ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σήκωσε το γάντι ο Πολάκης για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ - Τι έγραψε σε ανάρτησή του ο Γεωργιάδης

Επικαιρότητα
EUROKINISSI
Στην αντεπίθεση πέρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μετά τα όσα έγραψε στην πλατφόρμα Χ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης για την αθωωτική απόφαση των τεσσάρων στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ
Δευτέρα, 02/09/2024 - 13:34
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Με απόφασή του το δικαστήριο έκρινε αθώους τον πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρο Παπαδημητρίου, τον πρόεδρο των εργαζομένων Σταμάτη Πουλή, τη σύζυγό του Ανδρονίκη Θεοφιλάτου και την πρώην οικονομική διευθύντρια του Κέντρου, Αικατερίνη Πολύζου, με τον υπουργό Υγείας να τονίζει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X πως εάν υπάρχει νομικός τρόπος, το ΚΕΕΛΠΝΟ θα διεκδικήσει από τον «συκοφάντη Πολάκη» τα χρήματα που υποχρεώνεται, λόγω της αθωωτικής απόφασης να δώσει στα τέσσερα πρώην στελέχη του (επαναπρόσληψη και αναδρομικούς μισθούς).

Σηκώνοντας το γάντι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας σε ανάρτησή του στο Facebook, αποκαλεί τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Πουλή «βαθιά διεφθαρμένους», σημειώνοντας πως «δεν καταλαβαίνω ούτε από απειλές ούτε από τις γελοιότητες που ξεστομίζετε».

«Ξέρω και ξέρετε πως είστε βαθιά διεφθαρμένοι και για αυτά που έκανε ο πρώτος στη Novartis και για τα άλλα που κάνατε μαζί στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο πρώτος την έχει γλιτώσει προσωρινά με μια αρχειοθέτηση με τον πρωτοφανή όρο “αδιευκρίνιστα” και ο δεύτερος στη συγκεκριμένη δίκη που επιχαίρει με μια “αθώωση” ενώ ο εισαγγελέας είχε προτείνει ενοχή. Γιατί άραγε;», γράφει ο κ. Πολάκης.

«Είμαι εδώ. Σας περιμένω. Δεν καταλαβαίνω ούτε από απειλές ούτε από τις γελοιότητες που ξεστομίζετε. Σε ενα πράγμα συμφωνώ:
Τώρα ξεκινάμε! Ελάτε! Και στις επομενες δίκες σας,θα ειμαι εκει και σε οσες προκαλέσετε για μενα παλι εκει θα είμαι (όπως και στις 20 μεχρι τωρα!) Γιατί τελικά θα υπάρξουν δικαστές στην Αθήνα», καταλήγει.

Η ανάρτηση Γεωργιάδη για την υπόθεση

«Η σημερινή μέρα είναι μέρα μεγάλης Χαράς και Δικαίωσης. 02 Σεπτεμβρίου 2024 ημέρα που θα θυμόμαστε διότι το Δίκαιο κέρδισε το 'Αδικο! Ότι τελικά στη Χώρα μας υπάρχει Δικαιοσύνη. Και ότι όταν λες την Αλήθεια δεν έχεις να φοβάσαι απολύτως τίποτε…», ανέφερε στην ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Υγείας με αφορμή την αθώωση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων των τεσσάρων κατηγορουμένων για την υπόθεση των καταγγελόμενων από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη «22 παράνομων προσλήψεων» στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2013-2014, επί υπουργίας 'Αδωνι Γεωργιάδη.

Στο εδώλιο βρέθηκαν ο πολιτευτής της ΝΔ, Σταμάτης Πουλής, η σύζυγός του, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, η πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αικατερίνη Πολύζου και ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρος Παπαδημητρίου και οι ι δικαστές δεν υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση για ενοχή των κατηγορουμένων και έκριναν ότι δεν στοιχειοθετήθηκε το αδίκημα της απιστίας.

Ο υπουργός προσθέτει ότι η χαρά του συμπληρώνεται καθώς πριν από λίγο έμαθε ότι διαβιβάστηκε στην Βουλή από τον 'Αρειο Πάγο, «το αίτημα άρσεως της ασυλίας του Πολάκη, για την μήνυση μου για τα «αδιεκρίνιστος», «λαδέμπορας» κλπ και τις συνεχιζόμενες συκοφαντίες του για τη Novartis».

Στην ανάρτησή του ο υπουργός αναφέρει:

«Ήταν το 2017, όταν σε μία άσχετη συνεδρίαση της Βουλής, ο τότε αναπληρωτής Υπουργός Υγείας του @syriza_gr@pavpol2222 με κατηγόρησε για παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ και μάλιστα ενέπλεξε και την σύζυγό μου σε αυτές, με κάποια δήθεν ραβασάκια της. Έτσι γνώρισα από κοντά αυτό το απίθανο ζευγάρι, τον @stamatispoulis και την σύζυγό του κ. Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, οι οποίοι με ενημέρωσαν αμέσως για τον εκβιασμό που τους έκανε, ώστε να καταθέσουν ψέματα εναντίον μου και το πως αρνήθηκαν να γίνουν συνεργοί σε μία τόσο μεγάλη ατιμία.

Ο Πολάκης, όταν είδε ότι δεν θα πέρναγε η συκοφαντία του, έκανε μηνυτήρια αναφορά στην τότε Εισαγγελέα Διαφθοράς κυρία Ράϊκου, η οποία προς τιμήν της, δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον αντιλαμβανόμενη προφανώς ότι δεν υπήρχε υπόθεση. Όταν οδήγησαν την κυρία Ράϊκου σε παραίτηση, με τα γνωστά γεγονότα που μετά η ίδια κατήγγειλε και μεθόδευσαν την αλλαγή της με την κα Τουλουπάκη, η κυρία αυτή προχώρησε σε Διώξεις σε βαθμό Κακουργήματος για Απιστία. Σε μένα έστησαν Εξεταστική Επιτροπή στην Βουλή, όπου τελικά δεν βρήκαν εναντίον μου το παραμικρό, αλλά έβγαλε ο Πολάκης, όλο του το μένος στους υπαλλήλους τους οποίους και με αφορμή την Δίωξη που είχε ασκήσει η κα Τουλουπάκη, απέλυσε καταχρηστικά από τον Οργανισμό.

Είναι η πρώτη και μοναδική φορά, στην ιστορία του Ελληνικού Κράτους που Κυβέρνηση απέλυσε Πρόεδρο Συνδικαλιστικού οργάνου χωρίς Δικαστική απόφαση, το έκανε η Πρώτη φορά Αριστερά και ο κ. Πολάκης. Τα παιδιά αυτά, μαζί με όλους τους άλλους συγκατηγορουμένους τους έδωσαν από τότε μία τιτάνια μάχη. Αντιμετώπισαν τον στημένο έλεγχο από την τότε διορισμένη από τον Σύριζα Επιθεωρήτρια κ. Παπασπύρου, την απόλυση τους, τις συκοφαντίες. Αλλά έμειναν όρθιοι για την σημερινή απόλυτη δικαίωσή τους.

Πριν από λίγο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, μετά από μία πολύμηνη διαδικασία, στην οποία εξωθεσμικώς παρενέβη ο Παύλος Πολάκης, κήρυξε Ομοφώνως ΑΘΩΟΥΣ, όλους τους κατηγορουμένους. Μάλιστα το Δικαστήριο δεν εξέτασε ούτε τυχόν παραγραφές, ούτε τίποτε τυπικό, δίκασε επί της ουσίας και κατέληξε στην πανηγυρική τους αθώωση, αποφαινόμενο ότι δεν έχει διαπραχθεί κανένα απολύτως αδίκημα. Αυτό δηλαδή που έλεγα από την πρώτη στιγμή εκείνη την ημέρα που έχασα την ψυχραιμία μου στην Βουλή. Τώρα οι απολυμένοι βάσει της αποφάσεως του εργατικού Δικαστηρίου, θα αξιώσουν και θα λάβουν την επαναπρόσληψη τους στο ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά παράλληλα θα πρέπει να τους καταβάλουμε αναδρομικά και εντόκως όλους τους μισθούς που έχασαν όλα αυτά τα χρόνια από την καταχρηστική τους απόλυση. Ποιος θα πληρώσει αυτή την τεράστια οικονομική ζημία στον Οργανισμό; Ο Πολάκης από την τσέπη του; Δηλώνω ότι εάν υπάρχει νομικός τρόπος τα χρήματα αυτά να τα διεκδικήσει ο Οργανισμός από τον συκοφάντη Πολάκη, θα το πράξουμε, ως υπενθύμιση στο διηνεκές ότι οι Υπουργοί δεν μπορούν και δεν πρέπει να μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν.

Δεν είμαστε τύραννοι αλλά κυβερνούμε σύμφωνα με τους νόμους. Και δεν μπορούμε και δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε την πρόσκαιρη εξουσία μας για πολιτικούς και ιδιοτελείς σκοπούς.

Η χαρά συμπληρώνεται καθώς πριν από λίγο έμαθα ότι διαβιβάστηκε στην Βουλή από τον 'Αρειο Πάγο, το αίτημα άρσεως της ασυλίας του Πολάκη, για την μήνυση μου για τα «αδιεκρίνιστος», «λαδέμπορας» κλπ και τις συνεχιζόμενες συκοφαντίες του για τη Novartis. Και για αυτά θα λογοδοτήσει στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Ευχαριστώ δημόσια την κυρία Ανδρονίκη Θεοφιλάτου και τον σύζυγό της κ. Σταμάτη Πουλή διότι εάν έλεγαν ψέματα, όπως τους ζητούσε ο Πολάκης, αυτοί θα είχαν γλιτώσει την ταλαιπωρία τόσων ετών, σε μένα όμως θα έμενε μια συκοφαντία. Ευχαριστώ!»

{https://twitter.com/AdonisGeorgiadi/status/1830512189674750023}

  • ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ
  • ΚΕΕΛΠΝΟ
  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απόλυτα επιτυχημένη η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς πνευμόνων στην Ελλάδα
Απόλυτα επιτυχημένη η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς πνευμόνων στην Ελλάδα 02 Σεπτεμβρίου 2024
Unicef: «Θέλουμε να εμβολιάσουμε όλα τα παιδιά της Γάζας κατά της πολιομυελίτιδας» 02 Σεπτεμβρίου 2024
Unicef: «Θέλουμε να εμβολιάσουμε όλα τα παιδιά της Γάζας κατά της πολιομυελίτιδας»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργιάδης: «Στην Α΄ κατηγορία άγονων περιοχών η Μυτιλήνη και προσλήψεις γιατρών με αυξημένα κίνητρα»
Πολιτική Υγείας
21/02/2026 - 12:23

Γεωργιάδης: «Στην Α΄ κατηγορία άγονων περιοχών η Μυτιλήνη και προσλήψεις γιατρών με αυξημένα κίνητρα»

Γεωργιάδης: Η νέα Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας για Ογκολογικούς Ασθενείς του Λαϊκού έτοιμη σ' ένα χρόνο
Πολιτική Υγείας
20/02/2026 - 11:22

Γεωργιάδης: Η νέα Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας για Ογκολογικούς Ασθενείς του Λαϊκού έτοιμη σ' ένα χρόνο

Αγαπηδάκη για επεισόδια στο Κρατικό Νίκαιας: Δεν επιτέθηκαν στον Γεωργιάδη, αλλά στον Υπουργό Υγείας
Πολιτική Υγείας
20/02/2026 - 10:13

Αγαπηδάκη για επεισόδια στο Κρατικό Νίκαιας: Δεν επιτέθηκαν στον Γεωργιάδη, αλλά στον Υπουργό Υγείας

ΟΕΝΓΕ: «Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση της Αστυνομίας σε βάρος εργαζομένων του Νοσοκομείου Νίκαιας»
Επικαιρότητα
20/02/2026 - 03:38

ΟΕΝΓΕ: «Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση της Αστυνομίας σε βάρος εργαζομένων του Νοσοκομείου Νίκαιας»

Γεωργιάδης από Νοσοκομείο Νίκαιας: «Κάνουμε πράξη τη δέσμευση για ένα πιο ανθρώπινο ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 16:34

Γεωργιάδης από Νοσοκομείο Νίκαιας: «Κάνουμε πράξη τη δέσμευση για ένα πιο ανθρώπινο ΕΣΥ»

Ένταση στο Γενικό Κρατικό - Γεωργιάδης: "Κινδύνευσε η σωματική μου ακεραιότητα"
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 11:40

Ένταση στο Γενικό Κρατικό - Γεωργιάδης: "Κινδύνευσε η σωματική μου ακεραιότητα"

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έντονη διαμαρτυρία της ΕΣΑμεΑ για τα εμπόδια στην προσβασιμότητα - «Θύματα στο βωμό του κέρδους»
Patient Talk
21/02/2026 - 13:27
Ξεψύχησε το δίχρονο αγοράκι στο οποίο είχε μεταμοσχευθεί «καμένη» καρδιά στην Ιταλία
Επικαιρότητα
21/02/2026 - 13:12
Σαρακοστή προ των πυλών: Τα οφέλη της νηστείας στην υγεία και... τι συμβαίνει μόλις μία εβδομάδα μετά τη διακοπή της!
Διατροφή
21/02/2026 - 12:58
Τοκατλίδη: «Ο ΙΦΕΤ εγγυάται ότι κανείς ασθενείς δεν θα μείνει ακάλυπτος επειδή το φάρμακό του είναι σε έλλειψη»
Pharma Policy
21/02/2026 - 12:39
Γεωργιάδης: «Στην Α΄ κατηγορία άγονων περιοχών η Μυτιλήνη και προσλήψεις γιατρών με αυξημένα κίνητρα»
Πολιτική Υγείας
21/02/2026 - 12:23
To αίμα παιδιάτρων "κλειδί" για νέες θεραπείες για τον ιό του απλού κρυολογήματος και τον RSV
Υγεία
20/02/2026 - 18:00
Σπάνια νοσήματα: Νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης φέρνει επανάσταση στη διάγνωση
Digital Health
20/02/2026 - 16:30
Πατρικό φίλτρο: Ερευνητές εντόπισαν γονίδιο που καθορίζει το στυλ πατρικής συμπεριφοράς
Ψυχική Υγεία
20/02/2026 - 15:30
Μέντα, ευκάλυπτος και τσίλι μπορούν συνεργατικά να κάνουν θαύματα κατά της φλεγμονής στα κύτταρα
Διατροφή
20/02/2026 - 14:30
Χρόνια έλκη: Νέα θεραπευτική ελπίδα με τζελ που εξασφαλίζει οξυγόνωση του ιστού
Υγεία
20/02/2026 - 13:28
ECDC: Μειωμένος ο κίνδυνος έκθεσης σε σερεουλίδη μετά τις ανακλήσεις βρεφικού γάλακτος στην ΕΕ
Πολιτική Υγείας
20/02/2026 - 12:19
Γεωργιάδης: Η νέα Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας για Ογκολογικούς Ασθενείς του Λαϊκού έτοιμη σ' ένα χρόνο
Πολιτική Υγείας
20/02/2026 - 11:22
Πιο κοντά σε ρινικό εμβόλιο που υπόσχεται προστασία από Covid, γρίπη και αλλεργίες
Υγεία
20/02/2026 - 10:30
Αγαπηδάκη για επεισόδια στο Κρατικό Νίκαιας: Δεν επιτέθηκαν στον Γεωργιάδη, αλλά στον Υπουργό Υγείας
Πολιτική Υγείας
20/02/2026 - 10:13
Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Συμπτώματα και αντιμετώπιση μια συχνής διαταραχής του γαστρεντερικού
Health Talk
20/02/2026 - 09:34
Έφυγε σε ηλικία 53 ετών εξαιτίας αμυοτροφικής πλευρικής σκλήρυνσης ο “McSteamy” του Grey's Anatomy
Επικαιρότητα
20/02/2026 - 08:22
Ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας για τους εργαζόμενους της DEMO
Pharma News
20/02/2026 - 07:17
ΟΕΝΓΕ: «Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση της Αστυνομίας σε βάρος εργαζομένων του Νοσοκομείου Νίκαιας»
Επικαιρότητα
20/02/2026 - 03:38
Νέο επιχειρηματικό σχήμα στο χονδρεμπόριο φαρμάκων στην Ελλάδα
Pharma News
20/02/2026 - 00:14
Λαϊκό Νοσοκομείο: Αγιασμός για την υπό κατασκευή ογκολογική κλινική με δωρεά της Δήμητρας Κατσαφάδου
Επικαιρότητα
19/02/2026 - 23:51
Οι γάτες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη θεραπείας για τύπους καρκίνου του μαστού
Υγεία
19/02/2026 - 23:24
Η BioNTech κατέθεσε αγωγή κατά της Moderna για παραβίαση πατέντας σε εμβόλιο κατά της Covid-19
Pharma News
19/02/2026 - 22:59
Ψηφιακή Υγεία: Προκλήσεις και λύσεις για την Ελλάδα - Ενημερωτική εκδήλωση του Health Hub
Digital Health
19/02/2026 - 22:27
Αβεβαιότητες και ερωτήματα για το μέλλον του σχεδίου της ΕΕ για την καταπολέμηση του καρκίνου
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 21:52
Δώρα και χαρά στα παιδιά που νοσηλεύονται με καρκίνο μοίρασαν στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας
Επικαιρότητα
19/02/2026 - 21:07
MSD Ελλάδος: Τα ευρήματα της πρώτης ολοκληρωμένης μελέτης για την Ενιαία Υγεία στην Ελλάδα
Pharma News
19/02/2026 - 20:24
Καρκίνος τραχήλου μήτρας: Γιατί μπορεί να νικηθεί - Η ιατρική κίνηση που άλλαξε την ιστορία
Health Talk
19/02/2026 - 20:01
ΕΛΛΟΚ: Aφιερωμένο στην πρόληψη και το μέλλον της ογκολογικής φροντίδας το τριήμερο επετειακό συνέδριο
Patient Talk
19/02/2026 - 19:34
Έλληνες ερευνητές ανακάλυψαν μονοκλωνικό αντίσωμα για την αποκατάσταση του αιματοεγκεφαλικού φραγμού
Pharma News
19/02/2026 - 19:02
Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Νίκαιας: «Τα ΤΕΠ που εγκαινιάστηκαν έχουν πλημμυρίσει ήδη τρεις φορές»
Επικαιρότητα
19/02/2026 - 18:34

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΟΕΔΗΝ: 24ωρη πανελλαδική πανυγειονομική απεργία στις 19 Μαρτίου
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 10:43
Θεμιστοκλέους: 250 νέα ασθενοφόρα στο στόλο του ΕΚΑΒ- Προχωρούν οι διαδικασίες πρόσληψης διασωστών
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 11:00
Ένταση στο Γενικό Κρατικό - Γεωργιάδης: "Κινδύνευσε η σωματική μου ακεραιότητα"
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 11:40
Γεωργιάδης από Νοσοκομείο Νίκαιας: «Κάνουμε πράξη τη δέσμευση για ένα πιο ανθρώπινο ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 16:34
Η παράξενη μόδα του χυμού μπρόκολου που σαρώνει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες
Διατροφή
19/02/2026 - 16:18
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo