ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σεμινάριο με όλα τα νέα δεδομένα για τη σύγχρονη τεχνολογία και τον σακχαρώδη διαβήτη

Επικαιρότητα
Σεμινάριο με όλα τα νέα δεδομένα για τη σύγχρονη τεχνολογία και τον σακχαρώδη διαβήτη
Ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων οργάνωσε και πραγματοποίησε με εξαιρετική επιτυχία, Επιστημονικό και Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με τίτλο: «Η σύγχρονη τεχνολογία συναντά τον Σακχαρώδη Διαβήτη-Νεότερα δεδομένα».
Πέμπτη, 30/11/2023 - 16:09
News4Health Team News4Health Team

Το Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη και είχε ως στόχο να ενημερώσει και να παρουσιάσει όλα τα νεότερα τεχνολογικά επιτεύγματα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη.

H Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Σ.Δ Πειραιά και Νήσων, Γκόλφω Γεμιστού, στο χαιρετισμό της, αφού υποδέχτηκε και καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, επεσήμανε πως σήμερα χάρη στη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας έχουμε στη διάθεση μας όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα που ανοίγουν νέους δρόμους και νέους τρόπους για την επιτυχή ρύθμιση του Σακχαρώδη Διαβήτη. Στο πλαίσιο αυτό, όπως υπογράμμισε η Πρόεδρος, διοργανώθηκε το συγκεκριμένο σεμινάριο προκειμένου να ενημερωθούν οι πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη και με τη βοήθεια των τεχνολογικών επιτευγμάτων να εντάξουν τον Σακχαρώδη Διαβήτη στην ζωή τους και να βελτιώσουν την υγεία και την καθημερινότητά τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και πολλοί εκλεκτοί καλεσμένοι. Το Δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μώραλη εκπροσώπησε η Αντιδήµαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Γλύκα-Χαρβαλάκου Αθηνά, η οποία μετέφερε το χαιρετισμό και, μεταξύ άλλων, δήλωσε τη στήριξη και την άοκνη συμπαράσταση του Δημάρχου στο έργο και στις δράσεις του Συλλόγου. Πρόεδρος και Συντονιστής του Επιστημονικού και Ενημερωτικού Σεμιναρίου ήταν ο Δρ. Ανδρέας Μελιδώνης, ευρέως γνωστός για το επιστημονικό του έργο και για την πολυετή προσφορά του στο χώρο του Διαβήτη. Ο Δρ. Μελιδώνης είναι Παθολόγος Διαβητολόγος, Συντονιστής Διευθυντής του Διαβητολογικού - Καρδιομεταβολικού Κέντρου «Metropolitan Hospital» Πειραιά και Πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου Μεταβολικών Νοσημάτων και συντόνισε με μοναδικό τρόπο την εκδήλωση, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις πολύ περιεκτικές εισηγήσεις των ομιλητών.

Ακολούθως, ο λόγος δόθηκε στους προσκεκλημένους επιστήμονες. Συγκεκριμένα, η πρώτη ομιλήτρια, Δρ. Αθανασία Παπαζαφειροπούλου, Παθολόγος με εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη, PhD, MSc στην Βιοστατιστική, Επιμελήτρια Α’, Α’ Παθολογικό Τμήμα και Διαβητολογικό Κέντρο στο Γ.Ν. Πειραιά «ΤΖΑΝΕΙΟ» ανέπτυξε στην ομιλία της με τίτλο: «CGM και συνεχής καταγραφή: Τα δεδομένα και οι νέες εξελίξεις», την εξέλιξη της τεχνολογίας στην παρακολούθηση της γλυκόζης. Παρουσίασε και ανέλυσε εκτενώς τα συστήματα καταγραφής γλυκόζης, τους διαφορετικούς τύπους συσκευών, τα χαρακτηριστικά τους, καθώς και τα οφέλη από τη χρήση τους στους πάσχοντες. Μεταξύ άλλων ανέφερε επίσης πως τα συστήματα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης παρακολουθούν και καταγράφουν τις τιμές σακχάρου εύκολα και ανώδυνα και με τα δεδομένα που δίνουν τα διαγράμματα βοηθούν αποτελεσματικά τους πάσχοντες στην κατανόηση της συμπεριφοράς του σακχάρου. Κλείνοντας, αναφέρθηκε στα οφέλη της εισόδου της Τεχνητής Νοημοσύνης στη διενέργεια κλινικών εξετάσεων.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε, ο Δρ. Χάρης Δημοσθενόπουλος, MMedSci. SRD, Κλινικός Διαιτολόγος-Βιολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Προϊστάμενος Διαιτολογικού Γ.Ν.Α. «Λαϊκό» και Mέλος ΔΣ ΕΔΕ, και ανέπτυξε τη θεματική ενότητα: «Η συνεχής καταγραφή και η διατροφή». Στην εισήγηση του, μεταξύ άλλων, τόνισε πως η τεχνολογία συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης έφερε την επανάσταση στη φροντίδα του Διαβήτη, λόγω των πληροφοριών που παρέχει, σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τις θεραπευτικές παρεμβάσεις και τις παραλλαγές στη διατροφική πρόσληψη και στον τρόπο ζωής. Επίσης , όπως ανέφερε ο Δρ. Δημοσθενόπουλος τα CGMs συμβάλλουν στη καλύτερη διαιτητική θεραπεία, καθώς αποτυπώνουν την επίπτωση της διατροφής στα μεταγευματικά σάκχαρα και βοηθούν τα άτομα με Σ.Δ. να διαμορφώσουν ένα πιο εξατομικευμένο διαιτολόγιο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους και στον τρόπο ζωής, που θα διατηρεί χαμηλά τα επίπεδα γλυκόζης.

Η τρίτη θεματική ενότητα με τίτλο: «Αντλίες χορήγησης ινσουλίνης. Πότε, γιατί και πώς και ποια η διαχείριση» παρουσιάστηκε από τον Δρ. Αλέξανδρο Καμαράτο, Παθολόγο-Ειδικό Διαβητολόγο, Διευθυντή του Διαβητολογικού Κέντρου και της Α’ Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Πειραιά «ΤΖΑΝΕΙΟ». Ο Δρ. Καμαράτος, αναφέρθηκε με στοιχεία στην εξέλιξη και τη διάδοση των αντλιών συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης, που αποτελούν ένα σπουδαίο τεχνολογικό επίτευγμα και αλλάζουν την καθημερινότητα των πασχόντων. Οι αντλίες συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης, όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο Δρ Καμαράτος βελτιώνουν τον γλυκαιμικό δείκτη και την αποτελεσματικότητα, μειώνουν τις σοβαρές υπογλυκαιμίες, αυξάνουν τον χρόνο της γλυκόζης εντός στόχου και επιπλέον προσφέρουν ευελιξία και περισσότερη ελευθερία στον τρόπο ζωής των πασχόντων.

Διεξοδικά το εκπαιδευτικό σεμινάριο οδηγήθηκε στη Διάλεξη της ημέρας. Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η συμμετοχή στο Σεμινάριο της διακεκριμένης Δρ. Χριστίνας Κανακά-Gantenbein, Καθηγήτριας Παιδιατρικής - Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας, Επιστημονικής Υπεύθυνης Διαβητολογικού Κέντρου και Διευθύντρια Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Ιατρική Σχολή Παν/μίου Αθηνών Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Στη Διάλεξη της ημέρας, η Δρ. Κανακά- Gantenbein παρουσίασε τα νεότερα δεδομένα για τα αυτοματοποιημένα συστήματα χορήγησης ινσουλίνης καθώς και τα δεδομένα πραγματικού κόσμου του προηγμένου υβριδικού συστήματος από περισσότερους από 100.000 χρήστες από την Ευρώπη και τη χώρα μας και ήταν εντυπωσιακά Επίσης μεταξύ άλλων τόνισε πως το κλειστό σύστημα χορήγησης ινσουλίνης αποτελεί το μέλλον στη διαχείριση του Διαβήτη καθώς επιτυγχάνει τους γλυκαιμικούς στόχους, ενώ συγχρόνως ελαχιστοποιεί την ανθρώπινη παρέμβαση, μειώνοντας το φορτίο της καθημερινής διαχείρισης του Διαβήτη και εξασφαλίζοντας στους χρήστες μια ζωή, όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική! Η Δρ. Κανακά-Gantenbein στην καταληκτική της τοποθέτηση υπογράμμισε: «Η υλοποίηση του ονείρου απλοποίησης της διαχείρισης του Σακχαρώδους Διαβήτη μέσω των κλειστών συστημάτων χορήγησης ινσουλίνης είναι πλέον πραγματικότητα. Τα ψυχολογικά και οργανικά οφέλη από τη βελτιστοποίηση των συστημάτων αυτών είναι ανεκτίμητα!»

Ο απόηχος της εκδήλωσης ήταν εξαιρετικός! Οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι ομιλητές, οι πολύ ενδιαφέρουσες και επικαιροποιημένες παρουσιάσεις τους, καθώς και η μεγάλη ανταπόκριση των ανθρώπων με Σ.Δ. στο κάλεσμα του Συλλόγου έκαναν την εκδήλωση μοναδική!

Το εκπαιδευτικό και ενημερωτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της Χρυσής Χορηγού εταιρείας Hemoglobe, των Αργυρών Χορηγών Abbott, Φαρμασέρβ-Λίλλυ και Medtronic καθώς και των Υποστηρικτών εταιρειών, Ascensia Diabetes Care, Novo Nordisk, Sanofi και Menarini Diagnostics.

  • ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ
  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαζικό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο για τα προβλήματα των νοσοκομείων στην Κρήτη
Μαζικό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο για τα προβλήματα των νοσοκομείων στην Κρήτη 30 Νοεμβρίου 2023
Θεσσαλονίκη: Εθελοντική αιμοδοσία στις 4 Δεκεμβρίου διοργανώνει ο φαρμακευτικός σύλλογος 30 Νοεμβρίου 2023
Θεσσαλονίκη: Εθελοντική αιμοδοσία στις 4 Δεκεμβρίου διοργανώνει ο φαρμακευτικός σύλλογος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το 50% των θανάτων ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη οφείλεται σε στεφανιαία νόσο
Health Talk
14/07/2026 - 14:51

Το 50% των θανάτων ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη οφείλεται σε στεφανιαία νόσο

Σακχαρώδης διαβήτης: Σημαντική αύξηση των ασθενών στην Ελλάδα
Υγεία
10/07/2026 - 13:00

Σακχαρώδης διαβήτης: Σημαντική αύξηση των ασθενών στην Ελλάδα

«Εκρήξεις» όταν κλείνει η οθόνη: Τέσσερις τρόποι για να περιορίσουν οι γονείς τις συγκρούσεις με τα παιδιά
Ψυχική Υγεία
06/07/2026 - 09:30

«Εκρήξεις» όταν κλείνει η οθόνη: Τέσσερις τρόποι για να περιορίσουν οι γονείς τις συγκρούσεις με τα παιδιά

Συνάντηση ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ-Μαρκόπουλου για μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα που αφορούν τον σακχαρώδη διαβήτη
Patient Talk
23/06/2026 - 23:03

Συνάντηση ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ-Μαρκόπουλου για μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα που αφορούν τον σακχαρώδη διαβήτη

«Τεχνοστρές»: Γιατί είναι δίκοπο μαχαίρι για τους ηλικιωμένους η ψηφιακή πραγματικότητα
Ψυχική Υγεία
15/06/2026 - 16:34

«Τεχνοστρές»: Γιατί είναι δίκοπο μαχαίρι για τους ηλικιωμένους η ψηφιακή πραγματικότητα

Το σκάφος της ΑΜΚΕ «Με Οδηγό το Διαβήτη» εντόπισε 25 αδιάγνωστους ασθενείς στον Αργοσαρωνικό
Patient Talk
11/06/2026 - 03:43

Το σκάφος της ΑΜΚΕ «Με Οδηγό το Διαβήτη» εντόπισε 25 αδιάγνωστους ασθενείς στον Αργοσαρωνικό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΕΕΣ απέστειλε επτά νοσηλευτές στις σεισμόπληκτες περιοχές της Βενεζουέλας
Επικαιρότητα
14/07/2026 - 15:36
Ποια ρούχα μάς κρατούν πραγματικά δροσερούς – Τι λένε οι ειδικοί για χρώμα, ύφασμα και εφαρμογή
Υγεία
14/07/2026 - 15:13
Το 50% των θανάτων ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη οφείλεται σε στεφανιαία νόσο
Health Talk
14/07/2026 - 14:51
Θεμιστοκλέους: «Οι γιατροί που μετακινούνται σε νησιά και τουριστικές περιοχές λαμβάνουν επιπλέον 2.100 ευρώ»
Πολιτική Υγείας
14/07/2026 - 14:24
«Τυφλότητα χρόνου»: Όταν ο εγκέφαλος δυσκολεύεται να συγχρονιστεί με το ρολόι
Ψυχική Υγεία
14/07/2026 - 14:00
Τα «likes» στα social media φαίνεται να έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο σε άτομα με κατάθλιψη
Ψυχική Υγεία
14/07/2026 - 13:00
Η παρουσία νιτρικού άλατος στο πόσιμο νερό φαίνεται να ευθύνεται για τις πρόωρες γεννήσεις
Υγεία
14/07/2026 - 12:15
Ισπανική πρόταση ευρωπαϊκής προχρηματοδότησης για ταχύτερη πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα
Pharma Policy
14/07/2026 - 12:13
Οι καθημερινές συνήθειες που μπορεί να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στα αυτιά
Υγεία
14/07/2026 - 12:00
Μίσιγκαν: Πάνω από 2.600 κρούσματα εντερικής λοίμωξης – Στο μικροσκόπιο τα φυλλώδη λαχανικά
Επικαιρότητα
14/07/2026 - 11:00
Τι πρέπει να τρώμε όταν η ζέστη «κόβει» την όρεξη – Οι συμβουλές των ειδικών
Διατροφή
14/07/2026 - 10:00
Συρροή κρουσμάτων σαλμονέλας στη Λαμία- Βασιλακόπουλος: "Μην τρώτε κοτόπουλο για δυο μέρες"
Υγεία
14/07/2026 - 08:50
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και Kaizen Gaming μαζί για το περιβάλλον και τον εθελοντισμό
Επικαιρότητα
14/07/2026 - 07:26
ΚΚΕ: Ερώτηση στην ευρωβουλή για τις απολύσεις εργαζομένων που έληξαν οι συμβάσεις τους με τον ΕΟΔΥ
Επικαιρότητα
14/07/2026 - 03:38
Σωματείο ΚΑΛΥΨΩ: Περισσότερες από 1.150 συμμετοχές στις δράσεις ψυχολογικής υποστήριξης ασθενών με ψωρίαση
Patient Talk
14/07/2026 - 00:07
Η Παγκρητική Ένωση Αμερικής συμμετέχει στην ανακαίνιση του Κέντρου Υποστήριξης Ανοϊκών Ασθενών Alzheimer Χανίων
Επικαιρότητα
13/07/2026 - 22:47
Σύλλογος ασθενών καταγγέλλει το Υπουργείο Υγείας για τα προβλήματα των ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα
Patient Talk
13/07/2026 - 21:53
Τι κρύβει η βραχνάδα στη φωνή και πότε χρειάζεται περαιτέρω έλεγχο
Health Talk
13/07/2026 - 21:09
Θεμιστοκλέους: «Στα 532 εκατ. ευρώ μειώθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων»
Πολιτική Υγείας
13/07/2026 - 19:57
Ολοκληρώθηκε η ένταξη των στρατιωτικών νοσοκομείων στην ΕΚΑΠΥ
Πολιτική Υγείας
13/07/2026 - 19:22
ΣΕΑΑΝ: Οργισμένη ανακοίνωση καταδίκης για τον θάνατο 20χρονου με αυτισμό στο Άργος
Patient Talk
13/07/2026 - 18:49
Η Siemens Healthineers Ελλάς πιστοποιείται για τρίτη φορά ως Great Place to Work
Υπηρεσίες Υγείας
13/07/2026 - 18:34
Φάρμακα για την παχυσαρκία και τον διαβήτη και πρόληψη του καρκίνου - Ειδικός φωτίζει τις παρανοήσεις
Υγεία
13/07/2026 - 18:11
Καστοριά: Γιατροί και νοσηλευτές έσωσαν από τον θάνατο τετράχρονο παιδί που είχε υποστεί ανακοπή
Επικαιρότητα
13/07/2026 - 17:23
Γεωργιάδης από ΚΥ Ζωγράφου: «Την άλλη εβδομάδα ξεκινούν οι προσλήψεις νοσηλευτών
Πολιτική Υγείας
13/07/2026 - 16:27
Υγιεινή διατροφή: Τα 3 "ναι" και τα 3 "όχι" για μακροχρόνια συμμόρφωση
Διατροφή
13/07/2026 - 16:00
Συναγερμός στη Λαμία: Περισσότερα από 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα σαλμονέλας
Υγεία
13/07/2026 - 15:41
Μπορεί η γήρανση των ωοθηκών να επιβραδυνθεί; Τι δείχνει νέα έρευνα
Υγεία
13/07/2026 - 15:00
Οξφόρδη: Ξεκίνησε η πρώτη κλινική δοκιμή σε ανθρώπους για εμβόλιο κατά του στελέχους Bundibugyo του Έμπολα
Υγεία
13/07/2026 - 14:21
Νέα γενιά θεραπειών για τον καρκίνο του πνεύμονα - Ελπίδες από τους αναστολείς KRAS
Health Talk
13/07/2026 - 14:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γερμανία: Τι αλλάζει στην υγεία μετά το μεγάλο «ψαλίδι» στις δαπάνες
Πολιτική Υγείας
13/07/2026 - 11:52
Υγιεινή διατροφή: Τα 3 "ναι" και τα 3 "όχι" για μακροχρόνια συμμόρφωση
Διατροφή
13/07/2026 - 16:00
Γεωργιάδης από ΚΥ Ζωγράφου: «Την άλλη εβδομάδα ξεκινούν οι προσλήψεις νοσηλευτών
Πολιτική Υγείας
13/07/2026 - 16:27
Η Siemens Healthineers Ελλάς πιστοποιείται για τρίτη φορά ως Great Place to Work
Υπηρεσίες Υγείας
13/07/2026 - 18:34
Ολοκληρώθηκε η ένταξη των στρατιωτικών νοσοκομείων στην ΕΚΑΠΥ
Πολιτική Υγείας
13/07/2026 - 19:22
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo