ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ζητήματα αντισυνταγματικότητας στον νέο φορολογικό νόμο με κεντρικό ομιλητή τον Παυλόπουλο

Επικαιρότητα
EUROKINISSI
Εκδήλωση για την αντισυνταγματικότητα του νέου φορολογικού Νόμου την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 18:00 στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ στην Αθήνα διοργανώνει η συντονιστική επιτροπή ελευθέρων επαγγελματιών, επιστημόνων, επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων.
Τρίτη, 09/01/2024 - 14:43
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι

  • Προκόπιος Παυλόπουλος, τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Ακαδημαϊκό, Επίτιμο Καθηγητή του ΕΚΠΑ
  • Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου του Α.Π.Θ, και
  • Θεόδωρος Φορτσάκης, Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών, πρώην Πρύτανης του ΕΚΠΑ, πρώην Βουλευτή Επικρατείας

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι εκπρόσωποι των φορέων.

Στη συντονιστική επιτροπή συμμετέχει και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών-Π.Σ.Φ. ΝΠΔΔ, ο οποίος θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρό του Π.Σ.Φ, Πέτρο Λυμπερίδη.

Ο Π.Σ.Φ. αντέδρασε από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν οι προθέσεις της Κυβέρνησης, τονίζοντας τα ιδιαίτερα ζητήματα των ελευθεροεπαγγελματιών φυσικοθεραπευτών και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αδικία που υφίσταται σε βάρος των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ φυσικοθεραπευτών.

Κι αυτό γιατί, όπως είναι γνωστό, αυτή η κατηγορία των ελευθεροεπαγγελματιών, βιώνει τα ληστρικά μνημονιακά μέτρα των clawback & rebate, που οδηγούν σε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ συνεισφορά στην Ελληνική οικονομία, κατά μέσο όρο, 9.308 ευρώ κατ’ έτος από τον καθένα, πέραν του φόρου εισοδήματος που καταβάλει.

Μόνο για τα έτη 2016, 2017, 2018, 2019, 2021 και 2022, καταβλήθηκαν από τους φυσικοθεραπευτές στο ΣΥΝΟΛΟ rebate & clawback 139.635.000 ευρώ.

Αυτή η κατηγορία των ελευθεροεπαγγελματιών φυσικοθεραπευτών, όχι μόνο δεν εξαιρέθηκε, αλλά δεν υπήρξε καμία διάθεση διαλόγου από το Υπουργείο Οικονομικών, παρόλο που κατατέθηκαν οι προτάσεις αυτές κατά τη διαβούλευση του Νομοσχεδίου.

Από τα στοιχεία που ανακοίνωσε πρόσφατα η ΑΑΔΕ, το σύνολο των 4.073 ελευθεροεπαγγελματιών φυσικοθεραπευτών δηλώνει καθαρό εισόδημα 62.048.596 ευρώ, δηλαδή ο μέσος όρος του κάθε φυσικοθεραπευτή είναι 15.234 ευρώ το χρόνο.

Από τους 4.073, οι 955 φυσικοθεραπευτές δηλώνουν εισόδημα από 0 - 6.000 ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ. Η μεγάλη πλειοψηφία είναι αυτοί που δηλώνουν ως φορολογική έδρα το σπίτι τους και εργάζονται σε κατ΄οίκον φυσικοθεραπείες (συμβεβλημένοι ή μη συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ).

Όπως ανέφερε πολλές φορές ο Π.Σ.Φ. σε επιστολή του προς τα συναρμόδια υπουργεία για το νέο φορολογικό ν/σ, αλλά και στις ανακοινώσεις του: “Ειδικά αυτή η κατηγορία των φυσικοθεραπευτών, εκ τοις πράγμασι, δεν δύναται να παρέχει φυσικοθεραπευτικές υπηρεσίες σε μεγάλο αριθμό ασθενών και κάθε χρόνο επαυξανόμενα, διότι εργάζεται από σπίτι σε σπίτι και κάθε φορά σε έναν ασθενή” και για τους λόγους αυτούς, ο Π.Σ.Φ. ζήτησε να εξαιρεθούν.

Αυτοί οι φυσικοθεραπευτές “με μπλοκάκι” δεν ανήκουν στην κατηγορία “μέχρι 3 εργοδότες” για να εξαιρεθούν, (όπως προβλέπεται στο Νόμο), καθώς η πελατεία τους είναι ο κάθε ασθενής που πάσχει και χρειάζεται θεραπείας κατ΄οίκον. Ως εκ τούτου εκδίδουν αποδείξεις σε πάνω από τρείς εργοδότες.

Ο Π.Σ.Φ. θυμίζει ξανά πως δεν είναι δυνατόν να απαιτείται από οποιοδήποτε επιτηδευματία φυσικοθεραπευτή η αύξηση κάθε χρόνο των δηλωθέντων εισοδημάτων του, όταν οι τιμές αποζημίωσης των ασφαλιστικών ταμείων (ΕΟΠΥΥ) έχουν να αναπροσαρμοστούν πολλά χρόνια.

Η λογική της αύξησης του εισοδήματος κατά 10% κάθε χρόνο, θα έπρεπε να συνοδεύεται με αντίστοιχη παράλληλη ετήσια αύξηση από το Κράτος κατά 10% της τιμής αποζημίωσης.

Ο πρόεδρος του Π.Σ.Φ. κ. Πέτρος Λυμπερίδης δήλωσε σχετικά: «Για τους φυσικοθεραπευτές είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να υπάρξει κάθε δυνατή προσπάθεια για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την κατανομή των φορολογικών βαρών προς ταυψηλότερα εισοδήματα. Αυτό αποτελεί αυτονόητη υποχρέωσή όλων μας. Είναι αδιανόητο όμως, όλες οι Κυβερνήσεις διαχρονικά να ζητούν ισοτιμία στην φορολόγηση και να μην τηρούν αυτή την ισοτιμία από την πλευρά τους.

Χρόνια ολόκληρα παλεύουμε για την κατάργηση των μνημονιακών μέτρων των rebate & clawback, ειδικά τώρα που τελείωσαν τα μνημόνια, αλλά και για την αύξηση των αποζημιώσεων των ιατρικών και φυσικοθεραπευτικών πράξεων, που είναι καθηλωμένες στα επίπεδα του 1991, αλλά διαχρονικά οι Κυβερνήσεις «κωφεύουν».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μόνο κατά την περίοδο, από το 2016 έως το 2022, ο κάθε συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ φυσικοθεραπευτής, “έβγαλε από τη τσέπη του” και επέστρεψε κατά μέσο όρο 9.308 ευρώ έκαστος, ενώ στο σύνολο αυτών των ετών καταβλήθηκαν 139.635.000 ευρώ!

Η λογική της αύξησης του εισοδήματος κατά 10% κάθε χρόνο που επιβάλλεται με το φορολογικό νομοσχέδιο, θα έπρεπε να συνοδεύεται με αντίστοιχη παράλληλη ετήσια αύξηση από το Κράτος κατά 10% της τιμής αποζημίωσης.

Σύμφωνα με μελέτη που έχει επεξεργαστεί ο Π.Σ.Φ., για να είναι βιώσιμο ένα εργαστήριο φυσικοθεραπείας σήμερα θα πρέπει η τιμή της συνεδρίας να είναι 33 ευρώ, με τον ΕΟΠΥΥ να καταβάλλει 15 ευρώ, ποσό που με τις εκπτώσεις λόγω rebate & clawback μειώνεται περίπου στα 5 ευρώ καθαρή αμοιβή.

Θέλουμε αποδείξεις στην πράξη για την ισοτιμία που ευαγγελίζεται η παρούσα Κυβέρνηση, που θα πρέπει να πράξει τα αυτονόητα, με την αύξηση των προϋπολογισμών για την υγεία – τον σημαντικότερα παράγοντα για την ευημερία των πολιτών – στις πραγματικές του ανάγκες και να μην θεωρούνται οι πάροχοι υγείας τα υποζύγια.

Κι επειδή εδώ στην Ελλάδα, οι Κυβερνήσεις αρέσκονται να αναφέρουν παραδείγματα Ευρωπαϊκών Κρατών και συγκεκριμένα σε δημοσιεύματα αναφέρεται το παράδειγμα του Βελγίου, όπου το ελάχιστο ετήσιο φορολογητέο εισόδημα ορίζεται σε € 19.000, ενώ όπως φαίνεται από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ οι φυσικοθεραπευτές στην Ελλάδα δηλώνουν κατά μέσο όρο 15.234 ευρώ, θα σας ενημερώσω ότι το Βέλγιο έχει ετήσια δαπάνη φυσικοθεραπείας 1.120.000.000 ευρώ (1,12 δις ευρώ) ενώ στην Ελλάδα έχουμε 78.000.000 ευρώ (78 εκ.
ευρώ) δηλαδή το 1/15 του Βελγίου.

Παράλληλα, το 2023 το Βελγικό κράτος χρηματοδότησε ΜΟΝΟ τα φυσικοθεραπευτήρια, με 16.000.000 ευρώ για την απώλεια εισοδημάτων από την ηλεκτρική ενέργεια. Καλό θα είναι λοιπόν να μη γίνονται άστοχες συγκρίσεις.

Καλούμε λοιπόν όλους του ελευθεροεπαγγελματίες στην εκδήλωση που διοργανώνει το συντονιστικό, στο οποίο συμμετέχει και ο Π.Σ.Φ, για να αναδειχτεί από τους έγκριτους Νομικούς η αντισυνταγματικότητα του νέου φορολογικού Νόμου και φυσικά η συζήτηση πλέον στρέφεται στην προσβολή του Νόμου έναντι του ΣΤΕ»

  • ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
  • ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιαννάκος: «Ασφυξία» στις παθολογικές και πνευμονολογικές κλινικές των νοσοκομείων
Γιαννάκος: «Ασφυξία» στις παθολογικές και πνευμονολογικές κλινικές των νοσοκομείων 09 Ιανουαρίου 2024
Γάζα: Γιατροί, προσωπικό και ασθενείς εγκαταλείπουν τα νοσοκομεία με τις εχθροπραξίες να χτυπούν «κόκκινο» 09 Ιανουαρίου 2024
Γάζα: Γιατροί, προσωπικό και ασθενείς εγκαταλείπουν τα νοσοκομεία με τις εχθροπραξίες να χτυπούν «κόκκινο»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

H Τεχνητή Νοημοσύνη δημιουργεί, μέσα σε δευτερόλεπτα, πρωτεΐνες που καταπολεμούν τη μικροβιακή αντοχή
Digital Health
12/07/2025 - 11:10
Κωδικός «Ασφαλές καλοκαίρι»: Πώς να αποφύγετε τσιμπήματα και εγκαύματα
Health Talk
12/07/2025 - 10:06
Ο καρκίνος του μαστού χτυπά όλο και πιο συχνά νέες γυναίκες - Πότε πρέπει να ξεκινούν οι μαστογραφίες
Health Talk
11/07/2025 - 20:00
Γυρίζοντας την πρεσβυωπία δέκα χρόνια πίσω - Ποιοι και πώς μπορούν να επωφεληθούν
Health Talk
11/07/2025 - 18:57
Δωρεάν φάρμακα για την παχυσαρκία από τον Σεπτέμβριο ανακοίνωσε η Ειρ. Αγαπηδάκη
Πολιτική Υγείας
11/07/2025 - 18:54
Δυσμορφία μαυρίσματος: Τι είναι και που οφείλεται;
Ομορφιά
11/07/2025 - 18:00
Μαλλιά: 6 «διαγνώσεις» που προσφέρουν για την υγεία μας
Υγεία
11/07/2025 - 17:00
Η απλή συνήθεια που μπορεί να φέρει ένα ζευγάρι πιο κοντά και τα πιάτα να ...τρίζουν από καθαριότητα
Ψυχική Υγεία
11/07/2025 - 16:00
Η αύξηση της άσκησης στην ενήλικη ζωή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου ακόμα και κατά 40%
Υγεία
11/07/2025 - 15:00
Από το ΕΚΠΑ και Exeter, το πρώτο στην Ελλάδα κοινό προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Ιατρικής
Επικαιρότητα
11/07/2025 - 14:12
Γιατί είναι λιγότερο επικίνδυνο να κάθεστε σε δημόσια τουαλέτα από το να στέκεστε όρθια
Υγεία
11/07/2025 - 14:00
Θεμιστοκλέους: Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων έχουν μειωθεί
Πολιτική Υγείας
11/07/2025 - 13:19
Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ : Πλήρης αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ του ρινικού σπρέι για την αντιμετώπιση σοβαρής υπογλυκαιμίας
Patient Talk
11/07/2025 - 13:03
Οι επιστήμονες βρήκαν τρόπο να κάνουν το σώμα να παράγει το δικό του αδυνατιστικό φάρμακο
Υγεία
11/07/2025 - 13:00
Κατ' οίκον παράδοση ΦΥΚ από τον ΕΟΠΥΥ: Καθυστερήσεις στην παραλαβή των φαρμάκων καταγγέλλει η Ένωση Ασθενών Ελλάδας
Πολιτική Υγείας
11/07/2025 - 12:27
Αυτισμός: Μεγάλη έρευνα αποκαλύπτει βιολογικά διαφορετικούς υποτύπους, ανοίγοντας το δρόμο για ακριβή διάγνωση και φροντίδα
Υγεία
11/07/2025 - 12:00
Αγαπηδάκη : Έρχονται δωρεάν φάρμακα για την παχυσαρκία και εφαρμογή για άσκηση
Πολιτική Υγείας
11/07/2025 - 11:00
Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών την Τετάρτη 16 Ιουλίου
Πολιτική Υγείας
11/07/2025 - 10:27
Η εισπνοή μολυσμένου αέρα αυξάνει τον κίνδυνο για έναν κοινό όγκο του εγκεφάλου
Υγεία
11/07/2025 - 10:00
Τα οφέλη της ηλιοθεραπείας με...μέτρο
Υγεία
11/07/2025 - 09:00
Εξαγορά του κλάδου οδοντιατρικών προϊόντων της ΑBC Kinitron από την ΠΕΤΣΙΑΒΑΣ Α.Ε
Pharma News
10/07/2025 - 20:00
Αντιμετώπιση παθήσεων εγκεφάλου, σπονδυλικής στήλης και αρθρώσεων στο Metropolitan General
Υπηρεσίες Υγείας
10/07/2025 - 19:00
Καρκίνος του πνεύμονα και διατροφή: 7 ωφέλιμες τροφές για τους ασθενείς
Διατροφή
10/07/2025 - 18:00
Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία: Βελτίωση της κινητικής λειτουργίας με αυξημένη δόση νουσινερσένης
Pharma News
10/07/2025 - 17:00
AIDS: Οι περικοπές της διεθνούς βοήθειας από τις ΗΠΑ απειλούν να γυρίσουν τον κόσμο 20 χρόνια πίσω
Πολιτική Υγείας
10/07/2025 - 16:00
Gwada αρνητικό: η πιο σπάνια ομάδα αίματος στον κόσμο
Υγεία
10/07/2025 - 15:00
Πολλαπλό μυέλωμα: Νέες κατευθυντήριες οδηγίες για διάγνωση και θεραπεία
Health Talk
10/07/2025 - 14:00
Γεωργιάδης για Τζάνειο: Ο ΟΔΙΠΥ είχε κάνει ελέγχους νωρίτερα - Ντρέπομαι για τον εκτυπωτή χωρίς μελάνι
Πολιτική Υγείας
10/07/2025 - 13:18
Merck: Δυνατή προσθήκη σκευάσματος για τη ΧΑΠ στο πορτφόλιο της με την εξαγορά έναντι 10 δισ. της Verona
Pharma News
10/07/2025 - 13:00
Γεωργιάδης: Σ' ένα 10ήμερο η κατ' οίκον παράδοση φαρμάκων θα έχει ομαλοποιηθεί
Πολιτική Υγείας
10/07/2025 - 12:47

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ξεκινάει την Τρίτη η λειτουργία του δωρεάν αριθμού 1566 του ΕΟΠΥΥ για ενημέρωση σε όλα τα θέματα υγείας
Πολιτική Υγείας
09/07/2025 - 14:00
ΙΣΑ και φορείς ΠΦΥ ζητούν αύξηση της αμοιβής της ιατρικής επίσκεψης από τον ΕΟΠΥΥ
Πολιτική Υγείας
09/07/2025 - 20:00
Τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης και υποστήριξης για ζητήματα γονιμότητας
Πολιτική Υγείας
09/07/2025 - 17:05
ΕΟΔΥ: 4 κρούσματα λοίμωξης ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική - Κάθε Τετάρτη η ενημέρωση
Πολιτική Υγείας
09/07/2025 - 18:21
Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του νέου υγειονομικού χάρτη της χώρας στο τραπέζι της συνάντησης της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας με τον Υφυπουργό Υγείας
Πολιτική Υγείας
09/07/2025 - 19:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo