ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σκληρό μπρα ντε φερ για το νοσοκομείο Παίδων «Π&Α Κυριακού» - Ανάρτηση Γεωργιάδη κατά των συνδικαλιστών

Επικαιρότητα
EUROKINISSI
Σε σκληρά μπρα ντε φερ μεταξύ του υπουργείου Υγείας, της δοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων «Π&Α Κυριακού», της ΕΙΝΑΠ και των γιατρών εξελίσσεται η κόντρα για την κατάσταση που επικρατεί με τα κενά και τις κινητοποιήσεις που προκηρύσσονται.
Τρίτη, 28/05/2024 - 20:23
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Θέση για το όλο θέμα πήρε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitterr) ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορεί τους συνδικαλιστές για απειθαρχία και ότι κρατούν σε ομηρεία τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη έχει ως εξής:

«Λοιπόν η ιστορία έχει ως εξής: οι αναισθησιολόγοι στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» παρά το ότι ουδείς αμφισβητεί ότι το Υπουργείο κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να καλυφθούν τα κενά, αποφασίζουν αποχή από τα τακτικά χειρουργεία. Δηλ ένα είδος απεργίας στο οποίο όμως λαμβάνουν κανονικά τον μισθό τους. Το ΔΣ του Νοσοκομείου εξετάζοντας όλα τα πραγματικά περιστατικά αποφασίζει Ομόφωνα, με την σύμφωνη γνώμη δηλ του Διευθυντού της Ιατρικής Υπηρεσίας, ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος να σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία και διατάζει την συνέχεια τους. Οι συνδικαλιστές κηρύσσουν για την Δευτέρα στάση εργασίας πάνω στην ώρα των τακτικών χειρουργείων ώστε να μην πειθαρχήσουν στην απόφαση του ΔΣ. 4 μέλη του ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων καταγγέλουν επωνύμως και δημοσίως ότι η απόφαση για την στάση εργασίας είναι παράνομη. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου δηλώνει ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη, πράγμα το οποίο κάνει την Δευτέρα το πρωί. Οι ΟΕΝΓΕ και η ΕΙΝΑΠ συνδικαλιστικές οργανώσεις των γιατρών καλύπτουν με αποφάσεις τους την στάση εργασίας. Η Δικαιοσύνη τελικά την Δευτέρα το μεσημέρι αποφαίνεται ότι πράγματι η στάση εργασίας είναι παράνομη. Και οι συνδικαλιστές πάλι με κάλυψη της ΟΕΝΓΕ και της ΕΙΝΑΠ κηρύσσουν νέα στάση εργασίας για την Τετάρτη κατά της οποίας πάλι θα προσφύγει η Διοίκηση….δηλ Διοίκηση, Διεθυντης Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, Υπουργείο Υγείας και Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη λένε ότι πρέπει να συνεχιστούν τα τακτικά χειρουργεία στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» αλλά οι συνδικαλιστές επιμένουν να μην πειθαρχούν σε κανέναν απολύτως, εσείς τώρα τί πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει το Υπουργείο Υγείας και εγώ προσωπικά σε όλο αυτό, που κρατά ομήρους τα παιδιά; https://parapolitika.gr/ugeia/article/1399193/paranomi-i-stasi-ergasias-ton-ergazomenon-sto-panagiotis-kai-aglaia-kuriakou/ και η απάντηση των συνδικαλιστών: https://documentonews.gr/article/nosokomeio-paidon-aglaia-kyriakoy-oi-giatroi-kai-i-pagoni-diapseydoyn-ton-adoni-georgiadi-nees-staseis-ergasias/»

{https://twitter.com/AdonisGeorgiadi/status/1795490664269983926}

Παράνομη η στάση εργασίας, αντέδρασε η ΕΙΝΑΠ

Υπενθυμίζεται ότι το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών, κήρυξε παράνομη τη στάση εργασίας των αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Η Ένωση προκηρύσσει στάση εργασίας τη Δευτέρα, 08:00 - 13:00 και συγκέντρωση όλων των νοσοκομειακών γιατρών στις 11:00 στα νοσοκομεία παίδων.

«Το σωματείο του νοσοκομείου σύρθηκε στα δικαστήρια από τη διοίκηση του νοσοκομείου για μία κινητοποίηση η οποία είχε στηριχθεί και από την ΕΙΝΑΠ και την ΟΕΝΓΕ. Η παράβαση των συναδέλφων ήταν ότι τόλμησαν να καταγγείλουν τις επισφαλείς συνθήκες με βάση τις οποίες λειτουργεί και εφημερεύει το αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου», αναφέρει η ΕΙΝΑΠ.

Σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, στο εν λόγω αναισθησιολογικό τμήμα, η δύναμη του τμήματος από τον Ιανουάριο του 2024 έχει μειωθεί επιπλέον κατά 4 αναισθησιολόγους (δύο προς συνταξιοδότηση και δύο παραιτήσεις, «η τελευταία εκ των οποίων πραγματοποιήθηκε στις 16/05/24) με αποτέλεσμα την παραμονή 7 ενεργών ιατρών. Για την ασφαλή λειτουργία των 3 υπαρχουσών αιθουσών και εκτέλεση αναισθησιολογικών καθηκόντων εκτός χειρουργείου, απαιτείται η ελάχιστη δύναμη 11 πλήρους απασχόλησης αναισθησιολόγων στο τμήμα».

Η απάντηση της διοίκησης του «Αγλαΐα Κυριακού»

Ο οργανικές θέσεις ιατρών κλάδου ΕΣΥ της αναισθησιολογίας για το αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου «Π. & Α. Κυριακού», ανέρχονται σε 11 και είναι καλυμμένες οι εννέα.

Στην παρούσα χρονική στιγμή υπηρετούν έξι ιατροί αναισθησιολόγοι κλάδου ΕΣΥ, λόγω της υπό αιφνίδιας παραίτησης συνταξιοδότησης τριών ιατρών αναισθησιολόγων, καθώς και μία ιατρός κλάδου ΕΣΥ σε προσωποπαγή θέση, με το συνολικό αριθμό των υπηρετούντων ιατρών αναισθησιολόγων να ανέρχεται στους επτά.

Η διοίκηση αναφέρει ότι η προκήρυξη της θέσης του Επιμελητή Α΄ καθώς και της μίας θέσης του Επιμελητή Β΄ απέβησαν άγονες. Η δεύτερη θέση Επιμελητή Β' καλύφθηκε και σήμερα πραγματοποιήθηκε η εγγραφή στο μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του νοσοκομείου.

Εκκρεμεί αίτημα πρόσληψης δύο επικουρικών ιατρών. Επιπλέον έχουν μετακινηθεί οι κάτωθι ιατροί αναισθησιολόγοι:

Ένας Διευθυντής, από το Γ.Ν. Κορίνθου, από 13.02.2024 μέχρι 30.06.2024

Ένας Επιμελητής Α΄, από το Γ.Ν.Π. "Τζάνειο" από 09.05.2024 για ένα μήνα

Ένας Επιμελητής Β΄, από το Γ.Ν.Α "ΛΑΪΚΟ" από 27.05.2024 μέχρι και 10.06.2024

Μια Επικουρική Ιατρός, από το ΓΝΠΑ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» από 01.05.2024 μέχρι 31.05.2024 (η οποία και θα επιστρέψει από 01.06.2024 στον φορέα της).

Επίσης πραγματοποιούν από 09.05.2024 και για τρεις μήνες, τρεις ιατροί του Γ.Ν.Π. Πεντέλης δύο εφημερίες τον μήνα έκαστος, δηλαδή συνολικά συνεισφέρουν στο πρόγραμμα εφημέρευσης του εν λόγω τμήματος με έξι ενεργείς εφημερίες.

Την Πέμπτη 23.05.2024 και ώρα 14:00, πραγματοποιήθηκε συνέλευση του Χειρουργικού Τομέα, στην οποία προτάθηκε η αναστολή τακτικών χειρουργικών περιστατικών από 27.05.2024.

Το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου σε έκτακτη συνεδρίασή του στις 24.05.2024, ομόφωνα, αποφάσισε την μη αναστολή των τακτικών χειρουργικών περιστατικών, από Δευτέρα 27.05.2024.

Στο Δ.Σ. διευκρινίστηκε ειδικά, «ότι με το υπάρχον προσωπικό δεν τίθεται θέμα ασφαλείας και συνεπώς δύνανται να λειτουργήσουν καθημερινά και οι τρεις χειρουργικές τράπεζες».

Στην αναγγελθείσα στάση εργασίας, το νοσοκομείο προσέφυγε ενώπιον του μονομελούς πρωτοδικείου Αθηνών στην ειδική διαδικασία των εργατικών - περιουσιακών διαφορών, κατά του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» προκειμένου να κηρύξει την εξαγγελθείσα κινητοποίηση (στάση εργασίας) παράνομη και καταχρηστική.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, κήρυξε παράνομη τη στάση εργασίας των εναγόμενων ιατρών, αναισθησιολόγων του νοσοκομείου, την οποία είχε προκηρύξει το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου.

  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ
  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ΓΙΑΤΡΟΙ
  • ΕΙΝΑΠ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γάζα: Οργισμένος ο ΠΟΥ για τη διακοπή της μεταφοράς ασθενών από την εμπόλεμη λωρίδα
Γάζα: Οργισμένος ο ΠΟΥ για τη διακοπή της μεταφοράς ασθενών από την εμπόλεμη λωρίδα 28 Μαϊος 2024
Οι οδηγίες του ΦΣΘ για την 20ή εθελοντική αιμοδοσία της 29ης Μαΐου 29 Μαϊος 2024
Οι οδηγίες του ΦΣΘ για την 20ή εθελοντική αιμοδοσία της 29ης Μαΐου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργιάδης: «Στην Α΄ κατηγορία άγονων περιοχών η Μυτιλήνη και προσλήψεις γιατρών με αυξημένα κίνητρα»
Πολιτική Υγείας
21/02/2026 - 12:23

Γεωργιάδης: «Στην Α΄ κατηγορία άγονων περιοχών η Μυτιλήνη και προσλήψεις γιατρών με αυξημένα κίνητρα»

Γεωργιάδης: Η νέα Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας για Ογκολογικούς Ασθενείς του Λαϊκού έτοιμη σ' ένα χρόνο
Πολιτική Υγείας
20/02/2026 - 11:22

Γεωργιάδης: Η νέα Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας για Ογκολογικούς Ασθενείς του Λαϊκού έτοιμη σ' ένα χρόνο

Αγαπηδάκη για επεισόδια στο Κρατικό Νίκαιας: Δεν επιτέθηκαν στον Γεωργιάδη, αλλά στον Υπουργό Υγείας
Πολιτική Υγείας
20/02/2026 - 10:13

Αγαπηδάκη για επεισόδια στο Κρατικό Νίκαιας: Δεν επιτέθηκαν στον Γεωργιάδη, αλλά στον Υπουργό Υγείας

ΟΕΝΓΕ: «Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση της Αστυνομίας σε βάρος εργαζομένων του Νοσοκομείου Νίκαιας»
Επικαιρότητα
20/02/2026 - 03:38

ΟΕΝΓΕ: «Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση της Αστυνομίας σε βάρος εργαζομένων του Νοσοκομείου Νίκαιας»

Γεωργιάδης από Νοσοκομείο Νίκαιας: «Κάνουμε πράξη τη δέσμευση για ένα πιο ανθρώπινο ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 16:34

Γεωργιάδης από Νοσοκομείο Νίκαιας: «Κάνουμε πράξη τη δέσμευση για ένα πιο ανθρώπινο ΕΣΥ»

Ένταση στο Γενικό Κρατικό - Γεωργιάδης: "Κινδύνευσε η σωματική μου ακεραιότητα"
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 11:40

Ένταση στο Γενικό Κρατικό - Γεωργιάδης: "Κινδύνευσε η σωματική μου ακεραιότητα"

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έντονη διαμαρτυρία της ΕΣΑμεΑ για τα εμπόδια στην προσβασιμότητα - «Θύματα στο βωμό του κέρδους»
Patient Talk
21/02/2026 - 13:27
Ξεψύχησε το δίχρονο αγοράκι στο οποίο είχε μεταμοσχευθεί «καμένη» καρδιά στην Ιταλία
Επικαιρότητα
21/02/2026 - 13:12
Σαρακοστή προ των πυλών: Τα οφέλη της νηστείας στην υγεία και... τι συμβαίνει μόλις μία εβδομάδα μετά τη διακοπή της!
Διατροφή
21/02/2026 - 12:58
Τοκατλίδη: «Ο ΙΦΕΤ εγγυάται ότι κανείς ασθενείς δεν θα μείνει ακάλυπτος επειδή το φάρμακό του είναι σε έλλειψη»
Pharma Policy
21/02/2026 - 12:39
Γεωργιάδης: «Στην Α΄ κατηγορία άγονων περιοχών η Μυτιλήνη και προσλήψεις γιατρών με αυξημένα κίνητρα»
Πολιτική Υγείας
21/02/2026 - 12:23
To αίμα παιδιάτρων "κλειδί" για νέες θεραπείες για τον ιό του απλού κρυολογήματος και τον RSV
Υγεία
20/02/2026 - 18:00
Σπάνια νοσήματα: Νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης φέρνει επανάσταση στη διάγνωση
Digital Health
20/02/2026 - 16:30
Πατρικό φίλτρο: Ερευνητές εντόπισαν γονίδιο που καθορίζει το στυλ πατρικής συμπεριφοράς
Ψυχική Υγεία
20/02/2026 - 15:30
Μέντα, ευκάλυπτος και τσίλι μπορούν συνεργατικά να κάνουν θαύματα κατά της φλεγμονής στα κύτταρα
Διατροφή
20/02/2026 - 14:30
Χρόνια έλκη: Νέα θεραπευτική ελπίδα με τζελ που εξασφαλίζει οξυγόνωση του ιστού
Υγεία
20/02/2026 - 13:28
ECDC: Μειωμένος ο κίνδυνος έκθεσης σε σερεουλίδη μετά τις ανακλήσεις βρεφικού γάλακτος στην ΕΕ
Πολιτική Υγείας
20/02/2026 - 12:19
Γεωργιάδης: Η νέα Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας για Ογκολογικούς Ασθενείς του Λαϊκού έτοιμη σ' ένα χρόνο
Πολιτική Υγείας
20/02/2026 - 11:22
Πιο κοντά σε ρινικό εμβόλιο που υπόσχεται προστασία από Covid, γρίπη και αλλεργίες
Υγεία
20/02/2026 - 10:30
Αγαπηδάκη για επεισόδια στο Κρατικό Νίκαιας: Δεν επιτέθηκαν στον Γεωργιάδη, αλλά στον Υπουργό Υγείας
Πολιτική Υγείας
20/02/2026 - 10:13
Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Συμπτώματα και αντιμετώπιση μια συχνής διαταραχής του γαστρεντερικού
Health Talk
20/02/2026 - 09:34
Έφυγε σε ηλικία 53 ετών εξαιτίας αμυοτροφικής πλευρικής σκλήρυνσης ο “McSteamy” του Grey's Anatomy
Επικαιρότητα
20/02/2026 - 08:22
Ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας για τους εργαζόμενους της DEMO
Pharma News
20/02/2026 - 07:17
ΟΕΝΓΕ: «Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση της Αστυνομίας σε βάρος εργαζομένων του Νοσοκομείου Νίκαιας»
Επικαιρότητα
20/02/2026 - 03:38
Νέο επιχειρηματικό σχήμα στο χονδρεμπόριο φαρμάκων στην Ελλάδα
Pharma News
20/02/2026 - 00:14
Λαϊκό Νοσοκομείο: Αγιασμός για την υπό κατασκευή ογκολογική κλινική με δωρεά της Δήμητρας Κατσαφάδου
Επικαιρότητα
19/02/2026 - 23:51
Οι γάτες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη θεραπείας για τύπους καρκίνου του μαστού
Υγεία
19/02/2026 - 23:24
Η BioNTech κατέθεσε αγωγή κατά της Moderna για παραβίαση πατέντας σε εμβόλιο κατά της Covid-19
Pharma News
19/02/2026 - 22:59
Ψηφιακή Υγεία: Προκλήσεις και λύσεις για την Ελλάδα - Ενημερωτική εκδήλωση του Health Hub
Digital Health
19/02/2026 - 22:27
Αβεβαιότητες και ερωτήματα για το μέλλον του σχεδίου της ΕΕ για την καταπολέμηση του καρκίνου
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 21:52
Δώρα και χαρά στα παιδιά που νοσηλεύονται με καρκίνο μοίρασαν στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας
Επικαιρότητα
19/02/2026 - 21:07
MSD Ελλάδος: Τα ευρήματα της πρώτης ολοκληρωμένης μελέτης για την Ενιαία Υγεία στην Ελλάδα
Pharma News
19/02/2026 - 20:24
Καρκίνος τραχήλου μήτρας: Γιατί μπορεί να νικηθεί - Η ιατρική κίνηση που άλλαξε την ιστορία
Health Talk
19/02/2026 - 20:01
ΕΛΛΟΚ: Aφιερωμένο στην πρόληψη και το μέλλον της ογκολογικής φροντίδας το τριήμερο επετειακό συνέδριο
Patient Talk
19/02/2026 - 19:34
Έλληνες ερευνητές ανακάλυψαν μονοκλωνικό αντίσωμα για την αποκατάσταση του αιματοεγκεφαλικού φραγμού
Pharma News
19/02/2026 - 19:02
Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Νίκαιας: «Τα ΤΕΠ που εγκαινιάστηκαν έχουν πλημμυρίσει ήδη τρεις φορές»
Επικαιρότητα
19/02/2026 - 18:34

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΟΕΔΗΝ: 24ωρη πανελλαδική πανυγειονομική απεργία στις 19 Μαρτίου
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 10:43
Θεμιστοκλέους: 250 νέα ασθενοφόρα στο στόλο του ΕΚΑΒ- Προχωρούν οι διαδικασίες πρόσληψης διασωστών
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 11:00
Ένταση στο Γενικό Κρατικό - Γεωργιάδης: "Κινδύνευσε η σωματική μου ακεραιότητα"
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 11:40
Γεωργιάδης από Νοσοκομείο Νίκαιας: «Κάνουμε πράξη τη δέσμευση για ένα πιο ανθρώπινο ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 16:34
Η παράξενη μόδα του χυμού μπρόκολου που σαρώνει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες
Διατροφή
19/02/2026 - 16:18
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo