ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σκληρό μπρα ντε φερ για το νοσοκομείο Παίδων «Π&Α Κυριακού» - Ανάρτηση Γεωργιάδη κατά των συνδικαλιστών

Επικαιρότητα
EUROKINISSI
Σε σκληρά μπρα ντε φερ μεταξύ του υπουργείου Υγείας, της δοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων «Π&Α Κυριακού», της ΕΙΝΑΠ και των γιατρών εξελίσσεται η κόντρα για την κατάσταση που επικρατεί με τα κενά και τις κινητοποιήσεις που προκηρύσσονται.
Τρίτη, 28/05/2024 - 20:23
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Θέση για το όλο θέμα πήρε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitterr) ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορεί τους συνδικαλιστές για απειθαρχία και ότι κρατούν σε ομηρεία τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη έχει ως εξής:

«Λοιπόν η ιστορία έχει ως εξής: οι αναισθησιολόγοι στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» παρά το ότι ουδείς αμφισβητεί ότι το Υπουργείο κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να καλυφθούν τα κενά, αποφασίζουν αποχή από τα τακτικά χειρουργεία. Δηλ ένα είδος απεργίας στο οποίο όμως λαμβάνουν κανονικά τον μισθό τους. Το ΔΣ του Νοσοκομείου εξετάζοντας όλα τα πραγματικά περιστατικά αποφασίζει Ομόφωνα, με την σύμφωνη γνώμη δηλ του Διευθυντού της Ιατρικής Υπηρεσίας, ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος να σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία και διατάζει την συνέχεια τους. Οι συνδικαλιστές κηρύσσουν για την Δευτέρα στάση εργασίας πάνω στην ώρα των τακτικών χειρουργείων ώστε να μην πειθαρχήσουν στην απόφαση του ΔΣ. 4 μέλη του ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων καταγγέλουν επωνύμως και δημοσίως ότι η απόφαση για την στάση εργασίας είναι παράνομη. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου δηλώνει ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη, πράγμα το οποίο κάνει την Δευτέρα το πρωί. Οι ΟΕΝΓΕ και η ΕΙΝΑΠ συνδικαλιστικές οργανώσεις των γιατρών καλύπτουν με αποφάσεις τους την στάση εργασίας. Η Δικαιοσύνη τελικά την Δευτέρα το μεσημέρι αποφαίνεται ότι πράγματι η στάση εργασίας είναι παράνομη. Και οι συνδικαλιστές πάλι με κάλυψη της ΟΕΝΓΕ και της ΕΙΝΑΠ κηρύσσουν νέα στάση εργασίας για την Τετάρτη κατά της οποίας πάλι θα προσφύγει η Διοίκηση….δηλ Διοίκηση, Διεθυντης Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, Υπουργείο Υγείας και Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη λένε ότι πρέπει να συνεχιστούν τα τακτικά χειρουργεία στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» αλλά οι συνδικαλιστές επιμένουν να μην πειθαρχούν σε κανέναν απολύτως, εσείς τώρα τί πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει το Υπουργείο Υγείας και εγώ προσωπικά σε όλο αυτό, που κρατά ομήρους τα παιδιά; https://parapolitika.gr/ugeia/article/1399193/paranomi-i-stasi-ergasias-ton-ergazomenon-sto-panagiotis-kai-aglaia-kuriakou/ και η απάντηση των συνδικαλιστών: https://documentonews.gr/article/nosokomeio-paidon-aglaia-kyriakoy-oi-giatroi-kai-i-pagoni-diapseydoyn-ton-adoni-georgiadi-nees-staseis-ergasias/»

{https://twitter.com/AdonisGeorgiadi/status/1795490664269983926}

Παράνομη η στάση εργασίας, αντέδρασε η ΕΙΝΑΠ

Υπενθυμίζεται ότι το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών, κήρυξε παράνομη τη στάση εργασίας των αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Η Ένωση προκηρύσσει στάση εργασίας τη Δευτέρα, 08:00 - 13:00 και συγκέντρωση όλων των νοσοκομειακών γιατρών στις 11:00 στα νοσοκομεία παίδων.

«Το σωματείο του νοσοκομείου σύρθηκε στα δικαστήρια από τη διοίκηση του νοσοκομείου για μία κινητοποίηση η οποία είχε στηριχθεί και από την ΕΙΝΑΠ και την ΟΕΝΓΕ. Η παράβαση των συναδέλφων ήταν ότι τόλμησαν να καταγγείλουν τις επισφαλείς συνθήκες με βάση τις οποίες λειτουργεί και εφημερεύει το αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου», αναφέρει η ΕΙΝΑΠ.

Σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, στο εν λόγω αναισθησιολογικό τμήμα, η δύναμη του τμήματος από τον Ιανουάριο του 2024 έχει μειωθεί επιπλέον κατά 4 αναισθησιολόγους (δύο προς συνταξιοδότηση και δύο παραιτήσεις, «η τελευταία εκ των οποίων πραγματοποιήθηκε στις 16/05/24) με αποτέλεσμα την παραμονή 7 ενεργών ιατρών. Για την ασφαλή λειτουργία των 3 υπαρχουσών αιθουσών και εκτέλεση αναισθησιολογικών καθηκόντων εκτός χειρουργείου, απαιτείται η ελάχιστη δύναμη 11 πλήρους απασχόλησης αναισθησιολόγων στο τμήμα».

Η απάντηση της διοίκησης του «Αγλαΐα Κυριακού»

Ο οργανικές θέσεις ιατρών κλάδου ΕΣΥ της αναισθησιολογίας για το αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου «Π. & Α. Κυριακού», ανέρχονται σε 11 και είναι καλυμμένες οι εννέα.

Στην παρούσα χρονική στιγμή υπηρετούν έξι ιατροί αναισθησιολόγοι κλάδου ΕΣΥ, λόγω της υπό αιφνίδιας παραίτησης συνταξιοδότησης τριών ιατρών αναισθησιολόγων, καθώς και μία ιατρός κλάδου ΕΣΥ σε προσωποπαγή θέση, με το συνολικό αριθμό των υπηρετούντων ιατρών αναισθησιολόγων να ανέρχεται στους επτά.

Η διοίκηση αναφέρει ότι η προκήρυξη της θέσης του Επιμελητή Α΄ καθώς και της μίας θέσης του Επιμελητή Β΄ απέβησαν άγονες. Η δεύτερη θέση Επιμελητή Β' καλύφθηκε και σήμερα πραγματοποιήθηκε η εγγραφή στο μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του νοσοκομείου.

Εκκρεμεί αίτημα πρόσληψης δύο επικουρικών ιατρών. Επιπλέον έχουν μετακινηθεί οι κάτωθι ιατροί αναισθησιολόγοι:

Ένας Διευθυντής, από το Γ.Ν. Κορίνθου, από 13.02.2024 μέχρι 30.06.2024

Ένας Επιμελητής Α΄, από το Γ.Ν.Π. "Τζάνειο" από 09.05.2024 για ένα μήνα

Ένας Επιμελητής Β΄, από το Γ.Ν.Α "ΛΑΪΚΟ" από 27.05.2024 μέχρι και 10.06.2024

Μια Επικουρική Ιατρός, από το ΓΝΠΑ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» από 01.05.2024 μέχρι 31.05.2024 (η οποία και θα επιστρέψει από 01.06.2024 στον φορέα της).

Επίσης πραγματοποιούν από 09.05.2024 και για τρεις μήνες, τρεις ιατροί του Γ.Ν.Π. Πεντέλης δύο εφημερίες τον μήνα έκαστος, δηλαδή συνολικά συνεισφέρουν στο πρόγραμμα εφημέρευσης του εν λόγω τμήματος με έξι ενεργείς εφημερίες.

Την Πέμπτη 23.05.2024 και ώρα 14:00, πραγματοποιήθηκε συνέλευση του Χειρουργικού Τομέα, στην οποία προτάθηκε η αναστολή τακτικών χειρουργικών περιστατικών από 27.05.2024.

Το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου σε έκτακτη συνεδρίασή του στις 24.05.2024, ομόφωνα, αποφάσισε την μη αναστολή των τακτικών χειρουργικών περιστατικών, από Δευτέρα 27.05.2024.

Στο Δ.Σ. διευκρινίστηκε ειδικά, «ότι με το υπάρχον προσωπικό δεν τίθεται θέμα ασφαλείας και συνεπώς δύνανται να λειτουργήσουν καθημερινά και οι τρεις χειρουργικές τράπεζες».

Στην αναγγελθείσα στάση εργασίας, το νοσοκομείο προσέφυγε ενώπιον του μονομελούς πρωτοδικείου Αθηνών στην ειδική διαδικασία των εργατικών - περιουσιακών διαφορών, κατά του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» προκειμένου να κηρύξει την εξαγγελθείσα κινητοποίηση (στάση εργασίας) παράνομη και καταχρηστική.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, κήρυξε παράνομη τη στάση εργασίας των εναγόμενων ιατρών, αναισθησιολόγων του νοσοκομείου, την οποία είχε προκηρύξει το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου.

  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ
  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ΓΙΑΤΡΟΙ
  • ΕΙΝΑΠ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γάζα: Οργισμένος ο ΠΟΥ για τη διακοπή της μεταφοράς ασθενών από την εμπόλεμη λωρίδα
Γάζα: Οργισμένος ο ΠΟΥ για τη διακοπή της μεταφοράς ασθενών από την εμπόλεμη λωρίδα 28 Μαϊος 2024
Οι οδηγίες του ΦΣΘ για την 20ή εθελοντική αιμοδοσία της 29ης Μαΐου 29 Μαϊος 2024
Οι οδηγίες του ΦΣΘ για την 20ή εθελοντική αιμοδοσία της 29ης Μαΐου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Όχι» της ΕΙΝΑΠ για την συνεφημέρευση ειδικευόμενων ιατρών στο Νοσοκομείο ΚΑΤ
Επικαιρότητα
02/03/2026 - 22:27

«Όχι» της ΕΙΝΑΠ για την συνεφημέρευση ειδικευόμενων ιατρών στο Νοσοκομείο ΚΑΤ

Οι τοποθετήσεις Γεωργιάδη στο άτυπο συμβούλιο Υπουργών Υγείας της ΕΕ
Πολιτική Υγείας
26/02/2026 - 16:32

Οι τοποθετήσεις Γεωργιάδη στο άτυπο συμβούλιο Υπουργών Υγείας της ΕΕ

Γεωργιάδης για περιστατικά σε Σκύρο και Ζάκυνθο: Συνεχίζεται η προσπάθεια για ένα αξιόπιστο ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
26/02/2026 - 11:45

Γεωργιάδης για περιστατικά σε Σκύρο και Ζάκυνθο: Συνεχίζεται η προσπάθεια για ένα αξιόπιστο ΕΣΥ

Αντίδραση Γεωργιάδη για το περιστατικό μηνιγγίτιδας στη Ζάκυνθο - Σε αναστολή καθηκόντων η παιδίατρος
Επικαιρότητα
25/02/2026 - 20:33

Αντίδραση Γεωργιάδη για το περιστατικό μηνιγγίτιδας στη Ζάκυνθο - Σε αναστολή καθηκόντων η παιδίατρος

Γεωργιάδης: «Εχουν αποσταλεί 1.758.000 sms για την πρόληψη της νεφρικής δυσλειτουργίας»
Πολιτική Υγείας
24/02/2026 - 18:52

Γεωργιάδης: «Εχουν αποσταλεί 1.758.000 sms για την πρόληψη της νεφρικής δυσλειτουργίας»

Επιστολή ΙΣΑ σε Γεωργιάδη για τον αποκλεισμό γιατρών από την άσκηση ιδιωτικού έργου
Πολιτική Υγείας
23/02/2026 - 15:46

Επιστολή ΙΣΑ σε Γεωργιάδη για τον αποκλεισμό γιατρών από την άσκηση ιδιωτικού έργου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δωρεά υπερηχογράφου στο Πολυδύναμο Ιατρείο Φολεγάνδρου από τη Seajets
Επικαιρότητα
03/03/2026 - 00:12
Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας: Στατιστικά που σοκάρουν και ανάγκη για άμεσες δράσεις!
Υγεία
02/03/2026 - 22:54
«Όχι» της ΕΙΝΑΠ για την συνεφημέρευση ειδικευόμενων ιατρών στο Νοσοκομείο ΚΑΤ
Επικαιρότητα
02/03/2026 - 22:27
Η σημασία του εμβολιασμού των ενηλίκων κατά των ιογενών λοιμώξεων
Health Talk
02/03/2026 - 21:51
Μύθοι και αλήθειες για τα γιατροσόφια που... βελτιώνουν την υγεία του εντέρου
Υγεία
02/03/2026 - 21:24
Βόλος: Καταδικάστηκε μαιευτήρας για υπόθεση βρέφους που γεννήθηκε νεκρό λόγω υποξίας
Επικαιρότητα
02/03/2026 - 20:44
ΕΕΠΕ: «Λύση και όχι εντάσεις στο πρόβλημα της έλλειψης παθολόγων στα νοσοκομεία και την ΠΦΥ»
Επικαιρότητα
02/03/2026 - 20:11
ΕΙΕΠ: Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη
Υγεία
02/03/2026 - 19:34
Ευρηματική η νέα καμπάνια της UNI-PHARMA για γνωστό βλεννολυτικό σκεύασμά της
Pharma News
02/03/2026 - 18:41
Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε την ψυχική μας υγεία από τις κακές ειδήσεις
Ψυχική Υγεία
02/03/2026 - 18:18
Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα ευλογιάς προβάτων στην Ήπειρο
Επικαιρότητα
02/03/2026 - 17:44
Καθοριστικός ο ρόλος των Επισκεπτών Υγείας στην πρόληψη και τον εμβολιασμό για τον έρπητα ζωστήρα
Health Talk
02/03/2026 - 17:09
Μπορεί η σοκολάτα να μας βοηθήσει να γεράσουμε καλύτερα; - Ο ρόλος της θεοβρωμίνης
Διατροφή
02/03/2026 - 16:52
Ανοιχτή δράση ενημέρωσης από τον ΕΕΣ για την παχυσαρκία στο Σύνταγμα
Επικαιρότητα
02/03/2026 - 16:29
Η διάγνωση μέσω φωτογραφιών μπορεί να παραπλανήσει τους γιατρούς και να θέσει σε κίνδυνο τους ασθενείς
Digital Health
02/03/2026 - 16:13
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Innovis Pharma από την PharmaPath
Pharma News
02/03/2026 - 15:51
Ιράν: Εκκενώθηκε μεγάλο νοσοκομείο στην Τεχεράνη - Χτυπήθηκαν τρία ιατρικά κέντρα
Επικαιρότητα
02/03/2026 - 15:34
SOBI: Αφορμή για ουσιαστική δράση η Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων
Pharma News
02/03/2026 - 15:17
Η λήψη κολλαγόνου ωφελεί το δέρμα αλλά δεν αποτρέπει τον σχηματισμό ρυτίδων
Ομορφιά
02/03/2026 - 15:00
Γαστρικός Δακτύλιος: Πότε και γιατί πρέπει να αφαιρείται;
Health Talk
02/03/2026 - 14:00
Πώς να οργανώσετε την κουζίνα σας για να τρώτε πιο υγιεινά
Διατροφή
02/03/2026 - 13:00
«ΡΙΣΠΕΚΤ στο σώμα σου»: Εθνικό Πρόγραμμα για την ισότιμη πρόσβαση των μαθητριών σε προϊόντα υγιεινής περιόδου
Πολιτική Υγείας
02/03/2026 - 12:12
Γιατί το πολύ πρωινό ξύπνημα δεν είναι συνταγή επιτυχίας για όλους
Υγεία
02/03/2026 - 12:00
Η καθημερινή λήψη ασπιρίνης δεν προστατεύει από τον καρκίνο του εντέρου
Υγεία
02/03/2026 - 11:00
Έρευνα αποκάλυψε γιατί δεν μπορούμε να αντισταθούμε στη λιχουδιά ακόμα και όταν είμαστε χορτάτοι
Υγεία
02/03/2026 - 10:00
Η εγγύτητα σε σταθμούς πυρηνικής ενέργειας συνδέεται με αυξημένη θνησιμότητα από καρκίνο
Υγεία
02/03/2026 - 09:00
Καρκίνος προστάτη σε προχωρημένο στάδιο: Νέα ανοσοθεραπεία δείχνει εντυπωσιακά αποτελέσματα
Υγεία
01/03/2026 - 09:46
Φάρμακα για την απώλεια βάρους: Τα θετικά τους, οι κίνδυνοι και η σημασία της σοβαρής χορήγησης
Υγεία
01/03/2026 - 09:02
Το τατουάζ μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στα μάτια ακόμα και δύο χρόνια μετά
Health Talk
28/02/2026 - 09:11
Τραγικός θάνατος γυναίκας σε αμαξίδιο στο «Ελ. Βενιζέλος»: Πτώση από το αναβατόριο από ύψος 1,5 μέτρου
Επικαιρότητα
28/02/2026 - 08:52

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«ΡΙΣΠΕΚΤ στο σώμα σου»: Εθνικό Πρόγραμμα για την ισότιμη πρόσβαση των μαθητριών σε προϊόντα υγιεινής περιόδου
Πολιτική Υγείας
02/03/2026 - 12:12
Πώς να οργανώσετε την κουζίνα σας για να τρώτε πιο υγιεινά
Διατροφή
02/03/2026 - 13:00
SOBI: Αφορμή για ουσιαστική δράση η Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων
Pharma News
02/03/2026 - 15:17
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Innovis Pharma από την PharmaPath
Pharma News
02/03/2026 - 15:51
Τραγικός θάνατος γυναίκας σε αμαξίδιο στο «Ελ. Βενιζέλος»: Πτώση από το αναβατόριο από ύψος 1,5 μέτρου
Επικαιρότητα
28/02/2026 - 08:52
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo