ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σήκωσε το γάντι ο Πολάκης για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ - Τι έγραψε σε ανάρτησή του ο Γεωργιάδης

Επικαιρότητα
EUROKINISSI
Στην αντεπίθεση πέρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μετά τα όσα έγραψε στην πλατφόρμα Χ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης για την αθωωτική απόφαση των τεσσάρων στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ
Δευτέρα, 02/09/2024 - 13:34
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Με απόφασή του το δικαστήριο έκρινε αθώους τον πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρο Παπαδημητρίου, τον πρόεδρο των εργαζομένων Σταμάτη Πουλή, τη σύζυγό του Ανδρονίκη Θεοφιλάτου και την πρώην οικονομική διευθύντρια του Κέντρου, Αικατερίνη Πολύζου, με τον υπουργό Υγείας να τονίζει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X πως εάν υπάρχει νομικός τρόπος, το ΚΕΕΛΠΝΟ θα διεκδικήσει από τον «συκοφάντη Πολάκη» τα χρήματα που υποχρεώνεται, λόγω της αθωωτικής απόφασης να δώσει στα τέσσερα πρώην στελέχη του (επαναπρόσληψη και αναδρομικούς μισθούς).

Σηκώνοντας το γάντι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας σε ανάρτησή του στο Facebook, αποκαλεί τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Πουλή «βαθιά διεφθαρμένους», σημειώνοντας πως «δεν καταλαβαίνω ούτε από απειλές ούτε από τις γελοιότητες που ξεστομίζετε».

«Ξέρω και ξέρετε πως είστε βαθιά διεφθαρμένοι και για αυτά που έκανε ο πρώτος στη Novartis και για τα άλλα που κάνατε μαζί στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο πρώτος την έχει γλιτώσει προσωρινά με μια αρχειοθέτηση με τον πρωτοφανή όρο “αδιευκρίνιστα” και ο δεύτερος στη συγκεκριμένη δίκη που επιχαίρει με μια “αθώωση” ενώ ο εισαγγελέας είχε προτείνει ενοχή. Γιατί άραγε;», γράφει ο κ. Πολάκης.

«Είμαι εδώ. Σας περιμένω. Δεν καταλαβαίνω ούτε από απειλές ούτε από τις γελοιότητες που ξεστομίζετε. Σε ενα πράγμα συμφωνώ:
Τώρα ξεκινάμε! Ελάτε! Και στις επομενες δίκες σας,θα ειμαι εκει και σε οσες προκαλέσετε για μενα παλι εκει θα είμαι (όπως και στις 20 μεχρι τωρα!) Γιατί τελικά θα υπάρξουν δικαστές στην Αθήνα», καταλήγει.

Η ανάρτηση Γεωργιάδη για την υπόθεση

«Η σημερινή μέρα είναι μέρα μεγάλης Χαράς και Δικαίωσης. 02 Σεπτεμβρίου 2024 ημέρα που θα θυμόμαστε διότι το Δίκαιο κέρδισε το 'Αδικο! Ότι τελικά στη Χώρα μας υπάρχει Δικαιοσύνη. Και ότι όταν λες την Αλήθεια δεν έχεις να φοβάσαι απολύτως τίποτε…», ανέφερε στην ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Υγείας με αφορμή την αθώωση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων των τεσσάρων κατηγορουμένων για την υπόθεση των καταγγελόμενων από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη «22 παράνομων προσλήψεων» στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2013-2014, επί υπουργίας 'Αδωνι Γεωργιάδη.

Στο εδώλιο βρέθηκαν ο πολιτευτής της ΝΔ, Σταμάτης Πουλής, η σύζυγός του, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, η πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αικατερίνη Πολύζου και ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρος Παπαδημητρίου και οι ι δικαστές δεν υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση για ενοχή των κατηγορουμένων και έκριναν ότι δεν στοιχειοθετήθηκε το αδίκημα της απιστίας.

Ο υπουργός προσθέτει ότι η χαρά του συμπληρώνεται καθώς πριν από λίγο έμαθε ότι διαβιβάστηκε στην Βουλή από τον 'Αρειο Πάγο, «το αίτημα άρσεως της ασυλίας του Πολάκη, για την μήνυση μου για τα «αδιεκρίνιστος», «λαδέμπορας» κλπ και τις συνεχιζόμενες συκοφαντίες του για τη Novartis».

Στην ανάρτησή του ο υπουργός αναφέρει:

«Ήταν το 2017, όταν σε μία άσχετη συνεδρίαση της Βουλής, ο τότε αναπληρωτής Υπουργός Υγείας του @syriza_gr@pavpol2222 με κατηγόρησε για παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ και μάλιστα ενέπλεξε και την σύζυγό μου σε αυτές, με κάποια δήθεν ραβασάκια της. Έτσι γνώρισα από κοντά αυτό το απίθανο ζευγάρι, τον @stamatispoulis και την σύζυγό του κ. Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, οι οποίοι με ενημέρωσαν αμέσως για τον εκβιασμό που τους έκανε, ώστε να καταθέσουν ψέματα εναντίον μου και το πως αρνήθηκαν να γίνουν συνεργοί σε μία τόσο μεγάλη ατιμία.

Ο Πολάκης, όταν είδε ότι δεν θα πέρναγε η συκοφαντία του, έκανε μηνυτήρια αναφορά στην τότε Εισαγγελέα Διαφθοράς κυρία Ράϊκου, η οποία προς τιμήν της, δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον αντιλαμβανόμενη προφανώς ότι δεν υπήρχε υπόθεση. Όταν οδήγησαν την κυρία Ράϊκου σε παραίτηση, με τα γνωστά γεγονότα που μετά η ίδια κατήγγειλε και μεθόδευσαν την αλλαγή της με την κα Τουλουπάκη, η κυρία αυτή προχώρησε σε Διώξεις σε βαθμό Κακουργήματος για Απιστία. Σε μένα έστησαν Εξεταστική Επιτροπή στην Βουλή, όπου τελικά δεν βρήκαν εναντίον μου το παραμικρό, αλλά έβγαλε ο Πολάκης, όλο του το μένος στους υπαλλήλους τους οποίους και με αφορμή την Δίωξη που είχε ασκήσει η κα Τουλουπάκη, απέλυσε καταχρηστικά από τον Οργανισμό.

Είναι η πρώτη και μοναδική φορά, στην ιστορία του Ελληνικού Κράτους που Κυβέρνηση απέλυσε Πρόεδρο Συνδικαλιστικού οργάνου χωρίς Δικαστική απόφαση, το έκανε η Πρώτη φορά Αριστερά και ο κ. Πολάκης. Τα παιδιά αυτά, μαζί με όλους τους άλλους συγκατηγορουμένους τους έδωσαν από τότε μία τιτάνια μάχη. Αντιμετώπισαν τον στημένο έλεγχο από την τότε διορισμένη από τον Σύριζα Επιθεωρήτρια κ. Παπασπύρου, την απόλυση τους, τις συκοφαντίες. Αλλά έμειναν όρθιοι για την σημερινή απόλυτη δικαίωσή τους.

Πριν από λίγο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, μετά από μία πολύμηνη διαδικασία, στην οποία εξωθεσμικώς παρενέβη ο Παύλος Πολάκης, κήρυξε Ομοφώνως ΑΘΩΟΥΣ, όλους τους κατηγορουμένους. Μάλιστα το Δικαστήριο δεν εξέτασε ούτε τυχόν παραγραφές, ούτε τίποτε τυπικό, δίκασε επί της ουσίας και κατέληξε στην πανηγυρική τους αθώωση, αποφαινόμενο ότι δεν έχει διαπραχθεί κανένα απολύτως αδίκημα. Αυτό δηλαδή που έλεγα από την πρώτη στιγμή εκείνη την ημέρα που έχασα την ψυχραιμία μου στην Βουλή. Τώρα οι απολυμένοι βάσει της αποφάσεως του εργατικού Δικαστηρίου, θα αξιώσουν και θα λάβουν την επαναπρόσληψη τους στο ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά παράλληλα θα πρέπει να τους καταβάλουμε αναδρομικά και εντόκως όλους τους μισθούς που έχασαν όλα αυτά τα χρόνια από την καταχρηστική τους απόλυση. Ποιος θα πληρώσει αυτή την τεράστια οικονομική ζημία στον Οργανισμό; Ο Πολάκης από την τσέπη του; Δηλώνω ότι εάν υπάρχει νομικός τρόπος τα χρήματα αυτά να τα διεκδικήσει ο Οργανισμός από τον συκοφάντη Πολάκη, θα το πράξουμε, ως υπενθύμιση στο διηνεκές ότι οι Υπουργοί δεν μπορούν και δεν πρέπει να μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν.

Δεν είμαστε τύραννοι αλλά κυβερνούμε σύμφωνα με τους νόμους. Και δεν μπορούμε και δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε την πρόσκαιρη εξουσία μας για πολιτικούς και ιδιοτελείς σκοπούς.

Η χαρά συμπληρώνεται καθώς πριν από λίγο έμαθα ότι διαβιβάστηκε στην Βουλή από τον 'Αρειο Πάγο, το αίτημα άρσεως της ασυλίας του Πολάκη, για την μήνυση μου για τα «αδιεκρίνιστος», «λαδέμπορας» κλπ και τις συνεχιζόμενες συκοφαντίες του για τη Novartis. Και για αυτά θα λογοδοτήσει στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Ευχαριστώ δημόσια την κυρία Ανδρονίκη Θεοφιλάτου και τον σύζυγό της κ. Σταμάτη Πουλή διότι εάν έλεγαν ψέματα, όπως τους ζητούσε ο Πολάκης, αυτοί θα είχαν γλιτώσει την ταλαιπωρία τόσων ετών, σε μένα όμως θα έμενε μια συκοφαντία. Ευχαριστώ!»

{https://twitter.com/AdonisGeorgiadi/status/1830512189674750023}

  • ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ
  • ΚΕΕΛΠΝΟ
  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απόλυτα επιτυχημένη η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς πνευμόνων στην Ελλάδα
Απόλυτα επιτυχημένη η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς πνευμόνων στην Ελλάδα 02 Σεπτεμβρίου 2024
Unicef: «Θέλουμε να εμβολιάσουμε όλα τα παιδιά της Γάζας κατά της πολιομυελίτιδας» 02 Σεπτεμβρίου 2024
Unicef: «Θέλουμε να εμβολιάσουμε όλα τα παιδιά της Γάζας κατά της πολιομυελίτιδας»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργιάδης στο Action 24: «Πότε θα μπορέσουμε να δώσουμε αυξήσεις στους νοσηλευτές»
Πολιτική Υγείας
18/11/2025 - 14:39

Γεωργιάδης στο Action 24: «Πότε θα μπορέσουμε να δώσουμε αυξήσεις στους νοσηλευτές»

Σε Χίο και Ψαρά ο Γεωργιάδης για τα εγκαίνια νέων δομών του ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
12/11/2025 - 16:33

Σε Χίο και Ψαρά ο Γεωργιάδης για τα εγκαίνια νέων δομών του ΕΣΥ

Γεωργιάδης: «Μέτρα για το clawback στα διαγνωστικά εργαστήρια - Κάτω από το 15% στο πρώτο τρίμηνο του '26»
Πολιτική Υγείας
07/11/2025 - 18:27

Γεωργιάδης: «Μέτρα για το clawback στα διαγνωστικά εργαστήρια - Κάτω από το 15% στο πρώτο τρίμηνο του '26»

Εγκαινιάστηκε το νέο ρομποτικό μηχάνημα στο Κωνσταντοπούλειο Γ. Ν. «Αγία Όλγα»
Πολιτική Υγείας
07/11/2025 - 17:22

Εγκαινιάστηκε το νέο ρομποτικό μηχάνημα στο Κωνσταντοπούλειο Γ. Ν. «Αγία Όλγα»

O Γεωργιάδης κέρασε γλυκά τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ για τα γενέθλιά του!
Πολιτική Υγείας
06/11/2025 - 20:51

O Γεωργιάδης κέρασε γλυκά τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ για τα γενέθλιά του!

PIF: «Απαιτείται μόνιμη λύση για το ασφυκτικό clawback»
Pharma Policy
05/11/2025 - 19:28

PIF: «Απαιτείται μόνιμη λύση για το ασφυκτικό clawback»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κέντρο Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ: «Αντιστεκόμαστε στην άνοια, δυναμώνουμε τη σκέψη, ενισχύουμε τον άνθρωπο!»
Υπηρεσίες Υγείας
20/11/2025 - 03:37
Φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ επισκέφθηκαν το Ωνάσειο Νοσοκομείο
Υπηρεσίες Υγείας
20/11/2025 - 00:06
Δήμος Αθηναίων: «Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε καθημερινά τα αδέσποτα ζώα της πόλης»
Pet
19/11/2025 - 23:24
Τα κέντρα της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ συμμετέχουν στο πρόγραμμα με τα vouchers για τον αυτισμό
Ψυχική Υγεία
19/11/2025 - 22:42
Χατζηχριστοδούλου: «Τον Δεκέμβριο το πρώτο ενημερωτικό δελτίο του ΕΟΔΥ για τα fake news»
Υγεία
19/11/2025 - 22:09
Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»: Σε λειτουργία τέθηκε ο νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός
Υγεία
19/11/2025 - 21:43
Tο Γ.Ν. Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» έλαβε χρυσό και πλατινένιο βραβείο στα 10th Healthcare Business Awards 2025
Επικαιρότητα
19/11/2025 - 21:16
Μήνυμα ζωής απέναντι στο άτμισμα: «Η δύναμη να λες όχι» - Νέα δράση από τη W4O Hellas
Υγεία
19/11/2025 - 20:34
COP30: Υγειονομικοί απαιτούν ισχυρή διεθνή δέσμευση για απομάκρυνση από τα ορυκτά καύσιμα
Επικαιρότητα
19/11/2025 - 20:12
Νέο καμπανάκι κινδύνου για τους καρκίνους σε νεαρές ηλικίες - Τα αποτελέσματα μελέτης
Υγεία
19/11/2025 - 19:39
ΕΟΦ: Αντιβιοτικά μόνο με συνταγή και πιστή τήρηση της δοσολογίας και της διάρκειας της αγωγής
Pharma Policy
19/11/2025 - 19:11
Νέα έρευνα: Δυο τσιγάρα την ημέρα αρκούν για να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων
Υγεία
19/11/2025 - 18:47
ΠΟΥ: Μία στις τρεις γυναίκες έχει υποστεί ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία
Επικαιρότητα
19/11/2025 - 18:21
Ο ΙΣΑ ζητάει ενημέρωση από τον ΕΟΠΥΥ για πιθανή συμμετοχή μελών του σε κύκλωμα συνταγογράφησης
Επικαιρότητα
19/11/2025 - 17:43
Υπόμνημα καρδιοπαθών για την αποζημίωση των ενέσιμων φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας
Patient Talk
19/11/2025 - 17:21
Θεμιστοκλέους: «Η επιτυχία των μεταρρυθμίσεων είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι το ΕΣΥ δεν καταρρέει»
Πολιτική Υγείας
19/11/2025 - 16:57
Παγκόσμια Ημέρα Τουαλέτας: Ποιες διαταραχές ούρησης ή κένωσης σχετίζονται με το WC;
Health Talk
19/11/2025 - 16:44
Νέο αίτημα συνάντησης με τον Πιερρακάκη για το clawback από τον ΠΣΦ
Επικαιρότητα
19/11/2025 - 16:32
Φωταγωγήθηκε η Βουλή για την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για την Εξάλειψη του Καρκίνου Τραχήλου της Μήτρας
Επικαιρότητα
19/11/2025 - 16:17
Φάρμακο κατά του σακχάρου μπορεί να «ακυρώσει» τα οφέλη της άσκησης
Υγεία
19/11/2025 - 16:00
Η Novo Nordisk Hellas τίμησε τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη
Pharma News
19/11/2025 - 15:19
Το σεξ μπορεί να επιταχύνει την επούλωση των πληγών μειώνοντας το στρες
Υγεία
19/11/2025 - 15:00
ΕΟΠΥΥ για την «απάτη των 12 εκατ. ευρώ»: Πρόκειται για συγκεντρωτικά στοιχεία και όχι νέα περιστατικά
Πολιτική Υγείας
19/11/2025 - 14:35
Μέλι: Όταν είναι πολύ γλυκό για να είναι... αληθινό - Οι κίνδυνοι που ενέχουν οι μέθοδοι νόθευσης
Διατροφή
19/11/2025 - 14:00
Χειρουργική συσκευή εντοπίζει τον καρκίνο σε 90 δευτερόλεπτα
Digital Health
19/11/2025 - 13:00
Λουκίδης: Αναμονή για έξαρση ιώσεων τον Δεκέμβριο - Τι ξέρουμε για το νέο επικίνδυνο στέλεχος γρίπης
Επικαιρότητα
19/11/2025 - 12:00
Yπερεπεξεργασμένα τρόφιμα: Συνδέονται με βλάβες σε όλα τα ζωτικά όργανα
Διατροφή
19/11/2025 - 11:00
Το ψηφιακό τρίπτυχο για την θωράκιση των ανηλίκων από καπνό και αλκόολ
Πολιτική Υγείας
19/11/2025 - 09:40
Movember: Ο μήνας που υπενθυμίζει στους άνδρες ότι η πρόληψη σώζει ζωές
Health Talk
19/11/2025 - 09:30
ΠΟΥ: Απολύει σχεδόν το ένα τέταρτο των εργαζομένων λόγω της διακοπής χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ
Πολιτική Υγείας
19/11/2025 - 09:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα από τα πιο παλιά αντιυπερτασικά φάρμακα καταπολεμά όγκους στον εγκέφαλο
Υγεία
17/11/2025 - 12:00
Τα ψυχεδελικά φάρμακα μπορούν να ανακουφίσουν τους ασθενείς τελικού σταδίου από τον φόβο θανάτου
Ψυχική Υγεία
17/11/2025 - 14:00
Το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας έσωσε πάνω από ένα εκατομμύριο ζωές σε φτωχές χώρες
Υγεία
17/11/2025 - 08:00
Σύγκρουση Λονδίνου–Βρυξελλών για την απαγόρευση καπνίσματος βάσει χρονολογίας γέννησης
Επικαιρότητα
18/11/2025 - 12:16
Σύλλογος «Αρμονία»: Ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαλόγου το 1ο Συνέδριο Πρωτοπαθούς Ανοσοανεπάρκειας
Patient Talk
17/11/2025 - 14:38
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo