ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ημερίδα ΠΕΑΝΔ: «Διαβήτης τύπου 1- Οι προκλήσεις της σχολικής ζωής και της εφηβείας»

Υπηρεσίες Υγείας
Ημερίδα ΠΕΑΝΔ: «Διαβήτης τύπου 1- Οι προκλήσεις της σχολικής ζωής και της εφηβείας»
Δίαυλο επικοινωνίας ανοίγει η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) ανάμεσα στους γονείς παιδιών με διαβήτη τύπου 1 και τους επιστήμονες για τα καίρια ζητήματα της σχολικής ζωής και της εφηβείας αλλά και για τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στην αντιμετώπιση του ΣΔτ1.
Πέμπτη, 16/09/2021 - 12:00
News4Health Team News4Health Team

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. πραγματοποιεί το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 17:00-19:30 την 4η Επιστημονική Διαδικτυακή Ημερίδα της με θέμα: «ΣΔτ1: Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της σχολικής ζωής και της εφηβείας», υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας από την ιστοσελίδα της Π.Ε.Α.Ν.Δ. (peand.gr), η οποία έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο συμμετέχοντες ακροατές και θεατές (viewers) απ’ όλο τον κόσμο διατηρώντας άριστες συνθήκες τηλε-παρουσίασης και επικοινωνίας. Η συμμετοχή για την παρακολούθηση είναι ΔΩΡΕΑΝ και δεν απαιτείται εγγραφή.

Εξειδικευμένοι διαβητολόγοι, νοσηλευτές και παιδοψυχολόγοι, θα αναλύσουν και θα απαντήσουν μεταξύ άλλων σε ερωτήματα σχετικά με τη μεταβατική περίοδο της εφηβείας και τις αναταράξεις που προκαλεί στην οικογενειακή, σχολική και κοινωνική ζωή αλλά και στην αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 1», αναφέρει η πρόεδρος της Π.Ε.Α.Ν.Δ. κα Σοφία Μανέα.

Η ΠΕΑΝΔ δίνει τη δυνατότητα σε όσους παρακολουθήσουν την Ημερίδα να διατυπώσουν από πριν τις απορίες και τους προβληματισμούς τους, προκειμένου να λάβουν τις πλέον έγκυρες απαντήσεις από έγκριτους επιστήμονες αλλά και να ενημερωθούν για τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας στη διαχείριση του διαβήτη.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει η κα Μανέα, οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα της Ένωσης θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τα υγιεινά σνακ και μικρογεύματα από τον γνωστό Pastry Chef κ. Χρήστο Βέργαδο, ο οποίος έχει προετοιμάσει για λογαριασμό της ΠΕΑΝΔ εύκολες συνταγές για το κολατσιό του σχολείου, αλλά και ένα γλυκό που μπορούν όλοι να δοκιμάσουν χωρίς ενοχές!

Ειδικότερα, στο πρώτο μέρος της Ημερίδας, διακεκριμένοι ομιλητές θα μιλήσουν για ζητήματα που σχετίζονται με τη σχολική καθημερινότητα και την εφηβεία, όπως οι εφηβικοί πειρασμοί και πως μπορεί να επηρεάσουν τον διαβήτη, τον σχολικό εκφοβισμό και τους κινδύνους από το διαδίκτυο, αλλά και για τον καταλυτικό ρόλο του εξειδικευμένου στον διαβήτη τύπου 1 νοσηλευτή στην εκπαίδευση.

Στο δεύτερο μέρος της Ημερίδας, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για το πως μπορούν να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τη ρύθμιση του διαβήτη τους καθώς θα ανακοινωθούν και θα αναπτυχθούν όλες οι τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στη διαχείριση του ΣΔτ1, ενώ στο τρίτο μέρος ο κ. Βέργαδος θα απενοχοποιήσει με τις συνταγές του κάποιες γλυκές αμαρτίες.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να στείλουν τις ερωτήσεις τους μία ημέρα πριν τη διεξαγωγή της Ημερίδας μέσω e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , ενώ θα μπορούν να υποβάλουν ερωτήσεις και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι οποίες θα προωθηθούν στους προσκεκλημένους ομιλητές από τον συντονιστή της Ημερίδας Ομότιμο Καθηγητή κ. Χρήστο Μπαρτσόκα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 4ης Διαδικτυακής Ημερίδας της ΠΕΑΝΔ με θέμα: «ΣΔτ1: Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της σχολής ζωής και της εφηβείας»

Α΄ Μέρος

17:00–17:15 Χαιρετισμοί από την Πρόεδρο της Π.Ε.Α.Ν.Δ. Σοφία Μανέα, την Πρόεδρο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας Δρα. Αναστασία Μαυρογιαννάκη, Παθολόγο – Διαβητολόγο, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθύντρια ΕΣΥ, Β’ Παθολογικής Κλινικής & Διαβητολογικού Κέντρου ΓΝΑ «ΝΙΜΤΣ» και τον επίτιμο Πρόεδρο της Π.Ε.Α.Ν.Δ. συντονιστή της ημερίδας και Ομότιμο Καθηγητή ΕΚΠΑ Χρήστο Μπαρτσόκα.

17:15–17:30 Οι δυσκολίες στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδους Διαβήτη στους εφήβους - Ανδριανή Βαζαίου, Παιδίατρος – Διαβητολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ, Υπεύθυνη Διαβητολογικού Κέντρου Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείο Παίδων Π&Α Κυριακού.

17:30–17:45 Εφηβεία και Σακχαρώδης Διαβήτης: Εφηβικοί πειρασμοί - Πώς επηρεάζουν και πώς επηρεάζονται από τον Σακχαρώδη Διαβήτη, (αλκοόλ, ναρκωτικά, κάπνισμα, σεξουαλική επαφή, tattoo/piercing, διατροφικές διαταραχές) - Αλεξία Βερνίκου, Ψυχολόγος - Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια.

17:45–18:00 Εφηβεία και Σακχαρώδης Διαβήτης: Σχολικός Εκφοβισμός και η Αντιμετώπισή του - Μάγια Π. Αλιβιζάτου, Ph.D. Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος.

18:00–18:15 Κίνδυνοι του διαδικτύου - Τρόποι διαχείρισης και αντιμετώπισής τους από παιδιά και γονείς - Δρ. Γεώργιος Νάκος, Αστυνόμος Β’ [Υ.Γ.], Ψυχολόγος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

18:15–18:30 Ο ρόλος του νοσηλευτή στην εκπαίδευση και την ασφάλεια του παιδιού με ΣΔτ1 στο σχολείο - Βασιλική Μάτζιου, Καθηγήτρια Παιδιατρικής Νοσηλευτικής , Τμήμα Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ.

B΄ Μέρος Οι τεχνολογικές εξελίξεις των εταιρειών

18:45–19:00 Ψηφιακά εργαλεία υγείας για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του Σακχαρώδους Διαβήτη - Δημήτρης Kωνσταντακόπουλος, MBA, Product Manager στο τμήμα Σακχαρώδους Διαβήτη της Abbott.

19:00–19:15 Η νέα προσέγγιση στη Διαχείριση του Σακχαρώδους Διαβήτη Τύπου 1: Pod Therapy & Omnipod DASH® - Αγγελική Αναστασία Μανάρα, MBA, Brand Manager Τμήμα Σακχαρώδους Διαβήτη Hemoglobe Hellas.

19:15–19:30 Η εμπειρία της Ναταλίας με τη νέα MiniMedTM 780G στο σχολείο - Ηρώ Γουνιτσιώτη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος M.SC. Therapy Specialist, Medtronic DIABETES SHOP.

19:30–19:45 Ο Pastry Chef Χρήστος Βέργαδος ετοιμάζει από την κουζίνα του πρόχειρα μικρό - γεύματα για το σχολείο και ένα γλυκό χωρίς ενοχές.

Απαντήσεις σε ερωτήματα κοινού.

Η ΠΕΑΝΔ ευχαριστεί θερμά τους υποστηρικτές και χορηγούς της εκδήλωσης Ascensia, Coffee Berry, ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ Lilly, Abbott, Hemoglobe Hellas και Medtronic DIABETES.SHOP.

  • ΠΕΑΝΔ
  • ΗΜΕΡΙΔΑ
  • ΔΙΑΒΗΤΗΣ
  • ΕΦΗΒΕΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

H ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει την καθυστέρηση αποπληρωμής δεδουλευμένων
H ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει την καθυστέρηση αποπληρωμής δεδουλευμένων 16 Σεπτεμβρίου 2021
Ο αγώνας της Fair Life για την υγεία των πνευμόνων συνεχίζεται: Ο καρκίνος του πνεύμονα δεν είναι ανίκητος!» 16 Σεπτεμβρίου 2021
Ο αγώνας της Fair Life για την υγεία των πνευμόνων συνεχίζεται: Ο καρκίνος του πνεύμονα δεν είναι ανίκητος!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα τρία SOS στη μέση ηλικία που εξασφαλίζουν 13 επιπλέον χρόνια χωρίς άνοια
Υγεία
06/08/2026 - 16:00

Τα τρία SOS στη μέση ηλικία που εξασφαλίζουν 13 επιπλέον χρόνια χωρίς άνοια

Διαβήτης: Ο δεκάλογος για ασφαλείς και ξέγνοιαστες διακοπές
Health Talk
29/07/2026 - 16:13

Διαβήτης: Ο δεκάλογος για ασφαλείς και ξέγνοιαστες διακοπές

Το 50% των θανάτων ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη οφείλεται σε στεφανιαία νόσο
Health Talk
14/07/2026 - 14:51

Το 50% των θανάτων ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη οφείλεται σε στεφανιαία νόσο

Φάρμακα για την παχυσαρκία και τον διαβήτη και πρόληψη του καρκίνου - Ειδικός φωτίζει τις παρανοήσεις
Υγεία
13/07/2026 - 18:11

Φάρμακα για την παχυσαρκία και τον διαβήτη και πρόληψη του καρκίνου - Ειδικός φωτίζει τις παρανοήσεις

Πειραματικό φάρμακο για τον διαβήτη τύπου 2 δείχνει να μειώνει σημαντικά σάκχαρο και σωματικό βάρος
Υγεία
13/07/2026 - 11:00

Πειραματικό φάρμακο για τον διαβήτη τύπου 2 δείχνει να μειώνει σημαντικά σάκχαρο και σωματικό βάρος

Μελέτη: Τα επίπεδα τεστοστερόνης στους άνδρες έχουν μειωθεί κατά 54% τα τελευταία 50 χρόνια
Υγεία
08/07/2026 - 09:00

Μελέτη: Τα επίπεδα τεστοστερόνης στους άνδρες έχουν μειωθεί κατά 54% τα τελευταία 50 χρόνια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΟΔΥ: Σε ύφεση κορονοϊός, γρίπη και RSV με μόλις επτά νέες εισαγωγές για κάθε ιό
Υγεία
06/08/2026 - 21:22
Πανευρωπαϊκή έρευνα: Το 64% των Ελλήνων εργαζόμενων θα άλλαζε δουλειά για χάρη του κατοικιδίου του
Pet
06/08/2026 - 20:49
Επιδημία χολέρας με 239 κρούσματα και 13 νεκρούς στο Τσαντ
Επικαιρότητα
06/08/2026 - 20:22
Πρωτοποριακή ενδομήτρια επέμβαση σε νοσοκομείο των ΗΠΑ έσωσε έμβρυο με σπάνια πάθηση
Υγεία
06/08/2026 - 19:17
ΗΠΑ: Επιτροπή της Γερουσίας προτείνει άσκηση διώξεων σε βάρος του Άντονι Φάουτσι
Επικαιρότητα
06/08/2026 - 18:38
Διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια: «Σιωπηλός» κίνδυνος για την όραση των ασθενών
Health Talk
06/08/2026 - 17:34
Γιατί οι γιατροί διστάζουν να γράψουν ορμονική θεραπεία για την εμμηνόπαυση
Υγεία
06/08/2026 - 17:01
Γιαννάκος: Πρωτοφανής πίεση στο Νοσοκομείο Ζακύνθου - Καταγγέλθηκαν οκτώ βιασμοί γυναικών
Πολιτική Υγείας
06/08/2026 - 16:34
Έκτακτα μέτρα και στην Καστοριά κατά της διασποράς της ευλογιάς των προβάτων
Επικαιρότητα
06/08/2026 - 16:16
Τα τρία SOS στη μέση ηλικία που εξασφαλίζουν 13 επιπλέον χρόνια χωρίς άνοια
Υγεία
06/08/2026 - 16:00
Εθελοντές του ΕΕΣ διέσωσαν δεκάδες οικόσιτα και άγρια ζώα από τις φωτιές στη Δυτική Αττική
Pet
06/08/2026 - 15:42
Βίντεο από την καμπάνια Raise Her Voice για την έγκαιρη αναγνώριση της έμφυλης βίας με έμφαση στις γυναίκες με αναπηρία
Ψυχική Υγεία
06/08/2026 - 15:21
Τα κουνούπια τελικά έχουν πράγματι προτιμήσεις στους ανθρώπους - Τι έδειξε έρευνα
Υγεία
06/08/2026 - 15:00
Θεσσαλονίκη: Νέοι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών σε 120.000 στρέμματα ορυζώνων στις 10, 11 και 12 Αυγούστου
Πολιτική Υγείας
06/08/2026 - 14:41
ΕΔΟΕΑΠ: Συστάσεις για τις επερχόμενες ζέστες - Πότε πρέπει να απευθυνθούμε στον γιατρό μας
Υγεία
06/08/2026 - 14:17
Skin dysmorphia: Όταν η εμμονή με το «τέλειο» δέρμα αποτελεί πρόβλημα ψυχικής υγείας
Ψυχική Υγεία
06/08/2026 - 14:00
Ευρεία σύσκεψη στον ΕΟΦ για την ομαλή λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας φαρμάκων
Pharma Policy
06/08/2026 - 13:54
Γιατί ξαναπαίρνουμε το χαμένο βάρος; Ο ρόλος του βιολογικού προγραμματισμού μας
Διατροφή
06/08/2026 - 13:00
ΠΙΣ: Η διορισμένη από το Υπουργείο Υγείας Διοικούσα Επιτροπή δεσμεύεται για νέες εκλογές
Πολιτική Υγείας
06/08/2026 - 12:32
Eli Lilly: Εκρηκτική άνοδος στις πωλήσεις των ενέσιμων φαρμάκων της για την απώλεια βάρους
Pharma Policy
06/08/2026 - 12:00
Καυτερές πιπεριές και μαρούλια οι πηγές του υγειονομικού τρόμου στις ΗΠΑ
Υγεία
06/08/2026 - 11:00
FDA: Πράσινο φως στο πρώτο εμβόλιο γρίπης mRNA της Moderna – Τι δείχνουν οι μελέτες»
Pharma News
06/08/2026 - 10:00
Ιός Δυτικού Νείλου: 23 νέα κρούσματα μέσα σε μία εβδομάδα, έξι θάνατοι
Επικαιρότητα
06/08/2026 - 09:00
Μεγαλώνει πραγματικά η μυωπία μετά την ενηλικίωση; - Τι δείχνουν νέες μελέτες
Health Talk
06/08/2026 - 08:19
Στον σταθμό φιλοξενίας πυρόπληκτων ζώων στα Μέγαρα ο Νίκος Ανδρουλάκης
Επικαιρότητα
06/08/2026 - 03:46
Το Πανεπιστήμιο Keele υπέβαλε φάκελο προπτυχιακού προγράμματος Ιατρικής
Επικαιρότητα
06/08/2026 - 00:04
Binge-Watching και φαγητό: Τα επιστημονικά δεδομένα αποκαλύπτουν πολλά για την ψυχική υγεία
Ψυχική Υγεία
05/08/2026 - 23:17
Γεωργιάδης: «Δεν έπεσε η ψευδοροφή στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Κορίνθου, την ξήλωσαν»
Πολιτική Υγείας
05/08/2026 - 21:53
Ιαπωνικό θαύμα κατά της περιοδοντίτιδας: Καινοτόμος θεραπεία στοχεύει μόνο το βακτήριο-«κλειδί»
Υγεία
05/08/2026 - 21:17
Τύποι, συμπτώματα και αντιμετώπιση της φωτοευαισθησίας - Χρήσιμες ερωταπαντήσεις
Υγεία
05/08/2026 - 20:42

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θεσσαλονίκη: Αναβάθμιση εξοπλισμού στο Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» με χρηματοδότηση 68.000 ευρώ
Πολιτική Υγείας
04/08/2026 - 00:11
Τι προκαλεί πρήξιμο στην κοιλιά και πότε κρύβει υποκείμενο νόσημα - Τα «ναι» και τα «όχι» στη διατροφή
Διατροφή
04/08/2026 - 11:04
Εξώδικα της ΠΟΕΡΓΙ σε ΗΔΙΚΑ, ΕΟΠΥΥ: «Δεν μπορεί η προστασία της δημόσιας δαπάνης να βασίζεται στο clawback»
Πολιτική Υγείας
04/08/2026 - 12:34
Eli Lilly: Πρώιμη πρόσβαση στο πειραματικό της φάρμακο κατά της παχυσαρκίας για περιορισμένο αριθμό ασθενών
Pharma News
04/08/2026 - 14:00
Νέα δράση 850.000 ευρώ για την δημόσια υγεία στην Κρήτη, με έμφαση στην ΠΦΥ
Πολιτική Υγείας
04/08/2026 - 18:03
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo