ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σήκωσε το γάντι ο Πολάκης για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ - Τι έγραψε σε ανάρτησή του ο Γεωργιάδης

Επικαιρότητα
EUROKINISSI
Στην αντεπίθεση πέρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μετά τα όσα έγραψε στην πλατφόρμα Χ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης για την αθωωτική απόφαση των τεσσάρων στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ
Δευτέρα, 02/09/2024 - 13:34
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Με απόφασή του το δικαστήριο έκρινε αθώους τον πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρο Παπαδημητρίου, τον πρόεδρο των εργαζομένων Σταμάτη Πουλή, τη σύζυγό του Ανδρονίκη Θεοφιλάτου και την πρώην οικονομική διευθύντρια του Κέντρου, Αικατερίνη Πολύζου, με τον υπουργό Υγείας να τονίζει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X πως εάν υπάρχει νομικός τρόπος, το ΚΕΕΛΠΝΟ θα διεκδικήσει από τον «συκοφάντη Πολάκη» τα χρήματα που υποχρεώνεται, λόγω της αθωωτικής απόφασης να δώσει στα τέσσερα πρώην στελέχη του (επαναπρόσληψη και αναδρομικούς μισθούς).

Σηκώνοντας το γάντι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας σε ανάρτησή του στο Facebook, αποκαλεί τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Πουλή «βαθιά διεφθαρμένους», σημειώνοντας πως «δεν καταλαβαίνω ούτε από απειλές ούτε από τις γελοιότητες που ξεστομίζετε».

«Ξέρω και ξέρετε πως είστε βαθιά διεφθαρμένοι και για αυτά που έκανε ο πρώτος στη Novartis και για τα άλλα που κάνατε μαζί στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο πρώτος την έχει γλιτώσει προσωρινά με μια αρχειοθέτηση με τον πρωτοφανή όρο “αδιευκρίνιστα” και ο δεύτερος στη συγκεκριμένη δίκη που επιχαίρει με μια “αθώωση” ενώ ο εισαγγελέας είχε προτείνει ενοχή. Γιατί άραγε;», γράφει ο κ. Πολάκης.

«Είμαι εδώ. Σας περιμένω. Δεν καταλαβαίνω ούτε από απειλές ούτε από τις γελοιότητες που ξεστομίζετε. Σε ενα πράγμα συμφωνώ:
Τώρα ξεκινάμε! Ελάτε! Και στις επομενες δίκες σας,θα ειμαι εκει και σε οσες προκαλέσετε για μενα παλι εκει θα είμαι (όπως και στις 20 μεχρι τωρα!) Γιατί τελικά θα υπάρξουν δικαστές στην Αθήνα», καταλήγει.

Η ανάρτηση Γεωργιάδη για την υπόθεση

«Η σημερινή μέρα είναι μέρα μεγάλης Χαράς και Δικαίωσης. 02 Σεπτεμβρίου 2024 ημέρα που θα θυμόμαστε διότι το Δίκαιο κέρδισε το 'Αδικο! Ότι τελικά στη Χώρα μας υπάρχει Δικαιοσύνη. Και ότι όταν λες την Αλήθεια δεν έχεις να φοβάσαι απολύτως τίποτε…», ανέφερε στην ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Υγείας με αφορμή την αθώωση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων των τεσσάρων κατηγορουμένων για την υπόθεση των καταγγελόμενων από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη «22 παράνομων προσλήψεων» στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2013-2014, επί υπουργίας 'Αδωνι Γεωργιάδη.

Στο εδώλιο βρέθηκαν ο πολιτευτής της ΝΔ, Σταμάτης Πουλής, η σύζυγός του, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, η πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αικατερίνη Πολύζου και ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρος Παπαδημητρίου και οι ι δικαστές δεν υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση για ενοχή των κατηγορουμένων και έκριναν ότι δεν στοιχειοθετήθηκε το αδίκημα της απιστίας.

Ο υπουργός προσθέτει ότι η χαρά του συμπληρώνεται καθώς πριν από λίγο έμαθε ότι διαβιβάστηκε στην Βουλή από τον 'Αρειο Πάγο, «το αίτημα άρσεως της ασυλίας του Πολάκη, για την μήνυση μου για τα «αδιεκρίνιστος», «λαδέμπορας» κλπ και τις συνεχιζόμενες συκοφαντίες του για τη Novartis».

Στην ανάρτησή του ο υπουργός αναφέρει:

«Ήταν το 2017, όταν σε μία άσχετη συνεδρίαση της Βουλής, ο τότε αναπληρωτής Υπουργός Υγείας του @syriza_gr@pavpol2222 με κατηγόρησε για παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ και μάλιστα ενέπλεξε και την σύζυγό μου σε αυτές, με κάποια δήθεν ραβασάκια της. Έτσι γνώρισα από κοντά αυτό το απίθανο ζευγάρι, τον @stamatispoulis και την σύζυγό του κ. Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, οι οποίοι με ενημέρωσαν αμέσως για τον εκβιασμό που τους έκανε, ώστε να καταθέσουν ψέματα εναντίον μου και το πως αρνήθηκαν να γίνουν συνεργοί σε μία τόσο μεγάλη ατιμία.

Ο Πολάκης, όταν είδε ότι δεν θα πέρναγε η συκοφαντία του, έκανε μηνυτήρια αναφορά στην τότε Εισαγγελέα Διαφθοράς κυρία Ράϊκου, η οποία προς τιμήν της, δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον αντιλαμβανόμενη προφανώς ότι δεν υπήρχε υπόθεση. Όταν οδήγησαν την κυρία Ράϊκου σε παραίτηση, με τα γνωστά γεγονότα που μετά η ίδια κατήγγειλε και μεθόδευσαν την αλλαγή της με την κα Τουλουπάκη, η κυρία αυτή προχώρησε σε Διώξεις σε βαθμό Κακουργήματος για Απιστία. Σε μένα έστησαν Εξεταστική Επιτροπή στην Βουλή, όπου τελικά δεν βρήκαν εναντίον μου το παραμικρό, αλλά έβγαλε ο Πολάκης, όλο του το μένος στους υπαλλήλους τους οποίους και με αφορμή την Δίωξη που είχε ασκήσει η κα Τουλουπάκη, απέλυσε καταχρηστικά από τον Οργανισμό.

Είναι η πρώτη και μοναδική φορά, στην ιστορία του Ελληνικού Κράτους που Κυβέρνηση απέλυσε Πρόεδρο Συνδικαλιστικού οργάνου χωρίς Δικαστική απόφαση, το έκανε η Πρώτη φορά Αριστερά και ο κ. Πολάκης. Τα παιδιά αυτά, μαζί με όλους τους άλλους συγκατηγορουμένους τους έδωσαν από τότε μία τιτάνια μάχη. Αντιμετώπισαν τον στημένο έλεγχο από την τότε διορισμένη από τον Σύριζα Επιθεωρήτρια κ. Παπασπύρου, την απόλυση τους, τις συκοφαντίες. Αλλά έμειναν όρθιοι για την σημερινή απόλυτη δικαίωσή τους.

Πριν από λίγο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, μετά από μία πολύμηνη διαδικασία, στην οποία εξωθεσμικώς παρενέβη ο Παύλος Πολάκης, κήρυξε Ομοφώνως ΑΘΩΟΥΣ, όλους τους κατηγορουμένους. Μάλιστα το Δικαστήριο δεν εξέτασε ούτε τυχόν παραγραφές, ούτε τίποτε τυπικό, δίκασε επί της ουσίας και κατέληξε στην πανηγυρική τους αθώωση, αποφαινόμενο ότι δεν έχει διαπραχθεί κανένα απολύτως αδίκημα. Αυτό δηλαδή που έλεγα από την πρώτη στιγμή εκείνη την ημέρα που έχασα την ψυχραιμία μου στην Βουλή. Τώρα οι απολυμένοι βάσει της αποφάσεως του εργατικού Δικαστηρίου, θα αξιώσουν και θα λάβουν την επαναπρόσληψη τους στο ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά παράλληλα θα πρέπει να τους καταβάλουμε αναδρομικά και εντόκως όλους τους μισθούς που έχασαν όλα αυτά τα χρόνια από την καταχρηστική τους απόλυση. Ποιος θα πληρώσει αυτή την τεράστια οικονομική ζημία στον Οργανισμό; Ο Πολάκης από την τσέπη του; Δηλώνω ότι εάν υπάρχει νομικός τρόπος τα χρήματα αυτά να τα διεκδικήσει ο Οργανισμός από τον συκοφάντη Πολάκη, θα το πράξουμε, ως υπενθύμιση στο διηνεκές ότι οι Υπουργοί δεν μπορούν και δεν πρέπει να μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν.

Δεν είμαστε τύραννοι αλλά κυβερνούμε σύμφωνα με τους νόμους. Και δεν μπορούμε και δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε την πρόσκαιρη εξουσία μας για πολιτικούς και ιδιοτελείς σκοπούς.

Η χαρά συμπληρώνεται καθώς πριν από λίγο έμαθα ότι διαβιβάστηκε στην Βουλή από τον 'Αρειο Πάγο, το αίτημα άρσεως της ασυλίας του Πολάκη, για την μήνυση μου για τα «αδιεκρίνιστος», «λαδέμπορας» κλπ και τις συνεχιζόμενες συκοφαντίες του για τη Novartis. Και για αυτά θα λογοδοτήσει στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Ευχαριστώ δημόσια την κυρία Ανδρονίκη Θεοφιλάτου και τον σύζυγό της κ. Σταμάτη Πουλή διότι εάν έλεγαν ψέματα, όπως τους ζητούσε ο Πολάκης, αυτοί θα είχαν γλιτώσει την ταλαιπωρία τόσων ετών, σε μένα όμως θα έμενε μια συκοφαντία. Ευχαριστώ!»

{https://twitter.com/AdonisGeorgiadi/status/1830512189674750023}

  • ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ
  • ΚΕΕΛΠΝΟ
  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απόλυτα επιτυχημένη η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς πνευμόνων στην Ελλάδα
Απόλυτα επιτυχημένη η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς πνευμόνων στην Ελλάδα 02 Σεπτεμβρίου 2024
Unicef: «Θέλουμε να εμβολιάσουμε όλα τα παιδιά της Γάζας κατά της πολιομυελίτιδας» 02 Σεπτεμβρίου 2024
Unicef: «Θέλουμε να εμβολιάσουμε όλα τα παιδιά της Γάζας κατά της πολιομυελίτιδας»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση Γεωργιάδη με εργαζόμενους του ΕΟΠΑΕ - Καταγγελίες για τον θάνατο 45χρονου εξαρτημένου στην Κρήτη
Πολιτική Υγείας
29/06/2026 - 14:04

Συνάντηση Γεωργιάδη με εργαζόμενους του ΕΟΠΑΕ - Καταγγελίες για τον θάνατο 45χρονου εξαρτημένου στην Κρήτη

Απογευματινά χειρουργεία: Μείωση λίστας αναμονής κατά 98% - O απολογισμός από το Υπουργείο Υγείας
Πολιτική Υγείας
29/06/2026 - 12:35

Απογευματινά χειρουργεία: Μείωση λίστας αναμονής κατά 98% - O απολογισμός από το Υπουργείο Υγείας

ΕΣΥ: Καλύφθηκε το 82% των 1.171 θέσεων μόνιμων γιατρών – Παραμένει το πρόβλημα στα νησιά
Πολιτική Υγείας
29/06/2026 - 08:15

ΕΣΥ: Καλύφθηκε το 82% των 1.171 θέσεων μόνιμων γιατρών – Παραμένει το πρόβλημα στα νησιά

Δέσμευση Γεωργιάδη για θεσμικό διάλογο σχετικά με τη νέα Προγραμματική Σύμβαση των Κέντρων Πρόληψης
Πολιτική Υγείας
26/06/2026 - 22:46

Δέσμευση Γεωργιάδη για θεσμικό διάλογο σχετικά με τη νέα Προγραμματική Σύμβαση των Κέντρων Πρόληψης

O Γεωργιάδης απαντά στο ΠΑΣΟΚ για έργο στο Νοσοκομείο Σωτηρία: Θα εγκαινιαστεί σε λίγους μήνες
Πολιτική Υγείας
25/06/2026 - 12:40

O Γεωργιάδης απαντά στο ΠΑΣΟΚ για έργο στο Νοσοκομείο Σωτηρία: Θα εγκαινιαστεί σε λίγους μήνες

ΕΟΠΥΥ: Τελετή παράδοσης - παραλαβής παρουσία Γεωργιάδη
Πολιτική Υγείας
24/06/2026 - 14:16

ΕΟΠΥΥ: Τελετή παράδοσης - παραλαβής παρουσία Γεωργιάδη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο πρόεδρος του ΕΕΣ συμμετείχε σε στρογγυλή τράπεζα για τις ανθεκτικές κοινότητες στην Κύπρο
Επικαιρότητα
02/07/2026 - 00:06
MyPBCVoice: Webinar για την πρωτοπαθή χολική χολαγγειΐτιδα και τα εμπόδια πρόσβασης στη φροντίδα υγείας
Health Talk
01/07/2026 - 23:29
Σουδάν: Νέα επιδημία χολέρας, με τουλάχιστον 120 νεκρούς το τελευταίο δίμηνο
Υγεία
01/07/2026 - 22:12
Οικονόμου: «Περισσότεροι από 40.000 ασθενείς σε αβεβαιότητα με τη διακοπή της χορήγησης φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας»
Πολιτική Υγείας
01/07/2026 - 21:21
Θεσσαλονίκη: Πέθανε στο Ιπποκράτειο η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα
Επικαιρότητα
01/07/2026 - 20:44
Οι ψηφιακές επιλογές που διαμορφώνουν την υγεία και το μέλλον των παιδιών μας
Πολιτική Υγείας
01/07/2026 - 20:12
ΠΣΟΟ: Σήμα κινδύνου για την όραση από τη χρήση γυαλιών ηλίου από μη οπτικά καταστήματα
Υγεία
01/07/2026 - 19:16
Η εκστρατεία στον Αργοσαρωνικό αποκάλυψε 25 αδιάγνωστα περιστατικά διαβήτη και νεφρικής νόσου
Pharma News
01/07/2026 - 18:32
SOS από τους Γιατρούς του Κόσμου για τους σεισμόπληκτους και τις δομές υγείας της Βενεζουέλας
Επικαιρότητα
01/07/2026 - 18:09
Αλτσχάιμερ: Η ελπίδα από τα νέα φάρμακα και η σημασία της ποιοτικής φροντίδας των ασθενών με άνοια
Υγεία
01/07/2026 - 17:42
Ρήξη μηνίσκου: Ποια συμπτώματα δεν πρέπει να αγνοούμε
Health Talk
01/07/2026 - 16:54
Κρεατίνη και κατάθλιψη: Μπορεί ένα συμπλήρωμα να βοηθήσει και την ψυχική υγεία;
Ψυχική Υγεία
01/07/2026 - 16:16
Εμβόλια και νέα φάρμακα που έλαβαν θετική γνωμοδότηση από τον ΕΜΑ
Pharma Policy
01/07/2026 - 15:49
Όσοι κάνουν συχνά χρήση chatbot τεχνητής νοημοσύνης είναι πιο πιθανό να έχουν αντιεμβολιαστικές απόψεις
Υγεία
01/07/2026 - 15:07
Θεσσαλονίκη: Στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου η μητέρα πολιτεύτριας της ΝΔ έπειτα από εμπρηστική επίθεση
Επικαιρότητα
01/07/2026 - 14:44
Η έντονη ζέστη του καλοκαιριού συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο αυτοκτονιών στους νέους
Ψυχική Υγεία
01/07/2026 - 14:00
Άνοια: Πρωτεΐνη στο αίμα μπορεί να προβλέπει τον κίνδυνο έως και 20 χρόνια πριν από τα συμπτώματα
Υγεία
01/07/2026 - 13:00
«Προλαμβάνω: Μετέωρη η συνέχιση της θεραπείας για τους δικαιούχους του προγράμματος για την παχυσαρκία
Πολιτική Υγείας
01/07/2026 - 12:29
Μελέτη δείχνει ότι η μελατονίνη μπορεί να ανακουφίσει από τον χρόνιο μυοσκελετικό πόνο
Υγεία
01/07/2026 - 12:00
Οι δυνατοί μύες στο στήθος και την πλάτη συνδέονται με μικρότερο κίνδυνο εμφράγματος
Υγεία
01/07/2026 - 11:00
The Lancet: Τα εμβόλια mRNA είναι ασφαλή και ανοίγουν νέους δρόμους στην πρόληψη και τη θεραπεία ασθενειών
Υγεία
01/07/2026 - 10:00
FDA: Έγκριση νέας κυτταρικής θεραπείας του καρκίνου του αίματος που μειώνει και τις επιπλοκές της μεταμόσχευσης
Pharma News
01/07/2026 - 09:00
Κινητοποίηση στο Γενικό Κρατικό Αθηνών για την απόλυση εργαζόμενης με αναπηρία
Επικαιρότητα
01/07/2026 - 07:18
Απάντηση Κομισιόν σε Αρβανίτη για τις εφημερίες στα νοσοκομεία του ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
01/07/2026 - 03:48
Στα Ιωάννινα 13 με 15 Νοεμβρίου το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων
Health Talk
01/07/2026 - 00:12
Ποιες καλοκαιρινές συνήθειες και γιατί αυξάνουν τα προβλήματα στη σπονδυλική στήλη
Health Talk
30/06/2026 - 23:11
ΟΦΕΤ: Μελέτη με νέα επιστημονικά δεδομένα για τον ρόλο του οφθαλμικού μικροβιώματος στην υγεία των ματιών
Pharma News
30/06/2026 - 22:38
Κυρώθηκε από τη Βουλή η συμφωνία για την ίδρυση υπογραφείου του ΠΟΥ στην Αθήνα
Πολιτική Υγείας
30/06/2026 - 22:11
Εντυπωσιακή η συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2026
Επικαιρότητα
30/06/2026 - 21:52
Προειδοποίηση ΠΟΥ για πιθανό ξέσπασμα επιδημιών στη Βενεζουέλα έπειτα από τους δύο σεισμούς
Επικαιρότητα
30/06/2026 - 21:29

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΣΥ: Καλύφθηκε το 82% των 1.171 θέσεων μόνιμων γιατρών – Παραμένει το πρόβλημα στα νησιά
Πολιτική Υγείας
29/06/2026 - 08:15
Νέα προκήρυξη για 441 ειδικευόμενους γιατρούς στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
Πολιτική Υγείας
29/06/2026 - 10:30
Απογευματινά χειρουργεία: Μείωση λίστας αναμονής κατά 98% - O απολογισμός από το Υπουργείο Υγείας
Πολιτική Υγείας
29/06/2026 - 12:35
Συνάντηση Γεωργιάδη με εργαζόμενους του ΕΟΠΑΕ - Καταγγελίες για τον θάνατο 45χρονου εξαρτημένου στην Κρήτη
Πολιτική Υγείας
29/06/2026 - 14:04
Πατσάς ο παρεξηγημένος: Η σούπα από εντόσθια που αφήνει θετικό αποτύπωμα στον οργανισμό
Διατροφή
29/06/2026 - 17:37
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo