ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στις 23-25 Φεβρουαρίου στην Αθήνα το πρώτο διεθνές συνέδριο Λειτουργικής Ιατρικής MED FUTURE 2024

Επικαιρότητα
INTIME
Το 1ο Διεθνές Συνέδριο Λειτουργικής Ιατρικής MED FUTURE 2024, πραγματοποιείται στην Αθήνα μεταξύ 23-25 Φεβρουαρίου, στο ROYAL OLΥMPIC, με την διεξαγωγή ειδικών σεμιναρίων και workshops από διακεκριμένους διεθνώς ειδικούς της Λειτουργικής Ιατρικής.
Δευτέρα, 12/02/2024 - 15:01
— Photo: INTIME
News4Health Team News4Health Team

Το MED FUTURE 2024 τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), με την συμμετοχή επιστημόνων του ΕΚΠΑ και μεγάλων Ιατρικών κέντρων και πανεπιστημίων του εξωτερικού που ειδικεύονται στην της Λειτουργική Ιατρική σε διαγνωστικό και θεραπευτικό πεδίο.

Το συνέδριο θα προλογίσουν ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, καθηγητής Νικόλαος Φ. Αρκαδόπουλος, o Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης , αλλά και ο Πύρος Δήμας λόγω της στενής σχέσης της Λειτουργικής Ιατρικής με την Αθλητιατρκή. Η θεματολογία άπτεται της σύγχρονης προσέγγισης της Λειτουργικής Ιατρικής, η οποία κερδίζει θεαματικά έδαφος διεθνώς κατά την τελευταία δεκαετία στην κλινική πρακτική και στις ακαδημαϊκές σπουδές των Ιατρικών Σχολών, καθώς αποτελεί την μετεξέλιξη της γνώσης και των επιτευγμάτων της συμβατικής Ιατρικής με την αξιοποίηση των αρχών της συμπληρωματικής επιστήμης. Κεντρικοί άξονες των παρουσιάσεων και ομιλιών, η υγεία των μιτοχονδίων και της χλωρίδας του εντέρου και η σιωπηλή φλεγμονή, που διαπιστώνεται με αυξανόμενη βιβλιογραφία ότι αποτελούν την αρχή έγερσης σειράς χρονίων νοσημάτων.

Για την σημαντικότητα της χώρας μας στην ανάπτυξη των Λειτουργικών Τροφίμων, στα οποία η Λειτουργική Ιατρική στηρίζει την ενδυνάμωση του οργανισμού, θα μιλήσει ο καθηγητής Χημείας Τροφίμων του ΕΚΠΑ, Χαράλαμπος Προεστός εστιάζοντας στην πρόκληση που παρουσιάζει η αναδυόμενη επιστήμη της Λειτουργικής Ιατρικής για την επιστήμη της Διατροφής και την πρωτογενή παραγωγή της Ελλάδας -με σημαντικά τρόφιμα όπως το μέλι, η ελιά και το ελαιόλαδο, τα όσπρια, τα φαρμακευτικά φυτά, οι σταφίδες, κ.α.-, με έμφαση στις φυτικές πρωτεΐνες και σε ισχυρά φυσικά αντιοξειδωτικά.

Τι είναι η Λειτουργική Ιατρική

Το μοντέλο της Λειτουργικής Ιατρικής εστιάζει στην αποκατάσταση της ισορροπίας μεταξύ φυσιολογικών και περιβαλλοντικών παραγόντων του ασθενούς για τη βελτίωση των δεικτών της σωματικής και ψυχικής υγείας, με την αξιολόγηση των αλληλεπιδράσεων των συστημάτων του οργανισμού αντί της μεμονωμένης εξέτασης των συμπτωμάτων.

Λαμβάνει υπ’ όψιν το περιβάλλον του ατόμου, τη γενετική, τη διατροφή, τους στρεσογόνους παράγοντες και άλλους πιθανούς παράγοντες πρόκλησης ασθένειας, με στόχο να αντιμετωπίσει την αιτία της γένεσης των νοσημάτων αντί της συμτωματολογίας.

Λόγω των μετρήσιμων, και συχνά εντυπωσιακών αποτελεσμάτων στην εξέλιξη της υγείας των χρονίων ασθενών που ακολουθούν τη Λειτουργική Ιατρική, μετά από πολυετή ταλαιπωρία με θεραπείες συμβατικής ιατρικής –οι οποίες δεν απέφεραν βελτίωση-, η Λειτουργική Ιατρική καταδεικνύεται ότι βοηθά αξιοσημείωτα στην ίαση, με έξυπνη εξοικονόμηση πόρων και χρόνου νοσηλείας, απαλλάσσοντας παράλληλα τον ασθενή από την αλόγιστη κατανάλωση φαρμάκων.

Και σε προληπτικό επίπεδο όμως η Λειτουργική Ιατρική εφαρμόζεται για την επίτευξη της ανάπτυξης της Ευεξίας, με ιατρικώς μετρήσιμους όρους, της Αντιγήρανσης και της Μακροζωίας.

Ενότητες του Συνεδρίου και ομιλητές

Στο συνέδριο θα παρουσιαστεί μεταξύ άλλων και η μέθοδος της Διαλειμματικής Υποξίας - Υπεροξία (μέθοδος IHHT -MITOVIT®), η ανάπτυξη της οποίας βασίστηκε στο Νόμπελ Ιατρικής του 2019, και προσφέρει αναγέννηση και επιδιόρθωση σε κυτταρικό επίπεδο, κατακτώντας όλο και περισσότερους τομείς εφαρμογής στην ιατρική και την έρευνα.

Ο ειδικός της Αθλητιατρικής, Dr. Robert Percy Marshall, αθλητίατρος της ομάδας της Λειψίας, θα παρουσιάσει επίσης τις δυνατότητες ενδυνάμωσης της σωματικής απόδοσης των αθλητών στα αγωνίσματα μέσω της παρακολούθησης και αποκατάστασης των μιτοχονδρίων. Η Λειτουργική Ιατρική αποκτά όλο και περισσότερο οπαδούς αθλητές και θεωρείται ότι αποτελεί τη σύγχρονη προσέγγιση της Αθλητιατρικής με εξατομικευμένες εξετάσεις και με στοχευμένη αναγέννηση μετά από σωματικό στρες κατά τη διάρκεια των αγώνων.

MED FUTURE CONGRESS

Για τις διαγνωστικές δυνατότητες του μικροβιώματος και την αλληλεπίδραση της χλωρίδας του εντέρου με τα άλλα όργανα και τις λειτουργίες του σώματος, -που επηρεάζει το ανοσοποιητικό, το κεντρικό νευρικό και το ενδοκρινικό σύστημα σύμφωνα με τα ευρήματα της Λειτουργικής Ιατρικής-, θα μιλήσει ο Prof Dr. Dr. Muss PhD, καθηγητής Βιοχημείας και Προληπτικής Ιατρικής, Πρόεδρος της Διεθνούς Ομάδας Ερευνών για Εφαρμοσμένη Προληπτική Ιατρική στη Βιέννη ( www.i-gap.org ), μέλος του ΔΣ της Ελβετικής Εταιρείας Προληπτικής Ιατρικής (SSAAMP.org), και επικεφαλής της ελβετική κλινικής για την Αναζωογόνηση στην Λουκέρνη/Ελβετίας και της κλινικής αντιγήρανσης και προληπτικής ιατρικής του Augsburg/Γερμανίας. Ο Prof Dr. Dr. Muss PhD εξειδικεύεται μέσω των Biovis lab στη διάγνωση και διαχείριση οξέων και χρονίων ασθενειών βάσει ευρείας γκάμας λειτουργικών τεστ, απαραίτητων στην εξατομικευμένη ιατρική και στην ανάλυση πιο εξατομικευμένων παραγόντων κινδύνου, όπως το silent inflammation.

Ο διεθνούς φήμης ειδικός της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής και Γυναικολογίας FUKE, Fransiscus Sulistyo Winarto MD, θα παρουσιάσει σε ειδικό WORKSHOP παραδείγματα και θεωρίες της Κινεζικής Ιατρικής και την πρακτική εφαρμογή τους στην ολοκληρωμένη θεραπεία Γονιμότητας και στην υποστήριξη που ο βελονισμός προσφέρει στις δυτικές θεραπείες κατά της υπογονιμότητας, θέμα που κερδίζει και στην Ελλάδα όλο και μεγαλύτερη δημοτικότητα κατά τις προσπάθειες των υπογόνιμων ζευγαριών για την απόκτηση παιδιού.

Αναλυτικά πατήστε εδώ για το πρόγραμμα του συνεδρίου, , όπως και για τα βιογραφικά και τα abstract των ομιλιών στο MEET THE SPEAKERS στην επίσημη ιστοσελίδα του MED FUTURE 2024.

Περισσότερο αναλυτικά οι λεπτομέρειες με τα θέματα των ομιλητών στην σελίδα Facebook του συνεδρίου

  • ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • ΑΘΗΝΑ
  • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιάκωβος Καργαρώτος: Πώς συμβάλλουν τα εναλλακτικά προϊόντα στη μείωση της βλάβης
Ιάκωβος Καργαρώτος: Πώς συμβάλλουν τα εναλλακτικά προϊόντα στη μείωση της βλάβης 12 Φεβρουαρίου 2024
Γάζα: Άνοιγμα του Ισραήλ στον ΟΗΕ για βοήθεια στην απομάκρυνση αμάχων από τη Ράφα 12 Φεβρουαρίου 2024
Γάζα: Άνοιγμα του Ισραήλ στον ΟΗΕ για βοήθεια στην απομάκρυνση αμάχων από τη Ράφα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥ.Φ.Α.Κ.: 617 φαρμακοποιοί στο 13ο Συνέδριο – Στο επίκεντρο η νέα εποχή του φαρμακείου
Pharma Policy
21/09/2026 - 23:00

ΣΥ.Φ.Α.Κ.: 617 φαρμακοποιοί στο 13ο Συνέδριο – Στο επίκεντρο η νέα εποχή του φαρμακείου

Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της διεθνούς έρευνας για τη σήψη
Υγεία
21/09/2026 - 15:00

Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της διεθνούς έρευνας για τη σήψη

Γεωργιάδης: «Τεχνολογία και καινοτομία στην υγεία σε συνδυασμό με τη δημοσιονομική βιωσιμότητα»
Πολιτική Υγείας
17/09/2026 - 21:29

Γεωργιάδης: «Τεχνολογία και καινοτομία στην υγεία σε συνδυασμό με τη δημοσιονομική βιωσιμότητα»

Τα νέα προϊόντα της Sarantis Health & Care στο 13ο συνέδριο ΣΥΦΑΚ 2026
Pharma News
18/09/2026 - 03:47

Τα νέα προϊόντα της Sarantis Health & Care στο 13ο συνέδριο ΣΥΦΑΚ 2026

ESC Congress 2026: 127 Έλληνες επιστήμονες συμμετείχαν ενεργά στο κορυφαίο καρδιολογικό συνέδριο
Υγεία
16/09/2026 - 07:28

ESC Congress 2026: 127 Έλληνες επιστήμονες συμμετείχαν ενεργά στο κορυφαίο καρδιολογικό συνέδριο

Κλειστά τα φαρμακεία της Αττικής σήμερα
Επικαιρότητα
14/09/2026 - 10:13

Κλειστά τα φαρμακεία της Αττικής σήμερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΥ.Φ.Α.Κ.: 617 φαρμακοποιοί στο 13ο Συνέδριο – Στο επίκεντρο η νέα εποχή του φαρμακείου
Pharma Policy
21/09/2026 - 23:00
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.: Παραμένει πρόεδρος η Καίτη Αντωνοπούλου
Patient Talk
21/09/2026 - 22:00
Μιφεπριστόνη: Πιο αποτελεσματική επείγουσα αντισύλληψη με λιγότερες παρενέργειες
Υγεία
21/09/2026 - 21:00
Τιμολογική πολιτική Τραμπ για τα φάρμακα: Διαρροές εγείρουν ανησυχίες για τον αντίκτυπο εκτός ΗΠΑ
Pharma Policy
21/09/2026 - 20:46
Εργασία με τεχνητό λίθο: Ο σοβαρός κίνδυνος για τους πνεύμονες
Υγεία
21/09/2026 - 20:00
Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer: Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να αλλάξει πολλά
Επικαιρότητα
21/09/2026 - 19:59
Η δίκαιη διανομή εμβολίων θα έσωζε σχεδόν 3 εκατ. επιπλέον ζωές σε επόμενη πανδημία
Πολιτική Υγείας
21/09/2026 - 19:00
ΕΙΝΑΠ: Αντιδράσεις για την παραμονή γιατρών του ΕΣΥ στην υπηρεσία μετά τα 67
Πολιτική Υγείας
21/09/2026 - 18:55
Γεωργιάδης για τους ελέγχους στα ιατρεία: «Το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας δεν καταργήθηκε, μεταφέρθηκε στην ΕΑΔ»
Πολιτική Υγείας
21/09/2026 - 18:28
Γιατί ο χρόνος μοιάζει να περνά πιο γρήγορα όσο μεγαλώνουμε
Ψυχική Υγεία
21/09/2026 - 18:00
Βρωμιδρωσία: Όταν η έντονη οσμή του σώματος δεν είναι απλώς θέμα κακής υγιεινής
Υγεία
21/09/2026 - 17:00
Γιατί η εγκυμοσύνη επηρεάζει τη μνήμη – Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες στον εγκέφαλο
Υγεία
21/09/2026 - 16:23
Νευρική ορθορεξία: Όταν η υγιεινή διατροφή γίνεται εμμονή με επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία
Διατροφή
21/09/2026 - 16:03
«Προσωπικός Βοηθός»: Η ΕΣΑμεΑ ζητά άμεση άρση των αποκλεισμών για άτομα με αναπηρία
Patient Talk
21/09/2026 - 15:30
ΕΑΔ: Πάνω από 4.000 πορίσματα ελέγχων στον τομέα της Υγείας
Πολιτική Υγείας
21/09/2026 - 15:09
Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της διεθνούς έρευνας για τη σήψη
Υγεία
21/09/2026 - 15:00
Δωρεά οργάνων: Τέσσερις δότες χάρισαν ζωή σε συνανθρώπους μας μέσα σε μια μέρα
Υγεία
21/09/2026 - 14:50
Συστηματική άσκηση: Μελέτη ρίχνει φως στα οφέλη της σε μοριακό και κυτταρικό επίπεδο
Υγεία
21/09/2026 - 14:19
Η Astellas Ελλάδος σε ημερίδα στη ΔΕΘ για το σύστημα υγείας και το άμεσο μέλλον του
Pharma News
21/09/2026 - 13:52
Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των παθήσεων της αορτής
Health Talk
21/09/2026 - 13:17
Μιλάτε στον ύπνο σας; Ψυχολόγος εξηγεί τι συμβαίνει στις διάφορες περιοχές του εγκεφάλου
Ψυχική Υγεία
21/09/2026 - 12:54
Γεωργιάδης: «Οι γιατροί του Μαζωνάκη τα έκαναν όλα λάθος»
Πολιτική Υγείας
21/09/2026 - 12:18
Το ECDC ενισχύει την ευρωπαϊκή «task force» για την αντιμετώπιση του Έμπολα στο Κονγκό
Υγεία
21/09/2026 - 11:51
ΠΑΣΟΝΟΠ: «Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας δεν συστήνει νέο κλάδο νοσηλευτικού προσωπικού»
Πολιτική Υγείας
21/09/2026 - 11:27
Τα κορίτσια της Εθνικής Βόλεϊ Γυναικών έστειλαν μήνυμα ευαισθητοποίησης για την εθελοντική αιμοδοσία
Υγεία
21/09/2026 - 11:11
Τριήμερη επιστημονική εκδήλωση για τα 60 χρόνια της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΑΠΘ
Υγεία
21/09/2026 - 10:48
Ακόμα και το μικρής διάρκειας περπάτημα σε πιο ταχύ ρυθμό μπορεί να συμβάλει στην μακροζωία
Fitness
21/09/2026 - 10:24
ΙΣΑ: «Δεν μπήκε εισαγγελέας στο ιατρείο του Κολωνακίου όπου πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης»
Επικαιρότητα
21/09/2026 - 10:01
Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα «μπερδεύεται» και προκαλεί αλλεργίες στην ενήλικη ζωή
Υγεία
21/09/2026 - 09:38
Πέθανε σε κέντρο αποτοξίνωσης ο γιος της Σίντι Κρόφορντ, Πρίσλεϊ Γκέρμπερ
Επικαιρότητα
21/09/2026 - 09:12

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΑΣΟΝΟΠ: «Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας δεν συστήνει νέο κλάδο νοσηλευτικού προσωπικού»
Πολιτική Υγείας
21/09/2026 - 11:27
Πέθανε σε κέντρο αποτοξίνωσης ο γιος της Σίντι Κρόφορντ, Πρίσλεϊ Γκέρμπερ
Επικαιρότητα
21/09/2026 - 09:12
Γεωργιάδης: «Οι γιατροί του Μαζωνάκη τα έκαναν όλα λάθος»
Πολιτική Υγείας
21/09/2026 - 12:18
Η Astellas Ελλάδος σε ημερίδα στη ΔΕΘ για το σύστημα υγείας και το άμεσο μέλλον του
Pharma News
21/09/2026 - 13:52
ΕΑΔ: Πάνω από 4.000 πορίσματα ελέγχων στον τομέα της Υγείας
Πολιτική Υγείας
21/09/2026 - 15:09
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo