ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στις 23-25 Φεβρουαρίου στην Αθήνα το πρώτο διεθνές συνέδριο Λειτουργικής Ιατρικής MED FUTURE 2024

Επικαιρότητα
INTIME
Το 1ο Διεθνές Συνέδριο Λειτουργικής Ιατρικής MED FUTURE 2024, πραγματοποιείται στην Αθήνα μεταξύ 23-25 Φεβρουαρίου, στο ROYAL OLΥMPIC, με την διεξαγωγή ειδικών σεμιναρίων και workshops από διακεκριμένους διεθνώς ειδικούς της Λειτουργικής Ιατρικής.
Δευτέρα, 12/02/2024 - 15:01
— Photo: INTIME
News4Health Team News4Health Team

Το MED FUTURE 2024 τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), με την συμμετοχή επιστημόνων του ΕΚΠΑ και μεγάλων Ιατρικών κέντρων και πανεπιστημίων του εξωτερικού που ειδικεύονται στην της Λειτουργική Ιατρική σε διαγνωστικό και θεραπευτικό πεδίο.

Το συνέδριο θα προλογίσουν ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, καθηγητής Νικόλαος Φ. Αρκαδόπουλος, o Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης , αλλά και ο Πύρος Δήμας λόγω της στενής σχέσης της Λειτουργικής Ιατρικής με την Αθλητιατρκή. Η θεματολογία άπτεται της σύγχρονης προσέγγισης της Λειτουργικής Ιατρικής, η οποία κερδίζει θεαματικά έδαφος διεθνώς κατά την τελευταία δεκαετία στην κλινική πρακτική και στις ακαδημαϊκές σπουδές των Ιατρικών Σχολών, καθώς αποτελεί την μετεξέλιξη της γνώσης και των επιτευγμάτων της συμβατικής Ιατρικής με την αξιοποίηση των αρχών της συμπληρωματικής επιστήμης. Κεντρικοί άξονες των παρουσιάσεων και ομιλιών, η υγεία των μιτοχονδίων και της χλωρίδας του εντέρου και η σιωπηλή φλεγμονή, που διαπιστώνεται με αυξανόμενη βιβλιογραφία ότι αποτελούν την αρχή έγερσης σειράς χρονίων νοσημάτων.

Για την σημαντικότητα της χώρας μας στην ανάπτυξη των Λειτουργικών Τροφίμων, στα οποία η Λειτουργική Ιατρική στηρίζει την ενδυνάμωση του οργανισμού, θα μιλήσει ο καθηγητής Χημείας Τροφίμων του ΕΚΠΑ, Χαράλαμπος Προεστός εστιάζοντας στην πρόκληση που παρουσιάζει η αναδυόμενη επιστήμη της Λειτουργικής Ιατρικής για την επιστήμη της Διατροφής και την πρωτογενή παραγωγή της Ελλάδας -με σημαντικά τρόφιμα όπως το μέλι, η ελιά και το ελαιόλαδο, τα όσπρια, τα φαρμακευτικά φυτά, οι σταφίδες, κ.α.-, με έμφαση στις φυτικές πρωτεΐνες και σε ισχυρά φυσικά αντιοξειδωτικά.

Τι είναι η Λειτουργική Ιατρική

Το μοντέλο της Λειτουργικής Ιατρικής εστιάζει στην αποκατάσταση της ισορροπίας μεταξύ φυσιολογικών και περιβαλλοντικών παραγόντων του ασθενούς για τη βελτίωση των δεικτών της σωματικής και ψυχικής υγείας, με την αξιολόγηση των αλληλεπιδράσεων των συστημάτων του οργανισμού αντί της μεμονωμένης εξέτασης των συμπτωμάτων.

Λαμβάνει υπ’ όψιν το περιβάλλον του ατόμου, τη γενετική, τη διατροφή, τους στρεσογόνους παράγοντες και άλλους πιθανούς παράγοντες πρόκλησης ασθένειας, με στόχο να αντιμετωπίσει την αιτία της γένεσης των νοσημάτων αντί της συμτωματολογίας.

Λόγω των μετρήσιμων, και συχνά εντυπωσιακών αποτελεσμάτων στην εξέλιξη της υγείας των χρονίων ασθενών που ακολουθούν τη Λειτουργική Ιατρική, μετά από πολυετή ταλαιπωρία με θεραπείες συμβατικής ιατρικής –οι οποίες δεν απέφεραν βελτίωση-, η Λειτουργική Ιατρική καταδεικνύεται ότι βοηθά αξιοσημείωτα στην ίαση, με έξυπνη εξοικονόμηση πόρων και χρόνου νοσηλείας, απαλλάσσοντας παράλληλα τον ασθενή από την αλόγιστη κατανάλωση φαρμάκων.

Και σε προληπτικό επίπεδο όμως η Λειτουργική Ιατρική εφαρμόζεται για την επίτευξη της ανάπτυξης της Ευεξίας, με ιατρικώς μετρήσιμους όρους, της Αντιγήρανσης και της Μακροζωίας.

Ενότητες του Συνεδρίου και ομιλητές

Στο συνέδριο θα παρουσιαστεί μεταξύ άλλων και η μέθοδος της Διαλειμματικής Υποξίας - Υπεροξία (μέθοδος IHHT -MITOVIT®), η ανάπτυξη της οποίας βασίστηκε στο Νόμπελ Ιατρικής του 2019, και προσφέρει αναγέννηση και επιδιόρθωση σε κυτταρικό επίπεδο, κατακτώντας όλο και περισσότερους τομείς εφαρμογής στην ιατρική και την έρευνα.

Ο ειδικός της Αθλητιατρικής, Dr. Robert Percy Marshall, αθλητίατρος της ομάδας της Λειψίας, θα παρουσιάσει επίσης τις δυνατότητες ενδυνάμωσης της σωματικής απόδοσης των αθλητών στα αγωνίσματα μέσω της παρακολούθησης και αποκατάστασης των μιτοχονδρίων. Η Λειτουργική Ιατρική αποκτά όλο και περισσότερο οπαδούς αθλητές και θεωρείται ότι αποτελεί τη σύγχρονη προσέγγιση της Αθλητιατρικής με εξατομικευμένες εξετάσεις και με στοχευμένη αναγέννηση μετά από σωματικό στρες κατά τη διάρκεια των αγώνων.

MED FUTURE CONGRESS

Για τις διαγνωστικές δυνατότητες του μικροβιώματος και την αλληλεπίδραση της χλωρίδας του εντέρου με τα άλλα όργανα και τις λειτουργίες του σώματος, -που επηρεάζει το ανοσοποιητικό, το κεντρικό νευρικό και το ενδοκρινικό σύστημα σύμφωνα με τα ευρήματα της Λειτουργικής Ιατρικής-, θα μιλήσει ο Prof Dr. Dr. Muss PhD, καθηγητής Βιοχημείας και Προληπτικής Ιατρικής, Πρόεδρος της Διεθνούς Ομάδας Ερευνών για Εφαρμοσμένη Προληπτική Ιατρική στη Βιέννη ( www.i-gap.org ), μέλος του ΔΣ της Ελβετικής Εταιρείας Προληπτικής Ιατρικής (SSAAMP.org), και επικεφαλής της ελβετική κλινικής για την Αναζωογόνηση στην Λουκέρνη/Ελβετίας και της κλινικής αντιγήρανσης και προληπτικής ιατρικής του Augsburg/Γερμανίας. Ο Prof Dr. Dr. Muss PhD εξειδικεύεται μέσω των Biovis lab στη διάγνωση και διαχείριση οξέων και χρονίων ασθενειών βάσει ευρείας γκάμας λειτουργικών τεστ, απαραίτητων στην εξατομικευμένη ιατρική και στην ανάλυση πιο εξατομικευμένων παραγόντων κινδύνου, όπως το silent inflammation.

Ο διεθνούς φήμης ειδικός της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής και Γυναικολογίας FUKE, Fransiscus Sulistyo Winarto MD, θα παρουσιάσει σε ειδικό WORKSHOP παραδείγματα και θεωρίες της Κινεζικής Ιατρικής και την πρακτική εφαρμογή τους στην ολοκληρωμένη θεραπεία Γονιμότητας και στην υποστήριξη που ο βελονισμός προσφέρει στις δυτικές θεραπείες κατά της υπογονιμότητας, θέμα που κερδίζει και στην Ελλάδα όλο και μεγαλύτερη δημοτικότητα κατά τις προσπάθειες των υπογόνιμων ζευγαριών για την απόκτηση παιδιού.

Αναλυτικά πατήστε εδώ για το πρόγραμμα του συνεδρίου, , όπως και για τα βιογραφικά και τα abstract των ομιλιών στο MEET THE SPEAKERS στην επίσημη ιστοσελίδα του MED FUTURE 2024.

Περισσότερο αναλυτικά οι λεπτομέρειες με τα θέματα των ομιλητών στην σελίδα Facebook του συνεδρίου

  • ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • ΑΘΗΝΑ
  • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιάκωβος Καργαρώτος: Πώς συμβάλλουν τα εναλλακτικά προϊόντα στη μείωση της βλάβης
Ιάκωβος Καργαρώτος: Πώς συμβάλλουν τα εναλλακτικά προϊόντα στη μείωση της βλάβης 12 Φεβρουαρίου 2024
Γάζα: Άνοιγμα του Ισραήλ στον ΟΗΕ για βοήθεια στην απομάκρυνση αμάχων από τη Ράφα 12 Φεβρουαρίου 2024
Γάζα: Άνοιγμα του Ισραήλ στον ΟΗΕ για βοήθεια στην απομάκρυνση αμάχων από τη Ράφα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΦ: Η Ελλάδα κατέχει ξεχωριστή θέση στο οικοσύστημα της Ευρωπαϊκής φαρμακοβιομηχανίας
Pharma Policy
11/06/2026 - 21:13

ΠΕΦ: Η Ελλάδα κατέχει ξεχωριστή θέση στο οικοσύστημα της Ευρωπαϊκής φαρμακοβιομηχανίας

Θεμέλιο της σύγχρονης καρδιαγγειακής ιατρικής η ιατρική ακριβείας
Υγεία
11/06/2026 - 20:52

Θεμέλιο της σύγχρονης καρδιαγγειακής ιατρικής η ιατρική ακριβείας

Οι τελευταίες εξελίξεις στην έρευνα, στις θεραπείες και τη φροντίδα ασθενών με κυστική ίνωση
Υγεία
11/06/2026 - 07:18

Οι τελευταίες εξελίξεις στην έρευνα, στις θεραπείες και τη φροντίδα ασθενών με κυστική ίνωση

Οι έξι σημαντικότερες μελέτες για τον καρκίνο που παρουσιάστηκαν στο φετινό συνέδριο της ASCO
Υγεία
08/06/2026 - 09:29

Οι έξι σημαντικότερες μελέτες για τον καρκίνο που παρουσιάστηκαν στο φετινό συνέδριο της ASCO

Ακόμα και σε κατάθλιψη μπορούν να οδηγήσουν οι πτώσεις στην τρίτη ηλικία
Υγεία
05/06/2026 - 16:44

Ακόμα και σε κατάθλιψη μπορούν να οδηγήσουν οι πτώσεις στην τρίτη ηλικία

BrainReGain: Νέο μοντέλο διασύνδεσης της πατρίδας μας με το παγκόσμιο ελληνικό ταλέντο
Επικαιρότητα
03/06/2026 - 13:21

BrainReGain: Νέο μοντέλο διασύνδεσης της πατρίδας μας με το παγκόσμιο ελληνικό ταλέντο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΦ: Η Ελλάδα κατέχει ξεχωριστή θέση στο οικοσύστημα της Ευρωπαϊκής φαρμακοβιομηχανίας
Pharma Policy
11/06/2026 - 21:13
Θεμέλιο της σύγχρονης καρδιαγγειακής ιατρικής η ιατρική ακριβείας
Υγεία
11/06/2026 - 20:52
Καταγγελίες υγειονομικών για πολύωρες αναμονές και διήμερη παραμονή ασθενών στα ΤΕΠ Νίκαιας
Πολιτική Υγείας
11/06/2026 - 20:28
Ο ΕΕΣ στις «Ημέρες Θάλασσας 2026» με μεγάλη δράση ενημέρωσης για τις Πρώτες Βοήθειες
Επικαιρότητα
11/06/2026 - 20:04
Η άσκηση ως φυσικός σύμμαχος απέναντι στον καρκίνο
Fitness
11/06/2026 - 19:42
ΕΟΦ και Αστυνομία ξήλωσαν κύκλωμα παράνομων φαρμάκων και ουσιών ντόπινγκ με έσοδα άνω του 1 εκατ. ευρώ
Επικαιρότητα
11/06/2026 - 19:19
ΗΠΑ: Από τον Μάιο ξεκίνησε το φαινόμενο Ελ Νίνιο σύμφωνα με τη NOAA
Επικαιρότητα
11/06/2026 - 18:54
3o SFEE Summit: Στοίχημα για την Ευρώπη η στρατηγική αυτονομία και στον κλάδο της Υγείας
Pharma Policy
11/06/2026 - 18:27
Bristol Myers Squibb: Ορόσημο η έγκριση συνδυαστικού σχήματος για το προχωρημένο λέμφωμα Hodgkin
Pharma News
11/06/2026 - 18:02
Θεραπεία πυρηνικής ογκολογίας στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης σε ασθενή με προχωρημένο καρκίνο προστάτη
Υγεία
11/06/2026 - 17:26
Με τη χρυσή διαπίστευση του JCI και την επόμενη τριετία το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν»
Υπηρεσίες Υγείας
11/06/2026 - 17:02
Θεμιστοκλέους: Προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού για τις νέες μονάδες ανακουφιστικής φροντίδας
Πολιτική Υγείας
11/06/2026 - 16:38
Δωρεά 120 απινιδωτών και ισάριθμων κιτ πρώτων βοηθειών στο ΕΚΠΑ από τη UNI-PHARMA
Pharma News
11/06/2026 - 16:21
Ο ρόλος της βιταμίνης C στην υγεία του εγκεφάλου των ηλικιωμένων - Τι έδειξε έρευνα
Υγεία
11/06/2026 - 16:00
Εγκυμοσύνη: Το κλειδί για την αποτροπή των επιπλοκών είναι η κίνηση
Υγεία
11/06/2026 - 15:00
Νέα ανακάλυψη για τη νόσο Crohn και την ελκώδη κολίτιδα – Εντοπίστηκε μηχανισμός που πυροδοτεί τη φλεγμονή
Υγεία
11/06/2026 - 14:00
Γεωργιάδης: Αρχές Ιουλίου σε εφαρμογή το νέο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στα νοσοκομεία
Pharma Policy
11/06/2026 - 13:25
Τα ζαχαρούχα αναψυκτικά συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του ήπατος
Διατροφή
11/06/2026 - 13:00
Έκκληση του ΠΟΥ για καλύτερη προστασία των Ευρωπαίων πολιτών από τη ζέστη
Πολιτική Υγείας
11/06/2026 - 12:29
Φάρμακο μειώνει κατά 60% τον κίνδυνο εμφάνισης ρευματοειδούς αρθρίτιδας
Υγεία
11/06/2026 - 12:00
Η πολιτική Τραμπ για τις τιμές των φαρμάκων πυροδοτεί σύγκρουση μεταξύ φαρμακοβιομηχανίας και ευρωπαϊκών κυβερνήσεων
Pharma Policy
11/06/2026 - 11:15
Παγκόσμιο Κύπελλο: Από ποιες μολυσματικές ασθένειες κινδυνεύουν οι φίλαθλοι
Υγεία
11/06/2026 - 10:00
Τσιμπήματα εντόμων το καλοκαίρι: Πώς να προστατευτείτε και πώς να τα αντιμετωπίσετε
Υγεία
11/06/2026 - 09:00
Οι τελευταίες εξελίξεις στην έρευνα, στις θεραπείες και τη φροντίδα ασθενών με κυστική ίνωση
Υγεία
11/06/2026 - 07:18
Το σκάφος της ΑΜΚΕ «Με Οδηγό το Διαβήτη» εντόπισε 25 αδιάγνωστους ασθενείς στον Αργοσαρωνικό
Patient Talk
11/06/2026 - 03:43
Θεσσαλονίκη: Δωρεά στο ΕΚΑΒ μία πλήρως εξοπλισμένη διασωστική μοτοσικλέτα από τον Σύλλογο «ΑΓΑΠΗ-Βασιλική Κόμνου»
Επικαιρότητα
11/06/2026 - 00:03
Με Ελληνική συμμετοχή δύο ευρωπαϊκά έργα για την παρακολούθηση ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια και την έκθεση σε ακτινοβολία
Digital Health
10/06/2026 - 22:48
Ψαθάς: «Συνολικές επενδύσεις άνω των 500 εκατ. ευρώ στο φαρμακευτικό hub της Τρίπολης»
Επικαιρότητα
10/06/2026 - 21:34
Ψηφιακή συσκευή μπορεί να προβλέψει λιποθυμικό επεισόδιο με τη λήψη βιοσημάτων
Digital Health
10/06/2026 - 21:11
Το βάρος στην κοιλιά βασικός παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακό-νεφρικό-μεταβολικό σύνδρομο
Υγεία
10/06/2026 - 20:53

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μ. Βρετανία: «Τέλος» στα σολάριουμ; – Στο τραπέζι καθολική απαγόρευση
Πολιτική Υγείας
08/06/2026 - 22:00
Γεωργιάδης από την Καστοριά: Το υπουργείο Υγείας πέτυχε 100% απορρόφηση των διαθέσιμων πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης
Πολιτική Υγείας
09/06/2026 - 09:54
ΙΟΒΕ: Το εισόδημα εξακολουθεί να καθορίζει την πρόσβαση στην υγεία και τη φροντίδα στην Ελλάδα
Πολιτική Υγείας
09/06/2026 - 14:00
Νέο ιατρείο διαταραχών μνήμης στο ΙΑΣΩ Γενική Κλινική
Υπηρεσίες Υγείας
09/06/2026 - 14:16
Ο FDA ενέκρινε φάρμακο της Pfizer για την αιμορροφιλία σε παιδιά
Pharma News
09/06/2026 - 15:57
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo