ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στις 23-25 Φεβρουαρίου στην Αθήνα το πρώτο διεθνές συνέδριο Λειτουργικής Ιατρικής MED FUTURE 2024

Επικαιρότητα
INTIME
Το 1ο Διεθνές Συνέδριο Λειτουργικής Ιατρικής MED FUTURE 2024, πραγματοποιείται στην Αθήνα μεταξύ 23-25 Φεβρουαρίου, στο ROYAL OLΥMPIC, με την διεξαγωγή ειδικών σεμιναρίων και workshops από διακεκριμένους διεθνώς ειδικούς της Λειτουργικής Ιατρικής.
Δευτέρα, 12/02/2024 - 15:01
— Photo: INTIME
News4Health Team News4Health Team

Το MED FUTURE 2024 τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), με την συμμετοχή επιστημόνων του ΕΚΠΑ και μεγάλων Ιατρικών κέντρων και πανεπιστημίων του εξωτερικού που ειδικεύονται στην της Λειτουργική Ιατρική σε διαγνωστικό και θεραπευτικό πεδίο.

Το συνέδριο θα προλογίσουν ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, καθηγητής Νικόλαος Φ. Αρκαδόπουλος, o Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης , αλλά και ο Πύρος Δήμας λόγω της στενής σχέσης της Λειτουργικής Ιατρικής με την Αθλητιατρκή. Η θεματολογία άπτεται της σύγχρονης προσέγγισης της Λειτουργικής Ιατρικής, η οποία κερδίζει θεαματικά έδαφος διεθνώς κατά την τελευταία δεκαετία στην κλινική πρακτική και στις ακαδημαϊκές σπουδές των Ιατρικών Σχολών, καθώς αποτελεί την μετεξέλιξη της γνώσης και των επιτευγμάτων της συμβατικής Ιατρικής με την αξιοποίηση των αρχών της συμπληρωματικής επιστήμης. Κεντρικοί άξονες των παρουσιάσεων και ομιλιών, η υγεία των μιτοχονδίων και της χλωρίδας του εντέρου και η σιωπηλή φλεγμονή, που διαπιστώνεται με αυξανόμενη βιβλιογραφία ότι αποτελούν την αρχή έγερσης σειράς χρονίων νοσημάτων.

Για την σημαντικότητα της χώρας μας στην ανάπτυξη των Λειτουργικών Τροφίμων, στα οποία η Λειτουργική Ιατρική στηρίζει την ενδυνάμωση του οργανισμού, θα μιλήσει ο καθηγητής Χημείας Τροφίμων του ΕΚΠΑ, Χαράλαμπος Προεστός εστιάζοντας στην πρόκληση που παρουσιάζει η αναδυόμενη επιστήμη της Λειτουργικής Ιατρικής για την επιστήμη της Διατροφής και την πρωτογενή παραγωγή της Ελλάδας -με σημαντικά τρόφιμα όπως το μέλι, η ελιά και το ελαιόλαδο, τα όσπρια, τα φαρμακευτικά φυτά, οι σταφίδες, κ.α.-, με έμφαση στις φυτικές πρωτεΐνες και σε ισχυρά φυσικά αντιοξειδωτικά.

Τι είναι η Λειτουργική Ιατρική

Το μοντέλο της Λειτουργικής Ιατρικής εστιάζει στην αποκατάσταση της ισορροπίας μεταξύ φυσιολογικών και περιβαλλοντικών παραγόντων του ασθενούς για τη βελτίωση των δεικτών της σωματικής και ψυχικής υγείας, με την αξιολόγηση των αλληλεπιδράσεων των συστημάτων του οργανισμού αντί της μεμονωμένης εξέτασης των συμπτωμάτων.

Λαμβάνει υπ’ όψιν το περιβάλλον του ατόμου, τη γενετική, τη διατροφή, τους στρεσογόνους παράγοντες και άλλους πιθανούς παράγοντες πρόκλησης ασθένειας, με στόχο να αντιμετωπίσει την αιτία της γένεσης των νοσημάτων αντί της συμτωματολογίας.

Λόγω των μετρήσιμων, και συχνά εντυπωσιακών αποτελεσμάτων στην εξέλιξη της υγείας των χρονίων ασθενών που ακολουθούν τη Λειτουργική Ιατρική, μετά από πολυετή ταλαιπωρία με θεραπείες συμβατικής ιατρικής –οι οποίες δεν απέφεραν βελτίωση-, η Λειτουργική Ιατρική καταδεικνύεται ότι βοηθά αξιοσημείωτα στην ίαση, με έξυπνη εξοικονόμηση πόρων και χρόνου νοσηλείας, απαλλάσσοντας παράλληλα τον ασθενή από την αλόγιστη κατανάλωση φαρμάκων.

Και σε προληπτικό επίπεδο όμως η Λειτουργική Ιατρική εφαρμόζεται για την επίτευξη της ανάπτυξης της Ευεξίας, με ιατρικώς μετρήσιμους όρους, της Αντιγήρανσης και της Μακροζωίας.

Ενότητες του Συνεδρίου και ομιλητές

Στο συνέδριο θα παρουσιαστεί μεταξύ άλλων και η μέθοδος της Διαλειμματικής Υποξίας - Υπεροξία (μέθοδος IHHT -MITOVIT®), η ανάπτυξη της οποίας βασίστηκε στο Νόμπελ Ιατρικής του 2019, και προσφέρει αναγέννηση και επιδιόρθωση σε κυτταρικό επίπεδο, κατακτώντας όλο και περισσότερους τομείς εφαρμογής στην ιατρική και την έρευνα.

Ο ειδικός της Αθλητιατρικής, Dr. Robert Percy Marshall, αθλητίατρος της ομάδας της Λειψίας, θα παρουσιάσει επίσης τις δυνατότητες ενδυνάμωσης της σωματικής απόδοσης των αθλητών στα αγωνίσματα μέσω της παρακολούθησης και αποκατάστασης των μιτοχονδρίων. Η Λειτουργική Ιατρική αποκτά όλο και περισσότερο οπαδούς αθλητές και θεωρείται ότι αποτελεί τη σύγχρονη προσέγγιση της Αθλητιατρικής με εξατομικευμένες εξετάσεις και με στοχευμένη αναγέννηση μετά από σωματικό στρες κατά τη διάρκεια των αγώνων.

MED FUTURE CONGRESS

Για τις διαγνωστικές δυνατότητες του μικροβιώματος και την αλληλεπίδραση της χλωρίδας του εντέρου με τα άλλα όργανα και τις λειτουργίες του σώματος, -που επηρεάζει το ανοσοποιητικό, το κεντρικό νευρικό και το ενδοκρινικό σύστημα σύμφωνα με τα ευρήματα της Λειτουργικής Ιατρικής-, θα μιλήσει ο Prof Dr. Dr. Muss PhD, καθηγητής Βιοχημείας και Προληπτικής Ιατρικής, Πρόεδρος της Διεθνούς Ομάδας Ερευνών για Εφαρμοσμένη Προληπτική Ιατρική στη Βιέννη ( www.i-gap.org ), μέλος του ΔΣ της Ελβετικής Εταιρείας Προληπτικής Ιατρικής (SSAAMP.org), και επικεφαλής της ελβετική κλινικής για την Αναζωογόνηση στην Λουκέρνη/Ελβετίας και της κλινικής αντιγήρανσης και προληπτικής ιατρικής του Augsburg/Γερμανίας. Ο Prof Dr. Dr. Muss PhD εξειδικεύεται μέσω των Biovis lab στη διάγνωση και διαχείριση οξέων και χρονίων ασθενειών βάσει ευρείας γκάμας λειτουργικών τεστ, απαραίτητων στην εξατομικευμένη ιατρική και στην ανάλυση πιο εξατομικευμένων παραγόντων κινδύνου, όπως το silent inflammation.

Ο διεθνούς φήμης ειδικός της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής και Γυναικολογίας FUKE, Fransiscus Sulistyo Winarto MD, θα παρουσιάσει σε ειδικό WORKSHOP παραδείγματα και θεωρίες της Κινεζικής Ιατρικής και την πρακτική εφαρμογή τους στην ολοκληρωμένη θεραπεία Γονιμότητας και στην υποστήριξη που ο βελονισμός προσφέρει στις δυτικές θεραπείες κατά της υπογονιμότητας, θέμα που κερδίζει και στην Ελλάδα όλο και μεγαλύτερη δημοτικότητα κατά τις προσπάθειες των υπογόνιμων ζευγαριών για την απόκτηση παιδιού.

Αναλυτικά πατήστε εδώ για το πρόγραμμα του συνεδρίου, , όπως και για τα βιογραφικά και τα abstract των ομιλιών στο MEET THE SPEAKERS στην επίσημη ιστοσελίδα του MED FUTURE 2024.

Περισσότερο αναλυτικά οι λεπτομέρειες με τα θέματα των ομιλητών στην σελίδα Facebook του συνεδρίου

  • ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • ΑΘΗΝΑ
  • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιάκωβος Καργαρώτος: Πώς συμβάλλουν τα εναλλακτικά προϊόντα στη μείωση της βλάβης
Ιάκωβος Καργαρώτος: Πώς συμβάλλουν τα εναλλακτικά προϊόντα στη μείωση της βλάβης 12 Φεβρουαρίου 2024
Γάζα: Άνοιγμα του Ισραήλ στον ΟΗΕ για βοήθεια στην απομάκρυνση αμάχων από τη Ράφα 12 Φεβρουαρίου 2024
Γάζα: Άνοιγμα του Ισραήλ στον ΟΗΕ για βοήθεια στην απομάκρυνση αμάχων από τη Ράφα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεμιστοκλέους: «Στα 532 εκατ. ευρώ μειώθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων»
Πολιτική Υγείας
13/07/2026 - 19:57

Θεμιστοκλέους: «Στα 532 εκατ. ευρώ μειώθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων»

ΕΕΠΕ: Σοβαρή κρίση στην ειδικότητα της Εσωτερικής Παθολογίας
Υγεία
07/07/2026 - 15:26

ΕΕΠΕ: Σοβαρή κρίση στην ειδικότητα της Εσωτερικής Παθολογίας

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Νανοϊατρική στο 23ο NANOTEXNOLOGY, 4 με11 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη
Digital Health
02/07/2026 - 03:47

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Νανοϊατρική στο 23ο NANOTEXNOLOGY, 4 με11 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη

Κυρώθηκε από τη Βουλή η συμφωνία για την ίδρυση υπογραφείου του ΠΟΥ στην Αθήνα
Πολιτική Υγείας
30/06/2026 - 22:11

Κυρώθηκε από τη Βουλή η συμφωνία για την ίδρυση υπογραφείου του ΠΟΥ στην Αθήνα

Στα Ιωάννινα 13 με 15 Νοεμβρίου το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων
Health Talk
01/07/2026 - 00:12

Στα Ιωάννινα 13 με 15 Νοεμβρίου το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων

Eric Topol: «Η πρόληψη και η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζουν το μέλλον της υγείας»
Επικαιρότητα
26/06/2026 - 20:16

Eric Topol: «Η πρόληψη και η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζουν το μέλλον της υγείας»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΣΚ Τυφλών: «Καμία δέσμευση, καμία απάντηση από τον πρωθυπουργό στα μεγάλα προβλήματά μας»
Patient Talk
24/07/2026 - 00:13
Σύρος: Συνελήφθη ζευγάρι για τη θανάσιμη μαχαιριά στην 42χρονη διασώστρια του ΕΚΑΒ
Επικαιρότητα
23/07/2026 - 23:34
Με... προσωρινό μέτρο η προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση στο διαδίκτυο
Ψυχική Υγεία
23/07/2026 - 23:19
Συγκλονιστικές στιγμές στην τελετή μνήμης για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι
Επικαιρότητα
23/07/2026 - 22:12
ΕΛΔΕ: Κίνδυνοι, πρόληψη και σύγχρονες λύσεις αντιμετώπισης της παχυσαρκίας - Η εικόνα στην Ελλάδα
Health Talk
23/07/2026 - 21:08
Πένθος στο ΕΚΑΒ Αττικής: Νεκρή διασώστρια από μαχαίρωμα στη Σύρο
Επικαιρότητα
23/07/2026 - 20:52
Νέος CEO της AstraZeneca Ελλάδας & Κύπρου στη θέση της Έλενας Χουλιάρα ο Σταύρος Ντογιάκος
Pharma News
23/07/2026 - 20:17
Ναυαγοσώστης έσωσε από τον θάνατο κοριτσάκι δυόμιση ετών με ΚΑΡΠΑ
Επικαιρότητα
23/07/2026 - 19:51
Θεμιστοκλέους: «Το ΕΣΥ διαθέτει πλέον διπλάσιες ΜΕΘ και το περισσότερο προσωπικό που είχε ποτέ»
Πολιτική Υγείας
23/07/2026 - 19:34
Περιεμμηνόπαυση και καρδιά: Πότε τα συμπτώματα από το στήθος χρειάζονται επείγουσα αντιμετώπιση
Υγεία
23/07/2026 - 19:07
ΠΦΣ: Με κρατική χρηματοδότηση θα συνεχιστεί το πρόγραμμα πρόληψης της παχυσαρκίας
Pharma Policy
23/07/2026 - 17:38
Μνημόσυνο στο Κόκκινο Λιμανάκι για τους 104 νεκρούς της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι
Επικαιρότητα
23/07/2026 - 16:52
Hashimoto: Η «αόρατη» πάθηση πίσω από την κόπωση και την έλλειψη ενέργειας
Health Talk
23/07/2026 - 16:33
Γεωργιάδης: «Μεγάλο στοίχημα η συνολική απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης»
Πολιτική Υγείας
23/07/2026 - 16:16
Κλιματιστικό: Οι 5 τρόποι που μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας – Τι συμβουλεύουν οι γιατροί
Υγεία
23/07/2026 - 16:00
Νέος Διευθύνων Σύμβουλος στον όμιλο FAMAR ο Bruce Vielle - Η επαγγελματική διαδρομή του
Pharma News
23/07/2026 - 15:36
Ιωάννινα: Δώρα ζωής από 32χρονο θύμα τροχαίου
Επικαιρότητα
23/07/2026 - 15:13
Νέα συσκευή ανιχνεύει από την αναπνοή πότε ο οργανισμός καίει λίπος
Digital Health
23/07/2026 - 15:01
Επιστημονικό καμπανάκι για την ξηρασία στην Ευρώπη και τα αποθέματα νερού στην Ελλάδα
Επικαιρότητα
23/07/2026 - 14:21
Οι "ενισχυτές" αντιβιοτικών, απάντηση στην μικροβιακή αντοχή; Το παράδειγμα της βανκομυκίνης
Υγεία
23/07/2026 - 14:00
Πρώτη στην Ιατρική Αθηνών η Μαρία – Μιχαέλα Χαιρέτη:«Η αξία του καθενός δεν μετριέται μόνο με τα μόρια»
Επικαιρότητα
23/07/2026 - 13:12
«Δίαιτα με διάρροια»: Η επικίνδυνη τάση του Τik Tok που ανησυχεί τους ειδικούς
Υγεία
23/07/2026 - 13:00
«Αγία Σοφία»: Το 85,3% των παιδιών φτάνει στα επείγοντα χωρίς παραπομπή γιατρού
Υγεία
23/07/2026 - 12:00
ΕΟΔΥ: 21 συνολικά κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου- Οι περιοχές υψηλού κινδύνου
Πολιτική Υγείας
23/07/2026 - 11:00
Έμπολα: Πάνω από 1.000 νεκροί στη ΛΔ Κονγκό - Η παραπληροφόρηση "σκοτώνει" τον πληθυσμό
Επικαιρότητα
23/07/2026 - 10:00
Ιπποκράτειο: Αρνήθηκαν να δώσουν αναπηρικό αμαξίδιο σε 87χρονο – Συγγνώμη από τον Άδωνι Γεωργιάδη
Πολιτική Υγείας
23/07/2026 - 09:52
Τα φάρμακα GLP-1 συνδέονται με ελαφρώς αυξημένο κίνδυνο τριχόπτωσης
Υγεία
23/07/2026 - 09:00
Οδηγίες του ΕΕΣ για την αντιμετώπιση της θερμοπληξίας
Υγεία
23/07/2026 - 07:22
ΙΣΘ: Έντονες αντιδράσεις για το clawback στις επισκέψεις των συμβεβλημένων γιατρών
Πολιτική Υγείας
23/07/2026 - 03:41
Στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας οι ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις των ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ
Υπηρεσίες Υγείας
23/07/2026 - 00:03

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Pfizer: Κορυφαία διάκριση για τις καλύτερες πρακτικές συμπερίληψης στον φαρμακευτικό κλάδο
Pharma News
21/07/2026 - 10:47
Πυρ ομαδόν κατά της τροπολογίας για τη διοίκηση του ΠΙΣ – Παρέμβαση και από την ευρωπαϊκή ιατρική κοινότητα
Πολιτική Υγείας
21/07/2026 - 12:30
Σρι Λάνκα: Η χειρότερη έξαρση δάγκειου πυρετού της δεκαετίας – Στη μάχη και οι Ένοπλες Δυνάμεις
Πολιτική Υγείας
21/07/2026 - 13:00
ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: «Παγκόσμια πρωτοτυπία η απαίτηση για clawback χωρίς υπέρβαση του πλαφόν»
Πολιτική Υγείας
21/07/2026 - 03:48
Βουλή: Εγκρίθηκε η διάταξη για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης του ΠΙΣ
Πολιτική Υγείας
21/07/2026 - 13:56
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo