ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν κατά την πρώτη ημέρα του 22ου Συνεδρίου Healthworld

Επικαιρότητα
EUROKINISSI
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η ημέρα του 22ου Συνεδρίου HealthWorld με τίτλο «Making Healthcare Reform a Political and Investment Priority», που διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, στις 2 και 3 Οκτωβρίου, στο Ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental.
Τρίτη, 03/10/2023 - 12:37
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Οι εργασίες του συνεδρίου άνοιξαν από τον κ. Ηλία Σπυρτούνια, Γενικό Διευθυντή του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ενώ σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο κ. Νικόλαος Μπακατσέλος, Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και η κυρία Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη πρόεδρος της Επιτροπής Φαρμακευτικών Εταιριών στο Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, δήλωσε: «Θέλουμε να ξυπνήσουμε τον κοιμισμένο γίγαντα του ΕΣΥ. Με τις 6.500 νέες προσλήψεις που θα γίνουν του χρόνου με γιατρούς και νοσηλευτές αλλά και με τους 250 επικουρικούς καθηγητές που θα προσλάβουμε, θα κάνουμε το ΕΣΥ πιο ελκυστικό για τους πολίτες». Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε πως σχεδιάζεται αλλαγή στον τρόπο των εφημεριών και δημιουργία κέντρων αναφοράς για το τραύμα , τις μεταμόσχευσης και την καρδιολογία. «Αυτή τη φορά στην υγεία τα πράγματα θα διορθωθούν από την αρχή και δεν θα γίνουν μπαλώματα» τόνισε ο υπουργός υγείας, ο οποίος παραδέχτηκε ότι παρότι οι συνθήκες αλλάζουν, καθώς αυξάνει το προσδόκιμο ζωής και οι χρόνιες νόσοι, τα προβλήματα που συζητούν οι άνθρωποι στο χώρο της Υγείας παραμένουν τα ίδια και δυσεπίλυτα εδώ και 30 χρόνια.
«Στόχος είναι να προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε υγεία για όλους τους πολίτες, αλλά θα πρέπει να γίνεται σωστή διαχείριση των πόρων. Η πρόσβαση όλων των πολιτών στα καινοτόμα φάρμακα είναι δεδομένη αλλά από την άλλη θέλουμε τα φάρμακα αυτά να αξιολογούνται για την αποτελεσματικότητα τους και να υπάρξει διαφάνεια και δικαιοσύνη», επισήμανε ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Σχολιάζοντας τους άξονες της πολιτικής του, έκανε λόγο για «ακινησία του ΕΣΥ που έχει οδηγήσει σε ένα μη αποτελεσματικό σύστημα ή τουλάχιστον ένα σύστημα όχι τόσο αποτελεσματικό όσο θα θέλαμε». Ο ίδιος έκανε λόγο για διαρθρωτικές αλλαγές στη διοίκηση του ΕΣΥ και των νοσοκομείων τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «δεν μπορεί να είναι υπουργός ο διοικητής του ΕΣΥ». Μάλιστα προανήγγειλε νέες διοικήσεις στα νοσοκομεία, με κριτήρια ικανότητας και αξιολόγηση προσθέτοντας ότι «είναι αδιανόητο να μην αξιολογείται κάνεις».

Ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, είπε ότι κάθε χρόνο «θα συντάσσεται προϋπολογισμός που πέρα από τα στοιχεία της νομιμότητας, οφείλει να καλύπτει και τις πραγματικές ανάγκες κάθε νοσοκομείου. Θα τελειώσει η διαδικασία των απευθείας αναθέσεων» τόνισε, κάνοντας λόγο για μία νέα πλατφόρμα όπου θα αναρτώνται, όλα τα φαρμακευτικά προϊόντα και θα φαίνονται σε πραγματικό χρόνο, όλες οι παραγγελίες φαρμάκων από τα δημόσια νοσοκομεία. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον ψηφιακό φάκελο του ασθενούς, στον υγειονομικό χάρτη, στον εκσυγχρονισμό του ΕΟΠΠΥ, στη ψηφιοποίηση των νοσοκομείων, την ανασύσταση του ΕΟΦ, την ενίσχυση της επιτροπής διαπραγμάτευση για το φάρμακο και την αναμόρφωση του ΕΚΑΒ, ενώ σημείωσε ότι το κράτος, θα στηρίξει την δημιουργία επενδύσεων στη χώρα από την Ελληνική φαρμακοβιομηχανία, για την παραγωγή γενόσημων φαρμάκων.

Τέλος, πρόσθεσε ότι το υπουργείο Υγείας σκοπεύει να δημιουργήσει κάποιες ομάδες εργασίας, ώστε αφού αξιολογηθούν τα καινοτόμα φάρμακα «να υπάρχει ένα αρχικό ταμείο για να γνωρίζουν και οι φαρμακευτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα - με καθαρούς κανόνες - τι θα γίνεται με τα φάρμακα τους, ώστε να μπορούν να προβλέψουν τα επόμενα επιχειρηματικά τους βήματα στην Ελλάδα».

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, George Tsunis, κατά την ομιλία του, επεσήμανε την ανάγκη να μοιραστούμε όλοι το ίδιο όραμα για την ψηφιακή Υγεία. «Είμαστε εδώ για τον άνθρωπο. Ένα λειτουργικό σύστημα υγείας είναι ένα ασφαλές μέρος για να μπορούν να ζήσουν οι πολίτες κάθε χώρας. Υπάρχει τεράστιο ανεκμετάλλευτο ανθρώπινο δυναμικό στην Ελλάδα», μια δεξαμενή ταλέντων στην έρευνα που πρέπει να αξιολογηθεί και να αξιοποιηθεί», ανέφερε ο Πρέσβης των ΗΠΑ και τόνισε ότι «η μεταρρύθμιση των υπηρεσιών υγείας είναι σήμερα πολιτική προτεραιότητα και όχι ένα αφηρημένο ζήτημα. Είναι η πραγματική ανάγκη για να προσφέρουμε σε όλους τους πολίτες».

H κυρία Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, Πρόεδρος Επιτροπής Φαρμακευτικών Εταιριών του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου τόνισε: « Το επιχειρηματικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί σήμερα στην αγορά φαρμάκου, με τις συνεχώς διογκούμενες υποχρεωτικές επιστροφές, την έλλειψη προβλεψιμότητας, την ανεπαρκή χρηματοδότηση -ειδικά για φαρμακευτική καινοτομία-, αλλά και οι συσσωρευμένες στρεβλώσεις από το παρελθόν, καθιστούν απολύτως αναγκαία την άμεση προώθηση μεταρρυθμίσεων και λύσεων που θα επιστρέψουν τον απαραίτητο ζωτικό χώρο στη φαρμακευτική καινοτομία και θα διευκολύνουν την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών στην Ελλάδα στις νέες θεραπευτικές λύσεις. Είναι αυτονόητο ότι ο κλάδος στηρίζει την υιοθέτηση των μεταρρυθμιστικών εργαλείων που χρειαζόμαστε για τον έλεγχο της δαπάνης και τη βελτίωση του συστήματος συνολικά, την ψηφιοποίηση, τον υγιή ανταγωνισμό, και την ταχεία πρόσβαση των ασθενών στην καινοτομία. Στηρίζουμε μεταρρυθμίσεις που δημιουργούν υπεραξία για τους ασθενείς, το εθνικό σύστημα υγείας, την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνία στο σύνολό της.

O κ. Σπύρος Γκίκας, Μέλος της Επιτροπής Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού και Διαγνωστικών του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Επιτροπής, στην εισαγωγική ομιλία του έθεσε στο επίκεντρο της συζήτησης στο 22ο HealthWorld Conference την ανάγκη για επενδύσεις, μεταρρυθμίσεις και πολιτική δράση ως κρίσιμες παραμέτρους για τη βελτίωση του συστήματος υγείας στην Ελλάδα και την προστασία της υγείας των πολιτών. Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα αναζητηθούν λύσεις οι οποίες θα οδηγήσουν σε μια βελτιωμένη υγειονομική περίθαλψη στη χώρα.

Στους άξονες της πολιτικής υγείας την επόμενη μέρα, στην προτεραιοποίηση για ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας στο οποίο οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, ανεξαρτήτως εισοδήματος, με πολιτικές και διαδικασίες που θα εξασφαλίζουν ανεμπόδιστη πρόσβαση με όρους ισότητας, αναφέρθηκε η Αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη. Η ίδια ανέλυσε τις διαχρονικές παθογένειες του συστήματος, αλλά και τις προτεραιότητες της πολιτικής υγείας που θα εφαρμοστούν στο επόμενο διάστημα.

Η κυρία Αγαπηδάκη σημείωσε: «Η χώρα μας συζητάει αέναα, επί χρόνια ένα συγκεκριμένο θέμα που παίζει στις ειδήσεις: Πότε έφτασε το ασθενοφόρο, αν προλάβαμε τον εμφραγματία. Δεν συζητάμε ποτέ πόσες φορές έχει χάσει το ΕΣΥ αυτόν τον άνθρωπο κατά τη διάρκεια της ζωής του πριν πάθει έμφραγμα. Λες και αυτό δεν είναι σημαντικό. Και όμως, είναι το πιο σημαντικό. Η συζήτηση που δεν κάνουμε είναι η πιο σημαντική και είναι αυτή που συνιστά ειδικά τη μεταρρύθμιση στον τομέα αυτόν».

«Όση επένδυση και αν κάνουμε στον νοσοκομειακό τομέα, στην τεχνολογία, ακόμα και αν είχαμε ιδανικά ένα νοσοκομείο σε κάθε σπίτι, μια μαγική κατάσταση στην οποία θα μπορούσαμε να έχουμε φάρμακα, επεμβάσεις παντού, αυτό στο τέλος της ημέρας θα μας οδηγούσε στο να έχουμε μια ζωή με περιορισμούς. Τι πρέπει, λοιπόν, να κάνουμε; Αυτό που δεν έχουμε κάνει ποτέ σε αυτή τη χώρα: πρόληψη, πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, δημόσια υγείας», τόνισε η Αναπληρώτρια υπουργός Υγείας και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν αρκετές προσπάθειες που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια και δεν θέλω να μηδενίσω καμία, γιατί καθεμία ήταν η απάντηση σε αυτό το πρόβλημα».

Η κυρία Θεανώ Καρποδίνη Διοικήτρια του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), δήλωσε: Είναι πολύ σημαντικό να προλαμβάνουμε, να αντιμετωπίσουμε κάτι που θα μπορούσαμε επιτυχημένα να το είχαμε προλάβει. Υπάρχει μια αισιοδοξία, μια συναντίληψη ότι δεν μιλάμε για τα μικρά, καθημερινά προβλήματα, αλλά κοιτάμε μπροστά. Το δικό μας όραμα έχει πάντα στο επίκεντρο τον ασθενή. Διαχειριζόμαστε τα χρήματα των ασφαλισμένων. Επομένως, η διαφάνεια που ανέφερε και ο υπουργός αφορά πρωτίστως τους ασθενείς και τους συνεργαζόμενους μαζί μας».

Ο κ. Δημήτρης Φιλίππου Πρόεδρος Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), ανέφερε: «Το φάρμακο είναι το πολυτιμότερο και πιο διαδεδομένο μέσο για να επιτύχουμε αυτό που ονομάζεται υγεία. Οι δράσεις και δραστηριότητες πρέπει να κυμαίνονται σε δύο επίπεδα: στο ευρωπαϊκό και το εθνικό με τις ιδιαιτερότητές του. Προσβασιμότητα, διαφάνεια, δυνατότητα αυτοσυντήρησης, επάρκεια, είναι οι λέξεις κλειδιά».

O κ. Ιωάννης Μπολέτης, Ομότιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του ΩΚΚ, επισήμανε τη σημασία της καινοτομίας και της ανάλυσης δεδομένων στην παγκόσμια υγειονομική περίθαλψη, τονίζοντας τις σύγχρονες τάσεις ενώ από την πλευρά του στη συζήτηση τους ο κ. Ηλίας Μόσιαλος, Καθηγητής στο London school of Economics and Poltical Science LSE, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος της υγείας: «Το μεγάλος αγκάθι για το Σύστημα Υγείας στην Ελλάδα παραμένουν η υποχρηματοδότησή του και η συζήτηση για το πόσο και πού πρέπει να διατεθούν συγκεκριμένα κονδύλια. Για το θέμα αυτό θα μπορούμε να συζητάμε για μέρες. Όμως αυτό είναι πολιτική επιλογή που θα καθορίσει τη χώρα που θέλουμε να είμαστε στο μέλλον». Ο ίδιος πρότεινε να φτάσει η χρηματοδότηση της υγείας στη χώρα μας στο 1,4% του ΑΕΠ σε βάθος χρόνου, στα επόμενα 4 με 5 χρόνια, όπως είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, υποστήριξε ότι η γειτονική Ισπανία έχει 2,5% περισσότερες διαθέσιμες δαπάνες για την υγεία.
Σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο, στην Ελλάδα «το φάρμακο, που έχει φτάσει πια στα όριά του, όσον αφορά τη δαπάνη και μαζί με το προσωπικό του συστήματος αφορούν το 75% του συνόλου της χρηματοδότησης». Όπως εξήγησε, ο σχεδιασμός του μέλλοντος πρέπει -όσον αφορά και τη χώρα μας αλλά και διεθνώς- να έχει υπόψη του τις νέες διεθνείς τάσεις στην υγεία, καθώς αυτές είναι σημαντικές για να προβλέψουμε το μέλλον. Ανάμεσα σε αυτές ανέφερε ότι η περίοδος μετά την πανδημία είναι πολύ δύσκολη για όλα τα συστήματα υγείας, καθώς «έμειναν πολύ πίσω οι εξετάσεις και οι θεραπείες ασθενών με χρόνια νοσήματα και πλέον οι λίστες αναμονής είναι μεγάλες σε όλα τα συστήματα τα οποία δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στη ζήτηση».

Ο κ. Νικόλαος Παπαθανάσης , Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, επισήμανε τη σημασία της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης ως μία από τις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο υγειονομικός τομέας. Επίσης, υποστήριξε τη συνέχιση της χρηματοδοτικής συνδρομής από την ΕΕ για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης. Το πρόγραμμα "Φώφη Γεννηματά" θεωρείται χρήσιμο και θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις γυναίκες στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, ενώ αναφέρθηκε και η ανάγκη νέων μέτρων χρηματοδοτούμενων από την ΕΕ και τον ΕΣΠΑ για τις περιοχές που πλήττονται από πλημμύρες και πυρκαγιές.

Ο κ. Τάσος Γιαννίτσης , Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών,επισήμανε την ανάγκη για νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και ευκαιρίες λόγω της κλιματικής κρίσης και πρότεινε μια βελτιωμένη στρατηγική για την αντιμετώπισή της. Ο κ. Ezat Azem τόνισε τη σημασία της πρόσβασης όλων των πολιτών σε υψηλής ποιότητας υγειονομική περίθαλψη και την ανάγκη για καλύτερες πολιτικές και καινοτόμες λύσεις.
Στην ενότητα για την Τεχνητή Νοημοσύνη ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου κ. Σώτος Τσαφτάρης επισήμανε ότι το μέλλον θα διακριθεί από μεγαλύτερα ποσοστά γήρανσης του πληθυσμού, πράγμα που θα οδηγήσει σε αύξηση των ασθενειών και είπε ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων.

Ο κ. Ray Pinto, Digital Europe, επικεντρώθηκε στο πώς τα δεδομένα θα επηρεάσουν τον χώρο της υγείας και τη σημασία της τεχνητής νοημοσύνης σε αυτή την εξέλιξη. Επισήμανε επίσης ότι η ΕΕ χρειάζεται να αναπτύξει περαιτέρω τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, καθώς έχει μείνει πίσω σε αυτόν τον τομέα σε σχέση με άλλες περιοχές.

  • ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • HEALTHWORLD
  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

22ο Συνέδριο Healthworld: Τι μπορούμε να περιμένουμε από την Τεχνητή Νοημοσύνη για τη δημόσια υγεία
22ο Συνέδριο Healthworld: Τι μπορούμε να περιμένουμε από την Τεχνητή Νοημοσύνη για τη δημόσια υγεία 03 Οκτωβρίου 2023
Το instacar στηρίζει τους συνδρομητές του στη Θεσσαλία και το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού 03 Οκτωβρίου 2023
Το instacar στηρίζει τους συνδρομητές του στη Θεσσαλία και το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τεχνητή νοημοσύνη και ψηφιακή υγεία στο επίκεντρο του 21ου πανελλήνιου συνεδρίου της ΠΕΦ
Pharma Policy
09/10/2026 - 12:23

Τεχνητή νοημοσύνη και ψηφιακή υγεία στο επίκεντρο του 21ου πανελλήνιου συνεδρίου της ΠΕΦ

«Συναντήσεις Πνευμονολογίας» στη Θεσσαλονίκη με ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας
Υγεία
08/10/2026 - 23:33

«Συναντήσεις Πνευμονολογίας» στη Θεσσαλονίκη με ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας

Το νέο πλαίσιο για τον ορισμό της ίασης στο πολλαπλούν μυέλωμα
Υγεία
05/10/2026 - 12:12

Το νέο πλαίσιο για τον ορισμό της ίασης στο πολλαπλούν μυέλωμα

Mark Tyndall: Πολιτικές και προκλήσεις στη ρύθμιση των εναλλακτικών προϊόντων καπνού και νικοτίνης
Υγεία
06/10/2026 - 15:17

Mark Tyndall: Πολιτικές και προκλήσεις στη ρύθμιση των εναλλακτικών προϊόντων καπνού και νικοτίνης

Κορυφαίοι Ευρωπαίοι επιστήμονες ζητούν την ελληνική συμβολή στην ατζέντα για τη σήψη
Υγεία
05/10/2026 - 10:16

Κορυφαίοι Ευρωπαίοι επιστήμονες ζητούν την ελληνική συμβολή στην ατζέντα για τη σήψη

9ο Συνέδριο για τη μείωση της βλάβης από το κάπνισμα: Δημόσιος διάλογος για τις πολιτικές ελέγχου
Επικαιρότητα
02/10/2026 - 15:04

9ο Συνέδριο για τη μείωση της βλάβης από το κάπνισμα: Δημόσιος διάλογος για τις πολιτικές ελέγχου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΛΕΑΝΑ: «Η ζωή με ρευματικό νόσημα δεν πρέπει να βάζει τα όνειρα σε αναμονή»
Patient Talk
09/10/2026 - 16:23
Πως το διάβασμα μπορεί να ωφελήσει τον εγκέφαλο και να ενισχύσει τη γνωστική λειτουργία
Υγεία
09/10/2026 - 16:04
SOS για τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας και τον κίνδυνο να μη συνεχιστεί η λειτουργία τους
Ψυχική Υγεία
09/10/2026 - 15:42
Πόνος στον αυχένα: Πέντε απλές ασκήσεις για να προστατευτείτε από τις επιπτώσεις της καθιστικής ζωής
Υγεία
09/10/2026 - 15:16
Μόνιμος θεσμός από το 2027 η υποστήριξη για την προετοιμασία αιτήσεων κλινικών μελετών στην ΕΕ
Πολιτική Υγείας
09/10/2026 - 14:48
ΕΣΑμεΑ και ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις σχολικών νοσηλευτών
Patient Talk
09/10/2026 - 14:36
Όμιλος Τσέτη: Συνολικά 15 διακρίσεις στα Best in Pharmacy & Supplement Awards 2026
Pharma News
09/10/2026 - 14:13
Όταν η ζήλια γίνεται έλεγχος: Ποια είναι τα σημάδια μιας κακοποιητικής σχέσης
Ψυχική Υγεία
09/10/2026 - 13:58
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΥΠ-ΠΦΥ Αττικής
Πολιτική Υγείας
09/10/2026 - 13:33
Μανιτάρια: Η διατροφική τους αξία και τα οφέλη για την υγεία
Διατροφή
09/10/2026 - 13:00
Θάνατος Μαζωνάκη: Ο κατηγορούμενος γιατρός διαψεύδει ότι έχει τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό
Επικαιρότητα
09/10/2026 - 12:44
Έκρηξη σε εργοστάσιο της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους - Δύο διασωληνωμένοι τραυματίες
Επικαιρότητα
09/10/2026 - 12:30
Τεχνητή νοημοσύνη και ψηφιακή υγεία στο επίκεντρο του 21ου πανελλήνιου συνεδρίου της ΠΕΦ
Pharma Policy
09/10/2026 - 12:23
Ύφασμα που απολυμαίνεται μόνο του εξουδετερώνει μικρόβια με τη βοήθεια του φωτός
Υγεία
09/10/2026 - 12:00
Ποια εμβόλια πρέπει να κάνουν οι ασθενείς με καρκίνο
Υγεία
09/10/2026 - 11:00
Παιδική φτώχεια: Πώς επηρεάζει το προσδόκιμο ζωής
Υγεία
09/10/2026 - 10:00
Η αγαπημένη σας μουσική μπορεί να μειώσει τον πόνο από τις ιατρικές πράξεις
Υγεία
09/10/2026 - 09:00
Ο ΕΕΣ τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Αστέγων με δράση στο Θησείο το Σάββατο 10 Οκτωβρίου
Επικαιρότητα
09/10/2026 - 07:19
Διανομή βρεφικού εξοπλισμού ειδών πρώτης ανάγκης σε μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών από τον Δήμο Περιστερίου
Επικαιρότητα
09/10/2026 - 03:43
Όταν οι πρωτεΐνες «διπλώνουν» λάθος: Εκδήλωση στην Αθήνα για τις νευροεκφυλιστικές ασθένειες και τις νέες θεραπείες
Υγεία
09/10/2026 - 00:14
«Συναντήσεις Πνευμονολογίας» στη Θεσσαλονίκη με ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας
Υγεία
08/10/2026 - 23:33
«Καλή Φάση»: Πιστοποιημένη εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες από την «Μεϊδάνης» και την GEP
Επικαιρότητα
08/10/2026 - 23:08
Θρίλερ στη Σιβηρία: Όλα όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής για τον θάνατο της ερευνήτριας και την πνευμονική πανώλη
Υγεία
08/10/2026 - 22:44
Συνεργασία Uber και ΕΕΣ για το πρόγραμμα «Νοσηλεία στο Σπίτι»
Επικαιρότητα
08/10/2026 - 22:19
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία πρωταγωνίστησε με 31 συμμετοχές στην έκθεση CPHI 2026
Pharma Policy
08/10/2026 - 21:52
Φωταγωγήθηκε η Βουλή για την Παγκόσμια Ημέρα Όρασης
Επικαιρότητα
08/10/2026 - 21:36
Η αυξημένη σωματική δραστηριότητα σχετίζεται με επιβράδυνση της εξέλιξης του Πάρκινσον
Fitness
08/10/2026 - 21:19
Νοσοκομειακοί ψυχολόγοι: «Η ανάδειξη των κινδύνων και των ελλείψεων είναι καθήκον»
Πολιτική Υγείας
08/10/2026 - 20:56
«FairLife»: Μεγάλα κενά στην ενημέρωση ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα για βιοδείκτες και κλινικές μελέτες
Patient Talk
08/10/2026 - 20:32
Καμπανάκι από τον ΙΣΑ για αμφιλεγόμενες συσκευές και αντιεπιστημονικές μεθόδους διάγνωσης και θεραπείας
Πολιτική Υγείας
08/10/2026 - 20:07

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ξεχωριστή βιωματική δράση από τη ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ στη Λάρισα για την παχυσαρκία
Pharma News
06/10/2026 - 18:19
Η σωστή και ποιοτική διατροφή μπορεί να συμβάλλει σε πιο υγιή βιολογική γήρανση
Διατροφή
06/10/2026 - 19:21
Σε επιφυλακή το ECDC για το περιστατικό στη Σιβηρία με την υποψία πνευμονικής πανώλης
Πολιτική Υγείας
06/10/2026 - 20:12
Εκπαιδευτικές δράσεις από τον Δήμου Ρεθύμνου για το Αλτσχάιμερ και το bullying στο σχολείο
Πολιτική Υγείας
06/10/2026 - 21:41
Ξεχάστε το πορτοκάλι! Οι τροφές που έχουν πολύ περισσότερη βιταμίνη C
Διατροφή
07/10/2026 - 09:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo