ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στις 23-25 Φεβρουαρίου στην Αθήνα το πρώτο διεθνές συνέδριο Λειτουργικής Ιατρικής MED FUTURE 2024

Επικαιρότητα
INTIME
Το 1ο Διεθνές Συνέδριο Λειτουργικής Ιατρικής MED FUTURE 2024, πραγματοποιείται στην Αθήνα μεταξύ 23-25 Φεβρουαρίου, στο ROYAL OLΥMPIC, με την διεξαγωγή ειδικών σεμιναρίων και workshops από διακεκριμένους διεθνώς ειδικούς της Λειτουργικής Ιατρικής.
Δευτέρα, 12/02/2024 - 15:01
— Photo: INTIME
News4Health Team News4Health Team

Το MED FUTURE 2024 τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), με την συμμετοχή επιστημόνων του ΕΚΠΑ και μεγάλων Ιατρικών κέντρων και πανεπιστημίων του εξωτερικού που ειδικεύονται στην της Λειτουργική Ιατρική σε διαγνωστικό και θεραπευτικό πεδίο.

Το συνέδριο θα προλογίσουν ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, καθηγητής Νικόλαος Φ. Αρκαδόπουλος, o Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης , αλλά και ο Πύρος Δήμας λόγω της στενής σχέσης της Λειτουργικής Ιατρικής με την Αθλητιατρκή. Η θεματολογία άπτεται της σύγχρονης προσέγγισης της Λειτουργικής Ιατρικής, η οποία κερδίζει θεαματικά έδαφος διεθνώς κατά την τελευταία δεκαετία στην κλινική πρακτική και στις ακαδημαϊκές σπουδές των Ιατρικών Σχολών, καθώς αποτελεί την μετεξέλιξη της γνώσης και των επιτευγμάτων της συμβατικής Ιατρικής με την αξιοποίηση των αρχών της συμπληρωματικής επιστήμης. Κεντρικοί άξονες των παρουσιάσεων και ομιλιών, η υγεία των μιτοχονδίων και της χλωρίδας του εντέρου και η σιωπηλή φλεγμονή, που διαπιστώνεται με αυξανόμενη βιβλιογραφία ότι αποτελούν την αρχή έγερσης σειράς χρονίων νοσημάτων.

Για την σημαντικότητα της χώρας μας στην ανάπτυξη των Λειτουργικών Τροφίμων, στα οποία η Λειτουργική Ιατρική στηρίζει την ενδυνάμωση του οργανισμού, θα μιλήσει ο καθηγητής Χημείας Τροφίμων του ΕΚΠΑ, Χαράλαμπος Προεστός εστιάζοντας στην πρόκληση που παρουσιάζει η αναδυόμενη επιστήμη της Λειτουργικής Ιατρικής για την επιστήμη της Διατροφής και την πρωτογενή παραγωγή της Ελλάδας -με σημαντικά τρόφιμα όπως το μέλι, η ελιά και το ελαιόλαδο, τα όσπρια, τα φαρμακευτικά φυτά, οι σταφίδες, κ.α.-, με έμφαση στις φυτικές πρωτεΐνες και σε ισχυρά φυσικά αντιοξειδωτικά.

Τι είναι η Λειτουργική Ιατρική

Το μοντέλο της Λειτουργικής Ιατρικής εστιάζει στην αποκατάσταση της ισορροπίας μεταξύ φυσιολογικών και περιβαλλοντικών παραγόντων του ασθενούς για τη βελτίωση των δεικτών της σωματικής και ψυχικής υγείας, με την αξιολόγηση των αλληλεπιδράσεων των συστημάτων του οργανισμού αντί της μεμονωμένης εξέτασης των συμπτωμάτων.

Λαμβάνει υπ’ όψιν το περιβάλλον του ατόμου, τη γενετική, τη διατροφή, τους στρεσογόνους παράγοντες και άλλους πιθανούς παράγοντες πρόκλησης ασθένειας, με στόχο να αντιμετωπίσει την αιτία της γένεσης των νοσημάτων αντί της συμτωματολογίας.

Λόγω των μετρήσιμων, και συχνά εντυπωσιακών αποτελεσμάτων στην εξέλιξη της υγείας των χρονίων ασθενών που ακολουθούν τη Λειτουργική Ιατρική, μετά από πολυετή ταλαιπωρία με θεραπείες συμβατικής ιατρικής –οι οποίες δεν απέφεραν βελτίωση-, η Λειτουργική Ιατρική καταδεικνύεται ότι βοηθά αξιοσημείωτα στην ίαση, με έξυπνη εξοικονόμηση πόρων και χρόνου νοσηλείας, απαλλάσσοντας παράλληλα τον ασθενή από την αλόγιστη κατανάλωση φαρμάκων.

Και σε προληπτικό επίπεδο όμως η Λειτουργική Ιατρική εφαρμόζεται για την επίτευξη της ανάπτυξης της Ευεξίας, με ιατρικώς μετρήσιμους όρους, της Αντιγήρανσης και της Μακροζωίας.

Ενότητες του Συνεδρίου και ομιλητές

Στο συνέδριο θα παρουσιαστεί μεταξύ άλλων και η μέθοδος της Διαλειμματικής Υποξίας - Υπεροξία (μέθοδος IHHT -MITOVIT®), η ανάπτυξη της οποίας βασίστηκε στο Νόμπελ Ιατρικής του 2019, και προσφέρει αναγέννηση και επιδιόρθωση σε κυτταρικό επίπεδο, κατακτώντας όλο και περισσότερους τομείς εφαρμογής στην ιατρική και την έρευνα.

Ο ειδικός της Αθλητιατρικής, Dr. Robert Percy Marshall, αθλητίατρος της ομάδας της Λειψίας, θα παρουσιάσει επίσης τις δυνατότητες ενδυνάμωσης της σωματικής απόδοσης των αθλητών στα αγωνίσματα μέσω της παρακολούθησης και αποκατάστασης των μιτοχονδρίων. Η Λειτουργική Ιατρική αποκτά όλο και περισσότερο οπαδούς αθλητές και θεωρείται ότι αποτελεί τη σύγχρονη προσέγγιση της Αθλητιατρικής με εξατομικευμένες εξετάσεις και με στοχευμένη αναγέννηση μετά από σωματικό στρες κατά τη διάρκεια των αγώνων.

MED FUTURE CONGRESS

Για τις διαγνωστικές δυνατότητες του μικροβιώματος και την αλληλεπίδραση της χλωρίδας του εντέρου με τα άλλα όργανα και τις λειτουργίες του σώματος, -που επηρεάζει το ανοσοποιητικό, το κεντρικό νευρικό και το ενδοκρινικό σύστημα σύμφωνα με τα ευρήματα της Λειτουργικής Ιατρικής-, θα μιλήσει ο Prof Dr. Dr. Muss PhD, καθηγητής Βιοχημείας και Προληπτικής Ιατρικής, Πρόεδρος της Διεθνούς Ομάδας Ερευνών για Εφαρμοσμένη Προληπτική Ιατρική στη Βιέννη ( www.i-gap.org ), μέλος του ΔΣ της Ελβετικής Εταιρείας Προληπτικής Ιατρικής (SSAAMP.org), και επικεφαλής της ελβετική κλινικής για την Αναζωογόνηση στην Λουκέρνη/Ελβετίας και της κλινικής αντιγήρανσης και προληπτικής ιατρικής του Augsburg/Γερμανίας. Ο Prof Dr. Dr. Muss PhD εξειδικεύεται μέσω των Biovis lab στη διάγνωση και διαχείριση οξέων και χρονίων ασθενειών βάσει ευρείας γκάμας λειτουργικών τεστ, απαραίτητων στην εξατομικευμένη ιατρική και στην ανάλυση πιο εξατομικευμένων παραγόντων κινδύνου, όπως το silent inflammation.

Ο διεθνούς φήμης ειδικός της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής και Γυναικολογίας FUKE, Fransiscus Sulistyo Winarto MD, θα παρουσιάσει σε ειδικό WORKSHOP παραδείγματα και θεωρίες της Κινεζικής Ιατρικής και την πρακτική εφαρμογή τους στην ολοκληρωμένη θεραπεία Γονιμότητας και στην υποστήριξη που ο βελονισμός προσφέρει στις δυτικές θεραπείες κατά της υπογονιμότητας, θέμα που κερδίζει και στην Ελλάδα όλο και μεγαλύτερη δημοτικότητα κατά τις προσπάθειες των υπογόνιμων ζευγαριών για την απόκτηση παιδιού.

Αναλυτικά πατήστε εδώ για το πρόγραμμα του συνεδρίου, , όπως και για τα βιογραφικά και τα abstract των ομιλιών στο MEET THE SPEAKERS στην επίσημη ιστοσελίδα του MED FUTURE 2024.

Περισσότερο αναλυτικά οι λεπτομέρειες με τα θέματα των ομιλητών στην σελίδα Facebook του συνεδρίου

  • ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • ΑΘΗΝΑ
  • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιάκωβος Καργαρώτος: Πώς συμβάλλουν τα εναλλακτικά προϊόντα στη μείωση της βλάβης
Ιάκωβος Καργαρώτος: Πώς συμβάλλουν τα εναλλακτικά προϊόντα στη μείωση της βλάβης 12 Φεβρουαρίου 2024
Γάζα: Άνοιγμα του Ισραήλ στον ΟΗΕ για βοήθεια στην απομάκρυνση αμάχων από τη Ράφα 12 Φεβρουαρίου 2024
Γάζα: Άνοιγμα του Ισραήλ στον ΟΗΕ για βοήθεια στην απομάκρυνση αμάχων από τη Ράφα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνέδριο για την Υγεία: Σημαντικές οι μεταρρυθμίσεις στο σύστημα υγείας, αλλά απαιτούνται και νέες δράσεις
Υγεία
14/06/2025 - 06:54

Συνέδριο για την Υγεία: Σημαντικές οι μεταρρυθμίσεις στο σύστημα υγείας, αλλά απαιτούνται και νέες δράσεις

Σημαντική βελτίωση στη ζωή των ασθενών με κυστική ίνωση από τη λήψη νέων τροποποιητών
Υγεία
13/06/2025 - 18:24

Σημαντική βελτίωση στη ζωή των ασθενών με κυστική ίνωση από τη λήψη νέων τροποποιητών

Αγαπηδάκη: «Το πρόγραμμα "Προλαμβάνω" αλλάζει την εποχή στην Υγεία»
Πολιτική Υγείας
04/06/2025 - 15:19

Αγαπηδάκη: «Το πρόγραμμα "Προλαμβάνω" αλλάζει την εποχή στην Υγεία»

Σημαντικές ανακοινώσεις με αποτελέσματα μελετών και δοκιμών για την ογκολογία στο ASCO 2025
Health Talk
30/05/2025 - 14:56

Σημαντικές ανακοινώσεις με αποτελέσματα μελετών και δοκιμών για την ογκολογία στο ASCO 2025

MNS 2025: Η Κρήτη Υποδέχεται την Παγκόσμια Νευροεπιστημονική Κοινότητα
Health Talk
29/05/2025 - 09:04

MNS 2025: Η Κρήτη Υποδέχεται την Παγκόσμια Νευροεπιστημονική Κοινότητα

Η αξία της απεικόνισης του μαστού, στα χρόνια της Τεχνητής Νοημοσύνης
Health Talk
24/05/2025 - 08:24

Η αξία της απεικόνισης του μαστού, στα χρόνια της Τεχνητής Νοημοσύνης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η «ορατότητα» σώζει ζωές: Η απουσία δεδομένων για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα είναι κρίση δημόσιας υγείας
Πολιτική Υγείας
14/06/2025 - 16:32
Αγαπηδάκη: «Περισσότεροι από 14.000 πολίτες έχουν παραπεμφθεί για καρδιολογικό έλεγχο»
Πολιτική Υγείας
14/06/2025 - 08:41
Συνέδριο για την Υγεία: Σημαντικές οι μεταρρυθμίσεις στο σύστημα υγείας, αλλά απαιτούνται και νέες δράσεις
Υγεία
14/06/2025 - 06:54
Ανησυχητικά τα ποσοστά υπογονιμότητας - Αυξάνεται η ανάγκη πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης
Pharma News
14/06/2025 - 03:26
2o ΣΦΕΕ Summit: Η Ελλάδα στο επίκεντρο για ένα βιώσιμο φαρμακευτικό μέλλον
Pharma Policy
14/06/2025 - 00:11
COSMOTE TELEKOM- Η.ΔΙ.ΚΑ: Έργο ψηφιακής... πνοής ο Εθνικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας
Digital Health
13/06/2025 - 20:52
Σε εγρήγορση το ECDC για νέα παραλλαγή της COVID-19 - Αυξημένη η δραστηριότητα της νόσου στην ΕΕ
Υγεία
13/06/2025 - 19:28
Σημαντική βελτίωση στη ζωή των ασθενών με κυστική ίνωση από τη λήψη νέων τροποποιητών
Υγεία
13/06/2025 - 18:24
Πρωτοποριακή μελέτη: Ο ρυθμός της αναπνοής μπορεί να μας ταυτοποιήσει με ακρίβεια
Υγεία
13/06/2025 - 17:53
Κινητοποίηση εργαζομένων στα Νοσοκομεία της Αττικής στο Υπουργείο Υγείας την Τρίτη, 16 Ιουνίου
Επικαιρότητα
13/06/2025 - 17:18
To Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» διαπιστεύθηκε ως ολοκληρωμένο Κέντρο Καρκίνου με τη «σφραγίδα» του OECI
Υγεία
13/06/2025 - 16:29
Προ των πυλών οι πρώτοι κανόνες για την καλή διαβίωση σκύλων και γατών
Pet
13/06/2025 - 16:12
ΠΦΣ: «Παράταση στην έναρξη εφαρμογής της αποστολής ηλεκτρονικών τιμολογίων B2G»
Pharma Policy
13/06/2025 - 16:01
Τριπλή διάκριση για την MSD Ελλάδος στα Internal Communication & Employee Engagement Awards 2025
Pharma News
13/06/2025 - 15:44
ΕΟΜ: «Με πρωτοβουλία της οικογένειας βρίσκεται σε κέντρο του εξωτερικού για μεταμόσχευση η 11χρονη»
Επικαιρότητα
13/06/2025 - 15:16
Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας: Επιστημονική ημερίδα του ΙΣΑ την Κυριακή 15 Ιουνίου
Health Talk
13/06/2025 - 14:52
Γεωργιάδης: «Το πρόγραμμα αλληλούχησης ανθρώπινου γονιδιώματος σώζει ζωές»
Πολιτική Υγείας
13/06/2025 - 14:34
Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Πρωτοποριακή εκπαίδευση νέων χειρουργών στο 17ο σεμινάριο χειρουργικής χεριού και άνω άκρου
Υπηρεσίες Υγείας
13/06/2025 - 14:12
ΠΑΣΠΑΜΑ: «Κάθε μονάδα αίματος μπορεί να σώσει έως και τρεις ζωές»
Patient Talk
13/06/2025 - 13:58
Πόνος στο πόδι: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τις συχνότερες παθήσεις και πότε να επισκεφθούμε γιατρό
Health Talk
13/06/2025 - 13:39
ΕΟΠΥΥ: Πως θα κάνουν αιτήσεις για τις δωρεάν αποστολές ΦΥΚ κατ’ οίκον οι ασθενείς
Πολιτική Υγείας
13/06/2025 - 13:18
Η έκθεση σε χημικές ουσίες κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη αρτηριακή πίεση στην εφηβεία
Υγεία
13/06/2025 - 12:57
Πως τα «έξυπνα ρολόγια» μπορούν να μας βοηθήσουν να μείνουμε «πιστοί» στις προπονήσεις
Fitness
13/06/2025 - 12:31
Επίσκεψη Γεωργιάδη στην πρώτη ιδιωτική δομή ψυχικής υγείας στη Νέα Κηφισιά
Ψυχική Υγεία
12/06/2025 - 16:24
Daiichi Sankyo: Ένας χρόνος παρουσίας στην Ελλάδα - Καινοτομία και συνεργασία στη θεραπεία του Καρκίνου
Pharma News
12/06/2025 - 15:56
MiLEP: Η νέα εποχή στη θεραπεία της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη με Laser
Υπηρεσίες Υγείας
12/06/2025 - 15:31
Οι «υπερδυνάμεις» των νυχτερίδων κατά του καρκίνου - Πώς μπορούν να βοηθήσουν τον άνθρωπο
Υγεία
12/06/2025 - 14:07
Επιστήμονες εντόπισαν πρώιμα σημάδια άνοιας που δεν σχετίζονται με τη μνήμη
Υγεία
12/06/2025 - 13:49
Γιατί το FirstSteps αποσύρεται από τη σύμβαση με το Υπουργείο Υγείας για τον νεογνικό έλεγχο
Πολιτική Υγείας
12/06/2025 - 13:31
Πώς τα… μούρα μπορούν να μας βοηθήσουν να γεράσουμε καλύτερα
Διατροφή
12/06/2025 - 12:59

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πώς τα… μούρα μπορούν να μας βοηθήσουν να γεράσουμε καλύτερα
Διατροφή
12/06/2025 - 12:59
«Τι βρίσκεται στο τραπέζι σου;»: Στοιχεία-σοκ από το EUIPO για τα παραποιημένα τρόφιμα και ποτά στην ΕΕ
Διατροφή
12/06/2025 - 03:26
Γιατί το FirstSteps αποσύρεται από τη σύμβαση με το Υπουργείο Υγείας για τον νεογνικό έλεγχο
Πολιτική Υγείας
12/06/2025 - 13:31
Daiichi Sankyo: Ένας χρόνος παρουσίας στην Ελλάδα - Καινοτομία και συνεργασία στη θεραπεία του Καρκίνου
Pharma News
12/06/2025 - 15:56
MiLEP: Η νέα εποχή στη θεραπεία της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη με Laser
Υπηρεσίες Υγείας
12/06/2025 - 15:31
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo