ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε ποια φάση βρίσκονται τα εμβόλια και οι θεραπείες κατά της COVID-19

Υπηρεσίες Υγείας
PEXELS
Με την έγκριση ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού προ των πυλών γίνεται μία αναφορά στη φάση που βρίσκονται τα υποψήφια εμβόλια και οι θεραπείες που έχουν αναπτυχθεί κατά του κορονοϊού.
Δευτέρα, 07/12/2020 - 13:02
— Photo: PEXELS
News4Health Team News4Health Team

Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Ντάνασης, Πάνος Μαλανδράκης, Μαρία Γαβριατοπούλου και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) ανασκοπούν τα εμβόλια έναντι του SARS-CoV-2 και τις θεραπευτικές προσεγγίσεις έναντι της COVID-19 που βρίσκονται υπό αξιολόγηση σε κλινικά πρωτόκολλα και συνοψίζονται από τον Αλεξ Φιλιππίδη, εκδότη της genengnews.com (https://www.genengnews.com/covid-19-candidates/covid-19-drug-and-vaccine-tracker/). Αναρίθμητες (άνω των 300) θεραπευτικές προσεγγίσεις βρίσκονται στη διαδικασία της αξιολόγησης, καθώς οι ερευνητικές προσπάθειες τους τελευταίους μήνες πληθαίνουν με γεωμετρικό ρυθμό, ωστόσο στη συγκεκριμένη ανασκόπηση θα παρουσιαστούν τα εμβόλια και οι θεραπείες που βρίσκονται σε προχωρημένες φάσεις κλινικής ανάπτυξης.

Τα εμβόλια σε εξέλιξη

1) BNT162b2-BioNTech, Pfizer, and Fosun Pharma: Εμβόλιο που βασίζεται σε ένα τροποποιημένο μόριο mRNA που κωδικοποιεί για την πρωτεΐνη επιφανείας S του SARS-CoV-2 και χρησιμοποιεί ως φορέα λιπιδιακό νανοσωματίδio (LNP). Σύμφωνα με τις κλινικές δοκιμές φάσης ΙΙΙ η αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι 95%. Έχει ήδη κατατεθεί αίτηση για έγκριση κυκλοφορίας του εμβολίου στον FDA (Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων) και EMA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων) και υπολογίζεται ότι οι πρώτες δόσεις θα είναι διαθέσιμες το πριν το τέλος του χρόνου για ομάδες υψηλού κινδύνου. Μάλιστα στο Ηνωμένο Βασίλειο το εμβόλιο εγκρίθηκε και οι εμβολιασμοί ξεκινούν από την επόμενη εβδομάδα.

2) mRNA_1273-Moderna and National Institute of Health (NIH): Εμβόλιο που βασίζεται στο μόριο mRNA που κωδικοποιεί την πρωτεΐνη επιφανείας S του SARS-CoV-2 και χρησιμοποιεί ως φορέα λιπιδιακό νανοσωματίδio (LNP). Σύμφωνα με τις κλινικές δοκιμές της φάσης ΙΙΙ η αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι 94,5%. Η εταιρεία έχει καταθέσει αιτήματα για έγκριση στις αρμόδιες αρχές της Ε.Ε και των Η.Π.Α και έχει έρθει σε συμφωνία με το Η.Β και την Ε.Ε για την διάθεση εκατομμύριων δόσεων του εμβολίου.

3) AZD122-Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, AstraZeneca και συνεργάτες: Εμβόλιο που βασίζεται στη χρήση αδενοιού ως φορέα και στοχεύει την πρωτεϊνική ακίδα του ιού. Οι κλινικές δοκιμές πραγματοποιήθηκαν για δύο δοσολογικά σχήματα του εμβολίου. Σύμφωνα με τα πρώιμα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών φάσης ΙΙΙ η βέλτιστη αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι 90%.. Η εταιρεία έχει έρθει σε συμφωνία με διάφορες χώρες και στο Ηνωμένο Βασίλειο γίνεται προσπάθεια για διάθεση του εμβολίου εντός του 2020.

4) COVAXIN – Bharat Biotech: Αδρανοποιημένο εμβόλιο με άλατα αλουμινίου ως ανοσο-ενισχυτικό. Τα πρώτα αποτελέσματα των κλινικών μελετών φάσης 3 στην Ινδία αναμένονται αρχές του 2021.

5) Sputnik V – Gamaleya Research Institute of Epidemiology and Microbiology: Το «ρωσικό εμβόλιο» αποτελείται από δύο μέρη που χορηγούνται σε χρονική απόσταση 21 ημερών, βασίζεται στους τύπους 5 και 26 αδενοιών-φορέων και εκτιμάται ότι προσφέρουν προστασία για 2 έτη.

6) JNJ-78436735(Ad26.COV2.S)-Janssen Pharmaceutical Cos. (J&J) and BARDA: Εμβόλιο που χρησιμοποιεί ως ιικό φορέα αδενοιό. Υπολογίζεται ότι στα τέλη του χρόνου θα υπάρχει ο αναγκαίος αριθμός εθελοντών για την έναρξη των κλινικών δοκιμών φάσης ΙΙΙ.

7) PittCoVacc - University of Pittsburgh: Εμβόλιο βασισμένο σε μια ανασυνδυασμένη πρωτεϊνική υπομονάδα που εισέρχεται στον οργανισμό από μια συστοιχία μικροβελώνων (MNA). Οι ερευνητές ανέφεραν την άνοιξη ότι το PittCoVac δημιούργησε μια αύξηση αντισωμάτων κατά του SARS-CoV-2 εντός δύο εβδομάδων όταν δοκιμάστηκε σε ποντίκια και ότι στόχος τους είναι να ξεκινήσουν μια κλινική δοκιμή Φάσης Ι σε ανθρώπους τους επόμενους μήνες.

8) NVX-CoV2373 – Novavax: Εμβόλιο που βασίζεται σε τεχνολογία νανοσωματιδίων σε συνδυασμό με ανοσο-ενισχυτικά που βασίζονται στις σαπωνίνες. Τα πρώτα αποτελέσματα των κλινικών μελετών φάσης 3 στο Ηνωμένο Βασίλειο αναμένονται το πρώτο τετράμηνο του 2021.

9) Ad5-nCoV_CanSino Biologics: Ανασυνδυασμένο εμβόλιο για τον ιό που χρησιμοποιεί ως φορέα αδρανοποιημένο αδενοϊό (Ad5-nCoV). Σύμφωνα με την εταιρεία, στα πλαίσια των κλινικών δοκιμών έχουν εμβολιαστεί πάνω από 24.000 άνθρωποι στη Βραζιλία, στην Τουρκία και στην Ινδονησία ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται κλινικές δοκιμές στο και πιθανόν στη Χιλή. Η εταιρεία στοχεύει μέσα στο 2021 να επεκτείνει τις κλινικές δοκιμές και στις Η.Π.Α, φιλοδοξώντας το εμβόλιο να εγκριθεί από τον FDA μετά το πέρας της τρίτης φάσης.

10) Εμβόλιο-Sanofi and GlaxoSmithKline (GSK): Εμβόλιο που περιλαμβάνει την αντιγόνικη πρωτεΐνη S του ιού, το οποίο βασίζεται σε τεχνολογία ανασυνδυασμένου DNA και το ανοσοενισχυτικό ASS3. Η έναρξη των κλινικών δοκιμών φάσης ΙΙΙ αναμένεται στα τέλη του 2020. Η εταιρεία έχει συμφωνήσει με την Ε.Ε για την παραγωγή και παράδοση εκατομμύρια δόσεων.

Θεραπείες κατά της COVID-19 σε εξέλιξη

1) REGEN-COV2-Regeneron Pharmaceuticals: Κοκτειλ δύο μονοκλωνικών αντισωμάτων του casirivimab και του imdevimab. Αυτά προσδένονται μη-ανταγωνιστικά σε αντιγονικούς καθοριστές της πρωτεϊνικής ακίδας του ιού. Το σκεύασμα έχει εγκριθεί από τον FDA και χορηγείται σε άτομα με ήπια και μέτρια συμπτώματα που όμως ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου (ηλικιωμένοι, άτομα με συννοσηρότητες).

2) Bamlanivimab-Eli Lilly and AbCellera: Αντι-SAR-CoV-2 αντίσωμα. Πιστοποιήθηκε από τον FDA για χορήγηση σε ασθενείς άνω των 12 ετών με ήπια έως μέτρια συμπτώματα. Σύμφωνα με τη εταιρεία πρέπει να χορηγείται άμεσα από την εργαστηριακή επιβεβαίωση της μόλυνσης και μέσα στις πρώτες δέκα μέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων.

3) Lenzilumab – Humanigen: Μονοκλωνικό αντίσωμα βασισμένο στη βιοτεχνολογία που στρέφεται ενάντια στον παράγοντα διέγερσης των κοκκιοκυττάρων μακροφάγων του ανθρώπου (GM-CSF) για την πρόληψη και θεραπεία του συνδρόμου «καταιγίδας κυττοκινών». Τα προκαταρκτικά δεδομένα τυχαιοποιημένης, διπλά τυφλής μελέτης φάσης 3 έδειξαν ότι οι νοσηλευόμενοι που έλαβαν το μονοκλωνικό αντίσωμα είχαν κατά 37% μεγαλύτερη πιθανότητα ανάρρωσης συγκριτικά με όσους έλαβαν εικονικό φάρμακο. Το μεγαλύτερο μέρος της μελέτης αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το πρώτο τετράμηνο του 2021, οπότε και θα κατατεθεί αίτηση για έγκριση επείγουσας χορήγησης στον αμερικανικό οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων (FDA).

4) Ρεμδεσιβίρη-Gilead Science: Nουκλεοτιδικό προφάρμακο το οποίο είναι το πρώτο φαρμακευτικό σκεύασμα κατά του ιού που εγκρίθηκε από τον FDA. Στις Η.Π.Α, σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες των αρμόδιων αρχών, ενδείκνυται για ασθενείς άνω των 12 ετών, άνω των 40 κιλών με σοβαρά συμπτώματα μου απαιτούν νοσηλεία. Τα ενδιάμεσα αποτελέσματα μιας κλινικής μελέτης φάσης ΙΙΙ από ερευνητές του Π.Ο.Υ έδειξαν ότι η ρεμδεσιβίρη έχει μικρή ή καθόλου επίδραση στον νοσηλευόμενο ασθενή με COVID-19. Βασιζόμενος σε αυτά, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Εντατικής Ιατρικής (ESICM), Jozef Kesecioglu δήλωσε ότι «το remdesivir έχει πλέον ταξινομηθεί ως φάρμακο που δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ρουτίνα σε ασθενείς με COVID-19».

5) Θεραπεία Αντισωμάτων-Distributed Bio: Ευρέως εξουδετερωτικά αντισώματα που μπλοκάρουν γνωστούς επιτόπους του ACE2, εμποδίζοντας το SARS-CoV-2 να μολύνει ανθρώπινα κύτταρα.

6) VIR-2703 (ALN-COV)- Vir Biotechnology and Alnylam:Το VIR-2703 και άλλα si-rna μόρια καταστέλλουν την παραγωγή τριών κυτταρικών παραγόντων του κυττάρου-ξενιστή, οι οποίοι αναγνωρίζονται από τον ιό.

7) Favipiravir-Fujifilm Holdings and Zhejiang Hisun Pharmaceutical: Αντι-ιικη θεραπεία ευρέως φάσματος, που αναστέλλει εκλεκτικά την RNA εξαρτώμενη-RNA πολυμεράση, ένζυμο απαραίτητο για το ιικό διπλασιασμό. Στην Ιαπωνία, έχει ήδη κατατεθεί αίτημα για να συμπεριληφθεί η νόσος COVID-19 στις ενδείξεις του φαρμάκου. Τα αποτελέσματα της φάσης ΙΙΙ των μονά-τυφλών κλινικών μελετών με 156 νοσοκομειακούς ασθενείς, έδειξαν ότι οι ασθενείς που έλαβαν Favipiravir είχαν στατιστικά σημαντική μεγαλύτερη πιθανότητα να αναρρώσουν, μικρότερο χρόνο ανάρρωσης και γρηγορότερη πτώση του ιικού φορτίου σε σχέση με τους ασθενείς της ομάδας ελέγχου. Παράλληλα χώρες όπως οι Η.Π.Α, ο Καναδάς, η Ρωσία, η Ινδία έχουν δώσει άδεια για την πραγματοποιήσει κλινικών δοκιμών στο έδαφός τους.

8) Θεραπεία Μονοκλωνικών Αντισωμάτων-Vir Biotechnology, Biogen, and NIAID (with WuXi Biologics and Xencor): Μονοκλωνικά αντισωμάτα έχουν σχεδιαστεί για να εξουδετερώνουν τον ζωντανό ιό SARS-CoV-2 δεσμεύοντας έναν αντιγονικό καθοριστή που βρίσκεται και στον SARS-CoV-1 (SARS). Την Άνοιξη υπήρχε σχεδιασμός να διενεργηθούν δοκιμές φάσης Ι/ΙΙ σε ανθρώπους μέσα στους επόμενους 3-5 μήνες.

9) Jakafi/Jakavi-Incyte and Novartis: Αναστολέας της τυροσινικής κινάσης JAK1/JAK2 εγκεκριμμένο από τον FDA (2011) για άλλες ενδείξεις. Την Άνοιξη ξεκίνησαν δυο κλινικές μελέτες φάσης ΙΙΙ ώστε να εκτιμηθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του φαρμακευτικού σκευάσματος.

10) VyroLogix (leronlimab; PRO-140)-CytoDyn: Εξανθρωπισμένο μονοκλωνικό αντίσωμα IgG4. Το Leronlimab είναι ο κύριος υποψήφιος της CytoDyn και είναι ανταγωνιστής της χημειοκίνης CCR5 για ασθενείς που εμφανίζουν αναπνευστική νόσο στο πλαίσιο λοίμωξης COVID-19. Κλινικές μελέτες διενεργούνται σε ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα της νόσου.

11) Προϊόντα Γενετικής Μηχανικής-Vir Biotechnology and GlaxoSmithKline (GSK): Θεραπεία μονοκλωνικών αντισωμάτων που χορηγήθηκε πρώτη φορά σε ασθενή τον Αύγουστο στο πλαίσιο των κλινικών μελετών φάσης ΙΙ/ΙΙΙ . Τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται το πρώτο τετράμηνο του 2021

  • ΘΕΡΑΠΕΙΑ
  • ΕΜΒΟΛΙΟ
  • COVID19

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Κικίλιας εγκαινιάζει νέες ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Νίκαιας
Ο Κικίλιας εγκαινιάζει νέες ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Νίκαιας 07 Δεκεμβρίου 2020
Το αυξημένο ποσοστό κινητικότητας των Ελλήνων σε σχέση με το πρώτο lockdown 07 Δεκεμβρίου 2020
Το αυξημένο ποσοστό κινητικότητας των Ελλήνων σε σχέση με το πρώτο lockdown

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Κομισιόν ενέκρινε το πρώτο συνδυαστικό mRNA εμβόλιο για COVID-19 και γρίπη σε άτομα άνω των 50 ετών
Pharma Policy
22/04/2026 - 14:56

Η Κομισιόν ενέκρινε το πρώτο συνδυαστικό mRNA εμβόλιο για COVID-19 και γρίπη σε άτομα άνω των 50 ετών

Τι προκαλεί την ακμή γύρω από το στόμα και ποιες οι βασικές προϋποθέσεις για τη θεραπεία της
Health Talk
20/04/2026 - 18:14

Τι προκαλεί την ακμή γύρω από το στόμα και ποιες οι βασικές προϋποθέσεις για τη θεραπεία της

Εμβόλιο σε εγκυμονούσες μειώνει τις εισαγωγές νεογνών στο νοσοκομείο λόγω RSV κατά 80%
Υγεία
20/04/2026 - 14:00

Εμβόλιο σε εγκυμονούσες μειώνει τις εισαγωγές νεογνών στο νοσοκομείο λόγω RSV κατά 80%

Τα εμβόλια κατά της Covid-19 δεν συνδέονται με επιδείνωση πρόδρομης μορφής του πολλαπλού μυελώματος
Health Talk
17/04/2026 - 16:11

Τα εμβόλια κατά της Covid-19 δεν συνδέονται με επιδείνωση πρόδρομης μορφής του πολλαπλού μυελώματος

Νέα θεραπεία για τον τριπλά αρνητικό καρκίνο του μαστού σχεδόν διπλασιάζει την επιβίωση
Υγεία
17/04/2026 - 10:00

Νέα θεραπεία για τον τριπλά αρνητικό καρκίνο του μαστού σχεδόν διπλασιάζει την επιβίωση

Εμβόλιο να το πιεις στο ποτήρι; Αμερικανός ιολόγος λέει ότι μπύρα μπορεί να θωρακίσει το ανοσοποιητικό
Υγεία
14/04/2026 - 12:00

Εμβόλιο να το πιεις στο ποτήρι; Αμερικανός ιολόγος λέει ότι μπύρα μπορεί να θωρακίσει το ανοσοποιητικό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Λειψυδρία και διαχείριση νερού στην Ελλάδα
Επικαιρότητα
22/04/2026 - 23:23
Ο ρόλος της Πυρηνικής Ιατρικής στη διάγνωση καρδιαγγειακών παθήσεων
Health Talk
22/04/2026 - 22:38
Μπορούν οι αγωνιστές GLP-1 να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου;
Υγεία
22/04/2026 - 22:13
H URSAPHARM ξεκινά το ταξίδι της στην Ελλάδα με επίκεντρο τη φροντίδα της ξηροφθαλμίας
Υπηρεσίες Υγείας
22/04/2026 - 21:19
Πολυνουκλεοτίδια, εξωσώματα, skin boosters: Οι νέες θεραπείες προσώπου και πως λειτουργούν
Ομορφιά
22/04/2026 - 20:16
ΙΣΠ: Αποτελεσματική και ασφαλής πρόληψη για όλες τις ηλικίες τα εμβόλια
Υγεία
22/04/2026 - 19:49
ICL φακικοί ενδοφακοί: Σύγχρονη αντιμετώπιση υψηλής μυωπίας και άλλων διαθλαστικών προβλημάτων
Health Talk
22/04/2026 - 19:14
Η κατανόηση του αυτισμού ξεπερνά τον προφορικό λόγο, σύμφωνα με ερευνητές που βρίσκονται στο φάσμα
Ψυχική Υγεία
22/04/2026 - 18:32
ΕΟΠΑΕ: Σώθηκαν 772 ζωές στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του πρώτου Χώρου Εποπτευόμενης Χρήσης
Ψυχική Υγεία
22/04/2026 - 17:46
Γεωργιάδης από «Αττικόν»: «Έχουμε πολύ μεγάλους ευεργέτες στο ΕΣΥ και τους ευχαριστώ όλους»
Πολιτική Υγείας
22/04/2026 - 17:22
Εικόνες και βίντεο από τη μεγάλη δράση του ΕΕΣ στο Σύνταγμα για την Υγεία και την πρόληψη
Επικαιρότητα
22/04/2026 - 16:48
Ξεστομίζουμε 338 λιγότερες λέξεις καθημερινά - Πώς συνδεόμαστε τελικά μεταξύ μας;
Ψυχική Υγεία
22/04/2026 - 16:11
2ο ΣΦΕΕ Patient Think Tank Summit: Μηχανισμό για χαμηλότερο clawback προανήγγειλε ο Γεωργιάδης
Pharma Policy
22/04/2026 - 15:44
Γιατί δεν βλέπουμε πράγματα που είναι ...κάτω από τη μύτη μας
Ψυχική Υγεία
22/04/2026 - 15:21
Η Κομισιόν ενέκρινε το πρώτο συνδυαστικό mRNA εμβόλιο για COVID-19 και γρίπη σε άτομα άνω των 50 ετών
Pharma Policy
22/04/2026 - 14:56
Πόνος στον αγκώνα: Όταν ακόμα και το “κλικ” στο ποντίκι γίνεται επώδυνο
Health Talk
22/04/2026 - 14:00
Γιατί κάποιος όταν δει μπισκότα θα φάει τρία μαζεμένα και κάποιος άλλος δεν θα τα αγγίξει καν
Διατροφή
22/04/2026 - 13:00
Economist- Γεωργιάδης: Στο επίκεντρο των πολιτικών για τον καρκίνο βρίσκεται ο ασθενής
Πολιτική Υγείας
22/04/2026 - 11:55
Γρίπη των πτηνών: Ξεκίνησε ο πειραματικός εμβολιασμός ανθρώπων σε ΗΠΑ και Μ. Βρετανία
Pharma News
22/04/2026 - 11:00
Η τακτική κατανάλωση καφέ βελτιώνει σημαντικά τη διάθεση και καταπολεμά το στρες
Διατροφή
22/04/2026 - 10:00
Η εποχή της γύρης (και των αλλεργιών) στην Ευρώπη έχει επιμηκυνθεί κατά δύο εβδομάδες
Υγεία
22/04/2026 - 09:00
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την παρηγορητική και τελική φροντίδα ζωής από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Πολιτική Υγείας
22/04/2026 - 08:19
Επίθεση της ΠΑΣΚ Ιατρών κατά Γεωργιάδη, Πατούλη για τις εκλογές στον ΠΙΣ
Επικαιρότητα
22/04/2026 - 03:43
Η AstraZeneca στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Επενδύοντας στην πρόληψη και την καινοτομία
Pharma News
22/04/2026 - 00:04
Η Procter & Gamble ενισχύει τις υπηρεσίες «Νοσηλεία στο Σπίτι» του Ε.Ε.Σ.
Pharma News
21/04/2026 - 23:17
Υποτροφίες σε φοιτητές του ΕΚΠΑ από το Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος» για ακόμη μία χρονιά
Pharma News
21/04/2026 - 22:27
Βρετανία: «Πέρασε» νόμος που απαγορεύει την πώληση τσιγάρων σε όσους γεννήθηκαν μετά το 2008
Επικαιρότητα
21/04/2026 - 21:24
Καρκίνος του όρχεος: Υψηλά ποσοστά ίασης υπό την προϋπόθεση της έγκαιρης διάγνωσης
Υγεία
21/04/2026 - 20:57
Ενημερωτική εκδήλωση της ΕΠΕ για τους ασθενείς με ΧΑΠ, τις σύγχρονες παρεμβάσεις και την ισότιμη πρόσβασή τους
Health Talk
21/04/2026 - 20:33
Επανεκλογή Αρκαδόπουλου, Τσιούφη στη διοίκηση της Ιατρικής Σχολής Αθηνών
Επικαιρότητα
21/04/2026 - 19:57

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρκίνος πνεύμονα: Μπορεί η κατανάλωση περισσότερων λαχανικών και φρούτων να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο στους κάτω των 50;
Διατροφή
20/04/2026 - 09:00
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού: Τρεις χώρες επιτυγχάνουν τον στόχο του 90% για τον εμβολιασμό κατά του HPV
Πολιτική Υγείας
20/04/2026 - 11:00
Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία
Διατροφή
20/04/2026 - 12:00
Eli Lilly: Κοντά σε εξαγορά της Kelonia Therapeutics έναντι ποσού που θα ξεπεράσει τα 2 δισ.
Pharma News
20/04/2026 - 13:00
Γεωργιάδης: «Το νέο κτίριο στο ΑΤΤΙΚΟΝ θα δώσει 52 επιπλέον κρεβάτια στην παθολογική κλινική»
Πολιτική Υγείας
20/04/2026 - 15:17
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo