ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σκληρό μπρα ντε φερ για το νοσοκομείο Παίδων «Π&Α Κυριακού» - Ανάρτηση Γεωργιάδη κατά των συνδικαλιστών

Επικαιρότητα
EUROKINISSI
Σε σκληρά μπρα ντε φερ μεταξύ του υπουργείου Υγείας, της δοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων «Π&Α Κυριακού», της ΕΙΝΑΠ και των γιατρών εξελίσσεται η κόντρα για την κατάσταση που επικρατεί με τα κενά και τις κινητοποιήσεις που προκηρύσσονται.
Τρίτη, 28/05/2024 - 20:23
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Θέση για το όλο θέμα πήρε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitterr) ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορεί τους συνδικαλιστές για απειθαρχία και ότι κρατούν σε ομηρεία τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη έχει ως εξής:

«Λοιπόν η ιστορία έχει ως εξής: οι αναισθησιολόγοι στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» παρά το ότι ουδείς αμφισβητεί ότι το Υπουργείο κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να καλυφθούν τα κενά, αποφασίζουν αποχή από τα τακτικά χειρουργεία. Δηλ ένα είδος απεργίας στο οποίο όμως λαμβάνουν κανονικά τον μισθό τους. Το ΔΣ του Νοσοκομείου εξετάζοντας όλα τα πραγματικά περιστατικά αποφασίζει Ομόφωνα, με την σύμφωνη γνώμη δηλ του Διευθυντού της Ιατρικής Υπηρεσίας, ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος να σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία και διατάζει την συνέχεια τους. Οι συνδικαλιστές κηρύσσουν για την Δευτέρα στάση εργασίας πάνω στην ώρα των τακτικών χειρουργείων ώστε να μην πειθαρχήσουν στην απόφαση του ΔΣ. 4 μέλη του ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων καταγγέλουν επωνύμως και δημοσίως ότι η απόφαση για την στάση εργασίας είναι παράνομη. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου δηλώνει ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη, πράγμα το οποίο κάνει την Δευτέρα το πρωί. Οι ΟΕΝΓΕ και η ΕΙΝΑΠ συνδικαλιστικές οργανώσεις των γιατρών καλύπτουν με αποφάσεις τους την στάση εργασίας. Η Δικαιοσύνη τελικά την Δευτέρα το μεσημέρι αποφαίνεται ότι πράγματι η στάση εργασίας είναι παράνομη. Και οι συνδικαλιστές πάλι με κάλυψη της ΟΕΝΓΕ και της ΕΙΝΑΠ κηρύσσουν νέα στάση εργασίας για την Τετάρτη κατά της οποίας πάλι θα προσφύγει η Διοίκηση….δηλ Διοίκηση, Διεθυντης Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, Υπουργείο Υγείας και Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη λένε ότι πρέπει να συνεχιστούν τα τακτικά χειρουργεία στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» αλλά οι συνδικαλιστές επιμένουν να μην πειθαρχούν σε κανέναν απολύτως, εσείς τώρα τί πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει το Υπουργείο Υγείας και εγώ προσωπικά σε όλο αυτό, που κρατά ομήρους τα παιδιά; https://parapolitika.gr/ugeia/article/1399193/paranomi-i-stasi-ergasias-ton-ergazomenon-sto-panagiotis-kai-aglaia-kuriakou/ και η απάντηση των συνδικαλιστών: https://documentonews.gr/article/nosokomeio-paidon-aglaia-kyriakoy-oi-giatroi-kai-i-pagoni-diapseydoyn-ton-adoni-georgiadi-nees-staseis-ergasias/»

{https://twitter.com/AdonisGeorgiadi/status/1795490664269983926}

Παράνομη η στάση εργασίας, αντέδρασε η ΕΙΝΑΠ

Υπενθυμίζεται ότι το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών, κήρυξε παράνομη τη στάση εργασίας των αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Η Ένωση προκηρύσσει στάση εργασίας τη Δευτέρα, 08:00 - 13:00 και συγκέντρωση όλων των νοσοκομειακών γιατρών στις 11:00 στα νοσοκομεία παίδων.

«Το σωματείο του νοσοκομείου σύρθηκε στα δικαστήρια από τη διοίκηση του νοσοκομείου για μία κινητοποίηση η οποία είχε στηριχθεί και από την ΕΙΝΑΠ και την ΟΕΝΓΕ. Η παράβαση των συναδέλφων ήταν ότι τόλμησαν να καταγγείλουν τις επισφαλείς συνθήκες με βάση τις οποίες λειτουργεί και εφημερεύει το αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου», αναφέρει η ΕΙΝΑΠ.

Σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, στο εν λόγω αναισθησιολογικό τμήμα, η δύναμη του τμήματος από τον Ιανουάριο του 2024 έχει μειωθεί επιπλέον κατά 4 αναισθησιολόγους (δύο προς συνταξιοδότηση και δύο παραιτήσεις, «η τελευταία εκ των οποίων πραγματοποιήθηκε στις 16/05/24) με αποτέλεσμα την παραμονή 7 ενεργών ιατρών. Για την ασφαλή λειτουργία των 3 υπαρχουσών αιθουσών και εκτέλεση αναισθησιολογικών καθηκόντων εκτός χειρουργείου, απαιτείται η ελάχιστη δύναμη 11 πλήρους απασχόλησης αναισθησιολόγων στο τμήμα».

Η απάντηση της διοίκησης του «Αγλαΐα Κυριακού»

Ο οργανικές θέσεις ιατρών κλάδου ΕΣΥ της αναισθησιολογίας για το αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου «Π. & Α. Κυριακού», ανέρχονται σε 11 και είναι καλυμμένες οι εννέα.

Στην παρούσα χρονική στιγμή υπηρετούν έξι ιατροί αναισθησιολόγοι κλάδου ΕΣΥ, λόγω της υπό αιφνίδιας παραίτησης συνταξιοδότησης τριών ιατρών αναισθησιολόγων, καθώς και μία ιατρός κλάδου ΕΣΥ σε προσωποπαγή θέση, με το συνολικό αριθμό των υπηρετούντων ιατρών αναισθησιολόγων να ανέρχεται στους επτά.

Η διοίκηση αναφέρει ότι η προκήρυξη της θέσης του Επιμελητή Α΄ καθώς και της μίας θέσης του Επιμελητή Β΄ απέβησαν άγονες. Η δεύτερη θέση Επιμελητή Β' καλύφθηκε και σήμερα πραγματοποιήθηκε η εγγραφή στο μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του νοσοκομείου.

Εκκρεμεί αίτημα πρόσληψης δύο επικουρικών ιατρών. Επιπλέον έχουν μετακινηθεί οι κάτωθι ιατροί αναισθησιολόγοι:

Ένας Διευθυντής, από το Γ.Ν. Κορίνθου, από 13.02.2024 μέχρι 30.06.2024

Ένας Επιμελητής Α΄, από το Γ.Ν.Π. "Τζάνειο" από 09.05.2024 για ένα μήνα

Ένας Επιμελητής Β΄, από το Γ.Ν.Α "ΛΑΪΚΟ" από 27.05.2024 μέχρι και 10.06.2024

Μια Επικουρική Ιατρός, από το ΓΝΠΑ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» από 01.05.2024 μέχρι 31.05.2024 (η οποία και θα επιστρέψει από 01.06.2024 στον φορέα της).

Επίσης πραγματοποιούν από 09.05.2024 και για τρεις μήνες, τρεις ιατροί του Γ.Ν.Π. Πεντέλης δύο εφημερίες τον μήνα έκαστος, δηλαδή συνολικά συνεισφέρουν στο πρόγραμμα εφημέρευσης του εν λόγω τμήματος με έξι ενεργείς εφημερίες.

Την Πέμπτη 23.05.2024 και ώρα 14:00, πραγματοποιήθηκε συνέλευση του Χειρουργικού Τομέα, στην οποία προτάθηκε η αναστολή τακτικών χειρουργικών περιστατικών από 27.05.2024.

Το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου σε έκτακτη συνεδρίασή του στις 24.05.2024, ομόφωνα, αποφάσισε την μη αναστολή των τακτικών χειρουργικών περιστατικών, από Δευτέρα 27.05.2024.

Στο Δ.Σ. διευκρινίστηκε ειδικά, «ότι με το υπάρχον προσωπικό δεν τίθεται θέμα ασφαλείας και συνεπώς δύνανται να λειτουργήσουν καθημερινά και οι τρεις χειρουργικές τράπεζες».

Στην αναγγελθείσα στάση εργασίας, το νοσοκομείο προσέφυγε ενώπιον του μονομελούς πρωτοδικείου Αθηνών στην ειδική διαδικασία των εργατικών - περιουσιακών διαφορών, κατά του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» προκειμένου να κηρύξει την εξαγγελθείσα κινητοποίηση (στάση εργασίας) παράνομη και καταχρηστική.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, κήρυξε παράνομη τη στάση εργασίας των εναγόμενων ιατρών, αναισθησιολόγων του νοσοκομείου, την οποία είχε προκηρύξει το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου.

  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ
  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ΓΙΑΤΡΟΙ
  • ΕΙΝΑΠ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γάζα: Οργισμένος ο ΠΟΥ για τη διακοπή της μεταφοράς ασθενών από την εμπόλεμη λωρίδα
Γάζα: Οργισμένος ο ΠΟΥ για τη διακοπή της μεταφοράς ασθενών από την εμπόλεμη λωρίδα 28 Μαϊος 2024
Οι οδηγίες του ΦΣΘ για την 20ή εθελοντική αιμοδοσία της 29ης Μαΐου 29 Μαϊος 2024
Οι οδηγίες του ΦΣΘ για την 20ή εθελοντική αιμοδοσία της 29ης Μαΐου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση Γεωργιάδη Αγαπηδάκη με τη διοίκηση του ΕΚΠΑ
Πολιτική Υγείας
30/07/2026 - 20:34

Συνάντηση Γεωργιάδη Αγαπηδάκη με τη διοίκηση του ΕΚΠΑ

Καταγγελίες Παπανικολάου κατά Γεωργιάδη για ελλείψεις, σπατάλη και αυταρχικές πρακτικές στο ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
30/07/2026 - 19:09

Καταγγελίες Παπανικολάου κατά Γεωργιάδη για ελλείψεις, σπατάλη και αυταρχικές πρακτικές στο ΕΣΥ

Στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο για τη δευτερογενή χρήση των δεδομένων υγείας
Πολιτική Υγείας
29/07/2026 - 20:14

Στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο για τη δευτερογενή χρήση των δεδομένων υγείας

Γεωργιάδης από Λήμνο: «Δεν αφήσαμε την ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης να πάει χαμένη»
Πολιτική Υγείας
29/07/2026 - 15:34

Γεωργιάδης από Λήμνο: «Δεν αφήσαμε την ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης να πάει χαμένη»

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την παρέμβαση Γεωργιάδη στην εσωτερική λειτουργία του ΠΙΣ
Πολιτική Υγείας
29/07/2026 - 03:42

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την παρέμβαση Γεωργιάδη στην εσωτερική λειτουργία του ΠΙΣ

Δωρεάν διαμονή για γιατρούς και νοσηλευτές σε πέντε νησιά του Αιγαίου
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 12:15

Δωρεάν διαμονή για γιατρούς και νοσηλευτές σε πέντε νησιά του Αιγαίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παπαθεοδωρίδης: «Στόχος μας μέχρι το 2030 να αξιοποιούμε τουλάχιστον 200 αποβιώσαντες δότες οργάνων»
Υγεία
30/07/2026 - 21:09
Συνάντηση Γεωργιάδη Αγαπηδάκη με τη διοίκηση του ΕΚΠΑ
Πολιτική Υγείας
30/07/2026 - 20:34
Ιδρώτας και διατροφή: Πώς σαμποτάρουν το δέρμα μας το καλοκαίρι
Health Talk
30/07/2026 - 20:13
ΠΟΥ: Το πιο υποσχόμενο εμβόλιο μίας δόσης κατά του Έμπολα θα αναπτυχθεί από όμιλο της Σιγκαπούρης
Pharma News
30/07/2026 - 19:46
Καταγγελίες Παπανικολάου κατά Γεωργιάδη για ελλείψεις, σπατάλη και αυταρχικές πρακτικές στο ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
30/07/2026 - 19:09
Καμπανάκι από τον ΕΟΔΥ: «Έντονη η κυκλοφορία του ιού Δυτικού Νείλου στην Αττική»
Υγεία
30/07/2026 - 18:14
Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε ετοιμότητα στα πύρινα μέτωπα σε Ρέθυμνο, Άνδρο, Κάλυμνο και Πάρο
Επικαιρότητα
30/07/2026 - 17:49
Λίγη σκόπιμη δυσκολία στην καθημερινότητά μας βγάζει τον εγκέφαλο από τον «αυτόματο πιλότο»
Υγεία
30/07/2026 - 17:27
Ηλεκτρολύτες για ενυδάτωση το καλοκαίρι: Πότε χρειάζονται, σε ποιες τροφές και υγρά βρίσκονται
Διατροφή
30/07/2026 - 17:01
Νέος θεραπευτικός συνδυασμός για τον μυοδιηθητικό καρκίνο της ουροδόχου κύστης
Υγεία
30/07/2026 - 16:34
«Λουτρό δάσους»: Μόλις 20 λεπτά στη φύση μειώνουν το στρες και ωφελούν την υγεία
Ψυχική Υγεία
30/07/2026 - 16:00
Ανάκληση παρτίδας νευρολογικού φαρμάκου από τον ΕΟΦ
Pharma Policy
30/07/2026 - 15:28
Τα αποδημητικά πουλιά κινδυνεύουν: Τι σημαίνει αυτό για την ισορροπία του οικοσυστήματος του πλανήτη
Pet
30/07/2026 - 15:09
Καφεΐνη και ανοσοποιητικό σύστημα: Η σχέση με τα αυτοάνοσα νοσήματα
Health Talk
30/07/2026 - 14:44
Χιλιάδες θάνατοι σε Βρετανία και Γερμανία συνδέονται με τον καύσωνα
Επικαιρότητα
30/07/2026 - 14:18
Χρόνια νεφρική νόσος στην εγκυμοσύνη: Ο χυμός παντζαριού δείχνει να προσφέρει προστασία
Διατροφή
30/07/2026 - 14:00
Καμπανάκι από το ECDC: Οι καύσωνες αυξάνουν τις λοιμώξεις - Οι βασικότερες απειλές
Υπηρεσίες Υγείας
30/07/2026 - 13:00
10 συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν πίνουμε νερό
Διατροφή
30/07/2026 - 12:00
Έμπολα: Νέο πειραματικό εμβόλιο για το στέλεχος Bundibugyo μπαίνει σε τροχιά κλινικών δοκιμών
Pharma News
30/07/2026 - 11:00
Έκζεμα: Τα αντιισταμινικά δεν προσφέρουν ουσιαστικό όφελος και ενδέχεται να αυξάνουν τις παρενέργειες
Υγεία
30/07/2026 - 10:00
Σάουνα: Μπορεί η "προπόνηση στη ζέστη" να κάνει τον οργανισμό πιο ανθεκτικό στον καύσωνα;
Υγεία
30/07/2026 - 09:00
Πρώτη ρομποτική γυναικολογική επέμβαση μίας οπής Single-Port στην Ελλάδα
Health Talk
30/07/2026 - 08:19
Κινητοποίηση εργαζομένων στο Νοσοκομείο Νίκαιας για τις ελλείψεις σε υλικά και τρόφιμα
Πολιτική Υγείας
30/07/2026 - 07:26
ΕΕΣ: Τι πρέπει να περιέχει ένα πλήρες φαρμακείο διακοπών
Υγεία
30/07/2026 - 03:49
Smart Health Europe: Eυρωπαϊκή έκθεση για την ψηφιακή υγεία στο Βερολίνο στα τέλη Οκτωβρίου
Digital Health
30/07/2026 - 00:19
Κάθε γυναίκα που βρίσκεται στην εμμηνόπαυση αξίζει ένα καλοκαίρι χωρίς ενοχές
Health Talk
29/07/2026 - 23:07
ΕΟΔΥ: Τέσσερις θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου
Υγεία
29/07/2026 - 22:34
Meteo: Οι ισχυροί βοριάδες «φούντωσαν» τη φωτιά στο Ρέθυμνο
Επικαιρότητα
29/07/2026 - 22:07
Καλοκαίρι και τσιμπήματα από μέλισσες, σφήκες ή μέδουσες: Οι δύο πρώτες κινήσεις που πρέπει να κάνουμε
Υγεία
29/07/2026 - 21:49
Ανθρακούχο νερό και έντερο: Αλήθειες και παρανοήσεις για το φούσκωμα, το μικροβίωμα και την υγεία του πεπτικού
Διατροφή
29/07/2026 - 21:02

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Υπ. Υγείας: Επεκτείνεται η αξιολόγηση από τους ασθενείς και σε ογκολογικά- παιδιατρικά νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 12:51
«Προλαμβάνω»:Τροπολογία εντός της εβδομάδας για τις εκκρεμότητες
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 13:34
Δωρεάν διαμονή για γιατρούς και νοσηλευτές σε πέντε νησιά του Αιγαίου
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 12:15
Η Ευρώπη χάνει τον στόχο για την εξάλειψη της ιογενούς ηπατίτιδας έως το 2030
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 11:00
ΕΟΠΑΕ: Πανελλαδικό πρόγραμμα φέρνει πιο κοντά τον στόχο εξάλειψης της ηπατίτιδας C
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 15:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo