ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ημερίδα ΠΕΑΝΔ: «Διαβήτης τύπου 1- Οι προκλήσεις της σχολικής ζωής και της εφηβείας»

Υπηρεσίες Υγείας
Ημερίδα ΠΕΑΝΔ: «Διαβήτης τύπου 1- Οι προκλήσεις της σχολικής ζωής και της εφηβείας»
Δίαυλο επικοινωνίας ανοίγει η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) ανάμεσα στους γονείς παιδιών με διαβήτη τύπου 1 και τους επιστήμονες για τα καίρια ζητήματα της σχολικής ζωής και της εφηβείας αλλά και για τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στην αντιμετώπιση του ΣΔτ1.
Πέμπτη, 16/09/2021 - 12:00
News4Health Team News4Health Team

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. πραγματοποιεί το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 17:00-19:30 την 4η Επιστημονική Διαδικτυακή Ημερίδα της με θέμα: «ΣΔτ1: Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της σχολικής ζωής και της εφηβείας», υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας από την ιστοσελίδα της Π.Ε.Α.Ν.Δ. (peand.gr), η οποία έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο συμμετέχοντες ακροατές και θεατές (viewers) απ’ όλο τον κόσμο διατηρώντας άριστες συνθήκες τηλε-παρουσίασης και επικοινωνίας. Η συμμετοχή για την παρακολούθηση είναι ΔΩΡΕΑΝ και δεν απαιτείται εγγραφή.

Εξειδικευμένοι διαβητολόγοι, νοσηλευτές και παιδοψυχολόγοι, θα αναλύσουν και θα απαντήσουν μεταξύ άλλων σε ερωτήματα σχετικά με τη μεταβατική περίοδο της εφηβείας και τις αναταράξεις που προκαλεί στην οικογενειακή, σχολική και κοινωνική ζωή αλλά και στην αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 1», αναφέρει η πρόεδρος της Π.Ε.Α.Ν.Δ. κα Σοφία Μανέα.

Η ΠΕΑΝΔ δίνει τη δυνατότητα σε όσους παρακολουθήσουν την Ημερίδα να διατυπώσουν από πριν τις απορίες και τους προβληματισμούς τους, προκειμένου να λάβουν τις πλέον έγκυρες απαντήσεις από έγκριτους επιστήμονες αλλά και να ενημερωθούν για τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας στη διαχείριση του διαβήτη.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει η κα Μανέα, οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα της Ένωσης θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τα υγιεινά σνακ και μικρογεύματα από τον γνωστό Pastry Chef κ. Χρήστο Βέργαδο, ο οποίος έχει προετοιμάσει για λογαριασμό της ΠΕΑΝΔ εύκολες συνταγές για το κολατσιό του σχολείου, αλλά και ένα γλυκό που μπορούν όλοι να δοκιμάσουν χωρίς ενοχές!

Ειδικότερα, στο πρώτο μέρος της Ημερίδας, διακεκριμένοι ομιλητές θα μιλήσουν για ζητήματα που σχετίζονται με τη σχολική καθημερινότητα και την εφηβεία, όπως οι εφηβικοί πειρασμοί και πως μπορεί να επηρεάσουν τον διαβήτη, τον σχολικό εκφοβισμό και τους κινδύνους από το διαδίκτυο, αλλά και για τον καταλυτικό ρόλο του εξειδικευμένου στον διαβήτη τύπου 1 νοσηλευτή στην εκπαίδευση.

Στο δεύτερο μέρος της Ημερίδας, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για το πως μπορούν να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τη ρύθμιση του διαβήτη τους καθώς θα ανακοινωθούν και θα αναπτυχθούν όλες οι τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στη διαχείριση του ΣΔτ1, ενώ στο τρίτο μέρος ο κ. Βέργαδος θα απενοχοποιήσει με τις συνταγές του κάποιες γλυκές αμαρτίες.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να στείλουν τις ερωτήσεις τους μία ημέρα πριν τη διεξαγωγή της Ημερίδας μέσω e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , ενώ θα μπορούν να υποβάλουν ερωτήσεις και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι οποίες θα προωθηθούν στους προσκεκλημένους ομιλητές από τον συντονιστή της Ημερίδας Ομότιμο Καθηγητή κ. Χρήστο Μπαρτσόκα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 4ης Διαδικτυακής Ημερίδας της ΠΕΑΝΔ με θέμα: «ΣΔτ1: Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της σχολής ζωής και της εφηβείας»

Α΄ Μέρος

17:00–17:15 Χαιρετισμοί από την Πρόεδρο της Π.Ε.Α.Ν.Δ. Σοφία Μανέα, την Πρόεδρο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας Δρα. Αναστασία Μαυρογιαννάκη, Παθολόγο – Διαβητολόγο, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθύντρια ΕΣΥ, Β’ Παθολογικής Κλινικής & Διαβητολογικού Κέντρου ΓΝΑ «ΝΙΜΤΣ» και τον επίτιμο Πρόεδρο της Π.Ε.Α.Ν.Δ. συντονιστή της ημερίδας και Ομότιμο Καθηγητή ΕΚΠΑ Χρήστο Μπαρτσόκα.

17:15–17:30 Οι δυσκολίες στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδους Διαβήτη στους εφήβους - Ανδριανή Βαζαίου, Παιδίατρος – Διαβητολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ, Υπεύθυνη Διαβητολογικού Κέντρου Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείο Παίδων Π&Α Κυριακού.

17:30–17:45 Εφηβεία και Σακχαρώδης Διαβήτης: Εφηβικοί πειρασμοί - Πώς επηρεάζουν και πώς επηρεάζονται από τον Σακχαρώδη Διαβήτη, (αλκοόλ, ναρκωτικά, κάπνισμα, σεξουαλική επαφή, tattoo/piercing, διατροφικές διαταραχές) - Αλεξία Βερνίκου, Ψυχολόγος - Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια.

17:45–18:00 Εφηβεία και Σακχαρώδης Διαβήτης: Σχολικός Εκφοβισμός και η Αντιμετώπισή του - Μάγια Π. Αλιβιζάτου, Ph.D. Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος.

18:00–18:15 Κίνδυνοι του διαδικτύου - Τρόποι διαχείρισης και αντιμετώπισής τους από παιδιά και γονείς - Δρ. Γεώργιος Νάκος, Αστυνόμος Β’ [Υ.Γ.], Ψυχολόγος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

18:15–18:30 Ο ρόλος του νοσηλευτή στην εκπαίδευση και την ασφάλεια του παιδιού με ΣΔτ1 στο σχολείο - Βασιλική Μάτζιου, Καθηγήτρια Παιδιατρικής Νοσηλευτικής , Τμήμα Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ.

B΄ Μέρος Οι τεχνολογικές εξελίξεις των εταιρειών

18:45–19:00 Ψηφιακά εργαλεία υγείας για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του Σακχαρώδους Διαβήτη - Δημήτρης Kωνσταντακόπουλος, MBA, Product Manager στο τμήμα Σακχαρώδους Διαβήτη της Abbott.

19:00–19:15 Η νέα προσέγγιση στη Διαχείριση του Σακχαρώδους Διαβήτη Τύπου 1: Pod Therapy & Omnipod DASH® - Αγγελική Αναστασία Μανάρα, MBA, Brand Manager Τμήμα Σακχαρώδους Διαβήτη Hemoglobe Hellas.

19:15–19:30 Η εμπειρία της Ναταλίας με τη νέα MiniMedTM 780G στο σχολείο - Ηρώ Γουνιτσιώτη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος M.SC. Therapy Specialist, Medtronic DIABETES SHOP.

19:30–19:45 Ο Pastry Chef Χρήστος Βέργαδος ετοιμάζει από την κουζίνα του πρόχειρα μικρό - γεύματα για το σχολείο και ένα γλυκό χωρίς ενοχές.

Απαντήσεις σε ερωτήματα κοινού.

Η ΠΕΑΝΔ ευχαριστεί θερμά τους υποστηρικτές και χορηγούς της εκδήλωσης Ascensia, Coffee Berry, ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ Lilly, Abbott, Hemoglobe Hellas και Medtronic DIABETES.SHOP.

  • ΠΕΑΝΔ
  • ΗΜΕΡΙΔΑ
  • ΔΙΑΒΗΤΗΣ
  • ΕΦΗΒΕΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

H ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει την καθυστέρηση αποπληρωμής δεδουλευμένων
H ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει την καθυστέρηση αποπληρωμής δεδουλευμένων 16 Σεπτεμβρίου 2021
Ο αγώνας της Fair Life για την υγεία των πνευμόνων συνεχίζεται: Ο καρκίνος του πνεύμονα δεν είναι ανίκητος!» 16 Σεπτεμβρίου 2021
Ο αγώνας της Fair Life για την υγεία των πνευμόνων συνεχίζεται: Ο καρκίνος του πνεύμονα δεν είναι ανίκητος!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ημερίδα του ΙΣΘ για την αντιμετώπιση της βίας κατά γιατρών και υγειονομικών
Επικαιρότητα
12/02/2026 - 23:19

Ημερίδα του ΙΣΘ για την αντιμετώπιση της βίας κατά γιατρών και υγειονομικών

Ημερίδα αφιερωμένη στην ευημερία και την ενδυνάμωση των νοσηλευτών στο 251 ΓΝΑ
Επικαιρότητα
11/02/2026 - 00:07

Ημερίδα αφιερωμένη στην ευημερία και την ενδυνάμωση των νοσηλευτών στο 251 ΓΝΑ

Ημερίδα της ΕΠΕ για τον καρκίνο του πνεύμονα: Το 80% των διαγνώσεων δεν είναι σε πρώιμο στάδιο
Health Talk
05/02/2026 - 18:21

Ημερίδα της ΕΠΕ για τον καρκίνο του πνεύμονα: Το 80% των διαγνώσεων δεν είναι σε πρώιμο στάδιο

«Άλμα Ζωής»: Ημερίδα με μαρτυρίες γυναικών που βίωσαν τον καρκίνο του μαστού
Patient Talk
04/02/2026 - 21:44

«Άλμα Ζωής»: Ημερίδα με μαρτυρίες γυναικών που βίωσαν τον καρκίνο του μαστού

Υβριδική Ημερίδα στη Θεσσαλονίκη: «Αντιπαραθέσεις στη γηροψυχολογική εκτίμηση»
Επικαιρότητα
30/01/2026 - 03:41

Υβριδική Ημερίδα στη Θεσσαλονίκη: «Αντιπαραθέσεις στη γηροψυχολογική εκτίμηση»

Ημερίδα για τη φροντίδα των ογκολογικών ασθενών και τη δύναμη της τέχνης στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Patient Talk
22/01/2026 - 18:22

Ημερίδα για τη φροντίδα των ογκολογικών ασθενών και τη δύναμη της τέχνης στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΟΥ: Χαμηλός ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού Νίπα σε παγκόσμιο επίπεδο
Πολιτική Υγείας
13/02/2026 - 00:02
Ημερίδα του ΙΣΘ για την αντιμετώπιση της βίας κατά γιατρών και υγειονομικών
Επικαιρότητα
12/02/2026 - 23:19
Μιχαηλίδου: Πανελλαδική η εφαρμογή των «Νταντάδων της Γειτονιάς» με ενίσχυση έως 500 ευρώ τον μήνα
Επικαιρότητα
12/02/2026 - 22:46
Σωματείο «Ελπίδα»: Νεότερα επιστημονικά δεδομένα για τον καρκίνο παιδικής και εφηβικής ηλικίας
Patient Talk
12/02/2026 - 22:29
Οι γυναίκες που αγχώνονται για την ηλικία τους επιταχύνουν τη βιολογική γήρανσή τους
Ψυχική Υγεία
12/02/2026 - 22:02
Ένας χρόνος λειτουργίας για τον HMVO - Το αποτύπωμα του Ελληνικού Οργανισμού Επαλήθευση Φαρμάκων
Pharma Policy
12/02/2026 - 20:57
Το νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» σε σύνδεση ορόσημο με τον «Δημόκριτο» για την κυβερνοασφάλεια
Digital Health
12/02/2026 - 20:33
Θεσσαλονίκη: Οι προτάσεις της ΕΚΕ για να σωθούν ζωές από τα καρδιαγγειακά νοσήματα
Health Talk
12/02/2026 - 20:07
Ξεκίνησε το 35ο Πολυθεματικό Ιατρικό Συνέδριο στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας
Επικαιρότητα
12/02/2026 - 19:29
Εναλλακτική τσικνοπέμπτη: Γευστικές επιλογές για όσους δεν είναι... φανατικοί του κρέατος!
Διατροφή
12/02/2026 - 19:04
ΕΟΔΥ: Στους 22 οι νέοι θάνατοι από γρίπη και COVID-19 - Ανησυχία για τον RSV
Υγεία
12/02/2026 - 18:41
ΦΣΘ: Προετοιμασίες για τη διάθεση των ΦΥΚ από τα φαρμακεία από τις 16 Φεβρουαρίου - Ποιους ασθενείς αφορά
Pharma Policy
12/02/2026 - 18:23
Στο νοσοκομείο με πέτρα στη χολή ο Μαζωνάκης - Χειρουργείται το Σάββατο
Επικαιρότητα
12/02/2026 - 18:07
Η συνολική εικόνα για την ευλογιά αιγοπροβάτων και ο «χάρτης» των νέων κρουσμάτων
Επικαιρότητα
12/02/2026 - 17:52
Θεμιστοκλέους: «Έχουμε πετύχει 60% μείωση στην αναμονή με τα απογευματινά χειρουργεία»
Πολιτική Υγείας
12/02/2026 - 17:34
Υπερμετρωπία: Πώς μπορεί να διορθωθεί με ελάχιστα επεμβατικό τρόπο
Health Talk
12/02/2026 - 17:16
ΑΜΚΕ «Καρκινάκι» - «Ψυχή μου»: Πρότυπη μονάδα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για τον καρκίνο παιδικής και εφηβικής ηλικίας
Patient Talk
12/02/2026 - 16:58
ΠΣΦ: Η συμβολή της φυσικοθεραπείας στις συγγενείς καρδιοπάθειες - Τα προγράμματα αποκατάστασης
Υγεία
12/02/2026 - 16:36
Ενίσχυση και αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας του Πειραιά προτείνει ο Ιατρικός Σύλλογος
Πολιτική Υγείας
12/02/2026 - 16:18
Εξατομικευμένη ιατρική για την αντιμετώπιση του καρκίνου, ένα πεδίο θεραπευτικής ελπίδας
Υγεία
12/02/2026 - 16:00
Ο εμβολιασμός κατά της γρίπης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής
Υγεία
12/02/2026 - 15:00
«Ξεχασμένα κρέατα»: Γιατί πρέπει να επιστρέψουν στο πιάτο μας
Διατροφή
12/02/2026 - 14:00
Η χρήση κινητών στην πρώιμη εφηβεία συνδέεται με σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Ψυχική Υγεία
12/02/2026 - 13:00
Η απλή αλλαγή στη διατροφή μείωσε την ημερήσια πρόσληψη κατά 330 θερμίδες χωρίς μείωση ποσοτήτων
Διατροφή
12/02/2026 - 12:00
"Συναγερμός" για τα extensions μαλλιών - Περιέχουν πληθώρα βλαβερών ουσιών
Ομορφιά
12/02/2026 - 11:00
Γιατί πεινάμε με το που μάς πιάνει η τσίκνα - O ρόλος της όσφρησης
Διατροφή
12/02/2026 - 10:00
Γεωργιάδης: Αύξηση ρεκόρ στα ΤΕΠ τον Ιανουάριο – Πάνω από 100.000 περιστατικά λόγω ιώσεων
Πολιτική Υγείας
12/02/2026 - 09:24
ΠΙΣ: Νέα ψηφιακή πλατφόρμα για καταχώριση και αναζήτηση θέσεων εργασίας ιατρών
Digital Health
12/02/2026 - 09:08
H Τσικνοπέμπτη στην εποχή της πρωτεϊνολαγνείας
Διατροφή
12/02/2026 - 09:00
ΗΠΑ: Πέθανε στα 48 του από καρκίνο του παχέος εντέρου ο ηθοποιός Τζέιμς Βαν Ντερ Μπικ
Επικαιρότητα
11/02/2026 - 23:08

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ενισχύεται το πλαίσιο αξιολόγησης νέων θεραπειών και τεχνολογιών υγείας στην Ελλάδα
Πολιτική Υγείας
10/02/2026 - 09:25
Ξεκίνησε το δωρεάν πρόγραμμα για την παχυσαρκία - Οι δικαιούχοι και η διαδικασία
Πολιτική Υγείας
10/02/2026 - 10:52
ΑΣΕΠ: Εκδόθηκε η προκήρυξη για 510 προσλήψεις σε νοσοκομεία, στις κατηγορίες ΠΕ και ΥΕ
Πολιτική Υγείας
10/02/2026 - 14:32
Εγκεφαλικό: Νέο φάρμακο μειώνει σημαντικά την υποτροπή, δείχνει μελέτη
Pharma News
10/02/2026 - 15:27
Το ΥΓΕΙΑ φέρνει πρώτο στην Ελλάδα το Biograph Trinion, την επόμενη γενιά PET/CT ψηφιακής απεικόνισης
Υπηρεσίες Υγείας
10/02/2026 - 16:17
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo