News4Health Logo

  • Pharma News
  • Πολιτική Υγείας
  • Υγεία
  • Health News
  • Διατροφή
  • Ευ Ζην
  • Pet & Health
Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2022

Το κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το ΕΚΕΤΑ

News4Health TeamNews4Health Team
501
Το κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το ΕΚΕΤΑ

Το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη (Pfizer Center for Digital Innovation - CDI) στο πλαίσιο της στρατηγικής σύμπραξής του με σημαντικούς φορείς έρευνας και καινοτομίας στους τομείς της τεχνολογίας και της υγείας, υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΚΕΤΑ).

Η συμφωνία τεκμηριώνει την 1η στρατηγική συνεργασία του CDI στο χώρο της έρευνας και καινοτομίας με το οικοσύστημα καινοτομίας και στόχο έχει να συνεισφέρει στη γεφύρωση της αγοράς και της έρευνας στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας. Το πλαίσιο της συνεργασίας περιλαμβάνει την υλοποίηση έργων έρευνας και καινοτομίας, την ανάδειξη των σημαντικών ερευνητικών αποτελεσμάτων που παράγονται, αλλά και τη δυνατότητα αξιοποίησής τους σε καινοτομίες που αλλάζουν τις ζωές των ασθενών.

Το πρώτο project υλοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) του ΕΚΕΤΑ και αφορά στην ανάπτυξη ενός λογισμικού με τη μορφή ευφυούς πράκτορα, ο οποίος θα διενεργεί διάλογο και θα απαντά σε ερωτήματα επαγγελματιών υγείας και ασθενών. Το λογισμικό θα χρησιμοποιεί τεχνολογίες επεξεργασίας φυσικής γλώσσας (NLP: Natural Language Processing) και μηχανικής μάθησης προκειμένου να κατανοεί τα ερωτήματα και να συνθέτει κατάλληλες απαντήσεις. Η σημασία και η χρησιμότητα της ανάπτυξης ενός τέτοιου λογισμικού, που έγινε ακόμα περισσότερο εμφανής κατά την πανδημία, μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην έγκυρη ενημέρωση, καθώς και στη βελτίωση της εμπειρίας της επικοινωνίας με ασθενείς και επαγγελματίες υγείας.

Ο Nico Gariboldi, επικεφαλής του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer επεσήμανε ότι στρατηγική προτεραιότητα του Κέντρου αποτελεί η προώθηση συνεργασιών με το οικοσύστημα με στόχο τις καινοτομίες που βελτιώνουν τις ζωές των ασθενών και δήλωσε ότι «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την υπογραφή του πρώτου μνημονίου συνεργασίας με το οικοσύστημα. Το ΕΚΕΤΑ αποτελεί ένα από τα κορυφαία ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας με σταθερό προσανατολισμό στην καινοτομία και ιδιαίτερα αξιόλογο έργο. Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, σηματοδοτεί την αρχή μιας δημιουργικής συνεργασίας με σημαντικό αντίκτυπο τόσο για τη Pfizer και το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας όσο και για το ΕΚΕΤΑ μέσω κοινών έργων, που έχουν πάντα τον ασθενή στο επίκεντρο».

Η Αναστασία Ματωνάκη, Sr. Manager, Ecosystem and Open Innovation δήλωσε ότι: «Η συνεργασία του Pfizer CDI με το ΕΚΕΤΑ αποτελεί σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της στρατηγικής μας που εστιάζει στην αξιοποίηση της έρευνας και στην ανοιχτή καινοτομία. Η χώρα διαθέτει ένα δυναμικό οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας και στόχος μας είναι η όσο τον δυνατόν καλύτερη αξιοποίησή του, μέσω αμοιβαία ωφέλιμων συνεργασιών για την ανάπτυξη τεχνολογιών που προσθέτουν αξία σε ασθενείς και επαγγελματίες υγείας"

Ο Δημήτριος Τζοβάρας, Πρόεδρος του ΕΚΕΤΑ, υπογραμμίζοντας την αξία της παρούσας σύμπραξης, επεσήμανε: «Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης και το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer, αποτελούν δύο φορείς, που προάγουν την καινοτομία προς όφελος της κοινωνίας. Με την παρούσα συνεργασία, επιτελείται ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους του ερευνητικού κέντρου: η συμβολή του στην παροχή λύσεων, που αποφέρουν πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες. Είμαστε ιδιαίτερά χαρούμενοι για αυτό και προσβλέπουμε στο μέλλον σε ακόμη περισσότερες από κοινού δράσεις σύνδεσης της έρευνας με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς».

Ο Ιωάννης Κομπατσιάρης, Διευθυντής ΙΠΤΗΛ δήλωσε ότι: «Η συνεργασία με τη Pfizer αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για το εξειδικευμένο Ερευνητικό δυναμικό του ΙΠΤΗΛ, να αναπτύξει καινοτόμες τεχνολογίες ψηφιακής υγείας για εφαρμογές με υψηλό κοινωνικό αντίκτυπο. Η μεταφορά τεχνογνωσίας, η έρευνα και η ανάπτυξη εφαρμογών σε συνεργασία με τη βιομηχανία, αποτελούν βασικό, στρατηγικό στόχο για το ΙΠΤΗΛ. Τα οφέλη είναι πολλαπλά καθώς επιτυγχάνεται αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων, αλλά και η δυνατότητα ενασχόλησης των Ερευνητών με σύγχρονες προκλήσεις και πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και της βιομηχανίας.»

 

Health ανα Tag:
  • PFIZER
  • PFIZER HELLAS
  • ΕΚΕΤΑ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΙΠΤΗΛ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Pfizer: Η νέα συνεργασία CDI-ΑΠΘ βάζει τους ασθενείς σε πρώτο πλάνο

Pfizer: Η νέα συνεργασία CDI-ΑΠΘ βάζει τους ασθενείς σε πρώτο πλάνο

Νέα συνεργασία του CDI με το ΑΠΘ βάζει τους ασθενείς σε πρώτο πλάνο στον σχεδιασμό ψηφιακών εφαρμογών για την Υγεία
News4Health TeamNews4Health Team
Ο FDA ενέκρινε νέο ρινικό σπρέι που βάζει «φρένο» στην ημικρανία

Ο FDA ενέκρινε νέο ρινικό σπρέι που βάζει «φρένο» στην ημικρανία

Ρινικό σπρέι ταχείας δράσης που ανακουφίζει ασθενείς από την ημικρανία ενέκρινε ο Οργανισμός Τροφίμων & Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA)

News4Health TeamΧριστίνα-Παναγιώτα Βελαλή
Πρόσβαση σε θεραπείες για τον καρκίνο αποκτά η Pfizer με την εξαγορά γνωστής εταιρείας βιοτεχνολογίας

Πρόσβαση σε θεραπείες για τον καρκίνο αποκτά η Pfizer με την εξαγορά γνωστής εταιρείας βιοτεχνολογίας

Συμφωνία εξαγοράς γνωστής εταιρείας φαρμάκων κατά του καρκίνου υπέγραψε η Pfizer

News4Health TeamΧριστίνα-Παναγιώτα Βελαλή
Η Pfizer διευρύνει το «Σύμφωνο για έναν Υγιέστερο Κόσμο» - Βοήθεια σε 1,2 δισ. άτομα σε 45 χώρες με χαμηλά εισοδήματα

Η Pfizer διευρύνει το «Σύμφωνο για έναν Υγιέστερο Κόσμο» - Βοήθεια σε 1,2 δισ. άτομα σε 45 χώρες με χαμηλά εισοδήματα

Η Pfizer διευρύνει το «Σύμφωνο για έναν Υγιέστερο Κόσμο», συμπεριλαμβάνοντας το πλήρες χαρτοφυλάκιο προϊόντων της για το μεγαλύτερο όφελος 1,2 δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε 45 χώρες με χαμηλότερα εισοδήματα
News4Health TeamNews4Health Team

Newsroom

  • ΕΜΑ: Το νέο αναμνηστικό εμβόλιο Covid 19 που προτείνει για έγκριση

    30/03/2023 - 17:30
  • ΕΦΕΤ: Ανάκληση βιολογικής σοκολάτας δύο γεύσεων - Εντοπίστηκε τοξική ουσία

    30/03/2023 - 16:01
  • Έκθεση ΕΟΔΥ: Στους 65 οι νεκροί από κορονοϊό - Αυξήθηκαν οι γριπώδεις συνδρομές

    30/03/2023 - 15:16
  • Μάρτιος: Μήνας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για το Πολλαπλούν Μυέλωμα

    30/03/2023 - 14:29
  • Σε λειτουργία η πρώτη Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων στο Μαραθώνα - Δωρεάν κατ’ οίκον υπηρεσίες στους δημότες

    30/03/2023 - 13:55
  • ΕΚΠΑ: Επιστολή καθηγητών στον πρωθυπουργό για τις αποδοχές των πανεπιστημιακών

    30/03/2023 - 13:23
  • Candida Auris: Ο «φονικός» μύκητας που εισβάλλει στα νοσοκομεία - Οι παράγοντες κινδύνου και τα μέτρα πρόληψης

    30/03/2023 - 12:52
  • Στυτική δυσλειτουργία: Σε τι βαθμό συνδέεται με την κατάθλιψη; Ειδικός εξηγεί

    30/03/2023 - 12:19
  • Ελπιδοφόρα μελέτη: Ένα παράσιτο σκύλου θα μπορούσε να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου - Επιστήμονες εξηγούν

    30/03/2023 - 11:51
  • Η «επικίνδυνη σχέση» σακχαρώδη διαβήτη και παχυσαρκίας

    30/03/2023 - 11:22

News4Health Logo

  • Οι ειδήσεις της υγείας
  • Διαβάστε Επίσης
  • Αναζήτηση
  • Σχετικά με το News4Health.gr

Copyright © 2019 - 2023 Doctor Post P.C. All rights reserved.

PerfOps by Nuevvo