news4logo

  • Pharma News
  • Πολιτική Υγείας
  • Υγεία
  • Health News
  • Διατροφή
  • Ευ Ζην
  • Pet & Health
Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020

ΠΟΕΔΗΝ: Οι νέες οδηγίες καραντίνας του ΕΟΔΥ θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των υγειονομικών

Γιώργος ΠαπαϊωάννουΓιώργος Παπαϊωάννου
1022 0
PEXELS PEXELS

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων θεωρεί επικίνδυνες τις νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ για περιορισμό της καραντίνας των θετικών συναδέλφων που νοσούν ή εκτέθηκαν στον ιό.

Banner - 1

Συμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ με βάση τις τελευταίες οδηγίες του ΕΟΔΥ οι υγειονομικοί που νοσούν μπορούν να επιστρέφουν στην εργασία τους τουλάχιστον τρία 24ωρα μετά από πλήρη ύφεση του πυρετού, χωρίς λήψη αντιπυρετικών και βελτίωση των συμπτωμάτων από το αναπνευστικό σύστημα και 10 ημέρες απομόνωσης από την έναρξη των συμπτωμάτων όταν πρόκειται για ήπια νόσο και όταν πρόκειται για σοβαρή νόσο η απομόνωση αυξάνεται για 14-20 ημέρες.

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι δεν απαιτούνται σε αυτές τις περιπτώσεις νοσούντων υγειονομικών υποχρεωτικά 2 διαδοχικές αρνητικές δοκιμασίες μοριακής ανίχνευσης του ιού σε εκκρίσεις του αναπνευστικού με διαφορά λήψης δείγματος 24 ωρών.

Αυτό δεν ίσχυε μέχρι πρόσφατα,καθώς οι νοσούντες υγειονομικοί για να επιστρέψουν στην εργασία τους απαιτούνταν αρνητικοποίηση του test σε δύο διαδοχικές δοκιμασίες μοριακής ανίχνευσης.

Οι νέες οδηγίες έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ΠΟΕΔΗΝ η οποία θεωρεί ότι θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των υγειονομικών.

«Με δεδομένο ότι έχουμε εκατοντάδες συναδέλφους που νοσούν, 5 έχασαν τη ζωή τους, αρκετοί διασωληνώθηκαν ή είναι ακόμα διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, η πρακτική αυτή μας καθιστά ιδιαίτερα ανήσυχους μην τυχόν μεγαλώσει η νοσοκομειακή διασπορά του ιού. Οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων εφαρμόζουν πια την συγκεκριμένη οδηγία. Επιστρέφουν συνάδελφοι στην εργασία ενώ είναι θετικοί στον ιό. Ταυτόχρονα δεν τίθονται σε 7ήμερη καραντίνα οι συνάδελφοι που έρχονται σε επαφή με θετικά κρούσματα. Γίνονται τεστ και συνεχίζουν να εργάζονται. Γνωρίζουμε όμως ότι τις πρώτες ημέρες από την έκθεση τον ιό δεν δείχνει το τεστ. Δεν μπορούμε να δεχθούμε να κινδυνεύει η ζωή των συναδέλφων για να καλύπτουν τις ελλείψεις προσωπικού, δουλεύοντας παρότι είναι θετικοί στον ιό ή ήρθαν σε επαφή με θετικά κρούσματα» ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

pharmaserve.gr
Health ανα Tag:
  • ΠΟΕΔΗΝ
  • ΕΟΔΥ
  • ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κορονοϊός Ελλάδα: Στα 510 τα ημερήσια κρούσματα, 323 οι διασωληνωμένοι, 20 θάνατοι

Κορονοϊός Ελλάδα: Στα 510 τα ημερήσια κρούσματα, 323 οι διασωληνωμένοι, 20 θάνατοι

Η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό. Κατά το ίδιο 24ωρο διενεργήθηκαν  30.313 τεστ.

Γιώργος ΠαπαϊωάννουNews4Health Team
Κορονοϊός Ελλάδα: Στα 599 τα νέα κρούσματα, 33 οι νέοι θάνατοι

Κορονοϊός Ελλάδα: Στα 599 τα νέα κρούσματα, 33 οι νέοι θάνατοι

Η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό. Ο αριθμός των τεστ ανήλθε το ίδιο 24ωρο σε 35.039, 

Γιώργος ΠαπαϊωάννουNews4Health Team
Σκληρή απάντηση ΕΟΔΥ: Συκοφαντικά τα δημοσιεύματα για ανακριβείς δηλώσεις κρουσμάτων

Σκληρή απάντηση ΕΟΔΥ: Συκοφαντικά τα δημοσιεύματα για ανακριβείς δηλώσεις κρουσμάτων

Ο ΕΟΔΥ χαρακτήρισε «συκοφαντικά» τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Δημοκρατίας» που την κατηγορουσαν για απόκρυψη κρουσμάτων κορονοϊού στην Κοζάνη.

Γιώργος ΠαπαϊωάννουΓιώργος Παπαϊωάννου
Ξεκινούν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών στις ιδιωτικές κλινικές: Ραντεβού μέσω της πλατφόρμας και για τους ιδιώτες γιατρούς

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών στις ιδιωτικές κλινικές: Ραντεβού μέσω της πλατφόρμας και για τους ιδιώτες γιατρούς

Πρεμιέρα Τετάρτη 13 Ιανουαρίου των εμβολιασμών των υγειονομικών των ιδιωτικών κλινικών. Μέσω της πλατφόρμας θα προγραμματίζουν το ραντεβού για τον εμβολιασμό τους και οι ιδιώτες γιατροί.

Γιώργος ΠαπαϊωάννουΒασιλική Αγγουρίδη
Banner - 1

Newsroom

  • Εμβόλιο κορονοϊού: Ερωτήσεις και απαντήσεις για καρκινοπαθείς

    18/01/2021 - 19:45
  • Η Sanofi θα εξαγοράσει την Kymab

    18/01/2021 - 19:36
  • Θεμιστοκλέους: Οι πολίτες έχουν δυνατότητα επιλογής περιοχής εμβολιασμού και επαναπρογραμματισμού των ραντεβού

    18/01/2021 - 18:43
  • Θεμιστοκλέους: Χωρίς προτεραιοποίηση ο εμβολιασμός σε νησιά με μικρό πληθυσμό

    18/01/2021 - 18:35
  • Θεοδωρίδου: Οι απαντήσεις σε 3 βασικά ερωτήματα για το εμβόλιο κορονοϊού

    18/01/2021 - 18:03
  • Αιμορροϊδοπλαστική με laser: Τα πλεονεκτήματα έναντι της κλασικής μεθόδου

    18/01/2021 - 17:54
  • Πάνω από 43% των ημερήσιων κρουσμάτων στην Αττική - Η κατανομή των νέων διαγνώσεων ανά περιφέρεια

    18/01/2021 - 17:41
  • Κορονοϊός Ελλάδα: Στα 320 τα νέα κρούσματα, με λιγότερα τεστ

    18/01/2021 - 17:30
  • Κορονοϊός: Υψηλός αριθμός αλλεργικών αντιδράσεων σε εμβολιασθέντες στην Καλιφόρνια

    18/01/2021 - 17:23
  • Μετά τους 23 θανάτους η Νορβηγία άλλαξε τις οδηγίες της για το εμβόλιο της Pfizer

    18/01/2021 - 16:52

news4

  • Pharma News
  • Πολιτική Υγείας
  • Υγεία
  • Health News
  • Διατροφή
  • Ευ Ζην
  • Pet & Health
  • Οι ειδήσεις της υγείας
  • ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

About Us

© 2019 NEWS4HEALTH. ALL RIGHTS RESERVED