ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το EIT Health αναμορφώνει τα βραβεία InnoStars και προσκαλεί startup επιχειρήσεις

Επικαιρότητα
EIT HEALTH
Μελετήθηκε η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι νεοφυείς στον κλάδο της υγείας - Η γνώμη των ίδιων των επιχειρηματιών βοήθησε να βελτιωθεί ο θεσμός.
Παρασκευή, 12/07/2024 - 19:03
— Photo: EIT HEALTH
News4Health Team News4Health Team

Το EIT Health, μέρος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT), φορέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διεξήγαγε πρόσφατα ενδελεχή μελέτη για να κατανοήσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νεοφυείς επιχειρήσεις υγειονομικής περίθαλψης και την αξία που προσφέρουν τα βραβεία InnoStars.

«Τα τελευταία επτά χρόνια, 17 ελληνικές επιχειρήσεις έχουν συμμετάσχει στα βραβεία Innostars, σε σύνολο 120 νεοφυών επιχειρήσεων που έλαβαν μέρος συνολικά», δηλώνει ο κ. Μάριος Ροΐδης, σύμβουλος καινοτομίας στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), κόμβο του EIT Health στην Ελλάδα.

Από τις 120 επιχειρήσεις που έλαβαν μέρος στον θεσμό, περισσότερες από τις μισές είχαν εμπορική επιτυχία, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών όπως η Orgavalue από την Πορτογαλία, η IQ Biozoom από την Πολωνία και η Shuttle Catheters από την Ελλάδα.

Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις με την υποστήριξη της κοινότητας

Πολλοί επιχειρηματίες που συμμετείχαν στην έρευνα δηλώνουν ότι συχνά αισθάνονται ότι αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις μόνοι τους. Οι συναντήσεις με άλλους επιχειρηματίες σε προγράμματα νεοφυών επιχειρήσεων όμως, μπορεί να το αλλάξουν αυτό, καθώς καλλιεργούν μια αίσθηση του ανήκειν, επιτρέποντας στους παρευρισκόμενους να μοιράζονται εμπειρίες, κοινούς φόβους και προκλήσεις.

Όπως παρατήρησε ένας ιδρυτής: «Αισθανθήκαμε ότι δεν είμαστε μόνοι». Ένας άλλος συμμετέχων αναφέρθηκε στο ότι δεν χρειάζεται να εξηγούν ό,τι κάνουν, καθώς και οι υπόλοιποι συμμετέχοντας ασχολούνται με την καινοτομία στον κλάδο και έχουν γνώση του θέματος: «Δεν σε αμφισβητούν, αντιλαμβάνονται τον χρόνο που παίρνουν οι κλινικές δοκιμές και η εκπαίδευση». Η αμοιβαία υποστήριξη εκτείνεται πέρα από την ενθάρρυνση, περιλαμβάνοντας επίσης πρακτικές συμβουλές. Για παράδειγμα, οι νεοφυείς επιχειρήσεις μπορούν να βελτιώσουν τις παρουσιάσεις τους με βάση τα σχόλια των υπολοίπων. «Άλλες νεοφυείς επιχειρήσεις μπορούν να σου πουν αν καταλαβαίνουν την ιδέα. Και αν όχι, τότε αρχίζεις να την κάνεις πιο κατανοητή», περιέγραψε ένας άλλος συμμετέχων.

Περιορισμένη πρόσβαση σε βασικούς ενδιαφερόμενους

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης χρειάζονται την αλληλεπίδραση με ιατρούς, ασθενείς, εταιρείες και επενδυτές για να αποκτήσουν πληροφορίες και υποστήριξη. Το πρόγραμμα προσφέρει ευκαιρίες δικτύωσης, ανοίγοντας πόρτες σε πιθανούς επενδυτές, πελάτες και συνεργάτες. Αυτές οι σχέσεις είναι κρίσιμες για την απόκτηση γνώσεων της αγοράς. «Έμαθα πολλά για το πώς λειτουργούν οι κλινικές δοκιμές στην Ευρώπη», σημείωσε ένας συμμετέχων. Ένας γιατρός από την Πορτογαλία πρόσθεσε: «Μιλώ με άλλες ομάδες που τρέχουν τα δικά τους project, πολλές φορές χωρίς να έχουν ιατρούς στην ομάδα. Για αυτό, ωφελούμαστε και οι δύο από τη σχέση και τη διάδραση αυτή, καθώς εγώ μαθαίνω κάτι νέο και αυτοί μπορούν να δουν καλύτερα από την οπτική γωνία ενός πιθανού χρήστη».

