ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σήκωσε το γάντι ο Πολάκης για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ - Τι έγραψε σε ανάρτησή του ο Γεωργιάδης

Επικαιρότητα
EUROKINISSI
Στην αντεπίθεση πέρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μετά τα όσα έγραψε στην πλατφόρμα Χ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης για την αθωωτική απόφαση των τεσσάρων στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ
Δευτέρα, 02/09/2024 - 13:34
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Με απόφασή του το δικαστήριο έκρινε αθώους τον πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρο Παπαδημητρίου, τον πρόεδρο των εργαζομένων Σταμάτη Πουλή, τη σύζυγό του Ανδρονίκη Θεοφιλάτου και την πρώην οικονομική διευθύντρια του Κέντρου, Αικατερίνη Πολύζου, με τον υπουργό Υγείας να τονίζει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X πως εάν υπάρχει νομικός τρόπος, το ΚΕΕΛΠΝΟ θα διεκδικήσει από τον «συκοφάντη Πολάκη» τα χρήματα που υποχρεώνεται, λόγω της αθωωτικής απόφασης να δώσει στα τέσσερα πρώην στελέχη του (επαναπρόσληψη και αναδρομικούς μισθούς).

Σηκώνοντας το γάντι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας σε ανάρτησή του στο Facebook, αποκαλεί τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Πουλή «βαθιά διεφθαρμένους», σημειώνοντας πως «δεν καταλαβαίνω ούτε από απειλές ούτε από τις γελοιότητες που ξεστομίζετε».

«Ξέρω και ξέρετε πως είστε βαθιά διεφθαρμένοι και για αυτά που έκανε ο πρώτος στη Novartis και για τα άλλα που κάνατε μαζί στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο πρώτος την έχει γλιτώσει προσωρινά με μια αρχειοθέτηση με τον πρωτοφανή όρο “αδιευκρίνιστα” και ο δεύτερος στη συγκεκριμένη δίκη που επιχαίρει με μια “αθώωση” ενώ ο εισαγγελέας είχε προτείνει ενοχή. Γιατί άραγε;», γράφει ο κ. Πολάκης.

«Είμαι εδώ. Σας περιμένω. Δεν καταλαβαίνω ούτε από απειλές ούτε από τις γελοιότητες που ξεστομίζετε. Σε ενα πράγμα συμφωνώ:
Τώρα ξεκινάμε! Ελάτε! Και στις επομενες δίκες σας,θα ειμαι εκει και σε οσες προκαλέσετε για μενα παλι εκει θα είμαι (όπως και στις 20 μεχρι τωρα!) Γιατί τελικά θα υπάρξουν δικαστές στην Αθήνα», καταλήγει.

Η ανάρτηση Γεωργιάδη για την υπόθεση

«Η σημερινή μέρα είναι μέρα μεγάλης Χαράς και Δικαίωσης. 02 Σεπτεμβρίου 2024 ημέρα που θα θυμόμαστε διότι το Δίκαιο κέρδισε το 'Αδικο! Ότι τελικά στη Χώρα μας υπάρχει Δικαιοσύνη. Και ότι όταν λες την Αλήθεια δεν έχεις να φοβάσαι απολύτως τίποτε…», ανέφερε στην ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Υγείας με αφορμή την αθώωση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων των τεσσάρων κατηγορουμένων για την υπόθεση των καταγγελόμενων από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη «22 παράνομων προσλήψεων» στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2013-2014, επί υπουργίας 'Αδωνι Γεωργιάδη.

Στο εδώλιο βρέθηκαν ο πολιτευτής της ΝΔ, Σταμάτης Πουλής, η σύζυγός του, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, η πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αικατερίνη Πολύζου και ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρος Παπαδημητρίου και οι ι δικαστές δεν υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση για ενοχή των κατηγορουμένων και έκριναν ότι δεν στοιχειοθετήθηκε το αδίκημα της απιστίας.

Ο υπουργός προσθέτει ότι η χαρά του συμπληρώνεται καθώς πριν από λίγο έμαθε ότι διαβιβάστηκε στην Βουλή από τον 'Αρειο Πάγο, «το αίτημα άρσεως της ασυλίας του Πολάκη, για την μήνυση μου για τα «αδιεκρίνιστος», «λαδέμπορας» κλπ και τις συνεχιζόμενες συκοφαντίες του για τη Novartis».

Στην ανάρτησή του ο υπουργός αναφέρει:

«Ήταν το 2017, όταν σε μία άσχετη συνεδρίαση της Βουλής, ο τότε αναπληρωτής Υπουργός Υγείας του @syriza_gr@pavpol2222 με κατηγόρησε για παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ και μάλιστα ενέπλεξε και την σύζυγό μου σε αυτές, με κάποια δήθεν ραβασάκια της. Έτσι γνώρισα από κοντά αυτό το απίθανο ζευγάρι, τον @stamatispoulis και την σύζυγό του κ. Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, οι οποίοι με ενημέρωσαν αμέσως για τον εκβιασμό που τους έκανε, ώστε να καταθέσουν ψέματα εναντίον μου και το πως αρνήθηκαν να γίνουν συνεργοί σε μία τόσο μεγάλη ατιμία.

Ο Πολάκης, όταν είδε ότι δεν θα πέρναγε η συκοφαντία του, έκανε μηνυτήρια αναφορά στην τότε Εισαγγελέα Διαφθοράς κυρία Ράϊκου, η οποία προς τιμήν της, δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον αντιλαμβανόμενη προφανώς ότι δεν υπήρχε υπόθεση. Όταν οδήγησαν την κυρία Ράϊκου σε παραίτηση, με τα γνωστά γεγονότα που μετά η ίδια κατήγγειλε και μεθόδευσαν την αλλαγή της με την κα Τουλουπάκη, η κυρία αυτή προχώρησε σε Διώξεις σε βαθμό Κακουργήματος για Απιστία. Σε μένα έστησαν Εξεταστική Επιτροπή στην Βουλή, όπου τελικά δεν βρήκαν εναντίον μου το παραμικρό, αλλά έβγαλε ο Πολάκης, όλο του το μένος στους υπαλλήλους τους οποίους και με αφορμή την Δίωξη που είχε ασκήσει η κα Τουλουπάκη, απέλυσε καταχρηστικά από τον Οργανισμό.

Είναι η πρώτη και μοναδική φορά, στην ιστορία του Ελληνικού Κράτους που Κυβέρνηση απέλυσε Πρόεδρο Συνδικαλιστικού οργάνου χωρίς Δικαστική απόφαση, το έκανε η Πρώτη φορά Αριστερά και ο κ. Πολάκης. Τα παιδιά αυτά, μαζί με όλους τους άλλους συγκατηγορουμένους τους έδωσαν από τότε μία τιτάνια μάχη. Αντιμετώπισαν τον στημένο έλεγχο από την τότε διορισμένη από τον Σύριζα Επιθεωρήτρια κ. Παπασπύρου, την απόλυση τους, τις συκοφαντίες. Αλλά έμειναν όρθιοι για την σημερινή απόλυτη δικαίωσή τους.

Πριν από λίγο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, μετά από μία πολύμηνη διαδικασία, στην οποία εξωθεσμικώς παρενέβη ο Παύλος Πολάκης, κήρυξε Ομοφώνως ΑΘΩΟΥΣ, όλους τους κατηγορουμένους. Μάλιστα το Δικαστήριο δεν εξέτασε ούτε τυχόν παραγραφές, ούτε τίποτε τυπικό, δίκασε επί της ουσίας και κατέληξε στην πανηγυρική τους αθώωση, αποφαινόμενο ότι δεν έχει διαπραχθεί κανένα απολύτως αδίκημα. Αυτό δηλαδή που έλεγα από την πρώτη στιγμή εκείνη την ημέρα που έχασα την ψυχραιμία μου στην Βουλή. Τώρα οι απολυμένοι βάσει της αποφάσεως του εργατικού Δικαστηρίου, θα αξιώσουν και θα λάβουν την επαναπρόσληψη τους στο ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά παράλληλα θα πρέπει να τους καταβάλουμε αναδρομικά και εντόκως όλους τους μισθούς που έχασαν όλα αυτά τα χρόνια από την καταχρηστική τους απόλυση. Ποιος θα πληρώσει αυτή την τεράστια οικονομική ζημία στον Οργανισμό; Ο Πολάκης από την τσέπη του; Δηλώνω ότι εάν υπάρχει νομικός τρόπος τα χρήματα αυτά να τα διεκδικήσει ο Οργανισμός από τον συκοφάντη Πολάκη, θα το πράξουμε, ως υπενθύμιση στο διηνεκές ότι οι Υπουργοί δεν μπορούν και δεν πρέπει να μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν.

Δεν είμαστε τύραννοι αλλά κυβερνούμε σύμφωνα με τους νόμους. Και δεν μπορούμε και δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε την πρόσκαιρη εξουσία μας για πολιτικούς και ιδιοτελείς σκοπούς.

Η χαρά συμπληρώνεται καθώς πριν από λίγο έμαθα ότι διαβιβάστηκε στην Βουλή από τον 'Αρειο Πάγο, το αίτημα άρσεως της ασυλίας του Πολάκη, για την μήνυση μου για τα «αδιεκρίνιστος», «λαδέμπορας» κλπ και τις συνεχιζόμενες συκοφαντίες του για τη Novartis. Και για αυτά θα λογοδοτήσει στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Ευχαριστώ δημόσια την κυρία Ανδρονίκη Θεοφιλάτου και τον σύζυγό της κ. Σταμάτη Πουλή διότι εάν έλεγαν ψέματα, όπως τους ζητούσε ο Πολάκης, αυτοί θα είχαν γλιτώσει την ταλαιπωρία τόσων ετών, σε μένα όμως θα έμενε μια συκοφαντία. Ευχαριστώ!»

{https://twitter.com/AdonisGeorgiadi/status/1830512189674750023}

  • ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ
  • ΚΕΕΛΠΝΟ
  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απόλυτα επιτυχημένη η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς πνευμόνων στην Ελλάδα
Απόλυτα επιτυχημένη η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς πνευμόνων στην Ελλάδα 02 Σεπτεμβρίου 2024
Unicef: «Θέλουμε να εμβολιάσουμε όλα τα παιδιά της Γάζας κατά της πολιομυελίτιδας» 02 Σεπτεμβρίου 2024
Unicef: «Θέλουμε να εμβολιάσουμε όλα τα παιδιά της Γάζας κατά της πολιομυελίτιδας»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γενικό Νοσοκομείο Θείας Πρόνοιας "Η Παμμακάριστος": Εγκαίνια των νέων ΤΕΠ
Πολιτική Υγείας
06/04/2026 - 15:38

Γενικό Νοσοκομείο Θείας Πρόνοιας "Η Παμμακάριστος": Εγκαίνια των νέων ΤΕΠ

Ο Γεωργιάδης αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες Βαρτζόπουλου στην ψυχική υγεία
Πολιτική Υγείας
03/04/2026 - 17:06

Ο Γεωργιάδης αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες Βαρτζόπουλου στην ψυχική υγεία

Μητσοτάκης από το «Μεταξά»: «Με τη δωρεά της Allwyn θα έχουμε ένα ολοκαίνουργιο και υπερσύγχρονο νοσοκομείο»
Πολιτική Υγείας
02/04/2026 - 17:17

Μητσοτάκης από το «Μεταξά»: «Με τη δωρεά της Allwyn θα έχουμε ένα ολοκαίνουργιο και υπερσύγχρονο νοσοκομείο»

Γεωργιάδης: «Προσωρινά τα προβλήματα από τα έργα, θα παραδώσω καινούργιο το Νοσοκομείο της Νίκαιας»
Πολιτική Υγείας
01/04/2026 - 21:17

Γεωργιάδης: «Προσωρινά τα προβλήματα από τα έργα, θα παραδώσω καινούργιο το Νοσοκομείο της Νίκαιας»

Επίσκεψη Γεωργιάδη-Ιερώνυμου στο Καρέλλειο Πρότυπο Κέντρο Αλτσχάϊμερ
Επικαιρότητα
30/03/2026 - 18:19

Επίσκεψη Γεωργιάδη-Ιερώνυμου στο Καρέλλειο Πρότυπο Κέντρο Αλτσχάϊμερ

Ταινίες για τους διαβητικούς: Τι αλλάζει μετά τις νέες ανακοινώσεις Γεωργιάδη
Πολιτική Υγείας
30/03/2026 - 13:39

Ταινίες για τους διαβητικούς: Τι αλλάζει μετά τις νέες ανακοινώσεις Γεωργιάδη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βαμμένα αυγά: Οδηγίες διαχείρισης πριν και μετά το βάψιμό τους
Διατροφή
09/04/2026 - 16:00
Έντονες αντιδράσεις των Ιατρικών Συλλόγων για την τροπολογία για τους προσωπικούς γιατρούς και το «gatekeeping»
Πολιτική Υγείας
09/04/2026 - 15:00
Πάσχα με ασφάλεια για τα παιδιά: Από τις βόλτες με τα ποδήλατα μέχρι τη φλόγα της λαμπάδας
Επικαιρότητα
09/04/2026 - 14:00
ΕΦΕΤ: Ανάκληση φέτας λόγω λιστέριας
Πολιτική Υγείας
09/04/2026 - 13:22
Πάσχα: Διατροφικές προτεραιότητες για άτομα με διαβήτη και μεταβολικές διαταραχές
Διατροφή
09/04/2026 - 13:00
Εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να προβλέψει την καρδιακή ανεπάρκεια πέντε χρόνια πριν εκδηλωθεί
Digital Health
09/04/2026 - 12:00
Τα γονίδια φαίνεται να "αποφασίζουν" πόσο αποτελεσματικά θα είναι τα φάρμακα GLP-1
Υγεία
09/04/2026 - 11:00
Όλα τα όπλα της δερματολογίας για ανανεωμένο δέρμα
Ομορφιά
09/04/2026 - 10:00
ΕΕΣ: Οδηγίες για ασφαλές Πάσχα
Επικαιρότητα
09/04/2026 - 09:00
Εκστρατεία ενημέρωσης για την ασφάλεια των κτηνιατρικών φαρμάκων- Το ζήτημα με τα αντιπαρασιτικά
Pet
08/04/2026 - 18:00
Σημαντική πρόοδος στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή: Στο 40% το ποσοστό επιτυχίας από την πρώτη προσπάθεια
Health Talk
08/04/2026 - 18:00
Κολλήσατε μέρες αδείας στις αργίες του Πάσχα; Υπάρχει καλύτερος τρόπος να αξιοποιείτε την άδεια σας!
Ψυχική Υγεία
08/04/2026 - 17:00
Συμπαγείς όγκοι: Οι γυναίκες έχουν καλύτερη πρόγνωση
Υγεία
08/04/2026 - 16:00
Η ... "άφεση αμαρτιών" της τηγανητής πατάτας: Πώς μπορεί να είναι τραγανή χωρίς να είναι βλαβερή
Διατροφή
08/04/2026 - 15:00
Άνοια: Πες μου τι δουλειά κάνεις να σου πω πόσο κινδυνεύεις
Υγεία
08/04/2026 - 14:00
Ψηφιακός κόφτης για ανήλικους στα social media - Γεωργιάδης: Να μην ορίζει ο αλγόριθμος την ψυχική υγεία των παιδιών
Πολιτική Υγείας
08/04/2026 - 13:12
ΕΛΣΤΑΤ: Με χρόνιο πρόβλημα υγείας το 24% του πληθυσμού
Υγεία
08/04/2026 - 12:56
Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής επηρεάζουν και τους απογόνους
Υγεία
08/04/2026 - 12:00
Ψηφιακός κόφτης για ανηλίκους κάτω των 15 ετών στα social media: Το μήνυμα Μητσοτάκη στο Tik-Tok
Πολιτική Υγείας
08/04/2026 - 10:20
Τι αλλάζει με την τροποποίηση του συστήματος παραπομπών σε ειδικό γιατρό - Πώς θα κλείνουμε ραντεβού
Πολιτική Υγείας
08/04/2026 - 10:06
Οδηγός για ασφαλείς αγορές και διαχείριση των πασχαλινών εδεσμάτων
Διατροφή
08/04/2026 - 10:00
Τέλος η πρόσβαση των παιδιών κάτω των 15 στα social media και στη χώρα μας
Επικαιρότητα
08/04/2026 - 09:26
Διακοπές και έντερο: Πώς θα αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις
Υγεία
08/04/2026 - 09:00
Νοσοκομείο Μεταξά: Νέα, πιο αποτελεσματική τεχνική χημειοθεραπείας για τον καρκίνο στο περιτόναιο
Υγεία
07/04/2026 - 21:00
Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: 10 μύθοι για την όραση
Health Talk
07/04/2026 - 20:00
Οργισμένη αντίδραση των φυσικοθεραπευτών για τη νέα μηνιαία παρακράτηση του clawback 2023
Πολιτική Υγείας
07/04/2026 - 19:00
Ψευδαίσθηση της ηλικίας: Γιατί η χρονολογική ηλικία δεν έχει από μόνη της σημασία για την ιατρική
Υγεία
07/04/2026 - 17:00
ΕΕΣ: Προσοχή σε όσους προσφέρουν μαθήματα Πρώτων Βοηθειών χωρίς επάρκεια και με υψηλές χρεώσεις
Health Talk
07/04/2026 - 16:00
Αντιμετώπιση των κιρσών χωρίς εγχείριση: Πώς η νέα γενιά laser αλλάζει τα πάντα
Health Talk
07/04/2026 - 15:00
Η πείνα έπληξε περισσότερο τον ψυχισμό των ανθρώπων από την ανεργία εν μέσω πανδημίας
Ψυχική Υγεία
07/04/2026 - 14:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Δράσεις για τους αστέγους με αφορμή το Πάσχα
Υπηρεσίες Υγείας
06/04/2026 - 17:00
Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Στηρίξτε την επιστήμη προτρέπει ο ΠΟΥ
Πολιτική Υγείας
07/04/2026 - 10:00
Πατούλης για Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Η Ελλάδα διαθέτει υψηλού επιπέδου επιστημονικό δυναμικό
Πολιτική Υγείας
07/04/2026 - 11:12
Επίσκεψη Θεμιστοκλέους στο υπό ανέγερση Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ
Πολιτική Υγείας
07/04/2026 - 13:33
Οργισμένη αντίδραση των φυσικοθεραπευτών για τη νέα μηνιαία παρακράτηση του clawback 2023
Πολιτική Υγείας
07/04/2026 - 19:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo