάχεται καθημερινά με ανιδιοτέλεια τον κορωνοιό, έδωσε «σάρκα και οστά» στην πρωτοβουλία της δράσης «ΣτηρίΖΩ» σε συνεργασία με τον «Σύλλογο Άρτεμις για την Ιστιοκύττωση», με στόχο τη συγκέντρωση, χρημάτων για την υποστήριξη νοσοκομείων αναφοράς.

Δίπλα τους, από την πρώτη στιγμή, συντάχθηκαν φίλοι αλλά και άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι, τους οποίους συνέδεε ο κοινός σκοπός, της προσφοράς στον συνάνθρωπο και σε όσους έχουν ανάγκη. Mέσω σύντομων αλλά περιεκτικών video στα κοινωνικά δίκτυα, @stirizo & www.histioartemis.org, οι συμμετέχοντες καλούσαν το κοινό να προσφέρει το ποσό που επιθυμούσαν για τον σκοπό. Επιπλέον, μεγάλος αριθμός εταιρειών παραχώρησαν μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των προϊόντων τους, ενώ η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τόσο θερμή και ενθουσιώδης, που ακόμα και διαδικτυακή συναυλία διοργανώθηκε, με όλα τα έσοδα να διατίθενται για τους σκοπούς της δράσης.

Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία μιας ανθρώπινης αλυσίδας αγάπης, η οποία κατόρθωσε να συγκεντρώσει το ποσό των 345,000 ευρώ που αποφασίστηκε να διατεθεί στην αγορά νοσοκομειακού εξοπλισμού. Ο εξοπλισμός διατέθηκε στο νοσοκομείο αναφοράς «Σωτηρία», στο οποίο νοσηλεύεται ο μεγαλύτερος αριθμός ασθενών µε COVID-19.

Πιο συγκεκριμένα προσφέρθηκαν τα εξής:

  1. Έναν υπερσύγχρονο υπερηχοτομογράφο στο Ακτινολογικό του ΤΕΠ (Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών). Το υπερηχογράφημα είναι (στην πλειοψηφία των περιπτώσεων) μια απαραίτητη εξέταση στη διαγνωστική προσέγγιση των ασθενών κατά την προσέλευση τους στο τμήμα επειγόντων και για τον λόγο αυτό, το μηχάνημα από τη στιγμή που εγκαταστάθηκε, αποτελεί σημαντικότατη προσθήκη στον εξοπλισμό του Νοσοκομείου.
  2. Ένα μόνιτορ παρακολούθησης αιμοδυναμικών παραμέτρων ασθενών, το οποίο παραδόθηκε στο Κέντρο Αναπνευστικής Ανεπάρκειας (Παθολογική Κλινική - Κτήριο Σαπφώ Μαγκριώτη).
  3. Ένα κεντρικό σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου κτιρίου (Building Management System, BMS) θαλάμων γυναικών 300 κλινών στην Α’ Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική.
  4. Ένα πύργο ενδοσκοπήσεων (περιλαμβάνει γαστροσκόπιο, κολονοσκόπιο και ψηφιακό επεξεργαστή) στο Γαστρεντερολογικό τμήμα του Ογκολογικού τμήματος και ένα υπερσύγχρονο σύστημα βρογχοσκοπήσεων στο Πνευμονολογικό τμήμα, της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής (Γ’ΠΠ).
  5. 4 συσκευές υψηλής ροής, μαζί με τα σύνοδα τροχήλατα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ ΠΠ) , στην 2η Πνευμονολογική Kλινική, στην Κλινική Λοιμώξεων Β’ και στην 4η Πνευμονολογική Kλινική.

Ο εκσυγχρονισμός των υποδομών και η αναβάθμιση του εξοπλισμού του Νοσοκομείου «Σωτηρία», έγινε το επίκεντρο μιας στοχευμένης προσπάθειας και αξίζει να αναφερθεί ότι η πρωτοβουλία αυτή, λόγω της έξαρσης της πανδημίας, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί,. Σε αναμονή βρίσκονται:

  • Η τοποθέτηση 40 κονσολών άνωθεν κλίνης της εταιρείας Elektra Hellas
  • Η εγκατάσταση συστήματος κλήσης νοσηλευτών της εταιρείας AST
  • Η κτιριακή ανακαίνιση της Κλινικής Α’ Λοιμώξεων.

Τα μέλη της δράσης «ΣτηρίΖΩ» και του «Συλλόγου Άρτεμις για την Ιστιοκύττωση», θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στους σκοπούς της πρωτοβουλίας, αναγνωρίζοντας, ταυτόχρονα, ότι δίχως τη συμβολή του καθενός ξεχωριστά, το έργο αυτό δε θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα.

Health ανα Tag:
  • ΣΤΗΡΙΖΩ
  • ΣΩΤΗΡΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Υπερτριπλάσιες οι εισαγωγές από τα εξιτήρια κορονοϊού - Ασφυκτική η πίεση στο «Σωτηρία»

Υπερτριπλάσιες οι εισαγωγές από τα εξιτήρια κορονοϊού - Ασφυκτική η πίεση στο «Σωτηρία»

Υπερτριπλάσιες ήταν οι εισαγωγές ασθενών με COVID-19 σε νοσοκομεία του ΕΣΥ σε σχέση με τα εξιτηρια. Την μεγαλύτερη πίεση δέχεται αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο «Σωτηρία». 

News4Health TeamΓιώργος Παπαϊωάννου
Κικίλιας για το νέο ψηφιακό αγγειογράφο στο Σωτηρία: «Αναβαθμίζουμε το Ε.Σ.Υ.»

Κικίλιας για το νέο ψηφιακό αγγειογράφο στο Σωτηρία: «Αναβαθμίζουμε το Ε.Σ.Υ.»

Στα εγκαίνια Μεικτού Ψηφιακού Καρδιοαγγειογραφικού Συγκροτήματος, που εγκαταστάθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» παρέστη σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Το Συγκρότημα ολοκληρώθηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ύψους 464.000 ευρώ.

News4Health TeamNews4Health Team
ΟΕΝΓΕ: Η κυβέρνηση ομολόγησε την ενοχή της για τους εμβολιασμούς στο «Σωτηρία»

ΟΕΝΓΕ: Η κυβέρνηση ομολόγησε την ενοχή της για τους εμβολιασμούς στο «Σωτηρία»

Η ΟΕΝΓΕ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το ζήτημα της προτεραιοποίησης του εμβολιασμού κυβερνητικών στελεχών έναντι υγειονομικών.

News4Health TeamΓιώργος Παπαϊωάννου
Θεμιστοκλέους για «Σωτηρία»: Στους περισσότερους εμβολιασμούς οφείλεται η σημερινή καθυστέρηση

Θεμιστοκλέους για «Σωτηρία»: Στους περισσότερους εμβολιασμούς οφείλεται η σημερινή καθυστέρηση

Μετά το Διοικητή του Νοσοκομείου «Σωτηρία», ο οποίος έκανε λόγο για αστοχία προγραμματισμού και ο Γ.Γ. ΠΦΥ, Μ. Θεμιστοκλέους απαντά στις καταγγελίες για αναβολή ραντεβού προκειμένου να εμβολιαστούν πολιτικά πρόσωπα. 

News4Health TeamNews4Health Team

Newsroom

  • Ο χάρτης του κορονοϊού: Λάρισα και Φθιώτιδα ξεπέρασαν την Αχαϊα σε νέα κρούσματα

    28/02/2021 - 17:44
  • Κορονοϊός Ελλάδα: Τετραψήφιος αριθμός νέων κρουσμάτων, 36 θάνατοι και η θετικότητα στο 4,81%!

    28/02/2021 - 17:29
  • Ο χάρτης του κορονοϊού: Αθήνα και Πειραιάς στη δίνη της πανδημίας, αύξηση και στη Θεσσαλονίκη

    27/02/2021 - 17:52
  • Κορονοϊός Ελλάδα: 1.630 νέα κρούσματα, 379 διασωληνωμένοι και τη θετικότητα στο 3,53%.

    27/02/2021 - 17:32
  • Κικίλιας: Ξεπεράσαμε τις 850.000 εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού

    27/02/2021 - 14:23
  • Κορονοϊός: Η σπανιότητα του συνδρόμου του διασωληνωμένου 5χρονου στο «Αγλαΐα Κυριακού»

    26/02/2021 - 19:56
  • Ελάχιστες χαμένες δόσεις εμβολίων για την Ελλάδα - Από τις κορυφαίες χώρες στον κόσμο

    26/02/2021 - 19:40
  • Μαγιορκίνης: Οι εμβολιασμοί ήδη άρχισαν να μειώνουν τα κρούσματα στους ηλικιωμένους

    26/02/2021 - 18:59
  • Παπαευαγγέλου: Οι μεταλλάξεις εμπόδισαν τη μείωση του επιδημιολογικού φορτίου

    26/02/2021 - 18:12
  • Φθάνουν και στα νοσοκομεία Ελλάδας τα πρώτα ρομπότ απολύμανσης της ΕΕ

    26/02/2021 - 18:02

news4

  • Pharma News
  • Πολιτική Υγείας
  • Υγεία
  • Health News
  • Διατροφή
  • Ευ Ζην
  • Pet & Health
  • Οι ειδήσεις της υγείας
  • ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

About Us

© 2019 NEWS4HEALTH. ALL RIGHTS RESERVED