Αγώνας με την αυτοπεποίθηση και την επιβεβαίωση

Το σύνδρομο απάτης και η αβεβαιότητα είναι συνηθισμένα χαρακτηριστικά, που επηρεάζουν την παραγωγικότητα και την επιχειρηματική απόδοση των επιχειρηματιών. Τα προγράμματα InnoStars του EIT Health είναι επικυρωμένα και παρέχουν διαβεβαιώσεις ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση των συμμετεχόντων. «Φτάνοντας στους τελικούς, αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι οι άνθρωποι γύρω σου επιβεβαιώνουν ότι κατευθύνεσαι πράγματι προς τη σωστή κατεύθυνση», μοιράστηκε ένας επιχειρηματίας.

«Αποκτάς περισσότερη αυτοπεποίθηση, καθώς ανακαλύπτεις ότι μπορείς να βοηθήσεις άλλους που σε βλέπουν ως επιχειρηματία από τον οποίο μπορούν να μάθουν. Αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα», παρατήρησε ένας άλλος επιχειρηματίας. Ακόμα και οι ιστορίες των στελεχών από την προσωπική τους εμπειρία, ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και την ελπίδα.

Βραβεία InnoStars: αντιμετώπιση των προκλήσεων

Το πρόγραμμα βραβείων InnoStars του EIT Health έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις επιταχύνοντας την ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων υγειονομικής περίθαλψης από την Κεντρική, Ανατολική και Νότια Ευρώπη.

Ακούγοντας τη γνώμη των συμμετεχόντων, φέτος αποφασίσαμε να αλλάξουμε τη μορφή του προγράμματος για να δημιουργήσουμε ακόμη περισσότερες ευκαιρίες δικτύωσης για νεοφυείς επιχειρήσεις. Τα βραβεία InnoStars είναι επίσης ένας μοναδικός χώρος για επενδυτές που αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες στη βιοτεχνολογία, την ιατροτεχνολογία και τις βιοεπιστήμες.

«Ανυπομονούμε να μετατρέψουμε περισσότερα πρωτότυπα και MVP προϊόντα σε έτοιμες για την αγορά υγειονομικές λύσεις, και να καλωσορίσουμε τις νεοφυείς επιχειρήσεις ως τακτικά μέλη του αναπτυσσόμενου δικτύου μας, όπου μπορούν να δημιουργήσουν τις απαραίτητες συνεργασίες για να κάνουν το επόμενο βήμα στο ταξίδι καινοτομίας τους», δηλώνει ο Tamás Békási, RIS Business Creation Lead στο EIT Health και διευθυντής του προγράμματος βραβείων InnoStars.

Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μια σειρά από οφέλη που περιλαμβάνουν χρηματοδότηση ύψους 15.000 €, ευκαιρίες να παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε κορυφαίους επενδυτές, εκπαίδευση στην Πρώιμη Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας και εξατομικευμένη καθοδήγηση. Η γνωστή διαδρομή Validation επικεντρώνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις με MVP προϊόντα και χωρίς έσοδα, προσφέροντας εντατικά bootcamps για να βελτιώσουν τις στρατηγικές εισόδου στην αγορά και να επιταχύνουν τα λανσαρίσματα των προϊόντων. Η ολοκαίνουργια διαδρομή Investment απευθύνεται σε πιο ώριμες, νεοφυείς επιχειρήσεις με έσοδα, που αναζητούν πόρους ή χρηματοδότηση σειράς Α, προσφέροντας εστιασμένα bootcamps για επενδυτικές στρατηγικές και επιχειρηματικό σχεδιασμό. Το πρόγραμμα κορυφώνεται στον μεγάλο τελικό των InnoStars τον Νοέμβριο, όπου οι νεοφυείς επιχειρήσεις παρουσιάζουν τις ιδέες / λύσεις τους ενώπιον διεθνούς κριτικής επιτροπής διεκδικώντας βραβεία έως και 25.000 €.

Τεχνητά όργανα και μη επεμβατική μέτρηση κορτιζόλης

Δύο αξιοσημείωτες ιστορίες επιτυχίας από προηγούμενες εκδόσεις των βραβείων InnoStars αναδεικνύουν τον αντίκτυπο του προγράμματος. Η Orgavalue, μια εταιρεία που ιδρύθηκε από φοιτητές ιατρικής στο Πόρτο, κέρδισε την 1η θέση στον περσινό διαγωνισμό για την ανάπτυξη μιας μεθόδου βιοκατασκευής εξατομικευμένων ανθρώπινων οργάνων, με στόχο την συρρίκνωση των λιστών αναμονής για μεταμοσχεύσεις. Η εταιρεία σκοπεύει να εισέλθει στην αγορά μέχρι το 2028 με αρχική εστίαση στις μεταμοσχεύσεις ήπατος. Μέσα από τις ευκαιρίες του προγράμματος, η Orgavalue κατάφερε να αναπτύξει περαιτέρω το προϊόν της. Ένα άλλο παράδειγμα από φιναλίστ των βραβείων InnoStars, αποτελεί η IQ Biozoom, μια νεοφυής επιχείρηση εξειδικευμένη στη μη επεμβατική κατ’ οίκον διάγνωση. Η πολωνική εταιρεία χρησιμοποίησε το δίκτυο του EIT Health για να συνεργαστεί με τη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Κοΐμπρα και το Εθνικό Ινστιτούτο Μετρολογίας TUBITAK για την προώθηση της έρευνας στη μη επεμβατική μέτρηση κορτιζόλης.

Οι ιδρυτές που ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση για τα βραβεία InnoStars μπορούν να μάθουν περισσότερα και να υποβάλουν αίτηση στο InnoStars Awards | EIT Health.

Τελευταία τροποποίηση στις 12/07/2024 - 19:01
  • EIT HEALTH
  • INNOSTARS AWARDS
  • ΒΡΑΒΕΙΑ
  • STARTUP
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρωτιά για τους Έλληνες καρδιολόγους στις ευρωπαϊκές εξετάσεις
Πρωτιά για τους Έλληνες καρδιολόγους στις ευρωπαϊκές εξετάσεις 12 Ιουλίου 2024
Διευρυμένη σύσκεψη στα Τρίκαλα για την αντιμετώπιση της πανώλης που εμφανίστηκε σε αιγοπρόβατα 13 Ιουλίου 2024
Διευρυμένη σύσκεψη στα Τρίκαλα για την αντιμετώπιση της πανώλης που εμφανίστηκε σε αιγοπρόβατα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η αγάπη για τη δουλειά δεν είναι πάντα αρετή - Οι αρνητικές συνέπειες για εργαζόμενους και επιχειρήσεις
Ψυχική Υγεία
03/12/2025 - 16:49

Η αγάπη για τη δουλειά δεν είναι πάντα αρετή - Οι αρνητικές συνέπειες για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Τρία βραβεία απέσπασε το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας στα Healthcare Business Awards 2025
Επικαιρότητα
03/12/2025 - 15:04

Τρία βραβεία απέσπασε το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας στα Healthcare Business Awards 2025

Healthcare Business Awards 2025: Τιμήθηκαν οι βέλτιστες πρακτικές, η καινοτομία και η αριστεία στον χώρο της Υγείας
Επικαιρότητα
25/11/2025 - 19:04

Healthcare Business Awards 2025: Τιμήθηκαν οι βέλτιστες πρακτικές, η καινοτομία και η αριστεία στον χώρο της Υγείας

Πέντε βραβεία για το Γ.Ν. Παπαγεωργίου στα Healthcare Business Awards 2025
Επικαιρότητα
22/11/2025 - 15:49

Πέντε βραβεία για το Γ.Ν. Παπαγεωργίου στα Healthcare Business Awards 2025

Τρία βραβεία για τη Boehringer Ingelheim Hellas στα Smart Manufacturing Awards 2025
Επικαιρότητα
21/11/2025 - 23:11

Τρία βραβεία για τη Boehringer Ingelheim Hellas στα Smart Manufacturing Awards 2025

Νέα βιοϊατρική start up θα «διαβάζει» τον ανθρώπινο εγκέφαλο με ηχητικά κύματα
Digital Health
30/10/2025 - 20:41

Νέα βιοϊατρική start up θα «διαβάζει» τον ανθρώπινο εγκέφαλο με ηχητικά κύματα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρεις ακαδημαϊκές υποτροφίες από την ΑΜΚΕ ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ, στις καρδιολογικές κλινικές του ΕΚΠΑ
Pharma News
10/12/2025 - 16:53
Πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής στήριξης καρκινοπαθών «Μαζί και στο σπίτι» από τον σύλλογο «ΚΕΦΙ»
Health Talk
10/12/2025 - 16:27
Στο ΔΙΚΕΠΑΖ, ο σκύλος που σκότωσε το αγοράκι στη Ζάκυνθο
Επικαιρότητα
10/12/2025 - 15:51
«Δεν υπάρχουν εγκαταλελειμμένα μωρά στο Γ.Ν.Μ. "Έλενα Ελ. Βενιζέλου" - "Αλεξάνδρα"»
Επικαιρότητα
10/12/2025 - 15:27
Μεταστατικός καρκίνος: Όταν δεν εντοπίζεται η αρχική εστία της κακοήθειας
Health Talk
10/12/2025 - 15:11
Άγγιξε τα 2,7 δισ. ευρώ το ενεργητικό των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης
Επικαιρότητα
10/12/2025 - 14:44
Daiichi Sankyo: Έναρξη του 3ου Κύκλου του προγράμματος ENDEAVOUR για τον Καρκίνο του Μαστού
Pharma News
10/12/2025 - 14:26
ΠΟΥ: Τα νέα εργαλεία κατά της ελονοσίας απέτρεψαν 1 εκατ. θανάτους το 2024
Πολιτική Υγείας
10/12/2025 - 14:08
ΗΠΑ: Πανεπιστημιακή έρευνα συνδέει τη βία κατά γυναικών και παιδιών με σημαντικά προβλήματα υγείας
Ψυχική Υγεία
10/12/2025 - 13:44
Γιατί είναι σημαντικό να γίνονται τεστ όσφρησης - Τα 130 νοσήματα που μπορεί να αποκαλύψουν
Υγεία
10/12/2025 - 13:00
Συναγερμός και στην Ελλάδα για δωρητή σπέρματος με γονιδιακή μετάλλαξη που αυξάνει δραματικά τις πιθανότητες καρκίνου
Επικαιρότητα
10/12/2025 - 12:39
Δημόσια διαβούλευση: Οι κίνδυνοι για την υγεία από τη διέγερση εγκεφάλου για μη ιατρικούς σκοπούς
Πολιτική Υγείας
10/12/2025 - 12:16
Στρες και αϋπνία σαμποτάρουν το ανοσοποιητικό - Ο μηχανισμός που ενεργοποιείται!
Υγεία
10/12/2025 - 11:58
Μνημόνιο συνεργασίας τριών φορέων για την πρόληψη και τον έλεγχο του καπνίσματος
Επικαιρότητα
10/12/2025 - 11:36
Παχυσαρκία, νεφρική δυσλειτουργία: Εκδόθηκε η ΚΥΑ για τα δωρεάν φάρμακα και τις προληπτικές εξετάσεις
Πολιτική Υγείας
10/12/2025 - 11:18
Η λήψη αντικαταθλιπτικών κατά τον θηλασμό δεν επηρεάζει το IQ των παιδιών
Υγεία
10/12/2025 - 11:00
Έρευνα στις ΗΠΑ για πιθανούς θανάτους που συνδέονται με τα εμβόλια Covid-19
Επικαιρότητα
10/12/2025 - 10:00
Η μεγάλη κατανάλωση ενεργειακών ποτών αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού και καρδιακών παθήσεων
Διατροφή
10/12/2025 - 09:00
Νέα καμπάνια της Novartis Hellas: «Ξέρω τι σκέφτεσαι», για τον καρκίνο του μαστού
Pharma News
10/12/2025 - 07:07
Από το Αμβούργο στον κόσμο: Η NIVEA γιορτάζει τα 100 χρόνια του εμβληματικού μπλε κουτιού της
Ομορφιά
10/12/2025 - 03:34
Η πιλοτική φάση 3 της επιμόρφωσης στον ανιχνευτικό έλεγχο προβλημάτων Ψυχικής Υγείας σε παιδιά και εφήβους
Ψυχική Υγεία
10/12/2025 - 00:08
H Generali Hellas ολοκλήρωσε την εξαγορά του Ομίλου της Ευρωκλινικής
Υπηρεσίες Υγείας
09/12/2025 - 23:24
Έξι «γαλάζιοι» βουλευτές ζητούν να αρθεί ο αποκλεισμός αγροτών από τις πληρωμές του Μ23
Επικαιρότητα
09/12/2025 - 22:16
Ισπανία: Περίπου 400 πελαργοί βρέθηκαν νεκροί από γρίπη των πτηνών στις ακτές ποταμού της Μαδρίτης
Επικαιρότητα
09/12/2025 - 21:12
Δέκα πρακτικοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε το καθημερινό άγχος
Ψυχική Υγεία
09/12/2025 - 20:29
Στη φυλακή ο 34χρονος φαρμακοποιός που θεωρείται αρχηγός κυκλώματος εξαπάτησης του ΕΟΠΥΥ
Επικαιρότητα
09/12/2025 - 19:24
Προσωπικός Ιατρός: «Κόκκινη γραμμή» οι κατ’ οίκον επισκέψεις χωρίς αποζημίωση
Πολιτική Υγείας
09/12/2025 - 19:07
Φιστίκια και εγκέφαλος: Πρόσφατη μελέτη δείχνει πως μπορεί ο νόστιμος ξηρός καρπός να τον προστατεύσει
Διατροφή
09/12/2025 - 18:29
GRIPP-SNF: Σημαντική η μείωση των νοσοκομειακών λοιμώξεων στα πέντε χρόνια του προγράμματος - Τα επόμενα βήματα
Επικαιρότητα
09/12/2025 - 18:12
Πέντε μύθοι και αλήθειες για την όραση που πρέπει να γνωρίζουμε
Health Talk
09/12/2025 - 17:24

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα παντοτινά χημικά σαμποτάρουν τη βελτίωση των επιπέδων σακχάρου μετά από βαριατρική επέμβαση
Υγεία
08/12/2025 - 12:00
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τη διανυκτέρευση στρατιωτικών φαρμακείων και την κατ’ οίκον διανομή των ΦΥΚ
Πολιτική Υγείας
08/12/2025 - 16:17
Οδηγός για να μην σάς βρει η νέα χρονιά με την περιφέρεια μέσης του Αγίου Βασίλη!
Διατροφή
08/12/2025 - 14:00
Πολυνουκλεοτίδια: Ποια είναι η αλήθεια για την επόμενη μέρα των fillers
Ομορφιά
08/12/2025 - 13:00
Καρκίνος του προστάτη: Οι ερευνητές κατέληξαν στη βέλτιστη χρονική διάρκεια της ορμονοθεραπείας
Υγεία
08/12/2025 - 16:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo